فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞رسوخ دین در دل، عامل کنترل انسان
📱 instagram.com/almazaheri
🌐 aparat.com/alzahra_isbn
#صوت
🆔 @almazaheri
33 BAGHAREH-Ayate 23-24.mp3
3.87M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ سیوسوم: آیات 23و24 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞ارتباط با خدا و پیروی از اهلبیت«علیهمالسّلام»، راه رستگاری
📱 instagram.com/almazaheri
🌐 aparat.com/alzahra_isbn
#صوت
🆔 @almazaheri
🔺خلاصۀ درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ فضیلتهای فراموش شده
🔸فضیلت ششم؛ عفو- جلسۀ دوم
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹فراموش شدن فضیلت عفو در جامعه خیلی خطرناک است. این وضع سرسختی و نگذشتن از گناه دیگران که در بین برخی از مردم شایع است، خسارت دارد.
🔹قرآن کریم میفرماید: «وَ لا تَنْسَوُا الْفَضْلَ بَيْنَكُمْ إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصيرٌ»؛ یعنی نگذارید این فضیلتها در بین شما فراموش شود که خداوند به آنچه انجام میدهید بیناست.
🔹یکی از تبعات فراموشی فضیلت عفو در جامعه، آن است که افرادی صرفاً بابت مهریّه در زندان بهسر میبرند که این مسأله مفاسد فراوانی دارد و برای جامعۀ اسلامی ننگ است.
🔹هنگامی که حق با انسان است و از حقّش میگذرد و عفو میکند، معنا ندارد که خدا در این دنیا به او کمک نکند. کسی که بدون دلیل موجه و با سرسختی و لجاجت عفو نمیکند نیز، معنا ندارد که در این دنیا نجات پیدا کند.
🔹فضیلت عفو، مراتبی دارد که در این جلسه به برخی از آن مراتب اشاره میگردد:
🔸مرتبۀ اوّل از عفو، همان بخشیدن و گذشتن است. این مرتبه، مربوط به عموم مردم است و تمام بندگان باید آن را تحصیل کنند. حتی اگر طرف مقابل انسان مقصّر باشد، باز هم بهکارگیری این مرتبه از عفو پسندیده است.
🔹در آیهای از قرآن شریف میخوانیم: «جَزاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُها»؛ برخی از مفسرین در معنای این آیه نوشتهاند: «اگر کسی به تو بدی کرد، تو به اندازۀ بدی او میتوانی به او بدی کنی». امّا معنای ظریف و دقیقتری هم میتوان برای این آیه در نظر گرفت که با روش اهلبیت«ع» سازگار است و آن اینکه: «بدی کردن در مقابل بدی دیگران، به همان اندازه بد است»؛ یعنی اگر کسی به تو بدی کرد، چنانچه تو هم بخواهی به او بدی کنی، چه فرقی با او خواهی داشت؟
🔹بر این اساس، بخشیدن دیگران و خودداری از مقابله به مثل، در هر صورت پسندیده است. حتی قرآن کریم در مبحث قصاص، چه قصاص نفس و چه قصاص عضو، که حقّ مسلّم بندگان است، عفو و بخشش را کفّارۀ گناهان دانسته است.
🔸مرتبۀ دوّم از عفو، «صفح» نام دارد. صفح به معنای ندیده گرفتن و به دل نگرفتن بدی دیگران است. در این مرتبه، انسان علاوه بر اینکه می بخشد، خطاى او را در نظر نمىآورد، گويا او اصلاً مرتكب خطا نشده است.
🔹این مرتبه مربوط به خواص جامعه است که توانستهاند نفس خود را مهذّب سازند. آنان که درخت رذالت را از دل کنده و درخت فضیلت به جای آن کاشتهاند و دلشان پاک است. دل پاک یعنی دل بدون کینه و دل بدون بغض دیگران. دلی که بتواند بدی دیگران را فراموش کند.
🔹دل پاک اقتضاء میکند که انسان با مواجهه با بدی دیگران، اصلاً ناراحت نشود تا نوبت به عفو و صفح برسد. یعنی اصلاً و ابداً کینه در آن نیست.
🔹این مرتبه از عفو، به طور ویژه در روابط اجتماعی و در معاشرت با خویشان، رفقا، همکاران، همسایهها و نظایر آن کاربرد دارد، بهخصوص در بین اقوام و خویشاوندان که اگر صفح و ندیده گرفتن در روابط بین آنها فراموش گردد، رفته رفته مرتکب گناه ترک رحم میشوند و با هم قهر میکنند که از گناهان کبیره است. قرآن کریم در سه موضع تارک رحم را لعن کرده است.
🔹همه باید از بدی همدیگر بگذرند و آن بدی را به دل نگیرند، حتی اگر خودشان مقصّر نباشند و تقصیر را با طرف مقابل بدانند. حساب اینکه چه کسی تقصیر دارد نیست، حساب اینست که تو باید گذشت داشته باشی! مگر ما بندگان گناهکار و مقصّر نیستیم؟ اما خداوند سبحان در صورت توبه و عذرخواهی از ما میگذرد و پروندۀ گناه را محو و نابود میکند.
🔸مرتبۀ سوم عفو، «غفران» نام دارد. این مرتبه به أخصّ الخواص مربوط میشود. غفران بر ستر و پوشش دلالت دارد، به این معنا که انسان روي گناه یا خطای دیگران را با چيزي اضافهتر از آن بپوشاند؛ يعني علاوه بر بخشیدن و افزون بر ندیده گرفتن، بدی دیگران را با نيکي و احسان پاسخ گويد.
🔹عمل کردن به این مرتبه از عفو، یعنی پوشاندن خطا و بدی با نیکوکاری، بهطور ویژه در رابطۀ بین اعضای خانواده کاربرد دارد. بهخصوص زن و شوهر در خانه، هر دو باید نه تنها خطا و گناه دیگری را عفو کنند و ندیده بگیرند، بلکه در پاسخ بدی، احسان کنند؛ یعنی اگر یکی از آنها قهر کرد، دیگری با او آشتی و به وی محبّت کند. این طرز رفتار او را شرمنده ساخته و محبّت را در خانه حکمفرما خواهد کرد.
🔹نکتهای که در پایان این مبحث لازم است بدان توجه جدی شود، آن است که عمل به این فضیلت ارزشمند نباید منجر به گسترش ظلم ظالمان و ترویج رذائل اخلاقی گردد. پس فضیلت عفو برای بخشیدن مجازات مجرمين يا گناهکاراني که پشيمان نيستند و به جرم و معصيت خويش ادامه ميدهند، کاربرد ندارد و نتایج نامطلوبی در پی خواهد داشت.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/f45223
#درس_اخلاق #فضیلت_های_فراموش_شده
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞عفو و صفح در سیرۀ امام حسن مجتبی«سلاماللهعلیه»
◾️شهادت امام حسن مجتبی«سلاماللهعلیه» تسلیت باد
#صوت
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞نگرانی سلمان فارسی از حقّالنّاس
#صوت
🆔 @almazaheri
34 BAGHAREH-Ayate 23-24.mp3
3.72M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ سیوچهارم: آیات 23و24 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞ماندگاری برکات رفتار نیکو و تبعات کردار ناپسند
🔹نهج البلاغه، حکمت 121: «شَتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ»
🔸چه اندازه بين دو عمل فاصله است: عملى كه لذّتش از بين برود و زيانش بماند. و عملى كه رنجش پايان پذيرد و اجرش باقى ماند.
#صوت
🆔 @almazaheri
🔺خلاصۀ درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ فضیلتهای فراموش شده
🔸فضیلت هفتم؛ صبر
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹یکی از فضیلتهای مهمّ اخلاقی، فضیلت «صبر» است.
🔸صبر به سه قسم کلّیِ «صبر در عبادت»، «صبر در معصیت»، و «صبر در مصیبت» منقسم میگردد.
🔹«صبر در عبادت و اطاعت»، همان اهميت ويژه به واجبات و مستحبّات است.
🔹«صبر در برابر معصيت»، با اجتناب جدی انسان از گناهان میسّر میگردد.
🔹راجع به «صبر در مصیبت»، قبل از هر چیز باید بدانیم که مصیبت و بلا برای تمام بندگان رخ میدهد، در نسلهای قبلی بوده و در نسلهای بعدی نیز خواهد بود.
🔹اميرالمؤمنين«ع» راجع به دنیا ميفرمايند: دنیا خانهاي است که در بلا و مصيبت پيچيده شده است.
🔹شدیدترینِ بلاهای دنیوی نیز طبق حدیثی از امام صادق«ع» نصیب انبیاء الهی میشود، پس از آنان افرادی که به پیامبران نزدیکترند، به ترتیب مقامی که دارند، بیش از دیگران طعم مصیبت را خواهند چشید.
🔹جزر و مد دنیا و سختی و آسانی زندگی در بسیاری از موارد، امتحان بندگان است؛ زیرا به تصریح قرآن کریم، نوع بشر حتماً امتحان میشود.
🔹اهل معرفت بر اين باورند که مصائبی که انسان دخالتی در وقوع آن نداشته، الطاف خفيّۀ خداوند متعال هستند. الطاف خفيّه، از آن نظر که نعمتهاي باطني هستند و ظاهري دشوار و بلاگونه دارند، صبر و استقامت ميطلبند.
🔹هرچه از طرف خدا بيايد، خير است و حتماً مصلحت دارد. اساساً شر و بدي از طرف خداوند نيست؛ زيرا اگر خداوند براي بندۀ خود بد و شر بخواهد، با صفات او نظير اينکه عالم، رحمان، رحيم، قادر، حکيم، رئوف، کريم و جواد است، سازگار نخواهد بود.
🔹قرآن کريم به کساني که در مشکلات و در مصیبتها خود را نبازند بشارت داده، سپس برای آنان درود و صلوات فرستاده است. علاوه بر اینکه درود و رحمت و صلوات خود را نثار افراد صابر و شکیبا کرده، آنان را در بنبستها هدایت میکند و راه مستقیم را به ایشان نشان میدهد تا گمراه نگردند.
🔹صبر در برابر مصائب، در قیامت، ثواب و پاداش فراواني دارد. قرآن کريم، اجر چنين صبري را بدون اندازه و بيحساب ميداند.
🔹راوی میگوید از بیماری و از سختیها که به من ميرسيد، به امام صادق«ع» شكايت كردم، حضرت به من فرمودند: اگر مؤمن بداند چه پاداشى براى مصيبتها دارد، آرزو ميكند در دنیا او را با قیچی تكه تكه كنند.
🔹انسان بايد هنگام برخورد با مصيبت، صبر و استقامت داشته باشد؛ به اين معنا که در صورت توان، مشکل را حل کند، وگرنه از کنار مشکل بگذرد و اگر نشد، بايد مشکل را بهدوش بگيرد و به حرکت خود در زندگي ادامه دهد و در آن مشکل متوقف نشود که خطر و ضرر دارد.
🔹امیرالمومنین«ع» به منظور تسليت گفتن به کسی که فرزندش از دنیا رفته بود، فرمودند: حق داری برای مرگ او اندوهگین باشی، امّا هر مصیبتی، در صورت صبوری، نزد خداوند پاداشى دارد. بعد فرمودند: توجه داشته باش که چنانچه شكيبا باشى، تقدير الهى بر تو جارى مىشود و اجر خود را خواهی گرفت؛ و اگر صابر نباشی و بىتابى كنى، باز هم تقدير الهى بر تو میگذرد، در حالی که مأجور نیستی و مرتکب گناه شدهای!
🔹وقتي انسان در برابر مصائب و مشکلات صابر باشد، به «آرامش درونى» یا «نفس مطمئنّه» دست مىيابد. به این معنا که زندگی او هرچند سرشار از مصیبت و گرفتاری است، امّا غم و غصه نسبت به گذشته و دغدغه و نگرانی برای آینده، نخواهد داشت.
🔹اهتمام به نماز، انس با قرآن، دعا و توسّل و مداومت بر ذکر، نظیر ذکر: «إِنَّا لله وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ» و ذکر: «الْحَمْدُ لله عَلَى كُلِ حَالٍ» نیز برای رسیدن به آرامش روحی، هنگام ابتلا به مصیبت مؤثر است.
🔹همچنین اگر افراد مصیبت دیده، مصائب خاندان وحی در کربلا، بهخصوص مصیبتهای جانگداز حضرت زینب«س» را به خود یادآوری کنند و صبر و استقامت ایشان را سرمشق زندگی قرار دهند، بهتر میتوانند به مقام صبر دست یابند.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/m53206
#درس_اخلاق #فضیلت_های_فراموش_شده
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞شهید زندۀ پیش خدا است
#صوت
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞صداقت در خانه
📱 instagram.com/almazaheri
🌐 aparat.com/alzahra_isbn
#صوت
🆔 @almazaheri
35 BAGHAREH-Ayeh 25.mp3
4.16M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ سیوپنجم: آیه 25 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📝پيام مرجع عاليقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی» به مناسبت رحلت حکیم متألّه و عالم جلیلالقدر حضرت آیتالله حسنزاده آملی«قدّسسرّه»
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
«إِنَّا لِلهِ وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ»
🔹ضایعۀ رحلت حکیم متألّه و عالم جلیلالقدر حضرت آیتالله آقای حاج شیخ حسن حسنزاده آملی«قدّسسرّه» موجب تأسّف و تأثّر گردید.
🔹️این شخصیّت پارسا و فرزانه، یکی از مفاخر دوران و از جمله اساتید عالیقدر حوزۀ علمیّه قم بودند که سالیان متمادی، جمع کثیری از فضلاء و روحانیّون از محضر علمی و معرفتی و فلسفی و عرفانیِ ایشان بهرههای فراوان گرفته و از این جهت نقش برجستۀ این حکیم وارسته و متخلّق در عرصۀ تعلیم و تربیت و اخلاق و ادب، فراموشناشدنی است. چنانکه تألیفات و تصنیفات پرشمار این عالم ذوفنون نیز از جمله آثار ماندگار در حوزههای علمیّه است.
🔹️خداوند تعالی روح مطهّر این عالم ربّانی را در جوار رحمت واسعۀ خود، با اولیاء طاهرین و سید و سالار شهیدان«علیهم الصلوة و السّلام» محشور فرماید.
🔹️به خاندان مکرّم و فرزندان محترم ایشان و همۀ شاگردان و ارادتمندان این عالم عامل تسلیت عرض میکنم و از خداوند سبحان علوّ درجات ایشان و صبر و اجر بازماندگان گرامی را مسألت میکنم.
حسینالمظاهری
۴ / مهرماه / ۱۴۰۰
۱۹ / صفرالمظفّر / ۱۴۴۳
#پیام
🆔 @almazaheri
زیارت_اربعین.pdf
472K
◾️دریافت فایل PDF متن و ترجمۀ زيارت اربعین حسینی«سلاماللهعلیه»
#مفاتیح #اربعین
🆔 @almazaheri
امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» فرمودند:
آنچه از دیگران بوقوع مىپیوندد را به بهترین وجه ممكنش حمل نما، تا آنگاه كه دلیلى بیابى كه بر این گمان تو غلبه كند؛ و هیچگاه نسبت به سخنى كه از برادرت مىشنوى تا آنگاه كه مىتوانى آن را بر وجهى درست حمل نمائى، گمان بد مبر
📚الأمالی(للصدوق)، صفحۀ 304.
#روایات
🆔 @almazaheri
📝پيام مرجع عاليقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی» به مناسبت رحلت عالم ربّانی و فقیه پارسا حضرت آیتالله آقای حاج سید محمّد رجایی«قدّسسرّه»
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
«إِنَّا لِلهِ وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ»
🔹رحلت عالم ربّانی و فقیه پارسا حضرت آیتالله آقای حاج سید محمّد رجایی«قدّسسرّه» موجب تآسّف گردید.
🔹️این شخصیّت پارسا و زاهد، عمر شریف خود را در ترویج معارف والای اهلبیت عصمت و طهارت«علیهمالسّلام» و تعلیم و تربیت فضلاء و اساتید و تحکیم فقه آلمحمد«صلواتاللهعلیهماجمعین» مصروف داشته و آثار گرانقدری از خود بر جای نهادند.
🔹️این ضایعۀ مولمه را به بیت مکرّم و فرزندان محترم و همۀ شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم و از خداوند تعالی برای آن عالم جلیلالقدر، علوّ درجات و رحمت واسعه و حشر با اجداد طاهرینشان«صلواتاللهعلیهماجمعین» و برای خاندان مصاب و بازماندگان گرامی صبر و اجر و عزّت روزافزون مسألت مینمایم.
حسینالمظاهری
۸ / مهرماه / ۱۴۰۰
۲۳ / صفرالمظفّر / ۱۴۴۳
#پیام
🆔 @almazaheri