هدایت شده از خبر فوری قم
9.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایتی اشکآلود از رهبر انقلاب در دیدار اعضای همایش حضرت حمزه که امروز در قم برگزار شد
🔸حضرت فرمود بیمحابا میرویم تا لحظه شهادت
--------------
☑️اولین نفر از قم با خبر شوید
اخبارموثق |جذاب |فوری قـم👇
💢
http://eitaa.com/joinchat/1031798786C1a8f8517c9
هدایت شده از KHAMENEI.IR
25.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی حمزه سیدالشهداء(ع)
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از لسان الصدق
🔺 #جهت_تشرف
🏴 دسته عزای روز شهادت امام هادی(علیه السلام)
🎤 با نوای: ذاکرین اهل بیت(علیهم السلام)
🗓 شنبه ۱۶ بهمن، رأس ساعت ۹ صبح
🕌 #حوزه_علمیه_امام_صادق_محمودآباد
🔻
eitaa.com/lesanolsedgh
instagram.com/lesanolsedgh
هدایت شده از حوزه علمیه استان مازندران
💠 مراسم شهادت امام هادی علیه السلام و بیست سومین سالگرد ارتحال آیتالله حاج شیخ هادی روحانی نماینده فقید حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در استان مازندران
❇️ سخنران: آیت الله معلمی نماینده محترم مردم شریف مازندران در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه قائمشهر
مداح: سیدجواد عباسپور
زمان: شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۵ تا ۱۷
مکان: حوزه علمیه خاتم الانبیاء (ص) بابل
❇️ دعای ندبه در صبح جمعه ۱۵ بهمن۱۴۰۰
سخنران: حجت الاسلام و المسلمین سرلک
مداح: محمود بذری
مکان: حوزه علمیه خاتم الانبیاء (ص) بابل
🔰 ستاد ارتحال حضرت آیت الله روحانی نماینده فقید ولی فقیه استان مازندران
@howzehmazandaran
هدایت شده از گام دوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️در عزای تو حضرت هادی
▪️که گریبان آسمان چاک است
▪️نه فقط چشم های ابری ما
▪️روضه خوانت تمام افلاک است
🏴 سالروز شهادت مظلومانه امام هادی علیه السلام تسلیت باد
هدایت شده از عینی
باسمه تعالی
به یاری خداوند متعال مرکز مدیریت حوزههای علمیه از بین جوانان شایسته و واجد شرائط جهت سربازی امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف طلبه میپذیرد.
علاقه مندان میتوانند جهت کسب اطلاع از شرائط، مراحل پذیرش و یا ثبت نام به مراکز مدیریتهای استانی و مدارس علمیه تحت پوشش مرکز مدیریت حوزههای علمیه در سراسر کشور و یا پایگاه اطلاعرسانی پذیرش به آدرس Paziresh.ismc.ir مراجعه نمایند
زمان شروع ثبت نام اول اسفند ماه سال جاری
معاونت آموزش حوزههای علمیه- مدیریت سنجش و پذریش
هدایت شده از تا مردم
▪️مثل خیلی از اتفاقات هولناک باز ماجرا از فضای مجازی ول و رها و بی صاحب شروع میشود.
روابط نامشروع زنی که زندگی خوبی از قضا دارد و یک بچه هم دارد و بچه ای هم که به تازگی سقط شده اما... چه میشود که هفده سالش است اما سر از ترکیه و ازدواج با مردی سوری در می آورد. واقعا دل انسان را به درد می آورد. لعنت به این فرهنگ جاهلی
▪️عکسهای ازدواج را برای شوهرش میفرستند، خونش به جوش می آید.
به گفته مادرش در و همسایه دائم تحریکش می کردند که غیرت نداری اگر زنده اش بگذاری، مرد نیستی اگر .... لعنت به این فرهنگ جاهلی
▪️این قدر این فرهنگ جاافتاده است که برادر مقتول هم در قتل خواهرش، همدستی کرده و برای شستن بی آبرویی و بی غیرتی، سر زن جوان را در محله چرخانده. باورکردنی نیست.
کجایند مسئولین فرهنگی شهر، کجاست حوزه، که با این منش جاهلی مبارزه کند.؟!
▪️کجاست قانون پیشگیرانه ای که از وقوع همچون جنایاتی جلوگیری کند؟!
به فرض که اولیای مقتول از قصاص صرف نظر کنند، جرم ایجاد رعب و وحشت عمومی حتما اعدام خواهد بود.
@tamardom
هدایت شده از حسين نتاج درزى (حائرى درزى)
🔸ماه رجب در کلام شهید مطهری
ماه رجب، ماه استغفار و توبه و عبادت است. حتی وارد شده است که اگر کسی نتواند روزه این ماه را بگیرد، ذکری وارد شده است که روزی صد بار این ذکر را بگوید به عنوان جبران روزهای که نتوانسته است بگیرد.
یادم است که در ماه مبارک رجب در سال ۲۱ که تابستان بود و به اصفهان رفته بودم، به درس آقای حاج آقا رحیم ارباب- که از بزرگان هستند- میرفتم. من این ذکر را اول بار از این مرد شنیدم. میدیدم که خیلی کند صحبت میکنند و اذکار را بالخصوص خیلی با تأنّی و حضور قلب میگویند:
«سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ،
سُبْحَانَ مَنْ لایَنْبَغِى التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ،
سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ،
سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
میدیدم این ذکر ها را این مرد مرتب میگفتند. چون پیرمرد بودند و نمیتوانستند روزه بگیرند، آن را با این ذکرها جبران میکردند.
آشنایی با قرآن، ج ۸، ص۲۳۴، مرتضی مطهری، نشر صدرا.
ما وقتی بچه بودیم ماه رجب و شعبان كه میآمد احساس میكردیم، چون مرحوم پدر ما وقتی ماه رجب میآمد همه اوضاع و عباداتش فرق میكرد.
ایشان و والده ما در ماه رجب، پنجشنبهها و جمعهها روزه میگرفتند و گاهی پدر ما هر سه ماه رجب و شعبان و رمضان را روزه میگرفت. اصلاً ماه رجب در منزل ما فرق داشت. حالا اصلاً خود ما احساس نمیكنیم كه ماه رجب آمده، و باید با تقویم آن را پیدا كنیم!
آشنایی با قرآن، ج ۱۴، ص۹۴، مرتضی مطهری، نشر صدرا.
یادم نمیرود که در مدرسه نیماورد اصفهان، بعد از ظهر که از خواب بیدار شدم، یک وقت صدای مرحوم آیت الله حاج میرزا علیآقای شیرازی را شنیدم. من در آن مدرسه غریبه بودم. طلبهها از ایشان خواهش کرده بودند، آمده بودند موعظه میکردند و بعد هم ذکر مصیبت، این سخن را میگفتند:
حدیث دارد که در قیامت فریاد میکشند: أینَ الرَّجَبیون؟ رجبیون کجا هستند؟
این مرد با همان آهنگ و با آن حال و روحی که داشت، این تعبیر را به کار بردند: آن وقتی که بگویند «أینَ الرَّجَبیون» و ما در پیشگاه پروردگار شرمسار باشیم، در ماه رجب هیچ چیزی نداشته باشیم و اصلا جزء رجبیون شمرده نشویم، چه خواهیم کرد؟
این ماه، ماه استغفار و عبادت و روزه است و این سنتها در میان ما بهکلی دارد فراموش میشود. ماه رجب میآید، بزرگهایمان متوجه نمیشوند تا چه رسد به بچهها، کم کم اگر به بچهها بگوییم ماههای قمری را از محرّم تا ذیالحجه بشمار، نمیتوانند، اصلا فراموش میکنند که یک چنین ماههایی هم وجود دارد!
آشنایی با قرآن، ج ۸، ص۲۳۴، نشر صدرا، مرتضی مطهری.
https://t.me/sireyefarzanegan
هدایت شده از حسين نتاج درزى (حائرى درزى)
🌷«البلد الطیّب یخرج نباته بإذن ربّه»
والده مکرّمه حقیر، بانوي فاضله و فانيه در ولايت اهلبيت صبيّه مرحوم آية الله آخوند ملا محمّد علی - که از اکابر علماء و تلامذه مرحوم آقا سيّد حسن مدرّس اصفهانی و شـريک بحث و هم حجره مرحوم آية الله ميرزای شيرازی اعلیالله مقامه بودند- و نیز خواهر مکرّمه آیتین عظیمتین آقایان حاج شیخ محمّدباقر و محمّدسعید امامی (قدّسسرهما)، که به قول خود والدهام، همه آنان از مشاهیر علماء بودند.
پدرم نیز چو اخوان گرام * بود مشهور میان اعلام
هــم والده معظّمه، و هم والد معظّم ما در تربيت فرزند، کاملاً مواظب و مراقب بودند و اهتمام بسیار داشتند. اصلاً اخلاقشان خودش تربيت بود.
قرآن ميفرمايد: «الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ»؛ یعنی شـهر پاک، جامعه پاک و خانواده پاک، محصولش پاک است.
یادم هست ما كوچك كه بودیم، هیچگاه به ما نمیگفتند كه شما ضعیف هستید، روزه نگيريد. والدهام، ماه رجب و شعبان را روزه ميگرفتند، و در سایر ایّام هم تا جایی كه استطاعت داشتند روزه ميگرفتند، و به ما ميفرمودند: اگر روزه بگيريد براي شما شب تخممرغ نيمرو ميکنم، و ما را تشويق ميکردند که روزه بگیريم. در همان زمان، اوّل ماه شعبان و نیمه ماه و آخر ماه را روزه ميگرفتيم؛ ماه رجب هم همينطور بود.
هرگز گريههاي سوزناک ایشان را در هنگام خواندن دعاي كميل و ابوحمزه، زيارت عاشورا و غيره و هنگام قرائت بهترين اشعار پندآموز و سازنده و مناجات با خدا فراموش نميكنم.
از جمله اشعاري كه در آن حالات بسيار عالي توجّه به خدا، ميخواند اين دو شعر بود:
گفتي كه تو را عذاب خواهم فرمود * من در عجبم كه در كجا خواهد بود!
آنجا كه تويي، عذاب نَبوَد آنجا * و آنجا كه تو نيستي، كجا خواهد بود؟!
یا اشعار ذیل كه بسیار آموزنده بود:
خرما نتوان خورد از این خار که کشتیم * دیــبا نتوان بافت از این پـشم که رشتیم
بر لوح معاصی خط عذری نکشیدیم * پهلوی کبائر حسناتی ننوشتیم
ما کشته نفسیم و بس آوخ که برآید * از ما به قیامت که چرا نفس نکشتیم
درباره برنامههاي عبادتي، مثل ماه مبارک رمضان نیز يک شب نميشد که ایشان دعاي ابوحمزه ثمالی را در سحر نخواند يا دعاي افتتاح را در شب ماه مبارك نخواند آنهم با گريه و سوز مثالزدنی.
يک زاد المعاد آقاي والد ما داشتند، و یكی هم والده، كه از بس هنگام دعا خواندن گريه کرده بودند، حاشيه زاد المعاد پر بود از اثر اشکهای ایشان.
در مورد قرآن كریم هم، در ماه رمضان هر سه روز يک بار، قرآن را ختم ميکرد، و در غیر آن هم یادم نیست ولی احتمال زیاد به همین صورت بود.
مرحوم آقای والدم، این معرفت و عبادت الهی ایشان را اینگونه توصیف میکند که:
رفت از کف آن زن شب زندهدار * و آن به ایّام خصوصی روزهدار
یاد باد آن گریههایش در سحر * و آن تلاوتهای قرآن یاد باد
در امر زندگی هم والده ما نمونه بودند. ایشان هم در نهايت قناعت و صبر رفتار میکرد، اینکه يک بار چيزي بخواهد يا در کم و زياد امکانات زندگي حرفي بزند يا بگويد فلان غذا را نداريم، يا در سفره نان و پنير و نان و سبزي داريم چنين نبود.
از کسي چيزي طلب نميکردند يا توقّع نداشتند کسي وجوهات، سهم امام علیه السلام، يا زکات بدهد. و در عينحال صبر داشتند. نمیتوانم بگويم والد و والده چه صبري داشتند! و درعينحال کسي متوجه اين وضعيت نمیشد.
در زندگی از یکدیگر هيچ وقت گلهاي نداشتند. با تمام مشكلات اقتصادی و كمبود امكاناتی كه بود زندگي آنها در کمال لذّت و ابتهاج بود.
والدهام ميگفت: يک روز سفره را كه انداخته بودم وقتی همه بچهها آمدند و سر سفره نشستند كه در سفره غذای كمی بود. به بچهها گفتم كه خيال ميکنم سر سفرهاي نشستهاید که همه چيز در آن هست، ولي فهميدم که پدر از این حرف ناراحت شد و اشک در چشمانش جمع شد. خجالت کشيدم و همیشه میگفت پشیمانم كه اینقدر هم اسباب ناراحتی پدرتان را فراهم كردم.
اثر همین عبادتها و اشتیاق به خاندان رسالت بود که حقیر از همان آغاز كه خود را شناختم نسبت به يادمان حضرت رسول اکرم و فرزندان گرامش علیهم السلام حرص و ولع داشتم و اين امر به مرور ايّام و گذشت سالها فزونى مى يافت و شوقم بيشتر مى شد و قلبم به مطالعه احاديث و آثار و استماع مناقب و مدايحشان نورانى مى گرديد،
و گويا شاعر، اين اشعار را به زبان حال من سروده است:
لا عذّب الله أمّى أنّها شربت * حبّ الوصى و غذتنيه باللبن
و كان لى والد يهوى أبا حسن * فصرت من ذى و ذا أهوى أبا حسن
پس از فوت والده مکرّمه، مرحوم آیت الله آقای حاج سید محمّدتقی خوانساری ره بر ایشان نماز گزارد و در مقبره حاج شیخ ره در جوار مقبره برادر گرامیاش آیت الله آقای حاج شیخ محمد سعید امامی مدفون گردید. رحمة الله علیها رحمة واسعة
(آیة الله العظمی صافی گلپایگانی)
https://t.me/Varesoon/27179
هدایت شده از مرتضی رجائی
ماجرای کرونا؛ نمونه ای دیگر برای چالش موضوع شناسی در فقه حکومتی
در این ویدئو، پروفسور سجادی ماجرای یک کشف پزشکی را روایت میکند که اگر درست باشد، بسیار قابل تأمل است:
در همان ماههای نخست شیوع کرونا، او و همکارانش ثابت می کنند که با افزایش ویتامین دی در افراد، میزان ابتلا به کرونا و نیز آمار فوتی بسیار کاهش مییابد.
آن ها نتیجه این پژوهش را در قالب یک مقاله برای نشریات معتبر پزشکی می فرستند، ولی هیچ نشریه ای آن را منتشر نمی کند. دست آخر سردبیر یکی از این نشریات می گوید: پژوهش شما کاملاً علمی و نتایج آن درست است، ولی کمپانی های داروسازی اجازه نمی دهند این مقاله منتشر شود؛ چون می خواهند داروهای تولیدی خودشان را بفروشند.
پروفسور سجادی مقاله را برای یک نشریۀ پزشکی معتبر در عراق می فرستد و پس از انتشار مقاله در این نشریه، نتایج پژوهش خود را به تقریباً همۀ مقامات وزارت بهداشت و درمان ایران اعلام می کند؛ ولی هیچ کس به آن توجه نمی کند و حتی ایشان و آن نشریه عراقی را متهم به بی اعتباری می کنند.
با این همه، وزیر بهداشت و درمان عراق این مقاله را جدی می گیرد و با شروع استفاده از ویتامین دی در پروتکل های درمانی، میزان مرگ و میر در عراق به شکل چشمگیری کاهش می یابد.
اما ربط این مطلب به فقه حکومتی:
مراجعه به متخصصان در ادارۀ جامعه، عقلایی و کاملاً پذیرفتنی است؛ اما پرسش این است که این مراجعه باید در چه سطحی و چگونه باشد و متخصصان مورد مراجعه چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟
اگر بپذیریم لازمۀ اسلامی بودن حکومت در جمهوری اسلامی این است که تصمیمات و عملکردهای مسئولان بخش های مختلف باید پشتوانۀ شرعی داشته باشد، و اگر بپذیریم که تنها روش مقبول برای ساماندهی افعال مکلفان عرصه حکمرانی «فقه» است، سخت است بپذیریم که این فقه حکومتی، شناخت موضوعات پیچیدۀ حکومتی و حکمرانی را دربست به نظام کارشناسی واگذار کند و خودش را تنها عهده دار امضای دیدگاه های کارشناسی آن ها بداند؛ مخصوصاً با توجه به آنچه پروفسور سجادی در بخش آخر این ویدئو دربارۀ وجود جدی تعارض منافع در سطوح بالای پژوهش های پزشکی می گوید.
به نظر می رسد کلاهی که کارشناسان اقتصادی و بانکدارها درزمینۀ تبیین کارشناسی بانک بر سر فقه و فقها گذاشتند و بلایی که درنتیجۀ آن بر سر نظام اسلامی آمد، پیامد چنین نگاهی به موضوع شناسی در فقه بود.
برای خروج از این وضعیت، فقها باید تا حدی کارشناس موضوع شناسی باشند و در این عرصه ورود کنند.
#کرونا
#واکسن_کرونا
#ویتامین_دی
#وزارت_بهداشت
#فقه_حکومتی
#فقه_پزشکی
#موضوع_شناسی
#صنعت_پزشکی
#تجارت_دارو
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔 @rajaaei_ir
هدایت شده از مهدی عنایت نژاد
🇮🇷🇮🇷فرا رسیدن چهلوسومین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مبارک باد🇮🇷🇮🇷