این کتاب را از دست ندهید.
حاصل چهل سال اندیشه و تدریس نهج البلاغه استاد بزرگوار اخلاق شیخ علی رهبر
کسی که در گمنامی چهل سال است مشغول تربیت دانشجویان فنی و مهندسی در دانشگاه صنعتی اصفهان است.
بیان معنوی و نورانی او و نکته سنجی ها و دستگیری های او باعث شده حتی مخالفینش نیز از او به بزرگی یاد کنند.
در دوران دانشجویی ام از خیلی از مخالفین حتی میشنیدم که میگفتند در بین اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان، این شیخ اهل فضل، حرفهایش قابل تامل است.
اما وقتی به او نزدیکتر شدم تحت تاثیر روح لطیف و معنوی اش چنان مجذوب شدم که هنوز هم شیفته او هستم.
حالا این استاد نهج البلاغه امیرالمومنین معتقد است حاصل عمر خود را در این مجموعه کتاب پنج جلدی که جلد اولش چاپ شده ارائه کرده است.
@ali_mahdiyan
هدایت شده از حقایق پاک (اَلْكَلِمُ الطَّيِّبُ)|مهدی شبان
🔰جایگاه «#احتمالات» در سخنان امام🔰
📝نقل سخنان حضرت امام در اين چند روزه مورد واكنشهاي زيادي بوده است؛ برخي با استناد به اينكه امام لفظ «شايد» و «احتمال» را به كار برده است خواسته اند اين تفسير امام را قبول نكنند و يا اينكه آن را در حد همين احتمال دنبال كنند و نه بيشتر.
📝اما حقيقت اين است كه اگر به منظومه فكري و ادبياتی حضرت امام كمي نزديك شده باشيم و حداقل كتب ايشان را ديده باشيم، راز اشتباه اين تحليل مشخص مي گردد.
📝امام در تفسير ايات و روايات مشي عرفاني دارد و در اين مشي امام مقيد است كه برداشت هاي خود را به صورت احتمالي مطرح كند و این بخاطر نهایت احتیاط حضرت امام در برخورد با حقایق قرآنی و روایی است که نمی خواهد تعیین تکلیف جزمی کرده باشد که اگر مرتبه بالاتری از فهم این حقایق پیدا شد، راه فهم بسته نباشد؛
📝لیکن باید توجه داشت برای یک حکیم که روی حرفهایش دقت دارد، اين به اين معنا نيست كه اين احتمال فقط يك احتمال است و از کنار آن رد بشویم و برویم، بلكه در مقابل قول جزميِ قطعي، احتمال است اما در حد خودش آن قدر وزن دارد كه مورد توجه ایشان قرار گرفته است و حتی گاهي بر اساس همين احتمالات فتوا و حکم شرعی مي دهد چنانچه كه در مورد اينكه بسم الله هر سوره متعلق به آن سوره است بر اساس همين احتمالي كه مي دهند حكم داده اند که در نماز باید به نیت همان سوره بسم الله بگوییم و گرنه باطل است(تفسير سوره حمد ص 18)
📝حضرت امام در كتاب آداب الصلوه ، در برداشت از آيات و روايات بيش از 20 احتمال را داده اند و هر كدام را به صورت مفصل توصيح داده اند و حتي دستورات ويژه اخلاقي و عرفاني را بر اساس آن احتمالات به مخاطب توصيه كرده اند و خود عمل نموده اند؛ پس اين احتمالات متخصص يك فن غير از احتمالات نيشقولي ديگران است؛ گاهي نيز امام چند احتمال مي دهند و همه احتمالات را قبول مي كنند.
📝نكته در اينجاست كه گاهي يك مطلب داراي مصاديق متعدد و گاه در طول هم مي باشد و حضرت ا مام براي اينكه در اين مصداق محتمل، توقف نشود و مصاديق بالاتر مورد انكار واقع نگردد، به صورت احتمال مطرح مي كنند. چرا كه حضرت امام در مورد تفسير قران و روايات خاص، معتقدند اينها داراي مصاديق جامعتر و بالاتر هستند و آنچه كه به آن رسيده اند را به صورت احتمال مطرح مي كنند كه مبادا خواننده در اين احتمال متوقف شود :
✅ «و احاطه به جميع آنها و به تفسير حقيقى قرآن، كه كلام جامع الهى است، از طوق امثال نويسنده خارج است(إنَّما يَعْرِفُ الْقُرآنَ مَنْ خُوطِبَ بِه)و آنچه ذكر شد على سبيل الاحتمال بود. و اللَّه الهادى.»(سوره حمدص 12)
📝حضرت امام در انتهای کتاب آداب الصلوه راز این احتمال گویی را چنین بیان می کنند:
✅«و ممكن است بعضى غفلت از حقيقت حال كنند، و چون از معارف قرآنيّه و دقايق سنن الهيّه بىخبرند، بعضى از مطالب اين رساله را تفسير به رأى گمان كنند. و اين خطاى محض و افتراى فاحش است، زيرا كه:
1️⃣اولا، اين معارف و لطائف همه از قرآن شريف و احاديث شريفه مستفاد، و شواهد سمعيّه بر آنها هست، چنانچه بعضى از آنها در خلال مباحث مذكور، و بيشتر آنها براى اختصار مذكور نگرديد.
2️⃣و ثانيا، همه يا اكثر آنها موافق براهين عقليّه يا عرفانيّه مىباشد، و چنين امرى تفسير به رأى نخواهد شد.
3️⃣و ثالثا، غالبا مطالبى كه ما ذكر كرديم يا در بيان آيات شريفه ذكر مىكنيم، از قبيل بيان مصاديق مفاهيم است. و بيان مصداق و مراتب حقايق مربوط به تفسير نيست تا آن كه تفسير به رأى باشد.
4️⃣و رابعا، بعد از همه مراحل، ما براى #غايت_احتياط در دين- با آن كه جاى آن نبود- در مطالب غير ضرورى على سبيل الاحتمال و بيان احد محتملات، مطالب را بيان كرديم»(تفسیر سوره حمد190)
📝خلاصه اينكه امام
اولا احتمال را در مقام تطبيق مصاديق و مراتب حقايق به كار مي برند چرا كه مي تواند مصاديق و مراتب بالاتر هم محتمل باشد و هر دو هم درست باشند.
ثانيا روحيه به شدت محتاطانه امام در امور ديني، باعث مي شود كه حتي مطالب در حد يقين را به صورت احتمال بيان كنند.
و ثالثا امامي كه ميتواند احتمالات متعدد ديگر بدهد و در مسائل ديگر صحبت كند احتمالاتش به راحتي قابل كنارگذاشتن نيست.«ظنّ العاقل أصحّ من يقين الجاهل»(غرر الحکم ص439)
@m_shaban
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وحید جلیلی
و
مقایسه
کتاب «طرح کلی اندیشه مقاومت»
با کتاب «عصر حیرت» مهدی نصیری
مساله بیماری روانی بخشی از بدنه حزب اللهی
مقتل شهدای حزب جمهوری
@ali_mahdiyan
استدلال های پشتیبان این جمله را در کتاب «طرح کلی اندیشه مقاومت» ببینید.
@ali_mahdiyan
وحدت و مبارزه
#شیخ_محسن_اراکی
#سید_کمال_حیدری
⚡️مساله وحدت و جنگ در اندیشه حضرت امام چگونه است؟ مرز جبهه حق و باطل را چه نکته ای تعریف میکند؟ مسلمان بودن و کافر بودن؟ پس چرا امام میگوید ان شاء الله استکبار را شکست میدهیم و با بوداییان برادرانه زندگی میکنیم؟ (۱۸-۶-۴۳)
⚡️ از آن طرف چرا اسلام را دو بخش میکند، اسلام آمریکایی را در جبهه مقابل قرار میدهد و در نامه به گورباچف مینویسد یک تقریر از اسلام هست که افیون توده ها است و مذهب واقعی نیست و ما هم با آن درگیریم؟ او به گورباچف میگوید تو هم بیا با ما در این جبهه در مقابل آن جبهه و آن اسلام.
⚡️جالب است که خیلی ها نمیدانند حکم کافر در کار فقهی علما در خیلی از موارد غیر از حکم جاهل قاصر است و امام در مکاسب محرمه خود معتقد است عوام مردم دنیا بلکه خواص و علمای آنها اکثرشان جاهل قاصرند. و همین یک نکته نوع مبارزه و جبهه بندی او را متفاوت میکند. او در «تقریرات فلسفه» اش میگوید اکثر مردم بهشتی اند و جماعت کمی وارد جهنم میشوند.
⚡️با این حساب جبهه بندی امام را مقوله ولایت خدا و ولایت طاغوت مشخص میکند. چه بسا شیعیانی امام زمانی مثل انجمن حجتیه و امثالهم که در جبهه مقابلند و چه بسا جماعت زیادی از مردم دنیا که در جبهه ما هستند.
⚡️اما یک نکته مهم این است که درگیری امام با این جماعت فقط علمی نیست. وقتی که سطح درگیری در سطح اراده ها است باید به جز کار علمی نشان دهیم چطور این علم و این اندیشه اراده آمریکا یا همان طاغوت یا شیطان اکبر را پیش میبرد. و بعلاوه دامنه تاثیرشان را به هر روش محدود کنیم.
⚡️در ساحت علم ، مقابله علمی است ولی وقتی بحث در سطح رسانه ای و تاثیر اجتماعی بر عموم است تعابیر صرفا علمی نخواهد بود، امام به این اهل علم شیعه میگوید افعی، میگوید مار خوش خط و خال، میگوید «عمامه از سرشان بردارید»، این یعنی وقتی ماجرا در سطح علمی صرفا نیست و بعد رسانه ای و اجتماعی پیدا کرد باید رفتاری که با سامری اتفاق افتاد رخ دهد او باید بایکوت اجتماعی شود و «لامساس» سر دهد.
@ali_mahdiyan
نشریه خط حزب الله
امید صادق
در این یادداشت توضیح داده ام که بر اساس نظام اندیشه رهبری چرا دقیقا بر خلاف تصور عادی خیلی ها وضعیت امروز ما امیدوارانه است.
@ali_mahdiyan
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 گروه جهادی محبین ائمه (علیهم السلام)🌀
📺 جشن ازدواج آسان منطقه محروم بشاگرد و اهدای جهیزیه 📺
🌸 گروه جهادی محبین ائمه (علیهم السلام) جشن ازدواج آسان در منطقه بشاگرد برگزار می نماید. همراه با اهدای هجده قلم کالای ضروری به عنوان جهیزیه
💳 شماره کارت جهت واریز هدایا برای جهیزیه، مراسم جشن ازدواج و اطعام🔻🔻🔻
6037997950091752
به نام گروه جهادی محبین ائمه (علیهم السلام)
@ali_mahdiyan
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗜گزیده ای از سخنان برادر #وحیدجلیلی در آیین رونمایی از کتاب #طرح_کلی_اندیشه_مقاومت
✌🏼جبهه فکری انقلاب در حال تهاجمی شدن است
📕چیزی که انسان را به شوق می آورد وقتی کتاب را میبیند ادبیات مستقل کتاب است.
✌🏼هرکس کتاب را بخواند میفهمد که یک فضلی درآن هست و منطق آن منطق اقناعی خوبی است صرفاً یک بحث احساسی نیست.
این کتاب کمک میکند به اهل اندیشه ما که فضای نا امیدی و دیمنتوری و افسرده سازی را که دارد در فضای اندیشگی ما پمپاژ میشود، لاخوف علیهم و لاهم یحزنون در مقابلش ایجاد میکند.
📕این کتاب با ادبیات قرآنی همان لاخوف علیهم و لا هم یحزنون است
✌🏼یعنی درش نه افسردگی میبینید و نه ترس، این خطی است که خط شهادت و شهدا است
📚چقدر ادبیاتش، ادبیات فعلیه است جملات کتاب را نگاه کنید خود کتاب انگار در حال قیام است
✌🏼این اعتماد بنفسی که در این کتاب دیدم و اطمینانی که به نرم افزار اسلام دارد به نظرم این چیز خیلی گرانبهایی است.
🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻
🌎خرید آسان 👈 khanetolab.ir/book.php
📞شماره تماس👈 32603677-025
@ali_mahdiyan