نقد و بررسی قول عامه در عدالت مطلق صحابه.mp3
25.93M
💫 مبانی تشیع - جلسهٔ 8
💢 نقد و بررسی قول عامه در عدالت مطلق صحابه
🎙حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🗓 تاریخ سخنرانی: 1411/09/15
📝 متن مکتوب سخنرانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰توضیحات:👇
eitaa.com/allame_tehrani/3376
🆔 @allame_tehrani
نقد و بررسی قول عامه در عدالت مطلق صحابه.pdf
5.54M
💫 مبانی تشیع - جلسهٔ 8
💢 نقد و بررسی قول عامه در عدالت مطلق صحابه
▪️حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
🗓 تاریخ سخنرانی: 1411/09/15
🔉 فایل صوتی سخنرانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰توضیحات:👇
eitaa.com/allame_tehrani/3376
🆔 @allame_tehrani
🔸اگر سپاه نبود...
اگر سپاه نبود در همین جنگ ایران و عراق بکلّى مملکت از دست مىرفت. همین جوانان چنان دفاعى از اسلام و وطن خودشان نمودند که تا تاریخ برقرار است نامشان در ردیف بالاى جوانمردان ثبت است.
📚 «وظیفۀ فرد مسلمان در احیاء حکومت اسلام»، ص۳۵۴
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹پیشنهاد تشکیل «سپاه پاسداران»
🆔 @allame_tehrani
🔹پیشنهاد تشکیل «سپاه پاسداران»
مسألهٔ چهارم: مقاومت ملی است بدین طریق که در هر زمان مقدار معتنابهی از همین جوانان انقلابی و متعهّد به اسلام یکدورۀ کامل از فنون نظامی را ببینند، و آماده برای حفظ و دفاع از حریم شهروندان و سرحّدات باشند. و این غیر از نظام اجباری در ارتش است، آن بجای خود باشد و این نیز مستقلاً بوده باشد.
نتیجۀ این تجهیز ایجاد روح نشاط در دفاع از حقوق مسلّمه و حفظ و حراست حریم و شخصیّت مسلمان است. و بطور متناوب در هر زمان در سطح گستردهٔ کشور در شهرها و قرآء منتشر باشند بطوریکه اگر احیاناً حملهای و خطری احساس شود، خود این متعهّدین به آسانی از عهدۀ رفع و دفع برآیند.
مرحوم شهید مطهّری گفتند: (این منظور فعلاً در سطح کوچکی در طهران عملی شده است و دههزار جوان بدین گونه در تحت تعلیمات نظامی با بودجۀ مخصوص دولت هستند؛ و در نظر است تعداد آنان به بیستهزار تن برسد.)
باری این مبدأ همان سازمان پاسداران و بسیج مستضعفان شد که دیدیم نفرات آن به میلیون و بیشتر رسید؛ و حقّاً چه خوب از حقوق اراضی و مرزی کشور اسلام دفاع کردند.
📚 «وظیفۀ فرد مسلمان در احیاء حکومت اسلام»، چاپ قدیم، ص۱۲۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عرض شد یکی از پیشنهادات ما به آیةالله خمینی همین سپاه پاسداران بود، البتّه نه به نام سپاه، چون سپاه آنوقت نبود. بلکه به نام «جمعیّت مقاومت ملّی».
بنده عرض کردم: به این ارتش که الآن شکست خورده و رئیساش آقای فلان سرلشکر است اعتماد نکنید! اینها هم آنطرفی هستند! بلکه فوراً یک جبههای از خود مردم تشکیل بدهید بنام مقاومت ملّی. مرحوم شهید حاج شیخ مرتضی مطهّری هم حیات داشتند و گفتند: ۱۰هزار نفر از جوانها را معیّن کردهاند تا بخرج دولت فنون نظامی را یاد بگیرند که دههزار نفر دیگر هم باید به آنها اضافه بشود که این جمعیّت بعداً به سپاه پاسداران نامگذاری شد به همین وضعی که میبینید، و اگر سپاه نبود در همین جنگ ایران و عراق بکلّی مملکت از دست میرفت.
آخر با آن رئیس کممسئولیّت و غیر جانباخته و فداکار که نمیشد جلوی این جنگ را گرفت، جنگی که واقعاً نمیتوانیم بگوئیم: جنگ ایران با عراق بود. بلکه جنگ بینالمللی بود بر علیه ایران. یعنی عراق و دستیارانش با تمام دول کفر از جهت عِدّه و عُدّه در بالاترین سطح قدرت بر علیه ایران دشمن مشترک شده بودند و کشور بواسطۀ همین مقاومت ملّی حفظ شد، و الّا فاتحه را در همان وهلهٔ اوّل خوانده بودند. اینهم یکی از مسائل خیلی مهم بود که الحمد لله و المنّه به نیکوترین وجه صورت گرفت و همین جوانان چنان دفاعی از اسلام و وطن خودشان نمودند که تا تاریخ برقرار است نامشان در ردیف بالای جوانمردان ثبت است.
📚 «وظیفۀ فرد مسلمان در احیاء حکومت اسلام»، چاپ قدیم، ص۱۶۳
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
🎧 #چگونه_سلوک_کنیم؟ (6) 🎙مرحوم علامه طهرانی (قدس سره) 📚 آیین رستگاری، ص۴۰ 🔹سالک نباید فکر خود را
۰۰۷ چگونه سلوک کنیم؟.mp3
6.42M
🎧 #چگونه_سلوک_کنیم؟ (7)
🎙مرحوم علامه طهرانی (قدس سره)
📚 آیین رستگاری، ص۴۳
🔹روحانیات و مادیات همه از آن خداست!
🔹تنبه و یقظهٔ سالک لطف و عنایت الهی است!
🔹سالک باید ثبات در مسیر را هم از خدا بخواهد!
🆔 @allame_tehrani
💫 مبانی تشیّع
🔉 مجموعهٔ «مبانی تشیّع» از هشت سخنرانی از حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قدّس سرّه) پیرامون موضوعات اصیل اعتقادی همچون «توحید و ولایت»، «جبر و اختیار»، «خیر و شرّ»، «فقر و عبودیّت»، «واسطۀ فیض» و «عدالت صحابه» میباشد که با بیانی شیوا به تبیین مبانی اصیل تشیّع، بر اساس آموزههای توحیدی و عرفانی پرداخته و برای اهل معرفت و سالکان طریق حق جهت وصول به حقیقت، راهگشا و راهنماست.
1⃣ جلسهٔ 1
❇️ حقیقت خیر و شر و نسبیت آن
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
2⃣ جلسهٔ 2
♻️ جبر و اختیار و منطق عایشه در جنگ جمل
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
3⃣ جلسهٔ 3
💬 پرسش و پاسخ اعتقادی
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
4⃣ جلسهٔ 4
💠 معرفت به ولایت و وصول به توحید عملی
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
5⃣ جلسهٔ 5
✅ بهترین عمل نزد خدا، و بیان حقیقت فقر انسان
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
6⃣ جلسهٔ 6
💎 محوریت دین اسلام و قرآن بر توحید
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
7⃣ جلسهٔ 7
💎 اهلبیت علیهمالسلام، راه اتصال بشریت به پروردگار
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
8⃣ جلسهٔ 8
💢 نقد و بررسی قول عامه در عدالت مطلق صحابه
🎙فـایـل صـوتـی
📝 مـتـن مـکـتـوب
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘 کتاب «مبانی تشیّع»:👇
https://eitaa.com/allame_tehrani/3384
🆔 @allame_tehrani
📘 «مبانی تشیّع»
📝 کتاب نفیس «مبانی تشیّع» متن پیادهشدۀ هشت سخنرانی از حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی قدسسره پیرامون موضوعات اصیل اعتقادی همچون «توحید و ولایت»، «جبر و اختیار»، «خیر و شرّ»، «فقر و عبودیت»، «واسطۀ فیض» و «عدالت صحابه» میباشد که با بیانی شیوا به تبیین مبانی اصیل تشیع، بر اساس آموزههای توحیدی و عرفانی پرداخته و برای اهل معرفت و سالکان طریق حق جهت وصول به حقیقت، راهگشا و راهنماست.
🔰اهم مطالب مندرج در این اثر:
🔹تصحیح دید انسان، باعث خیر محض دیدن همه چیز.
🔹پیداش عنوان «بدی» و «شرّ» نسبی و در مقام مقایسه.
🔹معنای عبارت «لا تکرارَ فی التجلّی».
🔹علت اینکه انبیاء و اولیاء خود را در پایینترین درجات میبینند.
🔹تحلیلی لطیف از مجبور یا مختار بودن انسان.
🔹عدم تنافی خواست خدا با اختیار و ارادۀ انسان.
🔹نسبت عمل انسان و مکافات عمل در دیدگاه اهل توحید.
🔹منطق جبر، راهی برای فرار از پذیرش مسئولیّت اعمال خویش.
🔹رفع شبهه از تندخو بودن حضرت یونس علیهالسلام.
🔹اختلاف درجات انبیاء در قرآن کریم.
🔹عدم دلالت بروزات خارجی اولیاء بر افضلیت ایشان.
🔹نقدی بر وهابیت و نسبت شرک به تشیع.
🔹ولایت عبارت است از توحید عملی.
🔹مکتب ولایت، مکتب تربیت.
🔹حقیقت فقر و عبودیت انسان.
🔹تنها راه نجات انسان اعتراف به الوهیت پروردگار و بیچارگی خود.
🔹فقر محض بودن پیغمبر در مقابل پروردگار.
🔹غلطبودن بیتفاوتی در مقابل حق و احتیاطکاری بیجا.
🔹اهلبیت علیهمالسلام راه اتصال بشریت به پروردگار.
🔹نقد و بررسی قول اهلسنّت در عدالت مطلق صحابه.
💠 عناوین جلسات
📥 دانلود فایل pdf کتاب
🆔 @allame_tehrani
🔹ایمان به خدا یعنی گِرِه خوردن قلب انسان با خدا
♦️وجوب عدم اکتفا به ایمان ظاهری و لزوم رسیدن به ایمان حقیقی
🔸رحمت فراوان پروردگار برای مؤمنین به خدا و رسول خدا
ایمان به خدا یعنی قلب انسان با خود خدا گره بخورد و پیوند کند، قلب انسان با خدا پیوند کند. چون افکار ما خیلی خودمان را دیده، چشمهای ما خیلی به خودمان تماشا کرده، ما در آیینه هر روز خودمان را دیدیم یا افرادی را مشابه با خودمان، این نظرها دیدۀ ما را از آن حقیقتی که وجود ما به او بستگی دارد، بریده است و لذا میدانیم تا آخر عمر هستیم، مطالعه میکنیم؛ کدام عالِم را شما دیدهاید که صد سال عمر کند و بگوید: من از مطالعه سیر شدم و مطالعهام بس است؟! محال است! انسان هرچه بیشتر مطالعه کند بیشتر تشنهتر میشود؛ چون هرچه بیشتر بخواند میفهمد که مجهولاتش بیشتر است و مدام دنبال علم بیشتر میرود، میرود، میرود تا میبیند به جایی نمیرسد؛ ماهی به جایی نمیرسد، میرود وسط دریا گم میشود.
پس باید چهکار کرد؟ باید زود کار را آسان کرد: ﴿يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ ءَامِنُواْ بِٱللَهِ﴾!(1) پیغمبر فرمود: ای کسانی که ایمان آوردهاید، به این ایمانهایتان اکتفا نکنید بروید ایمان به خدا بیاورید! آیهای در سورۀ حدید است که: ﴿يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱتَّقُواْ ٱللَهَ وَ ءَامِنُواْ بِرَسُولِهِۦ يُؤۡتِكُمۡ كِفۡلَيۡنِ مِن رَّحۡمَتِهِۦ وَ يَجۡعَل لَّكُمۡ نُوراً تَمۡشُونَ بِهِۦ﴾؛(2) «ای کسانی که ایمان آوردهاید، ایمان به خدا بیاورید!» یعنی چه؟ یعنی کسی که ایمان دارد، دو مرتبه ایمان بیاورد؟! ایمان درجاتی دارد؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید، به اینمقدار از ایمان قانع نباشید، بروید دنبال زیادی ایمان، بروید با خدا ربط پیدا کنید آنجا بروید؛ اگر شما تا آخر عمر هم زحمت بکشید در یک سلّول نمیتوانید غرق شوید و حقیقت آن سلّول را بهدست بیاورید! پس معلوم میشود شما برای فهم و درک این [مطلب] خلق نشدهاید، مسئله یک جای دیگر است؛ بروید غرق در خدا بشوید! به خدا بگروید! خود را غرق در ذات او کنید! او علمش علمآفرین است، حیاتش حیاتآفرین است، او مبدأ است، او کانون است؛ اگر آنجا رفتید و در آنجا غرق شدید، همۀ مسائل عالم برایتان حلّ است، هیچ مسئله برایتان مجهول نیست!
... کسی که ایمان به خدا پیدا کند، همینطوری که قرآن مجید میفرماید: ﴿ءَامِنُواْ بِٱللَهِ وَ رَسُولِهِۦ﴾(3)، «ای کسانی که ایمان آوردهاید، ایمان به خدا و رسول بیاورید»، چرا؟ يُؤۡتِكُمۡ كِفۡلَيۡنِ مِن رَّحۡمَتِهِۦ﴾؛ آنوقت خداوند علیّ أعلیٰ از رحمت خودش به شما زیاد میدهد، دو نصیب میدهد، دوتا بال شما را پر از رحمت میکند، و دیگر، یک نوری به شما میدهد که با آن نور میتوانید حرکت کنید. آدمی که ایمان به خدا ندارد نور ندارد، یعنی کور است. افرادی هستند در دنیا نابینایند، زندگی میکنند امّا زندگیشان زندگی بینایان نیست. اشخاصی که ایمان به خدا ندارند کورند، قلبشان کور است، درک نمیکنند، عیناً مانند کورهایی که در دنیا هستند و از مادّیات متمتّع نمیشوند و عالم آنها نسبت به تمام مبصرات بسته است، افرادی که آنطوری که باید و شاید ایمان به خدا ندارند آنها هم همینطورند؛ منتها، درجۀ عماء و بینایی متفاوت است، هرچه ایمان به خدا بیشتر باشد نور بیشتر، هرچه کمتر باشد نور کمتر.
... ایمان به خدا بیاورید تا خدا به شما یک نوری بدهد که با آن بتوانید راه بروید. راه رفتن، تنها راه رفتن روی زمین نیست؛ سیر در عالم ملکوت است، سیر در اسماءِ نفس است، در منجیات است، در مهلکات است، در عوالم دیگر است. اگر ایمان به خدا بیاورید، آن نور را میتوانید پیدا کنید و آن مراحل را طی کنید؛ و الّا میمانید.
📚 مبانی تشیع، ص۱۱۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- سورهٔ نساء (٤)، آیهٔ ١٣٦.
2- سورهٔ حدید (٥٧)، آیهٔ ٢٨. امامشناسی، ج٢، ص ١٠٨: «ای کسانی که ایمان آوردهاید تقوای خدا را پیشه گیرید و ایمان خود را به رسول خدا زیاد کنید تا در پاداش آن، خداوند دو نصیب از رحمت خود به شما بدهد؛ و دیگر آنکه نوری به شما عنایت کند که در پناه آن راه بروید.»
3- سورهٔ نساء (٤)، آیهٔ ١٣٦.
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
🔸بشر تا ایمان به خدا نیاورد... ✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـ
💫 رسیدن به آرامش و رهایی از اضطراب و دغدغه، نتیجهٔ ایمان به پروردگار
تمام مُفکّرین از زمان آدم تا به حال آمدند و فکر میکنند، مسئله اینجا است؛ ﴿ءَامِنُواْ بِٱللَهِ﴾، باید به خدا ایمان آورد! بشر تا ایمان به خدا نیاورد از دغدغه و نگرانی و آشوب و اضطراب راحت نیست؛ بشر تا ایمان به خدا نیاورد آدم نیست، انسان نیست؛ بشر تا ایمان به خدا نیاورد دنیا برایش جهنّم است، و در دنیا زندگی میکند و رو به راحتی میرود ولی دائماً رو به مصیبت و بدبختی و نکبت میرود! این جهنّم برای انسان یک جهنّم گداخته و جهنّم عاجلی خواهد شد [در] همین زمین! انسان ایمان به خدا که بیاورد راحت است.
📚 مبانی تشیع، ص۱۱۹
🆔 @allame_tehrani
🔹معنای جهاد در راه خدا
🔸جهاد اصغر و جهاد اکبر
🔴 جهاد در راه خدا یعنی مجاهده برای باز شدن راه بهسوی خدا
أبیذر سؤال میکند: «ای رسول خدا! کدامیک از اعمال در نزد خدا محبوبتر است؟» فرمود: «ایمان به خدا»؛ کار را تمام کرد؛ دیگر چه؟ «و جهادٌ فی سَبیل الله؛ انسان جهاد کند در راه خدا.» جهاد در راه خدا یعنی: انسان راه را برای خودش به سوی خدا باز کند. آخر انسان راه دارد به سوی خدا؛ سبیل یعنی: راه، سبیلالله یعنی: راه خدا. انسان در این راه به سوی خدا دارد میرود. در این راه مشکلاتی است، یک قطعه سنگی بزرگ است، انسان نمیتواند عبور کند، میرود جلوتر یک حیوان درنده است که میخواهد انسان را پاره کند، آنطرفتر یک اژدهاست، آنطرفتر حیوانات سبُعْ انسان را میخواهند... ، آنطرفتر یک چاه است، آنطرفتر سرما چهل درجه زیر صفر است، آنطرف گرما دویست درجه بالای صفر است، مگر اینها موانع راه نیست؟! در راهی هم که انسان به سوی خدا دارد با این شرکهای کامل و مندمج در نفس، همین موانع هست.
جهاد یعنی انسان یک کاری کند موانع را برطرف کند؛ و لذا پیغمبر فرمود: «ما از جهاد اصغر خارج شدیم ولی جهاد اکبر بر ما ماند!» عرض کردند: «ای رسول خدا! دیگر از این جهادی که ما کردیم مهمّتر چه بود؟ سرها از بدن جدا شد، دستها افتاد!» حضرت فرمود: «جهاد با نفس!»(1) آن خیلی مشکلتر است! چون انسان در این مجاهدۀ ظاهری در میدان میرود یا کشته میشود یا میکشد، تمام است دیگر؛ یک کشتن که بیشتر نیست! امّا مجاهده با نفس، هر لحظهاش یک مرگ است! تیشه را میدهند میگویند: از این راه برو! با این تیشه آن سنگی که صد خروار است و در مقابل خودت است، باید خُردش کنی تا راه باز بشود؛ مگر با تیشه میشود این سنگ را خُرد کرد؟! بله، اگر انسان بداند این قوّهای که در دست اوست و میزند برای او نیست، برای خداست، تیشه را میزند به این سنگ، سنگ تکّهتکّه میشود؛ میرود سنگی دیگر، سنگی دیگر، سنگی دیگر؛ این شیرهای درنده به یک بسم الله الرّحمن الرّحیم همه میمیرند و از بین میروند؛ این اژدهاها؛ همینطور؛ یکمرتبه میبینی آقا رفت! آقاجان رسید! در حالتی که در اوّل تخیّل نمیکرد؛ آخر انسان چگونه میتواند در مقابل شیر پنجه نرم کند؟! شیر و اژدها و چاه و سرما و گرما تمام همینطور است.
... جهاد در راه خدا یعنی انسان مجاهده کند، کوشش کند راه باز بشود. جهاد اصغر را هم که جهاد میگویند چون یکی از راههای باز شدن به سوی خدا، گذشت از نفس است؛ آن کسی که با امام و پیغمبر در معرکۀ جنگ حاضر میشود و از زن و بچّه و مال و تعیّن و شخصیّت و تمام جهات اعتباری دنیا چشم میپوشد، خُب این از خود گذشته است دیگر. این یک جهادی است که با این عمل خودش دارد راه را به سوی خدا برای خودش باز میکند. هر قِسم از اقسام جهاد اینطور است.
پس ایمان به خدا و جهاد در راه خدا؛ یعنی دلبستگی به خدا و کوشش و سعی برای باز شدن راه به سوی خدا، این بهترین اعمال است!
📚 مبانی تشیّع، ص۱۱۹ و ص۱۲۴
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- الکافی، ج5، ص12: «عن السکونیّ عن أبیعبدالله علیهالسّلام: أنّ النّبی صلّی الله علیه و آله و سلّم بعَثَ بسَریّةٍ فلمّا رَجَعوا قال: ”مَرحَباً بقَومٍ قَضَوا الجِهادَ الأصغَرَ و بَقِیَ الجِهادُ الأکبَرُ.“ قیل: ”یا رسولَالله و ما الجِهادُ الأکبرُ؟“ قال: ”جهادُ النفسِ!“»
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
🎧 #چگونه_سلوک_کنیم؟ (7) 🎙مرحوم علامه طهرانی (قدس سره) 📚 آیین رستگاری، ص۴۳ 🔹روحانیات و مادیات همه
۰۰۸ چگونه سلوک کنیم ؟.mp3
4.1M
🎧 #چگونه_سلوک_کنیم؟ (8)
🎙مرحوم علامه طهرانی (قدس سره)
📚 آیین رستگاری، ص۴۷
🔹حکایت بهلول و هارون
🔹درخواست به فعلیت رسیدن استعدادات از خداوند
🔹اشعار توحیدی هاتف اصفهانی
🆔 @allame_tehrani