هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
🚨سخنان مهم دکتر جلیلی درباره قرارداد ایران و چین در دیدار با دانشجویان:درباره عصبانیت آمریکا از این همکاریها تحلیل داشته باشید و نقش تبیینی خود را به درستی و به موقع ایفا کنید
🔹دکتر سعید جلیلی در دیدار اخیر خود با جمعی از مسئولین بسیجهای دانشجویی دانشگاههای تهران ناامید کردن دشمن را منوط به تقویت اقتصاد داخلی و جهش تولید خواند و تاکید کرد: از لوازم جهش تولید، جهش در صادرات است و یکی از وظایف مهم دستگاه سیاست خارجی در این حوزه، یافتن بازارهای صادراتی برای تقویت تولید داخلی کشور است.
🔹عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی دربارهی قرارداد راهبردی ایران و چین، ضمن اشاره به سفر رئیس جمهور این کشور به ایران در سال 94 و اعلام آمادگی چین برای همکاریهای راهبردی با کشورمان، اظهار داشت: به دلیل برخی تعللها و عدم تشخیص درست اولویتها، این طرح پس از گذشت چند سال هنوز در مرحله پیشنویس بوده و مخالفتهای صریح مقامات آمریکایی درباره آن حاکی از نگرانی و احساس خطر آنها از شکست راهبرد فشار حداکثری است.
🔹جلیلی تاکید کرد: این قرارداد نیز همانند سایر قراردادها، چارچوبهای قانونی خود را طی خواهد کرد.
🔹نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی با توصیه دانشجویان به رصد کردن مواضع دشمنان نسبت به موضوعات مختلف، تصریح کرد: درباره دلیل عصبانیت آمریکا و اظهارات خصمانه مقامات این رژیم نسبت به چنین همکاریهایی تحلیل داشته باشید.
🔹دکتر جلیلی در اینباره تشریح کرد: آمریکا بر مبنای راهبرد فشار حداکثری علیه ایران و اعمال تحریمهای ثانویه علیه کشورهایی که به تحریمهای او پایبند نیستند، میخواهد از کم و کیف روابط اقتصادی سایر کشورها با ایران اطلاع داشته باشد تا ضمن تحریم آن کشورها، فشارها بر ایران را به نتیجه برساند.
🔹وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: گسترش همکاریهای اقتصادی ایران یعنی شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا و تدبیر صحیح آنست که به لحاظ مختلف از این همکاریها در برابر دشمن صیانت شود.
🔗مشروح خبر این نشست: https://drjalily.com/posts/1557
📸گزارش تصویری: https://drjalily.com/photos/555
➕مشروح سخنان مهم دکتر جلیلی در این جلسه متعاقبا منتشر خواهد شد.
✅ @saeedjalily
📍 توافق ایران با چین خبر بدی برای غرب است
🔹 نشریه آمریکایی #فارن_پالیسی در خصوص توافق استراتژیک ایران و چین با انتخاب تیتر فوق می نویسد:
🔸 مشارکت استراتژیک جدید تهران با پکن، اقتصاد و نفوذ منطقه ای ایران را تقویت می کند.
🔸 در بلندمدت هم نزدیکی راهبردی ایران به چین به معنای آن است که تهران سیاست «نگاه به شرق» را برای تقویت قدرت نظامی و منطقهای خود و تضعیف آمریکا در خلیج فارس پیش گرفته است.
🔸 برای چین این توافق میتواند تضمینکننده امنیت انرژی باشد. منطقه خلیج فارس تامینکننده نیمی از نیازهای انرژی چین است و تامین آزادی کشتیرانی در منطقه از اهمیت بالایی برای چینیها برخوردار است.
🔸 نفوذ فزاینده چین در شرق آسیا و آفریقا منافع ایالات متحده را به چالش کشیده است و خاورمیانه میدان جنگ بعدی است که پکن می تواند هژمونی ایالات متحده را به چالش بکشد - این بار از طریق ایران.
🔸 بسیاری از ناظران بر این باورند که جهان درحال ورود به یک جنگ سرد جدید است. با در نظر گرفتن اهمیت ژئوپلیتیک و اقتصادی خاورمیانه، توافق با ایران اهرم فشار دیگری در اختیار چین برای به چالش کشیدن آمریکا قرار خواهد داد.
متن اصلی گزارش👇
https://foreignpolicy.com/2020/08/09/irans-pact-with-china-is-bad-news-for-the-west/
🆔 @mashgh626
✅ مجلس به دنبال حل کم کاری دولت در بورس
دکتر قالیباف: مردم مطمئن باشند که مجلس شورای اسلامی مصمم است با حمایت و تقویت لازم، تثبیت را در بازار سرمایه و #بورس انجام دهد و تلاش می کند هدایت نقدینگی در بازار بورس به سمت #تولید برود تا بتوانیم تکمیل پروژههای #صنعتی در بخش مسائل تجاری، #کارخانجات و تولید در کشور رونق بگیرد. بنابراین صیانت از سرمایه و پول مردم از اولویت های مجلس است و در این راستا هم حتماً کمکهایی که برای دولت لازم باشد برای تثبیت بورس انجام خواهیم داد.
🔸 تکلیف مجلس به شرکت های دولتی بورسی
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بحث #بازرگردانی در بورس یک موضوع جدی و اساسی است، بخشی از شرکت هایی که در بورس هستند، شرکت های دولتی و حقوقی بوده که در زمان اوج بازار این شرکت ها به درآمدهایی رسیدند که بخشی از این درآمدها به هر دلیلی از بازار بورس خارج شد، و در واقع از ظرفیت بورس کم شد. ما در مجلس مصمم هستیم که این شرکتها که مدیریت دولتی دارند، مکلفند این وجوه را مجدد به بازار بورس بازگرداند و بازار را تقویت کنند.
🔸 بررسی استفاده از ابزارهای پوشش ریسک و بیمه سهام
قالیباف بیان کرد: یکی دیگر از مسائل و تصمیمات نشست امروز استفاده از ابزارهای پوشش ریسک و #بیمه_سهام بود، یعنی اختیارات فروش تبعی را با رعایت زیان ناموجه به منابع بیت المال وارد نکنیم، ولی این تصمیم را برای حفظ بورس انجام داده و پیش خواهیم برد.
🔸 فردا صبح؛ اولین جلسه پیگیری مجلس با حضور قالیباف
رئیس مجلس: با اطمینان عرض می کنم که با جمع بندی امروز در صحن علنی مجلس با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی و تصمیمات اتخاذ شده در نشست روز پنجشنبه شورای عالی بورس؛ ان شالله با نظارت و پیگیری مجلس و کمیسیون های اقتصادی این تصمیمات و کارها را انجام خواهیم داد. از این رو از فردا صبح (دوشنبه 24 شهریور) اولین جلسه را ساعت 9 صبح با حضور بنده، روسای کمیسیون های مربوطه، وزیر محترم و رئیس کل بانک مرکزی برگزار می کنیم و از وزیر مربوطه و رئیس کل بانک مرکزی این مسائل را پیگیری خواهیم کرد تا ان شاء الله در این هفته شاهد تحول در حوزه #بورس باشیم.
🆔 @mashgh626
◀️ بی تدبیری دولتتان کار مملکت را به جایی رسانده که معاون اول رئیس جمهور باید دنبال تخم مرغ بدود!
✅ انشاالله مردم با تشکیل دولت جوان و حزب اللهی، علاج واقعی مشکلات را خواهند دید.
🆔 @mashgh626
اکبر ابدالی
◀️ بی تدبیری دولتتان کار مملکت را به جایی رسانده که معاون اول رئیس جمهور باید دنبال تخم مرغ بدود! ✅
پیام یکی از مخاطبان کانال:
یا خدا .... کار به جایی رسیده که تخم_مرغ!!! دستور جلسه معاون رئیس جمهور به دستور رئیس جمهورمملکت می شود. و با افتخار این موضوع را در توئیتر فیلتر!!! شده اعلام می کند. راستی گوشی ایشان #آیفون 😉😉 می باشد؟ #برند_آمریکایی🤣🤣🤣
🔻 بی غیرتی اقتصادی یعنی اینکه در شرایط جنگ اقتصادی، کالای دشمن را تبلیغ کنی
🔻 تبلیغ محصولات شرکت معروف آمریکایی توسط روزنامه دنیای اقتصاد
اعتراض به روزنامه در روزهای کاری ◀️ 02142710202
🆔 @mashgh626
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
صفر المظفر
ماه ظفرمند ی ها ماه پیروزی آزادگان بر شامیان ماه پیروزی زندانیان بر زندانبانان ماه امیری اسیران و اسیری امیران ماه غلبه صدقه صادقان بر شومی شامیان ماه انقلاب دمشق ماه پیدا شدن گنج در خرابه و....✍
@qavami
اکبر ابدالی
صفر المظفر ماه ظفرمند ی ها ماه پیروزی آزادگان بر شامیان ماه پیروزی زندانیان بر زندانبانان ماه ا
بر خلاف باور عمومی در خصوص ماه صفر، چقدر ایشان زیبا نوشتند (حجت الاسلام قوامی امام جمعه پردیسان قم). تا حالا به پسوند مظفر برای ماه صفر دقت نکرده بودم
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آقای دکتر تیمور رحمانی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نوشتاری را در دنیای اقتصاد منتشر کرده اند که به طور خلاصه در این نوشتار گفته شده است ما در برابر یک دو راهی بین ابرتورم و تورم بالا قرار داریم. آنچه موجب شده دو راهی فوق دوسویه منفی باشد تحریم است و ما ناچاریم یا فقط به تحریم بسنده کنیم و با کنشگری عقلانی و رفتار اقتصادی صحیح فقط اثرات آن را تحمل کنیم یا این که با تداوم مجموعهرفتارهای غیرعقلانی اقتصادی، خود را در معرض ابرتورم هم قرار دهیم.
در نگاه ایشان، تورم قطعا یک پدیده پولی و ناشی از نقدینگی است. اما این نقدینگی تورمافزا میتواند نقدینگی ناشی از فشارهای تحریمی باشد یا نقدینگی ناشی از فشارهای تحریمی بعلاوه فشارهای درونزای ناشی از سیاستهای تثبیت نرخ ارز، تثبیت نرخ بهره، رفع کسری بودجه دولتی، رفع ناترازیهای نظام بانکی و همچنین فشارهای سیاسی و رانتی نظام حکمرانی.
لذا ایشان پیشنهاد میدهد که در این رو راهی، به تحریمهای ناگزیر بسنده کنیم و دیگر خود بر آتش تورم نیفزاییم و آتش بیشتری نیفروزیم. نهایتا پیشنهادهای ایشان به طور ضمنی این میشود که مقامات پولی را تقویت کنیم که تسلیم تثبیت نرخ ارز و بهره، رفع کسری بودجه، رفع ناترازیهای بانکی و پاسخ به فشارهای سیاسی نشوند و سیاست بهینه اقتصادی را که همان حفظ و کاهش نقدینگی است به درستی انجام دهند.
این از بیان ایشان.
اما
این که در مشاهده مشکلات اقتصادی ایران، همواره نگاه به بخش پولی باشد و در بخش پولی هم نگاه به نظریه مقداری آن هم به بخشی از نظریه که در رویکردی خاص، تورم را صرفا پولی تصویر میکند، در میان اقتصاد دانان ایرانی امری مرسوم است. چه ایشان، چه آقای نیلی، و چه سایرین چه سیاسی باشند (مثل آقای نوبخت و نیلی و ...) یا سیاسی نباشند (مثل همین آقای دکتر رحمانی)، چه چپ باشند و در لوای نهادگرایی زندگی کنند (مثل آقای مومنی) و چه راست باشند، همگی بر این مسئله اتفاق نظر دارند. اتفاقا فشارهای سیاسی به اقتصاد را همینها وارد میکنند و خود همین ها هرگاه در مسند حاکمیت بر دولت بودهاند کسری بودجه را با نقدینگی جبران میکردهاند و چه در مسند حاکمیت بانکها که ناترازی را با همین نقدینگی جبران میکردهاند و ...
آقای همتی هم زمانی که در مسند ریاست بانک مرکزی قرار گرفتند، هدفگذاری خود را رفع تورم (inflation targeting) اعلام کردند و به همین تضییقها اشاره کردند.
نمیدانم چرا چاقو دسته خودش را نمیبرد.
با این وصف
این طیف اقتصاددانان رایج دانشگاهی، همه نظریهپردازیشان حول و حوش همین دو راهیهای سهمگین بوده است. چه در دهه ۶۰ که میخواستند بین زندگی کوپنی و کمبودهای شدید القائی به بازار، یکی انتخاب شود و چه از دهه هفتار که تمام نظریهپردازی آنها بر همین محور نقدینگی تورمی است که راهی به جز پیشنهادات فوق ندارد. همین پبشنهادها که بن مایۀ نظریه تعدیل بوده و هستند و بر آن هم باور دارند و راهی جز آن را نمیبینند.
باید سوال کرد که چرا تولید، خدمات، صنعت، تجارت، زیرساخت، انرژی و ... مسئله اینها نیست. چرا ورودی تحلیلی این بزرگواران همیشه از پول و نهایتا بخش مالی اقتصاد است؟
این اقتصاددانان چه تأثیری از روند مالی سازی (finantialization) در دانش اقتصاد پذیرفتهاند که ذهنشان همواره به همین بخش معطوف است؟
و چرا دولتهای اینها همواره سایر بخشها را رها کرده است در دست بخش موهومی خصوصی و تنها طنابی که به آن چنگ میزند بخش پولی است؟
نظریه صنعت، خدمات، تجارت و کشاورزی آنها همواره رهاسازی بوده است. بر خلاف کشورهای منادی این رها سازی که همیشه طرحریزیهای جدی در این حوزهها داشته اند.
ایران بر سر دو راهی نیست. ایران در چهار راه اقتصاد دنیاست اگر مسیرهای تجاری دیده شود. ایران بر شاهراه انرژی دنیاست اگر قابلیتهای چرخه انرژی ایران دیده شود. ایران در مسیر چهارفصل آبوهوایی دنیاست اگر کشاورزی آن دیده شود.
اما ایران را تنها به آنچه نیست میبینند و آن هم مسیر پولی و بانکی آمریکا زده دنیاست...
ایران در دوراهیهای پولی نیست. در چندراهی تحولات مختلف اقتصادی است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اکبر ابدالی
آقای دکتر تیمور رحمانی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نوشتاری را در دنیای اقتصاد منتشر کرده اند که به ط
✅ در نظریه #اقتصاد_مقاومتی، برخلاف نظریه های ساختگی غربی، تولید محور اقتصاد است اما بسیاری از اقتصاددانان و سیاسیون کشور به تنها چیزی که فکر نمی کنند #تولید است و این قدری عجیب است.
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
مکانیزم ماشه و بازگشت یا عدم بازگشت تحریمهای شورای امنیت اساسا موضوع مهمی نیست و "سرکاری" است. چون از روز اجرای برجام بسیاری از مفاد قطعنامه های قبلی (مثل تحریمهای موشکی) در قطعنامه ۲۲۳۱ تجمیع شده بود و این قطعنامه و آن تحریم ها هنوز هم سرجای خودش هست. لذا این ادعا که برجام تحریم های شورای امنیت را لغو کرده بود از اول دروغ بود. آن هم یک دروغ بزرگ!
مساله اصلی که نباید فراموش شود، رویکرد غلط روحانی_ظریف در شرطی کردن بیشتر اقتصاد ایران به تصمیمات دشمن است.
در هفت سال گذشته همه جوره به دشمن امتیاز دادند، تحریمها را بیشتر کردند، وابستگی روانی و سیاسی جامعه به تصمیمات دشمن را هم شدت بخشیدند، اسمش را هم گذاشته اند پیروزی ملت ایران و تعامل با دنیا! پیروزی و تعاملی که نتیجه اش دلار ۲۷ هزار تومانی و پراید ۱۰۰ میلیونی است!
@Sabeti ✅