تعدادی از فعالان فرهنگی شهر تهران از آماری عجیب و تکان دهنده سخن می گویند. این فعالان رسانه ای و فرهنگی تصمیم میگیرند در چند نقطه تهران با تلویزیون های خانگی تصاویر حملات اسرائیل را برای رهگذران به نمایش بگذارند. در این مواجهه دوستان تهران می گویند به طور میانگین 30% مردم حتی از بمباران بیمارستان هم خبری نداشتند. این آمار بسیار مهم است. حتی اگر بگوییم 10% یا حتی 5%.
اینکه صدا و سیما به خوبی پوشش می دهد و گمان کنیم دیگر تمام افکار عمومی ملت ایران روشن شده است این یک توهم است.
باید قبول کنیم درصدی از جامعه رسانه ملی را دنبال نمی کنند. و منابع دیگری برای رصد اتفاقات جامعه و جهان انتخاب کرده اند. در این وضعیت باید از تمام ظرفیت های ارتباطی استفاده کرد. تبلیغات شهری برای آن دسته از مردم که منابع خبری آن ها رسانه های غربی و سلبریتی ها هستند حیاتی است. ای کاش شهرداری اصفهان اهمیت و ضرورت تبلیغات شهری به خوبی درک کند.
#دیده_بان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک دقیقه و شانزده ثانیه.
فقط هفتاد و شش ثانیه. لطفا این هفتاد و شش ثانیه را تماشا کنید. و دعوت کنید تا دیگران تماشا کنید. اهیمت کار رسانه ای برای نیروهای نظامی چیست؟
این چند ثانیه می تواند از صد ها موشک و صد ها هواپیما قدرتش بیشتر باشد.
باید از قدرت رسانه استفاده کرد. رسانه با کم ترین هزینه کابوس استکبار جهانی خواهد شد و ضربه های جبران ناپذیری را به آمریکا و اسرائیل وارد خواهد کرد.
باید به رسانه عمیقا فکر کرد. رسانه ( تبلیغ ) مهم ترین عملیات جریان حق است.
#دیده_بان
دیدهبان فرهنگ و هنر اصفهان
یک دقیقه و شانزده ثانیه. فقط هفتاد و شش ثانیه. لطفا این هفتاد و شش ثانیه را تماشا کنید. و دعوت کنید
همراهان فرهیخته دیدهبان
سلام علیکم.
از همه شما عزیزان خواهشمندیم از دوستانتان دعوت کنید این مستند چند ثانیه ای را تماشا کنند و با دوستان و خانواده ی محترمتان پیرامون این عملیات رسانه ای گفت و گو کنید.
نظراتتان را برای ما ارسال کنید.
تحلیل های شما و خانواده ی محترم تان را منتشر خواهیم کرد.
با تشکر
تحریریه دیدهبان
تیتر یک روزنامه هممیهن
به نظر شما چرا یک روزنامه در ایران تلاش می کند دوقطبی را در جبهه مقاومت فلسطین مطرح کند.
چرا فلسطین می شود عباس و حماس؟
چرا روزنامه هممیهن برای مخاطب ایرانی از تفرقه یا دوقطبی صحبت می کند؟ آن هم در میان جنگی بی رحمانه و ظلمی بی سابقه.
چرا اصلاح طلبان تحمل اتحاد را ندارند و برای ایشان گفتمان وحدت گفتمان مطلوب نیست؟
لطفا این تیتر را آن هم این روزها ساده نگیرید. یک فرقه شبه سیاسی در ایران از وحدت جهان اسلام علیه استکبار خوشحال نیستند و می دانند این وحدت ناقض خیلی از نظریه های این جریان است. نظریه هایی که تنها راه حل کشور و منطقه را سازش با استکبار میداند؛ و قدرت نمایی جریان مقاومت و وحدت جهان اسلام ناقض اصلی این نظریه است.
بهترین ترفند برای دفاع از نظریه غیر علمی این جریان دمیدن در شیپور تفرقه است. پرداختن به حاشیه و ضریب دادن به موضوعاتی که اصلا مطرح نیست یکی از مهم ترین ترفند های جریان غیر علمی در کشور است.
#دیدهبان
تصویری که روزنامه شرق از ایران می سازد بسیار قابل توجه و تأمل است.
دقیقا یک روز بعد از سیزده آبان ایران را اینگونه نشان می دهد.
شاید با خود بگویید این روز ها چه کسی روزنامه میخواند؟ پس اهمیت ندارد و این جریان رسانه ای تاثیری روی افکار عمومی مردم ایران نخواهد داشت.
این روزنامه را روزنامه نگارانش می نویسند. روزنامه نگاران هر کدام در شبکه های اجتماعی فعالیت جدی دارند. هر کدام دنبال کننده هایی دارند. تعداد زیادی از دنبال کننده های روزنامه نگاران دانشجویان رشته های علوم انسانی هستند. و از زاویه دید این روزنامه نگاران وضعیت ایران را می بینند و تحلیل می کنند.
اما سوال مهم این است: چرا این رسانه ها ایران را اینگونه روایت می کنند؟ روایت ایران خراب چه سود و منفعتی برای این جریان دارد؟
آیا واقعا وضعیت ایران اینگونه است؟ اگر این نیست چه می شود یک رسانه دروغ بگوید؟ چرا تصویر غلطی از ایران برای اذهان عمومی ساخته می شود؟
#دیدهبان
#اندیشکده_تبیین
🖌یادداشت حامد واعظ پور
برداشتی از مباحث مطرح شده در قرارهای گفتگوی اندیشکده تبیین
🔸جمهوری اسلامی با عقلانیت بهتر پذیرفته می شود.
جمهوری اسلامی حکومتی است که پذیرش و تبعیت از آن با عقل راحت تر است. یعنی محاسبه غیر عقلانی باعث می شود که بسیاری از اتفاقات و رفتار ها داخل جمهوری اسلامی معنای صحیحی پیدا نکند.
ما به دنبال جواب این سوال ها هستیم:
- چه محاسباتی باعث می شود که عده ای آن را ویرانه ای بپندارند که به بن بست رسیده و چیزی به فروپاشی اش نمانده؟
- چه می شود که عده ای بر این باورند که ایران جای زندگی نیست و جمهوری اسلامی جز خرابی در این چهل سال دستاوردی نداشته است؟
- و چه می شود که عده ای آن را نزدیک قله می دانند؟
اصلا عقل چیست که باید معیار تشخیص درک و پذیرش این نظام باشد و نمیتوان با معیار های دیگر درستی این نظام را محک زد؟
عقل همان چیزی است که انسان را وادار می کند تا کاری را انجام دهد که به نفع اوست.
اگر از ما پرسیده شود، آیا حاضرید در یک خانه کلنگی که لوله هایش ترک برداشته و دیوارش نم دارد و روشنایی خوبی ندارد زندگی کنید یا در یک خانه شیک و نوساز، عقل به انسان می گوید که خانه دومی را انتخاب کند. چرا که نفع او در انتخاب زیبایی است.
حال اگر از همین عقل پرسیده شود که اگر خانه کلنگی برای خودت باشد ولی آن خانه دومی از آن تو نیست و باید بابتش اجاره پرداخت کند، دوباره همان عقل به انسان می گوید خانه کلنگی را انتخاب کند. چرا که مالکیت به نفع اوست. چون عقل همیشه نفع بیشتر و دائمی تر را می خواهد. عقل چیز عجیبی است که موجودات دیگر از آن بی بهره اند و اگر ادارک داشتند حتما از محاسبات عجیب آن در موقعیت های مختلف شگفت زده می شدند.
🔻 عقل این چنین است و جمهوری اسلامی جز با چنین عقلی قابل پذیرش نیست. یعنی عقلی که نفع زودگذر را بخواهد و یا همه نفع ها را نخواهد و یا فقط نفع شخصی خودش را بخواهد، نمیتواند جمهوری اسلامی را بپذیرد. دیگر چنین عقلی معنای عقل ندارد و به آن نفسانیت می گویند. جمهوری اسلامی نمیتواند با معیار نفسانیت درست محاسبه شود و مشروعیت یابد.
جمهوری اسلامی به جز از مسیر عقلانیت رفتار هایش معنا نمیشود چرا که شاید نتوان بعضی از کمبود ها و خرابی ها را در این کشور برای کسی به جز از راه عقلانیت تشریح کرد.
بسیاری از افراد جامعه که از کاستی ها و کمبود ها در کشور مینالند و آن را با بقیه مقایسه می کنند، اگر برایشان #تبیین شود که عقل کدام را حکم می کند؟ تحمل کمبود ها و کاستی ها به بهای داشتن استقلال و تلاش برای رفع آن یا عدم مالکیت برای این سرزمین و مستعمر بودن آن؟ به حکم عقل، استقلال را انتخاب می کنند.
این رویکرد #تبیینی شیوه خود رهبر انقلاب است. ایشان در مواجهه با سازش یا مقاومت می گویند که هم مقاومت هزینه دارد و هم سازش. ولی هزینه ای که سازش دارد به مراتب بیشتر از مقاومت کردن است.
ایشان در شیوه تبیین خود هزینه های مقاومت را نفی نمیکنند ولی طبق معیار عقلانیت و نفع بیشتر، مقاومت را انتخاب می کنند.
لذا در مباحثات تبیینی و دفاع از جمهوری اسلامی باید تاکید روی عقلانیت این نظام داشت نه توجیه کاستی ها و کمبود ها.
#دیدهبان
#اندیشکده_تبیین
تیتر یک هفته نامه خط حزب الله
صفحه اول این هفته نامه با توجه به اظهارات یک کارشناس در رسانه ملی قابل تامل است. پیش از انتشار این شماره خط حزب الله ، مهدی فضائلی هم با نقل جملاتی از آیت الله خامنه ای به این اظهارات واکنش نشان داد.
رهبر انقلاب: این انقلاب یک انقلاب الهی است و پایه اصلی آن مردمند؛..این انقلاب متعلق به مردم است... هیچ کس، هیچ قشری، نمیتواند و نباید ادعای مالکیت این انقلاب را بکند؛ خود را مالک بداند، دیگران را مستأجر... صاحب این انقلاب مردمند.
#دیده_بان
فصل دوم #قرار_تماشا به زودی آغاز خواهد شد.
درباره ارتباطات و رسانه دو گرایش وجود دارد:سلطه بخشی و توسعه بخشی
موضوع این است که ایا ارتباطات و رسانه ها آسان کننده توسعه هستند یا به عنوان یک ابزار اساسی، در خدمت کشورهای توسعه یافته اند به منظور مصرفی شدن کشور های کم تر توسعه یافته؟ سوال مهم این است که ارتباطات توسعه بخش است یا سلطه بخش...
#قرار_تماشا
#فصل_دوم
اندیشکده تبیین تلاش می کند با فهم ماهیت رسانه زمینه ساز تحقق تبیین باشد. رسانه چیست مسئله مهم ماست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به بهانه اذان شنیدنی پیرمرد پاکبان در میدان ولیعصر(عج)
تحلیلی درباره پخش اذان از صدا و سیما
👈در ادامه...
اگر یهودیان میخواستند اذان را از تلویزیون پخش کنند، به همین شکلی که ما الان انجام می دهیم، انجام می دادند.
🔸مسأله:
آیا اذان گفتن یک فعل زنده است که لازم است هر بار باید از مأذنه ها به گوش برسد، یا اینکه می توان صدای آن را یک بار ضبط کرد و چندین بار پخش کرد و دیگر نیازی به اقامه آن نیست؟
🔻جواب:
فرض کنید نقاره خانه حضرت رضا (ع) یک بار اجرای خوبی انجام دهد و آن را ضبط کند و دفعات بعد همان صدا را پخش کند. چه حسی به شما دست می دهد؟
شاید در ظاهر مسأله تفاوتی ایجاد نشود و هر دو نتیجه یکسان باشد. ولی دقیق تر که تأمل شود می بینیم هدف از اقامه همانطور که در اسمش پیداست، برپایی یک چیز است. یعنی خود برپا کردن هدف است نه وسیله برای رسیدن به هدف دیگر.
اقامه اذان خودش به خودی خود هدف است. ماهیگیران یهودی به خدا گفتند باشد شنبه ماهیگیری نمیکنیم ولی توری در آب پهن کردند تا ماهی های جمع شده در تور را در روز بعد از آب در آورند. خدا آن ها را لعنت کرد. چرا؟ چون هدف خدا اقامه امرش بود نه نتیجه آن.
اقامه امر خدا، اذان، به خودی خود ماهیت زنده ای دارد. نمیتوان تور پهن کرد و آن را ضبط کرد و روزهای بعد آن را پخش کرد.
اذان به خودی خود رسانه است. حال که رسانه تلویزیون میخواهد در نقش رسانه اذان عمل کند، آیا می تواند ماهیت حی و زنده بودن آن را کنار بگذارد؟ آیا میشود وقتی تمام ماهیت اذان را از آن گرفته ای، از آن انتظار تاثیر داشته باشی؟
🔻نتیجه:
اذان در عالم وجود ماهیتی زنده دارد و شاید بزرگترین رسانه جمعی مسلمانان در جهان است و تکراری بودن اذان دلیلی بر آن نمی شود که تنها یک بار اجرا شود.
#رسانه_چیست
#ماهیت_رسانه
#رسانه_شناسی
#مسئله_رسانه
#اندیشکده_تبیین
📝 این متن حاصل هم اندیشی اعضای اندیشکده تبیین پیرامون ماهیت رسانه است.
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
اندیشکده تبیین درس منطق را در آینده ای نزدیک برای فعالان رسانه ای ارائه خواهد داد.
بدون منطق تبیین کردن ممکن نیست. امیدواریم فعالان رسانه ای با دانستن منطق در عملیات های رسانه ای عملکرد بهتری داشته باشند.
اطلاعات تکمیلی منتشر خواهد شد.
#اندیشکده_تبیین
#مقدمات_رسانه
#رسانه_شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👏 آفرین بر درایت و رسانه شناسی مدیر شبکه خبر
🔻اگر اذان مثل یک گزارش خیابانی یا مثل یک مسابقه فوتبال پوشش داده شود چه اتفاقی می افتد؟
یعنی خود رسانه با این کار بستر ساز تحقق اذان شود. یعنی در نقاط مختلف شهر تصویربرداری و اذان را زنده پخش کند. چقدر موذن در جامعه پیدا می شود؟ رسانه چقدر به محلات مختلف میرود؟ چقدر نزدیک می شود به مسجد؟
آیا این کار نمیتواند ادامه پیدا کند؟ آیا صنف های مختلف مردم نمیتوانند در مکان های عمومی این چنین اذان بگویند؟ نانوا، مکانیک، دکتر، خلبان و...
👈حاج آقای قرائتی:
«دو روز پيش نامهاي به دستم آمد مقداري گريه كردم خيلي گريه كردم از يك كشوري كه رئيس جمهورش و نخست وزيرش و مردمش، ما به اندازهي يك پوست پياز براي آنها ارزش قائل نيستيم اما آمار داده بود كه ما در تمام مساجد روستاهايمان هر روز پنج بار اذان با حلقوم خوانده ميشود و ما در مساجد مهممان اذان حلقومي نيست اذان با نوار است آدم ننگش است كشور علوي و امام زمان(عج) اذانش نواري است...حتي اگر يكي هستيد در محلهتان قيام كنيد. هزاران جوان خوش صدا داريم كه بايد كشف بشوند و بيايند در تلويزيون استانها معرفي شوند و اذان نواري تبديل به اذان حلقومي شود.»
#رسانه_چیست
#ماهیت_رسانه
#رسانه_شناسی
#مسئله_رسانه
#اندیشکده_تبیین
📝 این متن حاصل هم اندیشی اعضای اندیشکده تبیین پیرامون ماهیت رسانه است.
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
شروع فصل دوم قرار تماشا
قرار تماشا مقدمه ایست برای یک قرارگاه عملیات رسانه ای.
رسانه در حوزه های مختلف حکمرانی چگونه نقش آفرینی می کند؟
فعالان رسانه ای چگونه می توانند در جنگ اقتصادی به ایران کمک کنند؟
آیا رسانه ها می توانند به نیروی قدس کمک کنند؟
در فصل دوم قرار تماشا تلاش می کنیم برای فعالیت رسانه ای در جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر هم قرار شویم. قرار تماشا مقدمه ایست برای یک قرارگاه عملیات رسانه ای.
با تماشای فیلم های فصل دوم قرار تماشا نگاه فانتزی ما به رسانه اصلاح خواهد شد و خواهیم فهمید رسانه ابزار نیست بلکه عنصر حکمرانی است. اگر نباشد حکمرانی ممکن نیست.
⏰ زمان: چهارشنبه ۶ دیماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۵
📌مکان: خیابان استانداری، گذر سعدی، عمارت تاریخی سعدی، حوزه هنری انقلاب اسلامی
شناخت و تعریف دقیق رسانه لازمه تحقق تبیین است. بدون تعریف ماهیت رسانه تبیین ممکن نیست.
#اندیشکده_تبیین
#قرار_تماشا
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
کدام رسانه؟
مسئله این است
یادداشت کوتاه پیرامون فیلم دهمین قرار تماشا
تا به حال از دیدن یک فیلم خارجی اینقدر لذت نبرده بودم جدا چقدر حرف برای گفتن داشت.
رسانه ، رسانه ، رسانه
رسانه همانگونه که می تواند آدم بکشد، می تواند آدم را زنده نگه دارد. جدا رسانه سلاح عجیبیست
با شروع فیلم ناخود آگاه فیلم شبگرد فیلم هشتمین قرار تماشا در ذهنم مرور شد. هردو فیلم، داستان یک ژورنالیست را روایت می کند یکی با فعالیت رسانهای خبر تولید میکند و آدم میکشد که ماهیت آن را دیدیم اما در فیلم سندرم چینی کاملا قضیه متفاوت بود بنظرم خانم ولز و ریچارد ( دو شخصیت اصلی فیلم ) توانستند از وقوع یک حادثه عظیم را جلوگیری کنند. آنها با فعالیت رسانهای توانستند صحبت های به حق و دلسوزانه یک فرد را به گوش مردم برسانند.
همانگونه که این رسانه می تواند باطل را به اوج برساند می تواند با خاک یکسانش کند. با رسانه می شود تمامی مشکلات کشور حل شود.
با دیدن این فیلم مدام این مسائل در ذهنم میگذرد:
جدا چقدر ما به عنوان فعالان رسانه ای می توانیم به امنیت کشورمان کمک کنیم؟
من به عنوان یک فعال رسانهای باید مثل ولز و ریچارد باشم تا بهتر به حکومت اسلامی کمک کنم یا مثل خبرنگاری که در فیلم شبگرد تماشا کردم؟ الگوی فعالیت رسانه ای برای من کدام یک از این ها هستند؟ الگو فعالیت رسانه ای در ایران واقعا کدام الگوست؟ آیا فعالان رسانه ای می توانند با انتخاب الگوی درست مانع فساد در ایران شوند؟
چگونه باید فعالان رسانهای تربیت کرد؟
اگر رسانه به درستی عمل کند جدا برای باطل چه ترسناک و نابود کننده می شود.
راستی یک سوال مهم
اگر ما فعالان رسانهای به معنای حقیقی کلمه در کشورمان و منطقه غرب آسیا داشته باشیم شاهد این همه حادثه تلخ در سطح منطقه خواهیم بود؟ و یا آن ها می توانند مثل خبرنگاران فیلم سندروم چینی می توانند مانع حادثههای تلخ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی باشند؟
آیا نخبگان، رسانه را اینچنین سرنوشت ساز به حساب می آورند؟
#قرار_تماشا
#اندیشکده_تبیین
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
42.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طوفان الاقصی آبروی تمدن غرب را برد.
تمام ژست های اخلاقی غرب را نابود کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای در روز های گذشته به دستاورد های عملیات طوفان الاقصی اشاره کرده بودند و بیان کرده بودند: این طوفانالاقصیٰ، این حادثهی مهم و بینظیری که اتّفاق افتاد، هدفها را نزدیک کرد، راه را به سمت این هدفها نزدیک کرد، سهل کرد، کار بزرگی انجام گرفت.
این حرکت وحشیانهای که رژیم صهیونیستی انجام داد، این حرکت بیرحمانهای که انجام داد، نه فقط آبروی خود رژیم صهیونیستی را برد، آبروی آمریکا را هم برد؛ آبروی آمریکا را برد، آبروی تعدادی از این کشورهای معروف اروپایی را برد، بلکه آبروی تمدّن و فرهنگ غرب را برد. فرهنگ غرب و تمدّن غرب همان تمدّنی است که وقتی با بمب فسفری میزنند و پنج هزار کودک را شهید میکنند، رئیس فلان کشور میایستد میگوید که اسرائیل دارد از خودش دفاع میکند!
۸ آذرماه ۱۴۰۲
این قطعه موسیقی مضمون بیانات آیت الله خامنهای را برای ملت های جهان اسلام روایت می کند.
این شعر عربی شاهکار است. لطفا بادقت تماشا کنید. و با دقت ابیات این شعر را بشنوید.
این آهنگ که شعر آن توسط مصطفی ابراهیم و اجرای امیر عید سروده شده بود، چند روز پس از انتشار میلیونها بازدید داشته است.
امیدواریم دیدهبانی ما برای این جنگ رسانهای مفید باشد.
#دیده_بان
#اندیشکده_تبیین
#قرار_تماشا
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
طوفان الاقصی در عمق فرهنگی و تمدنی چه ابعادی دارد؟
🖋یادداشت عادل شکیبایی اندیشهورز اندیشکده تبیین درباره جدیدترین اثر امیر عید خواننده جهان عرب
باورش سخت بود که تنها دو ماه پس از حادثه طوفان الاقصی چیزی که تنها برخی فیلسوفان و اندیشه ورزان در محافل خصوصی و با صغری و کبری های خاص در باب خشونت ذاتی و غیر انسانی تمدن مغرب از آن سخن می گفتند را اینبار در یک کنسرت ببینیم آن هم در کشور مصر! که جزو کشورهای حامی اسرائیل طبقه بندی می شود. و این مفهوم نه تنها در شعر و ریتم این اثر حتی با تصویر پشت صحنه به طور شگفتی مطرح شود. حقیقتا می شود فهمید که طوفان الاقصی در عمق فرهنگی و تمدنی چه ابعادی دارد تمدنی که لاک پشت های دریایی را نجات می دهد ولی هزاران هزار انسان بیگناه را با فشردن دکمه ای با حرکت چند انگشت سلاخی می کند. این کنسرت ساده و بی پیرایه تصویر واقعی و گرگ پنهان شده در پوست تمدن غرب را نمایان کرد. تصویری که برای مردم جهان از غرب با تمامیت خواهی و انحصار رسانهای ساخته شده تصویری متمدنانه، آزادی خواهانه و وفادار به حقوق انسان ها و حتی سایر موجودات زنده، امروز با مشاهده حمایت کشورهای سردمدار حقوق بشر و پیام آوران صلح از اقدامات اسرائیل دیگر به آسانی گذشته قابل باور نیست.
اجرای قطعه موسیقی "داستان" را می توانید در پست های همین کانال تماشا کنید.
#اندیشکده_تبیین
#دیده_بان
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
بسم الله الرحمن الرحیم
#اطلاعیه
همراهان گرامی
سلام و روزبخیر
با توجه به میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و لزوم حضور در محضر مادران عزیز برای دستبوسی چهارشنبه این هفته قرار تماشا برقرار نیست. امیدواریم لحظات خوشی را در کنار خانواده محترم داشته باشید و خداوند متعال شما را در تعظیم و تکریم جایگاه مادران عزیز و همسران محترم یاری کند.
🖋 گزارش ذهن سیده انسیه هادی تصویرساز و اندیشهورز اندیشکده تبیین پیرامون بیانات حضرت آیت الله خامنهای در دیدار با جمعی از مداحان
گاهی با خودم فکر میکردم کاش هیچوقت وارد هنر نمیشدم
کاش پزشک میشدم یا مهندس یا یک چیز دیگه ای که مفید باشه!
خب درسته که دنیا با هنر قشنگتره اما من چی کار میتونم برای مردم بکنم؟؟
گاهی با خودم فکر میکردم اصلا کاش تو زمونهی دیگهای بودم کاش زمان انقلاب بود، کاش میتونستم به جنگ برم و حداقل اونجوری مفید باشم...
اما چیزی که این چندوقته خیلی برام روشن شده اینه که امروز تو همین نقطه ای که من ایستادم با همین کاری که من میکنم ، دقیقا میشه مفید بود!
اگه ۴۰ سال پیش مرزهای کشور خط مقدم بود و باید اونجا وایمیستادی تا برای مردم کاری کنی ، برای کشور کاری کنی،
امروز هنر، رسانه، و دقیقا همین کاری که فکر میکردم مفید نیست خط مقدم واسه جنگیدنه!
فقط باید بگردم تا ببینم تو این خط من قراره چیکار کنم؟!
توی بیاناتی که امروز دیدم آقا میگفتن ببینید چه کاری مهمه؟ چی کار میخوای بکنی؟ و وظیفت چیه؟
حالا چقدر خوشحالم که انتخابم این بوده
چقدر خوشحالم که کارم و هدفم میتونه مفید باشه، و البته سخت! چون اگه حتی یه روز ازش غافل شم از همونجا ضربه میخورم،
برای همهی ما ها همینه...تک تکمون باید حواسمون باشه!
و بعد از همه اینها از این صحبت کردن که مردم ما مردمی هستن که استقلال رو دوست دارن و خواهان استقلال هستند و چقدر با مفهوم استکباری که در اندیشکده تبیین پیرامونش صحبت کردیم راحت میشه مردم رو آگاه کرد که تو بهترین جای دنیا هستن، تو بهترین حکومت؛ و این چقدر قشنگه و اگه خواهان این زیبایی هان باید برای موندن این حکومت کاری کنن...
و در نهایت این که باید یادمون نره این راه راهِ خداست و وقتی تو این راه باشیم هیچ قدرتی نمیتونه ما رو عقب بنشونه
و ما اگه تو این زمینه ای که کارمونه، رشتهمونه، علاقهمونه، به درستی و برای حق کار کنیم چقدر خدا دستمون رو میگیره
و چقدر قشنگ بود که در جمع مداحان از اهمیت قصه و داستان و روایت حرف زدن، مایی که این ها رو درک کردیم حالا میتونیم بفهمیم جایگاهمون چیه،چه ایفای نقشی میتونیم توی این جامعه داشته باشیم ، و فقط باید نسبت به اطرافمون ، نسبت به اتفاقات ، نسبت به روزگارمون اگاه باشیم و مسائل روز رو بشناسیم و نسبت به همهشون موضع داشته باشیم...
#اندیشکده_تبیین
#گزارش_ذهن
📢کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
به نظام اسلامی تهمت نزنیم.
در یک جمله بخواهیم بگوییم ایران آمریکا را در این منطقه بیچاره کرده است، بیچاره. اگر ما قدرت فهم عملیات های سیاسی،فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را نداریم بهتر است به نظام اسلامی تهمت نزنیم.
یادداشت کوتاه_ شاید تبیینی باشد برای یک مسئله امروزی_ این یادداشت تلاش دارد یکی از مهمترین مسائل روز را تبیین کند.
متن کامل یادداشت در پست بعدی منتشر خواهد شد. از همه شما همراهان گرامی خواهشمندیم اگر این یادداشت را در تبیین این موضوع موثر تشخیص دادید برای عزیزانتان ارسال کنید. برای کسانی که گمان می کنید این موضوع برایشان تبیین نشده است. لطفا اگر با این تبیین موافق نبودید حتما تحلیل خودتان را برای ما ارسال کنید.
متن کامل یادداشت تبیینی اندیشکده تبیین🔻🔻🔻🔻
به نظام اسلامی تهمت نزنیم.
در یک جمله بخواهیم بگوییم ایران آمریکا را در این منطقه بیچاره کرده است، بیچاره. اگر ما قدرت فهم عملیات های سیاسی،فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را نداریم بهتر است به نظام اسلامی تهمت نزنیم.
یادداشت کوتاه_ شاید تبیینی باشد برای یک مسئله امروزی_ این یادداشت تلاش دارد یکی از مهمترین مسائل روز را تبیین کند.
جمله ای از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با مداحان:
مجاهدِ تبیین بداند امروز چه چیزی را باید تبیین کند؛ مسئلهی روز خودش را بشناسد.
یکی از مسائل امروز جامعه انقلابی ما این است که آیا جمهوری اسلامی ایران بیکار در گوشه ای از گود ایستاده و صرفا نظاره می کند؟ یا نه فعال است و اتفاقا دشمن را هم بیچاره کرده است؟
متاسفانه وقتی بستر بحث های جدی گروه های مجازی باشد مجال اندیشه ورزی و تحلیل درست از بین خواهد رفت. و این روزها شاهدیم که تعدادی از جوانان و مردم ایران اسلامی ذهنیت نادرستی نسبت به اقدامات و فعالیت های جمهوری اسلامی ایران دارند. برای بعضی از خودی ها این ذهنیت ایجاد شده است که چرا ایران هیچ کاری نمی کند؟ پس ایران کی می خواهد جواب این ترور ها را بدهد؟ چرا دست روی دست گذاشته است؟ این سفر های وزیر امور خارجه به چه دردی خورد؟ و ...
اما آیا واقعیت این است؟ چه شده است که حتی نیروهای خودی، جمهوری اسلامی ایران را اینگونه قضاوت می کنند؟
شاید تصویری که از فعالیت در ذهن ایشان شکل گرفته متاثر از فیلم های هالیوودی و ابرقهرمان های آمریکایی ست. باید برای نیروهای جبهه انقلاب و مردم انقلابی تبیین شود که اقدامات جمهوری اسلامی مانند فیلم های اکشن آمریکایی نیست. اقدام فقط شلیک موشک نیست. ای کاش صدا و سیما توان فهم و روایت اقدامات جمهوری اسلامی ایران در منطقه را داشت که اگر اینگونه بود نیاز نبود فقط شلیک موشک باشد تا خبرنگاری برود با یک موسیقی حماسی و نماهای اکشن این اقدام را گزارش کند و حال که شلیک موشک نیست انگار نه انگار. انگار هیچ خبری نیست. انگار حتی صدا و سیما هم اقدام و انتقام را فقط به معنای شلیک موشک درک کرده و او هم ذهنش تحت تاثیر فیلم های اکشن هالیوودی و آمریکایی است. پس قطعا صدا و سیما نمی تواند راوی فعالیت های جمهوری اسلامی در این زمینه باشد و به مخاطبان خود فعالیت شبانه روزی نظام را مخابره کند. پس مردم حق دارند بی خبر از هر جا به نظام بگویند: چرا کاری نمی کنی؟ تا کی میخواهی صبر کنی و هیچ کاری نکنی؟ و با لحنی تمسخر آمیز بگویند: این بود انتقام؟
گاهی بعضی ها هم می خواهند از جمهوری اسلامی در برابر این ذهنیت غلط دفاع کنند اما خیلی بد دفاع می کنند. مثلا اینگونه می گویند: ایران دارد تدبیر می کند ایران صبر استراتژیک دارد و به موقع اقدام خواهد کرد.
متاسفانه حتی این عزیزان هم دارند آدرس غلط می دهند. جای تاسف است که روزنامه نگار آمریکایی اقدامات ایران را بهتر از غالب مردم ما درک می کند و اقدامات ایران برای او روشن تر است تا برای ما.
در یک جمله بخواهیم بگوییم ایران آمریکا را در این منطقه بیچاره کرده است، بیچاره. توضیح بیشتر این بیچارگی را از زبان رسانه آمریکایی بررسی می کنیم.
«واشنگتنپست» در یادداشتی با عنوان" گزارش جبهه مقاومت" قدرت منطقهای ایران را مورد بررسی قرار داده است.
برای فهم ایفای نقش جمهوری اسلامی ایران و جایگاه ایران در رویدادهای امروز منطقه و جهان قسمتی هایی از یادداشت واشنگتن پست را اینجا نقل می کنیم، تقریبا برای اولینبار یک رسانه غربی با ورود به محور مقاومت و مصاحبه با اعضای آن روایت دستاولی از چگونگی کارکرد و تقسیم کار در این محور را ارائه کرده. روزنامه واشنگتنپست با اشاره به اینکه هارمونی و هماهنگی موجود میان اعضای محور مقاومت در طول دو دهه گذشته بیسابقه است، به نقش سردار سلیمانی در شکلدهی به این میراث و رهبری تمامعیار سیدحسن نصرالله در ظهور و بروز چنین هماهنگی تاکید میکند. بطور مثال وقتی سید حسن نصر الله اولین سخنرانی عمومی خود را پس از شروع جنگ غزه ایراد کرد، شبهنظامیان عراقی و سایر گروه های مقاومت بی صبرانه منتظر شنیدن سخنانش بودند.اینرسانه ادامه می دهد کارشناسان نظامی بر این باورند که گستردگی شبکه مقاومت باعث شده است که ایران قدرت خود را در پس از آغاز جنگ ۷ اکتبر غزه در سراسر خاورمیانه به نمایش بگذارد.
جوزف ووتل، فرمانده سابق سنتکام که در زمان حمله پهپادهای آمریکایی در بغداد که منجر به ترور سردار قاسم سلیمانی شد، بر نیروهای آمریکایی در منطقه نظارت داشت، گفت: «آنچه این عناصر مختلف انجام دادهاند، نشاندهنده قدرت این شبکه نیابتی است که ایران در سرتاسر منطقه ایجاد کرده است و این موضوع خیلی نگرانکننده است.»
ادامه یادداشت در پست بعدی🔻🔻🔻
یکی از مقامات کتائب حزبالله،که مهم ترین گروهی است که به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه حمله میکند گفت:«ایران انواع حمایتها را ارائه میکند، اما وقتی نوبت به تصمیمات و اقدامات میدانی میرسد، تصمیم با ماست.» در اینجا میتوانیم تفاوت رهبری ایران و امریکا در برخورد با هم فکرانشان را ببینیم.
حمیدرضا عزیزی، استاد سابق مطالعات منطقهای که اکنون عضو مدعو موسسه امور بینالملل و امنیت آلمان است، گفت: «نقشی که ایران در هدایت استراتژی کلی ایفا میکند، بسیار مهم است. اما به یک معنا، ایران هم پشت این فعالیت هاست و هم نیست.»
او ادامه می دهد: «در نتیجه، ایران موضع نیروی قدس را تغییر داده است تا به گروههای محلی، خودمختاری بیشتری بدهد و در عین حال خیرخواه آنها باقی بماند. وی افزود: «قاآنی همه جا هست. او یک برنامهریز است. اما آنها عمدا از او میخواهند که چهرهاش خیلی مطرح نشود.»
منبع: گزارش روزنامه دنیای اقتصاد به نقل از واشنگتن پست "گزارش جبهه مقاومت"
#اندیشکده_تبیین
#قرار_تماشا
این متن حاصل هماندیشی اندیشه ورزان اندیشکده تبیین است.
اگر دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید برای ما بسیار ارزشمند خواهد بود.
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
دریافت نظرات شما:
🆔@omidvaram
یازدهمین قرار تماشا چهارشنبه این هفته برگزار خواهد شد.
در یازدهمین قرار تماشا فیلم سینمایی "Dark Waters " را تماشا خواهیم کرد. تماشای این فیلم مقدمه بسیار مهمی برای گفت و گو پیرامون جمهوری اسلامی ایران است. واقعا ما در چه کشوری زندگی می کنیم؟ رسانهها چگونه در برقراری امنیت ایفای نقش می کنند؟ آیا امنیت بدون فعالیت رسانهها ممکن است؟
زمان: چهارشنبه ۲۰ دی ماه از ساعت ۱۴:۳۰
مکان: خیابان استانداری، گذر سعدی، عمارت تاریخی سعدی، حوزه هنری انقلاب اسلامی استان اصفهان
#قرار_تماشا
#اندیشکده_تبیین
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
فصل دوم #قرار_تماشا
قرار تماشا مقدمه ایست برای یک قرارگاه عملیات رسانه ای. قرارگاهی که فعالان رسانهای چگونگیِ عملیات رسانهای در نظام جمهوری اسلامی را تصور می کنند.
رسانه در حوزه های مختلف حکمرانی چگونه نقش آفرینی می کند؟
فعالان رسانه ای چگونه می توانند در جنگ اقتصادی به ایران کمک کنند؟
آیا رسانه ها می توانند به نیروی قدس کمک کنند؟ نقش رسانهها در امنیت منطقه و استقلال سیاسی فرهنگی اقتصادی کشورهای منطقه چیست؟ آیا رسانه ها در استقلال کشور های منطقه نقش اساسی دارند یا از آنها کاری ساخته نیست؟
در فصل دوم قرار تماشا تلاش می کنیم برای فعالیت رسانه ای در جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر هم قرار شویم. قرار تماشا مقدمه ایست برای یک قرارگاه عملیات رسانه ای.
با تماشای فیلم های فصل دوم قرار تماشا نگاه فانتزی ما به رسانه اصلاح خواهد شد و خواهیم فهمید رسانه ابزار نیست بلکه عنصر حکمرانی است. اگر نباشد حکمرانی ممکن نیست. با تماشای فیلم "آب های تیره" خیلی از موضوعات برای ما روشن خواهد شد. سینمای آمریکا برای مردم ایران حرف های مهمی دارد.
⏰ زمان: چهارشنبه ۲۰ دیماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۴:۳۰
📌مکان: خیابان استانداری، گذر سعدی، عمارت تاریخی سعدی، حوزه هنری انقلاب اسلامی
شناخت و تعریف دقیق رسانه لازمه تحقق تبیین است. بدون تعریف ماهیت رسانه تبیین ممکن نیست.
#اندیشکده_تبیین
#قرار_تماشا
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
تماشای این فیلم در نظام محاسباتی شما تحول ایجاد خواهد کرد. قرار تماشا کارآمدی نظامهای سیاسی جهان را تحلیل و بررسی خواهد کرد. واقعا کدام نظام سیاسی می تواند به نحو احسن نیازهای مادی جوامع بشری را تامین کند؟ هنرمندان آمریکایی تلاش دارند با سینما پنجره ای به این بهشت زمینی باز کنند تا مردم دنیا بتوانند شناخت بهتری به این بهشت داشته باشند. این فیلم به ما کمک می کند نقش نظام سیاسی را در زندگی فردی بهتر درک کنیم و به انتخاب نظام سیاسی و اهمیت این انتخاب در زندگی انسان ها فکر کنیم. سرنوشت ساز ترین انتخاب برای انسان ها کدام انتخاب است؟ کدام انتخاب است بیشترین تاثیر را در زندگی ما دارد؟ انتخاب همسر، انتخاب رشته ، انتخاب شغل و یا...
آب های تیره یکی از مهم ترین فیلم های سینمای آمریکاست. این فیلم شما را قاضی می کند و از شما میخواهد نظام سیاسی آمریکا را قضاوت کنید.
بدون شناخت ماهیت نظام های سیاسی دنیا حقیقتا تبیین ممکن نیست. ما از همه عزیزانی که جهاد تبیین برایشان موضوعیت دارد دعوت می کنیم تماشای این فیلم را فراموش نکنند.
#قرار_تماشا
#اندیشکده_تبیین
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf
داستان فیلم سندروم چینی واگعی بود یا کیک؟
بعد از اکران فیلم The China Syndrome در سینما، مدیران انرژی هستهای آمریکا داستان این فیلم را "تخیلی محض" و "قاتل شخصیت کل صنعت هستهای" خطاب کردند و در واقعیت هم آن نیروگاهی که در فیلم نشان داده می شود و در کالیفرنیا بود تا سال ۲۰۰۶ که تعطیل شد هیچ اتفاقی برایش رخ نداد.
یادداشت پویا نصر پیرامون فیلم سندروم چینی
این فیلم در دهمین قرار تماشا اکران شد.
متن کامل یادداشت در پست بعدی🔻🔻🔻
داستان فیلم سندروم چینی واگعی بود یا کیک؟
بعد از اکران فیلم The China Syndrome در سینما، مدیران انرژی هستهای آمریکا داستان این فیلم را "تخیلی محض" و "قاتل شخصیت کل صنعت هستهای" خطاب کردند و در واقعیت هم آن نیروگاهی که در فیلم نشان داده می شود و در کالیفرنیا بود تا سال ۲۰۰۶ که تعطیل شد هیچ اتفاقی برایش رخ نداد.
اما وقتی فیلم در ۱۶ مارس ۱۹۷۹ یا همان ۲۵ اسفند ۱۳۵۷ اکران میشود درست ۱۲ روز بعدش روز ۲۸ مارس ۱۹۷۹ یا همان ۸ فروردین ۱۳۵۸ حادثهای مشابه آن اتفاقی که در فیلم شاهدش هستیم در جزیرهای به نام "سه مایل" در پنسیلوانیا رخ میدهید، جزیره ای با طول تقریبا سه مایل که برخلاف تصور وسط دریا نیست و یهک جزیره وسط رودخانه ساسکوهاناست که ۲۰۰ کیلومتر با دریا فاصله دارد و اطرافش کلی شهر و روستا هست.
حادثه تری مایل آیلند بدترین حادثه اتمی آمریکا و اولین فاجعه راکتورهای هستهای دنیا (قبل از حادثه چرنوبیل) به حساب میاد که به علت خرابی پمپ آب، کل راکتور ذوب میشود.
در طی این حادثه ۱۴۰ هزار نفر خانههایشان را ترک میکنند و ساخت نیروگاههای هستهای در آمریکا برای مدتی متوقف میشود.
این اتفاق باعث میشود مردم آن زمان فکر کنند داستان فیلم "سندروم چینی" واقعی بوده و حتی فروش این فیلم در سینما فوق العاده افزایش پیدا میکند.
بودجه ساخت فیلم ۵.۹ میلیون دلار بود در حالی که توانست ۵۱.۷ میلیون دلار فروش داشته باشد.
حتی اخر آن سال این فیلم توانست برای چهار رشته نامزد اسکار شود.
منتهی بعد از گذشت چند دهه دیگر کسی آن حادثه را به یاد نمی آورد.
با اینکه این حادثه ۷ سال قبل از چرنوبیل رخ میدهد اما بعدش تقریبا فیلم یا مستندی درباره اش ساخته نمیشود. در حالی که تعداد زیادی فیلم و سریال و مستند درباره چرنوبیل ساخته شده و ذهن همه دنیا با حادثه چرنوبیل آشناست اما در مورد حادثه تری مایل آیلند به جز دو مستند که در سال ۲۰۲۲ ( ۴۴ سال بعد از حادثه ) ساخته میشود تقریبا فیلم دیگه ای وجود ندارد.
با اینکه چرنوبیل توی روسیه اتفاق افتاده ولی انگار آمریکایی ها بیشتر از خود روس ها در موردش فیلم ساخته اند.
در واقع آنقدر چرنوبیل رو روایت میکنند که بعد از پنجاه سال دیگه کسی نمی داند و یا اساسا نمی پرسد که یک حادثه هستهای هم در آمریکا رخ داده است.
#یادداشت
#قرار_تماشا
📱کانال دیده بان فرهنگ و هنر اصفهان را در ایتا دنبال کنید.
https://eitaa.com/ammaresf