💢ماستی که دوغ نمیشود
🔹«نقل است شخصی با یک کاسه ماست رو به دریا ایستاده بود و با خودش میگفت: اگر میشد این کاسه ماست را به دریا ریخت تا همه آن دوغ شود چه میشد! اما حیف که نمیشود.»
🔸این قصه حکایت رفتار این روزهای رسانههای معاند است، آنهایی که تلاش میکنند تا از بستر ماجرای اعتراض یک شهروند نسبت به عدم رعایت پوشش دو خانم و ریختن یک سطل ماست بر سر آنها استفاده کرده و به خیال خود اینقدر آب به این سطل ماست ببندند و طول و تفسیر و تحریک کنند تا دریای دوغی از دل آن بیرون آورند اما باید بدانند که همیشه هم نمیتوان از یک کاه کوه ساخت.
🔹اگرچه عدم رعایت پوشش و ریختن ماست بر سر دیگران هر دو اقدام غیرقانونی و اشتباه است اما اشتباه بزرگتر آن است که همگام با معاندان بطور دائم در تنور این ماجرا بدمیم و سعی کنیم خواسته و ناخواسته جامعه را به سمتی ببریم که در نهایت مردم در مقابل یکدیگر و یا در مقابل حاکمیت و قانون قرار گیرند. تقابلی بیحاصل، آن هم در شرایطی که باید اهتمام همگانی برای این باشد که چرخ اقتصاد شتاب بگیرد، می تواند چوب لای این چرخ بگذارد.
🔸اگر نگاهی به محتوای خبری تولید شده در رسانههای فارسیزبان خارج از کشور بیاندازید خواهید دید بیشتر محتوا به گونهای است که ضمن ایجاد دوقطبی دروغین به گونهای طرفین را نگران، عصبانی و وادار به لجبازی کند تا دوباره جامعه را به ناآرامی و بلوا سوق دهد. پخش مکرر صحنههای هنجارشکنی و یا قانونشکنی، رقصیدنها، کشف حجابها و... از یکسو برای عصبانی کردن گروههای مذهبی و از سوی دیگر برجسته کردن مراسمات عزاداری کشتهشدگان حوادث سال گذشته، حضور نیروهای امنیتی و صحنههای تذکر به بیحجابی و... برای جری کردن گروه مقابل استفاده میکند در صورتی که در فضای حقیقی اکثریت مردم در حال امورات روزمره زندگی خود هستند و اساسا توجه چندانی به این مقولات ندارند.
🔹حقیقت آن است که اولویت اصلی امروز جامعه فعال کردن ظرفیت های اقتصادی و درمان درد اقتصاد است. از اینرو امسال به درستی از سوی رهبر معظم انقلاب سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شد تا بلکه نگاه مردم و مسئولان بیش از هر چیز به این مقوله معطوف گردد.
✍🏻حسین حسینینژاد
#حرفروز
🌴چالش های چند ضلعی دولت نتانیاهو
🔹دولت نتانیاهو با وعده تامین امنیت بیشتر و افزایش ارتباط با دیگر کشورها به ویژه کشورهای مسلمان برنده انتخابات رژیم صهیونیستی شد. نتانیاهو اکنون با چالش چند ضلعی مواجه است.
1⃣. افزایش عملیات های استشهادی در کل سرزمین های اشغالی
2⃣. اردوکشی های خیابانی احزاب سیاسی علیه یکدیگر
3⃣. تهدید های گروههای مقاومت از جبهه غزه
4⃣. تهدیدهای گروههای مقاومت از جبهه شمال و سمت لبنان
5⃣. مخالفت های کشورهای مسلمان با حضور ورزشکاران رژیم صهیونیستی
6⃣. اتحاد شکننده احزاب تشکیل دهنده دولت نتانیاهو
گروه «اصحاب کهف»: دشمن صهیونیستی منتظر پرندههای ما باشد
🔹گروه «اصحاب کهف» که پیش از این بهعنوان یکی از گروههای مقاومت در عراق شناخته میشد، با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که مؤمنین، از سرزمین حضرت زینب(س) [سوریه]، آنچه را دشمن، استحقاق آن را دارد بهسویش روانه کردند.
🔹این اطلاعیه که با آیهای تهدیدآمیز از قرآن همراه است، افزوده است: پس از این، پرندهها نیز ملحق خواهند شد.
🔹به نظر میرسد منظور از «پرندهها» در این اطلاعیه، اشاره به پهپادهای هجومی باشد.
🔹پیش از این، اطلاعیهای از سوی گروه جهادی «لواء القدس» صادر شده بود که مسؤولیت شلیک چهار فروند موشک به مواضع رژیم صهیونیستی در بلندیهای اشغالی جولان را بر عهده گرفته بود که برخی در صحت این اطلاعیه تشکیک کرده بودند.
🔹اکنون با توجه به اطلاعیه گروه «اصحاب کهف»، به نظر میرسد که این گروه، بهطور غیر مستقیم، مسؤولیت عملیات حمله به جولان اشغالی را بر عهده گرفته است.
📌نکات مهم درباره انتخابات ترکیه
انتخابات می ۲۰۲۳ ترکیه رقابتی ترین انتخابات در تاریخ صدساله ترکیه بعد از بین رفتن امپراتوری عثمانی است
🔺ساختار انتخابات ترکیه به شکلی است که افرادی که قصد مشارکت در انتخابات را دارند باید از حمایت احزابی که واجد پنج درصد آراء مردمی اند برخوردار باشند و افرادی که از حمایت احزاب برخوردار نیستند باید در مدت محدودی بیش از صد هزار امضاء جمع آوری کنند
🔺انتخابات ترکیه هم برای پارلمان و هم انتخاب ریاست جمهوری است
🔺رقیب اصلی ائتلاف جمهور و آقای اردوغان ائتلاف ملت و کمال قلیچداراوغلو است
🔺هرچند احتمال پیروزی اردوغان در دور اول ممکن است اما اگر آراء مردمی کردها که ۱۳ درصد رای ترکیه را دارد وارد حمایت از کمال قلیچداراوغلو شود کشیده شدن انتخابات به دور دوم بسیار محتمل خواهد بود.
🔺غرب و آمریکا وناتو به صورت همه جانبه از ائتلاف ملت و کمال قلیچداراوغلو حمایت می کند ،کمال قلیچداراوغلو برخلاف اردوغان که سیاست متوازنی را میان بلوک شرق و غرب ایجاد کرد به دنبال غربی سازی کامل ترکیه است
🔺صرف نظر از نتیجه احتمالی در انتخابات ترکیه این نکته را باید مورد توجه قرار داد که هرچند اردوغان برای ایران بشار اسد نیست اما مطمئنا کمال قلیچداراوغلو برای ایران محمد بن سلمان خواهد بود
🔺ایران برای حفظ آرایش سیاسی متوازن در ترکیه راهی جز حمایت ضمنی از اردوغان را ندارد و باید سیاست روابط توام با تنش با اردوغان را بر دولت غربی کمال قلیچداراوغلو ترجیح دهد
🔺ائتلاف ملت که از شش حزب کاملا متناقض تشکیل شده مشخص می کند برنامه آمریکا برای زمین زدن دولت اردوغان است ،تحرکات سیاسی سفیر آمریکا در ترکیه و ملاقات وی با کمال قلیچداراوغلو نشانه های دخالت آشکار آمریکا در انتخابات ترکیه است.
🔺حذف اردوغان از فرایند سیاسی ترکیه و جایگزینی آن با کمال قلیچداراوغلو هرگز به مصلحت ایران نیست
🔺باتوجه به اختلافات فکری و سیاسی عمیق میان شش حزب ائتلاف ملت، درصورت پیروزی آن ها در انتخابات احتمال ورود ترکیه بحران های سیاسی وجود دارد
شرط ایران در حوزه رسانه ای برای احیای روابط با سعودیها چیست؟
در خصوص سفر اخیر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به چین برای دیدار با همتای سعودی خود حکایت از این دارد که در این ملاقاتها، ترتیبات اجرایی توافق اخیر و جزییات بازگشایی سفارتخانههای دو کشور مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در این رابطه گفته شده است که یکی از مهمترین شروط و خطوط قرمز ایران در مذاکره با عربستان، فعالیت های رسانه های سعودی علیه ایران بوده است که ارزیابیها نشان میدهد پس از توافق، موضع رسانههای سعودی در قبال ایران تعدیل شده و رویکرد خصمانه گذشته را ندارند.
طبق وعده مقامات عربستان، قرار است رویکرد العربیه (اصلی ترین رسانه ضدایرانی سعودی) نیز در قبال ایران تغییر اساسی داشته باشد.
همچنین از دیگر نکات مهم سفر این بود که طرف عربستانی پیشنهاد برگزاری دیدار در مکه را داشت که تدبیر نظام بر این بود تا پیش از بازگشایی سفارتها، مذاکره در کشور ثالث ادامه پیدا کند که با توجه به میانجیگری چین، پکن به عنوان محل دیدار تعیین شد.
در این سفر، علیرضا عنایتی از گزینههای سفارت ایران در ریاض نیز امیرعبداللهیان را همراهی میکند. وزیر خارجه ایران همچنین دیداری نیز با همتای چینی خود خواهد داشت.
💢آچمز بیبی در هماهنگی مقاومت
🔹چند روزی از جسارتهای گاه و بیگاه نتانیاهو به سوریه نگذشته بود که بسیاری از تحلیلگران برآن شدند که حرکتهای صهیونیستها را باید «بحرانزایی خارجی برای عبور از بحران داخلی» دانست.
🔸بر همین اساس گفتمان مقاومت نتیجه گرفت که باید پاسخ بلوفهای نتانیاهو را که در ضعیفترین شرایط داخلی و خارجی قرار گرفته است را قاطعانه بدهد و لحظهای درنگ نکنند.
🔹حملات منسجم و قاطعانه مقاومت در جبهههای مختلف نشان داد که دست گروههای مقاومت در منطقه نه تنها خالی نیست بلکه دست برتر است. در این زمینه چند نکته تحلیلی مدنظر است:
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸1ـ مقاومت با ابتکار عمل حمله از شمال و جنوب همزمان با آغاز درگیری در کرانه باختری، سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی را کاملا غافلگیر کرد.
🔹2ـ پاسخ رژیم صهیونیستی دو مؤلفه کلیدی داشت اول اینکه فاقد هرگونه ارزش نظامی بود و فقط برای این انجام شد تا از فشار افکار عمومی و اپوزیسیون در داخل سرزمینهای اشغالی فلسطین کاسته شود. دوم اینکه پاسخ به گونهای باشد تا طبق اخطار حزبالله لبنان تلفات انسانی نداشته باشد و آنقدر شدید نباشد تا منجر به پاسخ مجدد حزبالله و حماس نینجامد.
🔸3ـ واکنش نتانیاهو برخلاف لفاظیهای همیشگیاش، بسیار ضعیف و نشاندهنده ترس شدید از مواجه شدن با واکنش نظامی مقاومت به ویژه حزبالله بوده است. در مجموع واکنش کابینه نتانیاهو به شدت ضعیف بود، به نحوی که حتی صدای خود صهیونیستها را هم درآورده. کاملا مشخص است که نتانیاهو و کابینه امنیتی وی نگران تشدید و گسترش درگیری هستند به نحوی که قابل کنترل نباشد. در این صورت شاهد مرگ زودرس کابینه وی خواهیم بود.
🔹4ـ پاسخ مجدد صهیونیستها عملا موجب به حرکت درآمدن چرخه جنگی دیگر خواهد شد که در آن صورت بازنده اصلی این جنگ نتانیاهو و کابینه وی خواهند بود. به بیانی دیگر، آغاز جنگی دیگر به معنای پایان کابینه جدید نتانیاهو خواهد بود و نتانیاهو این را به خوبی میداند.
🔸5ـ همبستگی عملیاتی و رسانهای ارکان جبهه مقاومت یک معادله جدید را رقم زده است. مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان نیز با علم و اشراف به وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی و وضعیت بغرنج و بحرانی کابینه نتانیاهو به هیچوجه حاضر نیست تا فرصتی استثنایی به نتانیاهو و کابینه وی برای فرافکنی و فرار از بحرانهایش اعطا کند. از اینرو پاسخی به تصمیم و کنش کنترل شده کابینه امنیتی نتانیاهو نخواهد داد. اقدام نظامی رژیم صهیونیستی نه چیزی به مزیتهای تاکتیکی و استراتژیک این رژیم افزوده است و نه از هیچ یک از مزیتهای تاکتیکی و استراتژیک مقاومت فلسطین و لبنان کاسته است.
🔻 رونمایی از سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران
🔹️ دبیر ستاد حقوق بشر در نخستین جلسه شورای هماهنگی حقوق بشر: براساس مصوبات جدید شورای عالی ستاد حقوق بشر و بررسیهای انجام شده، در سال جدید تمرکز ویژهای بر حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور خواهیم داشت.
🔹کمیته صیانت از حقوق مردم و 6 کارگروه آن که در سال گذشته با همکاری هر سه قوه ایجاد شد، در مسیر شناسایی مهم ترین فرایندهای مخل حقوق مردم تلاش میکنند و برای رفع آنها اقدام خواهند کرد.
🔹ستاد حقوق بشر از ابتدا لایحه منع خشونت علیه زنان یا ارتقای امنیت زنان را در دستورکار خود قرار داد و این موضوع برای ما از اولویت بالایی برخوردار است.
🔹برنامه ریزی در حوزههای دیگر هم در حال انجام است که از آن جمله میتوان به تصویب قانون یا مقرراتی در مورد حق برگزاری تجمعات اشاره کرد.
🔹سند چشم انداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، که حاصل بررسیها و جلسات متعدد با حضور نخبگان و کارشناسان و ذینفعان این حوزه است، به تصویب شورای عالی ستاد رسیده است و نخستین سند چشم انداز حقوق بشر در ایران است.