حرف روز/ درخشش مجدد رویکرد مقاومت!🌴
غروب پنجشنبه (۲۴ مرداد) به وقت ایران، قاضی دیوان عالی جبلالطارق با بیان اینکه درخواست آمریکا برای توقیف کشتی به دست دادگاه نرسیده[...]
پایگاه بصیرت / عزیز غضنفری
🛑یادداشت: غروب پنجشنبه (۲۴ مرداد) به وقت ایران، قاضی دیوان عالی جبلالطارق با بیان اینکه درخواست آمریکا برای توقیف کشتی به دست دادگاه نرسیده، اعلام کرد مجوز آزادی کشتی گریسـ۱ را صادر کرده است. همچنین خبرگزاری هند اعلام کرد، ۲۴ خدمه هندی کشتی گریسـ۱ آزاد شدهاند. هر چند مطابق با آخرین اخبار، نفتکش گریسـ1 هم اکنون به «آدریان دریا» تغییر نام داده و پرچم جمهوری اسلامی را بر فراز خود نصب کرده است، اما آمریکاییها به دنبال توقیف این کشتی هستند. در هر حال، این خبر واکنشهای گوناگون و تحلیلهای متفاوتی را در سطح جهان در پی داشته است.
در این زمینه روزنامه «گاردین» نوشت: «ایران برای تلافی یک نفتکش انگلیسی را در خلیجفارس آن هم جلوی چشمان نیروی دریایی سلطنتی توقیف کرد. این حرکت، علیرغم ادعاهای بریتانیا درباره اقدام مستقل جبلالطارق [در توقیف گریسـ1] باعث شد کشتیهای تجاری بریتانیایی در منطقه آسیبپذیر به نظر برسند.» در پایان این یادداشت با اشاره به تلاشهای آمریکا برای توقف آزادی نفتکش حامل نفت ایران و مصادره آن، تأکید شده است: «در هر صورت، بریتانیا بیش از پیش در قدرتنمایی اقتصادی آمریکا و ایران کشیده شده و اگر گریسـ1 مجدداً توقیف شود، بحران نفتکشها به این زودیها پایان نمییابد.»
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب نیز در «رأیالیوم» نوشت: «توقیف نفتکش ایرانی با تحریک دولت ترامپ و به دلایل تحریکآمیز و غیر قانعکننده، اشتباه بزرگ دولت انگلیس بود که این اشتباه خود را در ارزیابی نادرست از واکنش ایران نشان داد؛ زیرا لندن فکر میکرد مسئولان ایرانی با التماس خواهند آمد و طلب عذر و بخشش خواهند کرد. به نوشته این تحلیلگر عرب، مسئولان انگلیس دو بار اشتباه کردند. یک بار وقتی به دستورات آمریکا تن دادند و نفتکش را توقیف کردند و بار دوم وقتی این اشتباه را اصلاح نکردند و تهدیدهای ایران را به اندازه کافی جدی نگرفتند.
اما جدای از این تحلیلها، واقعیت ماندگار و تاریخی این رخداد آن بود که ایران نه تنها نفتکش انگلیسی را آزاد نکرد، بلکه هیچ تعهد و ضمانتی نیز برای آزادی آن صادر نکرد و با اتخاذ رویکردهای مبتنی بر مقاومت، انگلیس مجبور به آزادی گریسـ1 شد. به نظر میرسد، پس از ساقط کردن پهپاد آمریکایی، این پیروزی تاریخی دیگری است که در کارنامه اقتدار جمهوری اسلامی به ثبت رسیده است.
🆔منبع: سایت بصیرت
گزارش روز/ دفاع بدموقع!
🛑«بدون دسترسی به مضمون رایزنیها و محتوای گفتوگوها میان ایران و بریتانیا، نمیتوان قضاوت کرد که چه بده بستان و چه معاملهای ممکن است برای آزادی نفتکش ایرانی انجام شده باشد، اما روشن است که مذاکره و رایزنی دیپلماتیک راه را برای آزادی این نفتکش هموار کرده است[...]
یادداشت: «بدون دسترسی به مضمون رایزنیها و محتوای گفتوگوها میان ایران و بریتانیا، نمیتوان قضاوت کرد که چه بده بستان و چه معاملهای ممکن است برای آزادی نفتکش ایرانی انجام شده باشد، اما روشن است که مذاکره و رایزنی دیپلماتیک راه را برای آزادی این نفتکش هموار کرده است.» این نوشتار عجیب بخشی از یادداشت روزنامه اصلاحطلب «اعتماد» به قلم «قاسم محبعلی» از مدیران وزارت خارجه در دولت اصلاحات است!
نوشتاری که این پرسش را مطرح میکند که چرا برخیها اصرار دارند هر موفقیتی را به مذاکره ربط دهند؟ در پس این اصرار چشمبسته که به هر بهانه با ربط و بی ربط تکرار میشود، چه اهدافی وجود دارد؟ آن هم در دورانی که نتیجه گفتمان مذاکره پیش روی ملت ایران قرار دارد و شرایط به گونهای شده است که حتی چهرههایی، مانند «عباس عبدی» از فعالان سیاسی اصلاحطلب به صراحت از ناکارآمدی سیاست مذاکره صرف سخن به میان آورده و میگوید: «بسیاری از افراد درک درستی از ماهیت روابط بینالملل و سیاست واقعگرایانه ندارند و روابط بینالملل را به گفتوگو و صلحخواهی تقلیل میدهند، در حالی که روابط بینالملل در اصل متکی به قدرت است و بس.»
در روزهایی که نقش گفتمان مقاومت و دستاوردهای آن در مصاف با دشمنان ملتهای منطقه کاملاً روشن است و ثمره موضع قدرتمندانه کشورمان دربرابر قدرتهای جهانی کاملاً مشخص و واضح است، ماجرای اسقاط پهپاد آمریکایی و عقبنشینی ترامپ، ماجرای شکست خوردن توطئه شوم آمریکاییها در عراق و سوریه و در نمونه آخر ماجرای راهزنی دریایی انگلیس و دست بالای جمهوری اسلامی ایران قابل رؤیت است و سخن گفتن از نقش مذاکره مصداق دفاع بدموقع و نابهجایی است که نه تنها کمکی به مقبولیت این گفتمان نخواهد کرد؛ بلکه زمینه را برای روشنتر شدن ناکارآمدی بیش از پیش آن فراهم خواهد کرد.
🆔منبع: سایت بصیرت
📢📢📢اخبار کوتاه یکشنبه 27 مرداد
🔵◄ «سرلشکر محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه حرکت به سمت خودکفایی و ارتقای دانش و توان صنعت دفاعی در شرایط تحریم، ارزش و جایگاه اقدام ارزشمند نیروهای مسلح در این حوزه را نمایان میکند، گفت: این مسیر عزتبخش از ساخت تعدادی قطعه ساده آغاز شد و امروز در حال ورود به ساخت موتورهای هواپیماها و بالگردهای روز دنیا است و به فضل الهی در آستانه دستیابی به خودکفایی کامل در این سامانههای ارزشمند هستیم.
🔵◄ «مصطفی میرسلیم» از چهرههای اصولگرا درباره راهبرد انتخاباتی اصلاحطلبان تصریح کرد: باید به جای منحرف کردن اذهان عمومی به دلیل ضعفهایی که در شش سال گذشته داشتهاند، صادقانه با مردم روبهرو شوند. به نظر من با صداقت بهتر میتوانند مانع اضمحلال خود شوند تا با فرافکنی و پیش شرط گذاشتن برای شورای نگهبان.
🔵◄ فعالیتهای انتخاباتی رئیسجمهور سابق آمریکا آغاز شده و وی در حال حاضر حضور فعالی در پویش (کمپین) انتخاباتی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ دارد. اوباما افزون بر دیدار با بایدن، تاکنون چندین دیدار مستقیم در واشنگتن با اعضای اصلی کمپین انتخاباتی معاون اول دوران ریاستجمهوری خویش داشته است.
🔵◄ بررسی آمارهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد، در یک دهه اخیر به دلیل وجود دو دوره تحریم، درآمد سرانه هر ایرانی از ۶۵۰۰ دلار در سال ۲۰۱۰ به ۵۸۲۰ دلار در سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کرده است؛ چرا که تولید ناخالص داخلی در این مدت تنها 4/0 درصد رشد داشته؛ اما میزان رشد جمعیت ۱۲ درصد بوده است.
🔵◄«علیرضا رفیعیپور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه انحصار در واردات نهادهها باید برداشته شود، گفت: جالب است، یک نفر میتواند نهادههای مورد نیاز را وارد کند؛ اما تشکلهایی که در برخی مواقع چندین شرکت زیر مجموعه و هزاران نفر پرسنل دارند، نمیتوانند وارد کنند؟
🔵◄ «محسن کوهکن» در برنامه «دست خط» از حمایت ناطقنوری برای شهردار شدن احمدینژاد سخن گفت. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخشی از صحبتهایش گفت: اگر ایستادگی ناطق نبود، احمدینژاد شهردار تهران نمیشد.
🆔منبع: سایت بصیرت
📢📢📢اخبار کوتاه دوشنبه ۲۸ مردادماه
🔵◄ «دریادار علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه به همت دریادلان نیروی دریایی ارتش و سپاه امروز امنیت در خلیجفارس برقرار است، گفت: «خلیجفارس ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و خلیجی بسته است، اگر یکی از همین ناوها یا زیردریاییهایی که سوخت هستهای دارند در این منطقه دچار مشکل شود، سالیان سال برای کشورهای منطقه مشکل ایجاد خواهد شد، همین کشورهای جنوبی خلیجفارس و همسایههای مسلمان ما که آب شیرین کن دارند، آبی برای خوردن نخواهند داشت و اگر اتفاقی در خلیجفارس رخ دهد، اینها از تشنگی میمیرند.»
🔵◄ «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان، درباره اینکه آیا قرار است بنا بر خواسته اصلاحطلبان این شورا برای شنیدن نظراتشان از آنها دعوت کند، پاسخ داد: «قبلاً هم گفتهایم که اگر هر کس حرفی برای گفتن دارد، گوش ما شنواست و درهای شورای نگهبان به روی دوستان باز است؛ اما اگر خدای ناکرده بخواهند سهمخواهی کنند، نه؛ درِ شورای نگهبان به روی سهمخواهیها بسته است، چون ما یک وظیفه قانونی داریم و بر اساس همان وظیفه قانونی، هم گوشمان شنواست و هم درِ شورای نگهبان باز است.»
🔴◄ «سعید لیلاز» فعال اصلاحطلب در روزنامه «اعتماد» نوشت: «دولت آقای روحانی در زمینه تحریمها دچار نوعی بیعملی است که بخشی از آن بهخاطر ترسانده شدن دولت از سوی واحدهای خارج از دولت است. اگر از دو سال یا حتی از یک سال پیش این اقدامات اصلاحی در زمینه مدیریت اقتصاد کشور اتفاق میافتاد، تا به حال دستاوردهای زیادی حاصل شده بود و کشور از نظر اقتصادی به مراتب جلوتر از جایی بود که الآن هست. طوری که قیمت دلار هرگز به بالای ۹ هزار تومان نمیرسید.»
⚫️◄ «کیوان گردان» مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت(صنعت، معدن و تجارت) گفت: از نظر بانک مرکزی، خرید و فروش رمز ارزها در کشور ممنوع است و رمز ارزها در واقع یک کالای صادراتی محسوب میشوند که باید از طریق صادرات به فروش برسند و میزان ارز به دست آمده از صادرات در سامانه نیما به ثبت برسد.
⚪️◄ «طهماسب مظاهری» رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: تشکیل بازار متشکل ارزی، حلقه دوم بعد از اصلاح نرخهاست. آقای همتی و دوستانشان در بانک مرکزی در اصلاحات ارزی یک قدم شجاعانه و جدی برداشتند و به سمت تک نرخی کردن حرکت کردند.
🆔منبع: سایت بصیرت
🗞🗞🗞روزنامه صبح صادق دوشنبه ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸ منتشر شد
برای دریافت نسخه pdf به لینک زیر مراجعه فرمایید:👇👇👇
https://basirat.ir/files/fa/news/1398/5/27/58652_647.pdf
اخبار کوتاه📢📢📢
از باجگیری واشنگتن تا نگرانی اسرائیل
1ـ دولت ترامپ درک درستی از دنیای عرب ندارد
«تیآرتی» وبگاه سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه نوشت: «همزمان با تشدید تنشها بین ایران و آمریکا، نگرانی کشورهای منطقه در مورد بروز یک درگیری خطرناک در خلیجفارس افزایش یافته است. رهبران امارات در ابتدا از کمپین فشار حداکثری ترامپ علیه جمهوری اسلامی حمایت میکردند؛ اما به نظر میرسد ابوظبی در مورد تاکتیکهای خود برای مقابله با ایران تجدیدنظر کرده است. رهبران امارات به طور ویژه نگران بروز یک جنگ تمامعیار با ایران هستند. چنین سناریوی ترسناکی عواقب اقتصادی و ژئوپلیتیکی اجتنابناپذیری به دنبال خواهد داشت. در صورتی که درگیری در منطقه بروز پیدا کند، امارات احتمالاً در بین اولین اهداف ایران قرار خواهد داشت. در چنین سناریویی اروپاییها و آمریکاییهای فعال در امارات در بین اولین کسانی قرار خواهند داشت که این کشور را ترک میکنند.» این پایگاه نوشت: «خاورمیانه منطقهای بزرگ و پیچیده است. ما نمیتوانیم این منطقه را به کشورهای حامی و ضد ایران تقسیم کنیم. دولت ترامپ متأسفانه درک درستی از دنیای عرب ندارد.»
2ـ انتقاد عضو فراکسیون امید از لیدرهای اصلاحات
«ابوالفضل سروش» از نمایندگان اصلاحطلب مجلس و عضو فراکسیون امید، با اشاره به حمایت نکردن لیدرهای اصلاحات از این فراکسیون گفته است: «من از منتقدان فراکسیون امید میپرسم که اگر به فرض 10 نفر از چهرههای شاخص اصلاحطلبان یا به قول خودشان ژنرالها به مجلس دهم میآمدند، چه میکردند که ما نکردیم و چه میگفتند که ما نگفتیم؟ مگر مجلس ششم با آن همه ژنرالی که داشت و ساخت، چه کرد؟ خروجی مجلس ششم مگر چه بود؟ غیر از این بود که سبب حذف بسیاری از اصلاحطلبان از حضور در مجلس هفتم شد؟ مگر همه مجلس ششمیها شناخته شده بودند؟ مگر مردم 30 نماینده تهران را میشناختند یا بعد از چهار سال همه 30 نماینده تهران برای مردم شناخته شده بودند؟ حالا اگر همانها میآمدند مملکت گل و بلبل میشد، چون ما آمدیم مملکت گل و بلبل نشد؟»
3ـ تونلهای حماس عامل نگرانی جدی صهیونیستها
«امیر بوخبوط» کارشناس امور نظامی پایگاه «واللا» رژیم صهیونیستی به نقل از «اسرائیل شومر» فرمانده عملیات منطقه جنوبی گفت: به رغم اینکه اسرائیل در جنگ سال 2014 توانمندی حماس در تولید ادوات نظامی و زیرساختهای نظامی آن را هدف گرفت؛ اما این گروه تسلیم نشد و به اشکال گوناگون درصدد احیای قدرت خود برآمد. شومر افزوده است: امروز تونلهایی که حماس از آنها برای حمله به اسرائیل استفاده میکند، موجب نگرانی جدی است. این ژنرال صهیونیست خبر داده است: ما سناریوهایی را از سمت غزه پیشبینی میکنیم که از جمله آن هجوم دهها هزار فلسطینی به سمت شهرکها و مواضع نظامی اسرائیل است یا اینکه موتورسواران مسلح فلسطینی عملیاتی را در جبهه داخلی اسرائیل پیاده کنند؛ این سناریوها دور از واقعیت نیست.
4ـ تلاش واشنگتن برای باجگیری و معامله شکست خورد
روزنامه «الاخبار» نوشت: موفقیت ایران در ماجرای آزادی نفتکش «گریسـ۱»، تنها منحصر به درگیری آن با بریتانیا نمیشود. با پایان یافتن معرکه نفتکشها به نفع ایران، در واقع تلاش واشنگتن برای باجگیری و معامله بین آزادی تجارت دریایی ایران و امنیت خلیجفارس و تنگه هرمز شکست خورد. ایرانیها در این مرحله مقاومت فعال استراتژیکی را از خود نشان دادند تا هیچ نقطه ضعفی برای سوءاستفاده آمریکا و حمله آن باقی نگذارند. «بوریس جانسون» و دولت جدید او قصد پیوستن به آمریکا و قرار گرفتن در معرض سیلیهای ایران را ندارد؛ از این رو، بار دیگر مسیر دیپلماسی را برای حفظ توافق هستهای طی میکند و این امر در روزهای آینده نمود بیشتری مییابد.
🆔منبع: سایت بصیرت
📢📢📢اخبار کوتاه چهارشنبه 30 مرداد
🔵◄ نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران با بیان اینکه توافق هستهای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نتوانستهاند برنامه موشکی ایران را مهار کنند، از رفع تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران طبق این قطعنامه ابراز نگرانی کرد و خواستار جلوگیری از آن شد. «برایان هوک» در پاسخ به پرسش یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا ایالات متحده آمریکا میتواند از بند موسوم به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران استفاده کند یا خیر، اذعان کرد واشنگتن قادر به استفاده از این بند نخواهد بود.
🔵◄ روزنامه «رأیالیوم» با اشاره به ترک نفتکش جمهوری اسلامی ایران از جبلالطارق نوشت: نفتکشهای ایرانی در آینده با آزادی کامل و قدرت تمام، بدون هیچ مانعی در آبهای بینالمللی عبور و مرور میکنند؛ زیرا ایران به همه جهان ثابت کرد هیچ نوع تهدید زمینی، دریایی یا هوایی، علیه کشتیها و منافعش را نادیده نمیگیرد و در برخورد با آن جدی است. بنابراین، تمام تلاشهای آمریکا برای تسلیم ایران و پذیرفتن معامله قرن از سوی این کشور، با شکستی سخت مواجه میشود.
🔵◄ «فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در حال حاضر، خصوصیسازی که از آن به نام خصوصیسازی بزرگ یاد میشود، آغاز شده و تعدادی از پالایشگاهها، سهم دولت در بیمه البرز و... در بورس عرضه شده است. وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه خصوصیسازیها تاکنون تجربه موفقی نداشته، آیا روند واگذاریها اصلاح میشود، اظهار داشت: در واگذاریها روشهای واگذاری و قیمتگذاری متنوع شده تا نتیجه خصوصیسازیها بهتر شود.
🔵◄ افزایش درگیری تجاری چین و آمریکا سبب شده است سهام شرکتهایی که همکاریهای تجاری زیادی با چین دارند، به طور گسترده برای فروش عرضه شود که این امر به اعتبار و درآمد آنها لطمه میزند. برای نمونه میتوان به دهها شرکت فناوری آمریکایی اشاره کرد که قربانی خصومت دولت ترامپ با چین شدهاند. گفتنی است، بسیاری از شرکتهای فناوری یادشده در زمینه تولید ریزپردازندهها و انواع سختافزارهای دیگر فعالیت میکنند.
🔵◄ «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه اگر آمریکا و ایران وارد درگیری نظامی شوند ایران ابزارهای متعددی از جمله جنگ نیابتی در اختیار دارد، هشدار داد: در صورت وقوع جنگ، آمریکا و متحدان منطقهای آن در وضعیت بدی قرار خواهند گرفت.
🆔منبع: سایت بصیرت
سلام علیکم یاد آوری : آزمون دوره امروز پنجشنبه 31مرداد ساعت۱۷ نمازخانه ناحیه .
May 11