📌نقدی بر یادداشت «سیاستزدگی در مسئله حجاب»
🔖ضرورت تفکیک مسئله «حجاب اجباری» از «حجاب قانونی»
🖌 علیابراهیمپور - 98.2.15
🍀 دوست صاحبقلمام -جناب آقای بانیانی- در یادداشت اخیر خود در متنی -که بیش از هر چیز، رنگ و بوی یادداشتهای دلسوزانه جناب حجتالاسلام زائری را میدهد و احتمالا از عوارض مطالعه «گاف فرهنگی» باشد- به مسئله «سیاستزدگی در مسئله #حجاب» پرداختهاند. [https://t.me/shathyat/372]
🍀 دربارهی یادداشت ایشان،ملاحظاتی به ذهنم میرسد:
1.تا تقریر درستی از مسئله صورت نگیرد، نمیتوان حکم مناسبی دربارهی آن داد. به نظر بنده ایشان تقریر کاملی از اصل مسئله ندارند: #اولا بنده با جنبه نمادین پیداکردن چادر موافقم؛ اما موافق نیستم که اصل حجاب به عنوان نماد هواداری نظام تثبیت شده است. این مغالطه در بند اول فرمایش ایشان سبب سستی استدلالشان شده است. #ثانیا آیا حاکمیت به حجاب، رنگ سیاسی پاشیده است که توصیه میشود رنگ سیاسی نپاشیم؟ پوشش، قانونی از قوانین کشوری است، چنانکه ممنوعیت رشوه و ردشدن از چراغ قرمز، قانون است. چه کسی آن را سیاسی کرده است؟ حاکمیت؟! #ثالثا منظور ایشان از مراکز تصمیمساز کجاست؟ قوه مقننه و شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا جای دیگر؟ و منظور ایشان از حل مشکل چیست؟ تغییر قانون حد پوشش یا حذف آن؟
🍀 2.مهمتر از همه این نکات، من خطای اساسی را در خط اول این یادداشت میدانم: « #حجاب_اجباری». کل یادداشت ایشان حول این مفهوم میچرخد و ازاینرو آن را به قهقرا برده است. مفهوم حجاب اجباری، اساسا مفهومی نادرست و استفاده از آن، بازی در زمین رقیب است. مفهوم درست مسئله « #حجاب_قانونی» است نه « #حجاب_اجباری». به نظر بنده، همین نقطه شروع، منشاء اختلاف اساسی و حلناپذیری مسئله شده است. این دو مفهوم را بایستی به کمک اصل همنشینی معنا کرد.
🍀 حجاب اجباری در مقابل حجاب اختیاری است. اما حجاب قانونی در مقابل حجاب غیرقانونی. به حکم فطرت، آدمی میل به #اختیار دارد و از هرگونه #اجبار بیزار است؛ بنابراین با استفاده از اصطلاح حجاب اجباری، پیشاپیش مخالف فطرت و وجدان بودن مسئله را پذیرفتهایم! در حالی که پوشش، یکی از عناصر فرهنگی اجتماعی هر جامعه است و هر جامعه دارای فرهنگ، به حکم آنکه #فرهنگ دارد، چارچوبهایی برای پوشش افراد معین میکند که بهصورت نانوشته در جامعه جریان پیدا میکند. همچنین هرجامعهای برای پاسداری و حراست از فرهنگ خویش، اصول مهم فرهنگی خود را به صورت قانون در میآورد تا بتواند از بینظمیهای احتمالی و اختلال در نظام اجتماعی جلوگیری کند. بنابراین اصل «پوشش و حجاب قانونی» اصلی وجدانی است؛ هرچند هر فرهنگ پویا، دربارهی حدود آن بستر گفتوگو را فراهم میکند. چنانکه بسیاری از کشورها حد و مرزهای مشخصی برای پوشش شهروندان معین کرده و میکنند. (مثلا قانون میکنند که کسی نباید حجاب داشته باشد!)
🍀 به نظر میرسد این مواجه با مسائل فرهنگی، در نهایت به نوعی وادادگی فرهنگی میانجامد که رقیب شما برای تحمیل فرهنگ خود، با استفاده از ابزارهای رسانهای دست روی هر مسئله فرهنگی گذاشت، تحت قالب زیبا و فریبندهی گفتوگو، از موضع خود عقب نشینی کنیم.
🍀 اما، بله! دو نکته مهم در مسئله حجاب قانونی در جامعه امروز ما وجود دارد: اولا قانونهای برآمده از فرهنگ، باید #فرهنگ_پشتیبان خود را حفظ کنند؛ مگرنه از درون تهی میشوند. جامعهای که یک روز پوشش موی سر خانم را مساوق حیای زن تعریف میکرد، امروز بهراحتی بین حیا و پوشش مو، تفکیک قائل میشود. بنابراین فرهنگ پشتیبان تغییر کرده. لذا مطالعه این فرهنگ جدید برای پاسداری از فرهنگ اصیل، ضروری است. (همچنین مطالعه این فرهنگ، به معنای تایید آن نیست. چراکه فرهنگ را قابل مهندسی میدانیم. چنانکه رقیب شما بدون آنکه اعلام کند، فرهنگ شما را به سمت مورد علاقه خویش هدایت میکند، شما نیز بایستی طبق مصلحت مطابق با واقع، بکوشی فرهنگ را به سمتی که میخواهی مهندسی کنی.)
🍀 ثانیا مخالفت با قانون پوشش، در ایران جنبهای نمادین پیدا کرده است. در واقع مخالفت با این قانون، مخالفت با حجاب نیست؛ واکنش خلاقانهای است بدین معنا که «من میاندیشم و من تصمیم میگیرم». بنابراین نباید سادهاندیشانه تصور کنیم هر کسی که از مخالفت با این قانون دم میزند، رهیافتی سیاسی دارد! باید مطالعه کنیم و ببینیم آیا بستر مناسبی برای ابراز وجود و ابراز استقلال عمل به نسل جدید خود دادهایم؟ یا ببینیم آیا کاری کردهایم که باعث شود نسل جوان همچون فرزندی که از پدر خود دلخور است، بهانهای پیدا میکند تا لج کند؟ این مطالعات فرهنگی برای حل مسئله حجاب قانونی، ضرورتی اجتنابناپذیر دارد؛ در حالی که تقریر مسئله بهعنوان مسئلهای سیاسی، خود پاشیدن رنگ سیاسی به مسئله است.
🌐 @aliebrahimpour_ir
بسماللهالرحمنالرحیم
🌺نوشتن باید جزئی از زیست ما باشد. روزگاری بود که #نویسندگی به مثابه #ابراز بود؛ کسی مینوشت که میدانست. برای همین هم معمولا علما موقعی دست به قلم میشدند و توصیه به نوشتن میکردند که به حدی از پختگی علمی میرسیدند. امروز نویسندگی بهمثابه #تفکر است. قلم ابزاری برای فکر است. پس #می_نویسم_پس_هستم .
🌺مشغولیتهای زندگی و ایجاد نقطه (بلکه نقاط) عطف در آن، باعث شد مدتی این مثنوی تعطیل شود. گمشدهای که هرچه زودتر باید احیا شود. #یک راهکار آن، تمامکردن هرچه سریعتر پروندههای عقب افتاده است که به امیدخدا انشاءالله این ماه مبارک رمضان را به آن اختصاص داده ام. راهکار #دوم، احیای هرچه سریعتر اینجا و پیج اینستاگرام است.
🌺دربارهی #اینستاگرام، من هنوز با چالش نظری مواجهم. در واقع کانال تلگرامی را جایی برای آرشیو مطالب اینستاگرام تاسیس کردم؛ اما به مرور خودش اصالی شد و شد هووی اینستا. این نمودی از چالش نظری است. اینستا نوعی #رسانه است که هرچه بیشتر خود را در اعماق زندگی شخصی ما فرو میکند و میخواهد هرچه بیشتر اطلاعات ریز شخصی ما را ببلعد. و من چرا باید با او همراهی کنم؟ از هر مکانی عکس بگیرم؛ از هر خوراکی؛ از هر لحظه لذتبخشی؛ از هر خبری؟! خب این چالش هنوز با من همراه است. گاهی عامدا عکسی میگیرم یا متنی مینویسم، ولی منتشر نمیکنم. مثلا تقریبا خبری از نقدهای سینمایی من در پیج اینستا نیست! در هر صورت ذهنم با این چالش همراه است. شاید بعدا بیشتر در این باره گفتم و نوشتم.
🌺 در طول یکسال اخیر، بیشتر یادداشتهای من در همکاری با خبرگزاری #رسا بودهاند؛ چنانکه مشهود است. سعی میکنم وقایع و نوشتههای #سال97 را در اینجا و #اینستا جمعبندی کنم. همینطور لازم است که یادداشتهای قدیمی که در اینستا نیامدهاند را هم قرار بدهم.
🌺 الیه توکلت و الیه انیب
🌐 @aliebrahimpour_ir
جلسه #تجلیل_از_طلاب_ممتاز_سطوح_عالی
22 اسفند 97
حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام:
@hemamkazem
. باسمه
. 🎬 #نقد_فیلم سینمایی🎬
. « #تنگه_ابوقریب »
✳️عنوان: «تنگه ابوقریب» نسخهی ایرانی اما ناقص «ستیغارهای»
✳️بررسی مقایسهای تنگهابوقریب بهرامتوکلی و Hacksaw Ridge ملگیبسون
. ▫️علی ابراهیمپور▫️
. ( #بخش_اول از دو)
💠 «تنگه ابوقریب» با نامزدی در 11رشته و کسب 6 سیمرغ همچون بهترین فیلم و بهترین کارگردانی، پرافتخارترین فیلم سیوششمین جشنواره فیلم فجر، یکیاز سهفیلم سازمان اوج در این دوره از جشنواره، دومین تجربهی سعید ملکان در تهیهکنندگی فیلم ژانر دفاع مقدس و اولین تجربه بهرامتوکلی در کارگردانی این ژانر است.
💠 «تنگه ابوقریب» بنابر گفتهی توکلی، برداشتی آزاد و دراماتیزهشدهای است از داستان واقعی فداکاری، جانفشانی و ایثار بچههای لبتشنه گردان عمار لشکر ۲۷ محمدرسولالله در 21تیرماه1367؛ یعنی دقیقا یکهفتهمانده به تصویب قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران. در خلاصهداستانی که از سوی تیم سازندهی فیلم منتشر شده است، میخوانیم: «در ۲۱ تیرماه ۱۳۶۷، حمله وسیعی سراسر جبهه جنوب را درگیر میکند، یکی از نقاط حساسی که دشمن قصد عبور از آن و رسیدن به شهرها و جادههای کلیدی ایران را دارد تنگه ابوقریب است، تنگهای که نام و خاطرهاش در میانهی تاریخ رسمی روزهای پایانی جنگ گم شده... تنگهای که محل مقاومت افراد گردان عمار بود...»
💠 اساسا فیلم سینمایی، چیزی غیر از مستند است. سینما یعنی روایت و روایت یعنی داستان و تنگه ابوقریب -برخلاف چیزی که پیش از این از توکلی توقع داشتیم- فاقد داستان است. بنابراین مقدمه ندارد؛ چالش ندارد؛ نقطه اوج ندارد؛ پایانبندی ندارد. صرفا یک نمایش خشکوخالی است. نمایشی که البته به برکت جلوههای ویژهی میدانی گاهی صحنههای زیبا و احساس برانگیزی خلق میکند. اما چون خشک و بیچالش است، بدون روح است و درام واقعی شکل نمیگیرد. فیلم میکوشد درام را در همان خلق صحنههای احساسبرانگیز تامین کند. سکانس مقدمه فیلم، البته ما را آماده میکند برای نمایش یک داستان؛ چهارشخصیت دور یک میز مشغول خوردن آبهویج با داشتن هدفی خاص و مشخص (پول قرضدادن به حسن) نشستهاند. این مقدمه ما را آماده میکند که داستانی را با این 4شخصیت ادامه دهیم و پول قرضدادن به حسن به عنوان یک کد، تاثیری در نقطه اوج و فرود داستان داشته باشد و در ادامه دیکُد شود. اما این توقعی کور است. هنگامی که میبینیم فیلم از نیمه گذشته، دیگر ناامید میشویم و بیخیال آن مقدمهی دهدقیقهای طولانی.
💠 تنگهابوقریب، شباهتهای عجیبی دارد به فیلم «ستیغ ارهای (Hacksaw Ridge)» اثر ملگیبسون که نامزد بهترین فیلم و بهترین کارگردانی اسکار نیز بود. این شباهت به قدری است که میتوانیم با تقریب خوبی مطمئن شویم یکی از فیلمهایی که زیر دست توکلی بوده و از روی آنها برای تنگهابوقریب قلم زده، حتما ستیغارهای است. مجیدِ تنگهابوقریب (با بازی زیبای جواد عزتی) که دکتر گروهان است با درصد بالایی، همان «دزموند داس» امدادگرِ ستیغارهای است. خیلی از روحیات او را هم دارد. هر دو مهربان و دلسوزند. دزموند، روحیهای فردی داشت و بنابه وظیفهی ملی به جنگ آمده بود. مجید هم درجایجای دیالوگهایش توجه به فردیت خودش را بروز میدهد. نمونهاش آنجا که وقتی علی کوچولو (با بازی مهدی قربانی) -که برای اولین بار میخواهد خط مقدم را تجربه کند- انبوهی از رزمندگان را میبیند، میپرسد چرا اینها نماندهاند خط و دارند بر میگردند؟ جوابی که از مجید میشنود این است که «کلاه خودت را بچسب باد نبرد.» این شباهت حتی در رفتار و دیالوگها هم هست. دزموند بارها تاکید میکرد حتی یک زخمی هم روی زمین نماند و سعی میکند همه را برگرداند. این دیالوگ را در میانهی میدان از هم مجید میشنویم. او هم میکوشد حتی یک زخمی هم از قلم نیفتد.
💠 غیر از شباهت شخصیت، شباهت در صحنهها نیز دیده میشود. سکانس حرکت گردان عمار، که پشت کامیون نشستهاند و به سمت خط میرود و در این حال صحنههای دلخراش مجروحین را میبینند که از کنار جاده به عقب بر میگردند، رونوشتی از سکانس مشابهاش در ستیغارهای است. با این تفاوت که تکلیف بسیاری از این صحنهها در تنگهابوقریب با کلیّت ساختار فیلم روشن نیست. یکربع-بیست دقیقهای که بچهها پشت کامیون نشستهاند، جاده بسته شده، پایین میآیند و به مردم کمک میکنند، چه نقشی در تنگه ابوقریب دارد؟! هیچ! دقایقی فیلمپُرکن اند که البته خودش میتوانست یک فیلم کوتاه جذاب باشد.
(ادامه...)
🗓📝 تاریخ انتشار: 97/11/1
[ #فیلم #نقد #سینما #نقد_فیلم_سینمایی #نقدفیلم #رزومه #یادداشت ]
🌐 @aliebrahimpour_ir
. باسمه
. 🎬 #نقد_فیلم سینمایی🎬
. « #تنگه_ابوقریب »
✳️عنوان: «تنگه ابوقریب» نسخهی ایرانی اما ناقص «ستیغارهای»
✳️بررسی مقایسهای تنگهابوقریب بهرامتوکلی و Hacksaw Ridge ملگیبسون
. ▫️علی ابراهیمپور▫️
. ( #بخش_دوم از دو)
💠اما مهمترین نکتهای که این تقلید را ناقص و ناکارآمد کرده، محور فیلم است. ستیغارهای چنانکه از عنوانش مشخص میشود، حماسهای را که در منطقهای خاص (یک کوه) توسط شخصیتی مشخص رخ داده، روایت میکند. اما محور داستانِبالقوهای که تنگهابوقریب میخواسته داشته باشد، مشخص نیست. فیلم شخصیت محور است یا رویدادمحور یا مکان محور؟ قرار بوده در کنار یک (یاچند) شخصیت، واقعهای تاریخی بازآفرینی و نمایش داده شود یا با محوریت خودِ آن واقعه، شخصیتها را هضم کنیم یا در واقع مکان است که محور رویدادها و شخصیتهاست؟ تنگه ابوقریب شدیدا افت و خیز دارد. گاهی با شخصیتها همراه است و گاهی واقعهمحور و گاهی روی مکان مانور میدهد. ازاینرو نفسِ روایتِ فاقد داستان فیلم هم، تکهتکه شده است.
💠همچون ستیغارهای، تنگهابوقریب نیز نام یک مکان را یدک میکشد. اصل ماجرا، تنگهی ابوقریب است. اما مخاطب به هیچ عنوان با مکان ارتباط نمیگیرد. برخلاف ستیغ که کاملا مکان و موقعیت جغرافیایی، ورودی و خروجی و اجزایش برای مخاطب روشن است. تنگهابوقریب در معرفی مکان عقیم است. اشکال اساسی نیز در طراحی ناکارآمد و اشتباه صحنه جنگ است. چرخش و عقبوجلوشدن دوربین، فهم مکانی را از ما میگیرد. البته مشکل اساسی از دوربین نیست، از خود کارگردان است. کارگردان خودش مکان را فهم نکرده و برای همین نتوانسته منتقل کند. نیروها چرا در میانه میدان اینقدر دور خودشان میچرخند؟ این تنگه کجاست؟ همین کانال دو متری تنگه است؟ کل محدودهای که بچهها عقبوجلو میروند، مساحت کوچکی دارد که ورودی و خروجی آن معلوم نیست. لوکیشنی که برای تنگه انتخاب کردهاند، باز و خلوت است. هرچند سعی کردهاند با موانع دستی در آن چالش ایجاد کنند، اما باز هم لخت و خالی است. هرچند مخاطب میتواند از روی مرام و معرفت و حُسن نیت، تنگه را در دلش بازسازی کند، اما روی پرده، تنگهای در کار نیست. دشت وسیع و بیسروتهی است و یک کانال.
💠متاسفانه طراحیهای جنگ نیز بهغایتخود ضعیفاند. حسن (با بازی مقبول و برنده سیمرغ امیر جدیدی) از فاصلهی صدمتری و دویستمتری، آرپیجی را میگذارد روی دوشش و پشتسرهم تانک شکار میکند. آرپیجیزدن واقعا مثل پرتابکردن سنگ نیست که اینقدر راحت نمایشش میدهد. جنگی تصویرش نمایش داده شد، هم تنبهتن بود و هم نبود! اگر این ضعف طراحی جنگ را بگذارید کنار تصویر ناقص از مکان، یعنی با نقاشیای مواجه هستیم که نه پسزمینهی مشخصی دارد و نه کنش شخصیتهایش مشخصاند.
💠با این وجود، تنگهابوقریب توانسته همچون ستیغارهای تصاویری دقیق از صحنهی دردناک و پرتنش جنگ ترسیم کند. به برکت چهرهپردازی ملکان، جلوههای ویژه و طراحیهای توکلی، تصاویر خلقشده در تنگه ابوقریب نیز، زیبا و فوقالعادهاند. ترکشی که به گردن رزمنده در حال حرکت میخورد و خون فواره میزند بیرون. دستوپای قطع شدهای که گوشهای افتاده و مجید برمیدارد و میگذارد روی جنازه صاحبش. دستی که از بازو قطع شده و مجید با چفیه میبنددش؛ انبوه جنازههایی که منظم کنار هم قرار میدهند و چشم هم ناظر رهگذری را به خود جلب میکند و... همه و همه تصاویری ناب و بینظیرند که کمتر مشابهی در تاریخ سینمای دفاع مقدس دارند. هرچند که در کنار اینها تصاویر نازلی هم باشد؛ مثل خونی که بلافاصله بعد از ترکشخوردن مجید و شهادتش از سرش جاری میشود، از شربت آلبالوی سنایچ هم رقیقتر است.
💠تنگهابوقریب دومین محصول دفاعمقدسی سعید ملکان، بعد از «ویلاییها» و اولین تجربه توکلی در این ژانر است. هرچند ضعفهای محتوایی و متنی فراوانی دارد، اما با تصویرسازیهای زیبا، جلوههای ویژه مناسب و بازیهای مقبول بازیگرانش، روح دوبارهای در سینمای دفاع مقدس دمیده و پلهی رشدی برای آن محسوب میشود. تنگهابوقریب نشان داد در کنار آنکه میشود از الگوهای موفق جهانی برای ارتقای سینمای دفاع مقدس بهره برد، تقلید ناقص در این زمینه اثری کاریکاتوری تولید خواهد کرد.
//پایان//
🗓📝 تاریخ انتشار: 97/11/1 - آفتابیزد
[ #فیلم #نقد #سینما #نقد_فیلم_سینمایی #نقدفیلم #رزومه #یادداشت ]
🌐 @aliebrahimpour_ir
مقایسه تنگه ابوقریب و ستیغ اره ای - 1بهمن97 - آفتاب یزد - صفحه8.pdf
303.5K
🎬 #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب »
✳️عنوان: «تنگه ابوقریب» نسخهی ایرانی اما ناقص «ستیغارهای»
🔺 #روزنامه #آفتاب_یزد
🗒انتشار: شماره5376، دوشنبه، 1بهمن97 - ص8
🌐 @aliebrahimpour_ir
عقل یشمی خالخال پشمی
🎬 #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب » ✳️عنوان: «تنگه ابوقریب» نسخهی ایرانی اما ناقص «ستیغارهای» 🔺 #روزن
🎬 #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب »
✳️عنوان: «تنگه ابوقریب» نسخهی ایرانی اما ناقص «ستیغارهای»
🔺 #روزنامه #آفتاب_یزد
🗒انتشار: شماره5376، دوشنبه، 1بهمن97 - ص8
🌐 @aliebrahimpour_ir
🌷 « #گزارش #یادداشت / #نقد » 🌷
[ #گزارش_یادداشت #گزارش_نقد_فیلم ]
✅موضوع: #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب »، اثر سینمایی بهرام توکلی. - شماره2
🏷 عنوان: «تنگه ابوقریب» نسخهی ایرانی اما ناقص «ستیغارهای» (بررسی مقایسهای تنگهابوقریب بهرامتوکلی و Hacksaw Ridge ملگیبسون)
🖌 علی ابراهیم پور
🗓تاریخ نگارش: 97/6/10
📇تعداد واژگان: 1250
🗒تاریخ انتشار: 97/11/1
📎توضیح: منتشر شده در #روزنامه #آفتاب_یزد
📸https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/482
💠مطالعهی نسخه #کامل و #نهایی :
1️⃣https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/480 [بخش اول]
2️⃣https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/481 [بخش دوم]
💠 لینکهای مربوط به انتشار:
🔗 http://aftabeyazd.ir/index.php?year=1397&month=11&day=01&category=8&
🔗 http://aftabeyazd.ir/127997-%C2%AB%D8%AA%D9%86%DA%AF%D9%87-%D8%A7%D8%A8%D9%88%E2%80%8C%D9%82%D8%B1%DB%8C%D8%A8%C2%BB-%D9%86%D8%B3%D8%AE%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D9%86%D8%A7%D9%82%D8%B5-%C2%AB%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%BA%E2%80%8C%D8%A7%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C%C2%BB.html
🔗http://aftabeyazd.ir/?newsid=127997
🔗http://aftabeyazd.ir/archive/1397/11/01/8.pdf
🔹پ.ن: دربارهی تنگه ابوقریب، سه نقد نوشتم. نقد کامل و مفصل در شماره اخیر نشریه #نقد_سینما منتشر شده است.
نقد شماره1 که در رسا منتشر شد را در اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/448
🌐 @aliebrahimpour_ir
📣 تازهترین شماره «نقدسینما» منتشر شد - 25اسفند97
🔺شماره ۱۳و۱۴ #نقدسینما در یک جلد و در ۳۳۶ صفحه، منتشر شد. این شماره با طراحی و قطع جدید در کتابفروشیها و مراکز فرهنگی در دسترس مخاطبان خواهد بود.
🔺با گفتارها و نوشتارهایی از: پرویز جاهد، بهمن فرمانآرا، پوران درخشنده، احسان عبدیپور، متیو برنارد، آندره لافونتین، سوزان کینگ، مارک دیگریفیث، کتی بنجامین و...
@MovieReviewMag
عقل یشمی خالخال پشمی
📣 تازهترین شماره «نقدسینما» منتشر شد - 25اسفند97 🔺شماره ۱۳و۱۴ #نقدسینما در یک جلد و در ۳۳۶ صفحه،
📌 #گزارش #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب » (شماره 3 - نسخه کامل)
🔻 #دانلود :
📥 eitaa.com/aliebrahimpour_ir/489
🔶عنوان: در اوج و حضیض «تنگهابوقریب»
🔸زیرعنوان: شاهکارهای کارگردانی، تقلیدها و ضعفهای متنی در نقد فیلم تنگهابوقریب
🏷 تیتر چاپ شده: «دزموند داس» در گردان عمار
🖌 علی ابراهیم پور
🗓تاریخ نگارش: 28/مرداد/97
🗒تاریخ انتشار: اسفند97
📇تعداد واژگان: 2370
📖 انتشار در نشریه #سینمایی #نقدسینما - شماره 13و14 - اسفند97
📮خرید نشریه:
🔗 https://b2n.ir/28827
🌐 @aliebrahimpour_ir
عقل یشمی خالخال پشمی
📌 #گزارش #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب » (شماره 3 - نسخه کامل) 🔻 #دانلود : 📥 eitaa.com/aliebrahimpour
در اوج و حضیض «تنگهابوقریب» - علی ابراهیم پور.pdf
553K
📌 #گزارش : #دانلود #نقد_فیلم « #تنگه_ابوقریب » (شماره 3 - نسخه کامل)
🔶عنوان: در اوج و حضیض «تنگهابوقریب»
🔸زیرعنوان: شاهکارهای کارگردانی، تقلیدها و ضعفهای متنی در نقد فیلم تنگهابوقریب
🏷 تیتر چاپ شده: «دزموند داس» در گردان عمار
🖌 علی ابراهیم پور
🗓تاریخ نگارش: 28/مرداد/97
🗒تاریخ انتشار: اسفند97
📇تعداد واژگان: 2370
📖 انتشار در نشریه #سینمایی #نقدسینما - شماره 13و14 - اسفند97
📮خرید نشریه:
🔗 https://b2n.ir/28827
🌐 @aliebrahimpour_ir
هدایت شده از سرائر | مجله دین و روحانیت
📜علم تولید کردنی نیست، کشف کردنی است
🔻رسول جعفریان در کانال تلگرامی خود نوشت:
🔹این روزها مرتب از تولید علوم انسانی سخن گفته می شود. واقعیت این است که علم طبیعی باشد یا انسانی، علم است، امر کشفی است، نه امر تولیدی؛ چرا این کلمه را تا این اندازه با تسامح بکار می بریم؟ این صنعت است که تولید می شود، علم بر اساس هر تعریفی که باشد، نوعی کشف است، کشف واقع. اگر چیزی کشف واقع است، آن را تولید نمی کنند. آنچه تا اندازه ای و در ترکیب با علم تولید کردنی است، صنعت است، صعنتی که تازه بخش مهمی از آن هم دانش و علم است که باید کشفش کرد، و آنگاه که فرضا در معماری تبدیل به شهرسازی و خانه سازی می شود، می تواند با علائق و آرمانها و باورهای مردم ترکیب شده و این طور تولید شود. اگر این تعبیر درست باشد، در تکنولوژی آن هم از زاویه ای خاص درست است. ما در مورد قوانین نور، تابش خورشید، پدید آمدن گرما و سرما و آثار و حرکت آنها، و صدها مساله دیگر، علم تولید نمی کنیم، علم کشف می کنیم، در علوم انسانی هم هرچند نه به آن دقت، اما از نظر ماهیت علم بودن، کار کشف می کنیم. آن وقت بر اساس آن نظریات، وقتی می خواهیم معماری خانه مان را درست کنیم، به گونه ای طراحی می کنیم که بهترین تناسب را داشته باشد. همان وقت، بر اساس برخی از باورهای مذهبی یا اخلاقی، پنجره و محل نور را مشخص می کنیم. چطور ممکن است کسی این دو مقام را به راحتی با هم خلط کند و مرتب دم از تولید علوم انسانی بزند. اگر چیزی علم است، باید درس خواند، باید تحصیل کرد تا مناسبات واقعی موجود در عالم را فهمید. این فریب است که کسی تصور کند ما می توانیم علوم انسانی را خلق کنیم و آن وقت دنیای مطابق میلمان را بسازیم. یکی از نتایج این ماجرا آن است که حالا در قم موسساتی درست شده که به مغزشان فشار می آورند علوم انسانی بسازند و علم را مطابق خواهش نفس خویش کنند.
@saraeer
هدایت شده از سرائر | مجله دین و روحانیت
📜معناداری اصطلاح «تولید علم»
🔻علی ابراهیمپور در پاسخ به «رسول جعفریان» نوشت:
🔹آقای رسول جعفریان، در ادامهی یادداشتهای روزمرهشان دربارهی علم، در نوشتار اخیر خود، بر تعبیر «تولید» علم تاختهاند. لُب نقد ایشان این است که علم کشفکردنی است، نه تولیدکردنی و استفاده از «تولید» که از تبار استعاره صنعت مایه میگیرد، نادرست است.
🔹البته این اولین بار نیست که به اصطلاح «تولید» علم، ایراد وارد میشود. این اشکال -که از همان سالیان ابتدایی طرح این شعار توسط رهبری، مطرح شد- آنقدر تکرار و نخنما شده است که دور از ذهن بود که دگربار مطرح گردد. شخص رهبری نیز مکرر به بیثمری آن اشاره کردهاند: (ر.ک: بیانات در 1385/05/23)
🔹مقصود از تعبیر تولید علم بهمعنای درنوردیدن مرزهای علم و دانش، برای اذهان بیغرض، روشن است. اما اگر بخواهیم به این اشکال –نه در سطح نازل و ژورنالیستی مطروحه، بلکه- به عنوان پرسشی فلسفه علمی بنگریم، از پنج جنبه نادرست و غیروارد است:
1.جنبهی جامعهشناسی علم
🔹هر استعاره، وجه و بُعدی از ابعاد شیء را معرفی کرده و شیء مورد شناسایی را «بهمثابه» مصداقی از استعاره، مینمایاند. علم، غیر از آنکه ذاتا گزارشی مطابق و کاشف از واقع است، هویتی جمعی و بینالاذهانی میان محققان و نهادهای علمی اجتماع دارد و از این جهت، خود کنشی از کنشهای اجتماعی است. برایناساس، علم همچون دیگر کنشها ارادی جامعه، قابل تولید است و استعاره تولید از این حیث دربارهی آن کاملا بامعنا و عالمانه است.
🔹کسی که علم را فقطوفقط کشف واقع بداند، بهسختی دچار کژ کارکرد استعاره در فهم شده است؛ چرا که کاشفیت و آیینهیواقعبودن نیز، فقط بُعدی از ابعاد علم و صرفا یکی از استعارههای معرِّف هویت علم است و نه کل آن. بنابراین تبدیل «علم بهمثابه آیینه واقع» به «علم مساوی است با آیینه واقع»، مصداقی از گرفتارشدن به کژکارکرد استعاره است که از آن تحت عنوان مغالطه «کنه و وجه» یاد میکنند. مغالطهی کنه و وجه، آفت تحویلینگری است و شیء را تنها در یک بُعد آن منحصر کرده، از ابعاد دیگر آن غافل میماند.
2.جنبه معرفتشناختی
🔹کاشفیت و استعاره «آیینه واقعیت»، محمولی معرفتشناختی دربارهی علم است. با صرف نظر از هویت بینالاذهانی و اجتماعی علم، هرچند علم از حیث معرفتشناختی، صورت ذهنی مطابق با واقع است، از همین حیث و با نگاه رئالیستی و واقعگرایانه، محقق نمیتواند احکام ریاضی، طبیعی یا انسانی را ایجاد کند، اما میتواند آنها را بفهمد، کشف کند و وارد جهان ذهنی خود کند. اتحاد ذهن عالِم با عالَم (واقعیت خارجی) و سپس وارد کردن آن به زبان و کتابت، تلاش شخص دانشمند و «تولید» اوست.
3.جنبهی منطقی
🔹«تولید» بدون اشتقاق از استعاره صنعت، بهخودیخود نیز واژهای معنادار برای انتساب به علم در منطق اسلامی است. در منطق، حصول نتیجهای که از دو مقدمهی قیاس حاصل میشود، با مشتقات ماده «و-ل-د» از آن یاد میشود. (ر.ک: الاسس المنطقیه للاستقرا، منطق و مباحث الفاظ، تلخيص المحصل و...)
4.جنبهی زبانشناسانه
🔹واژهی «صنعت» در سنت و تراث اسلامی-ایرانی، به معنای مطلق پیشه، حرفه و کار است. مطابق با این سعه معنایی، از نبوت و حکمت و خلافت تا آهنگری و... را در بر میگیرد. (ر.ک: رساله صناعیه میرفندرسکی) بر این اساس، صنعت استعاره نیست؛ بلکه از حیث زبانشناسانه، صنعت دانستن علم، حقیقی است.
5.جنبهی تاریخی
🔹ورای تمامی مباحث نظری، رابطهی قدرت و اقتصاد با علم و معرفت، برآگاهان تاریخ، مسئلهای پوشیده نیست. در طول تاریخ، هنگامی که حاکمیت یا نهادهای اقتصادی، نیازمند به علم یا معرفتی میشدهاند، علم و معرفت متناسب با آن، رشد کرده و بالیده است. تولید و نشر کتبی مانند اخلاق ناصری و زیج ایلخانی، ماجرای بیتالحکمه، داستان نگارش «شاهنامه» و همچنین، اثرات علمی انقلاب صنعتی، نمونههای روشن تاثیر نهادهای قدرت و اقتصاد بر علماند.
🔹در دورانی که لازم است اهتمام اصلی شخصیتها، بر روی ترویج، امتداد و عملیاتیکردن سیاست تولیدعلم متمرکز شود، گاه اشکالاتی ابتدایی مطرح میشود که اصل ماجرا را منحرف میسازد. واقعیت آن است که تولید علم –چنانکه در بیانیه گام دوم توصیف شده است- به گفتمانی رایج تبدیل شده و دیگر در اصل و ضرورت آن، شک و شبههای نیست. شک در مقابل بدیهی، هرچند ممکن است بهسان ریختن زباله (!) در زمزم برای برادر حاتمطایی، موج آنی رسانهای بیافریند، اما منطق جریان گفتمان تولید علم، آنچنان قوی و استوار است که روسیاهی آن، تنها به چهرهی زغالها خواهد ماند.
🔸متن کامل این یادداشت را می توانید در لینک زیر مطالعه کنید:
http://rasanews.ir/fa/news/600922
🔸یادداشت رسول جعفریان با عنوان «علم تولید کردنی نیست، کشف کردنی است» را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/saraeer/362
@saraeer
عقل یشمی خالخال پشمی
📜معناداری اصطلاح «تولید علم» 🔻علی ابراهیمپور در پاسخ به «رسول جعفریان» نوشت: 🔹آقای رسول جعفریان،
معناداری اصطلاح تولید علم - نقد رسول جعفریان - علی ابراهیم پور.pdf
207.1K
#دانلود #متن #یادداشت #مقاله
📌 عنوان: معناداری #استعاره "«تولید» علم" از جنبه جامعهشناسی علم، معرفتشناسی، منطقی، زبانشناسانه و تاریخی
🔖 (نقدی بر یادداشت " #علم تولیدکردنی نیست" آقای رسول جعفریان)
🖌 علی ابراهیمپور
🗓نگارش: 97.12.16
📝تعداد واژگان: 2222
📍انتشار: خبرگزاری رسا
🔗 http://rasanews.ir/fa/news/600922
📍انتشار خلاصه در کانال سرائر:
🔗 https://eitaa.com/saraeer/423
🌐 @aliebrahimpour_ir
🌷 « #گزارش #یادداشت / #گزارش_یادداشت #مقاله » 🌷
📌 عنوان: معناداری #استعاره "«تولید» علم" از جنبه جامعهشناسی علم، معرفتشناسی، منطقی، زبانشناسانه و تاریخی
🔖 (نقدی بر یادداشت " #علم تولیدکردنی نیست" آقای رسول جعفریان)
🖌 علی ابراهیمپور
🗓نگارش: 97.12.16
📝تعداد واژگان: 2222
📍انتشار: خبرگزاری رسا
🔗 http://rasanews.ir/fa/news/600922
📍انتشار خلاصه در کانال سرائر:
🔗 https://eitaa.com/saraeer/423
📥 #دانلود متن یادداشت
🔗https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/496
✏️ مطالعه یادداشت آقای دکتر رسول جعفریان:
🔗https://t.me/jafarian1964/11870
🌐 @aliebrahimpour_ir
آنتن فروشی یا تن فروشی - نقد سیاست صداوسیما در تبلیغات - 98.2.28.pdf
123.7K
🔥 #دانلود متن کامل #یادداشت 🔥
📌 عنوان: «آنتن فروشی یا #تن_فروشی » صداوسیما
🔖 نقدی بر بیقانونی آشکار اداره بازرگانی صداوسیما و راهکارهای پیشرو
🖌 علی ابراهیمپور
🗓نگارش و انتشار در خبرگزاری #فارس : 98.2.28
📝تعداد واژگان: 1473
✅ مطالعه در #خبرگزاری #فارس
🖇 http://fna.ir/d9nncl
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌 آنتن فروشی یا #تن_فروشی؟
🔖نقدی بر بیقانونی آشکار اداره بازرگانی صداوسیما و راهکارهای پیشرو
🖌علی ابراهیم پور (سطح عالی حوزه علمیه قم - کارشناسی ارشد مدیریت راهبردی فرهنگ)
🗓 نگارش و انتشار در فارس :1398.2.28
#بخش_اول از سه
🍀 چند هفتهای است که کلیپ یک هموطن درباره ناکارآمدی « #سردوش_سوبان» همراه با لبخند در گوشی افراد ردوبدل میشود؛ شاید آن هموطن بهدرستی از محصول استفاده نکرده و نتوان به آن برای داوری دربارهی این محصول استناد کرد. اما چند روزی است که وزارت بهداشت رسما اعلام کرده « #لوسیون_موی_بهاره» که با تبلیغات بسیار عریض و طویلی، شبکههای رسانه ملی را قبضه کرده، فاقد مجوز از سازمان غذا و داروست و هیچگونه مجوز درمانی ندارد و اساسا در علم پزشکی، هیچ درمان قطعی برای جلوگیری از ریزش مو وجود ندارد!
🍀 هنوز خاطره #برنج_محسن و #کرم_حلزون از یادهای ما نرفته که موارد جدیدی روزبهروز به این لیست اضافه میشوند. سوال اینجاست که اداره بازرگانی صداوسیما که مسئولیت آنتنفروشی را برعهده دارد، بر اساس چه روال و ساختاری کار میکند که اینقدر بیدروپیکر هر چیزوناچیزی به خورد مردم داده میشود؟ نظارت کجاست؟ این سوالی بود که #سیدمحمود_رضوی -تهیهکننده سینما و تلویزیون- هم در توییتی به آن اشاره کرد. پاسخ #حسامالدین_آشنا -نماینده قوه مجریه در شورای نظارت بر صداوسیما- اما بسیار شگفتانگیز و عذری بدتر از گناه بود؛ او مدعی شد هم گزارش دادهاند و هم مکاتبه کردهاند؛ اما چون صداوسیما پول ندارد، پس حق دارند پخش کنند!
🍀 اداره بازرگانی، آنتن صداوسیما را دربرابر چه چیزی میفروشد؟ علیالظاهر پول. طبیعی نیز هست؛ بودجه صداوسیما عموما در #گروگان دولت است تا بتواند اعمال فشارهای خود را داشته باشد. اما این ابدا معاملهی با مصلحتی نیست. صداوسیما غیر از آنکه با #سلامتی و #جان مردم بازی میکند، لگد به #اعتماد_عمومی مردم به یگانه تریبون حاکمیت نیز میزند.
🍀 هرچند فضای مجازی درصدی از زمان مخاطبین را از آن خود کرده، اما با این حال، هنوز صداوسیما نفر اول رسانهی مورد مراجعه بدنهی مردم است. مخاطب وسیعش، او را به گزینهی اول تبلیغات صنایع کشور تبدیل کرده و هیچ رسانهی دیگری نمیتواند از لحاظ برد اثرگذاری و همچنین، قیمت با او رقابت کند. صداوسیما اصلیترین رسانهی رسمی #حاکمیت است و در همین تریبون، صحبت مقامات را به عموم مردم میرساند. بنابراین اعتماد به آن، مساوی است با اعتماد به زبان حاکمیت. مردم هنگامی که کارشناسی در تلویزیون میبینند، باور دارند -ویا حداقل در مقام باور داشتن هستند- که کسی با نظارت او را قرار داده و او واقعا کارشناس است. آشپز را آشپز میپندارد و پزشک را پزشک. همچنین است، تبلیغات! مخاطب پیام بازرگانی، تبلیغات محصولی که در صداوسیما پخش میشود را محصولی مورد تایید حاکمیت میداند. مردم، تبلیغات تلویزیون را باور میکنند، چون «تلویزیون» آن را پخش میکند. حال اگر این محصول، بیپشتوانه و نادرست باشد، بیش از هر چیز، #حیثیت و #هویت صداوسیما که تریبون حاکمیت است، ضربه میخورد.
🍀 مجموعه ضوابط تولید آگهیهای رادیویی و تلویزیونی را نهبهراحتی در سایت اداره بازرگانی صداوسیما، بلکه در کتاب مجموعه «قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور» (چاپ وزارت ارشاد اسلامی) میتوان پیدا کرد. این ضوابط که به وسیله اداره کل بازرگانی صداوسیما تهیه شده، در 81اصل قوانین پیامهای بازرگانی را بیان کرده است. هرچند برخی قوانین تبلیغات محیطی (نظیر سیاستها و ضوابط حاکم بر تبلیغات محیطی مصوب جلسه 198، مورخ 27/11/88 شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی)، از قوانین صداوسیما منضبطتر و دقیقتر بوده و رویکرد فرهنگی غنیتری دارند، اما همین قوانین و ضوابط موجود به درستی اجرا نمیشود.
(ادامه در پست بعدی)
📥 https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/503 [دانلود متن کامل]
🖇 https://www.farsnews.com/news/13980228000181 [مطالعه در #خبرگزاری #فارس]
🖇 http://fna.ir/d9nncl [مطالعه در #خبرگزاری #فارس]
🌐 @aliebrahimpour_ir
عقل یشمی خالخال پشمی
📌 آنتن فروشی یا #تن_فروشی؟ 🔖نقدی بر بیقانونی آشکار اداره بازرگانی صداوسیما و راهکارهای پیشرو 🖌عل
📌 آنتن فروشی یا #تن_فروشی؟
🔖نقدی بر بیقانونی آشکار اداره بازرگانی صداوسیما و راهکارهای پیشرو
🖌علی ابراهیم پور (سطح عالی حوزه علمیه قم - کارشناسی ارشد مدیریت راهبردی فرهنگ)
🗓 نگارش و انتشار در فارس :1398.2.28
#بخش_دوم از سه
🌺اما چه میتوان و #باید کرد؟
🌸 1. « #مطالبه_عمومی و رسانهای»: اداره بازرگانی صداوسیما، ایالت #خودمختار پولساز صداوسیماست که از سیاستهای داخلی هیچ شبکهای تبعیت نمیکند. این مضمون را #سرشار، مدیر شبکه کودک در جواب پرسش چندینباره مردم که چرا تبلیغات شبکهی کودک مطابق سیاستهای فرهنگی تربیتی نیست، گفت. او توانست با ایجاد موج مطالبهی عمومی در اینستاگرامش، مردم را به تماس با روابطعمومی صداوسیما و بیان دغدغهشان دعوت کند و نتیجه این شد که اواخر فروردینماه سال جاری، اداره بازرگانی کوتاه آمد و ضوابط خاصی را برای شبکههای کودک و نوجوان وضع کرد.
🌸 بنابراین اولین راهکار در برابر این وضعیت نابهسامان و فعالیتهای غیرقانونی اداره بازرگانی، اطلاع عموم مردم به صورت کلی و همچنین رسانهها بهخصوص، از 81اصل قانون پیامهای بازرگانی است. با اندک بررسی روشن میشود، نه فقط محصولات فاقد مجوز، بلکه بسیاری از تبلیغات عادی نیز، #غیرقانونی هستند؛ مواردی همچون استفاده از کودکان،استفاده از پزشکان بازیگر، استفاده از الفاظ مطلقساز و اغراقآمیز، رواجتجملگرایی، تشویق به اسراف، نشاندادن تاثیرآنی محصولات، استفاده از الفاظ عامیانه، تولید آگهی موزیکال، القای رقص و بسیاری از اصول دیگر، رعایت نمیشود! در واقع به نظر میرسد غیر از قانون پوشش اسلامی موی بانوان، هیچ کدام از اصول و قوانین، عملا اهمیتی برای اداره بازرگانی ندارند. آگاهی و سپس مطالبه مردمی نسبت به اجرای قوانین، میتواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد.
🌸 2. «اعمال نظارت #شورای_نظارت»: قانون اساسی، در اصل175، تعیین و عزل رئیس صداوسیما را به رهبری سپرده و نظارت بر آن را بر عهده شورای نظارتی که متشکل از دوعضو از هرسه قواست. طبق مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام در نحوه اجرای اصل175 (11/7/70)، از وظایف و اختیارات شورای نظارت، «نظارت بر حسن انجام کلیه امور سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و تذکرات لازم در مورد تخلفات و انحرافات جهت اصلاحامور مذکور» و «نظارت بر حسن اجراء قوانین مربوطه در سازمان صدا و سیما» است. پاسخ فوقالذکر #حسامالدین_آشنا، قبل از هرچیز، بر ناکارآمدی و یا حداقل اهمالکاری غیرقابل انکار این شورا دلالت دارد. اگر نمایندگان قوه مجریه، منفعل و بیخیال از بیقانونیهای آشکار اداره بازرگانی صداوسیما سر در گریبان فروکردهاند، آقایان #اژهای و #لاریجانی، نمایندگان قوه قضائیه، چه توجیهی برای این ولنگاری دارند!؟
🌸 3.« #سازمان_بازرسی_کشور»: طبق اصل174 -یک اصل قبل از اصلی که به شورای نظارت بر صداوسیما اشاره دارد- «سازمان بازرسی کشور» وجاهت قانونی دارد نسبت به این مسئله ورود کرده، ادارهی بازرگانی صداوسیما را به اجرای صحیح قانون ملزم کند. در واقع از وظایف قطعی این سازمان (طبق قانون مصوب 15/7/93) بازرسی و نظارت مستمر بر سازمانهایی است که صداوسیما یکی از آنهاست. بر این اساس علاوه بر آنکه قانون فعلی به درستی در مسیر اجرا قرار میگیرد، حقوق تضییع شدهی عمومی نیز، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
(ادامه در پست بعدی)
📥 https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/503 [دانلود متن کامل]
🖇 https://www.farsnews.com/news/13980228000181 [مطالعه در #خبرگزاری #فارس]
🖇 http://fna.ir/d9nncl [مطالعه در #خبرگزاری #فارس]
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌 آنتن فروشی یا #تن_فروشی؟
🔖نقدی بر بیقانونی آشکار اداره بازرگانی صداوسیما و راهکارهای پیشرو
🖌علی ابراهیم پور (سطح عالی حوزه علمیه قم - کارشناسی ارشد مدیریت راهبردی فرهنگ)
🗓 نگارش و انتشار در فارس :1398.2.28
#بخش_سوم از سه
🌸 4.« #مدعی_العموم»: مدعیالعموم به نمایندگی از سوی جامعه، میتواند امر تعقیب دعاوی عمومی را انجام داده و به دفاع از حقوق جامعه بپردازد. از جملهی این حقوق، تبلیغات نادرست از صداوسیماست. اگر تبلیغی کاغذی در شهر پخش میشد و به سلامت و اقتصاد جامعه ضرر میزد، مدعیالعموم میتوانست -و باید- اقامه دعوی کند؛ بهطریق اولی در صداوسیما.
🌸 5.« #مجلس شورای اسلامی»: طبق اصل76 قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد. خطمشی و اعتماد عمومی به صداوسیما یکی از امور مهم است که مجلس میتواند برای بررسی آن ورود کند. مهمتر از این، تاثیری است که مجلس میتواند در اثرگذاری شورای نظارت و وضعیت اداره صداوسیما داشته باشد. اصل175 قانون اساسی، بعد از تعریف شورای نظارت، بیان میکند که «خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین میکند». متاسفانه و در کمال تعجب، هنوز که هنوز است، مجلس در این زمینه، #قانون مشخصی تصویب ننموده! در واقع اساسا سازمان صداوسیما، قانون اداره #ندارد! [🏻♂️😳]
🌸 یکشنبه هفته گذشته،22اردیبهشت98، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی با اولویت طرح خط و مشی اداره و نظارت بر سازمان صداوسیما مخالفت کردند. علی مطهری به عنوان مدافع این اولویت طرح گفت که «از مجلس ششم تا مجلس نهم، تلاش شده تا قانون لازم در این زمینه تدوین و تصویب گردد. در صورت تصویب این طرح صداوسیما قانون اداره پیدا خواهد کرد. بر روی این طرح چندین سال کار شده است و در خصوص آن حتی برخی از روسای سابق صداوسیما نیز نظر دادهاند.» اما نمایندگان با این استدلال که اولویت کشور در حال حاضر مسائل اقتصادی و مبارزه با فساد است، به اولویت این طرح، رای ندادند. با این حال، «طرح اداره و نظارت بر صدا و سیما» در دستور کار هفته اخیر مجلس خواهد بود.
🌸 #صداوسیما باید بیش از هر چیز، از جایگاه اعتماد خود در افکار عمومی صیانت کند. تبلیغات یکی از نزدیک ترین و وسیع ترین و پرتکرارترین بسترهای ارتباطی با مخاطب است. فروش «آنتن» برای تبلیغ محصولات مخرب و فاقد مجوز به بهانهی پول، غیر از آنکه بهانهی درستی نیست؛ در واقع «تنفروشی» شرافت و هویت صداوسیما و کلهدارکردن اعتماد عمومی است.
🌸 #اولا نیازی به بسیاری از شبکههای عریض و طویلی نیست؛ زمانی که کشور در فشار اقتصادی است و سازمان نیز سرمایه لازم برای تولید محتوای مفید را ندارد و به پخش برنامههای قارچگونهی قمارخانهای رو میآورد. #ثانیا، آنتن صداوسیما هیچگاه خالی از مشتری نیست و نمیماند. با سیاستگذاری دقیق قیمتگذاری و تاکید بر قطعیت محصول با گرفتن مجوزهای قطعی از وزارتخانههای مرتبط، هم میتوان قانون را اجرا کرد و در عین حال، به تولید ملی و تحقق شعار سال خدمت کرد.
🌸 بهراستی، هیچ برنامهای به اندازه تبلیغات تلویزیونی و هیچ ادارهای به اندازه اداره بازرگانی صداوسیما نمیتواند در تحقق عملی شعار سال در بدنه مردم مثمرثمر باشد. تمام اینها، غیر از قابلیت بالقوه تعریفشدن تبلیغات تلویزیونی، بهعنوان برنامههایی ذاتا فرهنگی است. قابلیتی که با وضعیت نابهسامان فعلی، نمیتوان حتی به آن فکر کرد! //پایان//
📥 https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/503 [دانلود متن کامل]
🖇 https://www.farsnews.com/news/13980228000181 [مطالعه در #خبرگزاری #فارس]
🖇 http://fna.ir/d9nncl [مطالعه در #خبرگزاری #فارس]
🌐 @aliebrahimpour_ir
🔥 متن کامل #یادداشت 🔥
📌 عنوان: «آنتن فروشی یا #تن_فروشی » صداوسیما
🔖 نقدی بر بیقانونی آشکار اداره بازرگانی صداوسیما و راهکارهای پیشرو
🖌 علی ابراهیمپور
🗓نگارش و انتشار در #خبرگزاری #فارس : 98.2.28
📝تعداد واژگان: 1473
✅ لینک دانلود PDF:
🖇 https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/503
✅ مطالعه در #خبرگزاری #فارس
🖇 http://fna.ir/d9nncl
✅ مطالعه در ایتا:
🖇 https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/516
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌 هرم مبانی معرفتشناسانه #پارادایم علم اسلامی
📑 #خلاصه و جمع بندی #مقاله : «طراحی #هرم مبانی معرفتشناسانه پارادایم #علم اسلامی بر اساس چارچوب #حکمت_اسلامی با تاکید بر مبانی استاد #شهید_مطهری (در راستای بنیانسازی برای دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی)»
🌐 @aliebrahimpour_ir [1398.03.10]
دعای بعدازنماز جعفرطیار.pdf
1.43M
📌 #دانلود دعای بعداز #نماز #جعفر_طیار
⚡️توصیه شده آیتالله بهجت
💠 از حاجآقای غلامی (از اصحاب حلقه استفتاء آقای بهجت) پرسیدم " #دعا یا ذکری هست که برای #حوائج_مهم ردخور نداشته باشد و استجابتش #قطعی باشد؟"
✅ گفتند در اماکن متبرکه زیر #قبه نماز جعفر طیار را بخوان، با #اعتقاد کامل؛ بعدش هم این دعای مورد توصیه آیتالله بهجت. چند بار تکرار کنید تا اگر یک بار با اعتقاد کم اجرا کردید، در مراتب بعد جبران شود.
🙌 التماس دعا 🌺
🌐 @aliebrahimpour_ir #نماز_جعفر_طیار