هدایت شده از کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
💢 صحیفۀ سجادیه، نسخۀ درمان امت
برای امام زینالعابدین علیهالسلام چنین مقدر شده بود که پس از شهادت پدر ارجمندش مسئولیتهای رهبرانه و روحانی خود را به عهده گیرد. این مرحله از حساسترین مراحل زندگی امت در آن برهه بود؛ زیرا این مرحله، موج اول فتوحات را در پی داشت.
[و این اتفاق مسلمانان را] در معرض دو خطر بزرگ بیرون از حوزۀ سیاسی و نظامی قرار داد: خطر نخست از آنجا ناشی شد که جهان مسلمانان به روی فرهنگهای گونهگون و عرفهای قانونگذاری و وضعیتهای اجتماعی مختلف گشوده شد.
اما خطر دیگر از موج رفاهی ناشی شد که بهدنبال گسترش شگفت سرزمینی، جامعۀ اسلامی را درنوردید؛ زیرا موجهای رفاه هر جامعهای را در معرض خطر همراهی با خوشیهای دنیا و زیادهروی در زینتهای زندگیِ محدود قرار میدهد….
امام علیبنحسین علیهالسلام این خطر را احساس و درمانش را آغاز کرد. ایشان از دعا بنیانی برای این درمان نهاد؛ «صحیفۀ سجادیه» برایند این درمان بود. در سیرۀ امام علیهالسلام آمده است که ایشان در هر جمعه برای مردم خطبه میخواند و آنان را اندرز میداد و به زهد در دنیا فرامیخواند و به عمل برای آخرت برمیانگیخت و با آن قطعههای هنری از گونهگونۀ دعا و ثنا و ستایش گوش آنان را مینواخت.
📚 امامان اهلبیت، ص۵٧٢-۵٧۴ با تلخیص
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🌷 متن کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی منتشر شد. ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
🔍 بخوانید👇
khl.ink/f/55279
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📜 پیام آیتالله اعرافی به مبلغان درباره انتخابات
تصویری ماندگار از نقش آفرینی اثرگذار اجتماعی را به یادگار بگذارید
📜 متن پیام آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور بدین شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
مبلغین ارجمند و حوزویان گرامی
همزمانی ایام دهه مهدویت در ماه مبارک شعبان با فضای انتخابات در سال جاری و تعطیلات پیشرو فرصتی بسیار مغتنم را پیشروی شما عزیزان قرار داده است که با بهرهمندی از اندیشه راقی مهدویت و آموزه های اثربخش آن در شکلگیری تمدن نوین اسلامی و جامعه مهدوی، تلاشی مضاعف، شورآفرین، وحدت بخش و مشارکت افزا برای دعوت مردم شریف ایران اسلامی به حضور در انتخابات را به منصه ظهور برسانید.
رجاء واثق دارم همچون گذشته حوزویان مجاهد تصویری ماندگار از نقش آفرینی اثرگذار اجتماعی خویش را به یادگار خواهند گذاشت.
علیرضا اعرافی
مدیر حوزههای علمیه
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🌸🍃🌸🍃🌸
به مناسبت ولادت با سعادت حضرت علی اکبر علیه السلام نوشتاری از حضرت آیت الله جوادی آملی نسبت به اهمیت دوران جوانی و تبیین خطرات پیش روی این قشر ارائه می گردد.
📜اهميت جايگاه جوانان در روایات و ثمره مشورت با آنان
امام صادق علیه السلام به ابو جعفر أحول، پس از بازگشت وی از بصره فرمود: استقبال مردم را نسبت به امر امامت و پذيرش آن، چگونه يافته ای؟. گفت: سوگند به خدا آنان اندک اند، آنچه خواستند انجام دادند. امام فرمود: به جوانان بپرداز، زيرا آنان به هر کار خيری شتابنده ترند.
امام علی علیه السلام فرمود: هرگاه در امری که بر تو عارض شده، نيازمند به مشورت بودی ابتدا با جوانان مشورت کن زيرا آن ها تيز هوش ترند و سريعتر حدس می زنند؛ سپس آن را به انديشه پيران و بزرگان واگذار کن تا عاقبت آن را شناسایی کنند و انتخاب نيکو نمايند؛ زيرا تجربه آن ها بيشتر است....
https://b2n.ir/d62466
#جوان
#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📃 نقد و بررسی دیدگاه ابن خلدون در رد آموزه مهدویت
▫️مقاله پژوهشی
▫️نویسندگان:
سکینه رستگار مقدم ابراهیمیان، حمید پارسانیا، صدیقه محمدی
🔰مهدویت یکی از مهمترین آموزههای اعتقادی ادیان بزرگ، بهویژه اسلام است که روایات بسیاری از طریق شیعه و اهلسنت بر آن وجود دارد و این آموزه جزو معتقدات شیعه و بسیاری از اهلسنت است و شماری بسیاری از عالمان اهلسنت، آن را جزو مسائل اعتقادی شمردهاند. با این حال، در قرون اخیر، برخی از دانشمندان اهلسنت، به انکار مهدویت پرداخته که مشهورترین و متقدمترینِ آنان، ابنخلدون است. ابنخلدون، این آموزه را بر اساس علم عُمران و نظریۀ عصبیتِ خود انکار کرده و البته در ضمن آن کوشیده است به نقد و ردّ روایات مهدویت نیز بپردازد. این نوشتار با روش تحلیلی _ انتقادی، به نقد دیدگاه ابنخلدون پرداخته است
🌐 برای دریافت مقاله وارد سایت فصلنامه امامت پژوهی شوید.
B2n.ir/f93660
#مهدویت
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
💠💠💠
بلوغ عقل 💠آیت الله جوادی آملی🔸اولین کار وجود مبارک حجت ابن الحجج البالغه علیهم الصلاة و علیهم السلام این است که مکتب را جهانی می کند؛ یعنی ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا﴾ را عملی می کند ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ﴾ را عملی می کند. «الْإِسْلَامُ یعْلُو وَ لَا یعْلَی عَلَیه» که به حسب ظاهر جمله خبریه است ولی در حقیقت به داعی انشا القا شده است را عملی می کند. همزمان که در صدد برجسته کردن مکتب جهانی اسلام است، جامعه را هم به بهترین تمدن می رساند. 🔸سرّ این دو موفقیت که وجود مبارک حجت ابن الحجج البالغه علیهم أفضل صلوات المصلین هم موفق می شود که ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا﴾ را پیروز کند و هم ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّه﴾ را بر تمام مکتب های فلسفی، کلامی، نحله ها و ملت ها، مللی که موجود است، نحلی که ساخته شده است و مانند اینها پیروز کند، آن است که این جامعه را ﴿خَیرُ الْبَرِیة﴾ کرده است و جامعه را عقلانی کرده است؛ با جامعه عقلانی، هم ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ﴾، عُلیا می شود و هم مکتب اسلام، ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّه﴾ می شود. 🔸وقتی جامعه ای عقلانی شد و در بخش های اندیشه، به علم و تحقیق عمل کرد و در بخش های انگیزه، به عقل و عدل عمل کرده است، این همان ملت و امت وجود مبارک ولیّ عصر ارواحنا فداه خواهد بود که اسلام ناب را القا می کند و مردم در اثر عقلانیت می پذیرند، آن گاه همزمان، هم مکتب بالا می رود هم ملت متمدن خواهد شد. ↙️ آپارات: https://aparat.com/v/v4bZD #نیمه_شعبان #مهدویت 🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh