احوال حوزه
جایگاه ثبوت...
جایگاه ثبوت...
در طول تاریخ برخی عرصه ها برای روحانیت،انحصاری بوده است.
علت هم این بوده است که سواد و دانشی که روحانیون زمانه به آن مسلط بودند،چنین انحصاری را ایجاد میکرد نه بند و تبصره قانونی، نه اتحادیه صنفی و نه هیچ بگیر و ببند دیگری...
در واقع به دلیل مجاهدت عالمان، خود به خود جامعه آنها را در جایگاه می دید و به آن میل پیدا میکرد ، لذا می بینیم که در دوران گذشته، فقه بستر و تعریف بسیار وسیع تری از آنچه امروز عرضه می شود داشته است.
اما امروز خطر بزرگ آن است که همان چند جایگاه محدودی که برای روحانیت تعریف شده است نیز، به دلیل کمترشدن تسلط و اشراف مطالعاتی و تخصصی روحانیت در حوزه های مربوط به مباحث فقهی، در حال از دست رفتن است ، و این بدان معناست که روحانیت امروز نمی تواند بگوید فلان عرصه ها منحصر در ماموریت روحانیت است و دیگران نباید ورود کنند بلکه بایستی روحانیت در جایگاه ثبوت چنین مدعایی قرار بگیرد و خودش را به علوم و دانش های مختلف زمانه امروز مسلط کند وگرنه انحصار در دوران امروز، به این عنوان که در خصوص مباحث دین فقط باید روحانیت سخن بگوید یا در حوزه های مرتبط مثل آموزش و فرهنگ در کشور ما روحانیت بایستی دارای نظر نهایی باشد... عملا رخدادی غیرقابل انجام است.
لذا مردم و جامعه قطعا از سواد و درک فنی درست از مسائل و نیازهای مختلف شان مخصوصا اگر منبعث از نگاه دین باشد استقبال می کنند کما اینکه در سال های ابتدایی انقلاب با وجود علما و روحانیون دارای تسلط در مباحث مختلف نیز چنین استقبالی داشتند اما اینکه بخواهیم به اسم نگاه صنفی هر عرصه ای را منحصر به یک افراد و قشر خاص کنیم و توقع داشته باشیم که مردم هم برای رفع نیازهای شان به اقشار دیگر مراجعه نکنند، اینامر شدنی نیست چرا که تشنه در دنیای امروز بدون چشمه نمی ماند.
لذا روحانیت با مجاهدت بیشتر در عرصه های مختلف علمی و تاویل دینی آن عرصه ها، بایستی در جایگاه ثبوت نیازمندی های مختلف جامعه قرار گیرد.
#احوال_حوزه
#شیراز
#فقه
#روحانیت
#فرهنگ
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
کدامیک را گناهکار تر نسبت به فرهنگ مردم خویش می دانید؟
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#آبراهام_لینکن
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
اما اصل ماجرا چیست؟
همانطور که مشخص است،به دلیل مخالفت ایشان با استعمار و کارهای شجاعانه ایشان در احقاق حق مردم از حکومت مزدور، از تصویر ایشان که شاید در نگاه اول در چشم مخاطب خشونت و مخالفت ایشان با هرگونه امر معقول و لطیفی را نشان دهد، استفاده می کنند تا چهره علمای هر شهر و دیاری را خراب کنند.
اما چند قطعه از شجاعت های ایشان در احقاق حق مردم شیراز و فارس...
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#آبراهام_لینکن
#استعمار
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
احوال حوزه
تاثیر ورود صاحب دیوان بر گرانی نان در شیراز...
قبل از ورود صاحب دیوان به شیراز نان فراوان و ارزان بود که قیمت هر من دوازده شاهی (شاهی: واحد پول که در قاجار و اوایل پهلوی معادل دو پول یا ۵۰ دینار (آن زمان بود) و یک قران معادل بیست شاهی بود).
اما پس از ورود صاحب دیوان قیمت هر من نان یک قران و شش عباسی(عباسی: یک عباسی چهار شاهی بود) شد.
گرانی نان باعث شده بود که اغلب شب ها فقرا نمی توانستند نان تهیه کنند. با توجه به این که در آن سال محصولات کشاورزی زیاد بود، قیمت نان همچنان بالا بود. علت گرانی هم این بود که صاحب دیوان و نزدیکانش غلات زیادی انبار کرده بودند و خواهان سود بیشتری بودند و حاضر به ارزان کردن قیمت نان نبوده از این جهت مردم به رهبری آیه الله فال اسیری به مقابله با دولت مردان پرداختند. و حدود پنج، شش هزار نفر به عنوان اعتراض در مسجد وکیل تجمع کرده و تلگرافی بدین مضمون برای ناصر الدین شاه فرستادند:
«ما شاهزاده جلال الدوله را می خواهیم؛ ولی صاحب دیوان را نمی خواهیم از جان خود سیر شده ایم.»
صاحب دیوان به خاطر حفظ جان که به دلگشا رفته بود روز شانزدهم شوال (۱۳۰۳ هـ . ق) با تعدادی تفنگچی به شیراز بازگشت. و چهارده نفر از علما را حاضر کرد تا حجت را بر سید علی اکبر و مردم تمام کنند و یک نفر را بفرستند تا به آن ها بگوید که اگر تا فلان وقت متفرق نشوند و سید به منزل نرود خون همگی مباح است.
همه علما تأیید کرده به سید علی اکبر و مردم خبر دادند، مردم قبول نکردند. در همان شب تلگرافی از ظل السلطان برای سید علی اکبر فال اسیری ارسال شد تا مردم را متفرق کرده و خودش هم به منزل برود. تا به خواسته های سید و مردم جامعه عمل بپوشانند؛ ولی صاحب دیوان را معزول نکنند. از طرف دیگر تلگرافی از امام جمعه اصفهان برای سید ارسال شد که ظل السلطان تصمیم داشته به شیراز بیاید تا مردم را تنبیه کند که من شفاعت کردم و مانع شدم. قول داده اند که اگر مردم را متفرق کنید و خود شما به منزل بروید خواسته هایتان را برآورده سازند. سید این تلگراف ها را دست آویز کرده و به مردم گفت که من بیش از این تکلیف خود نمی دانم در این جا بمانم. شما هم اگر به حرف من هستید متفرق شوید. پس از آن سید به منزل خود رفت مردم هم متفرق شدند.
پس از چند روز ظل السلطان تصمیم می گیرد سید را به اصفهان تبعید کند لذا به خاطر این که مردم شیراز شورش نکنند او را محترمانه به اصفهان دعوت کرد و ابتدا خوب از او استقبال کردند. لکن به رخ کشیدن فتوای علمای وابسته شیراز درباره آشوبگر بودن و جنون سید که نوشته بودند: اگر سید را روانه شیراز کنید باز هم شهر دچار اغتشاش خواهد شد. و اجبار محرمانه او به اقامت در اصفهان بیان گر این مطلب است که این احترام ظاهری به خاطر ترس از ایشان و مردم بوده، نه علاقه به علما و سادات.
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#آبراهام_لینکن
#صاحب_دیوان
#مسجد_وکیل
#تلگراف
#قاجار
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
حمایت از نو آوری
و اما قصه این عکس چیست؟
یکی از ساکنان شیراز در شهر بمبئی هندوستان آموزش عکاسی دیده بود. پس از مراجعت به شیراز مغازه عکاسی تأسیس کرد به طوری که به عکاس باشی شهرت یافت؛ عده ای از متحجرین با او مخالفت می کردند و هنر عکاسی را حرام می دانستند. این افراد مانع بزرگی برای کسب و کار عکاس باشی بودند. روزی عکاس باشی به حضور آیه الله فال اسیری رسید و مشکل خود را مطرح کرد. آیه الله فال اسیری دستور داد تا عکسی از او بگیرد. عکاس باشی دوربین عکاسی را آماده و عکسی از سید گرفت و آن را ظاهر نموده قاب کرد و به سید تقدیم نمود. آیه الله فال اسیری گفتند: این شغل و هنر شما مشروع و حلال است و دلیل بر حرام بودن آن نیست و او را مورد تشویق قرار داد.
عکاس باشی پس از کسب اجازه از آیه الله فال اسیری عکس وی را تکثیر و در معابر عمومی شهر نصب کرد و بدین ترتیب تأیید، اجازه و حکم ایشان را به مردم تفهیم کرد.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#آبراهام_لینکن
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
"جنگیدن برای عزت مردم ایران"
سید علی اکبر فال اسیری یکی روز وقتی که می خواست به مسجد برود یک نفر را دید که لباس فرنگی پوشیده و با حالت غرور سوار بر اسب و از مسیر سید عبور می کند. سید پرسید این سوار کیست؟
همراهان سید گفتند: قنسول انگلیس است. سید به دیپلمات انگلیس دستور داد از اسب پیاده شود! وی از اسب پیاده شد و کلاهش را به عنوان سلام و عرض ادب برداشت. فال اسیری به او گفت کلاهت را به سر بگذار به هر مسلمانی که رسیدی باید سلام کنی و یهود و نصاری که اهل ذمه هستند حق ندارند در معابر مسلمین سواره ظاهر شوند. و به این وسیله قدرت استعماری انگلیس را تضعیف نمود.
این عمل در زمانی صورت گرفته است که انگلیسی ها برای ملت ایران تصمیم می گرفتند و کسی جرأت نمی کرد با آن ها کوچکترین برخورد را داشت باشد.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#دیپلمات_انگلیس
#استعمار
#یهودیت
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
قسمت آخر
"و اما پارادوکس شیادان در فضای مجازی"
برخلاف اینکه اصل اتهام ایشان در فضای مجازی، تخریب سه باره ی آرامگاه حافظ است اما برخلاف اینکه در آن زمان رسم بود که علما را در کنار امامزادگان فارس و شیراز دفن می کردند اما ایشان در حافظیه دفن است.
برای باور، باید تحقیق کرد.
#احوال_حوزه
#شیراز
#فال_اسیری
#تخریب_آرامگاه_حافظ
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
⛔ از حقارت کشور خود فیلم میسازی...به دنبال جایزه ی افتخارآمیز برای کشورت هستی 🤨
⛔ از وطن میخوانی...اما در بیرون از وطن زندگی
میکنی 🤨
⛔ از وطن ت رای میگیری...اما علیه مردم وطن ت تصمیم میگیری 🤨
👈 برخلاف نظر اصغر فرهادی به نظرم؛ما در ایران مانند پاندول ساعت بین خودشیفتگی و وطن پرستی در حرکتیم...
در کارهایمان از دغدغه برای وطن میگوییم اما برای خودمان خرج میکنیم
#خودشیفتگی
#اصغر_فرهادی
#سالار_عقیلی
#وطن_پرستی
#گلشیفته_فراهانی
#احوال_حوزه
#شیراز
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (۱)
👈 آیا فتوای شیخ جعفر کاشف الغطاء،مملکت را به باد داد؟
🧐 چندوقتی است که داستانک های کوتاه و خیالی از نقش علما و روحانیون در نابودی ایران در فضای مجازی منتشر می شود ، بیشتر آنها هم استوار بر تصور منفی نسبت به روحانیت است تا واقعیت
نه قصد دفاع داریم و نه توجیه ، اما از اینکه جای دوست و دشمن و وطن دوست و وطن فروش را جابه جا کنند ، حقیقتا به انسان حس حماقت دست می دهد. 🥸🥸
🧐🧐 می گویند شیخ جعفر کاشف الغطاء فتوایی داده است بر جهاد با روس ها ، و شاه را مجبور به جنگ با روس کرده و نتیجه اش شده است از دست رفتن بخش شمالی ایران (همان که بر اثر معاهده ی ترکمنچای از ما گرفته شد، نه به خاطر شکست در جنگ ، و بلکه به خاطر نجنگیدن و پشت سربازان وطن را خالی کردن از دست ما درآورده شد )
👈 قبل از خواندن این بخش ازتاریخ باید بدانیم که زعامت دینی (بزرگ مراجع)در آن زمان با سیدمحمد مجاهد بوده است که حکم فتوای به جنگ با روس ها از ایشان است و شیخ جعفر کاشف الغطاء یکی از مراجع آن زمان بوده است.
ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#ترکمانچای
#روسیه
#روحانیت
#وطن_فروش
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze
#داستان_یک_فتوا (2)
🔻پس از جنگهای دوره اول ایران و روسیه و شکست ایران در سال 1228 ق . پیمان متارکه جنگ موسوم به عهدنامه گلستان بین ایران و روسیه به امضا رسید و به موجب آن ، دربند، باکو، شیروان ، قراباغ و قسمتی از خاک ایران جدا و به روسیه ملحق شد و دولت ایران از هر گونه ادعایی نسبت به گرجستان و داغستان و مینگرلی و آبخازی صرف نظر کرد.
🔻اما در اثر تعیین نشدن خط مرزی بین دو کشور، بار دیگر از سوی روسها اختلافات بروز کرد و مساعی عباس میرزا ولیعهد فتحعلی شاه ، که از آغاز جنگهای دوره اول در آذربایجان فرماندهی جنگ را بر عهده داشت ، نیز برای تعیین مرز به جایی نرسید.
🔻مذاکرات در این باره بی نتیجه بود و قوای روسیه در اثنای جنگ ایران و عثمانی (1236 - 1238 ق ) به فرماندهی ژنرال برمولف از فرصت استفاده کرده ، قطعه هایی از خاک ایران را در بالغ لووگوگجای تصرف کردند.
اما از آنجا که روسیه به جنگ با فرانسه مشغول بود تحرکات شدیدی از سوی روسها صورت نمی گرفت و صلح سیزده ساله ای (از عهدنامه گلستان تا آغاز جنگهای دوره دوم ) بین ایران و روسیه به وجود آمد.
👈 ادامه دارد...
#احوال_حوزه
#شیراز
#عهدنامه_گلستان
#روسیه
#فتحعلی_شاه
#مذاکرات
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
https://eitaa.com/ahvaalehowze