🔵 استراتژی خاورمیانهای بایدن و ناکامی در بحران یمن
🔻گزارش
🔹 وبگاه روزنامه «جروزالم پست» در یادداشتی به بررسی استراتژی دولت جدید آمریکا در پرونده یمن پرداخته و ضمن انتقاد از رویکرد دیپلماتیک این راهبرد، معتقد است که این سیاست در نهایت منجر به حل بحران و پایان جنگ نخواهد شد. در ادامه بخشهایی از این گزارش میآید.
🔸 بایدن پس از روز کارآمدن، در مجموعه سیاستهای منطقهای آمریکا تغییراتی ایجاد کرده است. استراتژی او ایجاد تعادل در کاهش دخالت آمریکا در خاورمیانه بدون از دست دادن متحدان اصلی در منطقه، از جمله عربستان است.
🔸 جنگ در یمن نیز از الگویی مشابه پیروی میکند. سیاست بایدن در این حوزه نیز در گرو اعتماد به دیپلماسی و کاهش مداخله نظامی، به امید خروج نهایی از درگیری است. اولین قسمت این استراتژی توقف پشتیبانی از عملیات تهاجمی است. شاخه بعدی این استراتژی افزایش دیپلماسی با هدف حمایت از ابتكار سازمان ملل برای تحمیل آتشبس، گشودن كانالهای بشردوستانه و آغاز گفتگوهای بلندمدت صلح است.
🔸 اما با توجه به تشدید حملات حوثیها در داخل و خارج یمن، مشخص شد این استراتژی موثر نبوده زیرا نه اوضاع میدانی را تغییر داده و نه آنها را به میز مذاکره کشانده است. در پاسخ به این رویکرد حوثیها، دولت بایدن دو مقام ارشد نظامیشان را تحریم کرد که موجب تغییر رویکرد آنها نشد.
🔸 به گفته الانا دلوزیر، کارشناس موسسه واشنگتن «به نظر میرسد اراده سیاسی بینالمللی برای پایان جنگ یمن موجب تلقی اشتباه در حوثیها شده و آنها را جسورتر کرده است». منتقدان سیاست بایدن تأکید میکنند که استراتژی دیپلماتیک آمریکا موجب از دست رفتن اهرم فشار در مواجهه با حوثیها میشود. آنها همچنین معتقدند که ایران خواستار عقبنشینی انصارالله و پایان جنگ در یمن نیست زیرا میخواهد از این اهرم در مذاکرات هستهای با غرب استفاده کند.
✅ فعلاً به نظر میرسد که جنگ در یمن رو به پایان نیست و با استمرار بنبست در فضای سیاسی بازنده اصلی، مردم یمن هستند که از فاجعه بشردوستانه رنج میبرند. به نظر نمیرسد استراتژی بایدن در حال حاضر پایاندادن به جنگ باشد و این سوال ایجاد میشود که آیا جنگ در یمن پایان مییابد؟
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
(بسم الله الرحمن الرحیم)
✍اطلاعیه:
#اتحادیه_عماریون در راستای لبیک به توصیه و سفارش اکید مقام معظم رهبری در مورد فعالیت در فضای مجازی
👈مفتخر به همکاری با افراد فعال(گرافیک کاران📲 #مبتدی و حرفه ای و تمامی فعالین مجازی🎞)
خواهد بود✅
دوست عزیز شما تو هر زمینه ای فعال هستید
جهت همکاری به آیدی زیر مراجعه بفرمایید🙏
🆔@Ya_alimadad70
( مدیریت اتحادیه عماریون)
🆔 @Yavar_amar
سلام علیکم، دوستانی که در زمینه های مختلف اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، گرافیکی هر چند ابتدایی ، طنز، شهروند خبرنگار بصورت استانی، شعر و ادبیات، اعتقادی، نشر مطالب و امثالهم می توانند کمک کنند به آیدی @Ya_alimadad70 مراجعه کنند، با تشکر
🔵 پیشرویهای نیروهای دولت صنعاء در استانهای بیضاء و شبوه
🔹 نیروهای دولت منصورهادی و القاعده که توسط جنگندههای سعودی پشتیبانی میشوند، تلاش میکنند تا مانع پیشرویهای نیروهای دولت صنعاء در استان بیضاء شوند. درگیریهای مشابهی نیز بین دو طرف در منطقه «نُعمان» در کنار منطقه «بیحان غربی» در استان شبوه که غنی از گاز و نفت و در جوار ساحل دریای عرب است، در جریان است.
🔹 نیروهای دولت صنعاء همچنین موفق شدند عملیات تهاجمی نیروهای منصورهادی را در منطقه «الزَّاهِر» در جنوب استان بیضاء و منطقه «الحد يافع» در شمال استان لحج ناکام بگذارند. این تحولات در میان هشدارهای رهبران شورای انتقالی جنوب درباره تسلط مجدد نیروهای دولت صنعاء بر استان شبوه صورت میگیرد.
🔹 أحمد عمر بن فريد، نایب رئیس کمیته گفتگوهای خارجی شورای انتقالی جنوب از مجموعه تحولاتی که استان شبوه را در معرض سقوط مجدد توسط نیروهای دولت صنعاء قرار داده ابراز تأسف کرده و گفته «شرایط نظامی در شبوه مانند شرایط قبل عملیات ائتلاف سعودی در 2015 است که اجازه داد نیروهای حوثی بر شبوه مسلط شوند».
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
هدایت شده از مغز خاکستری
🌺 بسم الله الرحمن الرحیم 🌺
📢 گروه
"گفتمان عماریون"
برگزار می کند:
◽️موضوع کنفرانس: دکترین غرب علیه دولت انقلابی
👤 ارائه دهنده:
جناب آقای گودرزی
🗓زمان: یکشنبه ۱۴۰۰/۵/۳
🕰 ساعت ۲۲
🔻دوستانتان را به گروه دعوت فرمایید.
🔻در ساعت اجرای برنامه ارسال پست 🚫
https://eitaa.com/joinchat/1907425297C40136ba990
🔵 استراتژی جهانی چین
🔻گزارش
🔹 مؤسسه آمریکناینترپرایز از اندیشکدههای محافظهکار مستقر در واشنگتن، در مقالهای نسبت به راهبرد کلان چین در ارتباط با توسعه نفوذ جهانیاش ابراز نگرانی کرده است. طبق این مقاله، چین پس از جنگ سرد و با ظهور تکقطبی آمریکا درصدد جایگزینی نظم جهانی مبتنی بر لیبرالدموکراسی با ایده «اقتصاد بازار سوسیالیستی» برآمد.
🔸 به نظر نویسنده، چین پس از حوادث تیانآنمن و با پیروزیهای آمریکا در جنگهای خلیج فارس و کوزوو به حفاظت از امنیت خود در برابر نفوذ آمریکا در شرق آسیا اندیشید و نقش آمریکا در انقلابهای رنگی آسیای میانه و بهار عربی موجب عزم بیشتر چین در اجرای این راهبرد شد.
🔸 پکن برای جلوگیری از تجزیهطلبی در تایوان، تبت، هنگکنگ و سینکیانگ، تصمیم گرفت ابتدا یک توسعه قدرتمند اقتصادی را تجربه کند و سپس این قدرت اقتصادی را به قدرت نظامی و دیپلماتیک تبدیل نماید. افزایش ثروت چین با استفاده از ایدهها و سرمایههای خارجی و اجازه مانور به بخش خصوصی، نتیجه این تصمیم بود.
🔸 چین پس از بحران مالی 2008، اجازه نداد مهار اقتصاد از کنترل حزب کمونیست خارج شود. به همین دلیل با اعطای وامهایی، تسلط بخش دولتی را حفظ کرد. پکن به مرور اقتدارگرایی داخلی خود را به حوزه پیرامونی ژئوپلتیک شرق آسیا تسری داد تا از تضعیف آمریکا ناشی از هزینههای جنگهای خارجی، نهایت بهرهبرداری را داشته باشد.
🔸 استراتژی بزرگ چین بر چهار پایه استوار است: تشکیل قدرتمندترین ارتش جهان، رشد فناوری و تکنولوژیک، توسعه ایدئولوژیک و سازمانهای اطلاعاتی و سرانجام شکلدهی «شبکههای مشارکت راهبردی» در سیاست خارجی که مانع توسعه نفوذ آمریکا شود.
✅ نویسنده معتقد است چین هنوز در حوزه تکنولوژی بهویژه در زمینه نیمههادیها، به شرکتهای غربی نیازمند است. به نظر میرسد قانون جدید کنگره آمریکا علیه چین نیز برخاسته از چنین تصوری باشد. در سوی دیگر چین نیز پیش از این با راهبرد «چرخه دوگانه» نسبت به این مسأله هشیار بوده است.
📎 پیش از این، در ارتباط با راهبرد چرخه دوگانه چین، مطالبی در قالب یادداشت، تحلیل کوتاه و گزارش کوتاه منتشر کردهایم که از طریق لینکهای زیر قابل مطالعه است.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
هدایت شده از مغز خاکستری
بی سبب نیست اگر عادتش احسان شده است
نوه ی ارشد سلطان خراسان شده است❤️
ولادت امام علی النقی مبارک باد🎊
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
🔵 خط لوله نفت اسرائیل و روابط با امارات
🔻گزارش
🔸 «موسسه واشنگتن» در تحلیلی با پرداختن به موضوع استفاده امارات از خط لوله نفت اسرائیل می نویسد کشمکش اداری در دولت ائتلافی بنت میتواند پیوندهای فزاینده اسرائیل با ابوظبی را تضعیف کند.
🔹 اخیراً وزارت حفاظت زیستمحیطی اسرائیل اعلام کرد اجرای یکی از بندهای مهم توافق عادیسازی روابط با امارات را به تاخیر انداخته است: بندی که به امارات اجازه میدهد از خط لوله نفت ایلات-عسقلان (از دریای سرخ به ساحل مدیترانه) استفاده کند. طبق اعلام این وزراتخانه شرکت اسرائیلی بهرهبردار از خط لوله یک «ارزیابی خطر» ناکافی ارائه کرده است.
🔹 فعالیتهای این خط لوله که در دهه 1960 برای واردات نفت از ایران ساخته شد در حالت محرمانه باقی مانده اما نزدیکی این مسیر به مناطق حساس زیستمحیطی و راهبردی واضح است. پایانه ایلات بین سواحل توریستی و مناطق حفاظتشده صخرههای مرجانی قرار دارد؛ بخش بیابانی آن از یک منطقه حفاظتشده عبور میکند و پایانه عسقلان هم فقط حدود یک مایل با مرز غزه فاصله دارد که آن را نسبت به حملات راکتی آسیبپذیر میسازد.
🔹 منطق امارات برای استفاده از این خط لوله هم دیپلماتیک است و هم تجاری. غالب نفت تولید امارات به کشورهای آسیایی فروخته میشود. خرید نفت اسرائیل نیز از روسیه و آذربایجان است. گزارشها نشان میدهد امارت از این خط لوله برای فروشهای موردی به اروپا استفاده خواهد کرد؛ اگر چه ممکن است انجام چنین انتقالاتی از طرق دیگر مانند ارسال نفتکش از کانال سوئز یا استفاده از خط لوله مصری «سومد» سریعتر باشد.
🔹 علاوه بر خط لوله، امارات تلاش میکند با خرید 22 درصد از سهام یک شرکت حفاری، در میدان گازی تامار اسرائیل سرمایهگذاری کند اما روند انجام این معامله کند بوده است. اگر چه مقامات اسرائیلی این تاخیر را به اقدامات احتیاطیِ مقرر نسبت میدهند یک رسانه منطقهای این گمانه را مطرح کرده که امارات بعد از جنگ اخیر غزه در این خصوص مردد شده است.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵 تأثیر خط لوله نورداستریم2 بر روابط دو سوی آتلانتیک
🔻تحلیل
🔰 اندیشکده شورای #روابط_خارجی_اروپایی به ارزیابی اختلاف آمریکا و اروپا بر سر خط لوله انتقال گاز از #روسیه به آلمان پرداخته است. به گفته نویسندگان لغو کارکرد این #خط_لوله از سوی اروپا، تبعاتی برای مدیریت روابط دروناتحادیهای خواهد داشت که باید از سوی #آمریکا و اتحادیه مدیریت شود. به همین دلیل از سه منظر مورد ارزیابی قرار داده است.
🔶 از منظر #آلمان
اصرار برلین بر این خط لوله سبب خواهد شد اعتبار #سیاست_خارجی این کشور نزد متحدان غربیاش خدشهدار شود. زیرا این تصور را شکل میدهد که در سیاست خارجی آلمان، مؤلفهای مهمتر از #اقتصاد نیست و حاضر است منافع متحدان را فدای آن کند.
🔶 از منظر #آمریکا
سوءاستفاده از سلاح #تحریم علیه متحدان، پیام خوبی نخواهد داشت. بایدن باید رویه یکجانبه #ترامپ را کنار بگذارد و سعی نماید مسائل اختلافی با #اروپا را با گفتگو به نتیجه برساند. هزینه سیاسی این تحریم اقتصادی بر روابط دو سوی #اقیانوس_اطلس بالاست.
🔶 از منظر #روسیه
از نگاه روسیه، این بازی برد – برد است. اگر خط لوله عملیاتی شود که سهم روسیه از #بازار_گاز اروپا افزایش مییابد و اگر نشود، مستمسکی برای اختلافافکنی درون اتحادیه و #توسعه نفوذش در شرق اروپا خواهد داشت.
🔶 در عین حال که دولت #بایدن از ابتدا مواضع سختگیرانهای نسبت به مسکو اتخاذ کرده و سعی در جلوگیری از فعالیت این خط لوله داشته، ولی #مسکو قدرتی نیست که به راحتی مانند دیگر دولتهای رقیب یا دشمن آمریکا، در برابر مجازاتهای اقتصادی عقبنشینی کند. علاوه بر آنکه ایالات متحده نیز از موقعیت قدرتمند پیشین در اروپا برخوردار نیست
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵 خروج نیروهای آمریکایی از عراق؛ تداوم «ابهام» در سیاست واشنگتن
🔻تحلیل
🔹 براساس بیانیه مشترک عراق و آمریکا در پایان دور چهارم گفتوگوهای راهبردی که شامگاه گذشته منتشر شد، نیروهای رزمی آمریکایی تا پایان سال جاری میلادی از عراق خارج خواهند شد. درباره این اعلام چند نکته وجود دارد:
🔸 آمریکا از مدتی پیش و پس از خیزش فزاینده چین، به دنبال کاهش نقش به اصطلاح حمایتی خود در مناطق گوناگون ازجمله غرب آسیا بوده است. در این چارچوب، تلاش میشود از هزینههایی که واشنگتن در منطقه انجام میداده کاسته و بیشتر بر منافع روشن و قابل دسترس تمرکز شود. این روند در عراق، لبنان، افغانستان و برخی دیگر از کشورها قابل مشاهده است.
🔸 علاوه بر نکته بالا، به نظر میرسد نفوذ فزاینده اقتصادی رقبایی ازجمله چین و ایران در بازارهای عراق و واکنش سخت مقاومت عراق به حضور نیروهای آمریکایی، واشنگتن را نه امروز، بلکه از سالها پیش به این جمعبندی رسانده که تداوم حضور نظامی به روال گذشته، برخلاف منطق هزینه و فایده است و باید این روند را تغییر داد. اعلام کاهش حضور نیروهای نظامی به 2 هزار و 500 و سپس اعلام خروج تا پایان 2021 در این چارچوب قابل تحلیل است.
🔸 خروج آمریکا از عراق، صرفا شامل نیروهای رزمی میشود و روابط امنیتی بغداد و واشنگتن در حوزههای مستشاری و آموزش نیروهای عراقی ادامه خواهد داشت. همچنین از تعداد نیروهای آمریکایی حاضر در عراق، آمار دقیقی وجود ندارد. به همین دلیل، پیچیدگیهای اجرای بیانیه مشترک بغداد-واشنگتن بسیار است. از اینرو احتمالا آمریکا بازهم از تاکتیک همیشگی خود، یعنی ابهام در اعلام و حتی اعمال سیاستها استفاده کرده و خواهد کرد.
✅ به نظر میرسد آنچه در سیاست خارجی واشنگتن تداوم داشته، ابهام است و جابهجایی نیروهای آمریکایی در منطقه طی چند ماه اخیر نیز از القای چنین ابهامی حکایت دارد. به همین دلیل درباره اعلام تصمیم خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق نیز نمیتوان از هماکنون اطمینان داشت؛ چهاینکه اساساً برآورد تحقق این تصمیم نیز -حداقل تا مقطع فعلی- چندان سازوکار روشنی ندارد.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
هدایت شده از مغز خاکستری
8.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تمام لذت عمرم همین است
که مولایم امیرالمونین است
#کلیپ
#غدیر
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar