─═════✿ 🍃🌷🍃✿═════─
❏◁#رویداد_17_شهریور_چندین_پیامد_به_دنبال_داشت.
✪◁{1}..#تزلزل_اراده_سیاسی_رژیم_شاه
❀ به دنبال کشتار ۱۷ شهریور، رژیم در رویارویی با ملت، سخت به تردید و تزلزل افتاد؛ چرا که شیوههای مرسوم اعم از سرکوب و سازش در عمل شکست خورده بود.
❍ اجرای حکومت نظامی که بر اساس نظریه مشاوران امنیتی و ساواک، بهترین سیاست ممکن جهت برقراری امنیت و آرامش تلقی میشد، نتیجه عکس بخشید.
❖ چند روز پس از واقعه ۱۷ شهریور هنگامی که شریف امامی برای اخذ رای اعتماد به مجلس میرفت، دستکم ۹ تن از نمایندگان فریادزنان صلاحیت شریف امامی را زیر سؤال بردند، که البته در نهایت رای اعتماد را از مجلس اخذ کرد.
─═════༅𖣔8⃣𖣔༅═════─
─═════✿ 🍃🌷🍃✿═════─
✪◁{2}..#تغییر_مشی_مبارزه
17 شهریور شکاف میان حکومت و ملت را عمیقتر کرد و امکان هر نوع پیوستگی یا سازش را از بین برد.
۞ بدینترتیب واقعه ۱۷ شهریور به اعتبار میانهروها و هواداران اندیشه اعاده مشروطیت سلطنتی به نحو اجتنابناپذیری آسیب وارد نمود، زیرا، دولت آشتی ملی بیش از دو هفته نتوانست به وعدههای خود وفادار بماند
❖ و در ۱۷ شهریور نقاب دروغین از چهره خود برافکند. توجیهناپذیری این رویداد، راه مسالمت میان شاه و مخالفان را برای همیشه بست. بنابراین، هنگامی که امکان راه حل سیاسی با رژیم از بین رفت، انقلاب در مسیر تازهای افتاد و شتاب بیشتری گرفت.
❍ از این دیدگاه رویداد ۱۷ شهریور باعث انسجام فکری و اتحاد عملی مخالفان شد و همگان به این نتیجه رسیدند که تنها یک راه برای نجات جامعه ایران باقی مانده است و آن خروج شاه و سقوط رژیم او و استقرار یک نظام مطلوب است.
─═════༅𖣔9⃣𖣔༅═════─
─═════✿ 🍃🌷🍃✿═════─
✪◁{3}..#تزلزل_ارتش
❏ حوادث ۱۷ شهریور و ادامه حکومت نظامی، انسجام و اراده ارتش را متزلزل ساخت. استقرار طولانی مدت ارتش در میدانها و چهارراهها و مراکز مهم شهر، موجب فرسایش آنان میشد.
❀ ارتش میبایست تحت فرمان فرمانداریهای نظامی و شورای امنیت استان عمل کند که خواه ناخواه با هیات دولت و سایر مراکز قدرت در نحوه و اجرای فرمانهای حکومت نظامی اختلافنظر مییافت.
❍ این واقعیت با توجه به ساختار ارتش شاهنشاهی که شکاف عمیقی میان کادر فرماندهی با بدنه نیروهای مسلح از نظر گرایشهای سیاسی و تمایلات ملی و مذهبی وجود داشت، موضع ارتش را به عنوان سرکوبگر مخالفان، سخت تضعیف میکرد.
─═════༅𖣔🔟𖣔༅═════─
─═════✿ 🍃🌷🍃✿═════─
✪◁{4}..#توطئه_براندازی_شاه
دو روز پس از 17 شهریور اردشیر زاهدی، سفیر ایران، در واشنگتن با وارن کریستوفر، معاون وزارت خارجه آمریکا، دیدار نمود. کریستوفر ضمن تاکید بر حمایت دولت آمریکا از ایران، خواستار رعایت اعتدال در اجرای حکومت نظامی شد،
۞ اما زاهدی ادعا کرد که کمونیستهای سازمان یافته تظاهرات را ترتیب میدهند و دولت آمریکا همراه با نیروهای اپوزیسیون، توطئه براندازی شاه را تدارک دیده است.
❖ کریستوفر این اتهام را زشت و ناروا خواند و گفت تضعیف اعتماد به نفس شاه در این زمان مهمترین عامل بروز و گسترش شورشهاست.
─═════༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═════─
─═════✿ 🍃🌷🍃✿═════─
✪◁{5}..#تشویق_امام_به_مبارزه_و_مقاومت
❏ شریف امامی در آغاز تصدی نخست وزیری و درباره برنامهها و سیاستهای دولت آشتی ملی در مورد بازگشت آیتالله خمینی اعلام کرده بود که بازگشت ایشان به کشور بلامانع است.
❀ در پی آن در تاریخ7 شهریور 1357 °و پس از تقریبا ۱۵ سال° روزنامه اطلاعات عکس امام را در صفحه اول خود چاپ کرد و از اعزام هیاتی به منظور مذاکره و بازگشت ایشان به نجف خبر داد
❍ اما رهبر انقلاب در همان روز، نخست وزیری شریف امامی را «نیرنگ شیطانی شاه» خواند و پیشنهاد آشتی با روحانیان را «وعده پوچ و فریبکارانه» دانست و مردم را به مقاومت و مبارزه تشویق کرد.
❖ با وقوع حادثه ۱۷ شهریور، امام، شاه را مسئول مستقیم کشتار مردم دانست و خواستار انهدام رژیم شاهنشاهی شد.
─═════༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═════─
─═════✿ 🍃🌷🍃✿═════─
✪◁{6}..#گسترش_اعتصابات
مهمترین ویژگی دور تازه اعتصابات که در اندک زمانی پس از کشتار ۱۷ شهریور آغاز شد، ماهیت کاملا سیاسی آن بود که با هدف از پادرآوردن رژیم و فلج ساختن آن صورت میپذیرفت. در روزهای دوم و سوم مهر همان سال، اعتصاب وسیع کارکنان پالایشگاه آبادان به نشانه همبستگی با سی هزار تن از کارگران اعتصابی نفت در تهران، اهواز، گچساران و آغاجاری به راه افتاد
۞ به تدریج شرکت مخابرات، راه آهن، ذوب آهن، بنادر و کشتیرانی، بازاریان، معلمان، دانشگاهیان و سایر مؤسسات اعتصابات را وسعت بیشتری بخشیده و اعتصابکنندگان خواستار کنارهگیری شاه و ایجاد جمهوری اسلامی شدند.
❖ این اعتصابات به ویژه در شرکت نفت سبب رکود عمدهترین منبع درآمد ارزی کشور و حتی دشواری دستیابی به نفت جهت مصارف انرژی، حمل و نقل و سوخت حرارتی برای منازل شد.
❍ در نتیجه دولت در پی اختلال در سیستم اقتصادی در انجام تعهدات داخلی و بین المللی با تنگناهای فلجکنندهای روبرو شد. دولت آمریکا نیز در پی توقف پرداختهای ایران، برنامه فروش جنگافزار نظامی را تا روشنشدن اوضاع سیاسی تهران به حالت تعلیق درآورد.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّک الفَــرَج
پـــــــایـــــان
─═════༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═════─
هدایت شده از بیسیمچی
┄══┅═✧❁﷽❁✧═┅┅┄
🇮🇷#طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
🇮🇷#عمـــــاریون_رهبــــریم
─═┅═༅🍃 📓📔🍃 ༅═┅┅─
🔍☆◁#کنفـــــــرانس
📖☆◁#از_میرزای_شیرازی_تا_حسینی_حائری
📖☆◁#قسمت اول
─═┅═༅ 🍃📓📔🍃 ༅══┅─
🕹◁جنــــاب استـــــاد #بـــابـــایی
🗣◁سوال
🆔 @mrazavi3
🗓تاریخ:#پنجشنبه1401/06/17
⏰ســــاعت:18/00
🔮گفتمان#اتحاد_ملی_عمـــاریون
🆔 @ammareyon
🆔 @bisimchee1400
🚫#کپی برداری از #ابتکارات #طراحی و#تنظیمات کنفرانس ها و#کپشن ها
و#بنرهای_اتحادیه_عماریون بدون
اجازه و به هر نحوی#شرعا_جایز_نیست
و#حق_الناسه
─══┅═༅𖣔🌺𖣔༅═══┅─
🔮#اتحــــــــادیه_عمـــــــاریون
─═┅┅═༅ 🍃📓📔🍃 ༅══┅─
📖◁عالمان شيعه از دوران غيبت تا حکومت صفويان در مواقع حساس و خطرناك تدبيري براي ماندن شيعه ميانديشيدند.
☄بعد از به قدرت رسيدن صفويان، شيعه به عنوان يك ملت يا امتي مجتمع در مرزهاي جغرافيايي يك كشور شكل گرفت و ديگر شيعه به عنوان يك اقليت شكننده در مقابل اكثريت قدرتمند قرار نداشت؛ بلكه خود داراي كشور، حكومت، قدرت و نظام است.
🗯از آن به بعد در اثر مناسبات بينالملل پديدهاي سياسي به نام استعمار به وجود آمده است كه هدف مبارزات عالمان شيعي را تشكيل ميدهد
🌀عالمان شيعي بر مبناي قاعده فقهي نفي سبيل در مقابل سلطهگران خارجي موضعگيري كردند
─═┅═༅𖣔1⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅┅═༅ 🍃📓📔🍃 ༅══┅─
📖◁#نهضت_تنباكو
☄ناصرالدين شاه در سال 1306 ق براي سومين بار به اروپا رفت و مورد احترام زياد قرار گرفت. در اين سفر ميرزا حسن اعتماد السلطنه و امين السطان، صدراعظم شاه را همراهي ميكردند.
🗯 با برنامهريزي همراهان ايراني و ميزبانان اروپايي، ژرژ جرالد تالبوت، به كمك اعتمادالسلطنه و امين السلطان موضوع قرارداد انحصار تنباكوي ايران را با شاه مطرح كرد و شاه نيز پذيرفت.
🌀 تالبوت پس از بازگشت ناصرالدين شاه، به ايران آمد و قرارداد انحصار تنباكو را با پا درمياني امين السلطان تهيه كرد،
🍁در مقابل اين انحصار، شركت رژي موظف شد، ساليانه مبلغ 15000 لير انگليسي به خزانه واريز كند و پس از كسر مخارج، به اضافه 5% از باقي مانده، 25% از سود خالص را به دولت بپردازد
─═┅═༅𖣔3⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🍃📓📔🍃 ༅══┅─
🗞◁در اين زمان رهبري و زعامت شيعه با محمد حسن حسيني، معروف به ميرزاي شيرازي بود
🌀شاه براي توجيه ميرزا كارپرداز دولت ايران در بغداد را نزد ميرزا فرستاد. خان معظم خدمت ميرزا رسيد و سه مطلب را بيان كرد:
🗯(1).اوضاع زمانه تغيير پيدا كرده، براي پيشگيري از تجاوزات روس بايد با دول اروپا رابطه برقرار كنيم.
🗯(2).نيازهاي كشوري و لشكري، دولت ايران را بر آن داشت تا براي درآمد، آن قرارداد را منعقد نمايد.
🗯(3).وقتي دولت، لطفي در حق كسي كرد و به امضاي شاه رسيد در شأن دولت ايران نيست كه اين عهده را به هم بزند.
─═┅═༅𖣔4⃣𖣔༅═┅┅─