آيتالله جوادى آملى:
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند. در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه: «اين سخن در كتابهاى ديگران نيست». ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت و عظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند... معناى ولايت، آن است كه انسان به جايى برسد كه عالم و آدم را تحت تدبير خداى سبحان ببيند و لا غير».
@allametabatabaei
velayeh_01.mp3
9.16M
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید)
#استاد_رحیمی
#جلسه_اول
نظر استاد #جوادی_آملی درباره این کتاب👇
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند. در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه: «اين سخن در كتابهاى ديگران نيست».ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت وعظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند.
@AllameTabatabaei
✅ هدیه هر شب رهبری به روح علامه طباطبایی
نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی:
چند شب پیش که برای هماهنگی جلسه محضر آیت الله مصباح یزدی رفتم نکته ارزشمندی فرمودند که نشان از عظمت علامه دارد، ایشان نقل کردند که رهبر انقلاب فرمودند: «شبی نیست که سوره انا فتحنا را برای علامه و برادرشان نخوانم و بخوابم!» یعنی رهبر انقلاب هر شب به یاد علامه هستند و برای ایشان قرآن میخوانند.
@allametabatabaei
کیش مهر💫
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید) #استاد_رحیمی #جلسه_اول نظر استاد
⁉️چرا آیت الله جوادی آملی کتاب «رساله الولایه» علامه طباطبایی را بهترین اثر استاد خود می داند؟
🔶چون در این کتاب، معارفی از جنس مواهب الهی بر قلم علامه جاری شده که نظیر ندارد!
@AllameTabatabaei
کیش مهر💫
✅ «رساله الولایه»، با تدریس جذاب شارح کتاب (سری دوم) همراهان عزیز، به مدد الهی، از امروز، سری دوّم
Tarighe Erfan_Resaleh_Alvelayeh.pdf
1.16M
✅ ترجمه فارسی «رساله الولایه» را دریافت کنید!
🔸آیت اللّه حسن زاده آملى درباره رساله شریف «الولایه»ی علامه، فرمودهاند: «مادبهاى آسمانى، آراسته براى نفوس مستعده به نور ولایت است.»
📖 اصل این اثر به زبان عربی است که بارها به زبان فارسی برگردانده شده است. جهت همراهی با استاد، نسخه دیجیتالی ترجمه کتاب با عنوان «طریق عرفان» تقدیم میگردد.
🆔 @AllameTabatabaei
کیش مهر💫
✅ «رساله الولایه»، با تدریس جذاب شارح کتاب (سری دوم) همراهان عزیز، به مدد الهی، از امروز، سری دوّم
✍ تقریظ آیت الله #امجد بر کتاب «شرح رساله الولایه»ی استاد رحیمی
@allametabatabaei
هدایت شده از شکوری
📸 طرح | غفران الهی در هر شب ماه مبارک رمضان دو چندان میشود...
#رمضان_المبارک
@allametabatabaei
ادب در محضر علما.mp3
874.5K
🎵 بشنوید | درس علامه طباطبایی(ره) به طلبه فضل فروش!
دکتر #اسدی_گرمارودی
@AllameTabatabaei
✅ کور بینا!
شهید #مطهری:
قرآن فرموده: وَ مَنْ کانَ فی هذِهِ اعْمی فَهُوَ فِی الْاخِرَةِ اعْمی وَ اضَلُّ سَبیلًا «اسری/72» [آن که در این جهان کور باشد در آخرت کور است و گمراهتر.]
مقصود از «اعمی» چیست؟
آیا مقصود کسی است که در این دنیا چشم سر نداشته باشد؟ این که برای کسی جرم نمیشود، و چقدر اولیاءاللَّه بوده اند که چشم نداشته اند.
مرحوم #سید_احمد_کربلایی یکی از بزرگان بوده است. نامه هایی میان ایشان و عالم بسیار بزرگ مرحوم حاج شیخ محمدحسین اصفهانی (رضوان اللَّه علیه) استادِ علامه طباطبایی رد و بدل شده است. گفتند مرحوم آقا سید احمد یک چشمش کور بوده. علامه طباطبایی (سلّمه اللَّه تعالی) نقل می کردند که او در آخرین نامه اش می نویسد: «دوست دارم که چشم دیگرم هم کور بشود که جز او دیگر چیزی را نبینم.» یک چنین کوری از هر بینایی بیناتر است.
📚 آشنایی با قرآن، ج4، ص191
@AllameTabatabaei
✅ گفتگوی خصوصی #مقام_معظم_رهبری با علامه طباطبایی
🔸مرحوم علّامهی طباطبائی (رضواناللهعلیه) جزو روحانیّون روشنفکر و دارای افکار اجتماعی بود، در تفسیرِ المیزان ایشان، این خصوصیّت سرتاپا در مرحوم علّامهی طباطبائی مشخّص است؛ لکن ایشان در میدان مبارزه حضور نداشتند، نبودند.
🔸یکوقتی با ایشان صحبت بود -صحبت خصوصیِ بینالاثنینیِ(دو نفری) جلسهی خصوصی- ایشان می گفت در اینکه در گذشته یک کوتاهیِ بزرگی -یا شاید می گفت تقصیر یا گناه بزرگی- انجام گرفته از طرف ما روحانیّون، هیچ تردیدی نیست؛ من حالا درست جزئیّات آن فرمایش ایشان یادم نیست؛ مضمون این بود، الفاظ یادم نیست. این را ایشان قبول میکردند و تصدیق میکردند که در گذشته یک چنین اشکالی در ما وجود داشته، [درحالیکه] این در دورهی کنونی ما نبود.
🔸روحانیّت وقتیکه انقلابی باشد، وقتی درحال مبارزه باشد، وقتی درحال مجاهدت باشد، وقتیکه دشمن را بشناسد، وقتیکه شیوهها و ترفندهای دشمن را تشخیص بدهد، وقتی خود را آمادهی برای مقابلهی با این شیوهها و ترفندها بکند، آنوقت به جایگاه اصلی و واقعی خودش حقیقتاً نزدیک شده یا رسیده. و این طبعاً خطر دارد، ضرر دارد، ضررهای مادّی دارد، از جمله این که انسان کشته میشود در این راه، خونش ریخته میشود، که خود این بزرگترین رتبه است پیش خدای متعال و خدای متعال شهادت را به هرکسی هم نمیدهد. بههرحال ارزش شهادت این عزیزان ارزش والایی است و بزرگداشت اینها بزرگداشت بهجایی است و خیلی خوب است.
@AllameTabatabaei
✅ دختر ارشد علامه طباطبایی: ادعای کدیور صحت ندارد!
🔸چندی پیش محسن کدیور درباره منزل استیجاری امام و اجاره دادن آن به علامه طباطبایی ادعایی را مطرح کرده که در این مصاحبه دختر ارشد علامه اساساً این موضوع و وجود اختلاف بین امام و علامه را در این قضیه تکذیب کرد.
🔸کدیور درباره آنچه «تخلیه اجباری خانه استیجاری به دلیل عدم رضایت مالک» عنوان کرده بود مدعی شده بود: آقای طباطبایی دستش تنگ بود، مثل همه عالمانی که از طریق وجوهات شرعیه زندگی نمی کردند و توان خرید خانه ملکی نداشت و نوعا مستاجر بود. أواخر دهه چهل او مستاجر آقای خمینی شد و پرداخت اجاره خانه به نماینده مالک که اخوی بزرگ آقای خمینی یعنی آقای سید مرتضی پسندیده باشد چند ماه به تاخیر افتاد، آقای پسندیده نپذیرفت و گفت باید خانه تخلیه شود. آقا مرتضی حائری یزدی از قضیه خبردار شد، و برای استمهال واسطه شد. آقای طباطبائی متوجه شد که مالک یعنی آقای خمینی راضی به ادامه سکونت او در ملک نیست، و خانه را حوالی سال 1350 تخلیه کرد.
🔸دختر ارشد علامه در پاسخ به این ادعا میگوید: اصلاً اینطور نیست،پدر بنده ملک زیاد داشت و الان نیز در تبریز این زمینها وجود دارد و دست مردم است، حاجآقا هیچگاه از سهم امام استفاده نمیکردند؛ آقای اعرابی هم وقتی از موضوع مِلک داشتن پدر من در تبریز خبردار میشود شک میکند و به امام میگوید، امام پیغام دادند اگر شما میخواهید بنشینید من از سهم امام اجاره بدهم، اما پدرم چون از سهم امام استفاده نمیکردند گفتند ما در خانهای که سهم امام باشد نمینشینیم و بنابراین از آنجا رفتند.
@allametabatabaei
Velayeh_1394_02.mp3
27.86M
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید)
#استاد_رحیمی
#جلسه_دوم
نظر استاد #جوادی_آملی درباره این کتاب👇
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند. در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه: «اين سخن در كتابهاى ديگران نيست».ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت وعظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند.
@AllameTabatabaei
✅ مرحوم #پرورش میگفت: از خجالت مُردم!
آیت الله دوست محمدی:
یک وقتی مرحوم پرورش* از یکی از دانشمندان مصری یک مقاله خوانده بود. از اصفهان به سرعت آمده بود که به علامه بگوید که این مقاله چقدر عالیه. ایشان آمده بود که من یک مژده میخواهم به علامه بدهم. شروع کرده بود به تعریف کردن و خود مقاله را هم خوانده بود. حالا این مقاله، عین مقاله سال ۱۳۳۳علامه طباطبائی بود، ولی ایشان یک کلمه نگفتند که بله من قبلاً این را گفتم یا بلدم یا شنیدم. تا آخر گوش کردند. بعداً نمیدانم آقای سبحانی فرموده بودند یا آقای مکارم فرموده بودند که "آقا، این مقاله آقای علامه است."
مرحوم پرورش میگفت"از خجالت مُردم. حداقل ای کاش میگفت من هم خبر دارم یا من این را بلدم."
پ ن:
ایشان، وزیر آموزش و پرورش در زمان ریاست جمهوری رهبر انقلاب و چهار دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بودند و مکاتباتی نیز با علامه طباطبایی داشته اند
@AllameTabatabaei
انا لله و انا الیه راجعون
متاسفانه باخبر شدیم حجتالاسلام دکتر احمد احمدی از شاگردان برجسته علامه طباطبایی واستاد تمامِ فلسفه دانشگاه تهران شامگاه دیروز به دلیل عارضه قلبی جان به جانآفرین تسلیم کرد.
مرحوم احمدی تفسیر و فلسفه اسلامی را در سطوح عالی نزد علامه و فقه را نزد امام راحل آموخته بود.
وی همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی وموسس (سمت) نیز بود.
روحش غریق بحارِ رحمت الهی!
@Allametabatabaei
کیش مهر💫
انا لله و انا الیه راجعون متاسفانه باخبر شدیم حجتالاسلام دکتر احمد احمدی از شاگردان برجسته علامه
چکیده مصاحبه.mp3
5.49M
🎤 بشنوید|گفتوگوی اختصاصی کیش مهر با مرحوم حجت الاسلام دکتر احمدی
🔸به مناسبت درگذشت مرحوم حجت الاسلام احمدی، بخشهایی از گفت و گوی اختصاصی کیش مهر که سال گذشته در دفتر آن فقید صورت گرفته را بشنوید!
✅ به آقای جوادی آملی گفتم بیایید مکتبی به نام علامه طباطبایی دایر کنیم...
✅ علامه می گفت: شنیده بودم که پلیس لندن، خیلی مودب است اما ندیده بودم!
@AllameTabatabaei
✅دلدادهی علامه
نجفی قدسی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی:
🔸دکتر احمدی (که به تازگی از میان ما رخت بربسته)، خاطرات زیادی از علامه داشت، اما دلدادگی او به علامه کم نظیر بود و یادم میآید که وقتی شنید خانه مرحوم علامه را خریداری کردهایم و قصد داریم آن را دارالقرآن کنیم بسیار خوشحال شد و گفت میخواهم به آنجا بیایم، من عرض کردم فعلا در حال بازسازی هستیم و انشاءالله بعد ازتمام شدن بناییها تشریف بیاورید که نمیتوانست صبر کند و با عجله و اشتیاق روزی به منزل علامه آمد و از بدو ورود درب آهنی را بوسید و در داخل هم با اشک ریزان بر دیوارها بوسه زد و گفت شما نمیدانید چه شخصیتی در این مکان زندگی میکرد، من در عین حال که سالهاست حضرت علامه از دنیا رفته است ولی علامه برای من همیشه زنده است و با او زندگی میکنم!
🔸بنده مکرر شاهد بودم که ایشان هرگاه به ذکر خاطراتی از حضرت علامه طباطبایی(رض) میپرداخت، دستمالش را از جیبش درمیآورد و اشکهایش را پاک میکرد و نمی توانست از علامه سخن بگوید و چشمانش اشکبار نشود!
👈 برای مطالعه متن کامل یادداشت به لینک زیر بروید:
https://goo.gl/y7PcxU
@allametabatabaei
✅آخرین توصیه پیامبر (ص) درباره "زن" بود
آخرین سخن پیغمبر در آستانه مرگ، توصیه ای بود که درباره زن فرموده است. او در مقام بیان اهمیت نماز و لزوم رعایت حال عبید و اماء و توصیه طبقه زن، چنین فرمود:
«نماز را، نماز را بپا دارید و به عبدها و کنیزان، چیزی که در توان ندارند تحمیل نکنید. حرمت زن ها را حفظ کنید که آنها یاورانی در بین شما هستند».
📚علامه طباطبایی، بررسی های اسلامی، ج1، ص316.
@AllameTabatabaei
Velayeh_1394_03.lite.mp3
29.12M
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید)
#استاد_رحیمی
#جلسه_سوم
نظر استاد #جوادی_آملی درباره این کتاب👇
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند.در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه:«اين سخن در كتابهاى ديگران نيست».ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت وعظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند.
@AllameTabatabaei
✅ آدم باید دلش پاک باشه!!
لابد دیده اید آدم هایی که راست راست راه می روند و دامنشان را به انواع پلیدی ها و پلشتی ها می آلایند و بعد که اعتراض می کنی، شاکی می شوند که چرا من را از روی ظاهرم قضاوت می کنید؟ معیار، قلب آدم هاست. خدا خودش می داند که من چقدر باورش دارم. ظاهر که مهم نیست؛ دل آدم باید با خدا باشد…
ببینیم جناب علامه طباطبایی(ره) نظرشان درباره این انگاره که آدم باید دلش پاک باشد، چیست؟
ایشان می گوید:
«اسلام که دینی است عمومی و ابدی و اصلاح جامعه بشری را در درجه اول اهمیّت قرار می دهد، از قوانین ظاهری خود که مصلح جامعه می باشند و از عقاید ساده خود که نگهبان قوانین نامبرده هستند، هرگز دست بردار نیست .
چگونه ممکن است جامعه ای به دستاویز اینکه دل انسان باید پاک باشد و ارزش برای عمل نیست ، با هرج و مرج زندگی کند و به سعادت برسد؟ و چگونه ممکن است کردار و گفتار ناپاک ، دلی پاک بپروراند یا از دل پاک کردار و گفتار ناپاک ترشح نماید؟ خدای تعالی در کتاب خود می فرماید:(پاکان از آن پاکان و ناپاکان از آن ناپاکانند). و می فرماید:(زمین خوب، نبات خود را خوب می رویاند و زمین بد، جز محصول ناچیز نمی دهد).»
📚 شیعه در اسلام، ص89
@Allametabatabaei
✅نظر همدورهای علامه طباطبایی درباره او
آیت الله جوادی آملی:
🔸مرحوم علامه اگر کسي با او زندگي ميکرد، ميفهميد او در زمين زندگي ميکند ولي در دنيا زندگي نمي کند؛ هرکز به فکر اين بازيها که چه کسي آمده؟ چه کسي رفته؟ براي چه کسي صلوات فرستادند و براي کسي صلوات نفرستادند نبود! هرگز به فکر کودکانهٴ اينچنينی نبود، اصلاً در ذهنش اينها نبود تا بگويد بد است يا خوب است، هرگز بچهگي فکر نمي کرد تا بگويد بد است يا خوب است. بعضي ها به اين فکر هستند، ميگويند چرا؟! اين چه کاري است که کردي؟ ايشان گويا «فَكَأَنَّ الدُّنْيَا لَمْ تَكُنْ»!
🔸يکی از مراجع(رضوان الله عليه) که همدوره ايشان در نجف بود، بارها به من ميگفت که اين حرفها براي خود آقاي طباطبايي است؛ بارها به من ميفرمود به اينکه من اساتيدش را در نجف ميشناسم، آن آقاي صدر را ميشناسم، بادکوبهای را ميشناسم يا ديگری را ميشناسم، آنها آنقدر نبودند که آقاي طباطبايي دارد، اين حرفها براي خودش است و بارها تکرار ميکرد که اين آقاي طباطبايي انسان کامل است، خدا هر دو را و ساير مراجع را با اولياي الهي محشور بکند!
📚درس تفسیر معظم له، 24 آبان 95
@allametabatabaei
Velayeh_1394_04.mp3
20.51M
🎵 بشنوید|رساله «الولایه» علامه با تدریس جذاب شارح کتاب (سری جدید)
#استاد_رحیمی
#جلسه_چهارم
نظر استاد #جوادی_آملی درباره این کتاب👇
بهترين اثر علامه طباطبايى همان اثرى است كه بهعنوان «رسالة الولاية» مرقوم فرمودهاند.در بعضى از مباحث آن رساله اين مطالب را يادآور شدهاند كه:«اين سخن در كتابهاى ديگران نيست».ايشان تعبيرى به اين بلندى و عزت وعظمت را در هيچ جاى ديگر بيان نكردهاند.
@AllameTabatabaei
✅ خاطرهی آیت الله جوادی آملی از تفأل جالب علامه به #دیوان_حافظ
در سال 1335 یا 1336 شمسی با حساسیتهایی که نسبت به علوم معقول پدید بود، دروس علامه طباطبایی(ره) تعطیل شد. پس از چندی در شبی بارانی به اتفاق بعضی از اعاظم درس فلسفه به منزل علامه رفتیم. ایشان در کوچه ارک نزدیک منزل آیت الله سید احمد زنجانی «شبیری» مستاجر بودند. از ایشان تقاضا کردیم که درس اسفار را مجددا شروع کنند. علامه (ره) فرمود: « اولا ادامه درس اسفار مناسب و لازم است و ثانیا من به حافظ تفال زدم و این غزل آمد:
من نه آن رندم که ترک شاهد و ساغر کنم
محتسب داند که من این کارها کمتر کنم
من که عیب توبهکاران کرده باشم بارها
توبه از می وقت گل دیوانه باشم گر کنم
عشق دردانهست و من غواص و دریا میکده
سر فروبردم در آن جا تا کجا سر برکنم
لاله ساغرگیر و نرگس مست و بر ما نام فسق
داوری دارم بسی یا رب که را داور کنم
بازکش یک دم عنان ای ترک شهرآشوب من
تا ز اشک و چهره راهت پرزر و گوهر کنم
من که از یاقوت و لعل اشک دارم گنجها
کی نظر در فیض خورشید بلنداختر کنم
چون صبا مجموعه گل را به آب لطف شست
کجدلم خوان گر نظر بر صفحه دفتر کنم
عهد و پیمان فلک را نیست چندان اعتبار
عهد با پیمانه بندم شرط با ساغر کنم
من که دارم در گدایی گنج سلطانی به دست
کی طمع در گردش گردون دون پرور کنم
گر چه گردآلود فقرم شرم باد از همتم
گر به آب چشمه خورشید دامن تر کنم
عاشقان را گر در آتش میپسندد لطف دوست
تنگ چشمم گر نظر در چشمه کوثر کنم
دوش لعلش عشوهای میداد حافظ را ولی
من نه آنم کز وی این افسانهها باور کنم
📚 شمس الوحی تبریزی، نوشته آیت الله جوادی آملی، صص224-223
@AllameTabatabaei