🌿 مراقبات روز اوّل ماه ربیع الاوّل
🔅 سال سيزدهم بعثت، مبدأ هجرت رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم از مكّه معظمه به مدينه منوره بود، و در شب هجرت، شب اوّل ماه ربیع الاوّل، ايشان در غار ثور پنهان شدند و حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام براى فدا كردن جان خود، در بستر آن حضرت خوابيدند و از شمشيرهاى قبايل مشركين پروا نكردند، و فضل خود و مواسات و برادرى خويش را با رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم به تمام جهانيان آشكار ساختند. و آيه كريمه:
« وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللهِ وَاللهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ »
در شأن ایشان نازل شد.
🍃 علما فرمودهاند، به شكرانه نعمت سلامتى رسول خدا و اميرالمؤمنين صلوات الله عليهما، مستحبّ است در روز اوّل ماه ربیع الاوّل روزه بدارند و زيارت آن دو بزرگوار در اين روز بسيار مناسب است.
#مراقبات_ماه_ربیعالاول
@ahlevela_channel
✔️ نکاتی پیرامون وقایع روزهای نخستین ماه ربیع الاوّل، سیاهپوشی و تبریک
در رابطه با وقایع روزهای نخستین ماه ربیع الاوّل نباید واقعیات تاریخی را فراموش کرد و ناگفته گذاشت و سکوت کرد. متأسفانه برخی به دلایل مختلف از جمله حفظ وحدت جامعۀ اسلامی و دامن نزدن به اختلافات شیعه و سنّی و برخی با گرایشهای روشنفکرانه غربی مثل تفکرات پولورالیستی، تلورانس، تحمّل و امثال آن ورود به تحقیقات تاریخی در این عرصهها را نفی کرده و میگویند سکوت کنیم.
این سکوت باعث فراموشی در خود جامعۀ شیعه هم خواهد شد، چنانکه بعضاً به اساتید تاریخ اسلام و معارف برخورد میکنیم که میگویند چنین صحبتهایی ساختگی است و اصلاً نبوده است! یعنی آنقدر سکوت کردیم، در را بستیم و این بحثها را نگفتیم که واقعیتهای مسلّمی که به استناد کتب خود اهل سنّت کاملاً قابل اثبات است، به اینکه اینها را غلات (شیعیان جاهل) ساختند، تبدیل شد.
پس باید با تحقیق، حقایق روشن شود و در جامعۀ شیعی و در کلاسها بیان شوند؛ البته این حقایق باید با ادبیات محترمانه و با استدلالات متقن و قوی بیان شود تا نسلهای بعدی هم از این واقعیات بیخبر نمانند. کما اینکه برای نسلی که الان پرورش پیدا میکند، چنین اتفاقی افتاده و بسیاری از آنها اصلاً این حرفها را نمیدانند و اگر هم بشنوند تکذیب میکنند. در حالی که با استدلالات کاملاً قوی، مسلّم است.
اما بحث دوّم؛ بحث احتیاط در بیان این حقایق در فضاهایی است که اهل سنّت هم حضور دارند یا گزارش آن به آنها میرسد؛ خصوصاً باید مراقب بود که ادبیات ما، هیجانی و توهین آمیز نباشد.
خدای نکرده وقتی جاهلانه، مثلاً به اسم نهم ربیع و امثال آن درست روز بعد از شهادت امام معصوم جشن بگیریم و جشنمان هم آلوده به بد دهنی و رفتارهای زننده شود، آن را فیلمبرداری کرده و بین وهابیها پخش کنند، وهابیها به خون شیعهها تشنه میشوند و بعد هم به جان شیعیان میافتند.
در بیشتر کشورها برخلاف ایران اکثریت شیعه نیستند، در کشورهای مجاور ما اکثریت با اهل سنّت یا وهابیهاست، و خدا میداند آن شیعههای در اقلیت، چه بر سرشان خواهد آمد.
بنابراین اگر این مسائل با ادبیات مؤدبانه، بعد از استدلالات متقن علمی و مستند به منابع خود اهل سنّت، بیان شوند، چنین پیامدهایی نخواهند داشت.
پس تحقیق و بازگویی این مسایل مانعی ندارد، اما فراهم کردن بستر برای رفتارهای تحریک کننده به نفع دشمنان شیعه و سنّی و دامن زدن به جنگی که فقط دشمنانی که میخواهند ریشه اسلام کنده شود، سود ببرند، غلط است.
نکته بعد؛ اینکه در روزهای نخستین ماه ربیع الاوّل سیاهپوشی ماه محرم و صفر را ادامه دهیم را هم خیلی توصیه نمیکنیم. کسی را نهی نمیکنیم اما ممدوح هم نمیدانیم.
اینکه دو ماه محرم و صفر را که ایام عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السّلام است، سیاه بپوشیم و بعد از آن در ماه ربیع و ماه بعدش هم بگوییم این هم ایامی هست که به منزل امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسّلام حمله شد و آن مصائب پیش آمد و این روزها امیرالمؤمنین علیه السّلام داغدار و حضرت زهرا علیهاالسّلام بستری هستند و ایام عزا را به شهادت حضرت زهرا برسانیم و بعد دو ماه ایام فاطمیه بگیریم؛ شش ماه سیاهپوشی پیوسته خواهیم داشت. بعد در شش ماه دیگر سال هم بهانههای مشابهی پیدا کنیم. این امر قشنگی نیست که تماماً سیاهپوشی باشد.
خصوصاً نسل جوان نیاز به شادی و شادابی دارد؛ خود اهل بیت علیهم السّلام هم، چنین شیوهای را در زمان خودشان در ارتباط با ائمه یازده گانه، نداشتهاند که شش ماه پشت سر هم امر به سیاهپوشی و عزاداری کرده باشند.
لذا این را هم خیلی نمیپسندیم و معتقدیم بعد از ماه صفر باید لباسهای سیاه بیرون بیاید تا فضای زندگی تغییری بکند.
نکته دیگر اینکه آیا حلول ماه ربیع الاوّل را تبریک بگوییم یا نه؟ هر کسی برای ما تبریک بفرستد، باید اینگونه جواب دهیم که انشاءالله همه ماههای سال برای شما سرشار از برکات، عافیت، موفقیت و لطف باشد. یعنی حلول ماه ربیع را اختصاصاً تبریک نگوییم؛ حلول ماه ربیع، خصوصاً روزهای نخستین آن، ویژگی خاصی برای تبریک گفتن ندارد؛ به خصوص به خاطر مصایبی که برای خاندان پیامبر علیهم السّلام رخ داده است. حداقل اینکه تا هشتم این ماه که شهادت امام حسن عسکری علیه السّلام است؛ رخدادهای تلخ و حزن انگیز واقع شده و جایی برای تبریک گفتن نمیبینیم.
اینکه گفتهاند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودهاند هر کسی پایان ماه صفر را به من بشارت بدهد، من او را به ورود به بهشت بشارت میدهم نیز از نظر روایی درست نیست و هیچ حدیث شناس معتبری آن را نقل نکرده و بسیاری از محدثان به صراحت گفتهاند این سخن جعلی است.
به هر صورت برای تبریک گفتن حلول ماه ربیع الاوّل ویژگی خاصّی قائل نیستیم، خصوصاً ناظر بر مصایبی که اوایل ماه واقع شده است.
استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
✳️ امام صادق علیهالسلام: اِنّی لاُملقَ اِحیاناً فاُتاجِرالله بِالصَدقة
💠 گاهی اوقات من تنگدست میشوم ولی به واسطهٔ صدقه، با خدا تجارت میکنم.
📙 بحارالانوار، جلد ۷۵، صفحهٔ ۲۰۶
☸ نشانی صفحهٔ دست امید در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/daste_omid/
♦️@daste_omid
💠 لعن و تبرّى
💎 حبّ فى الله و بغض فى الله
در احاديثى كه از پيامبر اكرم و ائمّه معصومين عليهم افضل صلوات المصلّين در كتب معتبر حديثى ذكر گرديده است، حبِّ فى الله و بغض فى الله، يعنى دوستى به خاطر خدا و دشمنى به خاطر خدا، لازم و ملزوم يكديگر و به عنوان محكمترين پيوند دهنده بين شخص و ايمان راستين و آنچه ايمان در آن خلاصه میشود، معرّفى شده است.
امام باقر علیه السّلام میفرمايند: هنگامى كه خواستى پى ببرى كه خيرى در خودت هست، به قلب خود نظرى بيافكن. پس اگر اهل طاعت الهى را دوست و اهل معصيت پروردگار را دشمن میدارد، بدان در تو خيرى هست و خداوند تو را دوست میدارد. ولى آن گاه كه اهل طاعت الهى را دشمن و اهل معصيت خداوند را دوست میدارد، بدان كه در تو خيرى نيست و خداوند تو را دشمن میدارد.
و پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم میفرمايند: محكمترين دستگيره ايمان دوست داشتن در راه خدا و دشمن داشتن در راه خدا و به ولايت اولياء خدا گردن نهادن و از دشمنان خدا بيزارى جستن است.
همچنين آن حضرت فرمودند: در راه خدا مهر بورز و در راه خدا دشمن بدار و در راه خدا ولايت بپذير و در راه خدا دشمنى كن، زيرا جز از اين راه نمیتوان به ولايت الهى نايل شد. پس آن گاه به على علیه السّلام اشاره كرده و فرمودند: آيا اين را میبينى؟ راوى عرض كرد: آرى. حضرت رسول فرمودند: دوستِ اين، دوست خداست، پس او را دوست بدار و دشمنِ اين، دشمن خداست، پس او را دشمن بدار.
از حضرت صادق علیه السّلام پرسيدند آيا دوستى و دشمنى از ايمان است؟
حضرت فرمودند :آيا ايمان چيزى جز دوستى و دشمنى است؟
بايد توجّه داشت كه حبّ و دوستى، اصل، و بغض و دشمنى، از تبعات و لوازم آن است. يعنى شخصى كه كسى را دوست میدارد، بالتّبع دشمنان او را دشمن میدارد. بنابراين محبّت و دوستى خدا و اولياء خدا، اصل، و نفرت و عداوت دشمنان خدا و دشمنان اولياى خدا، از لوازم و تبعات آن است.
📘 کتاب ره توشه دیدار
تألیف استاد مهدی طیّب
#لعن_و_تبری - ۱
#ره_توشه_دیدار
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲۹۷۱ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كس راستگوتر است سخن مردم
💠#حديث ۲٩٧١
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مىكند كه اگر آنها را ترك گويد، احساس ترس مىكند، بلكه آنها را به راستگويى و امانتدارى بيازماييد.
🔅 لَا تَغْتَرُّوا بِصَلَاتِهِمْ وَ لَا بِصِيَامِهِمْ فَإِنَّ الرَّجُلَ رُبَّمَا لَهِجَ بِالصَّلَاةِ وَ الصَّوْمِ حَتَّى لَوْ تَرَكَهُ اسْتَوْحَشَ وَ لَكِنِ اخْتَبِرُوهُمْ عِنْدَ صِدْقِ الْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ.
كافى(ط-الاسلامیه)، ج ٢، ص ١٠٤
@ahlevela_channel
✔️ صدق، وادی امن است.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸صدق، وادی امن است.
🔸صدق مُصلح انسان است. صاحب صدق هیچ کار ندارد. الرّاحَةُ فِی الصِّدقِ: راحتی در صدق است. کسی که صادق است، احتیاج به نقشه کشیدن و تدبیر اندیشیدن ندارد.
🔸النَّجاةُ فِی الصِّدقِ: نجات در راستی است. فطرت خلقت را خداوند به صدق آفریده است.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#صدق
@ahlevela_channel
💠 تبرّى در قرآن و احاديث
تبرّى در لغت به معناى كناره گرفتن از چيزى است كه مجاورت آن ناپسند است.
در قرآن كريم در مواردى از تبرّى جستن خدا و انبياى الهى از مشركان و دشمنان خدا سخن گفته شده است.
در احاديث معصومين علیهم السّلام نيز تبرّى جستن از دشمنان خاندان پيامبر اكرم علیهم السّلام و كسانى كه به آن بزرگواران ستم كردند، جزء لاينفک و موجب كمال راستين ايمان و تكليفى واجب بر مؤمنان و شرط قبولى تمامى اعمال آنان شمرده شده است.
حضرت رضا علیه السّلام در بخشى از حديث مفصّلى كه طىّ آن ايمان را تشريح كردهاند، میفرمايند:
ايمان عبارت است از... و تبرّى جستن از كسانى كه به خاندان پيامبر ستم كردند و به بيرون راندن آن بزرگواران از شهر و ديارشان اهتمام ورزيدند و روش ستم به آنان را پايه گذارى كردند و سنّت و رويّه پيامبرشان را دگرگون ساختند. (و آن گاه ناكثين و قاسطين و مارقين و امثال معاويه و عمرو بن عاص و ابوموسى اشعرى و كسانى كه توطئه به شهادت رساندن اميرالمؤمنين علیه السّلام را تدارك ديده و اجرا كردند را به عنوان مصاديق كسانى كه تبرّى جستن از آنان جزء و شرط ايمان راستين است نام میبرند)
امام صادق علیه السّلام میفرمايند:
محبّت اولياء خدا و ولايت و فرمانبردارى از آنان واجب است و تبرّى و بيزارى جستن از دشمنانشان و از كسانى كه به خاندان پيامبر صلّى الله عليهم ستم كردند و پرده پيامبر را دريدند و فدک را از حضرت فاطمه علیها السّلام گرفتند و حضرتش را از ميراث خود محروم كردند و حقوق او و همسرش را غصب كردند و بر آتش كشيدن خانهاش اهتمام نمودند و ستمگرى بر خاندان پيامبر را پايه گذارى كردند و سنّت پيامبر را تغيير دادند، واجب است. و تبرّى جستن از ناكثين و قاسطين و مارقين واجب است. و تبرّى جستن از پيشوايان گمراهى و رهبران ستمگرى، از نخستين تا آخرينشان واجب است. و تبرّى جستن از قاتل اميرالمؤمنين علیه السّلام و تمامى قاتلان اهلبيت علیهم السّلام واجب است.
پيامبر اكرم خطاب به حضرت على علیه السّلام فرمودند:
اى على، سوگند به آن كس كه مرا به پيامبرى مبعوث نمود و بر تمامى خلايق برگزيد، اگر بندهاى هزار سال عبادت بكند، جز با ولايت تو و ولايت امامان از نسل تو، از او پذيرفته نمیشود و ولايت تو نيز جز با تبرّى و بيزارى جستن از دشمنانت و دشمنان امامان از نسل تو پذيرفته نمیشود. اين حقيقت را جبرئيل امين به من خبر داد. هر كه خواهد به آن ايمان آورد و هر كه خواهد بدان كفر ورزد.
و در حديثى آمده است: به امام صادق علیه السّلام عرض شد فلان شخص ولايت شما را قبول دارد، لكن در تبرّى جستن از دشمن شما سست است. حضرت فرمودند: هيهات، كسى كه مدّعى محبّت ماست ولى از دشمن ما تبرّى نمیجويد، ادّعاى دروغ نموده است.
📘 کتاب ره توشه دیدار
تألیف استاد مهدی طیّب
#لعن_و_تبری - ٢
#ره_توشه_دیدار
@ahlevela_channel
bad-az-rehlate-payambare.mp3
1.75M
🏴 حوادث دردناک پس از شهادت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم
▫️بعد از شهادت پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم، حوادث تلخ و دردناکی رخ داد.
▫️کسانی که سالیان طولانی، برای غصب مقام حکومت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، در انتظار رحلت پیامبر بودند، بعد از رحلت ایشان به فوریت دست به کار شدند...
▫️روزهای نخستین ماه ربیع الاوّل یادآور چنین حوادثی است:
▪️کودتای سقیفه
▪️غصب خلافت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
▪️حمله به خانۀ امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
▪️جسارت به حضرت صدّیقۀ کبری سلام الله علیها
▪️به شهادت رساندن حضرت محسن بن علی علیه السّلام قبل از تولّد ...
۸۷/۱۲/۱۵
🔊 شرح بیشتر در فایل صوتی به مدّت ۱۰ دقیقه:
ahlevela.ir/mp/bad-az-rehlate-payambare.mp3
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 صلوات در شب و روز جمعه
⭐️ امام صادق علیه السّلام فرمودهاند:
▫️از شامگاه پنجشنبه و شبِ جمعه، فرشتگانی با قلمهایی از طلا و لوحهایی از نقره، از آسمان به سوی زمین میآیند و تا غروب روز جمعه هیچ عملی را جز صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهم السّلام نمینویسند.
شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۴۲۴
#مراقبات_شب_جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 دعای پرفضیلت شب عید قربان که برای شبهای جمعه نیز وارد شده است.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
30.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای کمیل
#مراقبات_شب_جمعه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٩٧١ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گ
💠#حديث ۲٩٧٢
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: کسی که سخنانش راست باشد مقامش شکوهمند گردد.
🔅مَنْ صَدَقَ فِی اَقْوالِهِ جَلَّ قَدْرُهُ.
غررالحکم ودررالکلم، ج ٤، ص ٢٩٦
@ahlevela_channel