واژههایی که رهبر انقلاب درباره ماجرای مسمومیت دانشآموزان بهکار بردند.
@almizan_t
#تفسیر_سوره_یس
🌱● دو روايت درباره اينكه "امام مبين " امیرالمومنین آقا على عليه السلام است
🔹و در تفسير قمى در ذيل جمله ((و كل شى ء احصيناه فى امام مبين )) فرموده :
يعنى در كتابى مبين ، و آن محكم است ، يعنى تأويل نمى خواهد.
و ابن عباس از امير المؤمنين (عليه السلام ) روايت كرده كه فرمود:
به خدا سوگند منم امام مبين ، كه ما بين حق و باطل جدايى مى اندازم ، و اين را از رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) ارث برده ام .
🔹و در كتاب معانى الاخبار به سند خود از ابى الجارود، از امام باقر از پدرش ، از جدش (عليهم السلام ) از رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) روايت آورده كه در ضمن حديثى درباره على (عليه السلام ) فرمود:
او امامى است كه خداى تعالى علم هر چيزى را در او احصاء كرده است .
🌱مؤلف : اين دو حديث در صورتى كه از نظر سند صحيح باشد، ربطى به تفسير ندارد، بلكه مضمون آن دو جزو بطن قرآن و اشارات آن است ، و هيچ مانعى ندارد كه خداى تعالى به بنده اى از بندگانش كه داراى توحيد و عبوديت خالص براى اوست ، علم به همه معلوماتى كه در كتاب مبين است بدهد، و آن كس بعد از رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) سيد الموحدين امير المؤمنين على (عليه السلام ) است .
📘ترجمه تفسير الميزان جلد 17 صفحه 103
#دو_روایت_براین_که_امام_مبین_علی_ع_است
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
🌱توصیه حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری حفظه الله برای شب نیمه شعبان👇
🌱 شب نیمه شعبان، سه سورهی «یس» خوانده شود و بعد از تلاوت این سه سوره اگر حاجتی دیگر داشتید باز سه سوره «یس» دیگر خوانده شود.
🔸 سه تای اول در اولویت است، حتی اگر بنا باشد کسی مثلاً برای فرزندان خود بخواند دورهی آن همینطوری است، سه تایی است.
🔹 شب نیمه شعبان همسایهی لیلةالقدر است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
#تفسیر_سوره_یس
🌱● معناى ملكوت و اينكه ملكوت هر چيزى به دست خدا است.
فَسبْحَنَ الَّذِى بِيَدِهِ مَلَكُوت كلِّ شىْءٍ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
كلمه ملكوت مبالغه در معناى ملك است ، مانند كلمه ((رحموت ))و كلمه ((رهبوت )) كه مبالغه در معناى رحمت و وحشت اند.
با انضمام اين آيه به ما قبلش اين معنا به دست مى آيد كه : مراد از ((ملكوت )) آن جهت از هر چيزى است كه رو به خداست ، چون هر موجودى دو جهت دارد، يكى رو به خدا، و يكى ديگر رو به خلق .
ملكوت هر چيز آن جهتى است كه رو به خدا است ، و ملك آن سمت رو به خلق است.
ممكن هم هست بگوييم : ملكوت به معناى هر دو جهت هر موجود است ، و آيات زير هم بر همين معنا حمل مى شود،
((و كذلك نرى ابراهيم ملكوت السموات و الاءرض و ليكون من الموقنين ))و
((و لم ينظروا فى ملكوت السموات و الأرض ))و
((قل من بيده ملكوت كل شى ء))
و اگر فرموده ملكوت هر چيزى به دست خداست ، براى اين است كه : دلالت كند بر اينكه خداى تعالى مسلط برهر چيز است ، و غير از خدا كسى در اين تسلط بهره و سهمى ندارد.
🔹و برگشت معنا در آيه ((فسبحان الّذى بيده ملكوت كل شى ء))به اين است كه :
خدا از استبعادى كه مشركين در مسأله معاد مى كنند، منزه است ، چون مشركين غافلند از اينكه ملكوت هر چيزى به دست خدا و در قبضه قدرت اوست .
و جمله ((و اليه ترجعون ))خطاب به عموم مردم است ، چه مومن و چه مشرك ، و هم بيان نتيجه اى است از بيان سابق بعد از تنزيه خدا.
📘ترجمه تفسير الميزان جلد 17 صفحه 174
#معناى_ملكوت_و_اينكه_ملكوت_هر_چيزى_به_دست_خدا_است
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
🌹در شب نيمه ی شعبان
۲۱ مرتبه اين دعا را مابين نماز مغرب و عشاء، قبل از آنكه سخني بگویند خوانده می شود👇
🌱أللّهُمَّ إنَّکَ عَلیمٌ حَلیمٌ ذوُ أناتٍ وَلا طاقَةَ لَنا بِحُکمِکَ یَااللهُ یَااللهُ یَااللهُ ألأمَانُ ألأمَانُ ألأمَانُ مِنَ الطّاعونِ وَ الوَبَاءِ وَمَوتِ الفُجأةِ وَ سُوءِالقَضَاءِ وَ شَمَاتَةِ الأعداءِ رَبَّنَا اکشِف عَنَّا العَذَابَ إنَّا موُقِنوُن
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
🌹میلاد خورشید عالم تاب،منجی عالم بشریت حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف بر همگان گرامی باد🌱
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 رهبر معظم انقلاب: شب نیمهی شعبان شب مبارکی است، شب دعا است، شب مناجات است، گفته شده است که از موارد لیلةالقدر است. ۱۳۹۶/۲/۲۰
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
ای امید همه دلها ۱۱۸۹ سالگیت مبارک🌹
چشم ما حلقه صفت شام و سحر
هست با فکر تو پیوسته به در
همچو یعقوب ز هجران پسر
این نوشتیم ز خوناب جگر
کی فروزنده تر از ماه بیا
یوسف فاطمه از چاه در ا
خون مظلوم تو را می خواند
آه محروم ترا می خواند
اشک معصوم ترا می خواند
قلب مغموم ترا میخواند
تو گشایندهء مشکلهایی
تو تا شفا بخش همه دلهایی
🌱 شاعر: علامه میرجهانی ره(از کتاب دیوان حیران)
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
#تفسیر_سوره_یس
🌱فَسبْحَنَ الَّذِى بِيَدِهِ مَلَكُوت كلِّ شىْءٍ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
🌱● اعاده و احياء اموات
و در الدر المنثور در تفسير جمله ((لينذر من كان حيا...))گفته :
ممكن است مراد از ((كسى كه زنده باشد))، ((كسى كه عاقل باشد)) بوده باشد، همچنان كه از على (عليه السلام ) هم اين معنا نقل شده .
و در تفسير قمى در روايت ابى الجارود از حضرت ابى جعفر (عليه السلام ) نقل شده كه در تفسير جمله ((و اتخذوا من دون اللّه )) تا جمله ((محضرون ))فرموده :
خدايان مشركين توانايى يارى مشركين را ندارند، و مشركين قشونى هستند براى آلهه كه روزى احضار مى شوند.
و از تفسير عياشى نقل شده كه از حلبى از امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده كه فرمود: ابى بن خلف استخوان پوسيده اى را از ديوارى كند، و آن را با دست نرم كرد و با خود گفت : آيا بعد از آنكه استخوانى پوسيده شديم ، دوباره به خلقتى جديد خلق مى شويم ؟ خداى تعالى در پاسخش اين آيه را فرستاد: ((قال من يحيى العظام و هى رميم قل يحييها الّذى انشاها اول مرة و هو بكل خلق عليم )).
🔹مؤلف : الدر المنثور به طرقى بسيار نظير اين حديث را از ابن عباس ، عروه بن زبير، قتاده ، سدى ، و عكرمه آورده ، و نيز از ابن عباس روايت كرده كه گفت : گوينده اين سخن عاص بن وائل بوده و باز به طرقى ديگر از ابن عباس نقل كرده كه گفت : گوينده آن عبد اللّه بن ابى بوده است .
و در كتاب احتجاج در ضمن احتجاج امام صادق (عليه السلام ) آمده كه : سائل پرسيد: آيا روح آدمى بعد از بيرون شدن از قالبش متلاشى مى شود؟ و يا همچنان باقى مى ماند؟ امام (عليه السلام ) فرمود:
نه ، بلكه تا روزى كه در صور دميده شود باقى مى ماند، و بعد از آنكه در صور دميده شد، همه چيز باطل و فانى مى شود، ديگر نه حسى مى ماند و نه محسوسى ، آنگاه دوباره همه چيز به حال اول خود بر مى گردد،
همان طورى كه مدبر آنها بار اول ايجاد كرده بود، و اين بعد از گذشتن چهارصد سال سكون و آرامش خلق در فاصله بين دو نفخه است .
سائل پرسيد: چگونه مى تواند دوباره مبعوث شود با اينكه بدنش پوسيده و اعضاى آن متفرق شده ، يك عضوش در يك شهرى طعمه درندگان شده ، و عضو ديگرش در شهرى ديگر مورد حمله حشرات آنجا گشته ، و عضو ديگرش خاك شده با خاك آن شهر به صورت ديوار در آمده ؟
امام صادق (عليه السلام ) فرمود: آن خدايى كه بار نخست او را از هيچ آفريد و بدون هيچ الگويى صورتگرى كرد، مى تواند دوباره به همان وضع اول اعاده اش دهد.
سائل عرضه داشت :
اين معنا را برايم بيشتر توضيح بده . فرمود: هر روحى در مكان مخصوص به خود مقيم است ، روح نيكوكاران در مكانى روشن و فراخ و روح بدكاران در تنگنايى تاريك ، و اما بدن ها خاك مى شود، همان طور كه اول هم از خاك خلق شده بود، و آنچه درندگان و حشرات از بدنها مى خورند و دوباره بيرون مى اندازند، در خاك هست و در پيشگاه خدا كه هيچ چيز حتى موجودى ريز به اندازه ذره در ظلمات زمين از او غايب نيست ، و عدد تمامى موجودات و وزن آنها را مى داند، محفوظ است و خاك روحانيان به منزله طلا است در خاك .
پس چون هنگام بعث مى رسد باران نشوز به زمين مى بارد، و زمين ورم مى كند، پس خاك بشر نسبت به خاكهاى ديگر، چون خاك طلايى كه با آب شسته شود، مشخص مى گردد و چون كره اى كه از ماست بگيرند، جدا مى شود. پس خاك هر قالبى به قالب خود درمى آيد، و به اذن خداى قادر، بدانجا كه روح او هست منتقل مى شود، صورتها به اذن صورتگر به شكل اول خود برمى گردد و روح در آن دميده مى شود. و چون خلقت هركسى تمام شد هيچ كس از خودش چيزى را ناشناخته نمى يابد.
#اعاده_و_احياء_اموات
ترجمه تفسير الميزان جلد 17 صفحه 176
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
#تفسیر_سوره_یس
🌱فَسبْحَنَ الَّذِى بِيَدِهِ مَلَكُوت كلِّ شىْءٍ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
🌱● و اراده قول خداوند
🔹و در نهج البلاغه مى فرمايد:
چون خدا اراده مى كند او را دوباره خلق كند، مى گويد: باش و او بى درنگ خلق مى شود، و اين گفتن چون گفتن ما با صوت و آوازى كه شنيده شود نيست ، بلكه كلام خداى سبحان همان فعل اوست ، كه آن را ايجاد كرده است در حالى كه مثل آن قبلا نبود، چون اگر مى بود قديم بود و خداى دوم مى شد.
🔹و نيز در نهج البلاغه است كه :
خداى سبحان مى گويد، ولى نه با تلفظ، و اراده مى كند، ولى نه با نيت و ضمير.
🔹و در كافى به سند خود از صفوان بن يحيى روايت آورده كه گفت :
به حضرت ابى الحسن (عليه السلام ) عرضه داشتم : درباره اراده خدا و خلق كردنش ، چيزى بفرما مى گويد: آن جناب فرمودند: اراده در ما مخلوقات به معناى ضمير و خواست باطنى است كه به دنبال آن فعل از ما سرمى زند، و اما اراده در خداى تعالى به معناى ايجاد و احداث فعل است نه غير آن ، براى اينكه : خداى تعالى احتياج به تروى و تفكر قبلى ندارد، او مثل ما نيست كه قبل از هر كار نخست تصميم بگيرد و سپس در طرز پياده كردنش فكر كند اين گونه صفات در خداى تعالى نيست و از خصايص مخلوقات است .
پس اراده خدا همان فعل است نه غير، به آن فعل مى گويد: ((باش )) و آن فعل وجود پيدا مى كند، اينهم كه گفتيم ((مى گويد))گفتن با تلفظ و نطق به زبان نيست ، و تصميم و تفكر ندارد، و همان طور كه خودش كيفيت ندارد، فعل او نيز كيفيت ندارد.
مؤلف : روايات وارده از ائمه اهل بيت (عليهم السلام ) در اينكه اراده خدا از صفات فعل است زياد است ، به طورى كه به اصطلاح علمى به حد استفاضه مى رسد.
📘ترجمه تفسير الميزان جلد 17 صفحه 178
#و_اراده_قول_خداوند
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t