🔴نهاد ریاست جمهوری را دریابید
علی ربیعی در مرکز حساس دولت رئیسی چه میکند؟!
نهاد ریاست جمهوری یک مکان استثنائی در نوع خود است و به درستی "دارالحکومه" نام گرفته و این حقیقت دارد که سرنوشت و امور کلان مملکت در اینجا رقم می خورد. مثل اتاقک فرمان یک کشتی عظیم الجثه که رئیس جمهور، ناخدای آن است.
کیست که نداند صِرف حضور فیزیکی در نهاد ریاست جمهوری، یک رانت و امتیازی بزرگ محسوب می شود، بطوریکه - بی اغراق - گاه یک نیروی خدماتی در این مجموعه، بیش از یک وزیر می تواند در تصمیمات کلان کشور، نقش آفرین باشد. اطلاعات، اخبار و اسنادی که در نهاد ریاست جمهوری، نزد کارکنان و کارمندان محفوظ است، برای سوداگران منفعت، حکم گنج طلا دارد و برای جناح سیاسی رقیب، حکم کلید شهر تروای.
با این اشاره ، وقتی می شنوی چند ماه از آغاز به کار دولت دکتر رئیسی گذشته و هنوز همه ی مدیران روحانی (تقریباً همه ی مدیران کل) در نهاد ریاست جمهوری، درجایگاه های سابق خود قرار دارند و هر روز صبح علی الطلوع می آیند و پشت همان میزهای مدیریتی خود می نشینند و به رتق و فتق امور و لابی های آشکار و پنهان، سخت مشغولند!!! مطمئن می شوی که یک غفلت بزرگ صورت گرفته است.
دستگاه های اجرایی را ، بدنه و "مدیران میانی" می چرخانند و اگر بخواهند روند حرکت یک دولت را کُند کنند ، یا چند درجه به سمت چپ و راست منحرفش کنند، از رئیس جدید تازه وارد که در راس دستگاه نشسته، کار چندانی بر نخواهد آمد..
راقم این سطور، در آغاز دولت نهم، به عینه شاهد بود مدیران کم تجربه که از شهرداری و دیگر دستگاهها به پاستور نقل مکان کرده بودند، چطور توسط مدیران و کارکنان کهنه کار و آبدیده ی نهاد ریاست جمهوری بازی داده می شدند و تا مدتها بخش زیادی از وقت، انرژی و توان آن مدیران انقلابی تازه وارد، صرف عبور از سرعت گیرها و موانع ایضایی بروکراتیک و ضوابط به ظاهر درون سازمانی و بخشنامه هایی می شد که معلوم نبود از کجا آمده اند !
نفوذ به درون مجموعه های تصمیم ساز و چینش مهره های بازدارنده و منحرف کننده، در کنار ایجاد روزن های اطلاعاتی و درزهای ضدامنیتی، دقیقاً در چنین مقاطع زمانی است که فرصت و قابلیت پیدا می کنند.
این در حالی است که سالهای ۹۸ و ۹۹ ، فضای کلی حاکم بر مجموعه ی نهاد ریاست جمهوری، به دلیل عملکرد ضعیف، پرغلط، مسئله دار، منفی و غیرقابل دفاع شخص روحانی و اطرافیان او، علیه دولت سابق بود و به وضوح دیده می شد برخلاف دوره های قبل، نوعی توقع و انتظار و آمادگی در بدنه ی کارکنان نهاد ریاست جمهوری نسبت به ایجاد "تغییرات" بوجود آمده است، اما با گذشت یکی-دو ماه، این توقع و انتظار کم کم دارد جای خود را به نگرانی و نومیدی می دهد.
از سوی دیگر ، هرچند رئیس جمهور محترم بنا به دلایل اخلاقی تاکید کرده است که تغییرات با طمئنینه و دقت و در فضای آرام انجام بگیرد، اما سرپرست نهاد ریاست جمهوری جناب مرتضوی نیز باید تاکنون دریافته باشد که نهاد ریاست جمهوری از یک موقعیت استثنائی برخوردار است و شکل و شیوه ی مدیریت آن نیز لاجرم باید استثنائی باشد.
با این توضیح ، هیچ دلیلی نمی تواند این غفلت را توجیه کند در شرایطی که رئیس دولت انقلابی حتی وزیران خود را از راهپیمایی اربعین منع میکند که دولت حتی یک روز فرصت خدمت را از کف ندهد، دستیاران او برای جایگزینی مدیران دلسوز ، جهادی و انقلابی به جای مدیران تنبل و بی انگیزه ی سابق، نه تنها هیچ عجله ای ندارند، بلکه به آنها این فرصت طلایی را هم داده اند که با گذشت چند ماه از آغاز به کار دولت انقلابی، همچنان میز های خدمت را با حضور نامیمون خود اشغال کنند و به جای خدمت به مردم ، به جیب مبارک خود و خانواده خدمت نمایند.
چرا با گذشت چند ماه، هنوز علی ربیعی، سخنگوی دولت سابق و دستیار ویژه ی روحانی و مهره ی کلیدی کابینه ی او با چندین مدیرکل زیر دست خود، همچنان پشت میز ریاست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری می نشیند و دستور می دهد !!!؟ چرا هنوز ده ها مدیرکل و مدیر سابق نهاد ریاست جمهوری در جایگاههای مدیریتی شان نشسته اند نه تنها تکان نمی خورند ، بلکه تکان تکان هم نمی خورند و هیچکس نمی داند برای کدام دولت دارند کار می کنند ؟!
🔴بلایی که دولت روحانی به سر ایران آورد/ اظهارات گروسی نسبت به بازدید های تحقیر آمیز آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هستهای ایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
🔹 ما آنقدر که لازم است نگران برنامه هستهای ایران هستیم.
🔹 ما در ایران وظیفه بازرسی داریم.
🔹 این بازرسیها به کلیت برنامه هستهای ایران مربوط است.
🔹 ما در این شرایط در حد توانمان تصویر کلی را میبینیم.
🔹 تلاشهای نظارتی ما در ایران گسترده است.
🔹 ما در تمام تاسیساتی که ایران در اختیار دارد حضور داریم.
🔹 ما در تمام روزهای سال بازرسی انجام میدهیم.
🔹 ایران تواناییهایی در زمینه هستهای دارد و این خود خطر محسوب میشود.
🔹 این یک بحث سیاسی است و من وارد آن نمیشوم.
🔹 آنچه که میگویم این است که ما میبینیم که ایران دقیقا کجا است.
🔹 آنچه حال حاضر را مهم میکند این است که اگر قرار باشد که دسترسی به ایران محدود شود، آنوقت این توانایی را از دست خواهیم داد که از آخرین ذره جزئیات مطلع شویم.
🔹 ما دقیقا میدانیم که هرجا چه اتفاقی دارد میافتد.
🔺ورود ایران به سازمان شانگهای تلاش های آمریکا و اسرائیل علیه تهران را محدود می کند
🔹نیوزویک در گزارشی که روز سهشنبه منتشر کرده نوشته است که ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای میتواند آزادی عمل آمریکا، اسرائیل و غرب را در مواجه با برنامه هستهای و آنچه که "حمایت بینالمللی از ترورویسم و اقدامات بیثباتکننده منطقهای ایران" خوانده شد، محدود کند/
7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 تصاویری از آمادگی نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش "فاتحان خیبر" در مناطق مرزی کشور
✅ بصیرت
☘
✅ #صرفا_جهت_اطلاع | افکار عمومی ارمنستان نسبت به حضور ایران در مرزهای شمال غرب کشور‼️
🍃🌹🍃
🔻 لشکرکشی ایران به مرزهای شمال غربی کشور صرفا نه به خاطر راهزنی جمهوری آذربایجان در جاده گوریس- کاپان، بلکه به دلیل داشتن اطلاعاتی احتمالی مبنی بر حمله قریب الوقوع آذربايجان و ترکیه به استان سیونیک ارمنستان در آستانه سالگرد جنگ ۴۴ روزه است!
1⃣ یک کاربر ارمنی در واکنش به ارسال ادوات نظامی ایران به مرز های شمال غربی نوشت: نمی دانم، شاید ایرانیان اطلاعاتی دارند که آذری ها و ترک ها در اولین سالگرد جنگ ۴۴ روزه این بار به سیونیک حمله خواهند کرد.
2⃣ دیگر کاربر ارمنی نوشت: به احتمال زیاد اطلاعات ایران شنیده است که پاشینیان به اردوغان گفته: برادر من شما می توانید سیونیک را نیز داشته باشید.
📰 روزنامه کیهان نیز امروز این خطر را تایید کرد و تقریبا مشخص شده است که علت اصلی ستون کشی ایران به نوار مرزی جمهوری باکو چیست.
🌀 علت اصلی، خطر حمله سران متوهم استانبول و باکو به سیونیک و قطع کانال ارتباطی ایران با قفقاز شمالیست و مسئله کامیون ها یک مسئله حاشیه اي است.
🔺 ستون کشی ایران به نوار مرزی جمهوری باکو به قسمتهای شرقی خلاصه نشده و تجهیزات نظامی در مرز نخجوان هم مستقر شده اند.
💯 ایران تهدید را اینبار کاملا جدی گرفته است.
#روشنگری
#قائمون
#ثامن
#اربعین
🆔:@sgm_Ghaemon
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
♦️ نحوه مواجهه آمریکا با طالبان
#گزارش_کوتاه
🔹 نشریه فارنافرز در یادداشتی به دولت آمریکا توصیه کرده در نوع مواجهه با طالبان از خطاهای دیپلماتیکی که منجر به محکومیت نحوه خروج نظامیان این کشور از افغانستان شد، اجتناب کند. به نظر نویسنده دولت بایدن باید رویکردی سختگیرانه و واقعبینانهتری در قبال طالبان در پیش بگیرد.
🔸 طبق این یادداشت، دولتمردان ترامپ در مذاکره با طالبان، واقعیتهایی که با برنامههای دیپلماتیک آنان مطابقت نداشت، نادیده گرفتند. عدم ضمانت در خصوص آتشبس و وادارکردن دولت کابل به آزادسازی زندانیان طالب، دو خطای دیگر در این پرونده بود. ارزیابی نادرست از رابطه طالبان با شبکه حقانی و القاعده، دیگر خطای سیاست خارجی آمریکا بود.
🔸 از نظر نویسنده، یک استراتژی مشترک در مواجهه با طالبان، همکاری با اتحادیه اروپا، انگلستان و سایر کشورهای همفکر برای فشار بر طالبان برای تأمین حقوق بشر، حقوق زنان، دولت فراگیر و مبارزه با تروریسم است. اینها حداقل شروطی است که در ازای مشروعیت بینالمللی و کمکهای مالی برای طالبان وجود دارد.
🔸 تیم بایدن باید با اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله فرانسه، آلمان و انگلستان همکاری نزدیک داشته باشد تا در برابر فشارهای چین و روسیه برای لغو تحریمها بدون پیششرط مقاومت کند. بهویژه نباید تحریمهای شخصیتهایی مانند سراجالدین حقانی، به بهانه اینکه در دولت هستند، لغو شود.
🔸 نویسنده معتقد است طی سالهای پیشرو گروه تروریستی مانند القاعده بدون شک از فرصت استقرار طالبان برای بازسازی پایگاه قدرت خود استفاده خواهد کرد. او مؤثرترین راه برای مقابله با طالبان را چندجانبهگرایی در همراهی با هند، ازبکستان و تاجیکستان برای فشار دیپلماتیک و امنیتی بر طالبان میداند. به باور وی باید از تجربه ناکام همکاری با پاکستان درباره طالبان عبرت گرفت.
✅ خطای این توصیه را میتوان نادیدهگرفتن نفوذ چین و روسیه در آسیای میانه و از جمله افغانستان دانست. در واقع تأکید بر مواردی مانند دمکراسی و حقوقبشر برای مقابله با طالبان که مورد تأکید دیگر بازیگران جهانی و اعضای شورای امنیت نیست، نمیتواند راهبرد آمریکا را به سوی نتیجهای روشن رهنمون سازد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴آیا می دانید که نمیدانید؟!
🔹 آیا میدانید میزان صادرات نفت خام کشورهای عربستان، امارات متحده عربی، کویت و قطر به ازای هر تبعه این کشورها در یک سال به نسبت صادرات نفت خام ایران به ازای هر ایرانی در شرایط قبل از تحریم معادل چند سال یک ایرانی است؟
1️⃣ عربستان ۱۸ سال
2️⃣امارات ۴۲ سال
3️⃣کویت ۵۳ سال
4️⃣قطر ۱۳۵ سال
👈 ملاحظات:
1️⃣جمعیت بومی عربستان ۲۲ میلیون و صادرات نفت خام آن ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز
2️⃣جمعیت بومی امارات یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر و صادرات نفت خام آن دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز
3️⃣جمعیت بومی کویت یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر و صادرات نفت خام آن روزانه ۲ میلیون و ۵۰ هزار بشکه
4️⃣جمعیت قطر کمتر از ۴۰۰ هزار نفر و صادرات آن یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه در روز
5️⃣جمعیت ایران ۸۴ میلیون نفر و صادرات نفت خام ایران قبل از تحریم دو میلیون و سیصد هزار بشکه در روز
6️⃣هر مقایسه ای بین رفاهیات در ایرانی و کشورهای فوق باید با لحاظ واقعیات فوق در نظر گرفته شود.
7️⃣لازم به ذکر است که ایران در شرایط تحریم گاهی صادرات نفت ایران بین ۱۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز بوده است
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
📍ایران به ارمنستان نیروی نظامی میفرستد؟
🔹علیرضا تقوینیا، تحلیلگر مسائل سیاسی مدعی شد ارمنستان به ایران برای حضور نظامی در خاکش و دادن پایگاه به ایران در مناطق جنوبی برای مدت طولانی چراغ سبز نشان داده است.
🔸️در صورت توافق نهایی در این خصوص، دیگر باکو به نخجوان هیچگاه از طریق زمینی متصل نخواهد شد و ترکیه نیز به دریای خزر نمی رسد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ تلاش آمریکا برای کاهش صادرات نفت ایران به چین
🔹 رویترز گزارش داده است که آمریکا از چین خواسته است خرید نفت از ایران را کاهش دهد. یک مقام آمریکایی گفته است این کشور از خرید نفت توسط شرکتهای چینی آگاه است و تحریم مقامات به دلیل بیتوجهی به تحریمها را ادامه خواهد داد.
🔹 همچنین این موضوع از مباحث مورد بحث در سفر چند هفته گذشته معاون وزارت خارجه آمریکا به چین بوده است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
اسلامی: آژانس نباید بازیچه گروههای تروریستی باشد
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران:
🔹تروریسم هستهای با ترفندهای فتنهآمیز و کاغذ و عکس ماهوارهای که اصالتی ندارد و با شواهد غیرمستدل اتهاماتی علیه برنامه هستهای ایران وارد میکند، این رفتارها نخنما شده است.
🔹آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان سازمان مستقل و بینالمللی نباید بازیچه گروههای تروریستی قرار بگیرد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon