به بهانه انتشار کتاب «خبر خوب»
آن چیزی که رهبری به عنوان «غلبه نرم افزاری بر هیمنه پوچ آمریکا» بیان کرده اند، و سیلی سخت نیروهای جوان انقلابی دانسته اند، یک شعار نیست بلکه یک راهبرد کلان است.
فشار اقتصادی و حربه تحریم و بازیهای مربوط به آن محتاج بازوی رسانه ایست.
مقابله با این بازو نیاز به یک انسجام جبهه ای در نیروهای انقلابی دارد. اما پیش از آن محتاج شناخت این ابزار است.
ماجرای رسانه فقط مربوط به این یک دهه و دو دهه نیست بلکه آینده سبک حاکمیت را در همه دنیا تحت الشعاع قرار میدهد فلذا است که برای جریان رو به جلوی انقلاب، سه شعار استقلال و آزادی و مردمسالاری دینی، محتاج باز تقریر در این دنیای جدید است. آنانکه نگاهی به مبارزه جبهه حق و باطل در آینده دارند نمیتوانند نسبت به این ابزار بی تفاوت و بی توجه باشند.
حالا سوال این است که آیا ما میتوانیم از منظر اندیشه و مکتب فکری عمیق دینی خود این ابزار را بشناسیم و به کار بگیریم؟ شبیه تلاشی که در حوزه هنر و رسانه امثال آوینی و شاگردانش شروع کردند آیا میتواند در حوزه ای دیگر یعنی ساحت خبر و رسانه با مختصات امروزینش آغاز شود و ادامه پیدا کند؟
در میان بسیاری از حرفها و تلاشهای لاطائلات و بی فایده روشنفکری و سنتی باید قدردان ذهنهای مساله دار نیروهای اهل اندیشه انقلاب بود. این کتاب یک تلاش ارزشمند و قابل تقدیر در این حوزه است. محسن مهدیان هم سالهاست مشغول اندیشیدن و تنفس در فضای فکری رهبران انقلاب اسلامی است و هم سالها است درگیر حوزه رسانه و خبر است و با بروز شدن این حوزه، او در گیر صحنه های جدید و متفاوت آن شده.
مساله هایی که او یافته و پاسخهایی که تلاش کرده با امتداد دادن مکتب امام روح الله برای آن دست و پا کند، ارزش مطالعه و اندیشه ورزی را به جد دارد.
@ali_mahdiyan
مشارکت ۱۴۰۰
🔻 کسانی که مشارکت مردم در انتخابات ها اولویت اصلیشان نیست این متن را نخوانند. آنها هم که انتخاب شدنشان گره خورده به مشارکت حداقلی را کار ندارم، اما از آنانکه معتقدند رشد واقعی انقلاب با مشارکت بیشتر مردم در انتخابات مربوط است، سوالی دارم.
🔻آیا اگر #خاتمی و #احمدی_نژاد در انتخابات شرکت کنند، بهتر نیست؟ اینها اگر بیایند حتما مشارکت مردم بیشتر میشود قبول دارید؟ با این حساب بهتر نیست از آنها بخواهیم در انتخابات شرکت کنند و به شورای نگهبان و مسوولین هم فشار بیاوریم که تایید صلاحیتشان کنند؟ در عوض انتخابات پر شورتر باشد؟
🔻راستش را بخواهید از صمیم دل دوست داشتم هر دو میامدند، اگر این دو مشکلی که میگویم وجود نمیداشت. کدام دو مشکل؟
اولا آمدن این دو باعث میشود دو قطبی شکل بگیرد. دو قطبی وجود اختلاف نظر سیاسی بین مردم نیست اگر این بود که بد نبود. طبیعی بود. دو قطبی صرف انتقادهای تند به این و آن هم نیست. در یک خانه ممکن است اختلاف نظر باشد انتقادهای تند هم باشد، اما خانواده منسجم و متحد باشد. دو قطبی یعنی شکستن اتحاد یعنی شق عصای مومنین. یعنی بردن جامعه تا مرز درگیری بین مردم. اثرش چیست؟
مرگ مردمسالاری ولو مشارکت بالا باشد. چرا؟
چون وقتی جامعه متحد باشد رای اکثریت رای همه است اما وقتی دو قطبی است رای اکثریت یعنی حاکمیت اکثریت و استبدادشان بر اقلیت.
🔻ثانیا این دو شخصیت حرمت قانون و نظام را حفظ نمیکنند. یعنی چی؟ مثل بازیکنی که وارد زمین فوتبال میشود اما نه داور را قبول دارد و نه قوانین فوتبال را. حتی در ظاهر. لذا با همه خواهد جنگید. و این مرگ مردمسالاری است. چون وقتی قانون و نظام محترم نبود هر کس تشخیصش را بر دیگران مقدم میکند و این دیکتاتوری و استبداد را شکل خواهد داد. عده ای معتقدند قانون مظهر اراده مردم نیست بلکه آنها مظهر اراده مردمند.
(البته من فرض میکنم اینها اساسا اهل جر زنی در رقابت و سیاست نیستند و با مغلوب شدن زیر میز بازی نمیزنند خصوصا جناب خاتمی و اطرافیانش. با این بحث کاری ندارم در اینجا)
🔻خلاصه رفقا! مردمسالاری و مشارکتی که با سوپرمنها بخواهد بیاید، نمیپاید.
مخصوصا که اینها نشان داده اند انصافا جامعه را به بی قانونی و دو قطبی و استبداد سوق خواهند داد. پس به نام همان مردمسالاری و مشارکت مردم، امیدوارم این بیماری ها عود نکنند...
پ ن. درباره مشارکت حداکثری بیش از این خواهم نوشت
@ali_mahdiyan
12.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفتگوی
سیدیاسر تقوی مدیر کانال حوزوی سرائر
با شیخ علی مهدیان
🔻بخش اول
هویت حوزه
نسبت حوزه و انقلاب
@ali_mahdiyan
10.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفتگوی
سیدیاسر تقوی مدیر کانال حوزوی سرائر
با شیخ علی مهدیان
🔻بخش دوم
آزاد اندیشی و ولایت پذیری
آزاد اندیشی و مبارزه
@ali_mahdiyan
13.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفتگوی
سیدیاسر تقوی مدیر کانال حوزوی سرائر
با شیخ علی مهدیان
🔻بخش سوم
وضعیت تکفیر و مدارا
در حوزه فعلی
@ali_mahdiyan
13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفتگوی
سیدیاسر تقوی مدیر کانال حوزوی سرائر
با شیخ علی مهدیان
🔻بخش چهارم
ماجرای برخورد آقای اراکی
با سید کمال حیدری
@ali_mahdiyan
شفافیت و عدالت
🔻طرح شفافیت آرای نمایندگان رد شد. مهم نیست سه تا رای تا تصویب فاصله داشت. مهم این است که کل مجلس این طرح را نپذیرفت. چرا مهم نیست سه رای فاصله داشت؟ چون نمیدانیم آن رای های ممتنع بی خاصیت همیشه در شک چه کسانی هستند؟ چون نمیدانیم آن مخالفین مشکوک و متهم چه کسانی هستند؟ همه مجلس پس متهم است.
🔻شفافیت نیست و حالا مردم نمیفهمند نماینده شان صادق است یا دروغگو. حقشان را میگیرد یا معامله میکند. شفافیت نیست و حالا مردم میفهمند چقدر نامحرمند. و چقدر در حاشیه اند. و حالا معلوم میشود مطالبه گری تا وقتی خوب است که ما مطالبه گر باشیم. اگر بنا باشد ما هم مسوول باشیم گور بابای مطالبه گری. گور بابای قدرت سوادالناس.
🔻شفافیت نیست تا باز باند بازی و زد و بند پشت پرده آقایان بماند. تا لحظه آخر بیایند تبلیغ کنند به لیست سی تایی ما رای بدهید که همه مان رای بیاوریم. همه. ما تصمیمها را گرفته ایم ، قبول کنید خوبیم چون خوب شعار میدهیم.
🔻شفافیت نیست یعنی اصلی ترین بستر عدالت که مطالبه گری مردم است، شکل نخواهد گرفت. آنهم از وکلای خود مردم. شفافیت نیست یعنی قدرت مردم برای تحقق عدالت در جامعه تضعیف شد. شفافیت نیست یعنی...
یعنی شفافیت نیست.
🔻شفافیت نیست تا آقایان ترسشان را از منابع قدرت و ثروت مخفی کنند. تا ترس از سرمایه داران و قدرتمندان پشت پرده باز هم تثبیت شود. تا مردم را نادان و بی خبر از زد و بندها و لابی ها نگه داریم.
زیر ده یعنی عدم قبول، چه سه تا رای چه یک رای، این مجلس هم در این امتحان قبول نشد. سرهامان را پایین میاندازیم از این مردود شدن مقابل چشم مردم.
🔻امیدوارم این مجلس جبران کند اما
رفقا!
بارها گفته ام تا عبور از دوران دولت اسلامی هنوز خیلی راه داریم. دوران غیر از این دولت و آن مجلس است. باید به بلوغ مردم و نخبگان بیندیشیم.
@ali_mahdiyan