حوزه علمیه کجا است؟
درباره #انتخابات ۷
🔹در بین گروههای مجازی که عضو هستم، یک جایی دیدم از من این سوال را پرسیده بودند که فلانی! «حوزه در این سالها نمیتوانست مجموعه ی عالم شورای نگهبان پسند تربیت کند؟ که الان اینطور در برخی حوزه های رای گیری با کمبود عالم مواجه نباشیم؟» میشد در جوابش خیلی بهانه ها آورد اما واقعیت این بود که او راست میگفت.
🔹اینکه شورای نگهبان در رد صلاحیت ها درست عمل کرده یا اشتباه، در این ماجرا، آدرس درستی نیست. آدرس درست همین است که خروجی حوزه چرا نمیتواند برای پشتیبانی خبرگان که اساسی ترین کار حوزه ها در این زمان است عالم تربیت کند.
🔹شنیدم مسوول محترم حوزه ها دهه فجر را تعطیل کرده و اختصاص داده به تبلیغ برای انتخابات و حضور مردم. طیبا طاهرا. الحمدلله ایشان از فهیم ترین مسوولین حوزوی است که تا کنون شناخته ام. اما چند درصد طلاب در این مدت مشغول تبلیغ بوده اند؟ همین چند ماه پیش رهبری گفت «وضع تبلیغ نگران کننده است و اینگونه پیش برویم سیلی میخوریم.» راه عملیاتی هم نشان داد که ایجاد کانونهای عظیم تولید محتوا و تولید روش و تربیت مبلغ بود. خوب؟ چه شد؟ درخواست مستقیم رهبری چه شد انصافا؟
🔹این تحذیرهای رهبری نسبت به تعلل و سکوت و کم کاری و بی صراحتی خواص، مخاطب نخستش اگر طلاب نیستند، کیست؟
آقایون طلبه ای که سخن حقیر به دستتان میرسد! این وضع پیش برود حیثیت برای حوزه باقی نخواهد ماند. این درست نیست که صدای یک عده آخوند نادان بی سواد در فضاهای مجازی در نقد امام و رهبری بچرخد و بعد این خیل عظیم طلبه انقلابی دستورهای روشن ایشان را دنبال نکنند.
🔹حوزه اگر مدد علمی و عملی به انقلاب ندهد «میمیرد یا منزوی میشود». مرگ و انزوای حوزه، باعث انحراف یا کندی حرکت مردم خواهد شد و سیلی خوردن اسلام را باعث میشود.
🔹دانش حوزوی پشتیبان اداره کشور کجا است؟ محتوای تبلیغی جریان دهنده ایمان به عمل چه شد؟ تربیت عالم حاضر در صحنه و خبرگان و کجا و کجا چه شد؟ تربیت مبلغ برای حرکت مردمی انقلاب چه شد؟
🔹رشد حوزه در همه جهات خیلی خوب بوده اما کفاف حرکت کشور را نمیدهد و سرعت رشد ما کمتر از رشد نیازهای صحنه است. باید فکری کرد. اما قدم اول این است که همه مان خود را مخاطب و مسوول بدانیم. سکوت و تعلل و تنبلی و کم کاری خطرناک است. حوزه باید شش دنگ متوجه نیازهای کشور و انقلاب باشد.
@ali_mahdiyan
مردم یعنی کی؟
درباره #انتخابات ۸
🔹سوال ساده ای نیست. ما حتی یک نفر را هم به راحتی نمیتوانیم بشناسیم. آدم موجود پیچیده و عمیقی است. حالا فرض کنید یک قوم را بخواهیم بشناسیم. یک طائفه را، یک شعب را یک هویت جمعی را.
🔹باید همه را دید. کل را. نیاز به نگاه کلان داریم. مثل نگاهی که با هلکوپتر به شهر میاندازیم. ما دنبال صدای«همه» ایم و جمع صداها «همهمه» است نه صدای«همه»
🔹باید معنا یاب و عمیق نگاه کرد. نه ظاهری. چون انسان موجود عمیقی است. جامعه موجود عمیقی است. از خود بپرسیم چرا سال ۸۸ که حضور در انتخابات بیشترین مقدار بود به تحریمهای شکننده منجر شد. اما سال ۱۴۰۰ که کمترین میزان حضور در انتخابات را داشتیم به شکست تحریمها رسید؟ دلیلش مسوولین بودند؟ یا حضور مردم؟ اگر حضور مردم بود که باید در سال۱۴۰۰ دشمن جری تر میشد، چرا عقب کشید؟ چون معنای انتخاباتها مهم است. یکی پیام دو قطبی و ضعف مخابره میکند، یکی پیام استقامت و صبر.
🔹اگر مردم را بشناسیم میفهمیم چه کسی و چه رفتاری، نماد و نماینده واقعی هویت او است. سلبریتی های گنده گو نماد مردمند، یا آن جماعت روستایی و شهرستانی طبقه متوسط و ضعیف که کف خیابان آمده اند روز بیست و دو بهمن؟
🔹ریشه هویت واقعی جامعه خود را در آیات ۸ و ۹ سوره شوری ببینید:« وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَعَلَهُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَٰكِنْ يُدْخِلُ مَنْ يَشَاءُ فِي رَحْمَتِهِ ۚ وَالظَّالِمُونَ مَا لَهُمْ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ»
خدا اگر میخواست شما اساسا هویت متمایز پیدا نمیکردید و همه در سراسر دنیا یک جامعه متحد منسجم و یک امت میشدید. اما یک نکته مهم همه را جدا کرد. شدید کسانی که زیر چتر رحمت او هستند و دیگران با هزاران ولی و ناصر فیک و غیر واقعی. ملاک چیست؟
أَمِ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ أَوْلِيَاءَ ۖ فَاللَّهُ هُوَ الْوَلِيُّ وَهُوَ يُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
ملاک این است که زیر بار حرف چه کسی میروید و زیر بار چه کسی نمیروید.
🔹مردم خود را چگونه میشناسیم؟ هنوز با همه اختلاف نظرها، شعارهای بلند کرده در دهه پنجاه را روی دست گرفته اند؟ استقلال طلبند یا وابستگی طلب؟ آزادیخواهند یا استبداد طلب؟ «عقایدشان» را و «حاکم بودن خودشان بر مقدراتشان» را میطلبند یا مخالف جمهوری اسلامی اند؟ با آمریکا و اسراییلند یا مقابل آنها؟
🔹بیست و دو بهمن اینگونه است که نماد هویت همه ایران است.
@ali_mahdiyan
۲۵ ملیون نفر کف خیابان
درباره #انتخابات ۹
🔺سال گذشته جمعیت حاضر در راهپیمایی ۲۲ بهمن نسبت به سال ۹۸ یعنی سال قبل از کرونا، ۳۰ درصد افزایش جمعیت داشت. برآوردها جمعیت ۲۱ ملیون نفر را برای سال گذشته نشان میداد. امسال نیز معاون امنیتی وزارت کشور گفت بر اساس آمار جمع آوری شده شان، تعداد شرکت کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن بیش از بیست درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته یعنی بیش از ۲۵ ملیون نفر در راهپیمایی امسال شرکت کرده اند.
🔺اما چرا؟ این افزایش جمعیت راهپیمایی در این دو سال پی در پی چه دلیلی دارد؟ عدد ۲۵ ملیون نفر عدد بسیار بالایی است، یعنی از هر سه ، چهار نفر ایرانی یک نفر روز بیست و دو بهمن در خیابانها بوده. این جمعیت با همه ارتباطات اجتماعی و خانوادگیشان ملاحظه شوند، تقریبا در ایران هر کس خودش یا نزدیکانش به گونه ای متوجه این راه پیمایی بوده اند. این یک قدرت نمایی تمام عیار است. همه هم میدانند عایدی این حضور نه به جیب این دولت و آن دولت بلکه به جیب اصل انقلاب و اصل نظام اسلامی میرود.
تازه این آمارها شور و نشاط و کیفیت حضور مردم را نشان نمیدهند. آن را باید از نزدیک دید و توصیف کرد.
🔺چرا اینطور است؟ مگر مردم در فشار نیستند؟ مگر هنوز فشار تورم ۴۰ درصد باعث کوچک شدن سفره هایشان نمیشود؟ مگر فشار جنگ روانی و رسانه ای مردم را بمباران نمیکند؟ پس چطور اکثریت این جمعیت را طبقه متوسط و محروم ایران که بیش از دیگران زیر بار فشار هستند، تشکیل میدهند؟ ماجرا از چه قرار است؟
🔺واقعیت آن است که این نظام و انقلاب به چیزی گره خورده که عمق قلب و وجود همه ایران را شکل میدهد.
بازیهای تیم فوتبال را دیدید، سجده ها، ذکر ها، دعا ها، ایران ایران گفتن ها، مقابل توهینها سینه سپرکردنها، سخنان بازیگران را در جشنواره فجر دیدید؟ رابطه عاشقانه با شهدا و خانواده هایشان، عقیده دینی داشتن، جمعیت نسل نوجوان و جوان ما را در اعتکاف دیدید، ایران یک بن مایه مستحکم دارد به نام ایمان. ایرانی از کسانی که ظاهرفریبی کنند به نام دین دلخوشی ندارد. از این جماعت زیاد هم ضربه خورده. برای همین به هر کس دم از دین و ایمان بزند راحت اعتماد نمیکند. اما و صد اما، ایرانی ایمانش را با هیچ چیز عوض نمیکند. این آن چیزی است که چشم ظاهربین دشمن نمیبیند و محاسبه نمیکند. ایرانی جماعت اگر در کسی صداقت در ایمان ببیند مثل شهدا مثل حاج قاسم، با همه وجود طرفدار است.
🔺اما این دو سال چه رخ داده؟ آنچه در این دو سال بیش از قبل مشاهده شده خباثت دشمنان انقلاب است. سال گذشته اغتشاشات را همه لمس کردند، حمله به شاهچراغ را دیدند. فحاشی و زشت گویی را دیدند. دست به یکی کردن اراذل و اوباش داخلی و خارجی را دیدند، مظلومانه شهید شدن آرمان و روح الله را دیدند. امسال هم مردم غزه را دیدند، کودک کشی را دیدند، حمله به زایران حاج قاسم را دیدند. این ها یک اثر روشن دارد و آن اینکه راه ما درست است. دشمن ما که این همه خباثت را در خود جمع کرده حقیقت تمدن خود را نشان داد و واقعیت مسیر ما هم خون مظلومان و معصومان کوچکی است که فقط عزتشان را میخواهند. اگر مردم نیایند باید تعجب کرد.
🔺روزگار عجیبی است. دنیا صحنه تربیت نسلهایی مومن و مجاهد شده. گویا همه با هم به سمت بازشدن چشمها و ظهور حق پیش میرویم. این بیست و دو بهمن هم ماند در تاریخ به یادگار.
حضور مردم مثل روحی است که نه فقط به ایران بلکه به پیکره کل جبهه مظلومان دمیده میشود.
🔺چند هفته تا انتخابات مجلس باقی است. آمارها نشان دهنده حضوری پررنگ تر نسبت به انتخابات نوبت قبل مجلس است.
با همه اعتراضها و دردها و با همه فشارهای بدخواهان، مردم همین که درک کنند کار نظام و انقلاب لنگ حضور در انتخابات است پای کار خواهند آمد. هر چه صحنه پر از نور «تبیین» و «تواصی» شود، و همگان رابطه بین «افزایش مشارکت» با «ضربه زدن به دشمن کودک کش» و «حفظ ایمان انقلابیشان» را بیشتر درک کنند و ببینند، این حضور و مشارکت نیز بیشتر خواهد شد و همگان از برکات آن بهره خواهند برد. ان شاء الله.
همشهری
@ali_mahdiyan
هدایت شده از احیاگری
✳️ سلسله نشست های بصیرتی #شم_سیاسی
🔹 ویژه ی کنشگران و فعالان احیای امربه معروف و نهی از منکر در سراسر کشور
🔸 نشست نهم: تأثیر حضور مردم در حل مشکلات
👤 ارائه دهنده: استاد حجت الاسلام شیخ علی مهدیان؛ استاد حوزه و دانشگاه، مؤلف و پژوهشگر
📌با همکاری ستاد راهبری امر به معروف و نهی از منکر حوزه های علمیه
⏱ سه شنبه 24 بهمن ماه ساعت 21
🤳 لینک جلسه ↙️
http://B2n.ir/d46052
http://B2n.ir/d46052
❌ تذکر: لطفا بعد از کلیک بر روی لینک، گزینه "ورود به عنوان مهمان" را بزنید و وارد کلاس شوید.
#شم_سیاسی
#مردم
#انتخابات
🔸 【به احیاگری بپیوندید 】🔸
🌐 کانال رسمی مجمع ملی فعالان امر به معروف و نهی از منکر 👇
╭┅────────┅╮
💎 🆔 @EHYAGARI_IR
╰┅────────┅╯
تاثیر حضور در انتخابات در زندگی شخصی
درباره #انتخابات ۱۰
🔺اینکه تصمیم میگیرم، از خانه بزنم بیرون تا مدرسه یا مسجد محله مان تا یک رای بیندازم در صندوق رای، آیا این در زندگی شخصی و خانوادگی ام اثر دارد؟ بله. صرف حضور در انتخابات فارغ از هر نتیجه ای، در زندگی شخصی و خانوادگی ما موثر است. چگونه؟
🔺قبل از آنکه دلایل متعدد از آیات و روایات و استدلالهای عقلی را ذکر کنم، به تجربه شرکت کنندگان در راه پیمایی ها، انتخابات ها، برنامه های جمعی آرمانجویانه و معنوی مراجعه میکنم. از افراد بپرسیم اصل حضور و همراهیتان چه حالی بهتان میداد؟ میگویند احساس نشاط، احساس امید، احساس قوت و قدرت، حس خوش با هم بودن، با هم خواستن، احساس بهجت معنوی. اما چرا اینگونه است؟ آیا این دلیل خاصی دارد؟
🔺آیه ای از قرآن بین اتصال افراد به یک قدرت برتر معنوی و جدایی آنها و ضرر شخصیشان چنین میفرماید:
إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ ۚ فَمَنْ نَكَثَ فَإِنَّمَا يَنْكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ ۖ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا
همراهی با آن حرکت جمعی آرمانجویانه، احساس همراهی با یک قدرت برتر معنوی را به خود شخص میدهد، جدایی افراد هم باعث میشود خود شخص ضرر کند. فانما ینکث علی نفسه. دودش به چشم خودش میرود. ولی آنکه پای کار بماند، خودش اجر عظیم میبرد. هنوز اینجا بحث آثار اجتماعی نیست. سود و ضرر فردی در همان اصل حضور و همراهی محل بحث است.
🔺حضرت امام در کتاب سر الصلوه نکاتی میفرماید که استدلالهایی برای اتصال به هر حرکت جمعی الهی و آرمانجویانه است. او میگوید:
«اگر انسان به وظایف و اسرار جماعت قیام کند، رغم انف شیطان را به طوری می کند که در هیچ عبادتی نمی کند؛ و در اجتماع مؤمنین و قلوب مجتمعۀ آنها، که دست غیبی الهی با آن است، فوایدی است روحی و معنوی که در کمتر عملی اتفاق آن افتد، با آنکه مصالح عمومی و اجتماعی در آن نیز ملحوظ است.»
🔺 حضور در انتخابات باعث میشود دشمنی و تبری از طاغوتها و ظالمان در وجود ما شدت پیدا کند. مبارزه با طاغوت باعث رشد روحی و معنوی افراد میشود.
فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انْفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
پس هرکه در زندگی از طاغوت، دوری کند و خدا را باور داشته باشد، به چنان تکیهگاه مطمئنی پناه میبَرد که هیچ تزلزلی در آن راه ندارد. خدا شنوای داناست.
لذا در روایات هست که جهاد و آرزوی جهاد شعبه ای از نفاق را در درون انسانها از بین میبرد. اینها اثر فعل اجتماعی در رشد معنوی و روحی آدمها است که خود را در زندگی شخصیشان نشان میدهد.
🔺امام علی در خطبه ۱۲۷ نهج البلاغه می فرماید: «الزموا السواد الأعظم فإن ید الله علی الجماعة وإیّاکم والفرقة فإنّ الشاذ من الناس للشیطان کما أنّ الشاذ من الغنم للذئب»
جدایی از جمع و پیوستن به جداشدگان ، راه شیطان را هموار میکند. انسان را در کار شخصی اش ضعیف و ضربه پذیر میکند. روحیه شکست از شیطان در او شدید میشود.
🔺این نکته مهمی است که بین حضور اجتماعی در جامعه دینی و آرمانجو و تغییر حال و هوای فردی و زندگی شخصی ما رابطه بسیار وثیقی وجود دارد. اوج این نکته را در کار شهدا میبینیم که یک حضور اجتماعی و یک مدد عقلانی به جبهه حق میدهند اما خودشان رشد معنوی میکنند و تا ساحت نظر کردن به وجه الله پیش میروند.
@ali_mahdiyan
هدایت شده از نشریه خط
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شماره جدید نشریه خــــــط #منتشر_شد
💡توشه معرفتی و تبیینی انتخابات💡
❇️ بهارستان مردم ❇️
🗳 ویژهنامه انتخابات 🗳
🔰خرید نسخه الکترونیکی و توضیحات بیشتر🔰
👈 سایت خانه طلاب جوان 👉
🎁 با ۲۵% تخفیف 🎁
#انتخابات
#شماره_۲۱
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
تاثیر مشارکت در شفافیت
درباره #انتخابات ۱۱
🔺طرح شفافیت بالاخره تصویب شد. آنهم شفافیت همه قوا و نه فقط مجلس. طرح با پیگیری جدی مجلس، تایید مجمع تشخیص مصلحت را گرفت. در طول مدتی که این طرح در کش و قوس تصویب بود، ۲۰۰ نماینده از ۲۹۰ نفر ، آرای خود را داوطلبانه در سامانه شفافیت ثبت میکردند.
🔺طرح نیاز به دو سوم آرا داشت که بیش از این مقدار به آن رای داده بودند. طرح نیاز به پیگیری و اصرار نماینده ها داشت بعد از آنکه شورای نگهبان بخشهایی را مخالفت کرد، مجلس پیگیری کرد. اما این طرح یک ویژگی مهم داشت. چه ویژگی؟
🔺ویژگی مهم این طرح آن بود که درخواست مردم بود. در زمان مجلس لاریجانی فقط ۵۹ نفر به آن رای موافق دادند. همان زمان پناهیان در منبری آتشین، نمایندگان مجلس دهم را توبیخ کرد. فضای پنهانکاری های عجیب و غریب مسوولین در دهه نود همه را کلافه کرده بود. یک موردش فقط قصه ۲۰۳۰ بود و اعتراض رهبری به پنهانکاری دولتی ها. این بود که از بین بردن زمینه های پنهانکاری تبدیل به یک درخواست عمومی شده بود. این شد که کاندیداهای مجلس یازدهم یکی از مهمترین شعارهایشان همین طرح بود. این تنها طرح مجلس بود که امضای قالیباف پای آن بود، او البته آرای خود را در سامانه شفافیت نیز ثبت میکرد.
🔺مخالفین طرح هم البته نگران فشار گروهها و کانونهای قدرت و ثروت بر تصمیمات نمایندگان بودند. موافقین طرح اما میگفتند حضور و نظارت مردم ثمراتش بالاتر از این حرفها است. شفافیت زمینه ساز مطالبه گری و مبارزه با فساد است. طرح حالا تصویب شده، طرحی که قبل از تصویب نیز داوطلبانه اجرا شده بود. اما و صد اما
🔺فکر میکنید آنچه باعث شد این طرح تصویب شود چه بود؟ پاسخ فقط و فقط یک کلمه است و آن حضور و پیگیری و اصرار مردم. این را میگویند یک سبک درست مطالبه گری و عدالتخواهی و مبارزه با فساد. مردم خواستند و نمایندگان دنبال کردند. اگر نمایندگان با طرح شفافیت همراه بودند، حضور مردم به آنها «جرات» میداد و اگر مخالف بودند، حضور مردم آنها را «مجبور» میکرد.
«گفتمان سازی انقلابیون» موثر بود. حضور و مشارکت مردم پای صندوق رای موثر بود. و رها نکردن این مطالبه عمومی حتی بعد از انتخابات نیز موثر بود. آری راه اصلاح کشور همین است و لاغیر
@ali_mahdiyan
قالیباف و رائفی پور
درباره #انتخابات ۱۳
🔺الان مخاطبم کسانی که مثل آب خوردن میشه سرکارشون گذاشت نیستند. اینها همینن کاریشون هم نمیشه کرد. میرن سر کار. جون میدن برای کسایی که میخوان یک عده رو بازی بدن. قصه پسر قالیباف راسته یا دروغ؟ اگر راسته آخ آخ، چه رییس مجلس بدی، اگر دروغه وای وای، چرا پس هیچی نمیگه؟ ولشون کن اینها رو.
🔺مخاطب من اون آدمهایی اند که میفهمند قصه از چه قراره. میفهمن الان ترکوندن قالیباف معنیش چیه و اثرش چیه. سوالشون اینه که حالا چه کنیم؟ این ضربه تبدیل نشود به کم شدن حضور مردم. تبدیل نشود به ضربه به رهبری. تبدیل نشود به فلان و بیسار. ته دل یک عده خالی میشه با این خبر ها حالا چه کنیم؟ کسانی که آدمها براشون مهم نیستند اما حتما مقاصد دشمن براشون مهمه، حتما کمک به جبهه حق و ولی خدا برایشون مهمه. با اونها هستم.
🔺 بحث از رائفی پور و امثال و سبک اقدامشان را رها کنید. بارها گفته بودم مشکل ما سبک عدالتخواهی خوارجی است. نه حزب و گروه و جریان. حالا این آقا تصمیم گرفته از این سبک استفاده کند. سبک خاله زنک بازی، سبک بگم بگم، سبک فساد خیز بی اخلاقی و بی عقلی در مبارزه با فسادها. بله لایک خورش ملسه البته.
🔺این روش خطا است چه اطرافیان قالیباف بهش دامن بزنن یا نه مثل خودش باهاش حرف بزنن یا نه، این راهش نیست. غلطه. همشون با هم دارند غلط میکنند. ولی کلا رهاشون کنیم. این احمدی نژاد بازیها اگر فایده ای هم داشت و کسی رو بالا میبرد یا پایین میآورد تو قلب ملت که اینطور نیست، اما حتما رفوزه شدن پیش خدا نتیجه اش بود. حالا هم مهم نیست. رائفی هم مهم نیست. تو تاریخ ثبت میشه که این هم جایی که باید مدد میداد به جبهه، شروع کرد به کمک کردن و آب ریختن به آسیاب دشمنان سیدعلی. ولش کن این هم مثل بقیه.
🔺چه کنیم در این شرایط؟ هیچی. نگران نباشید. «فرصتی که در دل تهدیدها هست در خود فرصتها نیست. شرطش این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم» این جمله سردار مقتدر و مظلوم ما بود. بچه ها ساکت نشید. تردید نکنید. بیایید موفقیتهای دولت و مجلس را با صدای بلند بگیم و توضیح بدیم چطور ایمان مردم که باعث حضورشون شد، سبب اصلی این موفقیتها بود. الان قصه رائفی پور و قالیباف و فلان آخوند ریش بلند و فلان نادان مجازی مساله من و شما نیست. فقط روشنگری کنیم. آن مقدار که صحنه برایمان روشن است. بگوییم. به همان مقدار آدمهایی که حرف ما را میشنوند. یقین بدانید حجم تاریکی یک شب بلند یلدا هم قدرت خاموش کردن نور یک شمع کوچک را نخواهد داشت. کمک کنید و کمک کنیم . اسیر خاله زنک بازیها و جنگ قدرت ها نشویم. خدا با ما است. ان شاء الله
@ali_mahdiyan
مشارکت ، اشتغال، عزت
درباره #انتخابات ۱۴
🔺بیکاری مرد، باعث احساس شکست و سرافکندگی اش میشود. کار و شغل جلوی فساد جوانان را میگیرد بله اما از آن مهمتر این است که احساس عزت میدهد. وقتی احساس ذلت در جامعه بیشتر شود، فساد و خطا رشد میکند. خوب راه حل چه بود؟
🔺دیروز مرکز آمار اعلام کرد نرخ بیکاری به هفت درصد رسیده یعنی کمترین میزان در طول چهل سال گذشته. چطور این اتفاق افتاده؟ دلیلش تغییر ریل جدی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم در امر اشتغال است. چگونه؟ کاهش نقدینگی از ۴۳ درصد به ۲۶ و جهت دادن پول به سمت تولید که باعث افزایش سرمایه گذاری در تولید شد. کاهش مالیات بر تولید از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد ، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و احیای چند برابری واحدهای تولیدی نیمه تعطیل و تعطیل. قوانین مجلس هم یک نظام قانونی برای این تغییر ریل را نشان میدهد
🔺قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون جهش تولید مسکن، قانون تسهیل مجوز کسب و کار، تصویب اعتبار ویژه احیای کارخانجات، تصویب اعتبار ویژه اشتغال ، تصویب قانون مولد سازی، طرح مالیات بر دلالی اینها ریل گذاری مجلس بوده در این جهت. اما
🔺ریشه همه این اقدامات دولت و مجلس را باید یافت. یک جهتش انتخاب درست مردم است. اما جهت مهمترش «اصل مشارکت» مردم است. چگونه؟
🔺مسیر راهبردی معامله با آمریکا و حساب کردن روی وعده های او کاملا شکست خورده بود. اگر بعد از این مردم پای کار نمیماندند. معنایش این بود که تنها راه را همان مسیر میدانند. شکست آن مسیر یک ناامیدی فراگیر ایجاد میکرد. این اجازه تغییر ریل را به مدیران ما نمیداد. برجام و امید به غرب شکست خورد اما ایران صاحب یک تجربه ارزشمند شده بود. مردم با حضورشان نشان دادند اداره کشور ظرفیت یک تغییر ریل جدی را دارد.«توجه به ظرفیتهای داخلی».
🔺ریشه عزت، بازگشت به خویشتن است. به ایمان خویش، به دارایی اصلی خویش.
حضور مردم و مشارکت آنها، اجازه و فرصت جبران و اصلاح ایجاد میکند. توبه و اصلاح باعث رشد و تحول میشود اولین ثمره اش نیز رشد احساس عزت است.
و لله العزه و لرسوله و للمومنین و لکن المنافقین لایعلمون
@ali_mahdiyan
مجلس گام دومی ها
درباره #انتخابات ۱۵
🔺دور قبل مجلس وسط کرونا رای گیری شد. یادش به خیر. در اوج مشکلات اقتصادی و ضعفهای مدیریتی که به خاطر نبود پول نفت حالا این ضعفها بر ملا شده بود. انتخاباتی انجام شد با کمترین دو قطبی گری در جامعه و مجلسی روی کار آمد پر از جوان گام دومی. مجلسی با تصمیم گیریهای متفاوت . بگذارید مثال بزنم.
🔺میدانید قانون مالیات بر ارزش افزوده کی به ذهن نخبگان ما رسید؟ ۳۴ سال پیش از تصویبش یعنی سال۱۳۶۶، پیشنهاد به مجلس رفت اما بعد میرحسین پشیمان شد. چرا؟ از ترس فشار تورمی قانون، آنهم در شرایط جنگ. قانون رفت کنار تا سال ۸۱ در مجلس اصلاحاتی ها، باز طرح شد ولی تصویب نشد. آمد و آمد تا سال ۸۷ . یعنی بیست سال گذشت ، این بیست سال عمده مشکل چه بود؟ ترس از تورم ناشی از اجرای قانون.
🔺اما چه میشد کرد، برای کم شدن وابستگی به نفت ، برای برداشتن بار مالیات از گرده تولید کننده ، برای رونق تولید. این قانون لازم بود. به هر حال عقب افتاد.آمد تا سال ۸۷ ، گفتند یک دوره ۵ ساله امتحانی انجام بدهیم اشکالاتش که روشن شد، دائمی اش میکنیم. سال ۹۲ پنج سال تمام شد. اما هشت سال آزگار بعد از آن، قانون معطل ماند یعنی در دوران مجلس لاریجانی و دولت روحانی تا اینکه
🔺تا اینکه رسید به مجلس یازدهم، مجلس گام دومی ها. اینجا تصویب شد. چرا تصویب شد؟ چون فقط دانایی برای تصمیم گیری کافی نیست. شجاعت و جسارت هم لازم است. جسارتی که ناشی از روحیه جوان انقلابی باشد. یک اتفاق مهم در حوزه قانون گذاری انجام شده بود. این یک مثال بود. تعداد قوانینی که بعد از چهل سال و پنجاه سال معطلی، بعد از تشخیص درستیشان ، در این مجلس گام دومی ها تصویب شد خیلی بیشتر از این است. شاید بعدتر به مرور بیان کنم. اما و صد اما
🔺فکر میکنید علت این شجاعت و جسارت در تصمیم گیری چه بود؟ چرا قانونی که سی چهل سال درستی آن مورد اتفاق بود عقب میافتاد؟ دلیل اولش این بود که وقتی پول نفت هست چرا ریسک کنیم؟ این منطق غلط بود، اما همین هم تا دوران روحانی که گرفتاری کشور در تحریم و نیامدن پول نفت خود را نشان نداده بود اثر داشت. بعدش چطور؟ در دوره تحریمهای شکننده چرا تصویب نشد؟
🔺 اگر بگویید اثر تورمی داشت، پاسخش این است که نبود پول هم باعث خلق پول میشد و همان اثر تورمی داشت که دیدیم و چشیدیم. چرا وابستگی به نفت و کمک به تولید را با این قانون سهل نکردند؟ چون تورم با خلق پول فرق میکرد نسبت به تورم ناشی از مالیات مصرف. آنجا مدیر با مردم روبرو نمیشد. روبرو شدن با مردم نیاز به یک اعتماد و رفاقت دو طرفه داشت. نیاز به همدلی داشت. همانکه در ابتدای دولت روحانی رهبری از مردم و از دولت درخواست کرد.
🔺مشارکتی که در دل دو قطبی و دعوا شکل بگیرد باعث میشود منتخب مردم از خیلی ها بترسد. اما مشارکتی که در دل همدلی و انسجام شکل بگیرد، باعث همدلی مدیران و مردم هم خواهد بود. مردم این بار آمده بودند اما از سر ایمانشان نه دعوای پرسپولیس استقلالی با هم. مجلس یازدهم و دولت سیزدهم، در چنین بستری روی کار آمد. لذا چیزی جز ایمان و اعتماد مردم و تعلق به آرمانها نداشتند. برای همین صادقانه و مخلصانه تصمیم های تحول ساز میگرفتند با شجاعت و جسارت.
@ali_mahdiyan