هدایت شده از زیست شهر نوین مولّد
کشاورزی خانگی، رؤیایی دستیافتنی در شهرهای مولّد 🍅🌿
کاشت و برداشت در خانه، بخشی از نیازهای غذایی خانواده را به صورت طبیعی و تازه تأمین میکند، و در عین حال فرصتی برای فعالیت، تفریح و ارتقاء سلامت اعضای خانواده فراهم میآورد.
💡 شاید بگویید که «همه میدانند این سبک زندگی ایدهآل است، اما در شرایط کنونی حتی خرید یک آپارتمان کوچک هم دشوار است، چه رسد به خانهای ویلایی با زمین کشاورزی!» پاسخ اینجاست: مشکل اصلی، سیاستگذاریهای نامناسب در حکمرانی زمین است که از سال ۱۳۴۰ دچار اختلال شده و همچنان در همان مسیر نادرست حرکت میکند.
✳️ ایران، کشوری پهناور است که با اصلاح سیاستهای سکونتی و تمرکز بر احداث شهرهای جدید و #مولّد، ظرفیت آن را دارد که به کشوری ثروتمند و خودکفا تبدیل شود. هدف ما، ترویج این گفتمان و افزایش مطالبه عمومی برای تحقق این رؤیاست.
❇️ در دولت شهید رئیسی، گامهای مثبتی در این مسیر برداشته شد، اما متاسفانه این دولت به طرحهای اینچنینی توجهی نشان نمیدهد و حتی از طرح خانههای ۲۵ متری نیز سخن به میان میآورد!
#کشاورزی_خانگی
#زیست_شهر
#خانه_مولد
#حکمرانی_زمین
#تغییر_سیاست
#شهرهای_جدید
♦️زیست شهر نوین مولّد♦️
@zistshahr
مثل آدم زندگی کردن
من دو دوره ریاست دانشگاههای دولتی را جمعا به مدت ۸ سال به عهده داشتهام. هیچ امتیاز مادی به معنای واقعی از محل ریاست عایدم نشد. حتی موقعی که در اردبیل مامور بودم، حق مدیریتم صرف اجارهی خانه و هزینهی رفت و آمد به تهران میشد. با این حال، بخواهی نخواهی از دو امتیاز برخوردار بودم: داشتن رانندهی اختصاصی و نیز یک دفتر کار بزرگ با سرویس بهداشتی مستقل!
در هر دو بار، وقتی که دورهام با استعفا به سر آمد، از بعضی نظرها دچار مشکل جدی شدم. اگر چه از اتومبیل دولتی برای مقاصد شخصی استفاده نمیکردم، لیکن رانندهها برای من نه یک کارمند بلکه دوست و برادر بودند و بعضی کارهای شخصی مرا برای این که بتوانم به کارهای دانشگاه برسم انجام میدادند که از جملهی آنها این موارد را میتوانم نام ببرم: خرید نان و بعضی ملزومات دیگر، گرفتن وقت از دکتر، انجام کارهای اداری و بانکی، برداشتن و گذاشتن من درست در مقابل جایی که کار داشتم (بدون این که نگران جای پارک باشم!)، رسیدگی به ماشین خودم (مانند کارواش و تعویض روغن)، پیدا کردن واحدهای صنفی مورد نیاز (مانند خرازی و تعمیرگاه و اینجور جاها) و… (چیز دیگری یادم نمیآید). ضمنا همه با من مهربان بودند و تقریبا تمام کارکنان و اساتید دانشگاه را افرادی کار راهانداز و مودب و وظیفهشناس میدیدم، چرا که هیچکدام از کارهای خود من به تاخیر نمیافتاد و همه چیز رو به راه بود. وقتی که از ریاست کنار رفتم، زندگی برایم بسیار سخت شد. چند سال تنبلی باعث شده بود از انجام کارهای سادهی شخصی و اداری و خرید نان و اینجور چیزها عاجز بشوم. بعلاوه، جسته گریخته متوجه شدم که برخورد کارکنان و همکاران با من بسیار با برخوردشان با سایر افراد و ارباب رجوع متفاوت بوده است. کسی که برایم مظهر مدارا و احساس مسئولیت بود، به زعم دیگران آدمی عصبی و تندمزاج و بدخواه به شمار میآمد. تازه فهمیدم که بدترین همکاران هم به من که میرسیدند جور دیگری رفتار میکردند.
الان چند سالی است که دوباره به زندگی عادی خو کردهام. نه تنها از انجام کارهای شخصیام طفره نمیروم، بلکه از دست و پا چلفتی بودنم رها شدهام. از پیاده رفتن و سوار اتوبوس و مترو شدن لذت هم میبرم و از این که با آدمهای متفاوت و معمولی معاشرت میکنم بسیار خوشحالم. تصور این که یک بار دیگر به پست مشابه یا بالاتری گمارده شوم برایم نه تنها لذتبخش نیست بلکه دلهرهآور است. دیدن بعضی چهرههای عبوس، تندرو و کجفهم و اجبار به جلیس شدن با آنها و قانع کردنشان در امور بدیهی شکنجهی بزرگی است. احاطه شدن توسط آدمهایی که بدون اینکه ته دلشان با تو باشد اظهار ارادت میکنند چندشآور است. این که نفهمم زندگی واقعی چیست احساس خنگی و نفهمی به من میدهد.
در این مملکت آدمهایی هستند که دهها سال در مسند کارهایی به مراتب مهمتر از مسئولیتهای من هستند. آنها نمیفهمند دور و برشان چه خبر است. آنها هرگز سوار اتوبوس شهری یا مترو نشدهاند. هیچگاه کارمندی مدارکشان را به سمتشان پرت نکرده است. در صف بنزین نبودهاند. آنها نمیفهمند صف نان چیست. هرگز مهمان یا میزبان کارگر یک کورهپزخانه نبودهاند. در مطب پزشک در حالی که گفتهاند ساعت ۴ آنجا باشند تا ساعت ۱۱ شب معطل نشدهاند. این آدمها اصلا نمیفهمند رانندگی در ترافیک بزرگراه همت یعنی، چه چون راننده دارند. آنها فکر میکنند همهی مردم پشتیبانشان هستند و مرتب برای موفقیتشان دعا میکنند. تا حالا کسی به خاطر مالیدن ماشین با قفل فرمان به آنها حمله نکرده است و هرگز احدی عمهی محترمشان را مورد تفقد قرار نداده است! آنها معتاد ریاست هستند و اگر، پس از این همه سال، مثل من و تو به یک آدم عادی تبدیل بشوند درجا سکته میکنند!
اگر بخواهید زمین زراعی از باروری نیفتد آن را هر از گاهی به آیش میگذارید. دو سال میکارید و یک سال نمیکارید. مدیرها هم نیازمند آیش هستند. هر از گاهی باید به زیر بیایند و بفهمند که مردم چگونه زندگی میکنند، چگونه فکر میکنند، چه میخواهند و چه نمیخواهند. آنهایی که ۴۰ سال در برج عاج نشستهاند آدمهایی هستند که نمیتوانند مثل آدم زندگی بکنند!
✍ گودرز صادقی هشجین
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔘 گزارشهای وزارت نیرو ادعای دولتیها درباره مازوتسوزی نیروگاهها را رد کرد
بزودی دولت پزشکیان با این بهانه وارد خواهد شد
🔹 به گزارش «اقتصاد ۱۲۰»، گزارشهای وزارت نیرو نشان میدهد مازوتسوزی در نیروگاهها بسیار کم است و تاثیر اندکی بر آلایندگی هوا دارد.
🔹اواخر هفته گذشته با دستور پزشکیان تصمیم بر این شد که برای جلوگیری از آلایندگی هوا جلوی مازوتسوزی نیروگاهها گرفته شود.
🔹سخنگوی دولت هم مدعی شد که با این کار، تولید برق کشور پایین خواهد آمد و خاموشیهای سراسری رخ خواهد داد
🔹اما در گزارشهایی که در هفتههای اخیر وزارت نیرو منتشر کرده، تمام ادعاهای فعلی دولتمردان درباره سهم بالای مازوتسوزی نیروگاهها در آلایندگی هوا رد شده است.
🔹به عنوان مثال در گزارشی که ۱۳ آبانماه بر روی سایت خبری شرکت برق حرارتی وزارت نیرو منتشر شد، تصریح شده که تنها ۱۴ نیروگاه کشور امکان مصرف مازوت دارند که در مقابل ۱۳۲ نیروگاه دیگر رقم پایینی است و تنها ۱۰ درصد نیروگاهها را شامل میشود.
https://news.tpph.ir/fa/News/14012
🔹۱۶ آبانماه هم مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی با بیان این که باید دنبال علت اصلی آلودگی هوا در کلانشهرها بود، گفت: سال گذشته نیروگاه «شهید محمد منتظری» اصفهان یک قطره مازوت تا اواخر سال نسوزاند، اما آیا هوای این شهر آلوده نبود؟
🔹وی ادامهداد: اکنون ۱۲ سال است در تهران یک لیتر مازوت مصرف نشده است، اما چرا با این وجود این کلانشهر درگیر آلودگی است؟
🔹جعفرزاده خاطرنشانکرد: به نظر اگر نگرانی درباره کیفیت هوا وجود دارد در درجه نخست اگر بستر آن سوخت است باید رفع آلودگی از سوخت انجام شود، نه پس از احتراق و قبل از آن باید به سراغ علت اصلی آلودگی هوا رفت.
🔹وی گفت: مصداقهای فراوانی در کلانشهرها داریم که باوجود نبود مصرف مازوت نرخ بیماری در آنها بالا است، همچنین تعداد روزهای ناپاک و نرخ عوارض اقلیمی در این شهرها بالا است.
🔹مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی اضافهکرد: بهتر است که سهمبندی آلودگی در کشور انجام شود تا تخصیص منابع و وقتی که برای رفع آلودگی میشود اثر داشته باشد.
https://news.tpph.ir/fa/News/14022
🔹۱۲ آبانماه هم این شرکت در گزارشی نوشته است: بررسی نهادهای مختلفی چون دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و شورای عالی استانها نشان میدهد که سهم منابع متحرک در آلودگی هوای تهران بیش از ۸۰ درصد است و این در حالی است که در بخش منابع ثابت، سهم نیروگاهها از کل آلایندگی شهر تهران تنها ۳.۸ درصد برآورد شده است.
https://news.tpph.ir/fa/News/14008
🔹 به نظر میرسد دولت چهاردهم برای توجیه ناکارآمدیهای خود در تامین سوخت نیروگاهها که موجب قطعی برق در فصل سرما خواهد شد، مازوتسوزی تعداد محدودی نیروگاه را بهانه کرده است تا مثلا با توجیه جلوگیری از مازوتسوزی، کاهش شدید تولید برق که به خاموشی سراسری خواهد انجامید را توجیه کند.
#وعده_صادق
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
سناریوهای تکراریِ سیاستگذاران حرفهای
سال 1392: سامانهای درست کنیم تا وارد کنندگان و صادرکنندگان با هم ارز خرید و فروش کنند... بازار مبادله: نرخ 2034 تومان
سال 1394: سامانهای درست کنیم تا.... شکل گیری بازار دوم: نرخ 3450 تومان
سال 1397: سامانه ای... شکل گیری بازار نیما: نرخ 7700 تومان
سال 1399: سامانهای... سامانه متشکل ارزی: نرخ 31500
سال 1401: سامانهای.... نیما: نرخ 34000 تومان
سال 1403: سامانهای.... ارز توافقی: نرخ 55000 تومان
متوجه منظورشان از سامانه شدید؟
سیاستها را ذینفعان مینویسند.
@DrRezaGholami
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
به قطعی برق زمستانه سلام کنید.
نمی دانم آنهایی که از پکیج، پمپ آب، اسپیلت و هر گونه وسیله برقی گرمایشی و آب رسانی استفاده می کنند، در فصل سرما چه می کنند. فقط می دانم که اسرائیل با تهدید پارس جنوبی به دنبال همین بود.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
خدا درجات شهید مظلوم رییسی را متعالی فرماید.
قطع برق منازل مردم خطقرمز او بود بویژه که زجر مردم را در خاموشیهای طولانی و بیبرنامه تابستان ۹۹ و ۴۰۰ دیده بود. هفتگی از وزیران نیرو و نفت گزارش نیروگاهها، ذخایر سوخت و پروژههای جبرانی را پیگیری میکرد.
رحمت و رضوان خدا بر او
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️رییس یکی از کارخانه های لبنیات با تهدید به عدم پرداخت حقوق، کارگران را مجبور میکند که ریش خود را بتراشند.
✍بنده به عنوان یک کارآفرین که اتفاقا بر خلاف این آقایان بدون یک ریال وام و حتی یک دلار استفاده از ارز دولتی برای ۴۰۰ نفر ایجاد اشتغال داشته ام در اینخصوص دو خواسته دارم:
اول اینکه اسناد مالی این شرکت باید بررسی بشه چون این رفتار هارگونه دلیلی جز خوردن مال نامشروع نمیتونه داشته باشه.
دوم اینکه مشتاقیم چهره این نادان رو که از خریت و رفتار دیکتاتور مابانه خودش با کارگران زحمتکش فیلم گرفته و منتشر کرده رو ببینیم.
مردک! گردن کلفت تر از تو رضاخان بود که مردم گردنش رو شکستند تو که عددی نیستی.
اما یک توصیه به کارگران زحمتکش!
نقطه ضعف همه کارفرماها دست از کار کشیدن جمعی کارگران است.
خودم کارفرما هستم و همجنس خودم رو خوب میشناسم پس به این هارت و پورتها توجه نکنید.
مردم هم با تحریم محصولات میتونن گستاخ ها رو ادب کنن.
اینجا مملکت امام زمان(عج) است و صاحب دارد پس این غلط کاریها ممنوع.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
دمکراسی و نفوذ پول در #آمریکا:
ایلان ماسک ۱۱۸ میلیون دلار برای پیروزی ترامپ هزینه کرد.
بعد از پیروزی ترامپ، سهام شرکت تسلا، متعلق به ماسک، ۱۵٪ افزایش قیمت داشت و ۲۶.۵ میلیارد دلار به ثروت ماسک اضافه شد.
یعنی ماسک برای هر ۱ دلار هزینه ۲۲۵ دلار سود کرد.
قبلأ گفته بودم که پربازده ترین کار اقتصادی، سرمایه گذاری در #انتخابات است. #اتاق_بازرگانی خیلی وقت قبل این را آموخته است.
@DrRezaGholami