#طلبگی #تبلیغ
💠 اهمیت فصاحت و بلاغت در امر تبلیغ
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 توان مدیریتی انسان برای مخاطبشناسی و عرضهی مطلب از ناحیهی متکلم و خطیب به مخاطبان، جهت هوشمندانه و فوقالعادهای است؛ و الا خیلیها میتوانند حرف بزنند و مراد، صرف حرف زدن نیست.
🔹 شدّت تناسب در انتخاب، بخشی از آن مربوط به بلاغت فضا است و بخشی از آن مربوط به فصاحت است؛ چیزی که مربوط به متکلم و نحوهی ادا، بیان و فیزیک گفتار است، مربوط به فصاحت است و آنچه که مربوط به جلسه، شناخت مخاطب و کیفیت ادای مطالب است، جهت بلاغت است.
🔸 هر کدام از این دو، جایگاه خودش را دارد و نتیجهای را به مبلّغ میدهد.
کد ۲۰۷۸۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی #تبلیغ
💠 تربیت خطیب توسط مرحوم فلسفی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 خدا مرحوم فلسفی را رحمت کند که در زمان خودش، [با] کیفیت ورودش به مطالب، استنتاجِ بجا و اصطلاحات متناسب با فضا، موقعیت و مخاطبین، همه را تحت تأثیر قرار میداد؛ لذا در آن زمان، فلسفی بود و فلسفی.
🔹 بنده کسانی را دیده بودم که در مسئلهی تبلیغ و منبر، عجیب دانا و فهیم بودند و وقتی دلیل آن را میپرسیدم، میگفتند که ما با مرحوم فلسفی جلساتی خصوصی داشتیم و حدود بیست دقیقه، محضر ایشان منبر میرفتیم. ایشان پس از منبر، مشکلات ما را در ورود و خروج و نتیجهگیری، بیان میکردند.
🔸 حتی گاهی مرحوم فلسفی، عرصه را برایشان تنگ میکرده و جهتهای خاصی میداده است؛ مثلاً یک دقیقه فرصت داری دربارهی آب صحبت کنی و باید آیه، روایت و مطلب علمی داشته باشی و مصیبت هم بخوانی! اینطور آنان را در تنگنا قرار میداده است و میرفتند و این کار را انجام میدادند.
🔹 از آن روش، بهترین منبرها در میآمده است و انسان وقتی فکر میکند، میبیند که چقدر کامل و جالب بوده است.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#مبعث #طلبگی
💠 ادامه مسیر بعثت، رسالت حوزه های علمیه
🔻 در قله و اوج همهی کارهای فرهنگی، بعثت است و حوزههای علمیه، به برکت آقا بقیة الله روحی له الفداء واسطهی بین انتقال مطالب آسمانی، به جامعه بودهاند.
🔸 این جایگاه، همیشه لازم است و باید باشد؛ زیرا ادامهی بعثت انبیا است؛ ولی نکتهی مهم، یک جمله است: عزیز من! خودت را برسان! ارتقا بده و بزرگتر شو! هم از جهت علمی، هم از جهت عملی، هم از جهت هویّتی، هم از جهت تبلیغ و ابلاغ، هم از جهت شناخت مبانی، هم از جهت شناخت جامعهی خودت، هم از جهت شناخت آسیبها و هم از جهت شناخت راهکارهای درمان.
🔹 [این وظایف] با این قوم و قبیله بوده است و ما مفتخریم که سر سفرهی اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام نشستهایم که مثل سفرهی عیسی بن مریم، از آسمان آمده است و همهی نعمتهای الهی در آن هست.
🔸 اگر کوتاهی بوده، در نوع مدیریت ما بوده است برای کیفیت بهرهوری و رشد، تا انتقال به لایههای فردی، خانوادگی، منطقهای و جامعه. این سفره، سفرهی الهی است و کسی نمیتواند آن را جمع کند.
🔹 بهترین کار، بودن در متن این قضیه یا حواشی آن است. در حواشی آن هم باشی، بهتر از جاهای دیگر است. بزرگان ما این را میدانستند که عمری، [پای آن] میایستادند.
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
💠 لزوم تعمیق باورها نسبت به مسیر #طلبگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 چرا باید ورودی حوزهی ما، رو به کاستی برود؟ این، کار فرهنگی است و باید جوانان را توجیه کرد. اگر طلبهای در پایهی یک یا دو است، دوست دارد فضای جدید را تجربه کند و به آرامش و باور برسد.
🔹 صدها سال این حوزههای علمیه، مسیر خود را ادامه میدادهاند و خوب حرکت میکردهاند و اگر ورودیشان کم بود، در عوض افرادی قوی ارائه میدادهاند.
🔸 وقتی کسی وارد حوزه میشد، حاضر نبود [خارج شود]، به شرافت علم، ایمان و باور داشت، این مسیر را دوست داشت و زهد را در کنار کارش پذیرفته بود.
🔹 الآن انگار به نوعی بازی اقتصادی تبدیل شده است که برخی را سست میکند. باید دست به دست هم داد و فضایی برای تغییر، باور، معرفت و حکمت ایجاد کرد تا این همسر طلبه، بتواند صبوری کند و راه شوهرش را راه انبیا بداند.
🔸 اخلاق شوهر باید بهگونهای باشد که او بداند که شوهرش واقعاً فردی ملتزم، اهل اخلاق، اهل عمل و اهل دین است تا بتواند پنجاه سال خدماترسانی کند و اعتقاد داشته باشد.
کد ۲۰۷۷۷
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی
💠 مسیر ارتقاء و تقویت باورها در جامعه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 کار یک جامعهی فرهنگی، فقط همین است که زمینههای رشد را برای مردم آماده کند. هرچه پیش برویم، [باز هم] نیاز هست.
🔹 جوامعی که مقدمات آموزشهای ابتدایی کشوری را ندارند، دچار نوعی بیهویّتی میشوند. برخی کشورهای فقیر که همین مقدار از سواد ابتدایی را هم ندارند، کاملاً در اعمال، رفتار، فرهنگ و سبک زندگیشان این مسئله محسوس است.
🔸 یک گام بیشتر و پیشتر، بخشهای تخصّصی علمی است [که باعث هویت بیشتر میشود] و یک گام فرهنگیتر، مسائل فرهنگی است که جامعه به آن نیاز دارد و باعث رشد جامعه میشود.
🔹 گام بعدی که ضرورتش بیشتر است، مسائل دینی است و یک گام بالاتر، بحث حوزههای علمیه و تربیت نفوس است [که اصل هویتدهی، مربوط به این بخش است].
کد ۲۰۷۷۷
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#آیت_الله_کشمیری #طلبگی
💠 احترام و علاقه آیت الله سیدعبدالکریم کشمیری نسبت طلاب معمّم
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸واین داستان را هم از مرحوم آیتالله سید عبدالکریم کشمیری نقل کنم که این اواخر، ایشان را به شمال میبردند تا رفع خستگی شود.
🔹 ایشان میگفت که در گرگان، طبقهی دوّم یک ساختمان را برایشان گرفته بودند و در آنجا ساکن بودند. این طبقه، بالکنی داشت که مسلّط بر خیابان بود و یک صندلی برای ایشان گذاشته بودند و قبل از ظهر، خیابان را نگاه میکردند؛ البته از جهت توجّهات، مشغول بودند؛ ولی بیرون را هم نگاه میکردند.
🔸 میگفت که روزی، یک طلبهی معمّم آمد و از خیابان رد شد و من، فرزندان را صدا زدم و گفتم که بیایید و من را داخل ببرید. امروز، یک طلبه دیدم و با دیدن این طلبه، اینقدر نشاط پیدا کردم که میخواهم به داخل بیایم و نیازی نیست اینجا بمانم.
🔹 این را یک فرد عوام نمیگوید؛ بلکه کسی میگوید که خودش، اهل معنا، فقیه و بزرگ است.
🔸 قدر این لباس، این امکانات و این فرهنگی که حاکم است و داریم در آن زندگی میکنیم را باید دانست. امیدواریم که ما اگر به وظیفهمان عمل کنیم، [عنایت و کمک حضرت به کمک ما بیاید].
کد ۲۳۹۳۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی
💠 افتخار به عمامه و لباس روحانیت
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 زمانی شیطان، تمام قوای خود را بسیج کرد تا این عمامهها را بردارد. ببینید [شیاطین و دشمنان]، از کجا لطمه خوردهاند و چقدر ما باید به این عمامه، افتخار کنیم!
🔹 دشمن میخواست این عمامهها را بردارد، حجاب زنان را هم بردارد و روضهی سیدالشهدا علیهالسلام را هم بردارد. آن زمان، مردم مظلوم ما، هیچ امکانات دفاعی نداشتند؛ ولی دشمن نتوانست.
🔸 دشمن، آن وقت نتوانست؛ چه رسد به حالا که اینقدر افراد افتخار کننده به این لباس وجود دارند!
🔹 این، یک امتحان است و علیرغم اینکه دشمن به گونهای دیگر چنگ و دندان نشان میدهد و موضع و موقعش را هربار تغییر میدهد، امیدواریم که ما، شرمندهی امام زمان علیهالسلام نباشیم. این، یک افتخار بوده است.
کد ۲۳۹۳۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 ارزش معنوی عمامه و لباس روحانیتمن یادم است که برای معمّم شدن، همراه با مرحوم پدرمان، خدمت آیتاللهالعظمی مرعشی رفتیم.
🔹 من جوان بودم و حاجآقا فرمودند که خوب است خدمت ایشان برویم. از ایشان وقت گرفتیم و به منزلشان رفتیم. این عمامه، دستشان بود و دعا خواندند و خیلی ما را مورد لطف و محبّت قرار دادند!
🔸 انسان از همین یک اقدام، یک روحانیّت و معنویّتی کسب میکرد که شخصیّتی مانند ایشان، عمامه را بر سر انسان بگذارد. نوعی پیوند میان انسان و لباس ایجاد میکند.
🔹 بعضی از اساتید ما -خداوند رحمتشان کند- از قول رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم میفرمودند که وقتی ملائکهی جنگ بدر برای نصرت مسلمانان آمدند، عمامه بر سر داشتند.
🔸 ما، عمامهمان را از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم و امام صادق علیهالسلام داریم.
🔹 میدانید چند صد سال بر این حوزهها گذشته و افتخارشان، این لباس بوده است!
کد ۲۳۹۳۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#علم #طلبگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 روح همهی این دانش، به آن محتوا، آرامش، طمأنینه، دریافت، گوهر و جوهری است که در آن هست که اینجا (در حوزه) هست و جای دیگری نیست.
🔹 در این یک ضلع از دانش، قرآن وجود دارد که مجموعهای از نسخههای درمانی است؛ البته باید نگاهت را درست کنی. نهج البلاغه و صحیفهی سجّادیّه، یک روش تربیتی است و همهی اینها، ذیل این مجموعه جا دارند.
🔸 وقتی که ده-بیست سال کار کردی، به آرامشی دائمی میرسی و این، در حوزههای ما بوده است. حوزهها، غنی بوده است از جهت پرداختن به علمی که در آن، ابزار خودشناسی کامل باشد و به تفصیل، هویّت شما را تبیین کند و آسیبهایت را جدا کند و برای آسیبها، راهکار داشته باشد.
🔹 خلاصه این هم یک علم است و باید با همدیگر، بیشتر صحبت کنیم و علمی که حامل این مفاهیم، محتوا، معنویّت، ادب، تربیت و رشد [است] را پیدا کنیم.
🔸 فرق بین علم و جهل، یک اجمال و تفصیل است. باید از اجمال و برداشت ابتدایی، به سمت یک تفصیلِ قانونمند، مُقنع و مُنتج برویم.
🔹 تدوین این دانش، وظیفهی ما است؛ دانشی که حاوی مفهومی بلند از معرفت باشد و انسان را حمایت کند و حتی باور عالم غیبیاش را بالا ببرد و ادراکاتش را احیا کند و شهودش را به فعلیّت برساند.
کد ۲۳۹۳۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
1402.12.18 سخنرانی حجت الاسلام ناصری.mp3
6.2M
#سخنرانی_صوتی
🎧 مزایا و شرایط موفقیت در #طلبگی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۲۵ دقیقه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
📍در جمع اردوی قم طلاب مدرسه علمیه صاحب الزمان علیهالسلام اصفهان
🔺 @nasery_ir