نظم_جدید_آینده_جهان_نسخه_نهایی.pdf
820.7K
📘درآمدی بر خطوط اساسی نظم جدید آینده جهان
📘صورت بندی مفهومی بیانات امام خامنهای مدظلهالعالی
◽️محمدجواد هاشم پور
◽️دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام
#امام_خامنه_ای
#نظم_جدید_جهانی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰با شیوه قدیم نمی توان پاسخگوی جوان امروز بود
◽️حجت الاسلام و المسلمین
◽️محمد باقر فرزانه
📚اگر اهل علم نباشید و مطالعه به روز و نو نداشته باشید، نمی توانید پاسخگوی نیاز جامعه باشید؛ چرا که نسل جوان به دنبال مسائل نو است.
امروز با امکانات نو وارد صحنه پاسخگویی شویم و اگر فکرمان را نو نکنیم و به مطالعه گذشته اکتفا شود، نمی توانیم پاسخگو باشیم و در واقع «قافله خواهد رفت و ما عقب خواهیم بود».
🔍📚به دنبال ایده های نو برای ارائه مسائل دینی بگردید.
شهید مطهری می فرمود: برای مطرح کردن ایمان به نسل نو، به مسأله جدید نیاز داریم. آن گونه که در گذشته ایمان را مطرح می کردیم، الان جواب نمی دهد؛ بنابراین باید به دنبال این باشیم که برای نسل جوان مسائل نو را مطرح کنیم.
💠💠💠رسالت ما، هدایت انسان و جامعه است و در این زمینه باید توجه کنیم به چه دانش و برنامه هایی نیاز داریم. اگر این دغدغه را در ذهن داشته باشیم، به طور طبیعی احساس می کنیم بسیار عقب هستیم و به مطالعه و پژوهش نیاز داریم.
🔖هفته نامه افق حوزه
🔖ش ۷۲۵، ص ۱۱
#پاسخگویی
#نسل_جوان
#مطالعه_و_پژوهش
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰پیشینه پژوهش
📚در هر نوع پژوهشی یکی از اقداماتی که باید انجام گیرد، بررسی و مطالعهی پیشینهی پژوهش است. پژوهش از جمله فعالیتهای علمی است که هویت جمعی دارد یا به عبارتی پژوهشها در صورتی ثمر بخش و مفید خواهند بود که پژوهشگران با یکدیگر در فرایند تولید علم مشارکت داشته باشند.
📚پژوهشگر قبلی زمینه را برای پژوهشگر بعدی آماده کند و این روند ادامه پیدا کند تا از این طریق دانش تولید شده به وسیلهی فرد فرد پژوهشگران در کنار یکدیگر قرار گرفته و مرزهای دانش را به تدریج توسعه و گسترش دهد. از این رو یکی از اصول پژوهشگری که به هیچ وجه نباید از آن چشمپوشی کرد، بررسی و مطالعهی پیشینهی پژوهش است. علاوه بر این، با توجه به امکانات فراوان اطلاعرسانی که امروزه در دسترس محیطهای آموزشی و پژوهشی است، باید دامنه و قلمرو جستجوی پیشینه از مرزهای محدود خارج شود و حالت جهانی پیدا کند.
📗درسنامه روش تحقیق، ص۷۰
📗مجید طرقی
#پیشینه_پژوهش
#هویت_جمعی_پژوهش
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰امام خامنه ای
🔰تحول مطلوب
🔰ایده آل ها
💠💠💠پس یک مسأله این است که ما آن تحول و شکل مطلوبی را که برای حوزه لازم است - ولو ایدهآلی بهنظر برسد؛ بگذارید برسد - دنبال کنیم.
اگر ایدهآلها نباشند، حرکت کند خواهد شد. یک مقدار ایدهآلهای دست نیافتنىِ در واقعیت، همواره باید مورد نظر ما باشد. ما اگر قهرمان نداشته باشیم، سازندگی شخصی نداریم.
💠💠💠اصلاً فلسفهی وجود «امام» در تفکرات کلامی ما هم همین است. «امام» آن مثال اعلی است که باید ما را به آن سمت بکشاند؛ مثل آن عقابهایی که چیزی بالای سرشان میبینند و همین طور دایم پر میزنند که بالاتر بروند و به آن نقطه برسند. ممکن هم هست که ما هیچ وقت به آن نقطه نرسیم، اما آن مرکز دستنیافتنی باید باشد، تا ما این حرکت را با شور و شوق انجام بدهیم. پس ایدهآلها - ولو ایدهآلهایی که در واقعیت دستنیافتنی هستند - همیشه باید باشند، تا ما بتوانیم حداقل تا نیمهی راه برویم؛ اگرچه آن قله هم یک روز فتح خواهد شد؛ یعنی به نیمه که رسیدیم، قله نزدیکتر و دستیافتنی میشود. بنابراین، آن ایدهآلها را تصویر کنید؛ آن مقدارش که واقعیت است، آدم یکطور با آن برخورد میکند؛ آن مقدارش هم که دور از واقعیت است، طور دیگری با آن برخورد میکند......
#امام_خامنه_ای
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🇮🇷🇮🇷
🔰پنج توصیه حاج قاسم خطاب به بسیجیان
شهید حاج قاسم سلیمانی:
برادران و عزیزان بسیجیم سلام علیکم؛ خداوند شما را برای خدمت به اسلام حفظ بفرماید.
◽️عزیزانم اولا بزرگترین امانت سپرده شده به ما، جمهوری اسلامی است که امام عارفمان فرمود: حفظ آن از اوجب واجبات است. در حفظ این امانت از هر کوششی دریغ نفرمایید.
◽️ثانیا؛ به حلال خداوند و حرام آن توجه خاص بفرمایید.
◽️ثالثا؛ پدر و مادرتان را آنچنان بزرگ بشمارید که شایسته آن باشد که خداوند و ائمه معصومین توصیه فرمودهاند.
◽️رابعا؛ دوستی و رفاقت ارزش بزرگی است. اما مهم این است که با چه کسی رفاقت و برای چه همراهی میکنید.
◽️خامساً؛ نماز شب؛ نماز شب؛ نماز شب کلید تمام عزتهاست؛
📜برادرتان قاسم.
#هفته_بسیج
#شهید_سلیمانی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰امام خامنه ای
🔰کرسی های علمی
♦️♦️♦️برای علاج بیماریها و هتاکیها و مهار هرج و مرج فرهنگی
💠💠 بهترین راه حمایت از آزادی بیان در چارچوب قانون و تولید نظریه در چارچوب اسلام است و بدون فضای انتقادی سالم و بدون آزادی بیان و گفتگوی آزاد، آن هم با «حمایت حکومت اسلامی» و «هدایت علما و صاحبنظران»، تولید علم و اندیشه دینی و در نتیجه تمدن سازی و جامعه پردازی ناممکن یا بسیار مشکل خواهد بود.
📜ایشان سه روش پیشنهادی مطرح شده در نامه جمعی از دانشآموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد
💠تشکیل کرسیهای «نظریهپردازی، پاسخ به سؤالات و شبهات و نقد و مناظره» را، علمی و معقول ارزیابی کرده و افزودهاند: ایده «تولید نظریه و فکر» نباید به برخی قلمروهای فکر دینی یا علوم انسانی و اجتماعی محدود بماند بلکه باید کلیه علوم و رشتههای نظری و عملی حتی علوم پایه و کاربردی را در برگیرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حمایت همیشگی ایشان از چنین طرحهایی، از شورای مدیریت حوزه علمیه قم خواستهاند تا با اطلاع و مساعدت مراجع بزرگوار و محترم و با همکاری و مشارکت استادان و محققان برجسته حوزوی فرصت اجرای این طرح را، فراهم آورد.
۱۳۸۱/۱۱/۱۶
📜پاسخ رهبر انقلاب به نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=23033
#امام_خامنه_ای
#کرسی_نظریه_پردازی
#کرسی_پاسخ_به_شبهات
#کرسی_نقد_و_مناظره
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔰مبانی فقهی بسیج در حکومت اسلامی
🔰استاد مهدی زمانی
🔰مدرس خارج فقه و اصول
بسیج به معنای مشارکت عمومی سازمان یافته جهت امور عام المنفعه دارای مفهوم عامی است و ریشه عقلائی و قرآنی و روایی دارد. مشروعیت و لزوم بسیج در حکومت اسلامی با ادله قرآن، سنت و عقل اثبات میشود.
اصل در مشروعیت و لزوم، بلکه در مواردی وجوب بسیج، حکمعقل است و اگر چه این مسئله در قرآن و روایات بیان شده است اما در اینجا حکم شارع مولوی نیست بلکه ارشادی است و ناظر به همان حکم عقل میباشد.
◽️ادله عقلی
وی دلیل عقلی را از طریق نیازهای جامعه، با سه مقدمه بیان کرد.
▫️مقدمه اول این است که انسان به طبع موجودی اجتماعی و مدنی است
▫️مقدمه دوم این است که اجتماعی بودن انسان مستلزم دو دسته نیاز است؛ اول نیاز فرد به جامعه، مثل نیازهای شخصی و دسته دوم، نیاز جامعه به جامعه، مثل امنیت که نیاز مجموعه جامعه به جامعه است
▫️مقدمه سوم این است که انسان در برآورده کردن و رفع نیاز دسته دوم (جامعه به جامعه) محتاج به مشارکت عمومی است؛ و الّا اختلال نظام پیش میآید. در نتیجه حکم عقل به این است که ما باید یک تشکیلات داشته باشیم تا این نیازها را بطور سامان یافته و منظم انجام دهد.
امام خمینی اعلی الله مقامه با تشکیل بسیج، به این حکمت و عقلانیت توجه کرده بودند و این از فطانت این حکیم فقیه و والامقام بود....
📜ادامه مطلب کلیک نمایید
https://b2n.ir/z11752
#هفته_بسیج
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📣📣📣📣
قابل توجه طلاب گرامی
📜هشتمین فراخوان شناسایی طلاب استعداد برتر حوزه های علمیه خواهران
🗓زمان ثبتنام:
۱۴۰۱/۰۹/۰۱ تا ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
هشتمین دوره شناسایی طلاب استعداد برتر حوزههای علمیه خواهران (ناب ۸) ، در سه عرصه آموزش (تحصیل و تدریس) ، پژوهش و تبلیغ و امور فرهنگی، از سوی اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برتر آغاز شد. طلاب علاقمند در مقاطع مختلف تحصیلی میتوانند با مراجعه به سامانه، به نشانی
https://panel.monh.ir
در صورت دارا بودن شرایط اقدام به ثبت نام نمایند.
دفترچه شناسایی ناب.pdf
1.83M
📔دفترچه شناسایی ناب ۸
📔استعدادهای برتر
◽️در عرصه
▫️آموزش
▫️پژوهش
▫️فرهنگی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰نقش حوزه
🔰مواجهه با اعتراضات صحیح
🔰🔰والد رحیم
◽️مصاحبه رسانه مباحثات
▫️دکتر محمدتقی دشتی
▫️رئیس مرکز پژوهشی مبنا
◽️نقش حوزه در مواجهه با اعتراضات صحیح باید والد رحیم باشد
به صورت کلی اعتراض به حکومت یا بحث امر به معروف و نهی از منکر و یا نصیحت ائمه مسلمین یکی از اصول بسیار پایدار حکمرانی اسلامی است. مبانی اسلامی آن که روشن است و بحث عقلی هم که هست.
یادتان باشد که اگر فضای اعتراض باز باشد و وجود داشته باشد عملا کمتر به اغتشاش منجر میشود، مثل آن زودپزی که اگر بخارات آن فضایی برای بیرون آمدن نداشته باشند قطعا دچار انفجار میشود. ضد انقلاب و منافقین هم به این قضیه دامن میزنند هر اعتراضی میشود عملا به خشونت تبدیل میکنند تا این فضا را همیشه ببندند و عملا آن انفجار پیش آید.
💠حوزه به مثابه یک والد رحیم باید عمل کند و مردم حوزه را همیشه ملجأ و پناهگاه خودشان دانستهاند و قطعا هم قسمت زیادی هنوز میدانند. در بحث اعتراضات، حوزه اولا باید نقش رابط و کانال انتقال مطالب و شکایات مردم به دولت قرار بگیرد. بالأخره روحانیت در مساجد، در محلات، در آن مویرگهای جامعه حضور دارد و به همین دلیل به راحتی میتوانند درد مردم را منتقل کنند. نکتهی دیگری که وجود دارد این است که مبانی فقهی اعتراضات در دولت اسلامی باید تهیه و تدوین شود. چون ما هنوز هم در این مورد اختلاف نظرهای زیادی داریم و نهایتا حوزه باید این را به سامان برساند و بگوید که به لحاظ فقهی اعتراضات تا اینجا است.
📝 متن کامل مصاحبه
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰وبینار
🔰مهارتهای پژوهشی
معاونت پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم برگزار میکند:
🔰وبینارهای تک جلسهای آموزش مهارتهای پژوهشی
چهل وبینار از هفته کتاب تا پایان هفته پژوهش
2️⃣1️⃣ وبینار آشنایی با مدخلنویسی
🎤مدرس: خانم دکتر طیبه حیاتی، استاد حوزه و دانشگاه و دبیر گروه علمی حدیث مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران
🗓 چهارشنبه ۲ آذر
⏰ ساعت ۱۶
🌐 لینک حضور:
http://vcm.whc.ir/qom
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔰بسیج قرآنی
🔰بسیج در فرهنگ دین
🔰آیت الله جوادی آملی
بسیج و آمادگی و آماده بودن در فرهنگ دین به دو قسم تقسیم می شود:
◽️بسیج علمی و فرهنگی
◽️بسیج نظامی
هر دو را قرآن كریم تبیین كرده است.
▫️بسیج علمی و فرهنگی:
آن بسیج فرهنگی و علمی عبارت از آن است كه عده ای از علاقه مندان و مستعدان فراگیری علوم الهی از منطقه های گوناگون حركت كنند بسیج بشوند به مراكز علمی اعم از حوزه یا دانشگاه بروند و ره توشه های دینی را بردارند تا هم از علم صائب با خبر بشوند هم از عمل صالح و هم خود عمل بكنند هم دیگران را آگاه كنند.
از چنین بسیج فرهنگی قرآن كریم به این صورت یاد كرده
است: فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِینْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیهِم. ▫️بسیج نظامی: قسمت دوم بسیج نظامی است.بسیج نظامی عبارت از آمادگی رزمی است تا بیگانه نه به زمینه فكری كسی تعدی كند نه به زمین زندگی كسی طغیان بورزد؛ یعنی هم زمینه فكری جامعه، مستقل و آزاد باشد و هم زمین زندگی آنها. نَفر و بسیج نظامی را در آیاتی از قبیل
انْفِرُوا خِفَافَاً وَ ثِقالاًو مانند آن تنظیم كرده است. ▫️سخنرانی در جمع دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران تاریخ: ۱۳۸۰/۸/۱۱ #هفته_بسیج #آیت_الله_جوادی_آملی 🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
مقالات دایرةالمعارفی.pdf
719K
📜روش تالیف مقالات دایره المعارفی
◽️فاطمه نوذری
#مقاله
#دایره_المعارف
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰ضرورت مساله شناسی
◽️وقتی مسأله را تعریف نکنیم، راه حلی هم پیدا نخواهیم کرد؛ چون نمیدانیم که دقیقاً چه چیزی قرار است تغییر کند!
مثال، میگویند: مشکل ما، نبودن کار تیمی است؛ بعد به عنوان راه حل میگویند:
باید کار تیمی را تقویت کرد. این، تنها مطرح کردن مشکل است، نه راه حل.
◽️وقتی مسأله را تعریف نکنیم، نمیدانیم که از چه ابزاری برای حل آن باید استفاده کنیم!
گاهی با یک ابزار، آشنا هستیم و همه جا آن را به کار میبریم به گمان این که تمام آن مشکلات از یک سنخ هستند. کسی که چکش به دست دارد، تمام پیچها را هم میخ میبیند.
◽️◽️در مسألهشناسی باید از موارد زیر، سؤال شود:
▫️هستی و نیستی
▫️چیستی، چرایی، چگونگی
📔جزوه خودآموز روش تحقیق
#مساله_شناسی
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰دانش آموختگی ده هزار طلبه در مراکز تخصصی حوزه
🔰پژوهش باید مکمل آموزش باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی در دهمین اجلاسیه دو روزه معاونان پژوهشی استان ها
◽️ایجاد سیاست هدایتگری برای مخاطبین سطوح عالی بسیار مهم است. طلاب باید در عرصه های مختلف وارد فاز پژوهشگری شوند. باید به اندازه ای که طلاب در فعالیت های تبلیغ حضور دارند، در زمینه پژوهش هم فعالیت داشته باشند.
▫️رشته های تخصصی در حوزه های علمیه کشور در حال توسعه است. در این زمینه باید در استانهای مختلف بحث پژوهش را جدّی تر بگیریم. باید با طلابی که در سطوح عالی تحصیل کرده اند تعامل کنیم تا آنها بتوانند در زمینه نگارش مقالات تخصصی و بین رشته ای فعال تر شوند.
▫️زمانی که پژوهش را مکمل آموزش تعریف کنیم و موضوعات پژوهشی از دل آموزش استخراج شوند یک نوع برنامه ریزی تربیتی است. نشریات واحدهای آموزشی، از فعالیت های مدرسه استفاده می کنند. بسیاری از طلاب ما درسی در خصوص روش شناسی نظریه پردازی دینی و علوم انسانی اسلامی را نخوانده اند و به همین دلیل باید در این حوزه سرمایه گذاری بیشتری انجام شود. وقتی مراکز تخصصی ما که توان تولید این مقالات و پژوهش ها را دارند، نتوانند در این عرصه موثر باشند یک خسران است.
https://b2n.ir/k29945
#پژوهش
#پژوهش_تبلیغ
#پژوهش_آموزش
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
مقاله مناسبتی - شهادت امام محمد باقر سلام الله علیه.pdf
912.5K
🔰کاوشی در چگونگی عمل شیعیان به فقه تا پیش از امام محمد باقر علیه السلام
◽️سید مرتضی عادلی
◽️قاسم جوادی
📔پژوهش نامه مذاهب اسلامی
#فقه
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
21.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰حکومت اسلامی، دیکتاتوری نیست.
🔰حضرت امام خمینی ره
◽️اسلام غریب در بین ملت ها غریب است.
◽️چون نمی شناسند اسلام را ....
◽️اسلام شناسان ما هم اسلام را نمی شناسند.
◽️◽️وقتی نشناختند خیال می کنند اگر فقیه باشد حکومت دیکتاتوری است.
♦️♦️♦️اگر چنانچه فقبه نباشد، شمر هم باشد اشکالی ندارد ......
🔰🔰🔰اشکال برای این است که از اسلام می ترسند، اسلام نمی گذارد......
▫️بقیه سخنان را ببینید.
#اسلام
#ولایت_فقیه
#امام_خمینی_ره
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰مفهوم اطلاق در ولایت مطلقه فقیه
◽️محمد جواد ارسطا
◽️مقاله
📔علوم سیاسی
مقدمه
ولایت فقیه و خصوصا ولایت مطلقه فقیه از مهم ترین مفاهیمى است که پس از پیروزى انقلاب اسلامى در ایران مطرح شده است. اهمیت این مفهوم، هم بدان جهت است که دشمنان مغرض و سرسختى دارد و هم از آن روست که بسیارى از دوستان و طرفدارانش تبیین هاى صحیح و استوارى از آن ارائه نداده، بیشتر به تمجید و تحسینش مى پردازند و حتى در بعضى موارد چهره اى خشن و غیر منطقى از آن مى نمایانند.
📜مقاله حاضر متکفل آن است که به نقد و بررسى یکى از مهم ترین شبهاتى که در مورد ولایت فقیه مطرح شده است بپردازد و با ارائه تصویر واضحى از ولایت فقیه در تبیین دقیق آن بکوشد.
◽️یکى از اولین شبهاتى که در خصوص ولایت مطلقه فقیه مطرح گردید، راجع به اطلاق ولایت بود. برخى گفته اند: اطلاق به معناى رها بودن از هرگونه قید و شرط است و ولایت مطلقه بدین معنى است که ولى فقیه مى تواند در همه امور مردم اعم از خصوصى و عمومى تصرف نماید؛ مجاز است که در اموال و نفوس اشخاص تصرف کند و مثلا آنان را به طلاق همسرشان وادار کند و یا هر زمان که خواست، قوانین عادى و اساسى را زیر پا بگذارد، مجلس شوراى اسلامى و مجلس خبرگان را منحل کند، و یا حتى شکل نظام را تغییر دهد، بدون این که از این جهت محدودیتى داشته باشد یا کسى بتواند از دستور او تخلف کند یا او را مورد مواخذه قرار دهد. و در یک کلام، ولایت مطلقه یعنى آن که ولى فقیه مافوق قانون است، همان گونه که در حکومت مطلقه، حاکم چنین موقعیتى دارد......
📜ادامه مقاله کلیک نمایید
https://b2n.ir/r36590
#ولایت_فقیه
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
10002413953701.pdf
794.9K
📔نقش شایعه در جنگ از نگاه قرآن
◽️مجید معارف
◽️فاخره فراهانی
◽️مجتبی میرزایی
#مقاله
#شایعه_در_جنگ
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh