موسسه بین المللی المرتضی(ع) _مشهد
🎬 Сборник клипов "путь к свету" по случаю праздника Гадира. 🔹ГАДИР _ бессмертная истина 🔹Номер 4️
مجموعه راهی به سوی نور به مناسبت عید سعید غدیر خم.
"غدیر، حقیقتی جاودان"
شماره 4
حجت الاسلام رمضانی
تولید شده توسط معاونت رسانه موسسه المرتضی(ع)_شعبه مشهد
20.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 Сборник клипов "путь к свету" по случаю праздника Гадира.
🔹ГАДИР _ бессмертная истина
🔹Номер 5⃣
Исследователь: С.М.Нагиби
Instagram: https://instagram.com/golub.mira110
YouTube: https://youtu.be/Jtzmd-u5Xlo
Telegram: https://t.me/al_murtaza_ru
Eitaa: https://eitaa.com/almurtaza
موسسه بین المللی المرتضی(ع) _مشهد
🎬 Сборник клипов "путь к свету" по случаю праздника Гадира. 🔹ГАДИР _ бессмертная истина 🔹Номер 5⃣
مجموعه راهی به سوی نور به مناسبت عید سعید غدیر خم.
"غدیر، حقیقتی جاودان"
شماره 5
حجت الاسلام نقیبی
تولید شده توسط معاونت رسانه موسسه المرتضی(ع)_شعبه مشهد
نشست "تبلیغ بین الملل: چالش ها و فرصت ها
با حضور حجت الاسلام و المسلمین صبوری
مبلغ در قاره اروپا، آفریقا و اقیانوسیه
🔸زمان: 29 تیرماه 1401،ساعت 17
🔹مکان: خیابان شهید نواب صفوی7، مدرسه علمیه باقرالعلوم (ع)
♦️موسسه بین المللی المرتضی (ع) _ شعبه مشهد
🆔 @almurtaza
گزارش تصویری نشست تبلیغ بین الملل:چالش ها و فرصت ها
با حضور حج الاسلام صبوری
⬇️⬇️
گزارش نشست⬆️
باسمه تعالی
عصر چهارشنبه 29 تیرماه 1401 نشستی با عنوان تبلیغ بین الملل: چالش ها و فرصت ها، با حضور حجت الاسلام صبوری در محل موسسه بین المللی المرتضی (ع) – شعبه مشهد با حضور جمعی از دانش آموختگان و دانش پژوهان این موسسه برگزار گردید. ایشان ضمن معرفی اجمالی خود گفت: از ابتدای طلبگی با هدف کار بر روی قرآن وارد حوزه شدم و همواره در طول تحصیل قرآن را برای خود اصل قرار دادم. پیش از ورود به حوزه با زبان انگلیسی آشنایی داشتم اما بر خلاف امروز در آن روز ها با تبلیغ بین الملل با این گمان که در داخل کشور نیاز بیشتری به تبلیغ داریم، بطور جدی مخالف بودم. با اطلاع از اولین فراخوان موسسه المرتضی (ع) با هدف محک زدن سطح دانش زبانی وارد مراحل پذیرش این موسسه شدم و به تدریج مسئله تبلیغ بین الملل برای من اهمیت بیشتری پیدا کرد و از عوامل این تغییر رویکرد می توان به تعبیر قرآن کریم که درباره این کتاب آسمانی می فرماید: «هدی للعالمین» دانست که در این آیه خداوند تفکیکی برای مخاطبان قرآن قائل نشده است.
حجت الاسلام صبوری که تجربه تبلیغ در کشور های لهستان و نیوزیلند را داشته و امروزه نیز امام مسجد قبا نامیبیا است، سخنان خود را در 3 محور اصلی بیان نموده و «محتوا» را بعنوان اولین نیاز طلاب در عرصه بین الملل دانست. وی در همین رابطه اضافه نمود: «محتوای قرآن کاملا بین المللی است و تفاوت قائل شدن میان داخلی و بین المللی معنایی ندارد به همین دلیل طلبه ای که قصد ورود به عرصه بین الملل را داشته باشد بایستی به خوبی با قرآن آشنا باشد، چرا که مخاطبان غیر مسلمان ما را با قرآن می شناسند و سوالات آنان نیز پیرامون این کتاب آسمانی خواهد بود. طلبه این فرصت را ندارد که در مواجهه سوالات مخاطب بین الملل پاسخ را به آینده موکول نموده، چرا که به بی محتوایی متهم خواهد شد». ایشان یکی از ضعف های محتوایی تبلیغ بین الملل را تمرکز بر مباحث کلامی و بحث و مناظرات دانست، زیرا مخاطب خارج از کشور این گونه مباحث را درگیری و دعوا تلقی نموده و توده مردم به دنبال آرامش هستند. او همچنین اعتقاد به مسئله وحدت و تقریب را از ضروریات تبلیغ بین الملل دانست و به نظر وی بدون چنین نگاهی امکان فعالیت در میان مخاطبان خارج کشور وجود ندارد و همچنین اضافه نمود که امروزه می توان حتی از تقریب ادیان نیز سخن به میان آورد. حجت الاسلام صبوری همچنین افزود: « امروزه در نامیبیا مسجدی به نام مسجد قبا داریم که با چنین نگاهی پدیده ای عجیب بوجود آمده که به گمانم در سراسر دنیا نظیر نداشته باشد و آن این است که غالب مأمومین مسجد را برادران اهل سنت تشکیل می دهند.»
ایشان «مخاطب شناسی» را دومین نیاز اساسی مبلغ بین الملل دانست و در همین رابطه افزود: « نمی شود در کشوری تبلیغ کرد اما نسبت به فرهنگ آن کشور اطلاعی نداشت. بعنوان مثال شما که قصد دارید در کشور های حوزه نفوذ زبان روسی تبلیغ کنید، ابتدا باید رمان های شاخص آنان، فیلم ها و سریال های محبوب مردم این کشور ها را بشناسید و با پیش زمینه ذهنی وارد آن کشور شوید. نیاز بعدی آن است که با کتاب آسمانی کشور هدف بخوبی آشنا باشید، در چنین شرایطی می توان بر روی اشتراکات مخاطب تاکید نمود. در همین رابطه گفت: «بعنوان مثال عبارت «إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا» را در همه ادیان با عبارت های مختلف دیده ام.»
این فعال بین الملل «نقشه راه» را بعنوان نیاز سوم مبلغ بین الملل دانست و گفت:« امروزه موسسات تبلیغی بایستی از بدو پذیرش طلاب برای آنان افق و چشمم انداز ترسیم نمایند و متاسفانه در این زمینه در حوزه خلاء جدی احساس می شود. محتوای ما با مذاهب دیگر قابل مقایسه نیست اما از نظر نقشه را بسیار عقب هستیم و این در حالیست که مبلغان مذاهب دیگر برنامه ریزی بلند مدت برای تبلیغ خود داشته و با استقرار در یک مکان تا سالهای سال و حتی تا لحظه مرگ در همان جغرافیا باقی می مانند اما تبلیغ مبلغان ایرانی جنبه کارمندی داشته و این بدان معناست که هم به وظایف حداقلی خود اکتفا نموده و هم مدت زمان کوتاهی را در محل اعزام باقی می مانند و پس از آن به مکانی دیگر نقل مکان می کنند». وی همچنین تاکید نمود که همّت خود را معطّل تبلیغ حضوری ننمایید چرا که شرایط تبلیغ حضوری بسیار مشکل و موانع بسیاری در این زمینه وجود دارد و می توان از فرصت فضای مجازی، تبلیغ توریسم و تولید محتوا در داخل کشور استفاده نموده و به تبلیغ بین الملل پرداخت.
این نشست در انتها با پرسش های دانش پژوهان موسسه بین المللی المرتضی (ع)- شعبه مشهد از حجت الاسلام صبوری و پاسخ های ایشان به پایان رسید.