✅مخالفت ها در استراتژی منجمد
🔺در یک جنگ پرشدت ، دو کشور درگیر خصومت های آشکار می شوند: مردم می میرند ، زیرساخت ها از بین می رود و در نهایت اقتصاد خراب می شود. بیشتر کشورهای اروپایی، که در قرن گذشته توسط دو جنگ جهانی آسیب دیده اند، تلاش دارند تا از این جایگزین خطرناک فاصله بگیرند.
♦️این از منظر (خون و گنج) بسیار ساده اما پرهزینه است. در یک درگیری منجمد، مسائل حل نشده باقی می مانند اما جنگ متوقف می شود و یا در سطح پایین تحت کنترل قرار می گیرد.
🔸درگیری های منجمد می تواند سال ها ادامه داشته باشد: آنها از انرژی جنبشی جنگ های پرشدت بی بهره هستند و نظام بین المللی را به اندازه کافی مختل نمی کنند تا زمانی که شاخص های یک مداخله شدیدتر توسط کشورهایی را پیدا کنند که ممکن است یک جنگ پرشدت را برای کسب منافع خود دنبال کند.
♦️در همان زمان ، درگیری های بسته قدرت کشورهای آسیب دیده را با این وضعیت مهلک از بین می برد. در حال حاضرروسیه تاکتیک تحریک منازعات بسته و همچنین ادامه آن را در صحنه جهانی کامل کرده است.
🔸به بیان رسمی تر ، درگیری منجمد "درگیری ای است که بین مراحل بن بست و تنش زدایی باقی مانده و تلاش های صلح طلبانه هرگز منجر به حل چنین درگیری نمی شود."چنین شرایطی ممکن است به استقرار رژیمی منجر شود که به طور واقعی استقلال یافته اما به رسمیت شناخته نشده است. ناسازگاری اهداف و همچنین آتش بس لزوماً به معنای خروج طرف های درگیری از "خشونت" و تخاصم نیست.
♦️این امکان وجود دارد که کاملاً برعکس باشد ، درگیری های "بسته" شامل ذات قاطعانه منافع طرف های متخاصم می شود که قادراست سطح درگیری را به مرحله تشدید تبدیل کند.
🔸 سوخت این منازعات در بازیگران غیردولتی و منافع متناقض آنها یافت می شود. در این قسمت ، در درون دولت ملّی ، حکومت مرکزی مجبور است برای وفاداری شهروندی خود با نیروهای مختلف دیگر به رقابت بپردازد. همانطور که دیده میشود، روسیه با مهارت و تخصص فراوان در مورد تمایل این گروهها برای جدا شدن از دولتهای مرکزی آنان را به بازی گرفته و دولتهای تحت فشار از غرب خواستهاند تا از وضع موجود حمایت کند.
♦️ هر یک از طرفین توان بیشتری را برای مواجهه با رقیب خود با انعقاد پیمان با بازیگران خارجی به دست میآورند و پدیدهای که به عنوان "بالانس" یا "تعادل" شناخته میشود در این زمینه خاص شکل گرفته است.
🔸در این سطح پایین ملّی، نظریه جامعهشناسی از ساختارگرایی به وجود میآید. ساختارهای اجتماعی ملّت و قومیت وقتی معنایی پیدا می کنند که دیگران از آن به طرق مختلف برخوردار شوند.
♦️ از آنجا که بازیگران بسیار گوناگونی وجود دارند ، معانی و تفسیرهای مختلفی نیز از این مفاهیم وجود دارد که قابل بحث و تبادل نظر است. به طور کلی ، طرف های مختلف در درگیری های فراملی که اجازه ورود روسیه به جامعه آنها داده شده تعاریف خود را بر اساس جذابیت های ایدئولوژیکی مردم ، روابط قومی یا ترکیبی از این دو مولفه بنا کرده اند.
@amniatemeli
48.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند فروشنده قسمت یکم بخش پنجم
🔺روایت توافقنامه نافرجام
@amniatemeli
🔻تعریفی که طی ادوار گذشته در خصوص جنگ هیبریدی مطرحشده درواقع نشات گرفته از کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵،است.
▪️کنفرانس امنیتی مونیخ۲۰۲۳؛ «جنگ هیبریدی را ترکیبی از چندین ابزار جنگی متعارف و نامتعارف» تعریف کرده است که این ابزارها در قرن ۲۱،عبارتاند از:
۱دیپلماسی،
۲جنگ اطلاعاتی و تبلیغات،
۳حمایت از ناآرامیهای محلی،
۴نیروهای نامنظم،
۵نیروهای ویژه،
۶نیروهای نظامی منظم،
۷جنگ اقتصادی،
۸ حملات سایبری و دستکاری اطلاعات ،
۹حفظ صلح پایدار،
۱۰ کنترل مهاجرت در نظام بین المللی.
@amniatemeli
🔺 توافق ایران و عربستان از دید نیویورک تایمز
🔸 آمریکایی ها، که برای سه چهارم یک قرن، بازیگران کانونی خاورمیانه بودند و همیشه در چنین مواردی در اتاق حضور داشتند، اکنون خود را در حاشیه می بینند آن هم در لحظه یک دگرش چشمگیر. چینی ها، که سالها در این منطقه، تنها نقشی دست دوم داشته اند، ناگهان خود را به جایگاه یک بازیگر تازه قدرت رسانده اند و اسرائیلی ها، که مخ سعودی ها را علیه یک دشمن مشترک در تهران به کار گرفته بودند، اکنون حیرانند که کجای کار هستند.
🔹 استیون کوک، عضو ارشد مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی می گوید: "برخی ناظران در خلیج فارس، از قرن چینی صحبت می کنند. سعودی ها ابراز علاقه کرده اند که به سازمان همکاری های شانگهای بپیوندند ضمن آنکه بخش بزرگی از نفتشان هم به چین می رود."
🔸 چین زمانی توانست عربستان سعودی و ایران را کنارهم بیاورد که اسرائیل امید داشت ایالات متحده بتواند رابطه اش با عربستان سعودی را برقرار سازد. اما سعودی ها، چیزهایی را می خواستند که آمریکا آمادگی تامین آن را نداشت. سعودی ها خواهان تضمین های امنیتی، کمک به توسعه یک برنامه هسته ای صلح آمیز و محدودیت کمتر بر فروش های تسلیحاتی آمریکا بودند. اکنون اسرائیل در می یابد که امیدهایش به تشکیل یک ائتلاف ضدایرانی با عربستان سعودی، آشکارا نقش بر آب می شود.
منبع:
https://www.nytimes.com/2023/03/11/us/politics/saudi-arabia-iran-china-biden.html
@amniatemeli
✅ دیپلماسی:
🔸دیپلماسی بر حسب سنت همیشه به وسیله دیپلماتهایی که به دولتهای دیگر معرفی میشدهاند، اعمال میشده است؛ اما رؤسای دولتها و وزیران خارجه نیز کمکم در این کار شرکت میکنند.
🔹در گذشته دیپلماسی بین کشورها بیشتر به موضوعاتی همچون روابط شخصی و خانوادگی پادشاهان دو کشور با یکدیگر یا مسئله جنگ و صلح مربوط می شد، اما در شرایط کنونی جهان علاوه بر آنها موضوعاتی همچون روابط تجاری، مناسبات فرهنگی و علمی نیز در محور مباحثات دیپلماتیک بین کشورهای مختلف با یکدیگر و بین آنها با سازمانهای بین المللی قرار گرفته است
#دیپلماسی
@amniatemeli
🔺 بازی با آتش در اوکراین؛ خطرات نادیده گرفته شده تشدید فاجعه بار اوضاع(1)
جان مرشایمر
🔹 ایالات متحده و متحدانش در ابتدا با این هدف از اوکراین حمایت کردند تا از پیروزی روسیه جلوگیری و به مذاکره برای پایان مطلوب نبرد کمک کنند. اما زمانی که ارتش اوکراین شروع به در هم کوبیدن نیروهای روسی به ویژه در اطراف کییف کرد، دولت بایدن مسیر خود را تغییر داد و متعهد شد که به اوکراین در پیروزی در جنگ علیه روسیه کمک کند. این کشور همچنین با اعمال تحریمهای بیسابقه به دنبال آسیب جدی به اقتصاد روسیه بود. همانطور که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در ماه آوریل اهداف ایالات متحده را توضیح داد، "ما میخواهیم روسیه به حدی ضعیف شود که قادر به تکرار اقداماتش در حمله به اوکراین نشود". در واقع، ایالات متحده قصد خود را برای حذف روسیه از صفوف ابرقدرتها اعلام کرد.
🔸 بر خلاف نگاه متداول در غرب، مسکو به اوکراین حمله نکرد تا آن را فتح کند و آن را بخشی از روسیه بزرگ کند. هدف اصلی آن جلوگیری از تبدیل شدن اوکراین به یک سنگر غربی در مرز روسیه بود. پوتین و مشاورانش به ویژه نگران پیوستن اوکراین به ناتو بودند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اواسط ژانویه به طور مختصر به این نکته اشاره کرد و در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "کلید همه مسائل تضمین عدم گسترش ناتو به سمت شرق است". برای رهبران روسیه، چشمانداز عضویت اوکراین در ناتو، همانطور که خود پوتین قبل از تهاجم بیان کرد، «یک تهدید مستقیم برای امنیت روسیه» است - تهدیدی که تنها با جنگ و تبدیل اوکراین به یک کشور بیطرف یا شکست خورده از بین میرود.
🔹 کییف، واشنگتن و مسکو همگی عمیقاً متعهد هستند که به بهای رقیب خود برنده شوند و این فضای کمی برای سازش باقی میگذارد. به عنوان مثال، نه اوکراین و نه ایالات متحده احتمالاً اوکراین بیطرف را نمی پذیرند. در واقع، اوکراین روز به روز بیشتر با غرب پیوند میخورد.
همچنین روسیه احتمالاً تمام یا حتی بیشتر اراضی که در اوکراین تصرف کرده، پس نمیدهد -بهویژه از آنجا که خصومتهایی که به درگیریها در دونباس بین جداییطلبان طرفدار روسیه و دولت اوکراین در هشت سال گذشته دامن زدهاند، شدیدتر از همیشه هستند.
🔸 سه راه اساسی برای تشدید تنش وجود دارد که ذاتی جریان جنگ است: یک یا هر دو طرف عمداً برای پیروزی بر شدت عمل خود میافزایند، یک یا هر دو طرف عمداً برای جلوگیری از شکست نزاع را شدت میبخشند، یا جنگ نه با انتخاب عمدی، بلکه به طور سهوی تشدید میشود. هر مسیری این پتانسیل را دارد که ایالات متحده را وارد جنگ کند یا روسیه را به سمت استفاده از سلاح های هسته ای سوق دهد، و شاید هر دو احتمال.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/playing-fire-ukraine
@amniatemeli
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥هنر گفتگو و شیوه ی یک بحث منطقی
(بخش نخست)
🔹چگونه می توان در هر بحث پیروز شد؟
🔸سفسطه و مغلطه را بشناسیم.
@amniatemeli
✅جنگ ترکیبی روسیه در گرجستان،براساس استراتژی منجمد
قسمت اول:
مقدمه،
🔘 این بررسی با تاثیر گذاری گرجستان بر فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آغاز میشود. برخی از گروه های قومی، به ویژه اوستیاییها و آبخازی ها ، با استفاده از قومیت گرایی خواستار ایجاد دولت های کوچک منصوب به خودشان شدند.
🔘با مخالفت دولت گرجستان در تفلیس ، هنگامی که روسیه نیروهای حافظ صلح را به این مناطق اعزام کرد ،عملاً آنان اقدام به استقلال سرزمین های خود کردند. زمانی که دولت گرجستان تلاش کرد تا ایالت های شورشی را به زور با یکدیگر متحد سازد صلح ناپایداری تا سال 2008 برقرارشد.
🔘مداخله نظامی روسیه این تلاش هماهنگ را به شکست بسیار سنگینی تبدیل کرد و در رویارویی ژئوپلیتیک بزرگتر با غرب ،مسکو طی یک اقدام غافلگیرانه مناطق مورد اختلاف را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخت. به شکل1-4 توجه شود.
🔘جمهوری گرجستان درمنطقه قفقاز جنوبی واقع شده و در سواحل شرقی دریای سیاه قرار دارد. در اساطیر یونان ، سرزمینی است که یاسون و آرگونوتها پشم قوچ طلایی را در آن یافته اند.
ادعا می شود که زادگاه زراعت انگور (شراب سازی) و یکی از اولین کشورهایی که مسیحیت را پذیرفته همین منطقه است. (تقریباً 330 ق. م.) از نظر جغرافیایی ، این کشوراز شمال و جنوب توسط کوه های بزرگ و کوچک قفقاز محدود شده است.
🔘 این کشور در شمال با روسیه و در شرق با آذربایجان و در جنوب با ارمنستان و ترکیه و در غرب با دریای سیاه هممرز است. هزاران سال است که یک دوراهی است.در زمان های ماقبل تاریخ ، به دلیل اتصال دریاهای سیاه و خزر ، بیشتر آن در زیر آب قرار داشته و خشکی آن بسیار ناچیز و محدود بوده است. امروزه از طریق بزرگراه ها ، راه آهن و خطوط لوله انرژی همان نقش گذشته خود را ایفا می کند.
🔘 از آنجاکه گرجستان از پادشاهی ها و اقوام مختلف باستانی تشکیل شده،تعریف جامع از یک قومیت گرجی دشوار است.تخمین زده می شود که 70 درصد مردم با آن قومیت شناخته می شوند.
🔘همانطور که در مکتب ملی گرایی فرانسه پیش بینی شده است ، تقریباً تمامی قومیت ها خود را شهروندان جمهوری گرجستان می دانند. استثناهای عمده در این مورد، آبخازی ها و اوستیاییها هستند که هر دو در واقع جنبش جدایی طلبانه محسوب می شوند.
🔘 آبخازي ها و اوستیاییها اكنون سرزمين هايي در اختیار دارند كه تحت كنترل دولت مركزي تفليس در گرجستان نيستند. آبخازیا تقریباً 220،000 نفر را در خود جای داده و اوستیای جنوبی تنها بین40،000 تا 60،000 هزار نفر جمعیت دارد. پایتخت آبخازیا سوخومی و پایتخت اوستیای جنوبی تسخینوالی است.
🔘گروه دیگری که رهبران آنها انگیزه محدودی از تجزیه طلبی را در اختیار داشته اند ، آجاریس ها ، گرجی های قومی هستند که تحت حکومت عثمانی به اسلام گرویدند.
🔘این قومیت که پایتخت آنها بندر باطومی واقع در حاشیه دریای سیاه است ،تا سال 1878 ، پیوستن به امپراتوری روسیه را نپذیرفتند و مخالفت می کردند.
@amniatemeli
42.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️تاریخ آنلاین
صبحت های تیمسار شاپور آذربرزین
جانشین و معاون علمیات نیروی هواییی ارتش شاهنشاهی از فساد رشوهای زمان محمد رضا پهلوی
📽🎬کلیپ دوازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
31.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶️ادامه کلیپ تاریخ آنلاین
صبحت های تیمسار شاپور آذربرزین
جانشین و معاون علمیات نیروی هواییی ارتش شاهنشاهی از فساد رشوهای زمان محمد رضا پهلوی
📽🎬کلیپ دوازدهم
#انقلاب_اسلامی_ایران
@amniatemeli
🔺 همه سناریوهای درگیری آمریکا
(۲) فارن افرز
🪐 سناریوی ناامیدی
جان مرشایمر
🔹 ارتش ایالات متحده به طرق مختلف میتواند درگیر جنگ شود. وضعیتی را در نظر بگیرید که جنگ یک سال یا بیشتر طول میکشد و نه چشمانداز راهحل دیپلماتیک در دسترس است و نه مسیری امکانپذیر برای پیروزی اوکراین. در عین حال، واشنگتن برای پایان دادن به جنگ ناامید است -شاید به این دلیل که باید بر مهار چین تمرکز کند یا به این دلیل که هزینههای اقتصادی حمایت از اوکراین باعث ایجاد مشکلات سیاسی در آمریکا و اروپا شده است.
🔸 در آن شرایط، سیاستگذاران ایالاتمتحده دلایل زیادی برای در نظر گرفتن گامهای مخاطرهآمیز-مانند ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین یا استقرار گروههای کوچکی از نیروهای زمینی ایالات متحده- برای کمک به اوکراین برای شکست روسیه پیش رو دارند.
🪐 سناریوی فروپاشی ارتش اوکراین
🔹سناریوی محتملتری برای مداخله ایالات متحده در شرایطی رخ میدهد که ارتش اوکراین شروع به فروپاشی کند و به نظر برسد روسیه در آستانه کسب یک پیروزی بزرگ است. در این صورت، با توجه به تعهد عمیق دولت بایدن به جلوگیری از چنین نتیجهای، ایالات متحده ممکن است با درگیر شدن مستقیم در جنگ تلاش کند تا جریان را تغییر دهد. به راحتی میتوان تصور کرد که در این شرایط مقامات آمریکایی معتقدند اعتبار کشورشان در خطر است و خود را متقاعد میکنند که استفاده محدود از زور، اوکراین را -بدون ترغیب پوتین به استفاده از سلاح هستهای- نجات می دهد. از سوی دیگر، یک اوکراین ناامید ممکن است حملات گستردهای را علیه شهرهای روسیه انجام دهد -به این امید که چنین تشدید اوضاعی واکنش گسترده روسیه را برانگیزد و در نهایت ایالات متحده را مجبور به پیوستن به جنگ کند.
🔸سناریوی نهایی برای دخالت آمریکا مستلزم تشدید غیرعمدی اوضاع است: واشنگتن بدون اینکه بخواهد با یک رویداد پیشبینی نشده که اوج میگیرد، به جنگ کشیده شود.
🔹شاید هواپیماهای جنگنده آمریکا و روسیه که بر فراز دریای بالتیک در تماس نزدیک بودهاند، به طور تصادفی با هم برخورد کنند. چنین حادثهای - با توجه به سطوح بالای ترس در هر دو طرف، عدم ارتباط، و شیطانسازی متقابل- میتواند به راحتی اوضاع را متشنج کند.
🔸یا شاید روسیه ساختمانی در کییف یا یک سایت آموزشی در اوکراین را ویران کند و تعداد قابل توجهی از آمریکاییها مانند امدادگران، مأموران اطلاعاتی یا مستشاران نظامی را به طور ناخواسته به قتل برساند. دولت بایدن که در داخل با یک هیاهوی عمومی مواجه است، تصمیم می گیرد که باید تلافی کند و به اهداف روسیه حمله کند، که سپس منجر به تبادل آتش سهمگین بین دو طرف میشود.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/playing-fire-ukraine
@amniatemeli