بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
»»» آیه ی روز :
******
وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ
قمر - ١٧
ما قرآن را برای تذکّر آسان ساختیم؛ آیا کسی هست که متذکّر شود؟!
******
نکته ها:
قرآن از ابعاد گوناگونى آسان است، از جهتِ لفظ كه تلاوت آن را آسان و در عین حال زیبا كرده است؛ محتوى كه شامل داستان و مثال هاى بسیارى است و همچنین مطابقت با فطرت بشرى كه پذیرش مطالب آن را آسان مى كند.
این آیه در این سوره، چهار بار تكرار شده است: در آیات 17، 22، 32 و 40.
با این كه قرآن آسان است، «یسّرنا القرآن» ولى مشابه آن را نمى توان آورد، گرچه همه آفرینش دست به دست هم دهند. «لئن اجتمعت الانس والجن...»(9)
-----
9) اسراء، 88 .
******
پیام ها:
- وظیفه هدایتگران، آسان گوئى است. «یسّرنا»
- قرآن، آسان است ولى سست نیست. (در چند آیه قبل خواندیم كه آیات قرآن «حكمة بالغة»، یعنى سخنان محكم و استوار است.) «یسّرنا القرآن»
- رسالت قرآن بیدارگرى است. «القرآن للذكر»
- هر چه آسان تر بگوییم، مخاطب بیشترى خواهیم داشت. «یسّرنا... فهل من مدّكر»
- هم نسبت به آیات تكوینى باید متذكّر شد «تركناها آیة فهل من مدّكر» و هم نسبت به آیات تشریعى. «یسّرنا القرآن للذكر فهل من مُدّكر»
- هر كسى لیاقت بهره گیرى از قرآن را ندارد، بهره گرفتن مخصوص اهل ذكر است نه اهل غفلت. «فهل من مُدّكر»
- همیشه وجود زمینه ى مناسب، شرط پذیرش نیست. گاهى همه ى شرایط فراهم است ولى انسان به خاطر لجاجت و هوى پرستى متذكّر نمى شود. «فهل من مُدّكر»
🍀🌺🌻💐🌻🌺🍀
سپاس وافره؛
درس اخلاق.......؛
شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
باب المراد ؛ اماممحمد تقی ؛ امام جواد الائمه"ع" :
سه نیاز اساسی مومن
🌸 الْمُؤمِنُ يَحْتاجُ إلى ثَلاثِ خِصالٍ:
🌷 تَوْفيقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ،
🌷 وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ،
🌷 وَقَبُولٍ مِمَّنْ يَنْصَحُهُ.
🌸 مؤمن محتاج به سه خصلت است:
🌷 توفيق از طرف خداوند متعال،
🌷 واعظى از درون خود،
🌷 قبول و پذيرش نصيحت كسى كه او را نصيحت نمايد.
منبع : 👇
(کتاب شریف بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۵۸)
🍃🌺🌸💐🌸🌺🍃
#درس_اخلاق_ن_ع
#مسئولین_ازشهداءشرم_کنید
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَوَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ
🔴🔴تذکر تلویحی رهبری به قالیباف🔴🔴
🔷تصمیمگیران در مسائل #اقتصادی مانند #تورم،#تولید و #ارز و #مسائل_فرهنگی از جمله #حجاب، در تصمیمات خود فقط به منافع ملت ایران و جمهوری اسلامی توجه کنند و به هیچوجه منافع آمریکا و صهیونیستها را ملاحظه نکنند؛ زیرا آنها از بن دندان با ملت ما و جمهوری اسلامی دشمنند و آرزویشان ویرانی ایران است
۱۴۰۳/۱۰/۱۹بیانات رهبری دیدار باقمی ها
.
🇮🇷سپاه تهران:
خبر روزنامهٔ شرق به نقل از سردار حسنزاده کذب و ساختگی است.
🔹در پی انتشار خبر کذب و کاملا ساختگی از سوی روزنامه شرق و طرح ادعای «ثبت نام ۲۷ هزارتبعه افغانی برای شرکت در رزمایش» به نقل از فرمانده سپاه تهرانبزرگ، روابطعمومی این سپاه، ضمن تاکید بر ساختگیبودن این نقل قول، مطلب زیر را منتشر کرد:
🔹انتشار یک خبر ساختگی، عجیب و مشکوک به نقل از سردار حسنزاده از سوی روزنامه شرق پس از استیصال رسانههای معاند خارجی از استقبال مردم و رسانهها از برگزاری رزمایش ۱۱۰ هزار نفری پایتخت، یک اتفاق نادر و کم سابقه درباره نیروهای نظامی و اقتدار دفاعی کشور است.
🔹در شرایطی که حضور ۱۱۰ هزار نیروی بسیجی مردمی سازمان یافته از اقشار مختلف، مومن و پای کار با دریایی از کمک های مومنانه، پیام آرامش و امنیت برای داخل و آمادگی دشمنشکن مقابل دشمن خارجی را مخابره می کند، یک رسانه رسمی با داستان سرایی از قول فرمانده سپاه تهرانبزرگ، مدعی ثبت نام اتباع بیگانه برای شرکت در رزمایش راهیان قدس می شود!
🔹برخی در داخل با تولید اخبار جعلی، خط دشمن برای تضعیف رزمایش مهم، وحدتآفرین و دشمنشکن «راهیان قدس» را دنبال میکنند.
🔹روابطعمومی سپاه محمد رسولالله(ص) ضمن تاکید مجدد بر کذب بودن خبر روزنامه شرق، ناظر به این اقدام غیرحرفهای که احتمالا با هدف تضعیف نیروهای مسلح به ویژه بسیج مردمی انجام شده است، موضوع را از مراجع قضایی و قانونی پیگیری خواهد کرد.
🍃🌸💐🌼💐🌸🍃
سلام و تبریک ویژه ولادت امام جواد علیه السلام🙏💐🌸
معجزه ای مستند از امام نهم ؛ باب المراد ؛ اماممحمدتقی علیه السلام
🔆ادّعائى بزرگ از كودكى 25 ماهه
طبق آنچه محدّثين و مورّخين ثبت كرده اند:
حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد عليه السلام موهاى سرش كوتاه و فِر خورده شده و چهره مباركش نمكين بود، كه تقريبا از اين جهت مقدارى شبيه افراد سياه پوست به نظر مى رسيد.
به همين جهت ، اشخاص منافق و فرصت طلب كه هر لحظه دنبال سوژه اى هستند تا بتوانند ضربه خويش را وارد سازند.
لذا در نَسَب حضرت تشكيك به وجود آوردند و گفتند: اين فرزند امام علىّ بن موسى الرّضا عليهما السلام نيست .
به قدرى اين شايعه و تهمت در افكار عدّه اى اثر گذاشت كه مجبور شدند حضرت جواد عليه السلام را كه بيش از حدود 25 ماه از عمر مباركش سپرى نگشته بود، بردارند و نزد افراد قيافه شناس و نسب شناس آورند تا موضوع براى همگان روشن و ثابت شود كه اين كودك از چه خانواده اى است .
همين كه آن كودك معصوم را نزد قيافه شناسان - كه در جمع عدّه اى از اشخاص مختلف بودند - بردند، ناگاه همگى آن نسب شناسان از عظمت و هيبت آن كودك به سجده افتادند؛ و چون سر از سجده برداشتند، اظهار داشتند:
واى بر شماها! اين ستاره درخشان و اين اختر روشنائى بخش را بر ما عرضه مى داريد؟!
به خداى بزرگ سوگند، اين كودك پاك و منزّه از هر نوع رجس و آلودگى است ، او از خانواده اى پاك و تكامل يافته است ، او در تمام مراحل انتقال در ارحام ، نيز پاك و منزّه قرار گرفته است .
به خدا سوگند، او از ذرّيّه رسول اللّه صلى الله عليه و آله و از فرزندان اميرالمؤ منين ، علىّ بن ابى طالب عليه السلام مى باشد.
برويد و به خداوند سبحان پناه ببريد؛ و از چنين افكار و دسيسه هاى نابخردانه ، توبه نمائيد و در نسب او هيچ گونه شكّ و ترديد نداشته باشيد.
امام محمّد جواد عليه السلام در تمام اين حالات و لحظه ها، حمد و ثناى خداوند متعال را بر زبان جارى مى نمود.
پس از آن كه سخن قيافه شناسان پايان يافت ، حضرت لب به سخن گشود و ضمن خطبه اى طولانى - كه همه افراد را كه از اقشار مختلف بودند، به تعجّب و حيرت وا داشت - اظهار نمود:
شكر و سپاس خداى را، كه ما را از برگزيدگان نور خودش قرار داد؛ و از بين نيكان ، ما را انتخاب نمود؛ و نيز ما را از امانت داران خويش به حساب آورد و حجّت و راهنماى بندگانش قرار داد و... .
بعد از آن فرمود: اى جمعيّت حاضر! همانا من محمّد جواد، پسر علىّ رضا، فرزند موسى كاظم ، فرزند جعفر صادق ، فرزند محمّد باقر، فرزند علىّ زين العابدين ، فرزند حسين شهيد، فرزند اميرالمؤ منين علىّ مرتضى و فاطمه زهراء دختر محمّد مصطفى صلى الله عليه و آله هستم .
آن گاه افزود: مرا بر افراد قيافه شناس عرضه مى دارند؟!
به خداوند يكتا سوگند، من نسبت به نسب هاى همه مردم از خودشان و از ديگران آشناترم ، من به تمام اسرار درونى و علنى اشخاص كاملا آگاه هستم .
و در ادامه ، بعد از بيان مطالبى بسيار مهمّ، اظهار داشت : چنانچه دولت هاى كفر و افراد دنياپرست نمى بودند و بر عليه ما و ديگر مؤ منين شورش نمى كردند، مطالبى را اظهار مى نمودم كه تمام اشخاص در حيرت و تعجّب قرار گيرند.
و سپس دست مبارك خود را بر دهان خويش نهاد و آخرين سخنش چنين بود:
اى محمّد! خاموش باش همچنان كه پدرانت خاموش گشتند و صبر و شكيبائى را پيشه خود قرار بده ؛ و در اظهار حقايق همانند پيامبران اولوالعزم عجله منما، همانا كه مخالفين جزاى گفتار و اعمالشان را خواهند ديد.
منبع : 👇
🔸هداية الكبرى حضينى : ص 296، حيلة الا برار: ج 4، ص 534، ح 2.