🔰میزگرد نقد و نظر
🔰تحلیل اجتماعی مواجهه حکمرانی و مردمی با نابهنجاری پوشش و حجاب
▫️حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری، رئیس انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم:
بحث حجاب و پوشش از مسائل هویتی و اجتماعی شدن است و در بحث های هویتی، هم الزامات وجود دارد و هم کار فرهنگی. اساس مباحث ما نظریات اسلام است و این نظر اسلام تعیین کننده مدل رفتاری ما است.
▫️دکتر سیاهپوش:
متوقف شدن در جواز سلب و ایجاب برخورد حاکمیت با پوشش، باعث باخت ما خواهد شد. اساسا این سوال جای طرح ندارد زیرا تعریف از حکومت یعنی الزام کردن و این جزء ماهیت حکومت است. از طرفی سلب هم صرفا در برخورد انتظامی محصور نمی شود.
▫️حجت الاسلام آقاجانی، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم:
موضوع بحث را می توان از دیدگاه های مختلفی مورد بحث قرار داد ما باید ساماندهی و ساختارمند بحث را ادامه دهیم. مراد از برخورد سلبی تنها برخورد انتظامی نیست بلکه دارای مراتب و مراحلی است که آخرین مرحله برخورد سلبی و برخورد نظامی است.
📝 متن کامل:
http://ihkn.ir/?p=33062
#زنان_و_خانواده
#حجاب_عفاف
jip_volume-3_issue-7.pdf
3.12M
📔پژوهشنامه تبلیغ اسلامی
▫️دو فصلنامه علمی تخصصی
▫️دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
فراخوان پانزدهمین جشنواره علامه حلی آغاز شد
طلاب جوان (زیر 35 سال) حوزههای علمیه برادران و خواهران سراسر کشور [متولدین 1367/01/01 و مابعد آن] تا پایان روز یکشنبه 15 مرداد 1402 فرصت دارند فرایند ثبتنام در این جشنواره را تکمیل نمایند.
همچنین، اساتید حوزههای علمیه منوط به داشتن شرط سنی زیر 50 سال [متولدین 1352/01/01 و مابعد آن] و داشتن کد استادی در حوزههای علمیه برادران در سال جاری یا مجوز تدریس در حوزههای علمیه خواهران و جامعةالزهراء(س) در سال جاری، میتوانند در بخش اساتید این جشنواره شرکت نمایند.
آثار ارسالی میبایست در یکی گروههای علمی دهگانه جشنواره شامل: «تفسیر و علوم قرآنی»، «علوم حدیث و درایه»، «کلام»، «اخلاق و تربیت»، «فقه و حقوق اسلامی»، «فلسفه و منطق»، «اصول فقه»، «تاریخ اسلام»، «ادبیات» و «علوم انسانیِ مرتبط با حوزه دین» و در قالب: «مقاله»، «کتاب»، «تحقیق پایانی سطح دو» و «پایاننامه سطح سه حوزه یا کارشناسی ارشد دانشگاهی طلاب» باشد.
«نقش حوزههای علمیه در راهبردهای فرهنگ عمومی و دینداری جامعه» به عنوان موضوع بخش ویژه جشنواره پانزدهم است و افرادی که در این موضوع آثار خود را به جشنواره ارسال نمایند از 5 امتیاز ویژه در ارزیابی آثار و در صورت برگزیده شدن، معادل 1.5 برابر جوایز منتخبین بخش عادی جشنواره بهرهمند خواهند شد.
🌐 لینک ثبتنام کلیه طلاب خواهر و برادر سراسر کشور
راهنمای ثبتنام در جشنواره.pdf
807K
فایل راهنمای ثبتنام در پانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی(ره)
⬅️همايش سالك إلى الله برگزار میشود:
📘موضوع همایش: تبیین سیره و اندیشه اخلاقی تربیتی و مهدوی حضرت آیت الله ناصری اصفهانی
محورهای برگزاری همایش:
الف) سیره و اندیشه اخلاقی
ب) سیره و اندیشه تربیتی
ج) سیره و اندیشه مهدوی
مهلت ارسال چکیده مقالات تا آخر خرداد ماه ۱۴۰۲
مهلت ارسال مقالات تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
✅ مقالات برگزيده کد ISC دریافت خواهند کرد.
⬅️ زمان برگزاری مهرماه ۱۴۰۲
📌 مکان برگزاری: شهرهای قم و اصفهان
↔️ ارتباط با دبیرخانه : ۰۹۱۰۲۵۳۰۰۱۵
🔄جهت آگاهی از عناوین هر یک از محورها به سایت همایش به آدرس www.hamayesh-naseri.ir مراجعه فرمائید.
⬅️كانال همایش در پیام رسانهای اجتماعی:
@hamayeshnaseri
🔰تحلیل رویکرد اجتماعی امام رضا علیه السلام در مواجهه با سران زیدیه (با الگو گیری از روش تحلیل گفتمان روایی پدام(PDAM)
نویسندگان:
ملیحه اکبری
حسین خاکپور
ابراهیم نوری
منبع: فرهنگ رضوی سال نهم پاییز ۱۴۰۰
سلوک رفتاری و گفتاری امام رضا علیه السلام میتواند به عنوان الگویی در تعاملات مورد توجه قرار گیرد. در این دوران «زیدیه» از انقلابی ترین فرقه های شیعی محسوب میشد که چندان مورد تأیید و حمایت امام عصرش نبود. تعاملات امام رضا علیه السلام با فرقه زیدیه به عنوان یک دوست منحرف، الگوی رفتاری سازماندهی شده ای را به دست میدهد که راهگشای مسائل نو ظهور خواهد بود. این مقاله به روش توصیفی تحلیلی، به شناسایی رویکردهای اجتماعی گفتمان امام رضا علیه السلام در مواجهه با سران فرقه زیدیه میپردازد. امام رضا علیه السلام در گفتمان های اجتماعی مربوط به عامه و دانشمندان، با طرح مباحث توحید، امامت و ولایت و پاسخ به پرسشها و شبهه ها، رهنمودهای رفتاری ارزشمندی از خود به جای گذاشته اند. این گفتمان ها به طور غیر مستقیم، متأثر از عنصر سوم گفتمان (مأمون عباسی- قدرت) نیز است. محورهای اساسی خلق گفتمان امام رضا علیه السلام با سران فرقه زیدیه (دوست منحرف)، در مقابل دشمن مشترک (مأمون)، با هدف روشنگری و هدایت صورت پذیرفته است؛ اما محورهای اساسی در خلق گفتمان رضوی با مأمون با هدف تبیین و سازش ناپذیری است که گاهی با تقیه در اظهار نظر همراه است.....
https://b2n.ir/t05985
#امام_رضا_ع
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📚📚📚
معرفیابزار پژوهشی
✅سامانه پیشینه پژوهش
دسترسی آسان به پیشینه مسئله پژوهش
💠بسیاری از پژوهشهای دانشگاهی در پاياننامهها و رسالهها انجام میشوند و بخشی از مقالههای علمی نیز دستاورد همین پژوهشها هستند.
💠آسانیدستیابی به اين منابعکلیدی و کاربست دستاوردهای آنها در فرایند پژوهش برای پژوهشگران و در چرخه توليد برای صنعت کشور بسيار ارزشمند است.
💠پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) کار ثبت، سازماندهی، و اشاعه اطلاعات علم و فناوری کشور را بر عهده دارد و از ديرباز مرکز دريافت نسخهای از پاياننامهها و رسالهها و ارائه خدمات اطلاعرسانی آنها به جامعه علمی کشور بوده است.
💠ایرانداک با این پشتوانه، سامانه پیشینه پژوهش را برای خدمت به نظام علمی کشور راهاندازی کرده است و به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران کمک میکند تا از پیشینه کار خود، بهویژه در پایاننامهها و رسالههای انجام شده در کشور آگاهی یابند و از کار دوباره پرهیز کنند و با منابع موجود درباره پژوهش خود نیز آشنا شوند.
💠گفتنی است که درخواست پیشینه پژوهش و پاسخ ایرانداک، هیچگونه حقی را برای درخواست کننده پدید نمیآورد. برای کاربست این سامانه، پس از ثبت نام و تأیید آن، وارد سامانه شوید و پس از ارائه اطلاعات و موضوع پژوهش خود و پرداخت هجده هزار تومان برای هر جستوجو (غیر قابل برگشت)، پاسخ خود را در ده روز کاری (به جز روزهای پنجشنبه، جمعه، و تعطیل رسمی) دریافت کنید
(نمونه پیشینهیابی)
💠کاربران گرامی، خود نیز میتوانند با جستوجوی رایگان در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) ، پیشینهپژوهش خود را بررسی نمایند.
🆔آدرس دسترسی به سامانه
(برای دسترسی،نیاز به ثبتنام است)
https://pishine.irandoc.ac.ir/
💠ارتباط با پشتیبانی سامانه:
https://pishine.irandoc.ac.ir/Home/ContactUs
#پیشینه
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
سالروز میلاد سراسر نور غریب الغربا، معین الضعفا، علی بن موسی، امام رضا علیهالسلام تبریک و تهنيت باد.
آقای روشن ضمیر.m4a
22.49M
📚📚📚
🔰صوت
🔰نشست علمی
نشست علمی دکتر روشن ضمیر
معاون پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی و عضو هیات علمی گروه قرآن و حدیث
۱۴۰۲/۲/۱۳
💠سرفصلهای این نشست عبارتند از:
۱. اهمیت و جایگاه پژوهش
۲. انگیزه پژوهش(ترجیح رضایت الهی بر منافع خود)
۳. مسئله محوری (تقاضا محوری)
-- فرق بین سوال و مسئله
۴. معنی فرضیه
-- اهمیت فرضیه
-- مطالعه فراوان
-- موضوع مورد علاقه
۵. حقیقت جویی
۶. استناد به منابع معتبر
-- جمله الناس علی دین ملوکهم ج ۱۰۲ ص ۸ بحارالانوار
*سخن علامه مجلسی نیست.
*مربوط به رساله فیض قدسی مرحوم میرزا حسین نوری است.
* اصلا حدیث نیست.
۷. امانت داری
کتاب روش شناسی تفسیر علمی نوشته دکتر شادی نفیسی نمونه مناسبی برای نقل قول با بیان مولف میباشد.
۸. معرفی جزئیات مقاله
-- عنوان. مقدمه. چکیده(IMRD). متن. نتیجه
#نشست