🔺راهبرد
🔸راهبرد(strategy)از واژه يونانی(strategos)به معنای ژنرال ارتش گرفته شده است. اين واژه هم اكنون در رابطه با مديريت حوزههای اقتصادی، سياسی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی به كار می رود و لذا میتوان گفت كه بين واژه راهبرد و مديريت، ارتباط نزديكی وجود دارد. راهبرد به معنی تعيين خط مشی و جهت حركت و سياستهای كلی است.
@amniatemeli
✅ در جنگ نرم هم مانند جنگ سخت، باید هزینه بدهیم
🔹در #جنگ_سخت، وقتی دشمن به ما حمله می کند، محکم و قاطع جلوی او می ایستیم. هر هزینه جانی، مالی و آبرویی باشد، می پذیریم و می دهیم.
زیرا نگه داشتن این آب و خاک برایمان اولویت دارد و هیچ بهانه و هزینه ای نمی تواند موجب شود که ما کشورمان را دو دستی تقدیم دشمن کنیم.
🔹در عرصه #جنگ_نرم، دشمن به دنبال خاک ما نیست، بلکه به #دستاورد های این آب و خاک و به #فرهنگ آن حمله می کند و می خواهد آنها را از ما بگیرد تا از درون نابود شویم.
🔹امروز هم در یک جنگ نرم تمام عیار قرار گرفته ایم که دشمن به #حیا، #غیرت و #ایمان جامعه حمله کرده است.
◀️ متأسفانه برخی از مسئولین متوجه این قضیه نیستند که
🔻در این جنگ هم ما باید آماده پرداختن هر #هزینه ای باشیم.
🔻در این جنگ هم #فشار وجود دارد.
🔻 در این جنگ هم هیاهو وجود دارد.
🔻 در این جنگ هم عده ای در داخل سنگ اندازی می کنند.
👈 هر چقدر با تمسک به توجیهات سطحی، عقب نشینی کنیم، بدانیم که دشمن و امتداد داخلی آن، نه تنها عقب نشینی نمی کنند، بلکه حملات خود را بیشتر می کنند!
⏪ هر مسئولی که با بهانه هایی نظیر "مصلحت نیست"، "جامعه نباید دو قطبی شود" ، "امکان دارد شورش و اعتراض به وجود آید" و ... از رویارویی با دشمن و امتداد داخلی آن سر باز زند، در حقیقت، هم صورت مسأله را #پاک کرده و هم راه را برای پیروزی دشمن در جنگی که هدف آن، از بین بردن دستاوردهای انقلاب است باز می کند!
@amniatemeli
10.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥توصیف عاشورا از زبان حاج قاسم در جمع رزمندگان
@amniatemeli
🔺منطقه گرایی یا همگرایی منطقه ای دارای فواید متعدد است که در سطور زیر به برخی از آنها اشاره می گردد :
1- توسعه اقتصادی و ادغام تدریجی در اقتصاد جهانی : منطقه گرایی در فرآیند توسعه اقتصادی کشورها نقش مهمی ایفا می کند . اقتصاد منطقه ای به عنوان گامی در جهت اقتصاد جهانی می تواند با حذف موانع گمرکی در منطقه ، دسترسی شرکت ها به بازارهای وسیع تر را عملی کند ، موانع را از سر راه انتقال سرمایه و تکنولوژی در محدوده منطقه بردارد و در مجموع افق های گسترده تری را بگشاید.
2- مزایای تجاری : کارشناسان تجارت بین الملل ، منطقه گرایی را بندرگاهی امن و به منزله ابزاری برای رویارویی با فراز و نشیب های بازارهای جهانی تلقی می کنند . آنها همچنین منطقه گرایی را دریچه ای برای اصلاحات خط مشی های داخلی می دانند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 تنها ایرانیای که در سپاه امام حسین علیهالسلام به شهادت رسید.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺منطقه گرایی یا همگرایی منطقه ای دارای فواید متعدد است که در سطور زیر به برخی از آنها اشاره می گردد
ادامه
3- اصلاحات ساختاری سیاسی و اقتصادی : به نظر می رسد که منافع منطقه گرایی فراتر از حوزه پایین دستی اقتصاد و تجارت باشد ، به این معنی که آثار این رویکرد ، اصلاحات در دیگر زمینه های خرد و کلان سیاسی و اقتصادی را نیز در پی دارد . اساساً یکی از شرایط عضویت در اتحادیه های منطقه ای ، پذیرش اصلاحات ساختاری اعم از سیاسی و اقتصادی در میان اعضای متقاضی است . این موضوع به وضوح در اتحادیه اروپا و اخیراً در آ.سه.آن بوضوح مشاهده می شود. شفافیت و باز بودن ساختارهای اقتصادی و سیاسی در یک اتحادیه منطقه ای به پیشرفت سیاست های همگرایانه کمک می کند . به عنوان مثال می توان به تقارن تأسیس مرکوسور با اصلاحات انجام گرفته در ساختار اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین اشاره کرد.
4- محافظت و بیمه شدن : روش دیگری که یک موافقتنامه تجارت منطقه ای در رفاه اعضای آن می تواند موثر باشد ، فراهم کردن بیمه در برابر وقایع احتمالی آینده ، حداقل برای یکی از آن ها است . ممکن است کشورهای عموماً کوچک تر یک منطقه به دنبال پیوستن یه یک موافقتنامه تجارت منطقه ای باشند تا در مقابل یک جنگ تجاری ، که آنها احتمالاً بازندگان اصلی آن خواهند بود ، بیمه شوند.
ادامه دارد
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🎥ویدیو / ارباب کودتاها قسمت اول 🔹سوریه در طول تاریخ خود با استعمار، کودتا و ترور درگیر بوده است
37.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / ارباب کودتاها
قسمت دوم
🔹الشیشکی به عنوان معاون ستاد کل ارتش سوریه توانست معتمدین خود را در مقامهای نظامی و دولتی در سراسر کشور منصوب کند
🔹الشیشکی احزاب را منحل کرد و تمام جنبش های سیاسی مخالف را حذف کرد
🔹او در سال ۱۹۵۳ با رفراندوم توانست رئیس جمهور سوریه شود.
@amniatemeli
🔺همگرایی را می توان مجموعه ای از فرآیندها دانست که به واسطه آن کشورها از نظم و هدایت مستقل سیاست های خارجی و داخلی در بخشهای اقتصادی و سیاسی خود صرف نظر نمایند و به تصمیمات مشترک و جمعی گردن نهند . در چنین فرآیندی ، سیاستگزاران و بنگاه های ملی ، نگاه خود را به مراکز فراملی معطوف می دارند . همگرایی اقتصادی مستلزم همگرایی سیاسی و اجتماعی است و بالعکس.
@amniatemeli
28.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / ارباب کودتاها
قسمت پایانی
🔹الشیشکی در رخدادهای جبلالعرب مخالفانش را سرکوب کرد و این امر منجر به مخدوش شدن چهره او را در کشور و صحنه بینالملل شد
🔹در سال ۱۹۵۴ مخالفان الشیشکی یک کودتا برای سرنگونی او برنامه ریزی کردند که منجر به استعفای او از مقام ریاست جمهوری شد
🔹دو کودتای ناموفق توسط حامیان الشیشکی برای بازگشت دوباره او به قدرت رخ داد؛ او بعد از این کودتاها، ابتدا به سوئد و سپس به برزیل تبعید شد
🔹در سال ۱۹۶۵ یک سوری در برزیل او را ترور کرد.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
ادامه 3- اصلاحات ساختاری سیاسی و اقتصادی : به نظر می رسد که منافع منطقه گرایی فراتر از حوزه پایین
5- امنیت سیاسی : از سوی دیگر ، کشورها ممکن است نسبت به تهدیدهای بالقوه و بالفعل از سوی کشورهای ثالث ، از طریق ایجاد موافقتنامه های منطقه ای واکنش نشان بدهند . مثلاً سازمان همکاری های ملل آسیای جنوب شرقی برای کاهش تنش های موجود بین کشورهای مالزی و اندونزی و تهدید کمونیسم تشکیل شده است .
6- قدرت چانه زنی : تمایل به افزایش قدرت چانه زنی در برابر طرف ثالث (شرکای سیاسی و تجاری خارج از بلوک) معمولاً به عنوان یکی دیگر از دلایل گرایش کشورها به سمت همگرایی های منطقه ای مطرح می شود . دلیل نهفته در این مسأله این عقیده است که در واقع کشورها بصورت گروهی از قدرت چانه زنی بالاتری نسبت به حالت انفرادی برخوردار هستند . به این ترتیب ، موافقتنامه تجارت منطقه ای روش مناسبی برای هماهنگ نمودن مواضع آنها است.
ادامه دارد.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
📹مستند در_برابر_طوفان 🎬 #قسمت_هفتم ✍مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی په
12.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹مستند در_برابر_طوفان
🎬 #قسمت_هشتم
✍مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
@amniatemeli
🔺چالش های و مشکلات امنیت دسته جمعی
1- ناکامی در برابر تهدیدات عینی : ناکامی سازمان ملل متحد و حق وتو .
2- عدم تقارن قدرت و مسئله قدرت های بزرگ : دولت هایی که دارای قدرت بالایی هستند ، نمی توان آن را به دست دیگر دولت ها مهار کرد (جنگ اول خلیج فارس و سهم عظیم آمریکا از قئرت اقتصادی و نظامی جهان) .
3- درک افتراقی تهدید : برای یک کشور تهدید محسوب شود و برای سایر کشورها هیچ اهمیتی نداشته باشد .
4- سواری رایگان : بدون پرداخت هزینه ای ، از تمام مزایا مانند سایرین استفاده می نماید .
5- امنیت دسته جمعی مبتنی بر منطق دور : کارایی هر نهادی با میزان اعتمادی که دارد محدود می شود . دولت هایی که خصومت دارند بعید به نظر می رسد که با موفقیت ، شکل مستحکم امنیت دسته جمعی را پذیرا باشند (ایران و عربستان در سازمان کنفرانس اسلامی) .
6- تهدید خارجی ، مسئله بقاء و نظام امنیت دسته جمعی : همکاری مشترک شوروی سابق با متفقین در جنگ با آلمان و توقف همکاری پس از شکست این کشور .
7- امنیت دسته جمعی و مشکل آمادگی ناکافی برای جنگ : عدم آمادگی کامل یک کشور در هنگام حمله ، به دلیل انتظار از کمک سایر دولتهای متحد.
@amniatemeli