✳️ #صفر #امام_حسن علیه السلام
#شهادت_امام_حسن علیه السلام
#امام_مجتبی
💠 بنابراین «احسان» یعنی مقام مشاهده ربّ. و هرکس در تمام احوال و اعمال خود خداوند را ببیند او به درجه احسان رسیده است.
💠 برخی از عرفای بزرگ گویند: «احسان یعنی مقام شهود، و نتیجه این شهود عبارت از روشن شدن حقایق آنگونه که هستند می باشد. و صاحب مقام احسان هرچیز را آن گونه که هست می شناسد.(6)
البته روشن است که مقصود از شهود ربّ، شهود با چشم ظاهری نبوده بلکه شهود با چشم دل و توجه به حضور دائمی خدای متعال است.
💠 باتوجه به آنچه گذشت وقتی گفته می شود امام مجتبی علیه السلام حسن است و صاحب مقام و درجه احسان ، مراد آن است که آن حضرت همیشه و در هر حالتی گویا خدای متعال را می دیده و ناظر بر اعمال و رفتار خود می دانسته است.
💠 حضرت امام مجتبی علیه السلام عابدترین انسان زمان خود بود(7)، و در عبادت خود نه تنها کلام خدای متعال را می شنید و پاسخ می داد.(8)، بلکه در عبادت خود، خداوند را مشاهده می کرد بطوری که حتی عده ای از آن حضرت نیز طلب می کردند طوری خداوند را برای آنان معرفی کند که آنان نیز بتوانند به این مقام احسان دسترسی پیدا کرده و گویا خداوند را ببینند.(9)
💠 حضرت امام مجتبی علیه السلام در دعاهای خود نیز خداوند را طوری معرفی می کند که خدا آشکار است امّا چشم یارای دیدن او را ندارد.(10) و این است وصول به مقام احسان.
💠 آنکس که به منزل احسان راه یابد در واقع به حرم الهی رسیده و اگر خدا را در جای دیگر نتوان یافت صاحب این مقام همیشه خداوند را در حرم خود می یابد. در واقع حرم خداوند دل انسان است و اگر غیر خداوند در حرم او راه نیابد، صاحب حرم حضور خواهد داشت.
🆔 @Ahmad_aabedi
ادامه مطلب 👇👇👇👇
✳️ #صفر #امام_حسن علیه السلام
#شهادت_امام_حسن علیه السلام
#امام_مجتبی
💠 نمونه های کوتاهی از احسان:
🔹 احسان در دعا به ابتدا نمودن به همسایه است.
🔹 احسان در عمل آن است که خداوند را در عمل خود حاضر ببینی.
🔹 احسان در انفاق آن است که بدانی آن مال مال خداوند است، نه مال شما. و انسان تنها وسیله و واسطه ای بیش نیست.
🔹 احسان در اخلاق آن است که جز نیکی و گذشت روشی نداشته، عفو از لغزش، پذیرش عذر، چشم پوشی از خطای دیگران جزو اولیات او باشد.
🔹 انسان محسن کسی است که از اصالت خانوادگی برخوردار و با ریشه ای همراه با کرامت و مکارم اخلاق باشد.
🔹 جدال احسن نیز یعنی طوری جدال کردن که گویا خدا را دیدن
و جدالی جدال احسن است که اسماء الهی اعم از ثبوتی و سلبی و ... را ببیند و مقتضای این اسماء را نیز در یابد.
💠 قرآن مجید احسان را نتیجه ایمان و عمل صالح قرار داده و باتوجه به آنکه ایمان درجه اول با ایمان درجه آخر بسیار تفاوت دارد و تقوای ابتدائی با تقوای انتهائی فاصله بسیار زیاد دارد، لذا احسان را نتیجه ایمانِ درجه آخر و بالاترین مرتبه تقوی قرار داده است(11).
💠 وقتی گفته می شود هرکس خود را تسلیم خدای متعال نماید او محسن خواهد بود. شاید به این معنا باشد که او شاهد ربّ خود است(12). و حسنه ای که برخی در دنیا و آخرت می طلبد همین مقام است(13).
💠 و اگر بالاتر از صفت عالی چیزی وجود ندارد و افضل التفضیل صفت عالی است ولی قرآن می فرماید: «للذین احسنوا الحسنی و زیاده»؛(14) یعنی برای صاحب مقام احسان بهترین پاداش و بیش از آن وجود دارد. آیا مقصود از «بیش از بهترین» چه چیزی جز مشاهده و نظر به جمال یار می تواند باشد؟!
💠 و چون صاحب مقام احسان جز احسان و نیکی و زیبایی نمی بیند به همین جهت حضرت زینب علیهاالسلام نیز فرمود: جز خوبی چیزی ندیدم. و حضرت مجتبی علیه السلام نیز علی رغم سختی ها و فشارها جز خوبی و رضایت الهی چیزی ندید.
🆔 @Ahmad_aabedi
ادامه مطلب 👇👇👇👇
✳️ #صفر #امام_حسن علیه السلام
#شهادت_امام_حسن علیه السلام
#امام_مجتبی
💠 در پایان توجه به این نکته نیز لازم است که احسان دارای سه مرتبه است:
🔹 مرتبه کمترین احسان آن است که آنچه را سزاوار است آنگونه که سزاوار است برای کسی که سزاوار است انجام دهیم. یعنی انجام امر الهی و دوری از نهی خدای متعال.
🔹 مرتبه متوسط احسان آن است که خداوند را طوری عبادت کند که گویا خداوند را می بیند. که این را قرب نوافل گویند.
🔹 مرتبه اعلای احسان آن است که خداوند را طوری عبادت کند که او را ببیند و این را قرب فرایض گویند. یعنی «لم اعبد ربّاً لم اره» من خدائی که ندیده باشم نمی پرستم. در این مرتبه دیگر کلمه «گویا» وجود ندارد، بلکه مشاهده حقیقی است. اما رویت ماه در آسمان است نه بر روی زمین و در طشت آب همانند کسی که روی زمین نگاه می کند و دنبال خورشید می گردد. خورشید را باید در آسمان دید و خدای متعال را باید در عبادت یافت. و معرفت قلبی است که انسان را به خدا می رساند .
💠 آخرین مرتبه احسان که همان مشاهده حقیقی است، اوّلین مرتبه ولایت است و صاحب چنین مقامی ولیّ کامل خداوند و امام برحقّ و برطرف کننده حجاب های ظلمانی و نورانی از دیدگان سالکان کوی طریقت می باشد.
👈 پی نوشت ها:
1. مسند الامام المجتبی(ع)، ص 22.
2. همان، ص 25.
3. رسائل فارسی خواجه عبداللّه انصاری، ج 1، ص 298
4. منازل السائرین، با شرح کاشانی، ص 321.
5. فتوحات مکیه، باب 69، ج 7، ص 421.
6. مسند الامام المجتبی(ع)، ص 126.
7. همان.
8. همان، ص 490.
9. همان، ص 595: یا باطناً فی ظهوره و یا ظاهراً فی بطونه و یا باطناً لیس یخفی و یا ظاهراً لیس یری.
10. لیس علی الذین آمنوا و عملوا الصالحات جناح فیما طعموا اذا ما اتقوا و عملو الصالحات ثم اتقوا و آمنوا ثم اتقوا و احسنوا واللّه یحب المحسنین. (مائده/ 93)
11. و من یسلم وجهه الی اللّه و هو محسن...(لقمان/ 22)
12. ربّنا آتنا فی الدّنیا حسنة و فی الآخرة حسنة، (بقره/ 200)
13. یونس/ 26.
14. اشاره است به حدیثی در باره امام مجتبی(ع)، ر.ک: مسند الامام المجتبی(ع)، ص 26.
🆔 @Ahmad_aabedi
قابل توجه سروران عزیزی که تازه به جمع ما پیوسته اند لطفا پیام سنجاق شده بالا را ملاحظه بفرمایید
👆👆👆👆
SherDokhtar_1398 - 7 - 15.MP3
131K
☀️ #شعر #شعر_خوانی☀️
💥 #نماز
#حجاب
🔵 شعرخوانی یک دختر کوچولو در محضر استاد عابدی
بعداز درس خارج اصول در پردیسان
98- 7 - 15
💠درباره نماز و حجاب
🆔 @ahmad_aabedi
ZiaratArbayin_10_1398_7_16.MP3
1.78M
☀️ #زیارت #زیارت_اربعین☀️
💥 #اریعین
بیانات استاد عابدی یعد از درس خارج اصول در پردیسان
💠 زیارت امامزادگان
💠زیارت اربعین شعار و قِوام شیعه است
98- 7 - 16
🆔 @ahmad_aabedi
4_5908859149336183017.mp3
3.85M
☀️ #امام_حسین علیه السلام ☀️
💥 #بازسازی_حرم امام حسین (ع)
18-12-95
✅ رموز معماری_عرفانی بکار رفته در ساخت حرم ائمه علیهم السلام
✅ کرامت و اعجاز در بازسازی حرم امام حسین(ع)
🆔 @Ahmad_aabedi
✍️ #پاسخ استاد احمد عابدی به #سوالات اعضاء کانال
@Ahmad_aabedi
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
📩 سلام علیکم حاج آقا, انشاء الله رزق هر سالتون باشه زیارت اربعین سیدالشهدا ( ع ) یه سوال داشتم ,, سلامی که اول زیارت حضرت عباس ( ع ) هست ,, سلام الله و سلام ملائکته المقربین و انبیائه المرسلین و عباده الصالحین و جمیع الشهداء و الصدیقین و الزاکیات الطیبات فیما تغتدی و تروح علیک یابن امیر المومنین ,, و ابوحمزه ثمالی این زیارت را از لسان مبارک امام صادق ( ع ) نقل کرده آیا این فرمایش و سلام حضرت إخبار است مثل آیه شریفه ان الله و ملائکته یصلون علی النبی یا انشاء است یعنی امام و تمام زایرین چنین شأنی را برای حضرت درخواست دارند ؟ ببخشید سوالم طولانی شد .
✍️ سلام علیکم با تحیت و احترام
🔹 1. انشاء الله تعالی این دعای ارزشمند مقبول درگاه الهی باشد.
🔹 2. چون دستور داده شده که اینگونه زیارت کنیم این جمله به قصد انشاء است. و با اینکه آنحضرت علیه السلام چنین شأنی را دارند و بلکه بالاتر از آن را، ولی ما به قصد انشاء می خوانیم.
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🆔 @Ahmad_aabedi
Arbayin_Taharat_98-7-17.mp3
4.41M
☀️ #زیارت #زیارت_اربعین☀️
💥 #اریعین
بیانات استاد عابدی بعد از درس خارج فقه در حرم مطهر
💠 حقیقت زیارت
💠زیارت اربعین
💠 طهارت جسم و روح (طهارت فکر و دل)
98- 7 - 17
🆔 @ahmad_aabedi