🌹 برش اول:
نگاهش می کردم. یک تَرکه دستش بود؛ روی خاک، نقشه ی منطقه را توجیه می کرد.
بِهِم برخورده بود. فرمانده گردان نشسته، یکی دیگر دارد توجیه میکند. فکر می کردم فرمانده گروهان است یا دسته. ندیده بودمش تا آن موقع.
بلند شدیم. می خواست برود، دستش را گرفتم.
گفتم : "شما فرمانده گروهانی؟" خندید..
گفت: " نه یه کم بالاتر"
دستم را فشار داد و رفت.
حاج حسن گفت:" تواینو نمی شناسی؟"
گفتم: "نه.کیه؟" گفت:" یه ساله جبهه ای؛ هنوز فرمانده تیپت رو نمی شناسی؟»
همین طور حسین را نگاه می کرد.
معلوم بود باورش نشده حسین فرمانده تیپ است. من هم اول که آمده بودم، باورم نشده بود.
🌹 برش دوم:
حسین آمد، نشست روبه رویش
گفت: "آزادت می کنم بری".
به من گفت: "بهش بگو".
ترجمه کردم. باورش نمیشد
حسین گفت: "بگو بره خرمشهر، به دوستاش بگه راه فراری نیست؛ تسلیم بشن. بگه کاری باهاشون نداریم، اذیتشون نمی کنیم ."
خودش بلند شد دست های او را باز کرد.
🔸 افسر عراقی می آمد؛
پشت سرش هم، هزار هزار عراقی با زیر پیراهن های سفید که بالای سرشان تکان می داند.
📚 برگرفته از کتاب «خـرازی»
جلد هفتم از مجموعه کتاب یاران
#شهید_حسین_خرازی
🌹قال السّجاد علیه السلام : حمدا نسعدبه فی السّعداء من اولیائه و نصیر به فی نظم الشّهداء بسیوف اعدائه.
♦️حضرت امام سجاد علیه السلام فرمود :سپاس خدای را، سپاسی که بدان در زمره اولیاء نیکبختی قرار گیریم و بواسطه آن در ردیف شهیدان با شمشیر دشمنانش در آئیم.
📚صحیفه سجّادیه، ج41، دعاء1
🌹 قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
من طلب الشّهاده صادقا اعطیها و لولم تصبه.
♦️پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود :هر کس از روی صدق شهادت را طلب کند، خداوند به او ((ثواب)) آن را عطا خواهد کرد، هر چند به شهادت نرسد.
📚کنز المعال، ج4، ص421، حدیث11210
🌹قال امیر المومنین علیه السلام :انّ الله کتب القتل علی قوم و الموت علی آخرین و کلّ آتیه منیّته کما کتب الله له فطوبی للمجاهدین فی سبیل الله و المقتولین فی طاعته.
♦️حضرت امام علی علیه السلام فرمود :خداوند برای گروهی کشته شدن و برای گروهی دیگر مرگ را مقرّر نموده و هر کدام به اجل معین خود آنسان که او مقدّر کرده است می رسند، پس خوشا به حال مجاهدان راه خدا و کشتگان راه اطاعت او.
📚نهج السعاده، ج2، ص107
🌹انّ علیّ ابن الحسین علیه السلام کان یقول : قال رسول الله صلی الله علیه و آله :ما من قطره احبّ الی الله عزّوجلّ من قطره دمٍ فی سبیل الله.
♦️امام زین العابدین علیه السلام پیوسته از قول رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمود:هیچ قطره ای در نزد خداوند دوست داشتنی تر از قطره خونی که در راه خدا ریخته می شود نیست.
📚وسائل الشیعه، ج11، ص8، حدیث11
🌹امام صادق(علیه السلام) درباره شدت فتنههای زمان غیبت میفرماید:
♦️وَ اللَّهِ لَتُمَحَّصُنَّ وَ اللَّهِ لَتُمَیَّزُنَّ وَ اللَّهِ لَتُغَرْبَلُنَّ حَتَّى لَا یَبْقَى مِنْکُمْ إِلَّا الْأَنْدَر ؛
♦️به خدا سوگند شما خالص می شوید؛ به خدا سوگند شما از یکدیگر جدا میشوید؛ به خدا سوگند شما غربال خواهید شد؛ تا اینکه از شما شیعیان باقی نمیماند جز گروه بسیار کم و نادر .
♦️در این روایت شریفه امام علیه السلام هشدار میدهد که خداوند شیعیان را در زمان غیبت دچار آزمایش بسیار سختی خواهد کرد و بسیاری از اشخاصی که منتسب به شیعه هستند غربال میشوند و خالص میشوند و از این میان گروه بسیار اندکی از شیعیان باقی میمانند.
📚 بحارالانوار؛ جلد۵، صفحه۲۱۶
🔴 حملات موشکی رژیم صدام به شهر قهرمان پرور دزفول
♦️رژیم بعث عراق، با هربار ناکامی در جبهه های جنگ و رویارویی با رزمندگان جان برکف اسلام، برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران، به بمباران مناطق مسکونی ایران اقدام می نمود و در همان حال، خود را صلح طلب عنوان می کرد. در ادامه این حملات وحشیانه، شهر دزفول نیز هدف حمله موشکی بی رحمانه رژیم خونخوار بعث عراق قرار می گرفت.اگرچه قبل از این جنایت نیز، هواپیماهای عراقی بارها شهرهای ایران را بمباران کرده و ساکنان غیرنظامی آنها را به خاک و خون کشیده بودند، اما حمله به دزفول، اولین حمله گسترده عراق به مناطق مسکونی به وسیله موشک های زمین به زمین بود. همچنین دزفول در زمان جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران بارها مورد اصابت موشک های دشمن قرار گرفت و همچنین رشادت ها و از خودگذشتگی های این ملت غیور و همچنین اهداء شهدای فراوان این شهر موجب شد تا امام خمینی(ره) در مورد این شهر فرمودند : "دزفول دین خود را به اسلام ادا کرد". ویرانی های ناشی از جنگ تحمیلی اکثرا در سال های بعد از ترمیم شده است ولی هنوز آثاری از آن دوره برجای مانده است. مقاومت های ملت غیور این مرز و بوم موجب تا دزفول در این دوره به شهر استقامت معروف گردد. گرمای هوا در تا بستان گاهی تا 45 درجه هم می رسد و این گرما و رطوبت نسبتا زیاد هوا شرایط سختی را در تابستان برای ساکنین ایجاد می کند. آنها برای مقابله با این مشکل در بافت خانه ها و شهر خود راهکار های بسیار جالبی را ابداع کرده اند. یکی از این تدابیر ایجاد فضاهایی در خانه ها به اسم «شبستان » و « شوادان » است. مردم در طول جنگ از این شبستانها به عنوان پناهگاه استفاده می کردند.
♦️این شهر زیبا بارها مورد حملات شدید هوایی وموشکی بعثیان حاکم بر عراق قرار گرفت و بسیاری از مردمان این شهر شهید پرور که به شهر مقاومت معروف بود در خاک وخون غلطیدند. بیش از یکصد و پنجاه موشک به دزفول اصابت کرد و پس از این تاریخ به دلیل اصابت موشکهای فراوان ، دزفول به « بلد الصواریخ» - شهر موشکها - معروف گردید. هم اکنون وقتی دزفول را می بینی شهری که امروز اینقدر آرام و سرشار از زندگی است باور نمی کنی روزی بر اثر بمباران و موشکباران بعثیها در حال نابودی بوده است.
✅ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#دزفول_نماد_مقاومت»
روز پنجشنبه، ١۴٠٢/٠٣/٠۴
✍️ مناسبت روز: #چهارم_خرداد، سالروز مقاومت مردم قهرمان دزفول در برابر حملات وحشیانه بعثیهای عراق در زمان دفاع مقدس است که موجب شد این تاریخ به نام «#روز_ملی_مقاومت_و_پایداری» در تقویم رسمی کشور ثبت و «#دزفول» به عنوان «#پایتخت_مقاومت_ایران» نامگذاری شود؛ لذا ضمن گرامیداشت این روز بزرگ و با سلام و صلوات به روح پرفتوح شهدای این شهر قهرمانپرور، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
♦️ مردم سلحشور دزفول در مدت هشت سال دفاع مقدس با وجود اصابت موشکهای بیشمار بر پیکره شهرشان، نه تنها آن را ترک نکردند، بلکه هر روز، بخشهای تخریب شده را مجدداً بازسازی میکردند تا جایی که اراده رژیم بعثی عراق، برای خالی کردن این شهر مهم، و ویران کردن آن، به یکی از آرزوهای دست نیافتنی مبدل شد؛
♦️مردم شهیدپرور دزفول در تمامی دوران جنگ تحمیلی، نه تنها فرار نکردند و در برابر حملههای وحشیانه و موج تبلیغی و تهدیدات گسترده رژیم بعث عراق و بلندگوهای شبانهروزی منافقین و حامیان آنان ایستادگی نمودند، بلکه هر هفته نماز وحدت آفرين جمعه این شهر را به امامت حضرت آیتالله قاضی (ره) باشکوهتر از گذشته برگزار نمودند؛
♦️برای درک شجاعت مردم دزفول، همین بس که بدانیم در دوران دفاع مقدس، علاوه بر هزاران خمپاره، بیش از ۱۷۶ موشک زمین به زمین، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما به این شهر اصابت کرد و بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری تخریب شد؛
♦️همچنین دشمن بعثی عراق، ۲ لشکر از ۶ لشکر اصلی خود را، مأمور فتح دزفول کرده بود تا بتواند با استفاده از موقعیت استراتژیک این شهر، خوزستان را دور زده و درنهایت این استان سوق الجیشی و نفتخیز ایران را به تصرف خود درآورد؛ لذا اگر مقاومت قهرمانانه مردم غیور دزفول نبود، چهبسا خوزستان سقوط کرده و جنگ تحمیلی، سرانجام دیگری پیدا میکرد؛
♦️اما مردم دلیر دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۱۰ شهید به اسلام و انقلاب، همچون کوهی استوار و سرافراز ایستادند و به نماد مقاومت و پایداری ایران اسلامی تبدیل شدند؛
♦️بر همین اساس هيأت دولت وقت، به پاس مقاومت عزتمندانه مردم این شهر پهلوانپرور، دزفول را به عنوان «پایتخت مقاومت ایران اسلامی» معرفی نمودند؛
♦️حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی نیز در پنجم اردیبهشت سال ١٣۶٢ در پیامی به مردم شریف دزفول فرمودند: «شما دزفولیها امتحان خود را دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دِین خود را به اسلام و انقلاب ادا کردید...»
♦️ همچنین حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) نیز در اسفند ماه سال ١٣٧۵ در جمع مردم غیور این شهر فرمودند: «مردم دزفول یکی از بهترین امتحانهای دوران انقلاب و جنگ تحمیلی را در تاریخ به یادگار گذاشتند و قهرمانی ماندگاری را (از خود) به ثبت رساندند و این اثر شگفتآور، نتیجه رسوخ و نفوذ ایمان انقلابی تا اعماق روح و جان این مردم است...»
✍️ در پایان سخن امروز، در برابر شجاعت، استقامت و پایداری مردم ایثارگر، شهیدپرور و قهرمان دزفول، سر تعظیم فرود آورده و علاوه بر تبریک و گرامیداشت «روز دزفول» به عنوان نماد مقاومت و پایداری، بهترین پاداشها در دنیا و آخرت را برای آنان، از خداوند متعال مسئلت مینمائیم؛ چنانچه امام صادق(ع) فرمودند: «هرگاه مؤمنان به بلایی و مشکلی گرفتار شوند و در این راه استقامت و پایداری نمایند، پاداشی همچون پاداش هزار شهید به آنها داده میشود» (اصولکافی، ج٢، ص٩٢)
🔻وقتی همهپرسی، نقطۀ پایان نمیسازد:
در نقد شنیدن «صدای مردم» از دریچۀ «همهپرسی»
۱. رهبر انقلاب از «شنیدن حرف مردم» استقبال میکند اما میگوید این دغدغه، «سازوکار» دارد؛ این سازوکار، «انتخابات» است. «طبیعیترین» و «مطمئنترین» مسیر برای شناختن نظر مردم، انتخابات است. نظام جمهوری اسلامی نیز سرنوشت «بخش عمدۀ نهادها»ی خویش را به عرصۀ انتخابات «واگذار» کرده است و این مردم هستند که به صورت «مستقیم»، دو قوّۀ اصلی آن را تعیین میکنند. بنابراین، دعوت نظام به شنیدن نظر مردم، «تحصیل حاصل» است؛ چراکه «خودِ نظام» در طول دهههای گذشته، همواره بر اساس آخرین نظرها و خواستههای مستقیم مردم، بازتولید و بازتعریف شده است.
۲. دیگر اینکه هر نظام سیاسی، مجموعهای از «خطوط قرمز» دارد که در حکم «هویّت» او هستند و ذات و حقیقتش را تشکیل میدهند. این خطوط قرمز، «سلیقهای» و «شخصی» نیستند، بلکه در «قانون اساسی» به آنها تصریح شده است یا از مصداقهای اصول قانونی اساسی هستند. البتّه حتّی در خود قانون اساسی نیز همۀ اصول، همرتبه نیستند، بلکه بعضی از اصول، همواره «ثابت» هستند و به رأیگذاشتنشان به معنی زدودن ذاتیّات نظام و عبور خاموش از آن و استحالهاش هستند. اینچنین اصولی و لوازم و نتایجشان و یا مصادیق و نمونههای عینیشان، «یک بار برای همیشه» انتخاب میشوند و فقط در صورت «تغییر نظام سیاسی»، جابجا میشوند. بنابراین سازوکار دگرگونساختنشان، «انقلاب» است نه «همهپرسی».
۳. نکتۀ دیگر اینکه بسیاری از مسألهها را همۀ مردم نمیتوانند «تحلیل» کنند؛ چون یا «بسیار تخصصی» هستند و یا «لایههای پیچیده و متعدّد»ی دارند، چنانکه حتّی در میان صاحبنظران نیز دربارۀ آنها اختلافنظر وجود دارد. در اینجا، ارجاعدادن مسأله به همهپرسی، «اختلاف» را برطرف میکند امّا به طور ضروری، موجب «انتخاب گزینۀ بهتر» نمیشود؛ چون تودۀ مردم از جنبهها و اضلاع مسأله، اطّلاع ندارند و بر اساس دلخواه خویش یا دسترسیهای ارتباطیِ خویش تصمیم میگیرند. روشن است که باید مسأله را در مجرای «کار کارشناسی» و «اجماع نخبگانی» حل کرد و کوشید به هر اندازه که میتوان «اهل نظر» را به یکدیگر نزدیک کرد. از متن این «توافق خبرگی» در سطح بالا، «همراهی اجتماعی» نیز برخواهد خواست. پس اینکه تودۀ مردم، «امکان تحلیلِ» اینچنین مسألههایی را ندارند، سخن عجیب و تحقیرآمیزی نیست و خودِ مردم نیز بر همین اساس، به عرصۀ انتخابات پا میگذارند تا آنانی را که خبره و نخبه هستند و از عهدۀ حل مسألههای تخصصی برمیآیند را انتخاب کنند. برداشتن این واسطه و «تودهایسازی تصمیمگیری دربارۀ مسألههای تخصصی»، خدمت به منافع ملّی نیست.
۴. ما در «شرایط طبیعی» به سر نمیبریم که ذهنیّت جمعیمان، «آسوده» و «بینوسان» باشد و در آن «دستکاریهای بیرونی» نباشد. دشمن تلاش میکند با «تصرّف شناختی» و «بازی روایتی»، حقّ و باطل و صدق و کذب را جابجا نماید تا شاید مردم را در مقابل نظام قرار بدهد. در چنین وضعی، روشن است که بهطور ضروری، «سخن حقّ» غالب نمیشود و فضای اجتماعی، درگیر «مباحثۀ عقلانی» نمیگردد و «قوّت استدلالها»، ملاک داوری قرار نمیگیرد، بلکه برندۀ این بازی، نیروها و جریانهایی خواهند بود که بیش از دیگران، روایت میسازند و ذهن مردم را به تسخیر قدرت بازیگری خود درمیآورند. گذشته از این، شکاف تصنّعی از «حاکمیّت» به «جامعه» نیز انتقال مییابد و جامعه نیز در ورطۀ «تضاد» و «کشمکش» گرفتار میشود، درحالیکه غرض از همهپرسی، مشارکتدادن به مردم برای دور افتادن از منازعه بود. همهپرسی در اینچنین موقعیّتی، نهتنها گرهگشا نیست، بلکه هر نتیجهای را به یک «اختلاف تازه» تبدیل میکنند و بهتدریج، «شکافهای متقاطع» میآفریند و جامعه را از درون، پارهپاره میکند. از متن این همهپرسی، «زنجیرهای از همهپرسیها» بر خواهد خواست که پایانشان جز تضعیف اقتدار حاکمیّت و تولید تنش ریشهدار در عمق جامعه نیست.
۵. اگر آیتالله خامنهای، در برابر نظر مردم باشد و یا به نظر مردم، بها و اعتبار ندهد، تنها با «همهپرسی» مخالفت نمیکند، بلکه اساس «انتخابات» را برمیچیند یا دستکم آن را محدود و اقلّی میکند، نه اینکه اینقدر بر آن اصرار بورزد و در امتدادش، «نظریۀ مردمسالاری دینی» را مطرح کند. آنکه خوی دیکتاتوری دارد، هیچ «مجرا» و «بستر»ی برای اظهارنظر مردم باقی نمیگذارد و میکوشد به مردم تلقین کند که «حقّ گفتن» ندارند، درحالیکه رویکرد ایشان از آغاز تاکنون، «مردمیسازی دولت» و «مشارکت حداکثری» بوده است. ازاینرو، باید انصاف داد که نظر منفی ایشان در شرایط کنونی دربارۀ همهپرسی، نه به معنی تعارض با مردم است و نه به معنی ناچیزانگاشتن فهم مردم.
مرزهای مردم سالاری دینی با مردم سالاری لیبرالیسم (قسمت هفتم)
باگرامیداشت حماسه بزرگ فتح خرمشهر ویادوخاطره همه شهیدان سرافراز، بویژه سردارقهرمان وحماسه ساز شهید قجه ای و تمامی رزمندگان فداکار این پیروزی معجزه آسا درحالیکه چهل سال ازآن پیروزی بزرگ ملت ایران در عرصه دفاع مقدس وشکست متجاوزان در تجاوز نظامی به مرزهای کشورمان میگذرد، اما دشمنان داخلی وخارجی نظام ازپاننشسته ودر عرصه های سیاسی، اقتصادی وفرهنگی به تهاجم سنگین خود ادامه داده وبدان دل بسته اند . سقوط خرمشهر در نتیجه خیانت لیبرال ها وبنی صدر صورت گرفت. قبل ازآن نیزاگربیداری وهدایت امام نبود هیئت صلح وحسن نیت دولت موقت لیبرال بازرگان، کردستان رابه تجزیه طلبان واگذار کرده بود.امروز نیز جماعت لیبرال غربگرا دست ازخیانت وهم صدایی بادشمنان برنداشته اند .
ازسال ها پیش کسانیکه از فقدان سرمایه اجتماعی رنج میبرند هرازچندگاهی بازیرسوال بردن ارکان نظام تلاش میکنند به عرصه سیاسی کشور وکرسی های قدرت وحاکمیت سیاسی بازگردند. یکی از شگردهای این ورشکستگان سیاسی طرح موضوع رفراندوم است تا به زعم خود میزان اعتمادمردم به نظام را به چالش کشیده وحمایت اجانب را بسوی خود جلب کنند. خیانت جماعت غربزده و مرعوب منحصر به سال های بعد از پیروزی اتقلاب اسلامی نیست، در نهضت مشروطیت علمای شیعه حرکت ضد استبدادی وعدالتخواهی را آغاز کردندکه با توطئه همین جماعت لیبرال غربگرا سر ازدیگ پلوی سفارت انگلیس درآورد وتبدیل به مشروطه خواهی شد و در نتیجه اختلاف بین علما شیخ فضل الله نوری غریبانه بالای دار رفت، بهبهانی را ترور کردند، طباطبایی منزوی شد واین حرکت مردمی رامصادره کردند وسرانجام به دیکتاتوری رضاخان انجامید.
در نهضت ملی نفت نیز باز همین جماعت لیبرال غربگرا بااستفاده از نفوذکلام وجایگاه مرجعیت شیعه وشخصیتی مانند آیت الله کاشانی و فدائیان اسلام نفت را ملی کردند، اما هنگامیکه به اریکه قدرت نشستند نواب صفوی را زندان وآیت الله کاشانی را خانه نشین کردند واین رویه خیانت بار همچنان ادامه دارد. کسانیکه مساله رفراندوم را هر از چندی به رخ نظام میکشند هدفشان چیست و چه موضوعاتی را نشانه گذاری کرده اند؟!
برخی ازموضوعاتی که برای برگزاری همه پرسی مطرح کرده اند عبارتند از:
الف )اصل نظام وحاکمیت سیاسی کشور
ب)مذاکره وبرقرای رابطه با آمریکا
ج)اصل ولایت فقیه واختیارات رهبری
د)حذف شورای نگهبان قانون اساسی ویاتبدیل ان به یک نها دغیرموثر
ه)پرونده هسته ای وبرجام
و)حجاب اختیاری زنان و ....
در همین رابطه چندسوال مطرح میشود،
اولا-چرا خواسته های آنان بی کم وکاست باموارد مورد درخواست استکبار جهانی واسرائیل مطابقت دارد؟! مگراین موضوعات همان موارد مورد نظر آمریکا واسرائیل نیست ؟!
گاهی نمیتوان بین بیانیه های حزبی و محتویات روزنامه های لیبرال های موسوم به اصلاح طلب وبیانیه های وزارت خارجه آمریکا تفاوتی قائل شد.
ثانیا:در کدام کشور انتخابات بدون ضابطه و بدون نظارت برگزار میشود و در کدام کشور جهان سراغ دارید که موجودیت خود و نوع نظام را به رای گذاشته باشند آیا در کشوری مانند آمریکا( که قبله آمال جماعت غرب باور است) در طول ۲۵۰ سالی که از تشکیل ایالات متحده میگذرد، حتی برای یک بار قانون اساسی و موجودیت خود را به رای عمومی گذاشته است ؟ آیا در انگلستان نظام سلطنتی فرسوده و ارتجاعی را یکبار هم به رای عمومی گذاشته اند؟! وآیا مردم راجع به تمام مسائل کشورشان اعلام نظر نموده ورفراندوم برگزار میکنند؟!
ثالثا: کسانی امروز موضوع رفراندوم را مطرح می کنند وژست اپوزسیون بخود گرفته اند که سالها بر کرسی های قدرت نظام تکیه زده اند و الان باید پاسخگوی عملکردشان باشند این آقایان چرا در زمان حضور در مناصب خود از این ادعاهانداشتند اوازراهکارهای قانونی اقدام نکردند؟!
رابعا: به چه دلیل رفراندوم راابزار باج خواهی قرارداده اند، آیا در کشور بن بست یامشکل لاینحل وابهامی وجود دارد؟
و یاحالا که دستشان از قدرت کوتاه شده و میدانند با عملکرد غلط و مواضع دشمن پسندو
اپوزیسیونی در حاکمیت جایی ندارند و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت میشوند برای
تحریک جامعه و ایجاد فتنه جدید زبان باز کرده اند؟!
در اصول ۵۹ و ۱۷۷ قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی ، به مسئله رفراندوم و همه پرسی پرداخته و ساز و کارانجام آن را مشخص کرده که بدبن ترتیب است :برگزاری همه پرسی باید به تصویب "دوسوم نمایندگان مجلس شورای " اسلامی و "تایید شورای نگهبان قانون اساسی" برسدتاقابلیت اجرائی داشته باشد ودر صورت لزوم از طریق سازوکار پیش بینی شده در قانون اساسی نظام ازبرگزاری رفراندوم واهمه ای ندارد اما اجازه تکرار خیانت ومصادره انقلاب را به قدرت طلبان غربگرا ونوکران کدخدای جهانی نخواهیم دادو مشروطیت تکرارنمی شود.(ادامه دارد)
↔️ ادامه بسته صد و چهل و هشتم قرآنی
📖 پیام سه
نکات تفسیری سوره مبارکه «انعام» صفحه ۱۴۸ قرآن مجید [۱]
✨🌸✧🌸🌸✧🌸✨
1️⃣ بیم و امید، در کنار هم کارساز است.
«ذُو رَحْمَةٍ، بَأْسُهُ»
🌸✨
2️⃣ درهای رحمت الهی حتّی به روی مخالفان هم بسته نیست.
«فَإِنْ کَذَّبُوکَ فَقُلْ رَبُّکُمْ ذُو رَحْمَةٍ»
✨🌸
3️⃣ رحمت خداوند، پیش از قهر اوست.
« ذُو رَحْمَةٍ... بَأْسُهُ»
🌸✨
4️⃣ بدتر از گناه، توجیه آن است. مشرکان، شرک خود را توجیه کرده و آن را مشیّت الهی میدانستند. «لَوْ شٰاءَ اللّٰهُ مٰا أَشْرَکْنٰا» (جبرگرایی، بهانه ای است برای فرار از مسئولیّت)
✨🌸
5️⃣ عقیده به جبر، از توجیهات بی اساس منحرفان است.
«لَوْ شٰاءَ اللّٰهُ مٰا أَشْرَکْنٰا»
شیطان هم که رهبر منحرفان است؛ گمراهی خود را به خدا نسبت داد و چنین گفت:
«رَبِّ بِمٰا أَغْوَیْتَنِی»
🌸✨
6️⃣ آنان که به بهانه سرنوشت، از مسئولیّت میگریزند؛ منتظر چشیدن قهر خدا باشند.
«ذٰاقُوا بَأْسَنٰا»
✨🌸
7️⃣ در روایات آمده که خداوند در قیامت به انسان میفرماید:
راه حقّ را میدانستی یا نمیدانستی؟
اگر بگوید: میدانستم،
میپرسد: چرا عمل نکردی؟
و اگر بگوید: نمیدانستم،
میپرسد: چرا در پی یاد گرفتن نبودی؛ این است «حجّت بالغه» خدا بر مردم.
🌸✨
8️⃣ تنها خداست که حجت بالغه دارد و همهی ما در پاسخ او عاجز و تهیدست و مقصّریم.
«فَلِلّٰهِ الْحُجَّةُ»
✨🌸
9️⃣ مشیّت خداوند، بر هدایت آزادانه و ارادی انسان و آزادی و اختیار اوست.
«فَلَوْ شٰاءَ لَهَدٰاکُمْ»
🌸✨
🔟 مواظب باشیم شرایط و جوّ اجتماع، ما را به اشتباه نیافکند.
«فَإِنْ شَهِدُوا فَلاٰ تَشْهَدْ مَعَهُمْ» (تصدیق کردن و همگام شدن با گواهان ناحق حرام است)
✨🌸
1️⃣1️⃣ هر گواهی و شهادتی، اعتبار ندارد.
«فَإِنْ شَهِدُوا فَلاٰ تَشْهَدْ مَعَهُمْ»
🌸✨
2️⃣1️⃣ ممنوعیّت منکرات، جهت تکامل و تربیت انسان است.
«حَرَّمَ رَبُّکُمْ»
✨🌸
3️⃣1️⃣ بعد از یکتاپرستی، احسان به والدین آمده است.
«بِالْوٰالِدَیْنِ إِحْسٰاناً»
🌸✨
4️⃣1️⃣ فرزندکشی و سقط جنین از ترس فقر، عملی جاهلانه است؛ اگر خدا ضامن روزی است؛ چه ترسی از فقر؟
«نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ»
✨🌸
5️⃣1️⃣ برخی گناهان چنان خطرناک است که نزدیک آنها هم نباید رفت.
«لاٰ تَقْرَبُوا»
🌸✨
6️⃣1️⃣ دستورات الهی، مطابق عقل یا زمینه شکوفایی آن است.
«لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ»
پاورقی ________________
۱. تفسیر نور، تالیف استاد محسن قرائتی
✨🌸✧🌸🌸✧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ چرا اسم برف در قرآن نیومده،؟
احتمالا: قرآن را خود پیامبر نوشته؛
⛔️چون در عربستان برف نمیومده؛ برف ندیده که در قرآن بیاره ؟
12.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آب در افغانستان سربالا میرود!
🔹آبی که قرار بود از هیرمند به سیستان و بلوچستان برسد، حالا در افغانستان سربالا میرود. اما ماجرا همیشه همینجور نخواهد ماند. آب بالاخره راه خودش را پیدا میکند.
🔸حقابهٔ هیرمند از ۱۵۰ سال پیش، محل مناقشهٔ ایران و افغانستان بوده. توافقهایی که تنها روی کاغذ ماندهاند. حالا چند سالی است با سدسازی افغانستان، تنها منبع آب شرق ایران تقریباً قطع شده. مسئلهای که هم مردم را عصبانی کرده هم مسئولان را. چه شد که اینگونه شد؟
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوند
17.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 نحوه عملکرد موشک راهبردی جدید خرمشهر۴ (خیبر)
✅ چهار ناظر حاضر بر زندگی انسان :
✍ هر لحظه و هر زمان چهار دوربین زنده در حال فیلمبرداری از زندگی ما هستند که قرار است در روز قیامت تمام زندگی ما را به نمایش بگذارند😔
❶⇦ ناظر اول〖خــدای متعال〗 است.
أ لَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَری؛
آیا انسان نمیداند که خدا او را نگاه میکند؟
📚سوره مبارکه علق آیه ۱۴
❷⇦ ناظر دوم〖ملائکه مقرَّب الهی〗 هستند؛
خدای متعال در #قرآن_کریم میفرماید :
ما یَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَیْهِ رَقیبٌ عَتید؛
از شما حرکتی سر نمیزند مگر اینکه مأمور در حال نوشتن آن هست.
📚 سوره مبارکه قاف آیه ۱۸
❸⇦ سومین ناظر〖زمین〗 است.
خداوند کریم در قران کریم میفرماید :
یوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها؛
در آنروز زمین هرچیزی که دیده را بیان میکند.
📚سوره مبارکه زلزال آیه ۴
❹⇦چهارمین ناظر〖اعضاء و جوارح خود ما〗
الله جلجلاله میفرماید :
تکَلِّمُنا أَیْدِیهِمْ وَ تَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِما کانُوا یَکْسِبُونَ
در آنروز دستها و پاها شهادت میدهند که چه کاری کردهاند.
📚 سوره مبارکه یس آیه ۶۵
💠چند مسئول داریم، اینگونه باشد؟
هرکس به اتاقش مےآمد از پشت میز بلند مےشد و درجلو فرد می نشست و کارهایشان را انجـام می داد.
یک روز از او پرسیـدم کہ چرا پشت میز کارهایش را انجام نمےدهد؟
با لبخنــد همیشگے اش گفت :
برادر من ! میز ریاست یک حال و هوای خاصے دارد که آدم را می گیرد. پشت آن میز من رئیسم و مخاطبم ارباب رجوع هستن،
من مےآیم این طرف و کنار مردم مےنشینم تا توی آن حال و هوای خاص با آنها برخورد نکنم، این طرف میز من برادر مردم هستم و مثل یک برادر به مشکلاتشان رسیدگی مےکنم...
پ.ن؛
چقدر فاصله گرفتند برخی مسؤلین
از این روحیه اخلاص و تواضع...
#شهید_سردار_محمد_بروجردی
#سالروز_شهادت
هدف وسیله را توجیه نمیکند
کارها باید درست پیش رود
حواس تان باشد
خلافِ قانون و اسلام
کاری انجام نشود.
#مسیح_کردستان