🔻درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ انسان در قرآن
🔸 جلسۀ چهارم: کرامت انسان
🔹در جلسات قبل درس اخلاق، از قرآن کریم استفاده شد که انسان خلیفۀ خداست.
🔸بحث این جلسه راجع به «کرامت انسان» است.
🔹آیۀ كرامت بسیار برای انسان فضیلت دارد، یک دنیا فضیلت برای انسان تعیین میكند. میفرماید: «وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَني آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى كَثيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضيلاً».
🔹در حالی كه ما بسیار مخلوق داریم و مخلوقات ما از عالم ناسوت و از عالم مجرد شمارش نمیشوند، اما انسان از همه بالاتر است. أفضل از ملائكه و عالم مجردات، أفضل از ناسوت و مادیات و بالاخره هر مخلوق كه ما داریم این انسان را بر آنها فضیلت و برتری دادیم.
🔹توهین به یک مؤمن به اندازهای بزرگ است که امام صادق«ع» از قول خداوند تعالی میفرمایند: توهین به یک مؤمن بهمنزلۀ جنگ با خداست.
🔹احترام به یک مؤمن و دل یک مؤمن را به دست آوردن، به اندازهای ثواب دارد كه انسان مبهوت است. راستی به خاطر یک كار جزئی این قدر ثواب!! آری چرا اینقدر ثواب؟ برای اینكه مؤمن پیش خدا محترم است.
🔹خداوند تعالی انسان را گرامی داشته و به وی عزّت بخشیده است، امّا متأسفانه دنیای روز ارزشی برای نوع انسان قائل نیست.
🔹در بیان کرامت و منزلت انسان، همین بس که در تعالیم قرآن و عترت، افراد مجرم، گناهکاران و اسیران نیز حقوقی دارند که باید مراعات شود و هرگونه آزار و شکنجۀ روحی یا جسمی حتی برای زندانیان، ممنوع است.
🔹اگر بحث انسان در قرآن بهراستی در عمق جان ما مخصوصاً جوانهای ما جای بگیرد و بتوانیم مقام و منزلت انسان را درک کنیم، خود یک نیروی كنترل كننده است. کسی که بفهمد در این جهان چقدر ارزش دارد، شهوتران نمیشود؛ آنکه ارزش سایر انسانها را بداند، آدمكش نمیشود؛ انسانی كه برای همنوعان خود احترام قائل است، ظالم نمیشود، بلکه خدمتگذار خلق خدا خواهد شد.
🔹امیرالمؤمنین«ع» قیمت انسان را تعیین کردهاند. ایشان میفرمایند: «قِيمَةُ كُلِ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»؛ ارزش و قیمت هرکس، به اندازۀ آن چیزی است که او تحسین میکند، به اندازۀ احسان و نیکوکاریاش و به میزان دانایی، علم و فضائل اوست.
🔹اگر انسان قدر خود را بداند و بفهمد چه جایگاهی در عالم دارد، اسیر دنیا و مادیّات نمیشود و صفات رذیله او را احاطه نخواهد کرد.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/u06004
#درس_اخلاق #انسان_در_قرآن
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» فرمودند:
«یوْمَ غَدِیرِ خُمٍّ أَفْضَلُ أَعْیادِ أُمَّتِی»
روز عید غدیر خم، افضل اعیاد امّت من است.
📚 الأمالی(للصدوق)، ص 125.
#روایات
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» دربارۀ پیام روز غدیر فرمودند:
«فَلْیبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَى یوْمِ الْقِیامَةِ»
پیام غدیر را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت، ابلاغ کنند.
📚الإحتجاج، ج 1، ص 62.
#روایات
🆔 @almazaheri
📝 پيام مرجع عاليقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهری«مدّظلّهالعالی» به افتتاحیّۀ رویداد تبادل فناوری اطلاعات حوزۀ علوم و فرهنگ اسلامی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
🔹گسترش خیره کنندۀ دانش و دستاوردهای گوناگون علمی در جهان معاصر، که محصول تلاش بشر و استفاده از ابزارهای نوین و ظرفیّتهای نویافته و ارتباطات پیشرفته در این جهت است، بیشکّ، رویداد بسیار بااهمیّتی است که باید مطمحِ نظر حوزههای علمیّه و دانشپژوهان علوم اسلامی و خصوصاً دستگاههای مدیریّتی حوزوی نیز قرار داشته باشد تا علاوه بر اینکه از قافلۀ دانش جهانی بازنمانند، بتوانند با تجمیع ظرفیّتهای موجود در بکارگیری ابزارهای جدید و زمینههای نوین، در مسیر گسترش و تعمیق دانش دین و علوم وابسته بکوشند و معارف انسانساز و جامعهساز اسلامی را بهزبان روز و بهفراخور نیازهای انسان معاصر، خصوصاً نسل پرسشگر و تکاملخواه امروز، منتشر و ترویج و تبلیغ نمایند.
🔹در این زمینه باید سخن بلند و عمیق عالم روشننگر، مرحوم علامه سیّد شرفالدین عاملی«قدّسسرّه» را همواره به یاد داشته باشیم که «لا یَنْتَشِرُ الْهُدی الاَّ مِنْ حَیثُ انْتَشَرَ الضَّلال». امروز با استفاده از ظرفیّتهای بسیار وسیع فضای مجازی و ارتباطات نوین، نه تنها هنجارهای اخلاقی و اجتماعی، به شکلهای مختلف مخدوش میشود و ابهّت ارزشهای انسانی و فرهنگی و دینی در ذهن و دل بینندگان و استفاده کنندگان از این فضاها شکسته میگردد و از حیث عملی و رفتاری، توسعۀ دینزدائی و تخریب فرهنگ و اخلاق، بهشدّت دنبال میشود، بلکه تحربف دین واندیشۀ دینی و مفاهیم و تعالیم اسلامی و تخطئه و شکستن آن معارف نیز با بهرهگیری از همین فضاها و امکانات نوین، بهشکل بسیار گستردهای در حال جریان است و چنانکه میدانیم در عرصۀ جنگ اندیشهها، جز با سلاح فکر و دانش با اسلحۀ دیگری نمیتوان بهمیدان مبارزه رفت. اندیشههای التقاطی و مغشوش و تقلّبی و جعلی در خلأ اندیشههای سالم و حقیقی و خالص پدید می آیند و البته برای بسیاری از مخاطبان، تشخیص اعتبار و واقعیّت آنها ممکن نخواهد بود.
🔹اینک جای خوشوقتی است که تلاشی مبارک برای تجمیع ظرفیّتهای بالفعل و شناسایی ظرفیّتهای بالقوّۀ حوزوی در جهت توجه و برنامهریزی برای استفادۀ هرچه بهتر و بیشتر از فناوریهای نوین و عرصههای جدید تولید و نشر معارف دینی، در حال شکلگیری است و امید است با عنایت خداوند تعالی و همّت وافر مسئولان محترم نهادهای علمی و پژوهشی حوزۀ علمیّه و حمایت و پشتیبانی دستگاههای ذیربط، این تلاش و سعی مشکور، به انجامی مبارک نائل گردد. انشاءالله
🔹توفیقات روزافزون همۀ دستاندرکاران این رویداد را از خداوند سبحان مسألت میکنم. والسّلام علیکم و رحمتالله و برکاته
حسین المظاهری
۱۶ / ذیالحجّه / ۱۴۴۴
۱۴ / تیر / ۱۴۰۲
#پیام
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» فرمودند:
«لَوْ أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ وُضِعَتَا فِی كِفَّةٍ وَ وُضِعَ إِیمَانُ عَلِی فِی كِفَّةٍ لَرَجَحَ إِیمَانُ عَلِی»
اگر تمام آسمانها و زمین را در یک کفۀ ترازو قرار دهند و ایمان علی را در کفۀ دیگر، ایمان علی سنگینتر است.
📚الأمالی(للطوسی)، ص 575.
#روایات
🆔 @almazaheri
📸 گزارش تصویری دیدار آيتالله آقاى حاج شيخ غلامعلى نعيم آبادى با حضرت آيتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» خطاب به امیرالمؤمنین«ع» فرمودند:
«أَنْتَ مِنِّی بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى إِلَّا أَنَّهُ لَا نَبِی بَعْدِی»
تو برای من به منزلۀ هارون هستی برای موسی، جز این که پیامبری پس از من نیست.
📚الکافی، ج 8، ص 107.
#روایات
🆔 @almazaheri
151 BAGHAREH-Ayeh 143.mp3
4.2M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 151: آیه 143 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📸 گزارش تصویری دیدار جمعی از ائمۀ جمعه استان اصفهان با حضرت آيتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ارزش شاد کردن دل مردم در کلام امام کاظم«سلاماللهعلیه»
#فیلم
🆔 @almazaheri
📸 گزارش تصویری دیدارهای مسئولان استانی با حضرت آيتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 پروردگار عالم مفسد را دوست ندارد
#پادکست صوتی
🆔 @almazaheri
152 BAGHAREH-Ayate 146-147.mp3
3.44M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 152: آیات 146و147 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️ اگر کسی در چشم خود لنز گذاشته باشد، برای انجام غسل، بايد آن را در بياورد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️ لازم نیست.
آیتالله العظمی مظاهری
#استفتائات #غسل
🆔 @almazaheri
🔹استاد بزرگوار ما، علامه طباطبايى«قدسسره» در درس اخلاق و در موضوع اخلاص مىفرمودند: اكسير چيزى است كه اگر به مس بزنند، طلا مىشود و من نمىدانم چنين چيزى واقعيت دارد يا خير، امّا من اكسيرى را سراغ دارم كه اگر به چيز بىبهايى زده شود، به اندازۀ هستى ارزش پيدا مىكند.
🔸بعد اخلاص اميرالمؤمنين«ع» را مثال میزدند و میگفتند: مثلاً در شأن نزول آيۀ «ولايت»، كه اميرالمؤمنين«ع» براى اينكه فقيرى مأيوس از خانۀ خدا خارج نشود، در ركوع، انگشتر كمارزش خود را صدقه دادند، چون خلوص در اين عمل بود، به اندازهاى ارزش يافت كه آيۀ «ولايت» در شأن اميرالمؤمنين«ع» نازل شد؛
🔹آيهاى كه ارزش آن نه فقط از دنيا، بلكه از عالم ملكوت و بهشت و هر چه در آن است، بالاتر است.
«انَّما وَلِيكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ امَنُوا الَّذينَ يقيمُونَ الصَّلوةَ وَ يؤْتُونَ الزَّكوةَ وَ هُمْ راكِعُونَ»
1. مائده، 55.
📚برگرفته از کتاب سيروسلوک، منزل سوم: تقوا، ص 267.
#آیه_ولایت
🆔 @almazaheri
📸 گزارش تصویری دیدار استاندار اصفهان با حضرت آيتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri