های سکونت ما است تا برسیم به منزلهای موقت در مسیر زیارت تا خانهی پدری همهی ما که کوفه/نجف است.
بازخوانی سنت پیادهروی به عتبات در عراق هم نمایای هماین است که روی یک واروندرخت طولانی از جنوب و شرق و شمال، زائرها از خانهها شروع میکنند و در مسیر به هم میپیوندند و در شریانهایی عمیق، گاه از مبدأ ساحل خلیج فارس یا مرز ایران، به حرمهای مطهر میرسند.
این پیاده از خانه و این پیادهروی عمیق ماهیتی است که چه در مناسک اربعین و چه در روزها و شبهای زیارتی دیگر کمابیش به مقصد کربلاء و نجف و کاظمیه و سامراء با آن مواجه هستیم.
یعنی در عراق جدای از اربعین و نیمهی شعبان و عرفه حتا در شبهای جمعهی معمول نیز باز عدهیی از زائران هستند که از شمال و جنوب و شرق خود را پیاده به شب زیارتی حضرت حسین در کربلاء میرسانند.
با این همه، به خصوص در مسیرهای عمیق پیادهروی مانند فاو در جنوب و عماره در شرق و بغداد در شمال همهی زائرها همهی مسیر را پیاده طی نمیکنند و بناء به محدودیت ممکن است نصف روز یا یک ساعت از خانه پیاده بروند و پس آن گاه سواره ادامه دهند و یا حتا به خانه برگردند.
این پیادهروی قاصر و مختصر چارهی همآن جریانی است که در ایران جاماندهها خوانده میشوند. یعنی شروع پیادهروی از خانه و انجام زیارت در لبهی بیرونی شهر و روستا رو به عتبات و بازگشت به خانه.
در سنت تاریخی زیارت در ایران ما مواجه با نقاطی در خروجی شهر و روستا به طرف عتبات عراق بودهییم که برای زائران پیاده و سواره چاووش میخواندهاند و بدرقهشان میکردهاند. نقطهی چاووش همآن جایی است که میتواند نهایت پیادهروی قاصر جاماندهها باشد، اگر چه برخی مانند مرحوم علیاکبر ابوترابی سالها پیش تا نقطهی چاووش ایران در صفر مرز هم میرفتهاند و در مرز خسروی زیارت عرفه میخواندهاند.
زائران پیادهیی که پیوسته و کامل تا کربلاء میروند تنها در نقطهی چاووش نفسی تازه میکنند و بدرقه میشوند و سپس به جادهی عتبات میزنند، زائرهای قاصر و گسسته و جامانده اما از خانه تا نقطهی چاووش پیاده میروند و از همآن جا زیارت میکنند و پرچمشان را میکوبند و سلام میدهند و باز میگردند.
نقطهی چاووش آخرین نقطهی شهر و روستا به طرف عتبات است و طبیعی است که روی مسیر پیادهروی کامل به کربلاء قرار میگیرد. در پیادهروی پیوسته البته ممکن است ما تا حائر حسینی برسیم و یا ناگزیر باشیم در فاصلهی کوتاه یا بلند از آن زیارت کنیم و برگردیم.
واقعیت همهگیری امسال و جاماندهگی دیگر سالها کار را به این جا رسانده است که پای همهی ما به پیادهروی اربعین در عراق نمیرسد. چاره، دست انداختن به پیادهروی قاصر از خانه تا نقطهی چاووش شهر و روستا در صبح اربعین است؛ ما لا یدرک کله، لا یترک کله.
نقطهی چاووش یک آستانه است؛ آستانهی رهایش. نخستین نقطهی چاووش که میتوان چاووش خواند و پرچم کوبید و زیارت خواند و شده یک قدم به سمت عتبات پیاده رفت و سلام داد همآن آستانهی در خانهی ما است.
آخرین نقطهی چاووش حرم حضرت عباس است که از آن جا به حرم حضرت حسین چاووش میکنیم و آخرین پیادهروی را در بینالحرمین میرویم. میان این دو نقطهی چاووش روستا و شهر است که جایی است که دیوارهای روستا و شهر تمام میشود و جادهی عتبات شروع میشود تا برسیم به نقطهی چاووش کشور که همآن منفذ مرزی است.
اسلوب کار هماین است که صبح اربعین و پس از آن صبحهای جمعه تا برسیم به نیمهی شعبان و عید غدیر و روز عرفه، از خانه به نقطهی چاووش شهر و روستا پیاده برویم و زیارت بخوانیم و سلام بدهیم و بازگردیم تا برسیم به نهال کاشتن و تابلو زدن و مسجد ساختن در این نقطه.
جاگزین کردن بردار معهود اربعین از مبدأ جای بردار معمول اربعین از مقصد، که پیادهروی اربعین را همآن بازهی کوتاه پایانی نجف-کربلاء میبیند، باعث میشود تا مناسک پیادهروی اربعین با هیچ اتفاقی در عراق یا ایران تعطیل نشود و شده در نقطهی چاووش آستانهی خانه یا لبهی شهر این شعائر تعظیم شود.
هر چه بشود، پیادهروی در روزها و شبهای زیارت حضرت حسین را نباید ترک کرد اگر چه به یک گام از در خانه...
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ دلم رو لرزوند
بسیار صفا کردم
برای من حالا حالا ها کهنه و قدیمی نمیشه
از بس شعرش جذاب و حساب شده سروده شده
تقدیم با احترام🌷🌷
هدایت شده از مرتضی رجائی
آیت الله میرباقری:
#زیارت_اربعین را به سفری تبدیل کنیم که نقطه مقابل #گردشگری_غربی باشد.
گردشگری، بستر #توسعه_غربی است. ما عوض آن، زیارت را داریم که بستر تحقق #جامعه_مهدوی است.
✍ حاشیه:
یک تمدن برای توسعه خود، از ابزارهای مختلفی استفاده میکند. یکی از ظرفیتهای پیشبینی شده برای توسعه تمدن غربی، توسعه جهانگردی با مقصد شهرها و اماکنی است که قبلههای این تمدن هستند و این سبک زندگی در آنها برجسته و نمایان است.
حضور در این مقاصد گردشگری و تکرار و تداوم این سفرها، به تدریج ذائقه و نظام گرایشهای افراد را تغییر میدهد. انسانی که گرایشهایش تغییر کرد، کمکم جهانبینی جدیدی هم پیدا میکند و انتخابهایش هم رنگ و بوی دیگری خواهد گرفت.
در مقابل، مؤمنی که در فضای مؤمنانه زیارت اربعین و در کنار برادران و خواهران ایمانی خود قرار میگیرد، و چند روز با گفتارها و رفتارهای مبتنی بر بذل مال و وقت و آبرو و حتی بذل جان برای سیدالشهدا مواجه میشود، قطعاً از این سبک زندگی رنگ میگیرد.
حال اگر حضور در این زیارت هر ساله شود و فرد در طول سال برای توفیق حضور در آن برنامهریزی کند، بیشک سبک زندگی او در ایام سال هم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
حکومتها اگر بخواهند زمینهساز تحقق تمدن مهدوی شوند و سربازان و انسانهای تراز این تمدن را تربیت کنند، نباید #ظرفیت_تمدنی_زیارت_اربعین را نادیده بگیرند.
#رزمایش_اربعین
#تربیت_تمدنی
#تربیت_مهدوی
🌐 eitaa.com/m_rajaaei
"السلام علیک یا ثامن الحجج
یاعلی بن موسی الرضا
علیه آلاف التحیه والثناء"
در سالروز شهادت آقا علی بن الموسی الرضا علیه السلام مراسم پنجمین سالگرد رحلت حضرت آیت الله شیخ محمد فاضل استرآبادی (ره) موسس حوزه علمیه فیضیه مازندران وهشتمین سالگرد حاجیه خانم کوهستانی (صبیّه مرحوم حضرت آیت الله کوهستانی) برگزار میگردد.
سخنران؛ حجت الاسلام والمسلمین سید ضیاء آقاجان پور
(رئیس عقیدتی سیاسی وزارت دفاع)
مداح؛ کربلایی محسن قنبری
زمان؛پنجشنبه ۱۵مهر۱۴۰۰ساعت۱۵الی۱۷
مکان؛مدرسه علمیهفیضیه مازندران
از همه عزیزان دعوت بعمل می آید.
هدایت شده از محمد رضازاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با شروع شدن #هفته_دفاع_مقدس این چند دقیقه فیلم رو به یاد حال و هوای آن روزها ببینید...
عاشقان واقعی
@BisimchiMedia
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب اسلامی در پیام به مناسبت روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران: خون مطهر شهدا حقانیت جمهوری اسلامی را بر جبین تاریخ ثبت کرد
🔻پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران دفاع مقدسکه بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) توسط حجتالاسلام و المسلمین شکری نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، درگلزار شهدای بهشت زهرای تهران قرائت شد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
هفته دفاع مقدس، مزین به نام و یاد شهیدان عالیمقام است. فداکاری مخلصانهی آنان و دیگر ایثارگران، پیروزی را به ملت ایران هدیه کرد و خون مطهّر آنان حقانیت جمهوری اسلامی را بر جبین تاریخ ثبت کرد.
این درس بزرگ آن اسوههای ایثار است؛ هرجا تلاش مخلصانه باشد پیروزی و سربلندی نیز هست.
و ملت ایران این یادگار ارجمند را هرگز از خاطر نخواهد برد انشاءالله.
سلام خدا بر شهیدان و بر شهیددادگان و بر همهی ایثارگران و بر پیشوای آنان امام روحالله.
سیّدعلی خامنهای
۱ مهر ۱۴۰۰
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍ ندبه اربعین
ایام الله دفاع مقدس و اربعین مقدس باهم مقارن شده اند باورمان نمیشود که با نتیجه شیرین جنگ که دو دولت متخاصم را به دو کشوربرادر و دوست بدل نمود حال مرزهای اربعین بسته شود و حسرت و آه را نصیب دو ملت کند .دو دولت در تهران امید هایی دادند ولی در عمل خلاف آن آشکار شده است از دو دولت به شدت مطالبه میکنیم که راه را باز کنند .امروز در جمکران دعای ندبه زنده پخش می شد تا ندبه خوان به امام علیه السلام از این محرومیت گله کرد اشکها جاری شد بغضها ترکید و ناله ها بلند شد حقیقتاندبه شد .کمتر دعای ندبه ای را مخصوصا در آغازش چنین به خاطر دارم که یندب النادبون و تذرف الدموع. جمعه و جمکران و ندبه و اربعین و راه بسته دست به دست هم دادند تا صحنه صبحگاهی جانسوزی پدید آید . دو دولت اگر اراده کنند هنوز فرصت هست کرونا بهانه است چون در هردو کشور شکست خورده است اگر بحث پول است مردم حاضرند جان بدهند و اربعین را درک کنند
چه رسد به پول . اما وای بر ما اگر زیارت اربعین که علامت مومن است یک منبع بودجه ساز شود .به جای موکب ،هتل دیده شود و راه پیمایی ضد استکباری آن به سرنوشت راه پیمایی حج بدل شود یعنی یک تجمع و قرائت پیام . دولت سیزدهم قدرت راه گشایی را دارد باید اراده کند هنوز فرصت است.
@qavami
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
علی عزیزم
چه صورت ماه و جذابی داشتی
هر چند سیرت و مردانگی تو اینقدر جذاب تر و بزرگ بود که همه ما مثلا آدم بزرگا مبهوت کاری شدیم که تو کردی.
در حالت عادی، همه ما از آتش میترسیم و اصلا وقتی آدم آتش میبیند دست و پایش را گم میکند
چه برسد به اینکه برود به طرف آتش
و دو نفر را از دل آتش نجات بدهد.
یک نوجوان دهه هشتادی
در هفته دفاع مقدس
در آستانه اربعین حسینی
با فداکاری و ایثار مثال زدنی
همه را مجذوب خودش کرد و پر کشید.
خدا به والدین محترم علی آقا صبر و آرامش عنایت کند.🌷🌷
#حدادپور_جهرمی
#دلنوشته_های_یک_طلبه
هدایت شده از تا مردم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 عموی علی لندی:
علی چندین بار سوال میکرد اگر ما زمان امام حسین بودیم، میرفتیم سمت امام حسین یا با پول و... میرفتیم جزو یزیدیها؟!
میگفتم عمو دعا کن جزء امام حسینیها باشیم
❗️ بعد از این ماجرا به من گفت: عمو الان ثابت کردم طرف امامحسین هستم؟!
آغوش پر محبت اربابت مبارکت باشه پهلوون
#علی_لندی
@tamardom
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نه فقط مبلغین اربعین که رهبر انقلاب هم #راهپیمایی_اربعین را:
- "رسانه پر قدرت شیعه"
- "از مصادیق قوت اسلام در آیه وَاَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوه"(۹۸/۷/۲۱)
دانسته و از "سعی ای در دنیا برای دیده نشدن آن" گفتند!(۹۵/۹/۳)
❓حال سؤال این است:
• چنین #مساله_راهبردی مهمی وقتی با مساله ای مثل کرونا تلاقی می کند، تصمیم گیری درباره چگونگی آن نباید در عالی ترین سطح دینی و هم بهداشتی انجام گیرد و به ستاد کرونا تنها سپرده نشود؟!
❗️مهمتر اینکه وقتی شواهد قانع کننده ای هست که علت منع پذیرش دولت عراق، مسائل اقتصادی و کالائی کردن این پدیده منحصر بفرد است؛ بالاتر از دولتها، نباید مرجعیت قم و نجف در اینباره ورودی داشته باشد؟!
❓آیا سپردن تصمیم به نظام بروکراتیک دولتهای دو طرف در این امور منحصر بفرد، نمی تواند خسارت های جبران ناپذیر داشته باشد؟!
• تسلیم شدن مرزداران در روز آخر بخاطر فشار مردمی، همان نظام بروکراتیک و حمایتها از آن را بی حیثیت نمی کند؟!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
محمد مهدی فاطمی صدر:
تبلیغ شریانی اربعین
شریانهای شیعی پیادهروی اربعین بزرگترین شبکهی اجتماعی عیان در عراق هستند. از ساحل خلیج فارس در فاو تا مرز ایران در عماره و بدره و خانقین تا محلههای بغداد و سامراء و موصل، واروندرخت انبوه مسیرهای پیادهروی به عتبات کلانشاکلههای همکناری سالانهی شیعیان و حتا سنیان در مناسک اربعین هستند.
چه در همگامی روزانه در جادهها و چه در شبمانی جمعی در خانهها، بدنهی بیاده ساعتها و روزها با هم هستند و خطای عمدهی مبلغان ایرانی و عراقی هماین است که جای همراه شدن در این مسیر در حاشیهی آن منتظر ایستادن زائرها و مطلب رساندن هستند.
زائران پیاده اما در دل این شبکهی کلان اجتماعی صحبت میکنند و صحبت میشنوند و رفاقت میکنند و حتا به وصلت و تجارت میرسند و هر سال این گردهمآیی سراسری در عراق شیعه و حتا بخشی از عراق سنی تکرار میشود.
در ایران هم مسیر بیاده خواهناخواه و دیریازود هماین هیأت را خواهد یافت. این سالها کاروانها و زائرهای اندکی از مشهد و قم و بوشهر و اهواز و آبادان پیاده به اربعین کربلاء میروند، اما اندک نخواهند ماند.
با عکس شدن بردار پیادهروی ایرانیها از اربعین از مقصد و بسنده به فاصلهی نجف-کربلاء به اربعین از مبدأ و توسعه به تمام فاصلهی خانه تا عتبه، شریانهای تمدنی اربعین در تمام پهنای ایران گسترده خواهند شد و حتا به بیرون از آن به ترکیه و آذربایجان و پاکستان و خراسان ادامه خواهند یافت.
این واروندرخت پیادهروی طی دو ماه محرم و صفر زیرساخت شبکهی تبلیغ پیادهیی در مسیر رسیدن به عتبات است که میتوان آن را تبلیغ شریانی اربعین خواند؛ تبلیغ پیاده در جادهها و موکبها از خانه تا عتبه.
نزدیکترین الگوی تبلیغ به این الگوی شیعی، الگوی جماعت تبلیغ سنیها است، با این تفاوت اساسی که در جماعت تبلیغ مبلغ پی مردم میرود و در پیادهروی اربعین مردم پی مبلغ میروند.
این شاید دلیل آن است که مبلغان پیادهی جماعت تبلیغ در مسجد میخوابند و از مردم چیزی نمیپذیرند و اما مبلغان پیادهی اربعین در خانههای مردم میخوابند و از سفرهی آنها میخورند و گاه حتا پس از جدا شدن از میزبان مبلغ بودنشان را کسی نمیداند و نیازی به دعوت کسی برای خروج در سالهای بعد ندارند.
تجربهی زیستهی نویسنده از پیادهروی اربعین از قم تا کاظمیه و کربلاء و از خرمشهر و فاو تا نجف و کربلاء این را میگوید که اقتضای راه و همراهی چه در مسیر و چه در مبیت پذیرش بالای زائرها و میزبانها از مبلغهای پیاده است.
فائدهی دیگر تبلیغ بیاده در شریانهای تمدنی اربعین در پهنای ایران و عراق درک عیان و عمیق از پیوستار مخاطبان امر تبلیغ است. این ادراک به ما کمک میکند که در باقی سال و دیگر اسلوبهای تبلیغ از جملهی محیط رایان مخاطب خود تا قلب قریههای دورافتاده را به دقت و درستی بشناسیم.
از طرف دیگر شاید توان اکنونی ما حضور دائم در تمام شهرها و روستاهای ایران نباشد یا همهی منبریها و مداحهای شاخص نتوانند در آنها حاضر شوند، اما پیادهروی در مسیر اربعین امکان حضور مختصر و مفید در آنها را فراهم میکند و این به تدریج به احیای معنوی این مسیر منتها میشود.
در نهایت حضور زندهی مبلغان مؤثر از کانونهای حوزوی در مسیر طولانی تا عتبات، زیرساخت کارآیی برای بسط دیگر گونههای کار جهادی در باقی روزهای سال را فراهم میکند...
چاووش کردن؛ شیوهنامهی اجمالی
یک؛ نقطهی چاووش روستا و شهر را بیابید. نقطهی چاووش جایی است که دیوار روستا و شهر تمام میشود و جادهی عتبات شروع میشود؛ جایی حوالی حد ترخص.
قدری به محلهها عقب بیایید یا در جاده پیش بروید تا نقطهی شاخص مناسبی بیابید؛ یک امامزاده، مزار شهید، مسجد، تکیه، بوستان، پل، تپه. جایی که بتوان در آن جمع شد و روضه خواند و پرچم کوبید و نهال کاشت و بعدها مسجد چاووش را ساخت.
برخی شهرها از پیش نقاط چاووش خود را داشتهاند و تنها باید تثبیتشان کرد: تپهی سلام در مشهد، حرم روحالله در طهران، امامزاده جمال در قم، امامزاده طاهر در کرج، حسینیهی اعظم در زنجان، مزار نعمانبنمقرن در نهاوند، معراج شهداء در اهواز، یادمان شلمچه در خرمشهر.
دو؛ پای شورای شهر و روستا را باز کنید تا نقطهی چاووش را تثبیت کنند؛ با نامیدن میدان و معبر و بوستان و دیگر محیطها به نام چاووش، با زدن تابلوی کیلومترشمار تا کربلاء و مکه و قدس، با زدن میل پرچم، با ساختن آبنما، با محوطهسازی و نقاشی محیطی، با آوردن زیرساخت آب و برق و گاز.
سه؛ جایی را برای بنای مسجد چاووش معین کنید و تا ساخت آن تکیه و خیمهی عزا را در آن بالا بیاورید و جای دیگری را به موکب چاووش بدهید، تا برسید به جانمایی مضیف چاووش.
شبکهیی از نقاط چاووش در شهرها و روستاهای ایران اسلامی از شرق تا غرب آن معبر و مبیت زائران پیادهی عتبات خواهد
بود.
چهار؛ در هر محلهی شهر و روستا یک نقطهی میانی معین کنید؛ این نقطهی میانی همآن نقاط چاووش محلهها است؛ جایی که زائران پیاده پس از خروج از خانهها در آن جا به هم میرسند و به نقطهی چاووش شهر و روستا میروند.
برخی شهرها نقاط میانی شاخصی دارند: حرم امیرالمؤمنین در نجف، حرم حضرت معصومه در قم، حرم حضرت عبدالعظیم در طهران.
پنج؛ فاصلهی نقطههای میانی تا نقطهی چاووش را ساماندهی کنید؛ در این فاصله پرچم بکوبید و کتیبه بزنید و موکبها بچینید و حتا عمودها را شماره بزنید و روی عمودها عکس علماء و شهدای شهر و روستا را بزنید.
شش؛ موقعیت نقطهی چاووش و مسیرهای میانی پیادهروی در شهر و روستا را روی نقشههای عیان و رایان ثبت کنید و برای زائران پیاده تابلو بزنید: به طرف کربلاء.
هفت: اگر پیاده کامل به کربلاء میروید صبح روز خروج از خانه به نقطهی میانی بروید و از آن جا به نقطهی چاووش بروید و در ضحا چاووش کنید و به جاده بزنید.
هر شهر روز خروج خود را برای رسیدن به اربعین کربلاء دارد؛ روز خروج مشهد عاشوراء است و روز خروج قم اول صفر و روز خروج خرمشهر هفتم صفر. هماین روز خروج بر اساس کندرو یا تندرو بودن زائرهای هر موکب پیاده پس و پیش میشود.
هشت؛ اگر جامانده هستید و پیادهرویتان قاصر است صبح روز اربعین پرچم بر دوش بگیرید و به نقطهی میانی بروید و از آن جا به نقطهی چاووش بروید.
در ضحای روز اربعین زیارت بخوانید و سلام بدهید و چاووش کنید و بیرقتان را بکوبید و به خانه برگردید. اگر موکبدار هستید در فاصلهی نقطههای میانی تا نقطهی چاووش خدمترسانی کنید.
نه؛ اگر جامانده هستید، در روز خروج با زائران کامل میتوانید تا نقطهی چاووش بروید و قصر کنید و چاووش کنید و آنها را بدرقه کنید و از همآن جا سلام بدهید و برگردید.
ده؛ هر زائری که کامل یا قاصر به نقطهی چاووش برود میتواند نهالی بکارد تا یادگار باشد و آن نقطه آباد شود؛ نهال سیب، زیتون، نخل.
یازده؛ در دیگر روزها و شبهای زیارتی حضرت حسین تا نقطهی چاووش پیادهروی قاصر کنید به قصد زیارت ایشان. در ولادت و شهادت دیگر امامان نیز به نیت رفتن تا عراق و حجاز نیز میتوان تا نقطهی چاووش رفت و سلام داد و بازگشت.
دوازده؛ آخرین نقطهی چاووش پس حرم حضرت عباس است که آخرین پارهی پیادهروی در میان نخلستان بینالحرمین پس از چاووش کردن در حرم ایشان است. پرچم سرخ حضرت عباس را در نخستین نقطهی چاووش که آستانهی خانه است بزنید تا نقطهی چاووش شهر و روستا بر فراز مسجد و تکیه و خیمهی چاووش...
هدایت شده از الم یَعلَم باَنّ اللهِ یَری
علامه حسن زاده آملی به لقاالله پیوست
علامه حسن زاده آملی امروز صبح در بیمارستان به علت عارضه ریوی بستری شدند ومتاسفانه ساعاتی پیش دارفانی راوداع نمودند .
هدایت شده از مسجد امام حسین علیه السلام
انالله وانا الیه راجعون🏴
علامه حسن زاده آملی دار فانی را وداع گفت.
همین لیست مقدمه ای باشد برای شناخت ایشان
و سنت اشتباه اهمیت دادن به علما و دانشمندان بعد از فقدان
تفکیک آثار بر اساس موضوع:
عرفانی
الهینامه
رساله لقاءالله
رساله آنهالحق
شرح فصوص الحکم
عرفان و حکمت متعالیه
تصحیح رساله مکاتبات
رساله مفاتیح المخازن
رسالهای در سیر و سلوک
تصحیح و تعلیق تمهیدالقواعد
تصحیح و تعلیق رساله تحفه الملوک
تصحیح و تعلیق شرح فصوص خوارزمی
تصحیح و تعلیق شرح فصوص قیصری
رساله نور علی نور در ذکر و ذاکر و مذکور
شرح طائفهای از اشعار و غزلیات حافظ
قرآن و عرفان و برهان از هم جدایی ندارد
کلمه علیا در توقیفیت اسماء
مشکات القدس علی مصباح الأنس
منشئات
وحدت از دیدگاه عارف و حکیم
ئلایت تکوینی
فلسفی
الاصول الحکمیه
رساله جعل
رساله رؤیا
رساله مثل
رساله نفس الأمر
رساله نهج الولایه
رساله فی التضّادّ
الحجج البالغه علی تجرد النفس الناطقه
النوذ المتجلّی فی الظّهور الظّلّی
ترجمه و تعلیق الجمع بین الرّأیین
ترجمه و شرح سه نمط آخر اشارات
تصحیح و تعلیق شفا
تصحیح و تعلیق اشارات
تقدیم و تصحیح و تعلیق آغاز و انجام
تقدیم و تعلیق راسله اتحاد عاقل به معقول
دررالقلائد علی غررالفرائد
درئس اتحاد عاقل به معقول
رساله اعتقادات
رساله العمل الضابط فی الرّابطی و الرابط
رسالهای در اثبات عالم مثال
صد کلمه
عیون مسائل نفس و سرح العیون فی شرح العیون
گشتی در حرکت
گنجینه گوهر روان
معرفت نفس
مفاتیح الأسرار لسلّاک الاسفار
من کیستک
نثرالدّراری علی نظم الّئالی
نصوص الحکم بر فصوص الحکم
کلامی
تقدیم و تصحیح و تعلیق رساله قضا و قدر محمد دهدار
تقدیم و تصحیح و تعلیق کشف المراد فی شرح تجرید الاعتقاد
رساله حول الرؤیه
رساله خیر الاثر در رد جبر و قدر
رساله فی الامامه
فصل الخطاب فی عدم تحریف الکتاب ربّالارباب
تفسیری
انسان و قرآن
تصحیح خلاصه تفسیر منهج الصادقین
روایی
تصحیح نهج البلاغه
تکمله منهاج البراعه
رسالهای در اربعین
انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه
شرح چهل حدیث در معرفت نفس
مصادر و مآخذ نهج البلاغه
تصحیح سه کتاب ابی الجعد، نثراللئالی، طبّ الائمه
رجالی
اضبط المقال فی ضیط اسماء الرجال
وجیزهای در ترجمه و شرح زندگی علامه طباطبایی
فقهی
تعلیقات علی العروه الوثقی
مجیزهای در مناسک حج
ریاضی و هیوی
استخراج جداول تقویم
تصحیح و تعلیق اکر مانالاوس
تصحیح و تعلیق تحریر اقلیدس
تصحیح و تعلیق شرح چغمینی
تصحیح و تعلیق تحریر مجسطی
تصحیح و تعلیق تحریر اکر ثاوذوسیوس
تصحیح و تعلیق تحریر مساکن ثاوذوسیوس
تصحیح و تعلیق شرح بیرجندی بر بیست باب
تصحیح و تعلیق شرح بیرجندی بر زیج الغ بیک
تصحیح و تعلیق الدّر المکنون و الجوهر المصون
تعلیقه بر رساله قبله مولی مظفر
دروس معرفت اوفاق
دروس معرفه الوقت و القبله
دروس هیئت و دیگر رشتههای ریاضی
رسالهای پیرامون فنون ریاضی
رسالهای در مطالب ریاضی
رساله ظلّ
رساله میل کلی
رساله تعیین سمت قبله مدینه
رساله تکسیر دائره
رساله فی الصبح و الشفق
رساله فی تعیین البعد بین المرکزین و الاوج
شرح زیج بهادری
شرح قصیده کنوزالاسماء
سی فصل در دائره هندیه
ادبی
امثال طبری
تصحیح کلیله و دمنه
تصحیح گلستان سعدی
تصحیح و اعراب اصول کافی
مصادر اشعار منسوب به امیرالمؤمنین(ع)
تقدیم و تصحیح و تعلیق نصاب الصبیان
تعلیقه بر باب توحید حدیقه الحقیقه
تعلیقه بر قسمت معانی مطوّل
دیوان اشعار
قصیده ینبوع الحیات
آثار متفرقه
تقدیم و تصحیح و تعلیف خزائن
ده رساله فارسی
کشکیل
مجموعه مقالات
مصاحبات
دروس معرفت نفس
دروس هیئت
هزار و یک نکته
هزار و یک کلمه
الهینامه
اشعار
https://t.me/didgah_qom
🔹
#السلام_علیک_یا_سیدالشهداء
#السلام_علیک_یا_قمر_بنی_هاشم
#السلام_علیک_یا_زینب_کبری
#السلام_علیک_یا_رقیه_بنت_الحسین
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صفر_١۴۴٣
━⊰✾ 🇮🇷 ✾⊱━━━━─━
@me_hosen
━━─━━━━⊰✾✿✾⊱🇮🇷
هدایت شده از مباحثات
⚡️به مناسبت رحلت عالم ربانی علامه حسنزاده آملی
🔹ایشان در جلد دوم کتاب «عیون مسائل نفس»، سِرّ عالم شدن خود را چنین بیان نموده اند:
"در عنفوان جوانى و آغاز درس زندگانى كه در مسجد جامع آمل سرگرم به صرف و تهجد عزمى راسخ و ارادتى ثابت داشتم ؛ در رؤیاى مبارك سحرى به ارض اقدس رضوى تشرف حاصل كردم و به زیادت جمال دل آراى ولى الله اعظم ، ثامن الحجج ، على بن موسى الرضا - علیه و على آبائه و ابنائه آلاف التحیه و الثناء - نائل شدم .
در آن لیله مباركه قبل از آن كه به حضور باهر النور امام (علیه السلام ) مشرف شوم ، مرا به مسجدى بردند كه در آن مزار حبیبى از احباء الله بود و من فرمودند: در كنار این تربت دو ركعت نماز حاجت بخوان و حاجت بخواه كه بر آورده است ، من از روى عشق و علاقه مفرطى كه به علم داشتم نماز خواندم و از خداوند سبحان علم خواستم .
سپس به پیشگاه والاى امام هشتم ، سلطان دین رضا - روحى لتربه الفداء، و خاك درش تاج سرم - رسیدم و عرض ادب نمودم ، بدون اینکه سخنى بگویم ، امام كه آگاه به سر من بود و اشتیاق و التهاب و تشنگى مرا براى تحصیل آب حیات علم مى دانست فرمود: نزدیك بیا!
نزدیك رفتم و چشم به روى امام گشودم ، دیدم آب دهانش را جمع كرد و بر لب آورد و به من اشارت فرمود كه : بنوش ، امام خم شد و من زیانم را در آوردم و با تمام حرص و ولع از كوثر دهانش آن آب حیات را بوسیدم و در همان حال به قلبم خطور كرد كه امیرالمؤمنین على (علیه السلام ) فرمود: پیغمبر اكرم (صلى الله علیه وآله ) آب دهانش را به لبش آورد و من آن را بخوردم كه هزار در علم و از هر درس هزار در دیگرى به دوى من گشوده شد.
پس از آن امام (علیه السلام ) طى الارض را عملا به من بنمود، كه از آن خواب نوشین شیرین كه از هزاران سال بیدارى من بهتر بود به در آمدم ، به آن نوید سحرگاهى امیدوارم كه روزى به گفتار حافظ شیرین سخن به ترنم آیم كه :
دوش وقـت سحـــر از غصه نجــــاتم دادند
وندر آن ظلمـــت شـــب آب حیــــاتم دادند
چه مبارك سحرى بود و چه فرخنده شبى
آن شب قـــــدر كه این تازه بـــــراتم دادند
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از بهجت قرب (کانال جدید معرفتی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پیام تسلیت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی ارتحال آیت الله حسن زاده آملی
#تصویری
▪️ حکیم و عارف کم نظیر، #حضرت_آیت_الله_حسن_زاده_آملی جامع عقل نظر و عقل عمل بود.
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پیامی، ارتحال غمبار و اسفبار عالم ربانی، حکیم متأله، جامع معقول و منقول، صاحب مآثر سنگین و آثار گرانقدر، #حضرت_آیت_الله_حسن_زاده_آملی را تسلیت گفتند.
آپارات با کیفیت مناسب:
https://aparat.com/v/XYfae
📚 پیام تسلیت به مناسبت رحلت آیت الله حسن زاده آملی
تاریخ: 1400/07/04
@bahjateghorb
هدایت شده از لطائف سیاسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اقامه نماز رهبر انقلاب اسلامی بر پیکر عالم ربّانی و سالک توحیدی مرحوم آیتالله حسنزاده آملی رحمةاللهعلیه
🆔 @lataefsiasi
هدایت شده از کشکول یک طلبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 وحید جلیلی، روحانیت متعهد و نمازجمعه؛
(توصیه میکنم اگر از طلاب عزیز هستید حتما کلیپ را مشاهده کنید)
👈 روحانیت متعهد، به خون سرمایهداران زالوصفت تشنه است و هرگز با آنان سر آشتی نداشته و نخواهد داشت(امام خمینی ره)
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
14000705_42626_1281k.mp3
3.9M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی علیهالسلام. ۱۴۰۰/۰۷/۰۵
💻 @Khamenei_ir
Darse eshgh 4-7-1400@ostadayoobi.mp3
11.42M
🏴 #درس_عشق
◼ گوهری در حوزه های علمیه
▫️تابش معارف الهی از ایشان
▫️جهاد و کوشش علمی ایشان در عصر خویش
#علامه_حسن_زاده
#جهاد
📆 ۰۴ مهر ۱۴۰۰
🔹 حوزهی علمیه جامعة الامام المنتظر ( عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🕋 @ostadayoobi
هدایت شده از یالطیف وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ
❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️⏺️❤️
مطلبی خواندنی در باب حضرت علامه حسن زاده آملی رحمت الله علیه
ebrahimi amirali:
1 . در دهه سی، به کار استخراج تقویم مشغول بود، در آستانۀ یک پیشبینی کسوفش، استاد ریاضی مهم دانشگاه تهران در روزنامه اطلاعات کار طلبۀ جوان را غیرعلمی خواند و عدم تحقق کسوف را پیشبینی کرد. روز موعود فرارسید؛ کسوف واقع شد. روزنامه از اشتباه درج شده عذرخواست.
بار دیگر این مباهله علمی درگرفت؛ در تقویم حسنزاده رمضان ۲۹روزه بود ولی در محاسبه دیگران ۳۰روزه. شب موعود خنجر هلال شوال سر سلخ رمضان را برید.
برای تبریک عید تعدادی از استادان دانشگاه از جمله همان استاد به منزل آیتالله کاشانی میروند؛ آیتالله طعنه میزند چطور شما و همه اساتید عید را غلط دریافتید و یک طلبه ساده ما درست؟ استاد ریاضی متکبرانه میگوید:
«گاه باشد که کودک نادان | به غلط بر هدف زند تیرى».
حسنزاده جوان میشنود و اینبار برخلاف دفعه قبل تمام مستندات محاسباتی خود از زیج بهادری و الغبیگی و... را برای روزنامه و دانشگاه تهران میفرستد؛ هیچکدام اعتنایی نمیکنند؛ حتی حاضر به انتشار نمیشوند.
همین دانشگاه تهرانِ متکبر؛ ۴۰سال بعد جشننامه بزرگداشت آیتالله #علامه_حسن_زاده_آملی را با برترین استادان فلسفه درمیآورد: داوری اردکانی، مجتهدی، دینانی، اعوانی، جهانگیری، گلشنی و... . برترین استادان برترین رشته برترین دانشگاه کشور، سر فرومیآورند نزد همان طلبه. تعز من تشاء و تذل
۲ . در دوران غربت سنت ریاضی و هیئت و فلسفه و عرفان در حوزه، کرسیشان را برپا داشت و برترین آثار این رشتهها را نوشت .
۳ . پیش از عصر جیپیاس، با اسطرلاب قبلۀ مردم #آمل را با دقت و درستی برای همیشه محاسبه کرد .
۴ . جزو معدود دانشمندانی بود که بی شاگردی امام خمینی از ستارگان دانش #عرفان_نظری بود. و جالب که در بسیاری از امور و علوم شبیه امام .
۵ . شاید تنها کسی بود در روزگار ما که تاج #علامه را مسامحتاً و احتراما ًبر سر نداشت. تعصب شاگردان یا تعارف سیاسیون او را علامه نکرد.
نه مطالعه فهرست طویل آثار علمیاش که تنها بررسی کتاب #ده_رساله_فارسی او که در ۱۰رشته علمی متفاوت نوشته شده گواه همهچیزدانی اوست .
۶. به خودیِ خود آیتِ فقرِ دانشگاه و حقارت یکشاخهگرایی بود .
۷. با اینهمه فضل علمی و معنوی؛ با اینهمه دلائل و حتی کرامات، تا دلتان بخواهد لعن و تکفیر شد؛ حتی در دوران کهولت
(و در این فقرههای اخیر جدا از علمای قشری و جهلای عربدهکش، شاید بعضی شاگردان نادان یا شهرتطلب یا شیاد یا هرچی... بیتقصیر نبودند(
۸. پیشتازیاش در دانش حتی مخالفانش را هم پیش میبرد. گمان من است که بسیاری از آثار حجیم و جنجالی استاد حکیمی یعنی مکتب تفکیک (۷۱ تا ۷۵) و الهیات الهی و الهیات بشری (دهه ۸۰) و... همه در پی و در پاسخ به یک جزوۀ کوچک او نوشته شدند: #قرآن_و_عرفان_و_برهان_از_هم_جدایی_ندارند (1369) با همین اسم موزون و طولانیاش، که با حدیثی از امام جعفر صادق (ع) در ستایش ارسطو شروع میشود .
۹. عجیب بود
عجیب بود که تمحضش در علوم و کسوت علامگی مانع فتوحات روحی و معنوی و سلوکیاش نبود؛
که احوالات عرفانیاش مانع زیست اجتماعی و انقلابیاش نبود؛
که دفاعش از انقلاب اسلامی او را به مسابقۀ کسب جاه و مقام و مدرسه و منبر و زمین و ثروت از کیسۀ انقلاب نینداخت؛
که زهد و مراقبه و خلوتش او را از زیست شادانه و مهربانانه با عموم مردم بازنداشت؛
که وقت گذاشتن برای مردم و دوستداران علم و عرفان او را از کتابها و کتابخانۀ نامتناهیاش بازنداشت،
عجیب بود اینهمه ذوفنونی و ذووجهی ... آن دانش، آن عرفان، آن فروتنی، آن لحن شیرین و دلنشین و آن خط خوش ... خط خوشی که خود رسالهای میطلبد تفسیر و تبیینش .
۱۰. ما با تماشای او فهمیدیم #شیخ_بهایی یعنی چه، #خواجه_نصیر یعنی چه، #علامه_حلی یعنی چه ... و شگفت که تصویر اسطورههای عرفان و علم را یکجا در خود جمع کرده بود.
خدا او را -که قطعا ولیئی از اولیایش بود- با محمد و آل محمد محشور کند و ما را شامل حال دعایش در این اربعین قرار دهد
#حسن_صنوبری
هدایت شده از طلبگی
🔹 رهبر معظم انقلاب 🔹
🔸کسانی که مدام آیه يأس میخوانند از #بیکاریست!🔸
تا واپسین دم حیات باید #کار کنید. کار به انسان امید و نشاط می دهد و انسان را #خوشبین می کند. آنهایی که کار نمی کنند امید هم ندارند. این افرادِ #آیه_یأس_خوان را در گوشه و کنار کشور شاید دیده اید؛ اینهایی که حرفشان حاکی از یاس و دلسردی است. اینها از بیکاریست! چون کار ندارند و حرکت نمی کنند، مأیوس هستند و در رسیدن به منزل هم امید ندارند.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
@talabegi1
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 ایت الله سیدمحمد رجائی جزء شخصیت هایی بود که حدود ۳۰ سال با آیت الله سید عبدالهادی شیرازی حشر و نشر مداوم داشت و از ایشان اجازه ی اجتهاد دریافت نمود.
آیت الله رجایی پس از سال ها اقامت در نجف اشرف و جوار مضجع مطهر امیرالمومنین علیه السلام و درک محضر مرجع و فقیه عظیم الشان حضرت آیت الله آقا سید جمال گلپایگانی و استفاده از دروس اعاظم حوزه نظیر زعیم حوزه حضرت آیت الله آقای خویی و حضرت آیت الله شیخ حسین حلی و و دیگر شخصیت های علمی اعلی الله مقامهم (و در میانه این سالها حدود یکسال استفاده از محضر درس آیت الله العظمی آقای بروجردی اعلی الله درجاته) و تدریس سطوح عالیه به اجبار حکومت بعث عراق به ایران بازگشت و در جوار کریمه اهل بیت حضرت فاطمه المعصومه علیها السلام ، رحل اقامت افکند و حدود نیم قرن گریزان از عناوین و القاب و در نهایت زهد و ساده زیستی به شیوه سلف صالح و استادانی که محضرشان را درک نموده بود به تدریس معارف و فقه آل محمد (علیهم السلام) و تالیف و تصنیف آثار گرانسنگ علمی پرداخت.
او با وجود مراجعات و اصرار افراد و موسسات مختلف حتی حاضر به انجام یک مصاحبه ساده و اشاره به عمری مجاهدت در تحصیل و تدریس نشده و هرگاه لب به سخن باز می کردند از جلالت مقام معصومین علیهم السلام و لزوم توجه و توسل به آن ذوات مقدسه و برائت از دشمنان آنان و موفقیتهای اساتیدشان و فقهای سلف در این مسیر قضایای درس آموز فراوان برای بیان داشتند.
ایشان بر اثر ایست قلبی به دیدار معبود شتافت
@HozeTwit