هدایت شده از سید محمد جواد سید شبیری
💠 گزارشی از داستان #کشف_حجاب
❖ مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در کتاب #الکلام_یجر_الکلام مینویسد: 🔻
📝 اين ماه دی است. هفدهم دى سنه 1314 مطابق روز منحوس 13 شوال 1354، روزى بود كه زن شاه كه ملكهاش ناميده بودند، با دو تا دختر شاه، بدون حجاب به دانشسرا رفتند؛ امّا ملكه در عين حال، در حجاب بود؛ چنانچه در عكسى كه همان روز برداشته بودند، فقط يك قسمت از صورتش پيدا بود و بقيّه مستور بود؛ مثل اينكه آثار جبر و اكراه، در پيكرش نمايان بود؛ ولى دخترانش در نهايت لاقيدى، مثل اينكه اصلاً تقيّد به آئين اسلام ندارند.
● ... اين آژانهاى شهربانىها، چه آتشى روشن كردند. اینکه در کوچهها، چادر از سر زنها برداشتند و روسریها پاره کردند، به جاى خود؛ در خانهها، از صندوقها و در حمّامها، از بقچهها نيز چادر بيرون آورده، بردند.
يكى از ارباب اطّلاع نقل كرد كه شهربانى مشهد، به مركز راپورت داده بود كه هجده هزار روسرى در شهربانى جمع شده، تكليف آن چيست؟ چه زنهاى عفيف در حالتى كه چون بيد مىلرزيدند، جلب به شهربانیها كردند و در دادگسترىها، جرم و حبس نوشتند؛ در صورتى كه اصلاً چنين قانونى نبود كه آنها را مخالف آن قانون قرار داده باشد. چه قدر زن، از ترس بچّه سقط كرد و چه قدر زهره چاك شد، سر به خاك فنا نهادند، شمارهاش را خدا مىداند. اسم اين، نهضت بانوان بود، با اينكه بيچاره زنها، در زير اين شكنجهها، سخت در فشار بودند.
● خوشم آمد از يك زنى كه عازم مشهد بوده، همين كه به دروازه مشهد رسيده بود، آژان كه مأمور دروازه بود جلو او را گرفته بود كه بايد سرت را باز كنى، او قبول نكرده بود. آژان هم راه نداده بود. هر چه خواسته بود با پول و التماس، دست تعرّض او را كوتاه نمايد، نشده بود. با اينكه آژان، نوكر پول است و قانون به هر مهمّى را فداى پول مىكند، نمىدانم چه طور شده بود كه پول نيز حلّ اين مشكل را نكرده بود. زن از همان جا، رو به گنبد شريف كرده، عرض كرده بود: «السلام عليك يا علىّ بن موسى الرضا!» من از راه دور، (گويا از تبريز يا اصفهان آمده بود) به قصد آستانبوسى تو آمدهام؛ ولى شريعت جدّت اجازه نمىدهد كه من با هيئت زشت وارد آستانهات بشوم. همين عرض سلام مرا از اينجا قبول كن و مرا مرخّص كن.
اين عرض را كرده، پس ماشين را برگردانيده، وارد مشهد نشده بود. واقعا مردانگى كرده!
از اين مقوله زن، خيلى سراغ دارم كه از آن تاريخ كه آژانها دست تعرّض به چادر آن ها دراز نمودند، از خانه قدم بيرون ننهادند.
● از انصاف نگذرم، همه آژانها، بد جنس نبودند، آژانهاى نجيب و اصيل هم زياد است. خيلى از آنها بودند كه خودشان را مورد مؤاخذه قرار مىدادند؛ ولى دست به طرف ناموس مردم دراز نمىكردند.
جميع طبقات همين طورند؛ خوب هم دارند، بد هم دارند. همه را يك كاسه نمىشود حساب كرد. هستند اشخاصى كه در لباس تقوا و پرهيزگارى مىباشند؛ ولى در باطن، از هيچ گونه نافرمانى خدا فروگذار نمىكنند؛ گرگاند در صورت ميش. و بالعكس، اشخاصى هم هستند در جامه نظامی؛ ولى در نهايت پرهيزگارى.
@shobeiri
هدایت شده از خبر فوری
آیت الله سبحانی: عدهای از طلاب در فکر انصراف از حوزه هستند
🔹این مرجع تقلید شیعه خواستار توجه شورای عالی حوزه به معیشت طلاب شد و گفت: عدهای از طلاب به خاطر اینکه عائله آنها تامین نمیشوند در فکر انصراف از حوزه هستند که باید فکری در این باره کرد.
@AkhbareFori
از مکارم اخلاق استاد سیدجعفر شهیدی
«در دانشکدهٔ ادبیات، سال ۶۸ تا ۷۲ دانشجو و در یک درس، شاگرد دکتر شهیدی بودم. ایشان -- که استادی برجسته و مدّتی هم مدیرگروهمان بود -- خودش از نارمک با اتوبوس میآمد ولی به دانشجوها وجهِ دستی قرض میداد. هرگز کلمهای دربارهٔ شهادت فرزند طلبهاش در دفاع مقدّس از او نشنیدم و تا چند سال بعد هم خبر نداشتم. با این که چند ماه در لغتنامهٔ دهخدا هم کار کردم و رئیس ما بود از هیچ محقّق یا کارمندی هم نشنیدم. (محمدهادی خالقی)
حاضر به خُلفِ وعده نشدند!
در سالی که بنام مبارک امیر مومنان نام گذاری شده بود، درمسابقه (کتاب سال ولایت)،ترجمه نهج البلاغه استاد علامه دکتر سید جعفر شهیدی، رتبه اول را از خود ساخت. مراسم درقم برگزارمی شد، حضرت استاد فقط به این خاطر، که با دو دانشجو از لرستان، در محل لغت نامه دهخدا وعده کرده بودند و راهی برای اطلاع دادن به آن ها نداشتند، برای این که خلف وعده نکنند در آن مراسم شرکت نکردند.
هرچه ما راه حل پیشنهاد کردیم نپذیرفنتد و فرمودند:
بسیاردلم می خواهداما چون نمی خواهم خُلفِ وعده کنم نمی توانم!
سیره فرزانگان،عبدالحسن بزرگمهرنیا،نشرسامان دانش،به نقل ازمجله بخارا، شماره۹۷، ص۳۱۷، سال۱۳۹۲،محمدعلی مهدوی راد.
🌺عشق را نمیشود با پول خرید یا معاوضه کرد!
🔸دربين آثار مرحوم دکتر شهیدی، از همه مهمتر و سنگينتر، ترجمه نهج البلاغه است كه با ويژگی خاصی ترجمه شده و تاكنون بيش از ۱۵ بار چاپ شده است و عجيب آنكه ايشان، علیرغم مشكلات مالی- از جمله اجاره نشينی- بابت آن، حق الترجمه نگرفتند و در پاسخ دوستان میفرمودند:
عشق را كه نمیشود با پول خريد يا فروخت و معاوضه كرد!
(مرکز بررسی های اسلامی، گفتگو با مرحوم استاد سید هادی خسروشاهی)
🔹یک ویژگی مهم مرحوم علامه سید جعفر شهیدی خضوع و خشوعش بود. با این که مجتهد و فقیه بزرگی بودند، وقتی میخواستند از درِ دانشگاه وارد شودند، کسی او را نمیشناخت. یک بار دیدم که یکی از نگهبانان به ایشان گفت: حاج آقا! کجا سرت را پایین انداختهای و میروی؟!
(خبرگزاری مهر، مرحوم دکتر صادق آئینه وند، ۹۱/۱۰/۲۷)
🔸مرحوم استاد دکتر شهیدی در کلاس به موقع حاضر میشدند، و همیشه با وضو بودند و خود فرمودند: هیچگاه در درس مثنوی در کلاس، بیوضو حاضر نشدم! حتی در میان دو کلاس، وضو را تجدید میکردند.
(روزنامه جام جم، ۹۴/۱۰/۲۴، دکتر احمد تمیمداری- استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی)
🔹مرحوم دکتر شهیدی بسیار به نماز اول وقت و نماز جماعت تاکید داشتند. البته خودشان هیچ وقت نپذیرفتند که پیشنماز شوند، خیلی احتیاط میکردند و من، به تأکید ایشان در لغتنامه پیشنماز بودم.
یک سفر با هم، به هند رفتیم به همراه دکتر شیخالاسلامی، دکتر حداد عادل و یک هیأت ده - دوازده نفره. ایشان بسیار به نماز شب تأکید داشتند، کسانی که با ایشان همسفر بودند هیچ وقت شب هنگام، متوجه بیداری و نماز شب ایشان نشده بودند. ایشان آهسته برای نماز بیدار میشدند، هیچ وقت و هیچ جا این تقید را از دست ندادند.
ایشان اغلب وقتی میخواستند لباس بخرند مرا نیز همراه میبردند و سادهترین و ارزانترین لباس را که تنها به تنشان راحت بود، انتخاب میکردند به شیک پوشی توجهای نداشتند!
(خبرگزاری بسیج، گفتگو با دکتر غلامرضا ستوده)
🔸ترجمه نهج البلاغه علامه شهیدی در مسابقه (کتاب سال ولایت) رتبه اول را از خود ساخت. 24 سکه جایزه ایشان بود. حضرت استاد به خاطر این که خُلفِ وعده با دو دانشجو نکنند، نتوانستند در مراسم شرکت کنند. در دانشگاه تربیت مدرس خدمت ایشان رسیدم و سکه ها را تقدیم کردم نپذیرفتند. اصرار کردم فایده ای نداشت. فرمودند: در هر راه خیری که تشخیص می دهید، خرج کنید!
عرض کردم: لااقل خودتان پیشنهاد دهید در چه راهی خرج کنیم؟ فرمودند: سکه ها را نقدکنید و زندانیان آبرومندی که به جهتِ بدهکاری در زندان هستند، و نتوانسته اند بدهیِ خود را بدهند، آزاد کنید!
چون ماه مبارک رمضان بود فرمودند: کاری کنیدکه زودتر آزاد شوند و شب عید فطر سر سفره خانواده خود باشند! همان طورکه استاد فرموده بودند عمل شد و چند زندانیِ بدهکار آزاد شده و شب عید نزد خانواده خود برگشتند!
(مجله بخارا،شماره۹۷،ص۳۱۷،نقل خاطره ازمحمدعلی مهدوی راد)
https://t.me/sireyefarzanegan
هدایت شده از تاریخ شفاهی حوزه علمیه
📌نماز در پیچ شمیران
▪️۲۳ دی ماه سالروز وفات دکتر سید جعفر شهیدی
🔶...از شما چه پنهان، که برای اینکه هم دو زار پول اتوبوس ندهیم، هم قدمی با هم زده باشیم، راه میافتادیم و پیاده تا دروازه شمران میآمدیم..یک روز غروب، با هم به پیچ شمران رسیدیم، بخشی که بیشترِ دکانها چوبفروشی بود. در همان لحظات غروب، از مسجد فخرالدوله صدای اذان بلند شد و ندای الله اکبر برخاست. به محض اینکه کلمه الله اکبر در فضا پخش شد، دیدم که آقای دکتر سید جعفر شهیدی، در حالی که دَمِ مغازه یک چوبفروشی بودیم، دستمالی را از جیب خودش درآورد و آن را روی زمین انداخت و در همانجا رو به قبله ایستاد و شروع کرد به نماز خواندن. این کار دکتر شهیدی برای من تعجبآور بود، چون آنجا دقیقاً وسط پیادهرو بود.
🔷میدانستم که اول وقت خواندنِ نماز فضیلت دارد، ولی در خیابان این کار را کردن، برای من کمی عجیب بود. متعجبتر از من، شخصی بود که دکتر شهیدی روبهروی مغازه او داشت نماز میخواند. او همچنان مشغول بریدن چوبهای خودش بود و صدای خرخر بریدهشدن چوبهایش میآمد که یکدفعه متوجه شد یک نفر دَمِ مغازهاش ایستاده است و نماز میخواند. او بیرون آمد تا ببیند چه خبر شده است؟ من گفتم که: آقای دکتر دارند نماز میخوانند. صاحب مغازه با تعجب گفت: خدا قبول کند. بعد هم که نماز دکتر شهید تمام شد، دوباره به راه افتادیم و از آنجا رد شدیم.
📚باستانی پاریزی و هزاران سال انسان؛ کریم فیضی؛ تهران: اطلاعات؛ ۱۳۹۲؛ ص ۶۰۰.
@howzehoralhistory
هدایت شده از موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
30.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☀️ حرم امام رضا علیه السلام و نسبت آن با توسعه شهر و شهروندی
⁉️ آیا مجاز هستیم مشهد را تبدیل به یک شهر توریستی کنیم؟
⁉️ چرا نباید مشهد را از کاربری مذهبی و دینی اش خارج کرد؟
⁉️ لازمه های #پایتخت_معنوی_ایران بودن چیست؟
⁉️ آیا میتوان میان مذهب و شهر را به شکلی منطقی جمع کرد به نحویکه خدای ناکرده شاخصه ی اصلی این شهر یعنی #زیارت تحت الشعاع قرار نگیرد و همچنان بعنوان #شهر_مذهبی شناخته شود؟
📌 #همایش #الهیات_شهر
🗣 حجت الاسلام و المسلمین سید محمد محسن #دعائی
🏫 دانشگاه فردوسی، سالن شورای پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی
👈👈👈خبر و محتوای کامل در لینک زیر👇👇👇
https://isin.ir/%d8%b3%d9%87-%da%af%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%b2%d8%a7%d8%a6%d8%b1-%d9%85%d8%ac%d8%a7%d9%88%d8%b1-%d9%88-%d8%ae%d8%a7%d8%af%d9%85-%d9%88-%d9%86%d8%b3%d8%a8%d8%aa-%d8%a2%d9%86-%d8%a8%d8%a7-%d9%85%d9%81/
#حرم
#امام_رضا
#زائر
#زیارت
#مشهد
#مشهد_مقدس
#شهر_مشهد
#مشهدالرضا
┄┅══••✾❀✾••══┅┄
🏢 موسسه مطالعات راهبردی علوم ومعارف اسلام
▫️▫️▫️پردازش مدل علم دینی و طراحی سیستم های دینی▫️▫️▫️
❇️https://eitaa.com/joinchat/63176758C5be3dc50e0
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
📸 آیات عظام مکارم و نوری همدانی دیدار کردند
◻️حضرت آیت الله مکارم شیرازی با حضور در بیت حضرت آیت الله نوری همدانی با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کردند.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
«در داخل اجتماعات اسلامی، اکثریت مردم مسلمان، هنوز اسلام را عبارت از تشریفات و مراسمی بیارتباط به زندگی میدانند و از مبانی اساسی آن، که قسمت اعظم این مکتب حیاتی را تشکیل میدهد، غافلند. هنوز این آئین الهی را شعائر- آن هم شعائری بیمغز و نه نمایندهی واقعیات- گمان میکنند و از اصول اسلامی بیخبر و بیاطلاعند. هنوز نتوانستهاند بپذیرند که اسلام، برنامهی زندگی است و تنها عمل به قسمتی از مقررات شخصی آن کافی نیست که عملکننده را در شمار مسلمانان درآورد.»
(بخشی از مقدمهی آیتالله سید علی خامنهای بر کتاب «آینده در قلمرو اسلام» نوشتهی سید قطب
@social_theory
هدایت شده از کشکول یک طلبه
🔹 یک حزباللهی تو تلویزیونهای روسیه و چین برنامه ندارد، ولی رفقای اصلاح طلب شما خاک بیبیسی و صدای آمریکا را خورده اند.
🔹 یک حزباللهی تا حالا نگفته امضای فلان مقام روس تضمین است، ولی رفقای شما کارت پستال تبریک کریسمس برای غربیها میفرستادند.
✅ فرق است بین تعامل و وادادگی، سعی کنید بفهمید.
👤 امین موسوی
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
هدایت شده از خبر فوری قم
☑️بزرگداشت بیست و نهمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی سید محمد رضا موسوی گلپایگانی
🔸مسجد امام حسن عسکری
🔸سه شنبه ۵بهمن بعد از نماز عشا
--------------
☑️اولین نفر از قم با خبر شوید
اخبارموثق |جذاب |فوری قـم👇
💢
http://eitaa.com/joinchat/1031798786C1a8f8517c9
هدایت شده از منتظران ظهور مهدوی
♨️حضرت آیت الله جوادی آملی: اختلاسهای میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست
بر همگان واجب است که این مملکت را با کرامت اداره کنند
🔻آیت الله جوادی آملی در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی: در اسلام، از «مال» به ستون فقرات یک ملت تعبیر شده، چرا که گاهی مشکلات اقتصادی باعث میشود حتی یک حکومت بزرگ سقوط کند.
🔹در بیان قرآن کریم، مال عامل قیام یک ملت است اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد، فقیر به معنای ندار نیست! بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد.
🔹بانک مرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند.
🔹اختلاسهای میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاسها با قلم افراد صورت میگیرد نه با زور اسلحه. لذا در خصوص اختلاسهای صورت گرفته نیز، بررسی و آسیب شناسی شود که چگونه افرادی توانستند حق را باطل کنند و اختلاس صورت بگیرد.
❇️ دست قانوندانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه شود
بانکمرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند؛ اختلاسهای میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاسها با قلم افراد صورت میگیرد نه با زور اسلحه.
❇️ دریافت سودهای غیرمشروع و جریمههای دیرکرد نامشروع از شبکه بانکی حذف شود
🔻حضرتآیتالله علویگرگانی در دیدار صالحآبادی، رئیس بانک مرکزی:
◻️ مردم در اضطراب و ناراحتی به سر میبرند و از نوسانات قیمتی در بازار گلایه مند هستند لذا باید تلاش کنید که ارز و قیمتها در بازار به ثبات کافی برسد و از این نابسامانیها عبور کنیم.
🔻حضرت آیتالله نوری همدانی امروز در دیدار رئیس بانک مرکزی:
❇️ بارها گفتهایم که دیرکرد نوعی ربا بوده و حرام است
◻️ قرآن دو گناه را بسیار نکوهش فرموده، نخست پذیرش #ذلت و قبول سلطه استکبار و دوم #ربا؛ چراکه بر اثر این دو گناه #کرامت انسانها از بین میرود و سبب ایجاد فقر در جامعه میگردد از این رو در تدوین قوانین بانکی باید دستورات و موازین اسلامی به دقت مورد توجه قرار بگیرد.
◻️پول گرفتن برای تأخیر ادای قرض، حرام است، ولی متأسفانه این مشکل در بانکها معمول است.
بارها گفتهایم که #دیرکرد نوعی ربا بوده و حرام است، بنده تا ریشه کنی ربا در این کشور برای تذکر دادن در هر زمانی مصمم هستم و به رؤسای قبلی بانک مرکزی هم گفتهام.
◻️نگاه اسلام به مسائل اقتصادی بر حول محور تولید و اشتغال میباشد، تقویت بنیه اقتصادی و خودکفایی کشور تنها در سایه رشد و شکوفایی صنعت، تجارت و کشاورزی ممکن میباشد از این رو لازم است به این موضوعات توجه ویژهای داشته باشید.
◻️ مشی اول بانکها سپردن سرمایه به دست افراد با تجربه و متعهدی باشد که با ایجاد زمینههای تولید، کار آفرینی و اشتغال زایی به وجود بیاورند.
ارزش پول ملی ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای پایین است، ما باید اشکالات موجود در این زمینه را رفع کنیم.
🔻حضرت آیتالله سبحانی در دیدار رئیس بانک مرکزی:
❇️ بانکداری اسلامی محقق شود
◻️ بانکها امانتدار مردم باشند. همه باید کمک کنند تا بانکداری اسلامی که به نفع مردم است در دوره جدید محقق شود. بانکداری اسلامی و ضوابط و قواعد آن باید به تدریج گسترش پیدا کند.
در فعالیتهای بانکی نیز، باید کارمزد واقعی در نظام بانکی مبنای کار باشد.
♨️اخبار داغ روحانیت
♨️ @khabarehowzeh
هدایت شده از سید محمد جواد سید شبیری
📌آقایان #مسؤل اگر مرید امیرمؤمنان #علی(ع) هستید، بر #بازار #نظارت کنید و الا فردای قیامت باید جوابگو باشید.
ما که از امیرمؤمنان علی(ع) بالاتر نیستیم. ایشان همواره هرچند روز یکبار به بازار حضور می یافت و طبق گزارشی:
«علیبن ابیطالب(ع) را در شط کلأ دیدم که از #قیمتها پرس و جو میکرد.» (1)
امیرمؤمنان علی(ع) ضمن تذکر به کسانی که کالای خوب و بد را #مخلوط می کنند، یا درهم ها و کالای معیوب را در بازار رد و بدل می کنند، بر #کنترل وزن کالاها برای جلوگیری از #کم_فروشی نظارت کرده و کاسبان را بر رعایت وزن هنگام خرید و فروش و تأثیر آن بر برکت مال، تشویق می کرد.(2)
📚(1)ابن حنبل، فضایل الصحابه، ج1، ص 547.
📚ابن اثیر، الکامل فی التاریخ، ج3، ص400.
📚کتانی، الترتیب الاداریه، ج 2، ص 34.
📚کلینی، الکافی، ج5، ص152، ح8.
✅http://eitaa.com/shobeiri