هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥#استوری | حادثه طبس
🍃🌹🍃
🌺 پنجم اردیبهشت ماه، سالروز شکست حمله نظامی آمریکا در طبس و شهادت سردار شهید محمد منتظرقائم گرامی باد.
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🇮🇷
📝 #صرفا_جهت_اطلاع | «رد اشکها»یی که ۴۰۰۰ نفر را کشت!
🍃🌹🍃
🔻 یکی از موانع مهم بر سر راه سفید پوستانی که از قلب اروپا به آمریکا مهاجرت کرده بودند سرخپوستانی بودند که در آن سرزمین ساکن بودند.
🔸 #سفیدپوستان با ترفندهای مختلف #سرخپوستان را مجبور به مهاجرت میکردند. البته اگر سرخپوستان تن به مهاجرت نمیداند به روشهای مختلف از بین میرفتند.
🔹 در یکی از این موارد مردم #چروکی با یک قرارداد غیرقانونی بنام «ایکوتای جدید» فریب خوردند و مجبور به مهاجرت از سرزمینهای خود شدند.
🔸 ۷۰۰۰ سرباز آمریکایی چروکیها را مجبور به مهاجرت به سوی سرزمینهای غربی کردند؛ مهاجرتی که طی آن ۳ الی۴ هزار نفر دربین راه بر اثر سرما و گرسنگی و بیماری جان باختند.
🔺 پیادهروی چروکیها بعدها به «رد اشکها» معروف شد.
📚 کتاب جنایات غرب، ص ۶۸۶
✒ دکتر مهدی سعیدی
#روشنگری | #ثامن | #جنایات_غرب
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
💢 نژادپرستی به سبک چشم آبیها
📌«پاروانا امیری» پناهجوی افغان به همراه همسر و دو دخترش در حال صرف صبحانه بود که یک مددکار اجتماعی در منزلش را به صدا درآورد و خبری غیرمنتظره به آن ها داد.
🔹 آن خانواده باید منزلشان را ترک می کردند و آن را تحویل پناهندگانی از اوکراین می دادند.
🔸 به این خانواده گفته شده بود که بدون چانهزنی و چون و چرا فقط تا 24 ساعت دیگر منزل را تخلیه کنند.
🔻 فارینپالیسی در گزارشی نوشت: امیری 33 ساله که خودش مددکار اجتماعی است و اواخر ژانویه از افغانستان فرار کرده و به برلین پناه آورده است، یکی از صدها شهروند افغانستان است که آواره میشوند تا جایش به پناهجویان اوکراینی داده شود.
🔻طارق آلاوز، یکی از اعضای هیئت مدیره شورای پناهندگان برلین میگوید: «درباره این تخلیهها، عمدا اطلاعرسانی صورت نگرفته است. برخی از آدمها سالها بود که در خانههایشان زندگی میکردند اما از آن جا اخراج شدهاند، از جمله بچههایی که به اماکنی دورتر از مدارسشان منتقل شدهاند.»
🔺🔻این مورد تنها تفاوت و بروز نژادپرستی آلمانی ها نیست. اوکراینی ها بر خلاف پناهجویان افغانستانی می توانند بدون گرفتن مدرک دیپلم وارد دانشگاه شوند.
🔹مریض های اوکراینی برخلاف دیگر جنگ زدگان می توانند بدون طی مراحل بوروکراتیک دیالیز شوند.
🔸پناهجویان اوکراینی همچنین می توانند بدون طی مراحل بررسی درخواست پناهندگی، خانه ای را برای اسکان اجاره کنند، اما در موقعیتی مشابه، مهاجران افغانستانی که قانونی وارد آلمان شدند باید مراحل مهاجرت که شامل اقامت در کمپ، درخواست پناهندگی، گرفتن قبولی و... را طی کنند.
🔹 پس از تصمیم آلمان برای آواره کردن پناهجویان افغان به منظور جا دادن به اوکراینیها، رسانههای بلژیکی نیز اعلام کردند این کشور در ماه گذشته دستور اخراج ۶۸۰ پناهجوی افغان را داده است.
🔹سه هفته پیش نیز، برنامه «نیوزنایت» بیبیسی به شواهدی دست یافت که نشان میداد دولت بریتانیا صدور روادید برای اتباع اوکراینی را در اولویت کار خود قرار داده که باعث به تأخیر افتادن درخواستهای دیگر از جمله درخواستهای پناهجویان افغان شده که در تلاش برای فرار از طالبان هستند.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | ۶ نکته از مأموریت #داعش در #افغانستان
🍃🌹🍃
🔻 وقوع انفجارهای متعدد در مساجد و مراکز آموزشی در چند نقطه از افغانستان، موج ناامنی جدیدی را در این کشور رقم زده است. در رابطه با این انفجارها و اهداف بازیگران آن باید به چند نکته اشاره کرد:
1⃣ ابعاد این عملیاتها نشان میدهد که گروه تروریستی داعش، با سازماندهی برخی بازیگران خارجی، اقدام به این عملیاتها میکند.
2⃣ نوع این عملیاتها که از نوع عملیاتهای مقیاس کوچک است، نشان میدهد که داعش به دنبال ضربه زدن و مورد هدف قرار دادن اماکنی است که محل تجمعات است؛ زیرا امکان تلفات انسانی آن بیشتر است.
3⃣ گروههای تروریستی همچون داعش در فضاهایی شروع به تکثیر و انجام عملیات میکنند که خلأ امنیتی در آن وجود داشته باشد. افغانستان که در یک سال گذشته از این خلأ رنج میبرد، به محلی برای اقدامات داعش در سطح منطقهای تبدیل شده است.
4⃣ این عوامل حامل یک پیام برای کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه است که تهدیدهای داعش منحصراً در افغانستان نخواهد ماند و گسترش و رشد آن در افغانستان، تهدیدی برای همه جوامع بشری خواهد بود.
5⃣ داعش همان راهبردی را اجرایی میکند که بازیگران حامی آن یعنی آمریکا به دنبال پیادهسازی آن هستند؛ راهبرد بیثباتسازی منطقه با تکثر کشورهای درگیر؛ یعنی ابتدا بیثباتی در یک حوزه و سپس تعمیم آن به سایر حوزهها.
6⃣ نکته پایانی اینکه، داعش در پروژهای با بازیگردانی آمریکا وارد شده که هدف آن علاوه بر موارد ذکرشده، ایجاد یک نوع دوئیت بین شیعه و سنی است. مورد حمله قرار دادن اماکن شیعی و سنی در افغانستان و ایجاد فرافکنیهای دینی نشان از این سیاست قدیم انگلیسی دارد.
✍ محمدرضا فرهادی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
♨️ نشریه آمریکایی: این آمریکا دیگر آن آمریکای سابق نیست
📝 نشریه فارنافرز نوشت:
🔰 «برای کسانی که تاکنون به چالشهای فزاینده سلطه آمریکا بر جهان توجه نکرده بودند، یورش ماه فوریه روسیه به اوکراین باید همه تردیدها را از بین برده باشد. البته بسیار قبلتر از یورش روسیه به اوکراین، نشانههای فراوانی از افول نسبی آمریکا آشکار شده بود. اقتصاد آمریکا اکنون کمتر از یکچهارم تولید ناخالص جهانی را دارد، سهمی که در سال ۱۹۶۰ چهل درصد بود. هزینههای نظامی آمریکا، هنوز هم هنگفت است و برابر با چهل درصد کل هزینههای نظامی جهان است؛ اما دیگر آن حاشیه امنی را که زمانی برای برتری و غلبه آمریکا فراهم میکرد، تأمین نمیکند».
#ثامن
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
محدودیت ها از میرحسین برداشته شد
🔻صبح امروز 2 درب سفید آهنی بن بست اختر که ورودی آن از ابتدای موضوع حصر میرحسین موسوی برای حفاظت از وی تعبیه شده بود با تصمیم شورای عالی امنیت ملی برداشته شد.
🔹گفتنی است از سال ۸۹ و به دلیل ادامه یافتن اقداماتِ ضد امنیت ملی و بر هم زننده آرامش مردم که توسط برخی از سران فتنه ۸۸ و اطرافیان آن ها صورت میپذیرفت، شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبه ای، برخی محدودیت ها درباره رفت و آمد سران فتنه اعمال کرد.
🔸این محدودیت ها در طول سال های گذشته با روند کاهنده ادامه داشت و مشخصا متناسب با رفتارهای آن ها در میزان رعایت نظم عمومی و آرامش جامعه، تنظیم می شد.
🔹بر اساس این گزارش، در ماه های اخیر با اغماض نسبت به کارنامه این افراد در فتنه ۸۸، محدودیتهای وی به مرور در حال کاهش بود.
📌 میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در سال ۱۳۶۹، به همراه سه فرزندشان به این خانه در "کوچه اختر" در محدوده خیابان پاستور تهران آمدند، خانهای دو طبقه با حیاطی سرسبز .
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
📌چشم انداز اقتصاد ایران به گزارش صندوق بین المللی پول
🔹صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود از رشد ۲۲ درصدی تولید ناخالص داخلی طی سال جاری سخن گفت.
🔹مطابق با این گزارش میزان تولید ناخالص داخلی درسال ۱۴۰۱، به رقم ۱۷۳۹ میلیارد دلار پیش بینی شده است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥حتما ببینید | تودهنی به سبک دهه نودی های انقلابی به اراجیف فائزه هاشمی
🍃🌹🍃
👌 شیرمادر و نان پدر حلالت دهه نودی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان #رسول
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🇮🇷
📝 #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۹۳)
🔻 خبر: در روزهای اخیر، به اسم شفافیت و افشاگری، درباره سفر فرزند یک مقام مسئول به ترکیه، اتفاقاتی افتاد که عایدیای جز هزینه سازی برای آبروی کشور و خوشحالی دشمنان و مخالفان ملت ایران در پی نداشت.
🍃🌹🍃
🔸 نکات تحلیلی:
1⃣ شیوه روشنگری افشاگران مدعی عدالت و ارزشگرایی، نهتنها با تقوای در بیان همخوانی نداشت، بلکه خود، ابزار و بهانهای شد برای اثبات تندخویی بچههای بهاصطلاح ارزشی از سوی جریانهایی که زاویهای پرناشدنی با جماعت ارزشی و عدالتخواه کشور دارند.
2⃣ باعث تأسف است که در ایران پسا چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز هم هزینه تهمت زدن و افشاگری بدون مبنا و سند، بسیار پائین و در حد «هیچ» است! لذا هم بستر تسویهحساب سیاسی را فراهم میکند و هم آلودگی فرهنگی و تربیت عمومی را رقم میزند و هم خیال اتهام زنندگان بدون سند و مدرک راحت است که کسی پیجوی هزینه شهرتاندوزیهای آنها نخواهد شد و نشر دهندگان افترا و تهمت میتوانند ثمره تولید ثروت از فالوور و توئیتهایشان را هم ببینند!
3⃣ شاید در ابتدا باورش سخت بود که یک دانشجوی ارزشی مدعی عدالتخواهی، کارش به جایی برسد که همسو با ضدانقلاب، دفاع از دستاوردهای نظام اسلامی را به «مالهکشی» تعبیر کند، یا اعتراض رهبرمعظم انقلاب به لجن پراکنیهای ضدانقلاب را صریحاً به سخره بگیرد؛ اما به هر صورت محصول چنین فرایند ناقصی، ظهور و بروز چنین خروجیهایی است که باید برای اصلاح آن تدبیر عاجلی صورت گیرد. البته قاطبه جوانان انقلابی و عدالتخواه کشور مبری از چنین ضعفهایی هستند.
🔺 نکته پایانی: به نظر میرسد راه درست مقابله با انحراف در جنبشهای عدالتخواهی، علاوه بر روشنگری مستمر، نشان دادن الگوهای درست مقابله با فساد از سوی مسئولان و رسانههای انقلابی است.
✍فتحالله پریشان
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🔴 از تویوپت تا لکسوس!
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و فورد را از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند. ژاپنیها می دانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد.
🔸 و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال ۱۹۵۵ خودروی تویوپت را تولید کرد.
✅ این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد اما آمریکایی ها آن را عودت دادند. ۲۵ سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند.
🔹 اما این گفتمان نتوانست غالب شود و گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز می بینیم که شرکت تویوتا برند نخست خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است.
🔸 تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تاسیس کردند.
✅ یک تصور غلط درباره صنعت خودروی ایران وجود دارد و آن اینکه "خودروسازان ما تحت حمایت شدید دولت هستند". این گزاره از اساس اشتباه است و آن را باید به این شکل اصلاح کرد: "خودروسازان فرانسوی و مشخصا پژو-سیتروئن و رنو تحت حمایت شدید دولت ایران هستند".
🔹 امتیازات متعددی چون انحصار و... که تصور میشود برای خودروسازان ایرانی وجود داشته، در واقع برای خودروسازان فرانسوی بوده است.
خودروسازان ما خودرو نساختهاند. خودروی فرانسوی را برای فرانسویها سر هم کرده و به ایرانیها فروختهاند.
🔸 یکی دو سال پیش برای بازدید از خط تولید یک شرکت خودروسازی رفته بودم. مسئول یکی از خطوط مونتاژ میگفت قطعات ما در گمرک گیر کرده است. گفتم چرا؟ گفت چون روی تمام قطعات وارداتی، آرم یک قطعهساز داخلی حک شده و گمرک میگوید این چجور کالای داخلی است که دارد وارد میشود؟!
✅ مشکل دیگر صنعت خودروی ما، همین مافیای قطعهسازی است که در واقع واردکننده قطعات و مونتاژ کار است، اما خود را تولیدکننده جا زده است. در یک کلام، ما خودروسازی نداریم، در یک سطح مونتاژ قطعات داریم، در سطحی دیگر، مونتاژ خودرو.
🔹 این مسئله نه در سطح ایران خودرو و سایپا قابل حل است، نه حتی در سطح وزارت صمت. مسئله، یک مسئله ملی است و بسیج همه ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، صنعت دفاعی(سرریز فناوریهای تحصیل شده در صنایع دفاع) و... را میطلبد و این اقدام فرابخشی، صرفا با فرماندهی شخص رئیسجمهور ممکن است.
🔸 ما اگر از شر مونتاژکاری خلاص شویم و عزم تولید کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر مسیر پیشرفت این صنعت را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
✅ پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
🔹 ما همچون ژاپن که فورد و جنرال موتورز را بیرون کرد، پژو و رنو را بیرون نکردیم. به ما وعده خودروساز شدن با مشارکت خارجی را دادند، اما وابسته و عقبمانده نگهمان داشتند. الحمدلله که با تحریمها فرانسویها از ایران رفتند. کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود...
🔸 برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود آید. آیا روزی میرسد که امثال مهندس آرین به مدیریت خودروسازی ما منصوب شوند و ظرفیتهای مالی، دانش بنیان و دانشگاهی کشور موظف شوند در خدمت این صنعت راهبردی قرار گیرند تا خودروی پیشرفته ایرانی تولید شود؟
💢 مردم ما هم دلسوزند، هم صبور، هم فهیم. اگر این عزم را در مسئولان کشور ببینند، اگر بسیج ظرفیتها و ارادهها را ببینند، اگر پیش روی آنها چشمانداز دقیقی ترسیم شده و زمانبندی مشخصی پیش چشمشان باشد، شک نکنیم برای پیشرفت خودروسازی ایران از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۲۰۸ قرآن کریم ( آیات ۱ تا ۶ سوره مبارکه یونس)
🍃🌹🍃
🌺 امام علی (ع) میفرمایند: «فیهِ رَبیعُ القُلوبِ وَیَنابیعُ العِلمِ وَ ما لِلقَلبِ جِلاءٌ غَیرُهُ» قرآن بهار دلها و چشمههای دانش است و دل را جز به وسیله آن جلایی نیست. (نهج البلاغه خطبه ۱۷۶)
🎙 استاد پرهیزگار
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان