☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۶۷)
🌀 خبر: «سهیلا جلودارزاده» نماینده مجلس دهم مدعی شده است: «مهمترین چیزی که در حال حاضر موردنظر جامعه است، حفظ تمامیت ارضی کشور است و اگر هم تاکنون اعتراضات گسترده نداشتیم به خاطر این موضوعات است که البته این هم یک حدی دارد و مردم تا یکجایی میتوانند طاقت بیاورند و هنگامیکه مشاهده کنند چیزی برای از دست دادن ندارند، منتظر نمیمانند ما به آنها اجازه دهیم اعتراض کنند یا خیر!»
🍃🌹🍃
💢 گزارههای تحليلي: رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی، سه برابر شدنِ بدهیهای دولت از سال ۹۴، کسری بودجه ۴۵۰ هزارمیلیاردی، افزایش نابرابری توزیع درآمد به همراه شدیدترین افزایش شکاف طبقاتی، تبديل كردن بورس به قتلگاه سرمایههای مردم، تورم بیش از ۴۴ درصدي با صفهای طویل مرغ و کالاهای اساسی و تبديل نياز مسكن به آرزو، ناکامی در کنترل بیکاری، قطعیهای مکرر برق و خسارت به مردم، از دست رفتن تعداد بیشماری از هموطنان به دلیل نابساماني، ناكارآمدي و بیبرنامگی در کنترل شیوع کرونا ازجمله دستاوردهای بهجامانده از دولت روحانی به دولت سيزدهم است. اصلاحطلباني که امروز خود را دغدغهمند نشان میدهند، جزو ساکتین دوران ریاست جمهوری روحانی بودند. واقعیت صحنه سیاسی کشور این است که اين طیف تا زماني مسئولیت دارند، عملکرد نامطلوبي را ثبت میکنند، اما بعد از کنار گذاشته شدن دموکراتیک از مناصب مختلف، نقاب عوض کرده و از مسئول به منتقد تبدیل میشوند؛ این در حالی است که ابتدا باید خود پاسخگوی آنچه در این سالها انجام دادهاند، باشند.
🌐 نكته پاياني: در هشت سال دولت موردحمایت اصلاحطلبان، عباراتي چون «بیدین، حسود، کاسب تحریم، بی شناسنامه، بیسواد، عصر حجری، مزدور، ترسو، بیکار، دین نشناس، بزدل، فاسد، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، هوچی باز و ...» بدرقه راه كساني گرديد كه منتقد دولت بودند. اين گروه از اصلاحطلبان با علم به اینکه دولت سيزدهم کار بیوقفه و جهادي را از روزهای اولیه مسئولیت آغاز کرده و رئیس دولت کنونی بهجای اینکه همچون روحانی در روز جمعه متوجه گران شدن بنزین در کشور شود، در تعطیلات آخر هفتهای در حال سرکشی به استانها و مناطق محروم کشور است؛ رفتار فرصتطلبانه سیاسی خود را با عقدهگشایی از دولت جدید کلید زده و گویا قرار است منافع جناحی را بر همهچیز، حتی بر منافع ملی هم ترجيح دهد.
✍ حسين عباسيان
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
☘
✅ #صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان- ۱۱ مهر
🍃🌹🍃
1⃣ چالش زا و تهدیدآمیز القاء کردن قدرت نمایی نظامی و رزمایش ارتش در شمالغرب و منفعلانه جلوه دادن دیپلماسی ایران درجریان تنش های لفظی با آذربایجان، استیلای سیاسی و تفوق دیپلماتیک و نظامی ترکیه در منطقه و برجسته سازی چشم طمع همسایگان به تمامیت ارضی ایران
2⃣ توجیه نقض عهدهای برجامی آمریکا و اروپایی در قالب اعتمادزدایی از جمهوری اسلامی و برچسب زنی حمایت از تروریسم به ایران و متهم کردن تهران به وقت کشی
3⃣ هراس افکنی درباره موج ششم کرونا در پیوند با بازگشت زائران اربعین، القاء شکنندگی شیب نزولی کرونا در ایران و ناکافی القاء نمودن روند واکسیناسیون و تشکیک و غیرقابل اعتماد القاء کردن آمار اعلامی کرونا
4⃣ مخدوش سازی عملکرد نظام درقبال امور اهل سنت به بهانه ناکارآمد جلوه دادن رویکردهای مدیریت بحران کشور در مواجهه با طوفان شاهین در سیستان و بلوچستان، تشریح هدفمند خسارت های وارده در این رخداد و ارتباط دهی آن با ملاحظات قومیتی و سیاسی
5⃣ بازتاب احتمال قطع کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان ایرانی در کره جنوبی به دلیل بسته شدن حسابهای بانکی آنها
6⃣ برجسته سازی اعتصاب غذای تعدادی از زندانیان سیاسی به بهانه ادعای فشارهای امنیتی بر آنها و خانواده هایشان
7⃣ بازتاب گفتگوی چالشی زهرا مشتاق با سخنگوی طالبان
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اردوغان یادش بیاید که در زیرزمین برای ایران عکس فرستاد تا کمکش کند
یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس: اردوغان بهتر است دفترچه خاطراتش را نگاهی کند، وقتی که در زیرزمین پنهان شده بود برای ایران عکس فرستاد و درخواست کمک کرد. اگر ایران نبود اردوغان الان آواره جنگلها شده بود یا مانند محمد مرسی پشت میلههای زندان بود.
🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات فرمانده کل قوا در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ۱۴۰۰/۷/۱۱
📣 اهمیت #نیروهای_مسلح:
✅ سپر دفاعی در برابر تهدیدهای سخت دشمنان بیرونی و درونی
شما که لباس نیروهای مسلّح را به تن کردهاید، مفتخرید به:
1️⃣ دفاع از ملّت #ایران
2️⃣ دفاع از هویّت اسلامی، ملّی و انقلابی کشور
3️⃣ دفاع از امنیّت کشور
✅ امنیّت، زیرساخت اساسی برای پیشرفت است
❗️ایجاد اختلال در همهی پیشرفتها و فعالیتهای لازم و ضروری در صورت نبودن امنیت در یک کشور
✅ تأمین امنیّت کشور توسّط نیروهای مسلّح خودی
⬅️ تامین امنیت مرزها و امنیت داخلی
⬅️ حفظ امنیت کشور در هشت سال #دفاع_مقدس
❌ دخالت بیگانگان در امنیّت کشور یکی از فاجعهبارترین مصیبتها برای کشورهای دنیا
🔸امروز حتّی کشورهای اروپایی هم که زیر چتر ناتو نَفَس میکشند، مایلند که مستقل حرکت کنند
📣 عوامل اقتدار نیروهای مسلح:
📝آموزشها، ابتکارات عملی، پیشرفتهای علمی گوناگون، ابزارها، انضباط سازمانی، روحیه، معنویّات، صلاح دینی و #اخلاقی
📌 نبود عنصر توجه به خدا و معنویات در ارتش #آمریکا علت شکست پس از بیست سال در #افغانستان
❗️ آمریکاییها آمده بودند #طالبان را از قدرت ساقط کنند، بیست سال هم این همه جنایت، تلفات، این همه هزینههای مادّی و انسانی کردند، آخرش هم حکومت را رها کردند در دست طالبان و بیرون رفتند
💣 در منطقهی خود ما، حضور ارتشهای بیگانه از جمله ارتش آمریکا مایهی ویرانی و جنگافروزی است
♻️ صلاح این منطقه در این است که ارتشها را مستقل، متّکی به ملّتها و همافزای با دیگرِ ارتشهای منطقه قرار بدهند و اجازه ندهند دیگران دخالت کنند
✅ گزارشهایی که من از دانشگاههای نظامی دارم، مجموعاً گزارشهای خرسندکنندهای است، به ملّت ایران باید تبریک گفت به خاطر داشتن شما جوانهای #مؤمن و #عازم و #شجاع
🔍#بصیرتی
#امام_خامنه_ای
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ رهبر انقلاب: اگر کسی برای برادران خود چاه بکَند اول خودش در چاه میافتد
🔹 حضرت آیت الله خامنهای صبح امروز در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح، حضور نظامی بیگانگان در منطقه را مایه اختلاف و خسارت و ویرانی برشمردند و تأکید کردند: صلاح منطقه در این است که همه کشورها از ارتشی مستقل و متکی به ملت خود و همافزا با ارتشهای همسایگان برخوردار باشند.
🔹 رهبر انقلاب با بیان اینکه ارتشهای منطقه میتوانند امنیت منطقه را تأمین کنند و نباید اجازه دهند که ارتشهای بیگانه برای حفظ منافع خود، دخالت یا حضور نظامی داشته باشند، افزودند: حوادثی که در شمالغرب ایران، در برخی کشورهای همسایه در جریان است باید با همین منطق پرهیز از دادن مجوز حضور بیگانگان حل شود.
🔹 ایشان گفتند: نیروهای مسلح کشور عزیز ما همواره با اقتدار همراه با عقلانیت عمل میکنند و این عقلانیت باید الگویی برای دیگر کشورها و عامل حل مسائل موجود باشد و همه بدانند که اگر کسی برای برادران خود چاه بکَند اول خودش در چاه می افتد.
#قائمون
♦️ واکنش اروپا به توافق سهگانه آمریکا، بریتانیا و استرالیا
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی در یادداشتی به چهار پرسش درباره واکنش دولتهای اروپایی به توافق آکوس میان واشنگتن، لندن و کانبرا پاسخ داده است که در ادامه میآید:
1️⃣ چرایی واکنش فرانسه
پاریس معتقد است اقدام آمریکا در لغو قرارداد فروش زیردریاییهای فرانسوی به استرالیا، خدشهای بر اعتماد طرفین و ضربهای به اتحاد دو سوی آتلانتیک است. این ضرری بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای فرانسه در پی داشت. این مسأله میتواند سنت گُلیسم در فرانسه را تقویت کند.
2️⃣ تأثیر بر ناتو
رویکرد بایدن در ادامه حرکت ترامپ موجب تقویت «خودمختاری راهبردی» اروپا میشود. ولی تا پیش از آنکه عمده کشورهای اروپایی به این رویکرد بپیوندند و سپس درصدد تقویت توانمندیهای نظامی خود برآیند، تأثیری بر ناتو نخواهد داشت.
3️⃣ تأثیر بر همکاری علیه چین
این توافق بخشی از تلاش گستردهتر آمریکا برای ایجاد تعادل در برابر قدرت و بلندپروازی چین است. ولی در عین حال که توان نظامی استرالیا را در برابر چین افزایش میدهد، یک شکست دیپلماتیک در پیشبرد وحدت دو سوی اقیانوس اطلس علیه پکن ایجاد کرده است. یک قدم به جلو و یک قدم به عقب است.
4️⃣ لزوم اصلاح روابط
نویسنده معتقد است آمریکا و اروپا اشتراکات فراوانی علیه چین دارند و آمریکا باید به ادعای خود مبنی بر تشکیل جبههای از دمکراسیها علیه چین در حوزه نظامی، دیپلماتیک و تجاری عمل کند. این نیازمند جلب مشارکت اتحادیه اروپا در این ابتکارات است.
✅ به نظر میرسد برگزیت و خروج لندن از اتحادیه، ضربهای بود که با توجه به نزدیکی آمریکا و انگلستان، این دو را بهتدریج به سوی سیاستهای مشترک در قبال اهداف و منافعشان که با دیگر دولتهای اروپایی بهویژه آلمان و فرانسه در در تمایز است.پیش راند.
#قائمون
♦️ دلایل ایران برای مخالفت با درخواست اخیر آژانس
#تحلیل_کوتاه
🔹 به تازگی گروسی، دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، خواستار تعویض دوربینهای مجموعه کارگاهی «تسا»ی کرج شد که در آنجا قطعات مربوط به سانتریفیوژها تولید میشود. ولی این درخواست با مخالفت ایران مواجه شده است. در این خصوص تکاتی را میتوان ذکر کرد:
1️⃣ بعد از دو حمله خرابکارانه رژیم صهیونیستی در کمتر از یک سال به تأسیسات مونتاژ سانتریفیوژ، ایران با مخالفت با این درخواست، ضمن احتیاط بیشتر نسبت به مکانهایی با حساسیت بالا، بیاعتمادی خود به بازرسیهای آژانس را نیز ابراز میکند.
2️⃣ ایران با این مخالفت نشان میدهد که تفاهم صورتگرفته با آژانس، یک تفاهم سیاسی ذیل مذاکرات وین است. بنابراین آژانس نمیتواند برای خود اختیارات حقوقی خاصی در خصوص این توافق، مانند تعمیم آن به هر مجموعه مد نظر و بازرسیهای سرزده از آن، قائل باشد.
3️⃣ در تفاهم ایران و آژانس، از عبارت «تجهیزات مشخصشده» درباره سرویس فنی دوربینها استفاده گردید تا معین گردد صرفاً چه مکانهایی تحت تعویض کارت حافظه دوربینها قرار میگیرد و مجتمع تسای کرج از این امر مستثنا بوده است.
4️⃣ این اقدام ایران از جهت افزایش ابهام طرف مقابل نسبت به برنامه هستهای کشور نیز میتواند نیاز دولتهای غربی به نظارتهای آژانس را افزایش داده و اهرم فشار بیشتری در مذاکرات در اختیار تیم ایرانی قرار دهد.
5️⃣ نکته دیگر اینکه دو نوع دوربین در این مجتمع وجود دارد که یک نوع دوربینهای نظارتی پادمانی است که وجود دارد و دوربینهایی که آژانس بر آن اصرار دارد، دوربینهای پروتکلی است که با توجه به توقف اجرای پروتکل الحاقی، نصب دوباره آنها که در حمله خرابکارانه مورد ضربه قرار گرفتهاند، امکانپذیر نیست.
✅ در عین حال با وجود نکات مذکور، این پرسش مطرح است که در شرایطی که طبق نظارتهای پادمانی صرفاً در اماکنی که مواد هستهای وجود دارد، آژانس میتواند دوربین نصب کند، چرا در مجموعهای که تنها مرکز تولید قطعات و مونتاژ است و موادی وجود ندارد، دوربینهای نظارتی پروتکلی همچنان فعال هستند.
#قائمون
♦️ نمایان شدن سایه گریز هستهای ایران
#گزارش_کوتاه
🔹 «مرکز دفاع و راهبرد گموندر» زیرمجموعه اندیشکده یهودی_آمریکایی «جیسنا»، در گزارشی به تحولات اخیر در برنامه هستهای ایران، اهمیت این تحولات و ارائه توصیههایی برای دولت بایدن در مواجهه با ایران پرداخته است که برخی از نکات آن به شرح زیر است:
🔸 گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در مورد فعالیتهای هستهای ایران نشان میدهد که علیرغم پیشرفت چشمگیر در غنیسازی اورانیوم 20 و 60 درصدی، بزرگترین پیشرویهای ایران در جهت تسلیحات هستهای در کوتاهمدت، به احتمال زیاد از جانب تحقیقات و استقرار هزاران سانتریفیوژ جدید و بسیار کارآمدتر خواهد بود.
🔸 اگر برنامههای کنونی ایران برای توسعه تاسیسات غنیسازی پیش برود، ایران میتواند به نقطهای برسد که بتواند مواد شکافتپذیر کافی برای سلاح هستهای را در کمتر از یک ماه تولید کند. با این حال، به نظر میرسد دو حمله مخفیانه از ژوئیه 2020 که توانایی تهران در ساخت سانتریفیوژ را هدف قرار داد، زمان ارزشمندی خریداری کرده است.
🔸 همراه با رشد مداوم ذخایر 20 درصدی خود، ایران در حال حاضر زمان گریز هستهای خود را به یک ماه یا کمتر کاهش داده است که با پیشروی اقدامات گسترشی، کمتر هم میشود.
🔸 در آینده، عنصر تعیینکننده اصلی برنامه زمانی اقدامات گسترشی ایران، ظرفیت تولید سانتریفیوژ آن خواهد بود که در حملات پنهانی اخیر هدف حمله قرار گرفته است.
🔸 به دلیل این که ایران از فوریه 2021، مانع دسترسی بازرسان بینالمللی به تاسیسات هستهای شده است، علیرغم توافق یک طرفه و ناکارامد با آژانس در سپتامبر، هماکنون نمیتوان شناختی از وضعیت کارگاههای مونتاژ سانتریفیوژ بدست آورد.
🔸 دولت بایدن باید ایران را وادار به انجام تعهدات خود کند تا اجازه دسترسی بازرسها به تاسیسات خود را بدهد و بدیلهای نظامی آمریکا و اسرائیل را در برابر دیپلماسی بیپایان هستهای که تنها ایران را قادر میسازد تا برنامه هستهای خود را پیش ببرد تقویت کند.
#قائمون
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از سفر به امارات، امروز نیز به وارد عربستان شد و با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و وزیر خارجه سعودی دیدار کرد.
2️⃣ رئیس جمهور آمریکا «آموس هوچستین» مشاور ارشد امنیت انرژی وزارت خارجه این کشور را به عنوان میانجی مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی انتخاب کرد.
3️⃣ پس از بهبود روابط اردن با سوریه، برای نخستین بار بشار اسد رئیسجمهور سوریه به صورت تلفنی با عبدالله دوم پادشاه اردن گفتگو کرد.
4️⃣ ارتش سوریه پس از ۱۰ سال کنترل شهر «نوی»در استان درعا در جنوب سوریه را به دست گرفت و در شمال غرب نیز حملات خود را علیه جبهه النصره و متحدانش تشدید کرد.
5️⃣ طی انفجاری در ورودی مسجدی در کابل، همزمان با برگزاری مراسم فاتحهخوانی مادر ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان، حداقل ۸ نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند.
6️⃣ منابع عربی از ادغام چندین گروه نظامی مورد حمایت ترکیه و فعال در شمال سوریه در تشکیلات نظامی جدیدی به نام «ثائرون» خبر دادند.
7️⃣ «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه با «فیصل بن فرحان»، همتای سعودی خود در ریاض دیدار کرد.
#منطقه_در_یک_نگاه
#قائمون
📍اختلاف در خانه ژنرالهای چهار ستاره
🔹حزب کارگزاران دچار اختلافات عمیق شده است. پس از استعفای فرزانه ترکان از شورای مرکزی، برخی رسانه های اصلاح طلب خبر داده اند که دو چهره قدیمی و استخوان دار این حزب لیبرال نیز آماده جدا شدن از کادر شورای مرکزی هستند.
🔸یدالله طاهرنژاد و حسین مرعشی دو عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرده اند که دیگر تمایلی برای کار سیاسی ندارند. البته خبر استعفای مرعشی خیلی زود توسط رسانه حزب کارگزاران تکذیب شد؛ اما بازهم به نوعی نیمی از خبر درست بود؛ به این معنی که گویا او نیز مانند طاهرنژاد از عضویت در حزب استعفا نداده بلکه استعفایش ناظر به ادامه عضویت در شورای مرکزی بوده است.
🔹روزنامه شرق در گزارشی به وضعیت این روزهای حزب کارگزاران پرداخته و از قول محمد عطریانفر می نویسد: آنها هیچگاه از عضویت حزب انصراف ندادهاند؛ آنها قصد دارند جای خود را در شورای مرکزی به جوانترها واگذار کنند. تدبیر احتمالی آنها متکی به شرایط جدیدی است که حزب تصمیم گرفته پوستاندازی کند.
🔸اگرچه عطریانفر در بخشی از گفتگوی خود خبر از جوان گرایی در حزب و تغییرات اساسی داده است؛ اما در بخشی دیگر حرف های خود را پس گرفته و ادعا کرده است که مخالف جدا شدن مرعشی از حزب کارگزاران است.
🔹 او گفته است که: «بههیچوجه استعفای آقای مرعشی تأثیری بر جایگاه او بهعنوان سخنگوی حزب ندارد و کماکان او سخنگوی حزب کارگزاران است. نکته دیگر آنکه استعفای آقای مرعشی باید در کنگره عمومی کارگزاران مورد بررسی قرار گیرد که من اطمینان میدهم ما در کنگره زیر بار استعفای او نمیرویم و اجازه نمیدهیم او از شورای مرکزی جدا شود.»
🔸پیش از این فرزانه ترکان در انتقاد نسبت به عملکرد حزب خانوادگی هاشمی گفته بود که پدرخواندههای اصلاح طلب جایشان را به جوانترها نمی دهند، ترکان ادامه داده بود:اگر قرار باشد که همیشه دبیر و رئیس ما و کمیسیون سیاسی ما همان افرادی باشند که ۱۵ و ۲۰ سال قبل بودند نمیتوان تغییری حس کرد چراکه این افراد هر کاری که بلد بودند و هرچه به ذهنشان رسیده تا امروز انجام دادهاند، باید اجازه بدهیم که ایدههای نو و جوانهایی که خلاق هستند بیایند و برنامه، کمک و راهکار ارائه بدهند.
🔹سطح اختلافات میان اصلاح طلبان پس از انتخابات بسیار عمیق شده است؛ ژنرال های چهار ستاره ستادی با مصائب بزرگ و عجیب روبرو شده اند؛ آنها از یک سو با بحران ناکارآمدی روبرو شده و بدنه سربازان میدانی و خیابانی خود را از دست داده اند، از سوی دیگر میان رهبران جبهه اصلاحات نیز شکاف های اساسی پیش آمده است. از چند ماه قبل از انتخابات میان کرباسچی و مرعشی بر سر شرکت یا عدم شرکت در انتخابات بحث های جدی درگرفته و حالا زخم ترکش های آن اختلافات حالا سرباز کرده است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
این دو شلوار را دشمن پاره کرده؛
یکی در جنگ نرم (فرهنگی)
و دیگری در جنگ سخت (نظامی)
یکی قهرمان عزت و جوانمردی و دیگری قربانی ضعف و خودباختگی!
👇👇
@aina_ammaar