📣 ضرورت #جهاد_تبیین در شرایط کنونی
📌#پست_موقت(به بهانه شرایط اخیر کشور)
🔺 قلب امت اسلامی آکنده از مصیبت است. هتک حرمت های بسیاری رخ داده است که جان دادن از غم آنها رواست. جبههی باطل که ابتدا قرآن بر نیزه کرده بود، نقاب افکند و قرآن سوزاند و توهینها بر تمام مقدسات روا داشت.
🔺 اکنون که نقاب از چهرهی گرگها، کنار رفته و دلهای مردم مومن، مصیبت زده شده است، آیا میتوان نشست و نخروشید؟ آیا میشود سکوت پیشه کرد تا کفتاران تجزیه طلب، سلاح به دست گیرند و با ترساندن مردم، پرچم مقدس لا اله الا الله و بیرق زیبا و با عظمت و افتخار جمهوری اسلامی ایران را به آتش بکشند؟
🔺 در شرایط امروز، این به میدان آمدن مردم اگر همراه با جهاد تبیین نباشد، اثرش بسیار کوتاه و گذرا خواهد بود. جهاد تبیین، ماهیت اصلی تنازع ما با غرب و جبهه استکبار است؛ باید برای آن تجهیز شد. هیاتها، در این برهه، نقشی ویژه و تاریخساز دارند؛ چه در جهاد تبیین و چه در به میدان آوردن مردم.
🔺 با این جهاد تبیین مردمیِ تمام عیار، میتوان در این جنگ بزرگ، در برابر امپریالیسم رسانهای، مقاومت کرد و سر تسلیم فرود نیاورد و با نصرتهای الهی، غلبه را رقم زد.
کانال #بیداری_ملت
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰استعداد انسان ها و دریافت فیض الهی
✴️ هر موجودی، مطابق استعدادش ، عطیّه الهی را میگیرد...
#انسان_شناسی
#استعداد
#علامه_حسن_زاده_آملی
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
مرواریدهای بی نشان - ناصر کاوه.pdf
23.42M
انتشار رایگان pdf کتاب تمام رنگی، «#مرواریدهای_بی_نشان»، بمناسبت هفته دفاع مقدس و «کتاب شهدای زنان»
#دفاع_مقدس
#حجاب
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
📌#هنرِ_باورِ_انحراف_انسانهای_بزرگ
✍️یادداشت: احمد شه گلی
☀️یکی از درس های کاربردی #انسان_شناسی پذیرش و باور قلبی امکان انحراف و اشتباه انسان های بزرگ است.
♨️برای ما انسان ها معمولا سخت است بپذیریم انسان بزرگ و خصوصا کسانی که به آنها ارادت داریم، منحرف می شوند.
🌀دستگاه #معرفتی نوع انسان ها چنین حالتی دارند. در برخی از افراد که این حالت خیلی شدید است چنان شیفته فرد میشوند که واضح ترین مسائل را نیز انکار می کنند این اشخاص فرد را معیار #حق می دانند نه حق را معیار افراد. این افراد از آن جا که شدت تعجب و انکار آنها خیلی زیاد است، دچار سردرگمی و حیرت و تردید در مواجهه با واقعیات می شوند.
🔴این #موضوع ریشه در بسیار بزرگ دیدن فرد، دیگر بزرگ بینی و خودکوچک بینی، سادگی فرد نسبت به شناخت افراد، عدم تفکیک بین جنبه های شخصی افراد، عدم توجه به سرعت عوامل سقوط و در مجموع شخصیت زدگی فرد دارد.
🔹همان گونه که بارها دیده ایم، فردی سالم یکباره دچار مرگ یا بیماری خطرناک می شود در مسائل روحی نیز ممکن یک فرد خوب و ظاهر الصلاحی در یک آزمایش دچار شدیدترین سقوط ها شود و بعد از مدتی که ما با او ارتباط می گیریم مشاهده می کنیم اوضاع وی به کلی عوض شده است. این همان چیزی است که ما در روابط اجتماعی می گوییم اصلا فکر نمی کردیم این شخص چنین کاری انجام دهد. این موضوع مبانی #انسان_شناسی دارد.
💢 در اینجا دو مسئله وجود دارد. سقوط انسان بزرگ و باور این سقوط. موضوع ما بحث دوم است. اگر باور این سقوط برای ما خیلی سخت باشد، در مواردی خود ما نیز سقوط می کنیم.
✔️راه حل این عیب، تفکر و تامل در تاریخ و بررسی سقوط انسان ها است. تاریخ درس صعود و سقوط انسان ها است. تامل در تاریخ پذیرش #سرعت_سقوط انسان ها را سهل می گرداند.
🔶اگر متون دینی نگفته بود هیچ وقت ما انسان ها باور نمی کردیم، #شیطان چندین هزار سال خداوند را عبادت کرده و بعد از این همه عبادت گمراه شده است.
🔷شاید بگوییم شیطان از گروه جنیان بوده است و با ما انسان ها فرق دارد، ولی خداوند با ذکر #بلعم_باعورا #حجت را بر انسان ها تمام کرده است. خداوند در قرآن ما را به تامل در سرگذشت #بلعم باعورا فرا می خواند. بلعم باعورا بر اساس نقلی از نوادگان حضرت لوط(ع) بوده، وی شخصی #مستجاب الدعوه، برخودار از #کرامات ، #شفا دهنده، #قدرت اخبار غیبی و خلاصه انسانی عارف و کامل بوده است. بر اساس تاریخ وی در سراسرمنطقه آن روزگار به تقوا و کرامات شهرت داشته است. در قرآن درباره وی گفته است «وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذي آتَيْناهُ آياتِنا»"و بر آنها بخوان سرگذشت آن کس را که آیات خود را به او دادیم ولی ( سرانجام ) خود را از آن تهی ساخت و شیطان در پی او افتاد ، و از گمراهان شد!" آیه می فرماید ما از جمله از #آیات خود را به داده ایم و برخی از مفسران گفته اند مراد از آیه اسم اعظم بوده است. در ادامه آیه آمده است #شیطان به دنبال وی افتاد نه وی به دنبال شیطان بیفتد!
💭#بزرگان بزرگ هستند اما اشتباهات و انحرافات آنها نیز بزرگ است. اگر صعود کنند مراتب بالایی پیدا می کنند و اگر سقوط کنند مانند افراد عادی سقوط نمی کنند بلکه بسیارشکننده تر و عمیق تر سقوط می کنند.
🔰بنابراین ما باید روی دستگاه باوری و شناختاری خود کار کنیم تا بپذیریم ممکن است #دانشمندی خطای بزرگ داشته باشد و در اوج قله #علم منکر وجود خدا شود و ممکن است بزرگی انحرافات شدیدی پیدا کند و بپذیریم کراماتی که #بلعم_باعورا داشته بسیاری از بزرگانی که گمراه می شوند، ندارد. تعبیر قرآن را مجددا مرور کنیم.«وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذي آتَيْناهُ آياتِنا» اصلاح این حالت فهم ما را در مواجهه با برخی از واقعیات تسهیل می بخشد و از تردید و حیرت ذهنی نجات می یابیم. اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً
آدرس لینک:👇👇
https://b2n.ir/s78494
#انسان_شناسی
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
✅انسان کامل و آخرین حجت خدا
📜شیخ سعد الدین حموی می فرماید...اسم "ولی" در دین محمد پدید آمد.خدای تعالی دوازده کس را از امت محمد برگزید و مقرب خود گردانید و به ولایت خود مخصوص کرد و ایشان را نائبان حضرت محمد گردانید که "العلماء ورثه الانبیاء". و در حق این دوازده کس فرمود"علماء امتی کانبیاء بنی اسرائیل".به نزدیک شیخ، ولی در امتّ محمد، همین دوازده کس بیش نیستند و ولی آخرین که ولی دوازدهم باشد، خاتم اولیاست و مهدی و صاحب الزمان نام اوست.
ای درویش!شیخ سعدالدین در حق این صاحب زمان کتاب ها ساخته است و مدح وی بسیار گفته است.فرموده است که علم به کمال و قدرت به کمال دارد...
ای درویش! هر چه صفت قدرت وی کنم از هزار یکی نگفته باشم این بیچاره در خراسان در خدمت شیخ سعدالدین بودم، و شیخ بسیار مبالغت می کرد در حق این صاحب زمان، از قدرت و کمال وی چنان که از فهم ما بیرون می رفت و عقل ما به آن نمی رسید.
📘الانسان الکامل،عزیزالدین نسفی،ص۳۲۰-۳۱۹
https://t.me/JAMEOLASRAR110
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
37.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅تو چه کسی هستی؟
🔹تحلیلی درباره اینکه من چه چیزی نیستم و چه چیزی هستم.
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
🔴«یکپارچگی» یا «از هم گسیختگی» وجودی
🖊احمدحسین شریفی(عضو هیئت علمی فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره))
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آدمیان دارای ساحتهای وجودی گوناگون و متعدد و به تعبیر دیگر لایههای وجودی مختلفیاند. با بهرهگیری از اصلاحات فلسفی و روانشناختی میتوان گفت هر انسانی دارای چهار ساحت بینش، گرایش، انگیزش و کنش است.
ساحت بینش یا نگرش، که از جمله مهمترین ساحتهای وجودی انسان است، مشتمل بر همه باورها و اعتقادات و انديشههای آدمی اعم از يقينها، ظنها، شکها، ادراکات خیالی، وهمی، عقلی، شهودی، حدسها، تخمينها، استدلالها و امثال آن است.
ساحت گرایش مشتمل بر همه احساسات، عواطف و هيجانات؛ اعم از عشق، نفرت، دوستي، دشمني، آرامش، تشويش، اميد، نااميدي، شادي، اندوه، خشم، خشنودي، ترس و امثال آن است.
منظور از ساحت انگیزش عبارت است از خواستها، ارادهها و مطلوبات و غايات و مقاصد و انگيزهها و آرمانها و اهداف.
و بالاخره ساحت کنش، که محسوسترین ساحت وجودی آدمی است مشتمل است بر گفتارها و کردارها.
سه ساحت اول ساحتهاي دروني آدمياند و ساحت آخر، نيز ساحت بيروني وجود آدمي است. برخي از روانشناسان از آن سه ساحت دروني به «ذهن» تعبير ميکنند و ساحت بيروني را «رفتار» ميگويند.
ناسازگاری و تضاد این ساحتها، موجب ناسازگاری و ناآرامی وجودی آدمی است. تشویش و اضطراب و عدم ثبات شخصیت همگی معلول ناسازگاری و ناهمخواهی این ساحتهای وجودی است. تضاد میان این ساحتها موجب درگیری مدام آدمی با خودش میشود. آرامش و سکینه و طمئنینه را از آدمی میگیرد.
یکی از مهمترین وظایف هر انسانی در برابر خودش این است که این ساحتها را با هم سازگار و همسو کند. شکاف میان باورها و گرایشهایش را از میان بردارد، تضاد میان ارزشها و رفتارهایش را به آشتی تبدیل کند. این کار موجب یکپارچگی و انسجام شخصیت او شده و آرامش و سکینه و طمئنینه درونی را در پی دارد. وقتی همه طبقات ساختمان وجودی آدمی و همه ساکنان این طبقات همسو و سازگار باشند، شخصیتی هماهنگ و ثابت و آرام و باوقار را پدید خواهند آورد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
✅ابعاد جهانی رفتار انسان: درسی انسان شناسانه از یک واقعیت اجتماعی
🔰رفتار و اعمال انسانی یکی از بارزترین نمودهای انسان است. گاه یک رفتار ظاهرا کوچک در تعیین سرنوشت یک جامعه تاثیر گذار است. اگر به تاریخ مراجعه کنیم، می بینیم ، یک اقدام یک فرد یا گروه در تغییر سرنوشت یک ملت موثر بوده است. این پدیده را «اثر پروانه ای» می نامند که بر اساس نام آن ناظر به این است که «بال زدن یک پروانه در گوشه ای از جهان در سایر مناطق جهان نیز می تواند تاثیرگذار باشد.» برای این موضوع می توان مثال های گوناگونی ذکر کرد.
🔵 در تاریخ اسلام، جریان سقیفه به ظاهراً حرکتی سادۀ بود، اما جریان سقیفه در تغییر سرنوشت همه مسلمان در کل طول تاریخ اسلام تاثیر عمیقی داشت. اقدام خوارج در مقابل امام علی (علیه السلام)، حمله مغول به ایران، آراء و اندیشه های ابن تیمیه و پیدایش وهابیت، ترور فرانتس فردیناند و پیدایش جنگ جهانی اول، اشتباه سخنگو و نقش آن در فرو ریختن دیوار برلین و موارد زیاد دیگری وجود دارد که یک حرکت کوچک تاثیرات گسترده ای در تاریخ دارد.
🔹حوادثی که در کشور ما مهرماه 1401 رخ داد، شبیه چنین موضوعی است. موضوع فوت مهسا امینی نیز یک واقعه شخصی بود که با زمینه های اجتماعی و تبلیغات سنگین دشمن، جهانی گردید.
📌آنچه از این واقعه قابل توجه است، نحوه مواجهه پدر مهسا امینی، که در تشدید بحران در کشور موثر بود. اقدام به موقع ایشان در دفاع از موقعیت حساس کشور، می توانست مانع ریختن خون صدها نفر شود. حتی اگر فرض کنیم حق با ایشان بوده، وی می توانست برای حفظ منافع ملت و جلوگیری از قتل های بیشتر به طور قاطع از پیگیری این موضوع توسط دیگران صرف نظر کند. ایشان نه تنها این کار را انجام نداد و به موقع دفاع نکرد، بلکه با کتمان بیماری دختر خود، زمینه اغتشاش علیه کشور خود را فراهم آورد. او پس از آشکار شدن اسناد پزشکی قانونی مبنی وجود سابقه بیماری دخترش و آشکار شدن نامه وی خطاب به تامین اجتماعی در مورد بیماری دختر خود، دیر هنگام به بیماری دختر خود اعتراف کرد. با این اعتراف دیر هنگام نه تنها حق دختر وی احیا نشد، بلکه سبب خسارت جبران ناپدیری در کشور و زمینه قتل صدها فرد بی گناه را رقم زد.
🔰پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمود:
«هركس شهادتى را كتمان كند ... روز قيامت در حالى او را مىآورند كه صورتش را تا فاصله ديد چشم تاريكى فراگرفته است و زخمى در چهره اوست كه مردم او را به اسم و نسباش مىشناسند.»(ترجمه فروع کافی، ج ۱۰ ص ۳۹۹)
📌عبرت از این موضوع این است که اقدامات به موقع و به جا، اهمیت اساسی در زندگی فردی و حیات اجتماعی دارد. در موقعیت های مهم زندگی فردی و اجتماعی رفتارهای کوچک و به هنگام می تواند زمینه بسیاری از آسیب ها و بحران ها را از بین ببرد. لذا توجه به رفتار ها، اقدامات، حسن احتیاط، شجاعت اقدام و آگاهی از ابعاد قضیه می تواند، در انتخاب احسن کار تاثیر گذار باشد.
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
💢 موضوع ارائه «آیا نفس و بدن بعد از مرگ با یکدیگر ارتباط دارند؟»
✅ ارائه دهنده: دکتر احمد شهگلی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔹ناقد: دکتر رضا درگاهیفر
پژوهشگر وابسته به مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران.
🔹ناقد: دکتر محمد میری
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
🔹دبیر کرسی: دکتر هادی قهار
پژوهشگر وابسته به مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔸حضوری و مجازی
آدرس (قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش 3، پلاک 71)
📌از طریق این لینک در این سخنرانی شرکت نمایند.
https://www.skyroom.online/ch/irip/ch
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
🌎من در اسارت جهان خود هستم!
✍یادداشت: احمد شه گلی
🔴«من» دارای اندیشه ها، باورها، عقاید، احساسات، تمایلات، علایق و ....هستم. گاه برخی از همین اندیشه ها و باورها و ....سبب اسارت «من» در بند خودم می شود. این نوع اسارت سخت ترین و پیچیده ترین اسارت انسانی است که عمدتا انسان ها در هنگام ابتلا، از آن آگاه نیستند. انسانی که وسواس دارد، یک حالتی دارد که سبب اسارت خود او شده است و دیگران که چنین حالتی ندارند از چنین اسارتی رها هستند.
🔴هر انسانی در اسارت چیزی قرار دارد؛ اسارت اندیشه ها، باورها، امیال و.... کمال انسان در رهایی از اسارتی است که او را محاصره کرده است.
🔴 وقتی انسانی در اسارت خود است، به گونه ای سبب اسارت دیگران نیز می شود.
🔥پس علاوه بر خودم، دیگران هم نیز در اسارت جهان من هستند.
📌تفکر، تامل و محاسبه در خود آگاهی انسان و فهم اموری که سبب اسارت وی شده اند موثر است.
#انسان_شناسی
#انسان
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
🔰ناکامی روان پزشکی مدرن از درمان انسان
📚دکتر ویلیام گلسر؛ روان پزشک مشهور آمریکایی و صاحب کتاب «تئوری انتخاب»:
"در زمینه مشاوره موفقیت های بسیاری داشتهام ولی هنوز صدای استاد راهنمایم دکتر جی. ال. هرینگتون، ماهر ترین روانپزشکی که تاکنون شناخته ام، را می شنوم که می گفت «اگر تمام متخصصان رشته ما ناگهان ناپدید شوند دنیا متوجه غیبت آنها نمی شود» البته منظور تحقیر کار ما نبود بلکه منظورش این بود که اگر هدف روانپزشکان کاهش بدبختی و ناخشنودی در دنیا و کمک به مردم برای بهتر کنار آمدن با یکدیگر است، تلاشهای آنها چندان موثر نبوده است."(گلسر، تئوری انتخاب، ترجمه دکتر علی صاحبی ، صفحه ۲۸ )
#روانشناسی
#انسان_شناسی
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli
8.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰رابطه بین اندیشه پاک و روح پاک
🎙استاد مطهری
🌐#کانال_انسان_شناسی
🆔@ahmad_shahgoli