11.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سلسله_احادیث_پزشکی
💫 امام صادق علیهالسلام:
«الکافي عن فرات بن أحنف : سئل ابو عبدالله علیه السلام عن الکراث فقال کله فإن فیه أربع خصال یطیب النکهة و یطرد الریاح و یقطع البواسیر و هو أمان من الجذام لمن أدمن علیه.»
الکافی به نقل از فرات بن احنف: از امام صادق علیه السلام، درباره تره پرسیدند. فرمود:«آن را بخور؛ چرا که در آن؛ چهار ویژگی است: بوی دهان را خوش می سازد؛ بادها را از بدن می راند؛ بواسیر را ریشه کن می کند؛ و برای کسی که بر خوردن آن مداوت ورزد، ایمنی از جذام است.
📚 منبع : الکافی، ج۶, ص۳۷۷, ح۱۲۵۴
دانشنامه احادیث پزشکی،ج۱، ص: ۴۴۴
ر.ک: ج۲، ص ۴۳۹(خوردن تره تازه / ح ۱۹۳۳)
⚠️ سبزی در روایات بسیار توصیه شده
#تره #سبزی #بواسیر
@shobeiri
#سلسله_احادیث_پزشکی
⚜️ امام صادق علیه السلام:
«إن نوحا (ع) شكا إلى الله الغم، فأوحى الله إليه أن كان العنب فانه يذهب بالغم»
نوح(ع)، از غم و اندوه، به درگاه خداوند، شکایت برد. خداوند به او چنین وحی فرستاد:
انگور سیاه بخور؛ چرا که اندوه را میبرد.
📚 منبع : بحارالأنوار، ج۶۳، ص۱۴۸
مکارم الاخلاق ، ج۱، ص۳۷۷
#انگور #انگور_سیاه #خواص_انگور 🍇
@shobeiri
امام محمد بن علی باقرالعلوم علیهما السلام میفرمایند :
كُلُّ ما مَيَّزتُموه بِاوهامِكُم في اَدَقِّ مَعانيهِ مَخلوقٌ مَصنوعٌ مِثلُكُم مَردودٌ اليكم و لَعَلَّ النَّملَ الصِّغارَ تَتَوَهَّمُ اَنَّ لِلّهِ زبانِيتَينِ فانّ ذلك كَمالُها و يَتَوَهَّمُ اَنّ عَدَمَها نُقصانٌ لِمَن لا يَتَّصِفُ بهما و هذا حالُ العُقَلاءِ يَصِفونَ اللّهَ تعالي بهِ .
هر چه را با خطورات ذهنی خود در دقیقترین معانی آن تشخیص میدهید , مخلوق است , مصنوعی مانند شماست , مردود به سوی خودتان است و شاید مورچه های کوچک تصور کنند که خداوند دو شاخک دارد , چرا که شاخک داشتن کمال آنهاست و
می پندارند که نبودن آن (شاخک) نقص کسی است که متصف به آن (شاخک) نباشد , و این حال عاقلان است در مورد آنچه خدای متعال را با آن وصف میکنند .
📚بحارالانوار , ج ۶۹ , ص۲۹۳
◀️خداشناسي فلسفي و عرفاني از مصاديق بارز تفكر در ذات و تصور خداي متعال است! در فلسفه؛ حقيقت و سنخ وجود خدا همان حقيقت و سنخ وجود مخلوق است!
و در عرفان صوفيه ؛ تنها يك وجود تحقق دارد كه ان وجود خداست كه شكلها و صورتهاي متنوع دارد!
اما در مكتب اهل بيت عليهم السلام ذات سبحان خداوند بالاتر از هرگونه تصور و درك است و منزه از سخيت تمام مخلوقات است: يا من دل بذاته علي ذاته و تنزه عن مجانسة مخلوقاته.
◀️برخي از فلاسفه همچون صاحب الميزان معتقدند كه روايات نهي در تفكر در ذات براي افراديست كه توانايي فهم مباحث دقيق معارفي را ندارند!
اما امام باقر العلوم علیه السلام در اين حديث شريف ميفرمايند: دقيقترين تصورات بشري در مورد خدا نيز غلط و ساخته و پرداخته ذهن مخلوق است!
@shobeiri
💠 گزارشی از داستان #کشف_حجاب
❖ مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در کتاب #الکلام_یجر_الکلام مینویسد: 🔻
📝 اين ماه دی است. هفدهم دى سنه 1314 مطابق روز منحوس 13 شوال 1354، روزى بود كه زن شاه كه ملكهاش ناميده بودند، با دو تا دختر شاه، بدون حجاب به دانشسرا رفتند؛ امّا ملكه در عين حال، در حجاب بود؛ چنانچه در عكسى كه همان روز برداشته بودند، فقط يك قسمت از صورتش پيدا بود و بقيّه مستور بود؛ مثل اينكه آثار جبر و اكراه، در پيكرش نمايان بود؛ ولى دخترانش در نهايت لاقيدى، مثل اينكه اصلاً تقيّد به آئين اسلام ندارند.
● ... اين آژانهاى شهربانىها، چه آتشى روشن كردند. اینکه در کوچهها، چادر از سر زنها برداشتند و روسریها پاره کردند، به جاى خود؛ در خانهها، از صندوقها و در حمّامها، از بقچهها نيز چادر بيرون آورده، بردند.
يكى از ارباب اطّلاع نقل كرد كه شهربانى مشهد، به مركز راپورت داده بود كه هجده هزار روسرى در شهربانى جمع شده، تكليف آن چيست؟ چه زنهاى عفيف در حالتى كه چون بيد مىلرزيدند، جلب به شهربانیها كردند و در دادگسترىها، جرم و حبس نوشتند؛ در صورتى كه اصلاً چنين قانونى نبود كه آنها را مخالف آن قانون قرار داده باشد. چه قدر زن، از ترس بچّه سقط كرد و چه قدر زهره چاك شد، سر به خاك فنا نهادند، شمارهاش را خدا مىداند. اسم اين، نهضت بانوان بود، با اينكه بيچاره زنها، در زير اين شكنجهها، سخت در فشار بودند.
● خوشم آمد از يك زنى كه عازم مشهد بوده، همين كه به دروازه مشهد رسيده بود، آژان كه مأمور دروازه بود جلو او را گرفته بود كه بايد سرت را باز كنى، او قبول نكرده بود. آژان هم راه نداده بود. هر چه خواسته بود با پول و التماس، دست تعرّض او را كوتاه نمايد، نشده بود. با اينكه آژان، نوكر پول است و قانون به هر مهمّى را فداى پول مىكند، نمىدانم چه طور شده بود كه پول نيز حلّ اين مشكل را نكرده بود. زن از همان جا، رو به گنبد شريف كرده، عرض كرده بود: «السلام عليك يا علىّ بن موسى الرضا!» من از راه دور، (گويا از تبريز يا اصفهان آمده بود) به قصد آستانبوسى تو آمدهام؛ ولى شريعت جدّت اجازه نمىدهد كه من با هيئت زشت وارد آستانهات بشوم. همين عرض سلام مرا از اينجا قبول كن و مرا مرخّص كن.
اين عرض را كرده، پس ماشين را برگردانيده، وارد مشهد نشده بود. واقعا مردانگى كرده!
از اين مقوله زن، خيلى سراغ دارم كه از آن تاريخ كه آژانها دست تعرّض به چادر آن ها دراز نمودند، از خانه قدم بيرون ننهادند.
● از انصاف نگذرم، همه آژانها، بد جنس نبودند، آژانهاى نجيب و اصيل هم زياد است. خيلى از آنها بودند كه خودشان را مورد مؤاخذه قرار مىدادند؛ ولى دست به طرف ناموس مردم دراز نمىكردند.
جميع طبقات همين طورند؛ خوب هم دارند، بد هم دارند. همه را يك كاسه نمىشود حساب كرد. هستند اشخاصى كه در لباس تقوا و پرهيزگارى مىباشند؛ ولى در باطن، از هيچ گونه نافرمانى خدا فروگذار نمىكنند؛ گرگاند در صورت ميش. و بالعكس، اشخاصى هم هستند در جامه نظامی؛ ولى در نهايت پرهيزگارى.
@shobeiri
● شکرگزاری
🔸 ابو هاشم جعفرى مىگويد:
گرفتارى شديدى بهمن روى آورد. نزد امام هادی عليهالسّلام رفتم. ایشان اجازه ورود دادند. آنگاه كه نشستم، فرمود: اى ابو هاشم! مي خواهی كدام نعمت از نعمتهایى را كه خدا بهتو بخشيده است شكر بگویى؟
چهره درهم كشيدم و خاموش ماندم و نمیدانستم در جواب چه بگویم.
حضرت خود سخن آغاز کرد و فرمود:
«خداوند به تو ايمان عطا كرد و از اینرو بدن تو بر آتش حرام خواهد بود،
و نيز سلامتی به تو بخشيد و کمک کرد که بتوانی اوامر او را اطاعت کنی،
و قناعت را روزیت کرد و آبروى تو را حفظ نمود.
اى ابو هاشم! من اينگونه گفتم، چون قصد شكايت از كسى را داشتى كه به تو چنين نيكى كرده است.
و اما فرمان دادم صد اشرفى به تو بدهند. آنها را بگير.»
#نعمت #ایمان #سلامتی #قناعت #شکر
[عَنْ أَبِي هَاشِمٍ الْجَعْفَرِيِّ قَالَ: أَصَابَتْنِي ضِيقَةٌ شَدِيدَةٌ فَصِرْتُ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ علیهالسلام فَأَذِنَ لِي فَلَمَّا جَلَسْتُ قَالَ يَا أَبَا هَاشِمٍ أَيُّ نِعَمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَيْكَ تُرِيدُ أَنْ تُؤَدِّيَ شُكْرَهَا قَالَ أَبُو هَاشِمٍ فَوَجَمْتُ فَلَمْ أَدْرِ مَا أَقُولُ لَهُ فَابْتَدَأَ ع فَقَالَ رَزَقَكَ الْإِيمَانَ فَحَرَّمَ بِهِ بَدَنَكَ عَلَى النَّارِ وَ رَزَقَكَ الْعَافِيَةَ فَأَعَانَتْكَ عَلَى الطَّاعَةِ وَ رَزَقَكَ الْقُنُوعَ فَصَانَكَ عَنِ التَّبَذُّلِ يَا أَبَا هَاشِمٍ إِنَّمَا ابْتَدَأْتُكَ بِهَذَا لِأَنِّي ظَنَنْتُ أَنَّكَ تُرِيدُ أَنْ تَشْكُوَ إِلَيَّ مَنْ فَعَلَ بِكَ هَذَا وَ قَدْ أَمَرْتُ لَكَ بِمِائَةِ دِينَارٍ فَخُذْهَا]
📚 الأمالی (صدوق ره)؛ ص412
https://eitaa.com/shobeiri
#تواضع_خدا_رفعت (۱)
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ : سَمِعْتُهُ يَقُولُ:
إِنَّ فِي اَلسَّمَاءِ مَلَكَيْنِ مُوَكَّلَيْنِ بِالْعِبَادِ فَمَنْ
تَوَاضَعَ لِلَّهِ رَفَعَاهُ وَ مَنْ تَكَبَّرَ وَضَعَاهُ.
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
۱-معاويه بن عمار گويد :
شنيدم امام صادق عليه السّلام مىفرمود:
در آسمان دو فرشته است كه بازرس اعمال بندگانند ،
اگر كسى تواضع كند بلندش مىكنند (و مقامش را بالا مىبرند)
و اگر تكبر كند پائينش مىآورند(و در نزد مردم پست مىكنند).
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
📚 تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة ج ۱۵، ص ۲۷۲
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
https://eitaa.com/shobeiri
🔹🔸🔹
🔰 دست کشیدن بر چهره و دعا کردن پس از شستن دستان
💠 قالَ رَسولُ الله صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه:إذا غَسَلتَ یَدَکَ بَعدَ الطَّعامِ فَامسَح وَجهَکَ و عَینَیکَ قَبلَ أن تَمسَحَ بِالمِندیلِ، و تَقولُ:
«اللّهُمَّ إنّی أسأَلُکَ الزّینَهَ وَ المَحَبَّهَ، و أعوذُ بِکَ مِنَ المَقتِ وَ البِغضَهِ
🌀حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:چون پس از غذا خوردن، دست خویش را شستی، پیش از این که آن را با دستمال، خشک کنی، بر صورت و چشمانت نیز دست بکش و بگو:
«خداوندا! من از تو آراستگی و دوستی مسئلت دارم و از دشمنی و کینه ورزی، به تو پناه می جویم».
📚المحاسن، ج 2، ص 204، ح 1603
📚 الدعوات، ص 143، ح 369
📚بحار الأنوار، ج 66، ص 359، ح 27.
💠 کانَ النَّبِیُّ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه إذا فَرَغَ مِن غَسلِ الیَدِ بَعدَ الطَّعامِ مَسَحَ بِفَضلِ الماءِ الَّذی فی یَدِهِ وَجهَهُ، ثُمَّ یَقولُ:
«الحَمدُ للّهِ الَّذی هَدانا و أطعَمَنا و سَقانا، و کُلَّ بَلاءٍ صالحٍ أولانا
🌀پیامبر خدا صلوات الله علیه و آله ، چون پس از غذا، شستن دست را به پایان می برد، با باقی مانده آبی که بر دستانش بود، بر صورت خویش دست می کشید و سپس می گفت:
«ستایش، خدایی را که ما را راه نمود و خوردنی و نوشیدنی داد و به ما هر نعمت نیکویی عنایت کرد».
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 304، ح 965
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 363، ح 38.
💠 عن المفضَّل: دَخَلتُ عَلی أبی عَبدِ اللّهِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ فَشَکَوتُ إلَیهِ الرَّمَدَ، فَقالَ لی:
أ وَ تُریدُ الطَّریفَ؟ ثُمَّ قالَ لی: إذا غَسَلتَ یَدَکَ بَعدَ الطَّعامِ فَامسَح حاجِبَیکَ، و قُل ثَلاثَ مَرّاتٍ:
«الحَمدُ للّهِ المُحسِنِ المُجمِل المُنعِمِ المُفضِلِ».
قالَ: فَفَعَلتُ ذلِکَ، فَما رَمِدَت عَینی بَعدَ ذلِکَ، وَ الحَمدُ للّهِ رَبِّ العالَمینَ
🌀 به نقل از مفضّل: بر امام صادق صلوات الله علیه وارد شدم و نزد او از چشم درد، اظهار ناراحتی کردم. به من فرمود: «آیا نکته ای تازه می خواهی؟».
سپس به من فرمود: «چون پس از غذا خوردن، دست خویش را شستی، بر ابروهایت دست بکش و سه بار بگو: «سپاس، خداوندِ نیکوکارِ زیباکردارِ بهره رسانِ فضیلت بخش را».
من این کار را انجام دادم و از آن پس، چشمانم درد نگرفت. سپاس، خداوند جهانیان راست.
📚الکافی، ج 6، ص 292، ح 5
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 367، ح 47.
💠 قالَ سَیِّدُنا وَ مَولانا الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ:مَسحُ الوَجهِ بَعدَ الوُضوءِ، یَذهَبُ بِالکَلَفِ، و یَزیدُ فِی الرِّزقِ
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:دست کشیدن بر چهره پس از وضو، کنجدک (کَک مَک) را از میان می برد و روزی را افزون می کند.
📚الکافی، ج 6، ص 291، ح 4
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 366، ح 46.
💠 قالَ سَیِّدُنا وَ مَولانا الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ:إذا تَوَضَّأتَ بَعدَ الطَّعامِ فَامسَح عَینَیکَ بِفَضلِ ما فی یَدَیکَ، فَإِنَّهُ أمانٌ مِنَ الرَّمَدِ
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:چون پس از غذا دستانت را شستی، با باقی مانده آب، دستی بر چشمان خود بکش؛ چرا که مایه ایمنی از چشم درد است.
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 303، ح 959
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 363، ح 38.
💠 عن جَمیل بن دَرّاج: کُنتُ عِندَ أبی عَبدِ اللّهِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ فَدَخَلَ عَلَیهِ بُکَیرُ بنُ أعیَنَ و هُوَ أرمَد فَقالَ لَهُ أبو عَبدِ اللّهِ صلوات الله علیه: الظَّریفُ یَرمَدُ؟!
فَقالَ: و کَیفَ یَصنَعُ؟
قالَ: إذا غَسَلَ یَدَهُ مِنَ الغَمَرِ مَسَحَها عَلی عَینَیهِ.
قالَ: فَفَعَلتُ ذلِکَ فَلَم أرمَد
🌀 به نقل از جمیل بن دَرّاج: نزد امام صادق صلوات الله علیه بودم. بُکَیر بن اعیَن، در حالی که چشم درد داشت، وارد شد. امام صلوات الله علیه به او گفت: «انسان زیرک هم چشم درد می کشد؟!».
کسی پرسید: چه کند؟
فرمود: «هنگامی که چربی را از دستان خود شست، دستی بر چشمانش بکشد».
من این کار را انجام دادم و چشم درد ندیدم.
📚کشف الغمّه، ج 2، ص 376
📚بحار الأنوار، ج 62، ص 148، ح 19.
@shobeiri
#سلسله_احادیث_پزشکی
🔰 کسلی در عبادت 🔰
از علل اصلی تنبلی و عدم حضور قلب در نماز، پرخوری است.
🔆 رسول الله صلی الله علیه و آله:
«إيّاكُم وَالبِطنَةَ ؛ فَإِنَّها مَفسَدَةٌ لِلبَدَنِ ، ومَورَثَةٌ لِلسَّقَمِ ، ومَكسَلَةٌ لِلعِبادَةِ.»
از پرخوری اجتناب کنید؛ زیرا بدن را فاسد میکند و انواع بیماری ها را به دنبال میآورد و موجب کسالت در عبادت است.
📖 منبع : الدعوات، راوندی، ص۷۴
🔅 امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
قال الله تعالی (فی المعراج): یا احمد اِنّ العبد اذا اَجاع بطنه و حفظ لسانه علَّمتُه الحكمة.»
خداوند متعال (در معراج به پیامبر - صلّی الله علیه وآله -) فرمود: ای احمد! بنده اگر شكمش را گرسنه دارد و زبانش را حفظ كند به او حكمت آموزم.
📖 منبع : بحارالانوار، ج۷۷، ص۲۹
#کسالت #پرخوری
@shobeiri
😞 امیرالمؤمنين علیه السلام هنگام برخواستن از کنار مزار فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمود:
...فَإن أنصَرِفُ فَلا عن مَلالَة
فاطمه جان ! حال که میروم این رفتنم از خستگی نیست...
📜 نهج البلاغه، خطبه ۲۰۲
😔عبد المسيح الأنطاكي ( 1922 م) شاعر مسیحی این کلام امیرمؤمنان علیه السلام را چنین به نظم درآورده است:
إنِ انصَرَفتُ فليس الانصرافُ مَلا _
لاً والمَـلالَـةُ مِـثـلـي لا يُـدانِـيــهـا
فاطمه جان ! حال که میروم خیال نکنی خسته شدهام ... من که خسته نمیشوم [مجبورم تا قبرت مخفی بماند !]
📜القصيدة العلوية المباركة (ط الأعلمي)، ص ٢٤٨
@shobeiri
مناظره علمای بغداد
مبحث بیست و یکم: کشورگشایی فضیلت نیست
عباسى گفت : اين شيعيان گمان مىكنند كه «عمر» فضيلتى نداشته است ، در حالى كه همين فضيلت براى او بس است كه آن كشورگشايىها را براى اسلام كرد .
علوى فرمود : ما چند جواب در اين مورد داريم :
۱- تمام حاكمان و پادشاهان كشورگشايى مىكنند تا سرزمين و محدوده حكومتى خويش را بگسترانند ؛ آيا اين فضيلت است ؟!
۲- اگر هم بپذيريم كه اين گشورگشايىها فضيلت باشد ، آيا مىتواند با اين فضيلت ، غصب خلافت پيامبر صلى الله عليه و آله را توجيه كند ؟!
در حالى كه پيامبر صلى الله عليه و آله خلافت را به او نداد بلكه خلافت را به حضرت علی بن ابى طالب عليه السلام سپرد... اى پادشاه ؛ اگر تو براى خودت جانشينى برگزيدى و كسى آمد و مقام را از جانشينت غصب كرد و بر تخت او نشست و سپس به كشورگشايى پرداخت و كارهاى خير انجام داد ، آيا تو كشورگشايىهاى او را مىپسندى يا بر او خشمگين مىشوى به اين دليل كه جانشين تعيين شده تو را بركنار كرده و وليعهدت را عزل كرده و بدون اجازه تو بر تختت تكيه زده است ؟!
شاه گفت : معلوم است كه خشمگين مىشوم و كشورگشايىهايش موجب شستن اين گناه نمىشود .
علوى فرمود : «عمر» نيز همين طور بوده است ؛ مقام جانشينى و خلافت را غصب كرد ، بر جايگاه پيامبر صلى الله عليه و آله تكيه كرد و براى اين كار از رسول خدا صلى الله عليه و آله اجازهاى نداشت .
۳- كشورگشايىهاى «عمر» كارى نادرست و اشتباه بود و نتيجههاى منفى و بر خلاف انتظار داد ؛ زيرا رسول خدا صلى الله عليه و آله به جنگ افراد نمىرفت بلكه تمام نبردهايش دفاعى و پس از حمله دشمنان بوده است و به همين دليل مردم مشتاق اسلام شدند و گروه گروه به دين خدا درآمدند ؛ چون مردم دريافته بودند كه اسلام دين آرامش و آشتى است .
اينها در حالى است كه «عمر» به سرزمينها هجوم برد و با شمشير و زور آنان را مجبور به مسلمان شدن كرد ، و به همين جهت مردم از اسلام بدشان آمد و اين دين عزيز را متهم به زورگويى و توسل به شمشير كردند نه آنكه اسلام را دين منطق و نرمى و آرامش بدانند و همين برنامه سبب شد كه دشمنان اسلام فراوان شوند ؛ بدين سان ، كشورگشايىهاى عمر سبب بدنامى اسلام شد و نتيجه هايى منفى در پى داشت .
اگر ابوبكر و عمر و عثمان خلافت را از صاحب اصلى و شرعى آن يعنى حضرت على بن ابى طالب عليه السلام غصب نكرده بودند و آن بزرگوار زمام امور خلافت را به دست نگرفته بودند و پس از پيامبر صلى الله عليه و آله به امور مسلمانان رسيدگى مى كردند ، به طور حتم به سيره و روش رسول خدا صلى الله عليه و آله رفتار مىفرمود و از آن حضرت پيروى مىكرد و همان شيوه درست پيامبر را پيروى مىكرد ، و اين برنامه سبب مىشد تا مردم گروه گروه به اسلام درآيند ، و پرچم حكومت اسلامى گسترده مىشد و همه كره خاكى را فرا مى گرفت ؛ ليكن ، لا حول ولا قوّة إلاّ باللَّه العليّ العظيم .
در اينجا سيّد علوى عزيز ، نفسى عميق و آهى سرد از درون برآورد و با دستش بر دست ديگر زد و نسبت به آنچه پس از وفات رسول خدا صلى الله عليه و آله به سبب غصب مقام خلافت از صاحب شرعى آن يعنى حضرت على عليه السلام ، بر اسلام وارد شده بود تأسف و اندوه خود را ابراز كرد .
شاه رو به عباسى كرد و گفت : چه پاسخى براى علوى دارى ؟!
عباسى گفت : من تا به حال چنين سخنى نشنيده بودم .
علوى فرمود : حالا كه شنيدى و حقيقت برايت آشكار شد ، پس آن خلفای غاصب را رها كن و از خليفه شرعى رسول خدا صلى الله عليه و آله يعنى حضرت امام همام على بن ابى طالب عليه السلام اطاعت و پيروى كن .
ادامه دارد ...
#مؤتمر_علماء_بغداد
@shobeiri
اگرچه در منطق عملی اهل بیت(ع) بر همنشینی با عموم مردم تأکید شده است، اما گاهی ما از همنشینی و مراوده در برخی #مجالس منع کرده اند.
امام #باقر(ع) فرمود:
«هر كس که در مجلسى نشيند و در آن مجلس به امامى از ائمه اطهار(ع) #دشنام گويند و آن فرد مىتواند برخيزد و #بنشیند، خدا در دنيا او را خوار كند، در آخرت #عذاب كند و معرفت خوبِ ما را كه به آن بر او منّت نهاده است، از او بگيرد.»
📚کلینی، الکافی، ج8، ص236، ح315.
@shobeiri
📌اخیرا شبهه ای مطرح شده است که شیخ مفید منکر #شهادت حضرت #زهرا(س) و #محسن بن علی(ع) شده است؟
در حالی که شیخ مفید(م413ق) در آثار تاریخی،کلامی و حتی فقهی خود بحث #هجوم به منزل حضرت زهرا(س) و شهرت آن بین شیعه را مطرح کرده است:
◀️الارشاد:
«در میان شيعه مشهور است که فاطمه زهرا(س) پس از رحلت پدر بزرگوارش، فرزند پسرى داشت كه سِقط شد و رسول خدا(ص) او را در هنگام حاملگى، محسن ناميده بود.»
◀️الاختصاص:
«فاطمه(س) حامله به پسری به نام محسن بود که در جنینی سِقط شد.»
◀️الجمل:
«بنا به دستور عمر، #قُنْفُذ، به درِ خانه حضرت فاطمه(س) آمد و از ایشان خواست تا متحصنان را بیرون کرده و #بیعت کنند و اگر برای بیعت بیرون نیایند، خانه را با اهل آن به #آتش می کشد.»
◀️ایشان حتی در کتاب #المقنعه که کتابی فقهی است، زیارت نامه ای را ذکر کرده است که در آن به شهادت آن حضرت و ظلم در حق ایشان اشاره کرده است:
ثم قف بالروضة و زر فاطمة ع فإنها هناك مقبورة فإذا أردت زيارتها فتوجه إلى القبلة في الروضة و قل السلام عليك يا رسول الله السلام على ابنتك الصديقة الطاهرة السلام عليك يا فاطمة بنت رسول الله السلام عليك أيتها البتول الشهيدة الطاهرة لعن الله من ظلمك و منعك حقك و دفعك عن إرثك و لعن الله من كذبك و أعنتك و غصصك بريقك و أدخل الذل بيتك و لعن الله أشياعهم و ألحقهم بدرك الجحيم صلى الله عليك يا بنت رسول الله و على أبيك و بعلك و ولدك الأئمة الراشدين عليك و عليهم السلام و رحمة الله و بركاته .
📚شیخ مفید، المقنعه، ص459.
@shobeiri