🔺انقلاب نارنجی زمینه ای از جنگ ترکیبی
🔘کامیون های زیادی از چادرها ، حصیرها و مواد غذایی که در هفته ها گذشته از آن محافظت شده بودند به سرعت در بین جمعیت معترض ظاهر شدند.یوشچنکو تلاش کرد در 23 نوامبر با سوگند به مقام مسئولیتش در یک جلسه تودیع پارلمان در مقابل 191 نماینده مجلس ، اختلافات را پایان دهد. در این زمان اوکراین دو رئیس جمهور منتخب داشت. باید راهی برای شکستن بن بست فراهم می شد.
🔘تحت نظارت مطبوعات بین المللی ، دولت ایالات متحده و اتحادیه اروپا ، 307 نفر از 450 عضو (پارلمان) در 27 نوامبر به بطلان دور دوم رای گیری رای دادند. پارلمان پس از سه روز بحث و مجادله داخلی، با به رسمیت شناختن آرء مخالفت کرد. یانوکوویچ خواهان اعمال فشار بر اصلاح طلبان و متهم ساختن آنها به از هم پاشیده شدن کشور کرد. وی در 28 نوامبر 2004 ، مراحلی را ترتیب داد که دو هیات روزنامه نگار خارجی برای تماشای تظاهرات گسترده که منطقه دونتسک را مجبور به جدا شدن از اوکراین می کرد ، به شهرسیورودونتسک پرواز کنند.
🔘 ستاره و لیدر این تجمع اعتراضی بزرگ شخصی به نام یوری لوژکف ، شهردار مسکو بود. کاملاً روشن بود که نخست وزیر یانوکوویچ به دنبال یک کسب منفعت از این شرایط است: "تمامی آشفتگی ها در منطقه شرق و در جنوب و هرچه اتفاق افتاده از بین می رود و مردم آرام خواهند شد."
🔘کشورهای غربی ،از جمله ایالات متحده آمریکا ،صدها میلیون دلار در راستای اجرای اهداف دموکراسی در گروه های جامعه مدنی هزینه کردند.بیشتر هزینه ها به طرفداران یوشچنکو اختصاص داده شد.در طرف دیگر،مسکو حمایت از یانوکوویچ را از اوایل تابستان 2003 آغاز کرد. کرملین بر این باور بود که همکاری با رئیس جمهورسابق بهترین سیاست خارجی روسیه بوده است.
🔘 بنابراین ، هرکسی که کوچما به عنوان جانشین خود انتخاب کرد ، نامزد کرملین خواهد شد. به عنوان مشوق اقتصادی اوکراین و برای حمایت از نامزد مورد نظر رئیس جمهور سابق، روسیه بدهی گاز اوکراین را از 2/2 میلیارد دلار به 4/1 میلیارد دلار کاهش داد و سهمیه های مربوط به لوله های فولادی اوکراین را لغو و یک قرارداد مالیاتی را امضاء کرد که 800 میلیون دلار برای پرداخت به خزانه اوکراین بود.
🔘یک مامور سیاسی روس طرحی را ارائه می دهد که حوادث سال ۲۰۱۴ به دقت در آن پیشبینی شده است. "وظیفه ما بی ثبات کردن اوضاع است (شاید شامل بازی های سیاسی باشد ، اما نه اقتصاد روزمره) در چیزی به نام "درگیری مستقیم" قرار نخواهیم گرفت. وظیفه رسانه ها تفسیر این اقدام به عنوان یک گمان از "ماهیت شناشی شرق و غرب است. "
🔘منافع تجاری روسیه ، احتمالاً از جمله گازپروم که تحت کنترل دولت قرار داشته ، 300 میلیون دلار به کمپین یانوکوویچ کمک کرده است. رئیس جمهور روسیه در طول انتخابات برای حمایت از یانوکوویچ نامزد مورد حمایتش دو بار به اوکراین سفر کرد ، این کار را دقیقاً قبل از هر دور رأی دادن انجام داده است.
🔘تلاش های روسیه برای تأثیرگذاری در انتخابات ناموفق بود. در تاریخ 3 دسامبر 2004 ، دادگاه عالی تصمیم گرفت که دور دوم رای گیری مجدداً برگزار شود ، زیرا مقامات آنقدر رانت و فساد داشتندکه کنترل اراده مردم غیرممکن به نظر می رسید.در دور دوم ، یوشچنکو به عنوان برنده مشخص ظاهر شد و یانوکوویچ را با 52 در مقابل 42 درصد شکست داد. پوتین با تحقیر دور دوم انتخابات اظهار داشت: "تکرار دور دوم هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت. او گفت آیا قصد دارید این کار را سه ، چهار و یا شاید ۲۵ بار انجام دهید؟
🔘« تصمیم کرملین مبنی بر دخالت عمومی در انتخابات اوکراین یک تلاش آگاهانه توسط یانوکوویچ به منظور حمایت از زبان و فرهنگ روسی در شرق بود. او یک ماه قبل از انتخابات موافقت کرده بود که زبان غیر رسمی روسی را در اوکراین تقویت کند، شهروندان با تابعیت روسیه را به رسمیت بشناسد و تلاش برای عضویت در ناتو را استراتژی کیف کنار بگذارد. پتروف و ریابوف در تحلیلی از مداخله روسیه ، کرملین را به دلیل بی کفایتی مورد خطاب قرار دادند. (مشکل این نیست که کرملین بر روی نامزدی که باخته قمار کرده؛ اما دخالت کرملین بسیار مشهود و بی اساس بود. به نظر می رسد کرملین نه تنها می خواهد پیروز میدان شود ، بلکه نشان داده که اوکراین بخشی از حوزه حیاتی نفوذ روسیه به شمار می رود، جایی که دولت حق دارد مانند آنچه در مرزهای خودش عمل می کند با آنان رفتار کند ... نتیجه فقط شکست نبود ، بلکه یک تحقیر و روسوایی بزرگ است.)
🔘پاول آنیری اثرات انتخابات در سیاست خارجی را کاملاً انقلابی تحلیل کرده است. حوادث اواخر سال 2004 باعث بازنگری اساسی اوکراین توسط بازیگران اصلی شد ... روابط بهتر با دنیای غرب و عضویت در ناتو و سازمان تجارت جهانی به امکاناتی موثر برای تغییر نگاه تبدیل شد ...
ادامه دارد.
@amniatemeli
39.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی..
📽🎬کلیپ یازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
32.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️ادامه کلیپ انجمن های ایالتی و ولایتی
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
🔺 ظهور قدرت های بزرگ جایگاه رهبری آمریکا را در جهان خدشه دار کرده است.
🔸 نشریه The American Conservative در گزارشی در مورد تضعیف مواضع جهانی آمریکا نوشت: آمریکا همچنان به مبارزه برای حفظ جهان تک قطبی و جایگاه رهبری خود ادامه می دهد، اما ظهور ابرقدرتها و آغاز رقابت میان آن جایگاه رهبری آمریکا در جهان را خدشه دارد کرده است. سیاست خارجی آمریکا برای کشورهای از جمله چین و روسیه یک تهدید جدی به حساب می آید، از این رو مبارزه برای بدست آوردن جایگاه رهبری در جهان در سال های پیش رو با شدت بیشتری ادامه خواهد داشت.
🔹 در ادامه این مقاله آمده است، تشکیل جهان چندقطبی چندان دور از انتظار نیست و از هم اکنون برای ایجاد تعادل در جهان چند قطبی باید"مکانیسم تعامل سازنده" ای بین ابر قدرت ها ایجاد کنیم. آمریکا باید با تفاوت های دینی و اجتماعی دیگر تمدن ها کنار آید و رویکرد تهاجمی علیه آن ها را کنار بگذارد.
منبع
https://www.theamericanconservative.com/universalism-and-great-power-competition/
@amniatemeli
🔺جنگ سرد جدید خطرناک تر از جنگ اول خواهد بود و ممکن است بین ایالات متحده و چین آغاز شود - وزیر امور خارجه سابق آمریکا هنری کیسینجر.
@amniatemeli
🧨 هدیه نوروزی : کتاب پیشنهادی ما برای مطالعه در ایام تعطیلات نوروز برای شما عزیزان عضو کانال جنگ تجاری :
📚ماراتن صد ساله: استراتژی مخفی چین برای جایگزینی آمریکا به عنوان ابرقدرت جهانی
پر فروش ترین کتاب ملی در آمریکا در چند سال اخیر
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
یکی از کارشناسان برجسته چین در دولت ایالات متحده ،مایکل پل پیلزبری (متولد 8 فوریه 1945) نویسنده و مقام سابق عمومی در ایالات متحده است. او از سال 2014 مدیر مرکز استراتژی چین در موسسه هادسون در واشنگتن دی سی بوده است. او را "شاهین چین" و "معمار" سیاست امضای ترامپ در مورد چین نامیده اند
او استراتژی پنهانی را که به رشدچیندامن می زندرا فاش می کند و اینکه چگونه آمریکایی ها فریب خورده و فریفته شده اند تا به چین کمک کنند تا از آمریکا به عنوان ابرقدرت پیشرو در جهان پیشی بگیرد.
برای بیش از چهل سال، ایالات متحده نقشی ضروری در کمک به دولت چین برای ایجاد یک اقتصاد پررونق، توسعه توانایی های علمی و نظامی خود و یافتن جایگاه کنونی خود در صحنه جهانی ایفا کرده است، با این باور که ظهور چین همکاری با آمریکا را تضمین و به همراه خواهد داشت. دیپلماسی و تجارت آزاد هدف بود اما اگر قرار باشد رویای چین جایگزین رویای آمریکایی شود، همانطور که آمریکا بدون شلیک یک گلوله جایگزین امپراتوری بریتانیا شد، چه؟
ماراتن صد ساله بر اساس مصاحبه با جداشدگان چینی و اسناد امنیتی ملی که به تازگی از طبقه بندی خارج شده و قبلاً فاش نشده است، استراتژی مخفی چین برای جانشینی ایالات متحده به عنوان قدرت مسلط جهان و انجام این کار تا سال 2049، صدمین سالگرد این کشور و تأسیس جمهوری خلق چین را فاش می کند.
مایکل پیلزبری، سخنرانی مسلط به زبان چینی که از زمان ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر در مناصب ارشد امنیت ملی در دولت ایالات متحده خدمت کرده است، از دهه ها تماس خود با مدیران سازمان های نظامی و اطلاعاتی چین استفاده می کند و اسناد و سخنرانی های آنها را ترجمه می کند. و کتاب هایی برای نشان دادن اینکه چگونه آموزه های دولت داری سنتی چین زیربنای اقدامات آنها است. او نگاهی درونی به چینیها ارائه میکند که واقعاً چگونه آمریکا و رهبران آن را بهعنوان وحشیهایی که معماران مرگ خودشان خواهند بود، میبینند.
پیلزبری همچنین توضیح می دهد که چگونه دولت ایالات متحده گاهی ناخواسته و گاهی عمدا به تحقق این رویای چین کمک کرده است، و او از ایالات متحده می خواهد که استراتژی جدید و رقابتی تر را در قبال چین آنطور که واقعاً هست اجرا کند و نه آنطور که الان هست و ممکن است آرزو کند که باشد.
ماراتن صد ساله زنگ بیداری است زیرا ما با بزرگترین چالش امنیت ملی قرن بیست و یکم روبرو هستیم.
مطالعه این برای همه علاقه مندان به سیاست و اقتصاد و تجارت و بازرگانی توصیه می شود.
@amniatemeli
🔺جنگ برای تغییر افکار
🔸استفاده دقیق و برنامهریزیشده از فضای اینترنت، برای اتاقهای گفتگو و همچنین نمایش فیلم و مستند عنصر مهمی در رادیکال ساختن افراد و تبدیلشدن به حامیان و فعالان و گهگاه تحتفشار قرار دادن خانوادههای آنها به شمار می رود.
🔹نشریات آنلاین سعی در الهام بخشیدن از جوانان ناامید در اروپا، آمریکای شمالی و حتی دورتر جایی در استرالیا داشتند تا بتوانند به مرزهای تحت کنترل داعش در عراق و سوریه عزیمت نمایند.
🔸بعدها، تأکید بر افراط گرایی افراد از طریق اینترنت و فضای مجازی در راستای انجام اقدامات خشونتآمیز در شهرو مکان هایی که در آن زندگی میکردند انجام شد و حتی دستورالعملهای زیرزمینی و پنهان برای ساخت مواد منفجره یا ترغیب به استفاده از وسایل نقلیه جهت زیر گرفتن عابران پیاده اجراگردید.
@amniatemeli
50.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش چهارم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔺 چین در توافق ایران و عربستان، آمریکا را کنار گذاشت و آمریکا و اسرائیل می توانند بازندگان احیای روابط دو کشور باشند.
کاتلین مک فال
فاکس نیوز
🔹 پس از سالها روابط خصمانه و پرنوسان، ایران و عربستان سعودی برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتهای یکدیگر با هم به توافق رسیدند؛ آن هم با وساطت چین که تعحب همگان را در جهان برانگیخت. از زمان انتشار خبر این توافق، نگرانیها در زمینه معنا و مفهوم ترمیم روابط ریاض-تهران در بحبوحه شکست مذاکرات هستهای، ناکامی اسرائیل در ادامه توافقهای عادی سازی و همچنین افزایش نفوذ چین در خاورمیانه افزایش یافته است. توافق ۱۰ مارس میان ایران و عربستان نه تنها باعث شکوفاییِ داینامیک روابط پیچیده در منطقه خاورمیانه شده است بلکه نشان دهنده این است که چگونه روابط پرتنش آمریکا و چین باعث تغییر جهت سیاست خارجی در سراسر جهان شده است.
🔸 یک تحلیلگر بنیاد دفاع از دموکراسیها به فاکس نیوز در این زمینه گفت: چینیها تمایل دارند این را به یک بازی «حاصل جمع صفر»، یعنی «چین برنده و آمریکا بازنده» تبدیل کنند. آنها به دنبال این هستند که تاثیر این توافق در فضای عمومی سیاستگذاری برای آنها کارهایی انجام دهد. این به معنای فرسودگی تدریجی موقعیت ایالات متحده و همچنین فرسایش نظم تحت رهبری آمریکا در این منطقه است.
🔹 ایران منافع زیادی در این توافق دارد. تضمین ثبات در روابط ایران و عربستان سعودی منافعی نیز برای پکن در برخواهد داشت چرا که هر دو از بزرگترین شرکای تجاری این کشور در منطقه هستند. ترمیم روابط ژئوپلیتیکی ایران در خاورمیانه نه تنها به عنوان یک تقویت کننده برای اقتصاد این کشور عمل میکند، بلکه میتواند نفوذ تهران را در مسائل منطقهای مانند مناقشه اسرائیل و فلسطین افزایش دهد.
🔸 تجدید روابط ایران و عربستان می تواند منافع اسرائیل را به خطر بیندازد. اسرائیل در سال ۲۰۲۰ توافقهای عادی سازی با امارات و بحرین و برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه را پیش برد اما اکنون این کشورها در حال ترمیم روابط با ایران هستند که این امر امنیت اسرائیل را زیر سوال میبرد. توافق ایران و عربستان یک «نشانه زمانه» است. توافق ایران و عربستان همچنین نشان میدهد که شرکای ایالات متحده به طور فزایندهای در حال عقب نشینی از نفوذ واشنگتن بر خود هستند.
منبع
https://www.foxnews.com/world/us-left-out-china-iran-on-top-latest-deal-saudi-arabia-sign-timeshttps://www.foxnews.com/world/us-left-out-china-iran-on-top-latest-deal-saudi-arabia-sign-times
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرید زکریا، تحلیلگر مشهور روابط بینالملل:
"دومین اقتصاد (چین) و بزرگترین صادرکننده گاز در جهان (روسیه)، قصد دارند تا به سلطه دلار به عنوان وزنه نظام مالی جهانی ضربه بزنند. دلار آخرین ابزار بسیار قدرتمند در دستان آمریکاست
واشنگتن میتونه بیپروا هزینه کنه و مطمئن باشه که بدهیش بر دوش دیگر کشورهاست. جنگ اوکراین و تقابل رو به گسترش آمریکا با چین، طوفانی رو رقم زده که چین و روسیه بتونند از دلار فاصله بگیرند."
@amniatemeli
✅مخالفت ها در استراتژی منجمد
🔺در یک جنگ پرشدت ، دو کشور درگیر خصومت های آشکار می شوند: مردم می میرند ، زیرساخت ها از بین می رود و در نهایت اقتصاد خراب می شود. بیشتر کشورهای اروپایی، که در قرن گذشته توسط دو جنگ جهانی آسیب دیده اند، تلاش دارند تا از این جایگزین خطرناک فاصله بگیرند.
♦️این از منظر (خون و گنج) بسیار ساده اما پرهزینه است. در یک درگیری منجمد، مسائل حل نشده باقی می مانند اما جنگ متوقف می شود و یا در سطح پایین تحت کنترل قرار می گیرد.
🔸درگیری های منجمد می تواند سال ها ادامه داشته باشد: آنها از انرژی جنبشی جنگ های پرشدت بی بهره هستند و نظام بین المللی را به اندازه کافی مختل نمی کنند تا زمانی که شاخص های یک مداخله شدیدتر توسط کشورهایی را پیدا کنند که ممکن است یک جنگ پرشدت را برای کسب منافع خود دنبال کند.
♦️در همان زمان ، درگیری های بسته قدرت کشورهای آسیب دیده را با این وضعیت مهلک از بین می برد. در حال حاضرروسیه تاکتیک تحریک منازعات بسته و همچنین ادامه آن را در صحنه جهانی کامل کرده است.
🔸به بیان رسمی تر ، درگیری منجمد "درگیری ای است که بین مراحل بن بست و تنش زدایی باقی مانده و تلاش های صلح طلبانه هرگز منجر به حل چنین درگیری نمی شود."چنین شرایطی ممکن است به استقرار رژیمی منجر شود که به طور واقعی استقلال یافته اما به رسمیت شناخته نشده است. ناسازگاری اهداف و همچنین آتش بس لزوماً به معنای خروج طرف های درگیری از "خشونت" و تخاصم نیست.
♦️این امکان وجود دارد که کاملاً برعکس باشد ، درگیری های "بسته" شامل ذات قاطعانه منافع طرف های متخاصم می شود که قادراست سطح درگیری را به مرحله تشدید تبدیل کند.
🔸 سوخت این منازعات در بازیگران غیردولتی و منافع متناقض آنها یافت می شود. در این قسمت ، در درون دولت ملّی ، حکومت مرکزی مجبور است برای وفاداری شهروندی خود با نیروهای مختلف دیگر به رقابت بپردازد. همانطور که دیده میشود، روسیه با مهارت و تخصص فراوان در مورد تمایل این گروهها برای جدا شدن از دولتهای مرکزی آنان را به بازی گرفته و دولتهای تحت فشار از غرب خواستهاند تا از وضع موجود حمایت کند.
♦️ هر یک از طرفین توان بیشتری را برای مواجهه با رقیب خود با انعقاد پیمان با بازیگران خارجی به دست میآورند و پدیدهای که به عنوان "بالانس" یا "تعادل" شناخته میشود در این زمینه خاص شکل گرفته است.
🔸در این سطح پایین ملّی، نظریه جامعهشناسی از ساختارگرایی به وجود میآید. ساختارهای اجتماعی ملّت و قومیت وقتی معنایی پیدا می کنند که دیگران از آن به طرق مختلف برخوردار شوند.
♦️ از آنجا که بازیگران بسیار گوناگونی وجود دارند ، معانی و تفسیرهای مختلفی نیز از این مفاهیم وجود دارد که قابل بحث و تبادل نظر است. به طور کلی ، طرف های مختلف در درگیری های فراملی که اجازه ورود روسیه به جامعه آنها داده شده تعاریف خود را بر اساس جذابیت های ایدئولوژیکی مردم ، روابط قومی یا ترکیبی از این دو مولفه بنا کرده اند.
@amniatemeli
48.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش پنجم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔻تعریفی که طی ادوار گذشته در خصوص جنگ هیبریدی مطرحشده درواقع نشات گرفته از کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵،است.
▪️کنفرانس امنیتی مونیخ۲۰۲۳؛ «جنگ هیبریدی را ترکیبی از چندین ابزار جنگی متعارف و نامتعارف» تعریف کرده است که این ابزارها در قرن ۲۱،عبارتاند از:
۱دیپلماسی،
۲جنگ اطلاعاتی و تبلیغات،
۳حمایت از ناآرامیهای محلی،
۴نیروهای نامنظم،
۵نیروهای ویژه،
۶نیروهای نظامی منظم،
۷جنگ اقتصادی،
۸ حملات سایبری و دستکاری اطلاعات ،
۹حفظ صلح پایدار،
۱۰ کنترل مهاجرت در نظام بین المللی.
@amniatemeli
🔺 توافق ایران و عربستان از دید نیویورک تایمز
🔸 آمریکایی ها، که برای سه چهارم یک قرن، بازیگران کانونی خاورمیانه بودند و همیشه در چنین مواردی در اتاق حضور داشتند، اکنون خود را در حاشیه می بینند آن هم در لحظه یک دگرش چشمگیر. چینی ها، که سالها در این منطقه، تنها نقشی دست دوم داشته اند، ناگهان خود را به جایگاه یک بازیگر تازه قدرت رسانده اند و اسرائیلی ها، که مخ سعودی ها را علیه یک دشمن مشترک در تهران به کار گرفته بودند، اکنون حیرانند که کجای کار هستند.
🔹 استیون کوک، عضو ارشد مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی می گوید: "برخی ناظران در خلیج فارس، از قرن چینی صحبت می کنند. سعودی ها ابراز علاقه کرده اند که به سازمان همکاری های شانگهای بپیوندند ضمن آنکه بخش بزرگی از نفتشان هم به چین می رود."
🔸 چین زمانی توانست عربستان سعودی و ایران را کنارهم بیاورد که اسرائیل امید داشت ایالات متحده بتواند رابطه اش با عربستان سعودی را برقرار سازد. اما سعودی ها، چیزهایی را می خواستند که آمریکا آمادگی تامین آن را نداشت. سعودی ها خواهان تضمین های امنیتی، کمک به توسعه یک برنامه هسته ای صلح آمیز و محدودیت کمتر بر فروش های تسلیحاتی آمریکا بودند. اکنون اسرائیل در می یابد که امیدهایش به تشکیل یک ائتلاف ضدایرانی با عربستان سعودی، آشکارا نقش بر آب می شود.
منبع:
https://www.nytimes.com/2023/03/11/us/politics/saudi-arabia-iran-china-biden.html
@amniatemeli
✅ دیپلماسی:
🔸دیپلماسی بر حسب سنت همیشه به وسیله دیپلماتهایی که به دولتهای دیگر معرفی میشدهاند، اعمال میشده است؛ اما رؤسای دولتها و وزیران خارجه نیز کمکم در این کار شرکت میکنند.
🔹در گذشته دیپلماسی بین کشورها بیشتر به موضوعاتی همچون روابط شخصی و خانوادگی پادشاهان دو کشور با یکدیگر یا مسئله جنگ و صلح مربوط می شد، اما در شرایط کنونی جهان علاوه بر آنها موضوعاتی همچون روابط تجاری، مناسبات فرهنگی و علمی نیز در محور مباحثات دیپلماتیک بین کشورهای مختلف با یکدیگر و بین آنها با سازمانهای بین المللی قرار گرفته است
#دیپلماسی
@amniatemeli
🔺 بازی با آتش در اوکراین؛ خطرات نادیده گرفته شده تشدید فاجعه بار اوضاع(1)
جان مرشایمر
🔹 ایالات متحده و متحدانش در ابتدا با این هدف از اوکراین حمایت کردند تا از پیروزی روسیه جلوگیری و به مذاکره برای پایان مطلوب نبرد کمک کنند. اما زمانی که ارتش اوکراین شروع به در هم کوبیدن نیروهای روسی به ویژه در اطراف کییف کرد، دولت بایدن مسیر خود را تغییر داد و متعهد شد که به اوکراین در پیروزی در جنگ علیه روسیه کمک کند. این کشور همچنین با اعمال تحریمهای بیسابقه به دنبال آسیب جدی به اقتصاد روسیه بود. همانطور که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در ماه آوریل اهداف ایالات متحده را توضیح داد، "ما میخواهیم روسیه به حدی ضعیف شود که قادر به تکرار اقداماتش در حمله به اوکراین نشود". در واقع، ایالات متحده قصد خود را برای حذف روسیه از صفوف ابرقدرتها اعلام کرد.
🔸 بر خلاف نگاه متداول در غرب، مسکو به اوکراین حمله نکرد تا آن را فتح کند و آن را بخشی از روسیه بزرگ کند. هدف اصلی آن جلوگیری از تبدیل شدن اوکراین به یک سنگر غربی در مرز روسیه بود. پوتین و مشاورانش به ویژه نگران پیوستن اوکراین به ناتو بودند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اواسط ژانویه به طور مختصر به این نکته اشاره کرد و در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "کلید همه مسائل تضمین عدم گسترش ناتو به سمت شرق است". برای رهبران روسیه، چشمانداز عضویت اوکراین در ناتو، همانطور که خود پوتین قبل از تهاجم بیان کرد، «یک تهدید مستقیم برای امنیت روسیه» است - تهدیدی که تنها با جنگ و تبدیل اوکراین به یک کشور بیطرف یا شکست خورده از بین میرود.
🔹 کییف، واشنگتن و مسکو همگی عمیقاً متعهد هستند که به بهای رقیب خود برنده شوند و این فضای کمی برای سازش باقی میگذارد. به عنوان مثال، نه اوکراین و نه ایالات متحده احتمالاً اوکراین بیطرف را نمی پذیرند. در واقع، اوکراین روز به روز بیشتر با غرب پیوند میخورد.
همچنین روسیه احتمالاً تمام یا حتی بیشتر اراضی که در اوکراین تصرف کرده، پس نمیدهد -بهویژه از آنجا که خصومتهایی که به درگیریها در دونباس بین جداییطلبان طرفدار روسیه و دولت اوکراین در هشت سال گذشته دامن زدهاند، شدیدتر از همیشه هستند.
🔸 سه راه اساسی برای تشدید تنش وجود دارد که ذاتی جریان جنگ است: یک یا هر دو طرف عمداً برای پیروزی بر شدت عمل خود میافزایند، یک یا هر دو طرف عمداً برای جلوگیری از شکست نزاع را شدت میبخشند، یا جنگ نه با انتخاب عمدی، بلکه به طور سهوی تشدید میشود. هر مسیری این پتانسیل را دارد که ایالات متحده را وارد جنگ کند یا روسیه را به سمت استفاده از سلاح های هسته ای سوق دهد، و شاید هر دو احتمال.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/playing-fire-ukraine
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥هنر گفتگو و شیوه ی یک بحث منطقی
(بخش نخست)
🔹چگونه می توان در هر بحث پیروز شد؟
🔸سفسطه و مغلطه را بشناسیم.
@amniatemeli
✅جنگ ترکیبی روسیه در گرجستان،براساس استراتژی منجمد
قسمت اول:
مقدمه،
🔘 این بررسی با تاثیر گذاری گرجستان بر فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آغاز میشود. برخی از گروه های قومی، به ویژه اوستیاییها و آبخازی ها ، با استفاده از قومیت گرایی خواستار ایجاد دولت های کوچک منصوب به خودشان شدند.
🔘با مخالفت دولت گرجستان در تفلیس ، هنگامی که روسیه نیروهای حافظ صلح را به این مناطق اعزام کرد ،عملاً آنان اقدام به استقلال سرزمین های خود کردند. زمانی که دولت گرجستان تلاش کرد تا ایالت های شورشی را به زور با یکدیگر متحد سازد صلح ناپایداری تا سال 2008 برقرارشد.
🔘مداخله نظامی روسیه این تلاش هماهنگ را به شکست بسیار سنگینی تبدیل کرد و در رویارویی ژئوپلیتیک بزرگتر با غرب ،مسکو طی یک اقدام غافلگیرانه مناطق مورد اختلاف را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخت. به شکل1-4 توجه شود.
🔘جمهوری گرجستان درمنطقه قفقاز جنوبی واقع شده و در سواحل شرقی دریای سیاه قرار دارد. در اساطیر یونان ، سرزمینی است که یاسون و آرگونوتها پشم قوچ طلایی را در آن یافته اند.
ادعا می شود که زادگاه زراعت انگور (شراب سازی) و یکی از اولین کشورهایی که مسیحیت را پذیرفته همین منطقه است. (تقریباً 330 ق. م.) از نظر جغرافیایی ، این کشوراز شمال و جنوب توسط کوه های بزرگ و کوچک قفقاز محدود شده است.
🔘 این کشور در شمال با روسیه و در شرق با آذربایجان و در جنوب با ارمنستان و ترکیه و در غرب با دریای سیاه هممرز است. هزاران سال است که یک دوراهی است.در زمان های ماقبل تاریخ ، به دلیل اتصال دریاهای سیاه و خزر ، بیشتر آن در زیر آب قرار داشته و خشکی آن بسیار ناچیز و محدود بوده است. امروزه از طریق بزرگراه ها ، راه آهن و خطوط لوله انرژی همان نقش گذشته خود را ایفا می کند.
🔘 از آنجاکه گرجستان از پادشاهی ها و اقوام مختلف باستانی تشکیل شده،تعریف جامع از یک قومیت گرجی دشوار است.تخمین زده می شود که 70 درصد مردم با آن قومیت شناخته می شوند.
🔘همانطور که در مکتب ملی گرایی فرانسه پیش بینی شده است ، تقریباً تمامی قومیت ها خود را شهروندان جمهوری گرجستان می دانند. استثناهای عمده در این مورد، آبخازی ها و اوستیاییها هستند که هر دو در واقع جنبش جدایی طلبانه محسوب می شوند.
🔘 آبخازي ها و اوستیاییها اكنون سرزمين هايي در اختیار دارند كه تحت كنترل دولت مركزي تفليس در گرجستان نيستند. آبخازیا تقریباً 220،000 نفر را در خود جای داده و اوستیای جنوبی تنها بین40،000 تا 60،000 هزار نفر جمعیت دارد. پایتخت آبخازیا سوخومی و پایتخت اوستیای جنوبی تسخینوالی است.
🔘گروه دیگری که رهبران آنها انگیزه محدودی از تجزیه طلبی را در اختیار داشته اند ، آجاریس ها ، گرجی های قومی هستند که تحت حکومت عثمانی به اسلام گرویدند.
🔘این قومیت که پایتخت آنها بندر باطومی واقع در حاشیه دریای سیاه است ،تا سال 1878 ، پیوستن به امپراتوری روسیه را نپذیرفتند و مخالفت می کردند.
@amniatemeli
42.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️تاریخ آنلاین
صبحت های تیمسار شاپور آذربرزین
جانشین و معاون علمیات نیروی هواییی ارتش شاهنشاهی از فساد رشوهای زمان محمد رضا پهلوی
📽🎬کلیپ دوازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
31.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️ادامه کلیپ تاریخ آنلاین
صبحت های تیمسار شاپور آذربرزین
جانشین و معاون علمیات نیروی هواییی ارتش شاهنشاهی از فساد رشوهای زمان محمد رضا پهلوی
📽🎬کلیپ دوازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
🔺 همه سناریوهای درگیری آمریکا
(۲) فارن افرز
🪐 سناریوی ناامیدی
جان مرشایمر
🔹 ارتش ایالات متحده به طرق مختلف میتواند درگیر جنگ شود. وضعیتی را در نظر بگیرید که جنگ یک سال یا بیشتر طول میکشد و نه چشمانداز راهحل دیپلماتیک در دسترس است و نه مسیری امکانپذیر برای پیروزی اوکراین. در عین حال، واشنگتن برای پایان دادن به جنگ ناامید است -شاید به این دلیل که باید بر مهار چین تمرکز کند یا به این دلیل که هزینههای اقتصادی حمایت از اوکراین باعث ایجاد مشکلات سیاسی در آمریکا و اروپا شده است.
🔸 در آن شرایط، سیاستگذاران ایالاتمتحده دلایل زیادی برای در نظر گرفتن گامهای مخاطرهآمیز-مانند ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین یا استقرار گروههای کوچکی از نیروهای زمینی ایالات متحده- برای کمک به اوکراین برای شکست روسیه پیش رو دارند.
🪐 سناریوی فروپاشی ارتش اوکراین
🔹سناریوی محتملتری برای مداخله ایالات متحده در شرایطی رخ میدهد که ارتش اوکراین شروع به فروپاشی کند و به نظر برسد روسیه در آستانه کسب یک پیروزی بزرگ است. در این صورت، با توجه به تعهد عمیق دولت بایدن به جلوگیری از چنین نتیجهای، ایالات متحده ممکن است با درگیر شدن مستقیم در جنگ تلاش کند تا جریان را تغییر دهد. به راحتی میتوان تصور کرد که در این شرایط مقامات آمریکایی معتقدند اعتبار کشورشان در خطر است و خود را متقاعد میکنند که استفاده محدود از زور، اوکراین را -بدون ترغیب پوتین به استفاده از سلاح هستهای- نجات می دهد. از سوی دیگر، یک اوکراین ناامید ممکن است حملات گستردهای را علیه شهرهای روسیه انجام دهد -به این امید که چنین تشدید اوضاعی واکنش گسترده روسیه را برانگیزد و در نهایت ایالات متحده را مجبور به پیوستن به جنگ کند.
🔸سناریوی نهایی برای دخالت آمریکا مستلزم تشدید غیرعمدی اوضاع است: واشنگتن بدون اینکه بخواهد با یک رویداد پیشبینی نشده که اوج میگیرد، به جنگ کشیده شود.
🔹شاید هواپیماهای جنگنده آمریکا و روسیه که بر فراز دریای بالتیک در تماس نزدیک بودهاند، به طور تصادفی با هم برخورد کنند. چنین حادثهای - با توجه به سطوح بالای ترس در هر دو طرف، عدم ارتباط، و شیطانسازی متقابل- میتواند به راحتی اوضاع را متشنج کند.
🔸یا شاید روسیه ساختمانی در کییف یا یک سایت آموزشی در اوکراین را ویران کند و تعداد قابل توجهی از آمریکاییها مانند امدادگران، مأموران اطلاعاتی یا مستشاران نظامی را به طور ناخواسته به قتل برساند. دولت بایدن که در داخل با یک هیاهوی عمومی مواجه است، تصمیم می گیرد که باید تلافی کند و به اهداف روسیه حمله کند، که سپس منجر به تبادل آتش سهمگین بین دو طرف میشود.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/playing-fire-ukraine
@amniatemeli
💢 هنری کسینجر: جنگ سرد دوم بسیار خطرناکتر از جنگ سرد اول خواهد بود.
🔻 هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در مصاحبهای با روزنامه اسپانیایی موندو گفت: ممکن است جنگ سرد جدیدی بین چین و ایالات متحده آغاز شود
🔻 وزیر امور خارجه اسبق آمریکا هشدار داد که جنگ سرد دوم بسیار خطرناکتر از جنگ سرد اول خواهد بود.
🔻 کیسینجر معتقد است که هر دو کشور منابع اقتصادی قابل مقایسهای دارند که در دوران جنگ سرد اول چنین نبود. به نظر او، پکن و واشنگتن اکنون دشمن یکدیگر هستند و نباید "تا زمانی که جمهوری خلق چین غربی شود" منتظر ماند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽📽 کتاب "نظم جهانی" را بیشتر بشناسید + زیرنویس فارسی
💠 هنری کسینجر، دیپلمات و عالم علومسیاسی آمریکایی، کتاب "نظم جهانی" را در سال ۲۰۱۴ به رشته تحریر درآورد. او در این کتاب به این سوال پاسخ میدهد که دولت- ملتهای مختلف چگونه به سیاست جهان نگاه میکنند؟
💠 کسینجر مفهوم "نظم جهانی" را چرخش مطلوب سیاست از نظر هر دولت-ملت تعریف میکند.به اعتقاد او ادیان و تمدنهای مختلف دیدگاههای متفاوتی در خصوص ایدههایی همچون سیاست عادلانه و توزیع قدرت جهانی دارند.
@amniatemeli
✅جنگ ترکیبی روسیه در گرجستان براساس استراتژی منجمد
✔️قسمت دوم
🔘گرجستان در زمان اتحاد جماهیر شوروی ، بخشی از این اتحادیه سوسیالیستی بود. امروز ، آجاریا همچنان یک جمهوری خودمختار محسوب می شود اما بخشی جدایی ناپذیر از خاک گرجستان است.
🔘اسناد تاریخی نشان می دهد، گرجستان با بیشتر مناطق قفقاز یک تاریخ مشترک دارد. گرجستان که بیشتر در قرن نوزدهم جذب امپراتوری روسیه می شد ، از سال های 1918 تا 1921 یک دوره نسبتاً کوتاه به استقلال رسیده است.
🔘 در این دوره ، نیروهای گرجی در آبخازیا با نیروهای بلشویکی جنگیدند و آنها را شکست دادند. قبل از ایجاد هماهنگی برای خودمختاری آبخازیا در یک گرجستان بزرگ ، ارتش سرخ شوروی گرجستان را فتح کرد. در ابتدا ، کرملین این دو نهاد را به یک کنفدراسیون پیوند داد و آبخازیا قانون اساسی خود را اجرا می کند.
🔘استالین در سال 1931 آبخازیا را به منطقه خودمختار در گرجستان تنزل داد. با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی ،گرجستان باردیگراستقلال خود را با آبخازیا و اوستیای جنوبی در مرزهای شناخته شده بین المللی به دست آورد.
🔘فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی
همانند مولداوی و اوکراین ، تضعیف کنترل مسکو بر این منطقه در پایان قرن بیستم خلاء قدرت ایجاد کرده است. نخبگان و رهبران آبخازیا و اوستیای جنوبی تلاش کردند تا با ایجاد آزادی داخلی مانور بیشتر برای خود ، در خلاء قدرت روسیه بدست آورند.
🔘تلاش های ملّی گرایانه آنها از بسیاری جهات در واکنش به ملّی گرایی شدید اکثریت جمعیت گرجستان بود.طولی نکشید که ناسیونالیسم گرجی در سال 1989 ظاهر شد؛ زمانی که نیروهای وابسته به وزارت کشور شوروی به تظاهرات مسالمت آمیز استقلال در تفلیس آتش گشودند. وقتی روس ها با قمه ، بیل و گاز سمی حمله می کردند ، توسط نفربرهای زرهی پشتیبانی می شدند.
@amniatemeli
40.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش ششم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔺چین در بازی خودش آمریکا را شکست میدهد؟/ حالا ببینید در آفریقا چه میکند
گراهام فولر
🔸 ین واقعاً یکی از قدیمی ترین سؤالات را مطرح می کند: چرا کشورها واقعاً می جنگند؟ محققان طیف وسیعی از پاسخ ها را ارائه می دهند: میل به گسترش قدرت و سلطه طلبی، مبارزه بر سر منابع، به دلیل ناامنی و ترس، یا ایدئولوژی ها، اعتقادات و جهان بینی های متضاد.یا شاید کشورها فقط برای تحقق جاه طلبی های خطرناک رهبران جنگ به راه می اندازند. شاید همه اینها فقط در دی.ان.ای انسان نوشته شده باشد - برای طمع، رقابت، مبارزه، نابود کردن و کشتن.
🔹 تاریخ به ما میآموزد که روسیه و چین در رقابتی اجتنابناپذیر بر سر قدرت و نفوذ در سیبری شرقی - «دشمنان طبیعی» هستند. اما زمانه تغییر می کند و ناگهان امروز روسیه و چین را در وضعیت همکاری استراتژیک نزدیک می بینیم.
🔸 اکنون چین میآید که تمایل خود را برای تجارت با همه کشورهایی که در آن منافع متقابل به دست میآید، اعلام کند. (تایوان یک مسئله بغرنج وپیچیده در حال پیشرفت است.) در تضاد کامل با واشنگتن، پکن خود را قادر به مقابله با انواع کشورهای متخاصم می بیند. چین با ایران و اسرائیل و رهبران فلسطینی و همچنین با عربستان سعودی و یمن متخاصم گفتگو می کند.
🔹 در مقابل، تعداد کشورهایی که ایالات متحده نمی تواند به طور جدی با آنها تعامل داشته باشد، روز به روز بیشتر می شود: با کوبا، ایران یا حزب سیاسی مهم فلسطینی حماس گفتگو نخواهد کرد. همچنین با دولت های ونزوئلا یا سوریه درگیر نخواهد شد. به نظر می رسد که این یک زخم دیپلماتیک خودساخته است که عملاً مانور دیپلماتیک آمریکا را محدود می کند. در زمانی که روابط ایالات متحده با روسیه و چین در مرز بحران قرار دارد، وزیر امور خارجه آمریکا عملاً هیچ تماس شخصی با همتایان خود در هر یک از کشورها در مدت زمان طولانی حفظ نمی کند.
🔸 به نظر میرسد دیپلماتهای ارشد آمریکایی نمیدانند معنا یا هدف دیپلماسی چیست. آنها ممکن است بر این باور باشند که امتناع از صحبت کردن با دیگران یا تهدید دیگران قدرت را به همراه دارد. اما این اهرم را نیز از واشنگتن سلب می کند.
🔹 چین از طریق توانایی خود برای عمل بدون آرمان های ایدئولوژیکی که واشنگتن جهان را با آن می بیند، به آن دسترسی پیدا می کند. و این همان چیزی است که چین اکنون در نظارت بر احیای روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان سعودی به آن دست یافته است. با این حال، بهنظر میرسد واشنگتن بهجای استقبال از این مسیر فرعی برای خروج از یک درگیری بزرگ و خطرناک منطقهای، از این آشتی ناامید شده است. (ببینید که چین بعداً در آفریقا چه خواهد کرد.) آیا اینجا مشکلی وجود دارد؟
منبع
https://responsiblestatecraft.org/2023/03/13/in-great-power-diplomacy-is-china-beating-us-at-its-own-game/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در اسرائیل چه میگذرد؟
@amniatemeli