#کتابشناسی
#رجال #تراجم
#کمیاب
📚 ایضاح الطریقة الی تصانیف أهل السنة و الشیعة فی تلخیص کشف الظنون و ذیله و الذریعة
✍ السید محمود بن السید مهدی الموسوی الدهسرخی الاصفهانی
♦️ با خط خود مولف
💰 قیمت: توافقی
سفارش 👇
🆔 @Mojtaba73birjand
📲 +989105864404
کانال کتب ناب در تلگرام 👇
https://t.me/ketabenab110
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
☘🍂☘🍂☘🍂☘🍂☘🍂
سلام علیکم
مبنی به برگزاری کارگاه پژوهشی مقاله نویسی با رویکرد به مسایل جشنواره علامه حلی، سلسله کارگاههای مقاله نویسی ویژه طلاب را در ایام نوروز برگزار نماید.
📆 زمان: روزهای شنبه، یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه 7، 8 ، 10 و 11 فروردین
⏰ ساعت ۱۰ صبح
بستر حضور: 👇👇👇
سامانه سیما به آدرس:
https://b2n.ir/j87541
لازم است برای ورود به جلسه از کپی لینک فوق👆 در مرورگر گوگل کروم استفاده نمایید.
خاطر نشان می شود کاربران با نام حقیقی خود وارد نشست شوند.
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
سلام علیکم
📣📣📣توجه توجه
📣📣جهت یادآوری:
🔰کارگاه آموزش نگارش مقاله، فردا ۷و ۸، ۱۰، ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۰ صبح
❇️توجه: کاربران محترم با نام حقیقی
خویش وارد نشست به آدرس زیر شوند:
👇👇👇👇👇
https://b2n.ir/j87541
☘🌿🍀🌿☘🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌱
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
💠 وظیفه منتظران
🔸 وظیفه ما در عصر غیبت چیست؟ ابو بصیر از وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) سؤال میكند كه ما اگر عصر غیبت را ادراك كردیم وظیفه مان چیست؟ یك سلسله دستورات نظامی دادند فرمودند #بهترین_وظیفه این است كه «لِيُعِدْ [لِيُعِدَّنَّ] أَحَدُكُمْ لِخُرُوجِ اَلْقَائِمِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ لَوْ سَهْماً»[1] هر كدام از شما به اندازه یك تیر خودتان را آماده كنیم، این در بعضی از نصوص #وظیفه_منتظران است «لِيُعِدْ [لِيُعِدَّنَّ] أَحَدُكُمْ لِخُرُوجِ اَلْقَائِمِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ لَوْ سَهْماً»؛ منتها تیری كه ارتشی ها و نظامی ها دارند یك حساب است, تیری كه حوزویان و دانشگاهیان دارند قلم اینهاست كه ذات اقدس الهی به این قلم و مكتوبات این قلم سوگند یاد كرده است؛ اینكه فرمود من به قلم و مسطورات قلم سوگند یاد میكنم سرّش همین است ﴿ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یسْطُرُونَ﴾.[2] مستحضرید كه سوگند خدا در مقابل بینه نیست، ما یك قسم داریم كه در مقابل بینه است در محاكم قضایی كسی كه مدّعی است باید بینه اقامه كند كسی كه منكر است، سوگند یاد می كند، بینه یك طرف, سوگند یك طرف; ولی قسم ذات اقدس الهی به خود بینه است اگر كسی در روز روشن بگوید من به این آفتاب قسم, ادّعا می كنم كه الآن روز است این به دلیل قسم خورده است نه در قبال دلیل، سوگند قرآن كریم به بینه است نه در قبال بینه! وقتی خدا سبحان به كتاب قسم می خورد به مكتوبات قسم می خورد; زیرا علم است و مكتوب است و سواد است و #فرهنگ است كه جامعه را #هدایت می كند. من به قلم قسم می خورم, من به نوشته های قلم قسم می خورم كه تو عقلانی حرف می زنی؛ یعنی من به دلیل قسم می خورم. این چنین نیست كه سوگندهای خدا در قبال بینه باشد او متن بینه را آفریده است. بنابراین وظیفه همه ما آن است كه در عصر غیبت هر كدام از ما آنچه #رشد_ دینی_جامعه را تأمین می كند فراهم كنیم, این مطلب اول.
🔸 زراره عرض می كند وظیفه ما در عصر غیبت چیست؟ فرمود دعا! اما دعایی كه آدم را باسواد كند. یك وقت دعا این است كه خدایا پدر و مادر مرا بیامرز! این دعا برای همه است، عوام هم این دعا را می كنند، اما دعای حوزویان و دانشگاهیان این است كه خدایا ما را باسواد كن! عرض كرد دعای ما در عصر غیبت چیست؟ فرمود همین دعا بگو «اَللّهُمَّ عَرِّفْنی نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِفْ رَسُولَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنی رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنی حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دینی»[3] این یك برهان لِمّی است، ما رهبر را برای این نمی خواهیم كه كشور ما را حفظ كند! حرف بسیار لطیفی مرحوم خواجه طوسی نسبت به شیخ الرئیس دارند، فرمود: مردم امام را نمی خواهند تا دنیایشان تأمین باشد! اكثر و بیش از ماها كسانی هستند كه نه خدا را قبول دارند نه قیامت را قبول دارند. حرف مرحوم خواجه این است كه ما امام و پیغمبر را نمی خواهیم برای اینكه زندگی دنیایمان راحت باشد، ما برای اینكه این هفتاد سال خوب زندگی كنیم كه رهبر نمی خواهیم، ما یك #موجود_ابدی هستیم، ما از جایی آمدیم كه نمی دانیم كجاست, به جایی می رویم كه هیچ از آن خبری نیست، ما یك راهنما می خواهیم! ما فهمیدیم كه انسان, مرگ را می میراند، نه بمیرد! این را دین به ما آموخت كه انسان, مرگ را اماته می كند نه به عكس, ما مرگ را می میرانیم. بیان خدا در قرآن كریم این نیست كه «كلّ نفس یذوقها الموت» هر كسی را مرگ می چشد، بیانش این است ﴿كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ﴾[4] روشن است كه هر ذائقی مذوق را هضم می كند نه مذوق ذائق را! ما مرگ را هضم می كنیم و او را از پا در می آوریم و او را می میرانیم و پایدار می شویم و دیگر هیچ! پس ما رهبری را, دین را, امام را برای این می خواهیم كه موجود ابدی هستیم، یك #موجود_ابدی راه می خواهد این راهنما می طلبد.
[1] . الغیبة (للنعمانی), ج۱, ص۳۲۰؛ سفینة البحار و مدینة الحکم و الآثار، ج6، ص170.
[2] . سوره قلم، آیه1.
[3] . کمال الدین وتمام النعنة، ج2، ص342.
[4] . سوره آل عمران، آیه185؛ سوره أنبیاء، آیه35؛ سوره عنکبوت، آیه57.
#بهار_مهدوی
#موجود_ابدی
#فرهنگ_و_هدایت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1393/03/22
هhttps://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰چکیده مقالات
📋ضرورت تهذیب نفس از دیدگاه امام خمینی
✍راضیه دیباجی
این مقاله با سیری در اندیشه های امام خمینی سعی دارد تا دیدگاه امام را نسبت به سازندگی معنوی و اخلاقی جامعه بررسی کند. تهذیب نفس همان کسب مکارم و دوری از رذایل است و امام عمده دعوت قرآن و انبیاء را برای رسیدن به هدف خلقت، تزکیه می دانند.
نویسنده با استناد به آثار امام مقدمه اصلاح جامعه تهذیب نفس و خودسازی می داند که توجه به خود، اغتنام دوران جوانی، پیروی از تعالیم اسلامی و حق تقدم تزکیه بر تعالیم را رمز موفقیت در خودسازی از منظر امام ذکر می کند.
در بخش دیگر مقاله؛ بیداری، تقوا، اخلاص، شاکر بودن، توجه و شناخت عیوب را از مراحل تهذیب نفس ذکر شده است.
موانع تزکیه؛ پیروی از تمایلات نفسانی، محبت به دنیا، فراموشی مرگ، انکار امور معنوی، حب ظلم، نفاق و عصبیت دانسته شده است.
نویسنده، راه ثبات تزکیه نفس را از نظر امام مداومت و دقت می داند که این مقصود با مشارطه، مراقبه، محاسبه، توجه به حق و امتحان نفس حاصل می گردد.
در نهایت، امام عامل مؤثر در اصلاح جامعه فراهم نمودن محیط تربیتی مناسب می دانند که این وظیفه به عهده نخبگان و مربیان جامعه است تا با ارائه الگوی شایسته و راهنمایی افراد راه رسیدن به چنین هدفی میسر گردد.
📚 مجموعه آثار کنگره اندیشه های اخلاقی ـ عرفانی امام خمینی (ره) ـ جلد 15چکیده مقالات کنگره صفحه 187
#چکیده_مقالات
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
#امام_مجتبی_روح_قلب_مصطفی
💢ترجمه کتاب الامام المجتبی مهجه قلب المصطفی💢
مولف: آیت الله شیخ احمد رحمانی همدانی (ره)
قطع:وزیری_سلفون
تعداد مجلدات:۲
نشر:عطر عترت
👈👈کتاب، شرح زندگانی امام حسن مجتبی و مقدمه در ذکر مناقب پیامبر (ص) و خاندان آن حضرت بوده بابها نیز عبارتاند از: فضایل امام حسن (ع) در قرآن و فضایل مختص به ایشان و مشترک با اهل بیت (ع) در احادیث و سخنان دیگران، امام حسن (ع) و ائمه اطهار (ع)، مکارم اخلاق و محاسن ایشان، امام حسن (ع) در زمان افراد پیش از خود، صلح و اسباب و نتایج آن، سخن و حدیث و اشعار ایشان، ولادت و شمائل آن حضرت، شهادت و مظلومیت امام حسن (ع)، و زیارت ایشان و یاران و زنان و فرزندانشان.
قیمت درسایت:150.000تومان.
قیمت بوستانی ها:85.000تومان.
آی دی جهت سفارش کتاب👇
🆔 @sefareshe_ketab
•┈┈••✾❀✿❤️✿❀✾••┈┈•
☑️ @boostan_ketab_toolab
#زندگانی #تاریخ
💢تعداد کاملا محدود 💢
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
کربلای حسنی.pdf
8.97M
📝 فایل pdf "کربلای حسنی"
موضوع: تحلیل کوتاه بر صلح امام حسن علیه السلام از آیت الله مصباح یزدی رحمت الله علیه
▫️علامه مصباح یزدی:
"حدود هفتاد سال پیش یکی از علمای بزرگ نجف به نام شیخ راضی آلیاسین کتابی متقن، زیبا و ادیبانه درباره صلح امام حسن نوشت كه مستند به منابع اهل تسنن است و تحلیلهای دقیق و دلنشینی در این كتاب ارایه كرده است. این كتاب توسط مقام معظم رهبری به زبانی شیوا به فارسی ترجمه شده و یكی از نخستین آثار قلمی ایشان است كه در عنفوان جوانیشان به انجام رسیده است. مطالعه این کتاب را به همه علاقمندان، به ویژه جوانان توصیه میكنم."
▶️ @Talkhisbooks
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰سنت حسنه نگارش
❇️انواع فعالیتها و مطالعه علمی برای تدوین پایان نامهها
🔹۷-مطالعه با هدف احیای میراث مکتوب(تصحیح اثر دست نویس)
آثار دست نویس، از میراث علمی و فرهنگی هستند.
در ضرورت احیای میراث مکتوب، به ویژه در حوزهی علوم انسانی و رشته های الهیات، تردیدی وجود ندارد. در این زمینه، اختلاف نظر در ارزشِ پژوهشی اینگونه فعالیتهای علمی است. کسانی که به دیدهی تحقیر به تصحیح می نگرند، درواقع، تصور کاملی از آن ندارند؛تصحیح، استنساخ و بازنویسی آن از یک دستنویس و یا تایپ آن نیست؛ حتی نباید آن را تنها یک کار ویراستاری به حساب آورد. در اصل، تصحیح روشمند و انتقادی یک اثر معتبر، به مطالعه و اجتهاد علمی نیاز دارد. اثر بخشی چنین مطالعهای در گرو دانش، مهارت و توانایی پژوهشی خاصی است. البته باید در انتخاب اثر، شناسایی و نقد و ارزیابی و اعتبار سنجی دستنویسها، انتخاب روش تصحیح مناسب، انتخاب دقیقترین ومناسبترین عبارت برمبنای اجتهاد از قراین وشواهد، شناخت منابع و مآخذ مورد استفاده نویسندهی اثر، افزودن تعلیقات و ملاحظات توضیحی، تکمیلی و انتقادی درحد توان علمی و تحلیل ساختار اثر و بیان دیدگاههای خاص، توجه ویژهای داشت.در این صورت و براساس این فرآیند تصحیح، مطالعه علمی مهم و موثری است و حتی صعوبت و اهمیت آن، از مطالعه مروری فراگیر بیشتر است.
#سنت_حسنه
#روش_مطالعه
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
❇️چکیده مقاله
عنوان مقاله:
بررسي انديشه سياسي امام خميني (ره)
✍نویسندگان:
بهاري اودلو بهنام
بخشي شيخ احمد مهدي
چکیده:
دغدغه اصلي اين مقاله، ارائه نگرشي انديشه شناختي و روشمند به انديشه سياسي امام خميني (ره) و کاربرد نظريه در تجزيه و تحليل انديشه سياسي است. پژوهش حاضر مي کوشد تا مراحل مشکل شناسي، علل شناسي، آرمان شناسي و راه حل شناسي را در انديشه سياسي امام خميني (ره)، سازماندهي نظري کند. براساس يافته هاي پژوهش، مشکل اصلي جامعه ايران به نظر امام خميني (ره) استبداد داخلي و استعمار خارجي بوده است؛ انحطاط فکري و اعتقادي مسلمين اصلي ترين عللي هستند که باعث به وجود آمدن چنين مشکلاتي شده اند؛ آرمان مطلوب براي از بين بردن مشکلات، برپايي حکومت اسلامي مي باشد؛ و درنهايت ايشان تنها راه استقرار حکومت اسلامي و برچيدن استبداد داخلي و استعمار خارجي را انقلاب اعلام مي کنند.
کلید واژه:
امام خميني (ره) انديشه سياسي اسپريگنز
موضوعات مرتبط:
صدور انقلاب جمهوری اسلامیامام خمینی الثورة الاسلامیةامام خمینی سیاست حکومت امام خمینی (ره)
ارجاعات:
امام، اسلام و مشاركت مردمي
مباني مشروعيت ولايت فقيه
مباني ولايت فقيه
نظريه انقلاب در انديشه امام خميني (ره)
ولايت سياسي در فقه شيعه
بهاری اودلو، ب.، بخشی شیخ احمد، م.، 1394. بررسی اندیشه سیاسی امام خمینی (ره).
مطالعات انقلاب اسلامی،
https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=.<260323
مقالات همایشی مرتبط:
نوآوری در اندیشه و عمل سیاسی امام خمینی (ره)
واکاوی شاخص های اعتدال در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)
ایده پردازی: نگرشی بر اندیشه نظامی امام خمینی (ره) در دوران دفاع مقدس
پیشرفت فرهنگی و معنوی: مفهوم پیشرفت و توسعه سیاسی در اندیشه امام خمینی (ره)، با تاکید بر مبانی معرفت شناختی ایشان
تحلیل جامعه شناختی عدالت اجتماعی در اندیشه امام خمینی (ره)
#چکیده_همایشی
#امام_خمینی
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
❓ آیا درست است, بعد از ظهور امام زمان عجل الله فرجه،عمر ها به صورت عجیب طولانی می شود؟؟
🔰 پاسخ:
🍃 از برخی روایات استفاده می شود که شکوفایی شگفت انگیز علم و دانش به ویژه علم بهداشت و درمان، در عصر حکومت حضرت مهدی باعث می شود تا وضعیت جسمی مردم دگرگون شود و عمر آنان طولانی گردد به گونه ای که یک شخص هزار فرزند، نوه و... خود را می بیند و آنگاه چشم از جهان فرو می بندد؛ چنان که در روایتی امام صادق علیه السلام می فرماید: «هنگامی که قائم ما قیام کند... مردم عمری دراز خواهند داشت؛ به گونهای که برای هر شخص هزار فرزند متولد می شود.»
این مطلب را شاید از برخی آیات قرآن نیز بتوان استفاده کرد، چنان که میخوانیم: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُوا مِنکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّـالِحات...؛(نور، ۵۵) خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند وعده میدهد که قطعاً آنان را حکمران روی زمین خواهد کرد،... و دین و آیینی را که برای آنان پسندیده، پا بر جا و ریشه دار خواهد ساخت؛ و ترسشان را به امنیّت و آرامش مبدل میکند، آنچنان که تنها مرا می پرستند و چیزی را شریک من نخواهند ساخت.»
✅ براساس روایتی که از پیشوایان معصوم علیهم السلام نقل شده، این وعده الهی به طور کامل در هنگام ظهور حضرت مهدی محقق خواهد شد. و طبیعی است وقتی در جامعه به جای ترس و ناامنی، آرامش و امنیت حاکم شد و مردم از آیین حق الهی پیروی نمودند، آن جامعه به رشد و شکوفایی خواهد رسید و مردم از جهت جسمی و روحی سالمتر خواهند بود، در نتیجه عمرها طولانیتر و نسلها زیادتر خواهد شد.
----------------------
چشماندازی به حکومت مهدی عج ص ۲۱۱ ـ ۲۱۳
بحار الانوار ج ۵۲، ص ۳۳۵ و ۳۳۷
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
#اطلاعیه_پژوهشی
#همایش_ملی
🔰فراخوان همایش ملی قرآن و ترجمه
🔻برگزار کنندگان: دانشگاه قم و دانشکده اصول الدین قم با مشارکت مراکز علمی
📆مهلت ارسال مقاله: ۴ تیرماه ۱۴۰۰
تارنما همایش:
www.ierf.ir
رایانامه دریافت آثار:
Adab.Quran99@gmail.com
به درخواست کانال حوزه علمیه خواهران استان قم به آدرس
@hawzah_khaharan_qom
ــــــــــــــــــــ
@Pajouheshyar
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🆔 📲پخش زنده از پیام رسان روبیکا به آدرس زیر:
https://rubika.ir/cheragherah
✅(آخرین نسخه روبیکا را نصب نمایید و از اینترنت پرسرعت استفاده نمایید)
🔵🔴 شرکت در نشست برای عموم علاقهمندان آزاد میباشد.
(فروردین ۱۴۰۰)
علامه حلي.pdf
836.7K
#راهنما
ثبت نام جشنواره علامه حلی (ره)
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
بسم الله
دانلود_آرشیو
🔸 دانلود یکجای کل فایلهای صوتی مهدویت (١٠۵ جلسه)
⭕ دانلود جلسات ١ تا ۵۵ 👇
🌐 vdars.com/h/mahdaviat/mahdaviat-sharhe-shomoos-abedini-vdars-1-55.zip
⭕ جلسات ۵۶ تا ١٠۵ 👇
🌐 vdars.com/h/mahdaviat/mahdaviat-sharhe-shomoos-abedini-vdars-56-105.zip
🔻تشکر از سایت وی درس: vdars.com/p/مهدویت-شرح-روایات-کتاب-الشموس-المضیئه
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
نقد و بررسی کتابهای احکامِ ویژه بانوان.pdf
6.25M
📋معرفی مقاله
📋مقاله: نقد و بررسی هنری، آموزشی و محتوایی کتب برتر دینی
《کتب آموزش احکام ویژه بانوان》
✍محقق: ابوالقاسم جوپاری
🔰مباحث مقاله:
🔹تاریخچه رساله عملیه
🔹بررسی درسنامه فقه ۱و۲
🔹بررسی درسنامه احکام مقدماتی ۱و۲
🔹شباهتها و تفاوتها
🔹با طراحی و گرافیک زیبا
📖 : ۲۱صفحه
#دانلود_مقاله
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰سنت حسنه نگارش
❇️انواع فعالیتها و مطالعه علمی برای تدوین پایاننامهها
🔹۸-مطالعه برای تدوین متون آموزشی
گاهی با هدف آموزش و انتقال دانش، به تدوین کتاب می پردازیم. تدوین نوشتارهای آسانیاب، از اندیشههای پیشینیان بوده است. نگارش متون درسی، به مطالعهای نظاممند و نگارشی سازمانیافته نیاز دارد.
اثر بخشی این نوع از فعالیتهای علمی بیش از همه، به تخصص نویسنده و برخورداری از فن نویسندگی بستگی دارد. جهتگیری این کار، برای انتقال اطلاعات و آموزش است.
🔹۹- مطالعه به منظور ترجمه یک اثر
بر گردان آثار از زبانی به زبان دیگر، از فعالیتهای علمی مهم است. متن ترجمه شده، ممکن است از یک فیلسوف با یک متن کلاسیک و اثر تاریخی باشد و این بر گردان نیز به زبانهای گوناگون انجام گیرد. البته ناگفته نماند که ترجمه، از حیث تحقیقات مترجم در بارهی اثر《 مقدمه و تعلیقات》نیز می تواند درجات گوناگونی داشته باشد و ارزش گذاری ترجمه تنها به مطالب پیش گفته محصور نمی شود.
#سنت_حسنه
#انواع_مطالعه
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh