23.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋موعد اذان🕋
🕋 اَللّهُ اَکبَرُ (4)
🕋 اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ (2)
🕌 اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ (2)
🕌 اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّهِ (2)
🌴 حَی عَلَی الصَّلاةِ (2)
🌴 حَی عَلَی الْفَلاحِ (2)
✈️ حَی عَلی خَیرِ الْعَمَلِ(2)
🕋 اَللّهُ اَکبَرُ (2)
🕋 لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ (2)
🌈
💚
🍁💙
🌺🍁💙
🌈🌺🍁💚🌈
#سوره_ابراهيم_آیه_31
❄️قُل لِّعِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُواْ يُقِيمُواْ الصَّلاَةَ وَيُنفِقُواْ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلانِيَةً مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ يَوْمٌ لاَّ بَيْعٌ فِيهِ وَلاَ خِلاَلٌ
❄️اى پيامبر به بندگان من آنان كه ايمان آورده اند، بگو: نماز را برپا دارند، و از آنچه به آنان روزى داده ايم، پنهان و آشكار انفاق كنند قبل از آن كه روزى فرا رسد كه در آن نه دادوستدى باشد و نه دوستى و رابطه اى.
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸 کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن
👉 @amozeshtajvidhefzquran
مباحث #علوم_قرآن
🍃سبب نزول متعدد در یک آیه🍃
📌گاهی سبب نزول سوره، آیه و یا آیاتی از قرآن کریم صرفاً یک موضوع نبوده است و عوامل گوناگونی زمینهساز نزول بودهاند.👈 البته این بدان معنا نیست که هرگاه روایات مختلفی دالّ بر سبب نزول ذکر شد، همگی به طور مستقل و یا مجموعاً سبب نزول آیه باشد؛ بلکه وضعیت آن روایات از چند صورت ذیل خارج نیست:
✨هیچکدام در سببیت نزول صراحت نداشته باشند؛ مثلاً هر کدام میگوید آیه درباره فلان موضوع نازل شده است. این دسته از روایات اساساً بر تفسیر حمل میشوند و از احادیث اسباب نزول شمرده نمیشوند.
✨یکی یا بعضی از روایات در سبب نزول صراحت داشته باشند. در این صورت آن روایت یا روایات، احادیث اسباب نزول شمرده میشوند؛ مثل روایات ذیل آیه ۲۲۳ سوره بقره.
همه روایات آشکارا به سبب نزول اشاره کردهاند؛ 🔻ولی برخی فاقد اعتبار باشد. در چنین موردی روایت یا روایات صحیح را پذیرفته، از روایت یا روایات دیگر صرفنظر میکنیم.
✨هر دو روایت یا دو دسته از روایات، صریح و صحیحند؛ اما یک روایت یا یک دسته از روایات مرجِّح دارند. در این موارد نیز تنها روایت یا روایات دارای مرجح پذیرفته میشود.
همه روایات صریح و صحیح هستند؛ 🔺ولی همگی فاقد مرجّحند. در این صورت اگر محتوای آنها از جهت زمانی به یکدیگر نزدیک نباشند، حمل بر تعدد نزول میشوند؛ مانند آیه ۱۲۶ سوره نحل: «وَإِنْ عَاقَبْتُمْ فَعَاقِبُواْ بِمِثْلِ مَا عُوقِبْتُم»؛ و اگر از نظر زمانی به هم نزدیک باشند، همگی سببِ نزولِ حکم شمرده میشوند.✔️
📚برگرفته از دانشنامه علوم قرآنی
🔷کانال آموزش حفظ وتجوید قرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#شناسنامه_سوره
💠آیا می دانید:
🔹 سوره مبارکه الحاقه که سوره 69 قران است. داری 52 آیه می باشد و در جزء 29 قرار دارد و در مکه نازل شده است و دارای فضائل زیر می باش.
🔹ابى بن كعب از پيغمبر《ص》روايت نموده كه فرمودند: هر كس سوره الحاقّة را قرائت كند خداوند حساب او را آسان خواهد كشيد.
🔹جابر جعفى از حضرت ابى جعفر باقر عليه السّلام روايت نموده كه فرمودند: بسيار سوره الحاقّة را قرائت نمایید.
🔹پس البتّه قرائت آن در نمازهاى واجب و مستحبّ از ايمان بخدا و پيامبر است و از قارى آن دينش گرفته نشود تا خدا را ملاقات كند.
📙.منابع:
فضل بن حسن طبرسی،مجمع البیان فی تفسیر القرآن جلد 25 ص253
محمدحسین طباطبایی،ترجمه و تفسیرالمیزان. جلد 19 ص654
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کانال آموزش حفظ و تجوید قرآن 👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
#قصه_های_قرآن
#حضرت_ابراهیم(ع)
مذاكرات رو در روى ابراهيم عليه السلام با نمرود، و محكوم شدن نمرود
آوازه مخالفت ابراهيم با طاغوت پرستى و بت پرستى در همه شكل هايش در همه جا پيچيد، و به عنوان يك حادثه بزرگ در رأس اخبار قرار گرفت، نمرود كه از همه بيشتر در اين باره، حساس بود فرمان داد بى درنگ ابراهيم را به حضورش بياورند، تا بلكه از راه تطميع و تهديد، قفل سكوت بر دهان او بزند، ابراهيم را نزد نمرود آوردند.
نمرود بر سر ابراهيم فرياد زد و پس از اعتراض به كارهاى او گفت:
خداى تو كيست؟
ابراهيم: خداى من كسى است كه مرگ و زندگى در دست اوست.
نمرود از راه سفسطه و غلط اندازى وارد بحث شد، و گفت: اى بى خبر! اين كه در اختيار من است، من زنده می كنم و می ميرانم، مگر نمی بينى مجرم محكوم به اعدام را آزاد می كنم، و زندانى غير محكوم به اعدام را اگر بخواهم اعدام می نمايم.
آن گاه دستور داد يك شخص اعدامى را آزاد كردند، و يك نفر غير محكوم به اعدام را اعدام نمودند.
ابراهيم بى درنگ استدلال خود را عوض كرد و گفت: تنها زندگى و مرگ نيست بلكه همه جهان هستى به دست خدا است، بر همين اساس، خداى من كسى است كه صبحگاهان خورشيد را از افق مشرق بيرون می آورد و غروب، آن را در افق مغرب فرو می برد، اگر راست می گويى كه تو خداى مردم هستى، خورشيد را به عكس از افق مغرب بيرون آر، و در افق مشرق، فرو بر.
نمرود در برابر اين استدلال نتوانست غلط اندازى كند، آن چنان گيج و بهت زده شد كه از سخن گفتن درمانده گرديد.(200)
نمرود ديد اگر آشكارا با ابراهيم دشمنى كند، رسوائيش بيشتر می شود، ناچار دست از ابراهيم كشيد تا در يك فرصت مناسب از او انتقام بگيرد، اما جاسوسان خود را در همه جا گماشت تا مردم را از تماس با ابراهيم بترسانند و دور سازند.(201)
🔷کانال آموزش حفظ وتجوید قرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran