189K
محرم امسال کجا دعوتید؟
اگر هنوز بستر مناسبی برای تبلیغ محرم انتخاب نکردهاید،
میتوانید به «سامانهٔ شمع» مراجعه کرده و از میانِ
بسترهای تبلیغیِ سراسرِ کشور هر کدام را که خواستید همین
الان انتخاب کنید.
Shabaketabligh.ir
«شمع»
شبکهٔ مبلغان و عملیاتهای تبلیغی
09010576394
حجه الاسلام تتار
_________
ارتباط با ادمین:
@amin114
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#محرم #تبلیغ #طلاب #اطلاعرسانی
❌ اگر نعمت فراوان نیست
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله:
🔹اینهمه ابتلائات و گرفتاریهای ما، در اثر ناشکری و کفران نعمتهای ماست؛ زیرا خداوند سبحان میفرماید: «وَ لَئِنْ کفَرْتُمْ إِنّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ؛ اگر سپاسگزاری کنید، قطعاً نعمت خود را برای شما زیاد میکنم؛ و اگر ناسپاسی کنید، بهراستی که عذاب من سخت و شدید است». یعنی، شکر، موجب ازدیاد نعمتهاست؛ و اگر شکر نکردید، خبری از ازدیاد نیست. لذا اگر دیدیم ازدیاد نیست، شک نکنیم و بدانیم که شکر نیست؛ چراکه ازدیاد نعمت معلولِ علت است که همان شکر است. پس اگر معلول (یعنی ازدیاد) نیست، برای آن است که علت آن که شکر است نیست.
✨شکر، معنای وسیعی دارد و منظور از آن طاعت خداست؛ فقط «اَلْحَمْدُ لله» زبانی نیست؛ هرچند آن هم یکی از مراتب شکر است. طاعت خدا، شکر خداست؛ بنابراین، «لَئِنْ شَکرْتُمْ لأزیدَنَّکُمْ» یعنی «لَئِنْ أَطَعْتُمْ لأزیدَنکمْ» و «وَ لَئِنْ کفَرْتُمْ» یعنی «لَئِنْ عَصَیتُمْ وَخالَفْتُمْ، إِنّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ». سپاسگزاری از نعمت بهمعنای طاعت خداست که موجب افزایش نعمت میشود. کفران نعمت هم بهمعنای عصیان الهی و موجب عذاب از ناحیه اوست.
🍁پس هرجا گرفتاری و بلایی و عذابی بر سر ما آمد، بدانیم جلوتر از آن، زمینه گره و گرفتاری و ابتلا را خود فراهم کردهایم؛ یا با ترک واجب، و یا با ارتکاب کار حرام، و یا ترک مستحبِ خیلی شدید و مؤکد، و یا با انجام شبهات. اگر ما الآن بهحسب ظاهر همین که بدانیم تارک واجب یا فاعل حرام نیستیم، جا دارد کلاهمان را از شادمانی به هوا بیندازیم.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۵۸
🆔@alhadihawzahqom
#شکر #نعمت
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
#حدیث_روز
#حرف_خوب
🌺امام على عليه السلام : قولُوا الخَيرَ تُعرَفوا بِهِ ، وَاعمَلُوا الخَيرَ تَكونوا مِن أهلِهِ ، ولا تَكونوا عُجُلاً مَذاييعَ .
🍀نيك بگوييد تا به نيكى شناخته شويد ؛ كار نيك انجام دهيد تا از نيكوكاران باشيد ، و شتابگر فاش كننده[ ى اسرار] نباشيد .
📚الکافی، ج2،ص225
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#روایت #حدیث #گفتار_مثبت #فاش_کننده
🌺صبر و بردباری
🌷مطلب یازدهم:
😍ای جااااانم👈این آیه قرآن خیلی به دلم نشست👈 ولی اجازه بدید قبلش یه توضیحی خدمتتون عرض کنم:
💥یه جمله هست که میگه:
👌حرفها زیادن ولی شنونده باید عاقل باشه👌
⭕️خیلی مهم هستش که ما آدمی باشیم حرفهای بی اساس، نا امید کننده و رفتار برخی آدم ها روی ما تأثیر منفی نداشته باشه.✅
😊حالا اصل مطلب:
💯طبق آیات قرآن، فرد صبور اگر به درستي كاري اطمينان داشته باشد، به گفتههاي بي اساس ديگران توجهی نميكنه.🎯
🌻إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُواْ بِهَا وَإِن تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ لاَ يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَّ اللّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ🌻
📖 آل عمران/١٢٠
اگر خوبى به شما رسد، آنان را غمگين سازد و اگر بدى به شما رسد، آنها بدان شادمان مى شوند و اگر (در برابرشان) صبر كنيد و پرهيزكار باشيد، حيله ى بدخواهانه ى آنان هيچ آسيبى به شما نرساند. همانا خداوند به آنچه انجام مى دهند احاطه دارد.
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#صبر #بردباری #قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن
19.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼🍃🌼🍃
🍃🌼🍃
🌼🍃
🍃
#کلیپ_تصويري
🔸 مرد باید در خانه به سه ویژگی ملتزم باشد.
🔹#استاد_رفیعی حغظه الله
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #خانوادگی #همسرداری
🎙 #امام_خمینی رحمة الله علیه:
🌺 عزیزم! از جوانی به اندازهای که باقی است استفاده کن که در پیری همه چیز از دست میرود، حتی توجه به آخرت و خدای تعالی.
📌 از مکاید بزرگ شیطان و نفس اماره آن است که جوانان را وعده صلاح و اصلاح در زمان پیری میدهد تا جوانی با غفلت از دست برود، و به پیران وعده طول عمر میدهد. و تا لحظه آخر با وعدههای پوچ انسان را از ذکر خدا و #اخلاص برای او باز میدارد تا #مرگ برسد.
📚 صحیفه امام، جلد 20، صفحه 156
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #سلوک #تربیتی #مناسبتی #موعظه #راه_امام #کلام_امام
📌آهسته سخن بگویید
#استاد_عربیان حفظه الله:
🔹در ادامه حضرت توصیه هایی دارند. می فرمایند یَا اباذر! اخْفِضْ صَوْتَکَ عِنْدَ الْجَنَائِزِ وَ عِنْدَ الْقِتَالِ وَ عِنْدَ الْقُرْآنِ در سه موقعیت حضرت توصیه می فرمایند،امر می فرمایند به اینکه انسان آهسته سخن بگوید. بلند صحبت نکند. البته مرحوم مجلسی احتمال داده اند که شاید مراد از این تعبیر این باشد که اصلا صحبت نکند. اخْفِضْ صَوْتَکَ یعنی صحبت نکند و فقط ذکر خدا را بگوید.
🔸(هنگامه) قتال جایی است که تدبیر احتیاج دارد. تا بخواهد همه اش حرف بزند منافات دارد با حضور در قتال. بلند حرف زدن نشان دهنده بی تدبیری است. نشان دهنده این است که موقعیت را در نظر نمی گیرد. جایی است که اینجا جای تامل است. دقت است. در جنائز، عبرت باید بگیرد. در قرآن تفکر باید بکند. در قتال هم جای تدبیر و تامل است. بلند حرف زدن، نوعی بی توجهی به موقعیت است و در حقیقت، اهمیت موقعیت را گویا در نظر ندارد. وقتی یک نفر بلند حرف می زند، دیگران هم بلند حرف می زنند و این معلوم می شود که اهمیت موقعیت مورد توجه قرار نگرفته است.
🔻لفظ جنازه و جنازه. اگر مکسور بخوانیم می گویند تابوت. اگر مفتوح بخوانیم می گویند میت. جَنازه. البته این حرکت از خودمان است. می شود گفت جنازه هم بخوانیم ولی توجه به این داشته باشیم. پس توجه داشته باشیم این جمله ضمن اینکه راهنمایی می کند از فرصت تشییع جنازه خوب استفاده کنیم، یک رهنمود گسترده تری را هم به ما منتقل می کند و آن اینکه اصلا از فرصت های گوناگون استفاده کنیم. فرصت ها را غنیمت بشماریم. در هر فرصتی مناسب آن فرصت رفتار کنیم و از هر فرصتی استفاده کنیم.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر،#جلسه_بیست_و_سه در تاریخ دوشنبه 1400/11/11
#قسمت_دویست_و_پنجاه_و_نه
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله #وصیت #حدیث #کلام #جنگ #تشییع_جنازه #تلاوت_قرآن
💠بندگی
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله
🔸بهحسب ظاهر بندۀ مطیع، پشتیبانش(خداوند متعال)، مثل کوه، محکم و استوار و منبع همه خیرات است و بنده عاصی پشتیبانش(شیطان)، محتاجتر از او و دشمن دانایی است که از دوست نادان، بدتر است و صلاحدیدش تمام به زیان اوست.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص١٣
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#بندگی #توحید #عبودیت #اخلاقی #شیطان #هوای_نفس
👓 کوتاهی کنی باختی!
🔹 آیتالله حائری شیرازی
بعضی از روحانیون در این دهۀ محرم #تبلیغ_نرفتند، گفتند: #مطالعه_میکنیم، مباحثه می کنیم!
سالها پیش، در قم، درس مرحوم آیت الله العظمی آقای داماد شرکت می کردم. این آقایانی هم که الآن جزء رده اوّل های حوزه هستند مثل حضرت آیت الله مکارم، آیت الله آقا موسی [شبیری] زنجانی و ... در بحث فقه صبح های ایشان شرکت می کردند. بعد از ماه رمضان، رفتم درس مرحوم آقای داماد. ایشان گفت که ماه رمضان جایی برای تبلیغ رفتی؟ گفتم: نه! در حالی که در آن ماه رمضان، من به شدت مشعول مطالعه بودم و گاهی تدریس می کردم.
ایشان گفت: «کوتاهی کردی! #باختی!»
دهۀ محرم [و ماه مبارک رمضان]، وقت تبلیغ است. کسانی که می روند تبلیغ، بدانند که به درسشان افزوده می شود. به تحقیقشان افزوده می شود. خدا از جای دیگری وقت را #برکت می دهد. #جبران می کند.
هر چیزی حد خودش را دارد و حدود هر چیزی باید رعایت شود. من به هر روحانی که نرفته در روستا برای تبلیغ، می گویم «باخته»، و هر روستایی هم که روحانی نیاورده، #او_هم_باخته. بله اگر پیگیری کردید و نامه نوشتید و نشد، مسئول نیستید.
خود مرحوم آقای داماد با اینکه مرجع تقلید بود اما در مسجد بازار، منبر می رفت. روضه می خواند و گریه می گرفت. شما #چه_میدانید آن صحبت مختصری را که می کنید چه #اثری در مستمع ایجاد می کند؟!
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
🌺صبر و بردباری
🌷مطلب دوازدهم:
💥یکی دیگر از برکات صبر تو ارتباط با برخی افراد در حیطه اجتماع هستش.
🤔شاید بگید چگونه؟؟
💐شخص صبور، از اشتباهات و خطاهای افراد میگذره و اهل گذشت است.
🔶فرد صبور در موقعیت های جهل و خشونت، با حلم و مدار برخورد میکنه و همین شکیبایی او سبب میشه که بتونه بهترین برخوردها رو در شرایط مختلف داشته باشه.🎯
✨وَلَمَن صَبَرَ وَغَفَرَ إِنَّ ذَلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ✨
🎍شوری/۴٣
و همانا کسی که صبر کند و از خطاهای افراد بگذرد، همانا این از کارهای استوار است.
🌳دو نکته از این آیه در مورد صبر:
🌴كسانى اهل گذشت هستند كه صبور باشند. (كلمه «صبر» قبل از كلمه «مغفرت» آمده است) «لمن صبر و غفر»
🌴صبر و گذشت، بستر صفات برجسته انسان است. «و لمن صبر و غفر ان ذلك من عزم الامور»
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#صبر #بردباری #قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼🍃🌼🍃
🍃🌼🍃
🌼🍃
🍃
#کلیپ_تصويري
💯 ذکري براي رفع همه بلاها
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #ذکر #استغفار #صداقت
♨️دو ویژگی نامناسب در میان شما هست
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌸یا اباذر! اعْلَمْ أَنَّ کُلَّ شَیْ ءٍ إِذَا فَسَدَ فَالْمِلْحُ دَوَاؤُهُ معروف است دیگر که هر چه بگندد نمکش می زنند. وای به روزی که بگندد نمک. همین مضمون را دارد می گوید. جالب است این را داخل پرانتز عرض کنم تمثیل ها در زبان فارسی خیلی غنی و پر مغز است. تمثیل هایی که از گذشته به ما به ارث رسیده و عمدتا هم الهام گرفته از معارف دینی است. این پختگی و پرمغزی تمثیل در ادبیات فارسی به خاطر این است که از معارف دینی الهام گرفته. اینجا ببینید روایت است که یَا اباذر! اعْلَمْ أَنَّ کُلَّ شَیْ ءٍ إِذَا فَسَدَ فَالْمِلْحُ دَوَاؤُهُ، فَإِذَا فَسَدَ الْمِلْحُ فَلَیْسَ لَهُ دَوَاءٌ. این را به زبان شعر در اورده اند که هر چه بگندد نمکش می زنند، وای به روزی که بگندد نمک.
🍀و اعْلَمْ أَنَّ فِیکُمْ خُلُقَیْنِ دوتا ویژگی نامناسب در میان شما هست. این را درمان کنید. یکی نشانه کم عقلی است. یکی دیگر نشانه ضعف ایمان است. البته آن ضعف ایمان هم برمی گردد به ضعف عقل. چون بین عقل و اسلام و ایمان یک نسبت مستقیمی است. ایمان ضعیف، نشان دهنده عقل ضعیف و ایمان قوی نشان دهنده عقل قوی است. آن دوتا ویژگی چیست؟
1️⃣ الضَّحِکَ مِنْ غَیْرِ عَجَبٍ خنده بدون تعجب. یعنی خنده بی وجه، نشان دهنده کم عقلی است و چقدر باید توجه داشته باشیم مومن نباید بی خودی بخندد. همین طور دارد می خندد، این خودش نشان دهنده کم عقلی است. چون خنده حتما باید برخواسته از تعجب باشد. جالب هم هست یکی دارد می خندد، بغل دستی اش سوال می کند که چرا می خندی. تعجب آور است و چه چیز تعجب آوری نظرت را جلب کرده که خندیدی؟ بیخودی اگر همین طور بخندد، نشان دهنده کم خردی و بی عقلی است.
2️⃣دومی وَ الْکَسَلَ مِنْ غَیْرِ سَهْوٍ. کسالت بدون اینکه هیچ امری باشد که توجیه کننده این کسالت باشد. من غیر سهو. البته کسالت از صفت منافقان است. از روایات اینجور استفاده می شود و برمی گردد به ضعف ایمان و یقین. البته کسالت در عبادت منظور است. اگر ایمان باشد، انسان نسبت به عبادت، کسالت ندارد. به نشاط می آید.
📌ظرفیت که می گوییم همین است اگر کسی ایمانش خیلی قوی باشد (حتی جسمش هم خسته و بیمار باشد، نشاط در عبادت را دارد). حالا اگر مواردی باشد مثل بیخوابی که ان ها عذری است که قابل قبول است اما می بینید که نه، خلاصه عذر عقلایی موجهی در میان نیست، می خواستم این را به عنوان شاهد عرض کنم، همان موقع اگر کسی به او بیاید بگوید بیا این فیلم را ببینیم، بیا این بازی را ببینیم یا این صحبت را بکنیم، دوست خودش را ببیند، تندی با نشاط حرف می زند. ولی همین که پیشنهاد داده شود یا خودش به جهت اینکه واجبی را انجام بدهد وارد نماز بشود یک دفعه این خمیازه می یاد، کسالت می یاد، این نشان دهنده ضعف ایمان است. اصلا متوجه نمی شود. توجه به خدا ندارد. اما اگر ایمان قوی باشد و توجه به خدا باشد، تازه خلوت کرد که با محبوب خودش حرف بزند. نشاط هم می آید.
🔸کسالتی که در روایات ما را برحذر داشته اند، این برمی گردد به ضعف ایمان . طبیعتا توجه به این مطلب، کمک می کند راهکارهایی که اتخاذ می کنیم، راهکارهایی باشد که مربوط به ایمان باشد. مربوط به تقویت ایمان باشد.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_بیست_و_سه در تاریخ دوشنبه 1400/11/11
#قسمت_دویست_و_شصت
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله #وصیت #حدیث #کسالت #خنده_الکی #فساد