🔺 ظهور قدرت های بزرگ جایگاه رهبری آمریکا را در جهان خدشه دار کرده است.
🔸 نشریه The American Conservative در گزارشی در مورد تضعیف مواضع جهانی آمریکا نوشت: آمریکا همچنان به مبارزه برای حفظ جهان تک قطبی و جایگاه رهبری خود ادامه می دهد، اما ظهور ابرقدرتها و آغاز رقابت میان آن جایگاه رهبری آمریکا در جهان را خدشه دارد کرده است. سیاست خارجی آمریکا برای کشورهای از جمله چین و روسیه یک تهدید جدی به حساب می آید، از این رو مبارزه برای بدست آوردن جایگاه رهبری در جهان در سال های پیش رو با شدت بیشتری ادامه خواهد داشت.
🔹 در ادامه این مقاله آمده است، تشکیل جهان چندقطبی چندان دور از انتظار نیست و از هم اکنون برای ایجاد تعادل در جهان چند قطبی باید"مکانیسم تعامل سازنده" ای بین ابر قدرت ها ایجاد کنیم. آمریکا باید با تفاوت های دینی و اجتماعی دیگر تمدن ها کنار آید و رویکرد تهاجمی علیه آن ها را کنار بگذارد.
منبع
https://www.theamericanconservative.com/universalism-and-great-power-competition/
@amniatemeli
🔺جنگ سرد جدید خطرناک تر از جنگ اول خواهد بود و ممکن است بین ایالات متحده و چین آغاز شود - وزیر امور خارجه سابق آمریکا هنری کیسینجر.
@amniatemeli
🧨 هدیه نوروزی : کتاب پیشنهادی ما برای مطالعه در ایام تعطیلات نوروز برای شما عزیزان عضو کانال جنگ تجاری :
📚ماراتن صد ساله: استراتژی مخفی چین برای جایگزینی آمریکا به عنوان ابرقدرت جهانی
پر فروش ترین کتاب ملی در آمریکا در چند سال اخیر
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
یکی از کارشناسان برجسته چین در دولت ایالات متحده ،مایکل پل پیلزبری (متولد 8 فوریه 1945) نویسنده و مقام سابق عمومی در ایالات متحده است. او از سال 2014 مدیر مرکز استراتژی چین در موسسه هادسون در واشنگتن دی سی بوده است. او را "شاهین چین" و "معمار" سیاست امضای ترامپ در مورد چین نامیده اند
او استراتژی پنهانی را که به رشدچیندامن می زندرا فاش می کند و اینکه چگونه آمریکایی ها فریب خورده و فریفته شده اند تا به چین کمک کنند تا از آمریکا به عنوان ابرقدرت پیشرو در جهان پیشی بگیرد.
برای بیش از چهل سال، ایالات متحده نقشی ضروری در کمک به دولت چین برای ایجاد یک اقتصاد پررونق، توسعه توانایی های علمی و نظامی خود و یافتن جایگاه کنونی خود در صحنه جهانی ایفا کرده است، با این باور که ظهور چین همکاری با آمریکا را تضمین و به همراه خواهد داشت. دیپلماسی و تجارت آزاد هدف بود اما اگر قرار باشد رویای چین جایگزین رویای آمریکایی شود، همانطور که آمریکا بدون شلیک یک گلوله جایگزین امپراتوری بریتانیا شد، چه؟
ماراتن صد ساله بر اساس مصاحبه با جداشدگان چینی و اسناد امنیتی ملی که به تازگی از طبقه بندی خارج شده و قبلاً فاش نشده است، استراتژی مخفی چین برای جانشینی ایالات متحده به عنوان قدرت مسلط جهان و انجام این کار تا سال 2049، صدمین سالگرد این کشور و تأسیس جمهوری خلق چین را فاش می کند.
مایکل پیلزبری، سخنرانی مسلط به زبان چینی که از زمان ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر در مناصب ارشد امنیت ملی در دولت ایالات متحده خدمت کرده است، از دهه ها تماس خود با مدیران سازمان های نظامی و اطلاعاتی چین استفاده می کند و اسناد و سخنرانی های آنها را ترجمه می کند. و کتاب هایی برای نشان دادن اینکه چگونه آموزه های دولت داری سنتی چین زیربنای اقدامات آنها است. او نگاهی درونی به چینیها ارائه میکند که واقعاً چگونه آمریکا و رهبران آن را بهعنوان وحشیهایی که معماران مرگ خودشان خواهند بود، میبینند.
پیلزبری همچنین توضیح می دهد که چگونه دولت ایالات متحده گاهی ناخواسته و گاهی عمدا به تحقق این رویای چین کمک کرده است، و او از ایالات متحده می خواهد که استراتژی جدید و رقابتی تر را در قبال چین آنطور که واقعاً هست اجرا کند و نه آنطور که الان هست و ممکن است آرزو کند که باشد.
ماراتن صد ساله زنگ بیداری است زیرا ما با بزرگترین چالش امنیت ملی قرن بیست و یکم روبرو هستیم.
مطالعه این برای همه علاقه مندان به سیاست و اقتصاد و تجارت و بازرگانی توصیه می شود.
@amniatemeli
🔺جنگ برای تغییر افکار
🔸استفاده دقیق و برنامهریزیشده از فضای اینترنت، برای اتاقهای گفتگو و همچنین نمایش فیلم و مستند عنصر مهمی در رادیکال ساختن افراد و تبدیلشدن به حامیان و فعالان و گهگاه تحتفشار قرار دادن خانوادههای آنها به شمار می رود.
🔹نشریات آنلاین سعی در الهام بخشیدن از جوانان ناامید در اروپا، آمریکای شمالی و حتی دورتر جایی در استرالیا داشتند تا بتوانند به مرزهای تحت کنترل داعش در عراق و سوریه عزیمت نمایند.
🔸بعدها، تأکید بر افراط گرایی افراد از طریق اینترنت و فضای مجازی در راستای انجام اقدامات خشونتآمیز در شهرو مکان هایی که در آن زندگی میکردند انجام شد و حتی دستورالعملهای زیرزمینی و پنهان برای ساخت مواد منفجره یا ترغیب به استفاده از وسایل نقلیه جهت زیر گرفتن عابران پیاده اجراگردید.
@amniatemeli
50.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش چهارم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔺 چین در توافق ایران و عربستان، آمریکا را کنار گذاشت و آمریکا و اسرائیل می توانند بازندگان احیای روابط دو کشور باشند.
کاتلین مک فال
فاکس نیوز
🔹 پس از سالها روابط خصمانه و پرنوسان، ایران و عربستان سعودی برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتهای یکدیگر با هم به توافق رسیدند؛ آن هم با وساطت چین که تعحب همگان را در جهان برانگیخت. از زمان انتشار خبر این توافق، نگرانیها در زمینه معنا و مفهوم ترمیم روابط ریاض-تهران در بحبوحه شکست مذاکرات هستهای، ناکامی اسرائیل در ادامه توافقهای عادی سازی و همچنین افزایش نفوذ چین در خاورمیانه افزایش یافته است. توافق ۱۰ مارس میان ایران و عربستان نه تنها باعث شکوفاییِ داینامیک روابط پیچیده در منطقه خاورمیانه شده است بلکه نشان دهنده این است که چگونه روابط پرتنش آمریکا و چین باعث تغییر جهت سیاست خارجی در سراسر جهان شده است.
🔸 یک تحلیلگر بنیاد دفاع از دموکراسیها به فاکس نیوز در این زمینه گفت: چینیها تمایل دارند این را به یک بازی «حاصل جمع صفر»، یعنی «چین برنده و آمریکا بازنده» تبدیل کنند. آنها به دنبال این هستند که تاثیر این توافق در فضای عمومی سیاستگذاری برای آنها کارهایی انجام دهد. این به معنای فرسودگی تدریجی موقعیت ایالات متحده و همچنین فرسایش نظم تحت رهبری آمریکا در این منطقه است.
🔹 ایران منافع زیادی در این توافق دارد. تضمین ثبات در روابط ایران و عربستان سعودی منافعی نیز برای پکن در برخواهد داشت چرا که هر دو از بزرگترین شرکای تجاری این کشور در منطقه هستند. ترمیم روابط ژئوپلیتیکی ایران در خاورمیانه نه تنها به عنوان یک تقویت کننده برای اقتصاد این کشور عمل میکند، بلکه میتواند نفوذ تهران را در مسائل منطقهای مانند مناقشه اسرائیل و فلسطین افزایش دهد.
🔸 تجدید روابط ایران و عربستان می تواند منافع اسرائیل را به خطر بیندازد. اسرائیل در سال ۲۰۲۰ توافقهای عادی سازی با امارات و بحرین و برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه را پیش برد اما اکنون این کشورها در حال ترمیم روابط با ایران هستند که این امر امنیت اسرائیل را زیر سوال میبرد. توافق ایران و عربستان یک «نشانه زمانه» است. توافق ایران و عربستان همچنین نشان میدهد که شرکای ایالات متحده به طور فزایندهای در حال عقب نشینی از نفوذ واشنگتن بر خود هستند.
منبع
https://www.foxnews.com/world/us-left-out-china-iran-on-top-latest-deal-saudi-arabia-sign-timeshttps://www.foxnews.com/world/us-left-out-china-iran-on-top-latest-deal-saudi-arabia-sign-times
@amniatemeli
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرید زکریا، تحلیلگر مشهور روابط بینالملل:
"دومین اقتصاد (چین) و بزرگترین صادرکننده گاز در جهان (روسیه)، قصد دارند تا به سلطه دلار به عنوان وزنه نظام مالی جهانی ضربه بزنند. دلار آخرین ابزار بسیار قدرتمند در دستان آمریکاست
واشنگتن میتونه بیپروا هزینه کنه و مطمئن باشه که بدهیش بر دوش دیگر کشورهاست. جنگ اوکراین و تقابل رو به گسترش آمریکا با چین، طوفانی رو رقم زده که چین و روسیه بتونند از دلار فاصله بگیرند."
@amniatemeli
✅مخالفت ها در استراتژی منجمد
🔺در یک جنگ پرشدت ، دو کشور درگیر خصومت های آشکار می شوند: مردم می میرند ، زیرساخت ها از بین می رود و در نهایت اقتصاد خراب می شود. بیشتر کشورهای اروپایی، که در قرن گذشته توسط دو جنگ جهانی آسیب دیده اند، تلاش دارند تا از این جایگزین خطرناک فاصله بگیرند.
♦️این از منظر (خون و گنج) بسیار ساده اما پرهزینه است. در یک درگیری منجمد، مسائل حل نشده باقی می مانند اما جنگ متوقف می شود و یا در سطح پایین تحت کنترل قرار می گیرد.
🔸درگیری های منجمد می تواند سال ها ادامه داشته باشد: آنها از انرژی جنبشی جنگ های پرشدت بی بهره هستند و نظام بین المللی را به اندازه کافی مختل نمی کنند تا زمانی که شاخص های یک مداخله شدیدتر توسط کشورهایی را پیدا کنند که ممکن است یک جنگ پرشدت را برای کسب منافع خود دنبال کند.
♦️در همان زمان ، درگیری های بسته قدرت کشورهای آسیب دیده را با این وضعیت مهلک از بین می برد. در حال حاضرروسیه تاکتیک تحریک منازعات بسته و همچنین ادامه آن را در صحنه جهانی کامل کرده است.
🔸به بیان رسمی تر ، درگیری منجمد "درگیری ای است که بین مراحل بن بست و تنش زدایی باقی مانده و تلاش های صلح طلبانه هرگز منجر به حل چنین درگیری نمی شود."چنین شرایطی ممکن است به استقرار رژیمی منجر شود که به طور واقعی استقلال یافته اما به رسمیت شناخته نشده است. ناسازگاری اهداف و همچنین آتش بس لزوماً به معنای خروج طرف های درگیری از "خشونت" و تخاصم نیست.
♦️این امکان وجود دارد که کاملاً برعکس باشد ، درگیری های "بسته" شامل ذات قاطعانه منافع طرف های متخاصم می شود که قادراست سطح درگیری را به مرحله تشدید تبدیل کند.
🔸 سوخت این منازعات در بازیگران غیردولتی و منافع متناقض آنها یافت می شود. در این قسمت ، در درون دولت ملّی ، حکومت مرکزی مجبور است برای وفاداری شهروندی خود با نیروهای مختلف دیگر به رقابت بپردازد. همانطور که دیده میشود، روسیه با مهارت و تخصص فراوان در مورد تمایل این گروهها برای جدا شدن از دولتهای مرکزی آنان را به بازی گرفته و دولتهای تحت فشار از غرب خواستهاند تا از وضع موجود حمایت کند.
♦️ هر یک از طرفین توان بیشتری را برای مواجهه با رقیب خود با انعقاد پیمان با بازیگران خارجی به دست میآورند و پدیدهای که به عنوان "بالانس" یا "تعادل" شناخته میشود در این زمینه خاص شکل گرفته است.
🔸در این سطح پایین ملّی، نظریه جامعهشناسی از ساختارگرایی به وجود میآید. ساختارهای اجتماعی ملّت و قومیت وقتی معنایی پیدا می کنند که دیگران از آن به طرق مختلف برخوردار شوند.
♦️ از آنجا که بازیگران بسیار گوناگونی وجود دارند ، معانی و تفسیرهای مختلفی نیز از این مفاهیم وجود دارد که قابل بحث و تبادل نظر است. به طور کلی ، طرف های مختلف در درگیری های فراملی که اجازه ورود روسیه به جامعه آنها داده شده تعاریف خود را بر اساس جذابیت های ایدئولوژیکی مردم ، روابط قومی یا ترکیبی از این دو مولفه بنا کرده اند.
@amniatemeli
48.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش پنجم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔻تعریفی که طی ادوار گذشته در خصوص جنگ هیبریدی مطرحشده درواقع نشات گرفته از کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵،است.
▪️کنفرانس امنیتی مونیخ۲۰۲۳؛ «جنگ هیبریدی را ترکیبی از چندین ابزار جنگی متعارف و نامتعارف» تعریف کرده است که این ابزارها در قرن ۲۱،عبارتاند از:
۱دیپلماسی،
۲جنگ اطلاعاتی و تبلیغات،
۳حمایت از ناآرامیهای محلی،
۴نیروهای نامنظم،
۵نیروهای ویژه،
۶نیروهای نظامی منظم،
۷جنگ اقتصادی،
۸ حملات سایبری و دستکاری اطلاعات ،
۹حفظ صلح پایدار،
۱۰ کنترل مهاجرت در نظام بین المللی.
@amniatemeli