18.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینگونه که فرعون هم آزادیخواه بود....
@ali_mahdiyan
💡فناوری هیئت در نسبت با مشارکت بانوان بی حجاب
🖊مهدی افراز
🔷 "از لاک جیغ تا خدا" عنوان برنامه ای بود که از سال 93 تولید و روی آنتن صداوسیما پخش می شد، محتوای عمده اش مروری بر نحوه تحول و سپس گرایش صدها نفر از دختران جوان به حجاب بود. چند سال پیش از تهیه کننده زحمت کش این برنامه در مورد زمینه اصلی تغییر رفتار این بانوان سوال کردم، با صراحت و با استناد به روایت سوژه ها، در 90 درصد موارد؛ دو عامل محوری را اسباب گرایش این دختران به حجاب می دانست.
🔶این دو عامل نه مطالعه کتاب نظام حقوق زن در اسلام استاد مطهری، نه مشاهده مستند ایکسونامی و انقلاب جنسی، نه آشنایی با فتاوای مراجع در حوزه پوشش، نه شرکت در جلسات الگوی زن سوم در دانشگاه، نه حضور در جلسات مشاوره سبک زندگی کانون فرهنگی مساجد، نه توصیه ها و خواهش های خانوادگی، بلکه "حضور در هیئت امام حسین ع" و "شرکت در کاروان های راهیان نور" به عنوان دو عامل منحصربفردی بوده اند که اسباب گرایش این افراد را به حجاب فراهم آورده اند. بسترهایی که لزوما هیچ دلالت مستقیمی به موضوع حجاب ندارند ولی مشخصا موجب تغییر شدید در سبک پوشش این افراد شده اند.
🔷در این دو فناوری اجتماعی چه محرّک مشترکی برای تحول در سبک پوشش وجود دارد؟ این دو فناوری در کدام نقطه تاثیر وارد نظام حساسیت انسان می شوند؟ به نظر می رسد کانونی ترین نقطه ای که از رهگذر حضور و مشارکت در این الگوها مورد اصابت قرار گرفته است؛ مقوله تحول در معنای زندگی یا به زبان بهتر "تحول در معنای حیات" این افراد است.
🔶وجه کارکردی مشترک هیئت و کاروان راهیان نور، ملاقات با جنبه قدسی انسان یعنی شهید است. شهید صراطی است که در کرانه اش من برتر، من جذاب، من استعلایی و من جاودانه انسان ایستاده است، شهید نمودی از معنای متفاوتِ انسان و پهنه ای برای ورود بشر به جهانی است که موطن وجودی اوست. سیدالشهدا ع در کسوت سیادت و در قله آن استقرار یافته و سایر شهدا در دامنه آن. این ملاقات انسان را نه ذهناً که وجوداً در دوراهی من انسانی- من حیوانی، من ملکوتی – من ناسوتی، من مافوق – من مادون، من باقی– من هالک قرار میدهد. انسان در این دو فناوری با خود برترش مواجه و رسیدن به آن را تمنّا می کند.
ادامه 🔽🔽
@ali_mahdiyan
🔷این مواجهه چه اثری بر انتخاب نوع پوشش دارد؟ وقتی سقف استقرار انسان در ساحت طبیعت و جسمیت خود باشد، تمام توجهش به "نازل ترین بعد وجودی اش" یعنی بدن خواهد بود. اگر این التماس در بستر یک جامعه بازاری با صورت سرمایه داری هم محقق شود که يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ شده و بدن را به مثابه یک کالا وارد میدان تولید – توزیع – مصرف خواهد کرد. ملاقات با شهید، معنای زندگی انسان و غایت بودنش را بر سر دوراهی قرار داده و افق هایش را جابجا می کند، وقتی این دگرگونی رقم خورد رویکرد انسان در تعامل با درون و بیرون خویش از جمله بدن هم تغییر خواهد کرد و نتیجه اش تغییر در سبک مدیریت بدن و پوشش است.
🔶حال با در نظر داشتن چنین استعدادی در این فناوری ها و در زمانه ای که با کمبود الگوهای معنابخش به زندگی شهروندان برای ارتقای سبک پوشش مواجه هستیم، آیا ایجاد ممانعت از حضور بانوان بی حجاب در این مراسمات هوشمندانه است؟
🔷پاسخ به این پرسش دشوار ولی تامل در آن لازم است. اگر سیر تطور تصوّف و مناسکش در ایران را در پنج قرن گذشته مورد بازخوانی قرار دهیم، احیاناً ملاک های روشن تری برای قضاوت خواهیم داشت. مناسک متصوفانه از زمانی که به بهانه های مختلف دامان خود را از تقید به شریعت و فقه خالی کردند همزمان از جوهره و اثربخشی خود خارج شده و رفته رفته در جامعه ایران به انزوا کشیده شدند. در واقع مناسک معنوی به عنوان یک فناوری اجتماعی، ذات و جوهره شان به آداب و شرایطی گره خورده است که چارچوب آن در شریعت مشخص شده و هرزمان که از محدوده آن خارج شود دچار انقلاب در ذات خواهند شد حتی اگر صورت و فرم خود را نیز حفظ کرده باشند. تأثیر و دخالت در قلوب که کارویژه اساسی این فناوری هاست امری است که تدبیر آن لزوما در اختیار صاحب شریعت است که تاکید دارد؛ أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِه، پس تقید به شریعت شرط تأثیر این مناسک است و اساساً تشیع از رهگذر ایجاد همگرایی میان شریعت و طریقت توانست پاسدار واقعی حقیقت و مسیری برای دستیابی انسان به آن باقی بماند.
🔶اگر ایجاد تحول در قلوب عموم جامعه من جمله بانوان بی حجاب را کارکرد هیئت بدانیم، در این دوره باید تلاش کنیم که به هر هنر و ابتکاری بستر را برای "حضور مؤثر" این افراد مهیا نمائیم اما حضور مؤثر لازمه اش در وجه جمع میان جوهره و کارکرد است. لذا اگر توانستیم با ابتکاراتی زمینه حضور این بانوان را در ضمن تقید به حداقل های فقهی فراهم آوریم موفق شدیم این محافل را در ضمن کارآمدی بسط دهیم، اما در صورت تزاحم و عدم توفیق در ایجاد شرایط، عقل به حفظ جوهره و ذات این فناوری ها یعنی "حراست از موجودیت متشرعانه هیئت" حکم خواهد کرد، عقلانیتی که در موضوع کیفیت ورود بانوان به حرم های اهل بیت نیز در ادوار مختلف کارآمدی خود را نشان داده است...
@ali_mahdiyan
حضور زنان مکشفه در هیاتها
این که ورود کشف حجاب کنندگان به هیاتها تضعیف جایگاه شریعت و فقه است، حرف ناقص و خطایی است. بله رها کردن ظاهر و شریعت به نیت حفظ باطن و سلوک، یک انحراف سابقه دار است که ریشه در اندیشه جهله صوفیه دارد.
اما بین چنین رها کردنی که به دلیل عدم اهتمام به فقه و شریعت رخ میدهد با رها کردن ظواهر به دلیل وجود «رویکرد تربیتی» باید تفاوت گذاشت. وظیفه اصلی مربیان و رهبران اجتماعی نیز توجه به همین مراحل است. حاکمیت الهی اساسا جوهره ای به شدت سلوکی و تربیتی دارد. اینکه رهبران الهی مراحلی را برای رشد جامعه در نظر میگیرند و هر زمان نکته ای را پر رنگ میکنند از این جهت است. حالا این مهم است که مساله حجاب به عنوان یک امر اجتماعی و در این مختصات تاریخی که قرار داریم چه میزان اهمیت دارد و مورد اهتمام است. بدون داشتن نگاه سیاسی اجتماعی نمیتوانیم پاسخ درستی بدهیم و هیاتهای پس از انقلاب به این بلوغ نیز دست یافته اند.
هیات محیط با ارزشی است که فضای معنوی و روابط دو سویه ولایی را در خدمت «اصلاح امت جدی» قرار میدهد. اگر آنچه مقدم بر امر به معروف و نهی از منکر است، شکل گیری بستر ولایی و «رابطه دو طرفه ولایی» است. و اگر فن آوری هیات و اردوهای راهیان نور و جهادی از این جهت موفق است،خصوصا برای کسانی که از سر جهل و غفلت خطا میکنند. اما همانطور که اگر قرار باشد صورت هیات از یک محیط معنوی و پر از غیرت دینی تبدیل شود به یک محیط بی رگ و بی غیرت، عملا هیات کار کرد خود را از دست میدهد. همینطور است اگر هیاتها به امر کلان اجتماعی و سیاسی بی تفاوت باشند.بین پدیده اجتماعی در حال توسعه و امر فردی موردی باید تفاوت گذاشت.
وقتی یک پدیده در حال فراگیری و همه گیری است باید در مقابلش به گونه دیگری برخورد کرد. کشف حجاب کنندگان چه بدانند چه ندانند، قصه گسترش کشف حجاب در حال مدد دادن به جبهه دشمن است و لذا حرام سیاسی است. در مورد حرامهای سیاسی ماجرا همیشه متفاوت است و قرار نیست هیاتها کمک کننده به برنامه دشمن باشند.
نباید چهره هیات از صورت یک جمع مومنانه که پذیرش خطاکاران را از سر کرامت و بلوغ معنوی اش انجام میدهد، تبدیل شود به چهره ای کم غیرت یا بی توجه به شریعت و امر کلان اجتماعی یا طرح امام و طرح دشمن.
خلاصه آنکه نباید ایده ما تک خطی باشد. هم زمینه حضور و رشد و تربیت را باید حفظ کرد هم مراقب آن بستر سیاسی اجتماعی بود و جمع این دو نکته در هر هیات میتواند باعث بروز ایده های بلوغ دهنده زیادی برای هیاتها باشد.
@ali_mahdiyan
هدایت شده از هیئت فدائیان فاطمه سلام الله علیها
20.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 #انا_من_حسین ۲
▪️ روایتی کوتاه از آنچه در هیئتمان میگذرد...
▫️ قسمت سوم: لطفا قیام کنید!
#محرم_۱۴۴۵
#هیئت_فدائیان_فاطمه سلام الله علیها
@fadaeyan_ir
هدایت شده از هیئت فدائیان فاطمه سلام الله علیها
شب سوم- حجت الاسلام مهدیان.pdf
725.1K
▫️ #جزوه سخنرانی شب سوم #محرم_۱۴۴۵
📜 مدت زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
#هیئت_فدائیان_فاطمه سلام الله علیها
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@fadaeyan_ir
هدایت شده از هیئت فدائیان فاطمه سلام الله علیها
شب چهارم_حجت الاسلام مهدیان.pdf
493.4K
▫️ #جزوه سخنرانی شب چهارم #محرم_۱۴۴۵
📜 مدت زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
#هیئت_فدائیان_فاطمه سلام الله علیها
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@fadaeyan_ir
هدایت شده از هیئت فدائیان فاطمه سلام الله علیها
12.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پادکست
🚩 حاج رسول ترک اون لحظه آخر خودشو کند از دنیا...
#هیئت_فدائیان_فاطمه سلام الله علیها
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
#محرم_۱۴۴۵
@fadaeyan_ir
هدایت شده از هیئت فدائیان فاطمه سلام الله علیها
15.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 #فیض_منبر
4⃣ قسمت چهارم: جامعه امام حسینی
▫️ حجتالاسلام علی مهدیان
#محرم_۱۴۴۵
#هیئت_فدائیان_فاطمه سلام الله علیها
#مجموعه_فرهنگی_تربیتی_محمدیه
@fadaeyan_ir
قرار تاسوعایی
سخنران: حجت الاسلام علی مهدیان
مداح: برادر محمد درزی، برادر حسین طاقداری
صبح تاسوعا
شروع برنامه: ۹ صبح
آدرس: قم، خیابان دور شهر، کوچه۲۸، پلاک۶
https://maps.app.goo.gl/5DoqQtXUSuQ2cS9B7
@ali_mahdiyan