* #امام_خمینی #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 يک وقتي طلبگی مساوی بود با آرامش، با اطمينان، با گذشت؛ از آن طرف هم حرفي که زده ميشد از طرف يک عالم، حرف آخر بود.
🔸 خدا رحمت کند مرحوم آيت الله بهاءالدینی را، ميفرمودند: در جلسهاي که با مرحوم امام داشتند، مرحوم امام به ايشان فرموده بودند: فلانی! همهی قضايا بدست من هست، امّا گویی خودم در اختيار خودم نيستم.
🔹 اين بزرگوار از ناحيهي خداي متعال هدايت ميشد. اينها به خاطر آن از خودگذشتگي است. نتیجه آن قدم اولي است که طلبه وقتي وارد حوزه علميه ميشد پا ميگذاشت روي نفس و نفسانيات و دنياطلبي و واقعاً ايمان و اعتقاد به عالم غيب داشت.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
* #آیت_الله_درچه_ای #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻مرحوم آیت الله سيدمحمدباقر درچهاي از آقايان اصفهان، بدون نوشتن هيچ در ذهنش نميمانده، در سنين بالايي هم گويا ايشان وارد حوزه ميشوند ولي پشتکار، ايشان را از اساتيد مرحوم آيتاللهالعظمي بروجردي کرده است.
🔸 آن بخشي که شما مديريت ميکنيد مهم است. خداوند آن را براي شما قرار داده است. اين در اختيار شماست که آقا از صبح ساعت هفت تا ظهر اين چگونه بر شما ميگذرد؟ از ظهر تا شب. ساعت به ساعتش را چه کار ميکنيد؟ اين فرصتها در اختيار ما و شماست.
🔹 اين طلبگي از الطاف خداست. طعم طلبگي اگر در ذائقه کسي بنشيند به هيچ قيمتي رها نميکند. ما بايد ترازها و ميزانهاي ذهنيمان را درست کنيم. اين چيزها را با امور مالي نميسنجند. طلبه يعني شخصيتي که علم را ترجيح ميدهد، شخصيتي که تقوا را ترجيح ميدهد. شخصيتي که اول در خودش پياده ميکند. شخصيتي که با رذائل اخلاقي ميخواهد فاصله بگيرد و ميگيرد. شخصيتي که به سمت فضائل ميخواهد برود. شخصيتي که اخلاق را بايد در خودش بشناسد و استانداردهايش را بشناسد و از افراط و تفريط پرهيز کند.
🔸 اگر اين بخش محتوايي و معنوي و روحي ضميمه طلبگي نباشد، بخشهاي نظري چندان جواب نميدهد.
ادامه دارد...
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻درس می خوانیم ولی مطلق و مقيدي که تقيد براي انسان نياورد به کار انسان نميآيد. عام و خاصي که انسان را از عواميت فکري بيرون نياورد به کار نميآيد. تعادل و تراجيحي که انسان را به اعتدال در منش و روش سوق ندهد و قادر به انتخاب گزينه بهتر نکند جواب نميدهد. بخش علمي و محتوايي باید با هم ترکيب شود.
🔸 تمام شخصيت طلبگي به اين رشد است. شاگرد خطاط روز اول که پيش استاد ميرود يک سرمشق به او ميدهد يک نگاه به سرمشق ميکند و با يک نگاه آنچه که خودش نوشته است را با آنچه استاد نوشته مقايسه ميکند. فاصلهها دستش ميآيد. يک وقتي در حوزه بزرگاني بودند که سرمشق بودند. الان هم الحمدلله هستند. طلبه بايد تراز رشد خودش را دقيقتر قرار بدهد. بالاتر بياورد، تا افتخاري براي جامعه شيعي و براي حوزه باشد. يک نفر اضافه و نيمبند نيست.
🔹 ظرفيت و استعداد در همه هست. خدايي که سفارش فرعون را ميکند، به حضرت موسي و هارون ميفرمايد: «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّيِّنًا لَّعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى» يعني از يک زاويه از ظرفيتهاي انسانها غافل نيست. ما عقب افتاده کمکاري در خودمان هستيم. الحمدلله سفره، سفره قرآن و آقا امام زمان است. ديگر چه ميخواهيم؟ غير از اينکه از اين فرصت استفاده کنيم.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
* #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 طلبگي ترکيبي است از شخصيتسازي نظري و محتوايي، علمي و معنوي. هر گمشدهاي داشته باشيد در اين راستا قابل دستيابي است. طلبگي امتيازي را به يک طلبه ميدهد که گاهي به يک پروفسور در کشورهاي اروپايي اين زاويه داده نميشود.
🔸 طلبگي يک نور به انسان القا ميکند. طلبگي يک اعتدال در رويه به انسان القا ميکند. طلبگي يک سبک زندگي به انسان ميدهد. اين است که جايي پيدا نميشود. بزرگترين دانشمند فلان در اروپا نگاه ميکنيد يک سگ دستش است و تمام دلخوشياش فلان است.
🔹 طلبگي برونرفت از رذائل اخلاقي را از مقومات خودش قرار داده است، رسيدن به فضائل از ارکان طلبگي است. اين جايي يافت نميشود. تمامش مستند به قرآن و روايات اهل بيت و معارف حقه وحياني الهي است.
🔸 شما سر اين سفره نشستي. اين است که يک طلبه وقتي طلبه شد ديگر حاضر نیست طلبگياش را با هيچ چيز عوض کند. دلش به توحيد، به معرفت، به علم، آرام ميگیرد. عشق علم در دل طلبه زنده و پابرجا مانده است.
🔹 کسي که شرح حال بزرگان از علماي حوزه در طول تاريخ را مروري بکند، ميبيند که واقعاً اينها ديوار به ديوار انبيا و همسايگي انبيا از حيث شخصيتي، قدم برميداشتند.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
سخنرانی حاج آقا ناصری1402.3.22 .mp3
9.14M
#سخنرانی_صوتی #سلوک #طلبگی
🎧 مروری بر سیر معنوی انسان و الطاف الهی نسبت به ما
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🔹 بسیار قابل استفاده
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۳/۲۲
⏱ زمان: ۳۷ دقیقه
📍در جمع طلاب مدرسه عالی فقه دارالهدی
🔺 @nasery_ir
1402.3.23 سخنرانی حجت الاسلام ناصری.mp3
7.63M
#سخنرانی_صوتی #طلبگی
🎧 طلبگی و مادیات
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۳/۲۳
⏱ زمان: ۳۱ دقیقه
📍 مدرسه علمیه دارالهدی قم
🔺 @nasery_ir
64.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی_تصویری #طلبگی
🎥 طلبگی و مادیات
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۳/۲۳
⏱ زمان: ۳۱ دقیقه
📍 مدرسه علمیه دارالهدی قم
🔺 @nasery_ir
#طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 راه، خیلی داریم. همه هم داریم؛ ولی جامعه، آرام نمیگیرد مگر با این معارف تربیتی مستند به قرآن و سیرهی اهلبیت -علیهمالسلام-. بیخود جای دیگر، دنبالش نگردید.
🔸 برخی از اساتید در دانشگاهها احتمال دارد که بگویند شما، یافتههای خودتان را کنار بگذارید و بیایید و ببینید که دانشمندان غربی چه گفتهاند. ما، کاری به آنان نداریم.
🔹 ما غنی هستیم به معارف قرآنی. کلاه سرتان نرود. ما را آرام نمیکند مگر معارف ناب قرآنی و روایی.
🔸 جامعهی ما هم همین است و تجربه نشان داده است که جامعه هم بیقرارِ یک رشد و تربیت و آرامش و یافتن و حقیقت است.
🔹 لطف الهی، به ما نشان داده است که حمایتهای آقا بقیة الله -علیهالسلام- از این حوزه فراوان بوده است. بمانیم، بخوانیم، بدانیم، استقامت به خرج بدهیم و منتظر لطف الهی باشیم.
کد ۲۴۹۴۷
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
* #آیت_الله_ابوالقاسم_قمی #الگو #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻از مرحوم آیت الله سيد علي شوشتري گرفته تا شاگردان ایشان مثل ملا حسینقلی همدانی تا دورههاي اخير، اينها نبايد فراموش شوند، اينها سرمايههاي حوزه هستند، اين الگوها تمام حوزه هستند، اينها قدس را القاء ميکردند، نفوسي بودند که طلبگي را معنا ميدادند، در اصفهان، در مشهد، در قم بزرگاني که بودند قواعدي داشتند بسيار زيبا.
🔸 مرحوم آیت الله حاج شيخ ابوالقاسم قمي از علمايي هستند که زمان رضا شاه براي دفاع از شکلگيري حوزه قم ايستادگی کردند. از مراجع بود، شايد أقدم از مرحوم حاج شيخ عبدالکريم مؤسس بود. نقل شده در مدرسه فيضيه جلسهاي بود، تازه حوزه قم تأسيس شده بود، آیت الله آشيخ ابوالقاسم قمي وارد جلسه شد. منبري گفت: [برای سلامتی] حضرت آيت الله شيخ ابوالقاسم قمي[ صلوات]، ايشان عصاي خود را بالا برد و فرمود: فعلا عَلَم بر دوش آیت الله حاج شيخ عبدالکريم است، کسي ديگر را آيت الله نخوانيد. پيرمرد با سواد، ملا و مرجع تقليد اينطور باگذشت، سعي ميکردند راه را به خاطر دين خدا، به خاطر استقرار حوزه تثبيت کنند و حد و حدود بزرگان را نگاه دارند.
🔹 اگر اين قواعد مورد توجه قرار نگيرد چه ميماند؟ سرمايه حوزهها احترام به بزرگان بوده است. چه خون دلها خوردند که اين حوزه قم شکل بگيرد.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
#طلبگی #علم
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 زندگی که مَردِ آن در صدد رشد، دانش، پژوهش و علم دین است، اصلاً معادل ندارد.
🔸 خط تراز ذهنیمان را برای اندازهگیریها، باید عوض کنیم. هیچ جایگاهی در عالَم، به جایگاه طلب علم حقیقی نمیرسد.
🔹 ما اگر ضربه میخوریم و عقب میافتیم، تقصیر خودمان است که داریم اوقات خود را به بطالت میگذرانیم.
🔸 خانوادههای ما هم باید بدانند اگر سختی دارند و سختی میکشند _بالأخره گاهی صبح زود، طلبه باید دنبال درس و بحثش برود و ظهر بیاید یا نیاید و دوباره تا دیر وقت بیرون باشد_ این را پای امام صادق -علیهالسلام- حساب کنند.
🔹 این را پای این حساب کنند که این دانش و علم، باید به علم الکتاب برسد و باید راهی پیدا شود.
کد ۲۴۹۴۷
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
#طلبگی #علامه_امینی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 قوام طلبگی اگر به دو امر باشد، یکی این است که وجههی همت و سعی و تلاش را روی تحصیل جدی بگذارد.
🔸 وقتی در بطن و متن مطلب و مطالعه میرود، باید آنقدر غرق در مطالعه بشود که از اطراف خود یک فراغت نسبی حاصل کند. این شخص میتواند رشد کند، طعم علم را بچشد، و لذت علم را ببرد.
🔹 آن وقت نتیجهی آن چه میشود؟ نتیجهی آن این میشود که یک نفر مانند علامهی امینی با همین احاطه، مطالعههای اینچنین، سعی و تلاشها و گذشتها، یک دوره الغدیری مینویسد که یک گروه هم نمیتوانند بنویسند.
🔸 کسانی که این موفقیتها را تجربه میکنند، از خود و از پوسته در میآیند و ذهنشان بسیار بزرگ است. شما منابع و موضوعات متفاوت الغدیر را نگاه کنید.
🔹 احاطه، ذهن و ظرفیت بسیار بالایی میخواهد که همزمان یک نفر بتواند یک ساختار هندسی تعریف کند و از ابتدا تا آخر، موضوعی به این وسعت را پیش ببرد.
🔸 چقدر باید در این موضوعات مختلف، عمیق شده باشد تا ترکیبی اینگونه را ارائه بدهد. نفوس و ارواح، بلند و بزرگ میشد که میتوانست کار بزرگ بکند.
کد ۴۵۶۴
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h
#علم
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 بهترین میوه و گواراترین میوه علم همین [رسیدن به علم الکتاب] است. یکی از فرقهای این دانش با دانشهای دیگر، همین است؛
🔸 در دانشهای دیگر مثلاً پروفسور رشتهی فیزیک فضا باشی و تمام پیچیدگیهای سیّارات و کهکشانها را بدانی، امکان دارد که به خدا ایمان بیاوری و امکان دارد که ایمان نیاوری و بگویی همینطوری به وجود آمده است؛
🔹 ولی رشتههای علوم دین، مخلوطی از دانش و تربیت است؛ دانش و یافتن خویش؛ دانش و سفر.
🔸 سفر از کجا؟ سفر از منِ موجود تا منِ مطلوب. این، خیلی سفر مهمی است! کل دنیا و آخرت، در این سفر است.
کد ۲۴۹۴۷
▪️ @nasery_ir
▪️ @alhadi_h