يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَىٰ أَنْفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ ۚ إِنْ يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيرًا فَاللَّهُ أَوْلَىٰ بِهِمَا ۖ فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَىٰ أَنْ تَعْدِلُوا ۚ وَإِنْ تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا ﴿١٣٥﴾
ای اهل ایمان! [همواره در همه امور زندگی] قیام کننده به عدل، و گواهی دهنده برای خدا باشید، هر چند به زیان خود یا پدر و مادر یا خویشانتان باشد. اگر [یکی از دو طرف نزاع] توانگر یا فقیر باشد [با لحاظ کردن وضع آنان، بر خلاف خدا گواهی ندهید؛ زیرا] خدا به حمایت از آنان و رعایت حالشان سزوارتر است. پس [در هنگام گواهی دادن] از هوای نفس پیروی نکنید تا از حق منحرف شوید. و اگر زبانتان را [به سوی گواهی ناحق و دروغ] بپیچانید، یا از گواهی دادن روی برتابید؛ یقیناً خدا همواره به آنچه انجام می دهید، آگاه است. (۱۳۵)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا = اى كسانى كه ايمان آورده ايد
كُونُوا قَوَّامِينَ = بوده باشید قیام کنندگان همیشگی
بِالْقِسْطِ = به عدل و داد
شُهَدَاءَ لِله = گواهان برای خدا
وَلَوْ عَلَىٰ أَنْفُسِكُمْ = و اگر چه بر خودتان
أَوِ الْوَالِدَيْنِ = یا پدر و مادر
وَالْأَقْرَبِينَ = و نزدیکان
إِنْ يَكُنْ غَنِيًّا = اگر بوده باشد بی نیاز
أَوْ فَقِيرًا = یا فقیر
فَاللهُ أَوْلَىٰ بِهِمَا = پس خدا سزاوارتر است به آندو
فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَىٰ = پس پیروی نکنید هوای نفس را
أَنْ تَعْدِلُوا = اینکه عدول کنید ( منحرف شوید )
وَإِنْ تَلْوُوا = و اگر بپیچانید (تحريف كنيد )
أَوْ تُعْرِضُوا = یا اعراض كنيد ( برگردید )
فَإِنَّ اللهَ كَانَ = پس همانا خدا باشد
بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا = به آنچه می کنید آگاه
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
(آيه ١٣٥) -عدالت اجتماعى! به تناسب دستورهايى كه در آيات گذشته در بارۀ اجراى عدالت در مورد يتيمان، و همسران داده شده، در اين آيه يك اصل اساسى و يك قانون كلى در بارۀ اجراى عدالت در همۀ موارد بدون استثناء ذكر مىكند و مىفرمايد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد كاملا قيام به عدالت كنيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوّامِينَ بِالْقِسْطِ) . يعنى، بايد آنچنان عدالت را اجرا كنيد كه كمترين انحرافى به هيچ طرف پيدا نكنيد. سپس براى تأكيد مطلب مسألۀ «شهادت» را عنوان كرده، مىفرمايد: به خصوص در مورد شهادت بايد همۀ ملاحظات را كنار بگذاريد «و فقط به خاطر خدا شهادت به حق دهيد، اگر چه به زيان شخص شما يا پدر و مادر و يا نزديكان تمام شود» (شُهَداءَ لِلّهِ وَ لَوْ عَلى أَنْفُسِكُمْ أَوِ الْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ) . از اين جمله استفاده مىشود كه بستگان مىتوانند با حفظ اصول عدالت به سود يا به زيان يكديگر شهادت دهند. سپس به قسمت ديگرى از عوامل انحراف از اصل عدالت اشاره كرده مىفرمايد: «نه ملاحظۀ ثروت ثروتمندان بايد مانع شهادت به حق گردد و نه عواطف ناشى از ملاحظۀ فقر فقيران، زيرا «اگر آن كس كه شهادت به حق به زيان او تمام مىشود، ثروتمند يا فقير باشد، خداوند نسبت به حال آنها آگاهتر است» نه صاحبان زر و زور مىتوانند در برابر حمايت پروردگار، زيانى به شاهدان بر حق برسانند، و نه فقير با اجراى عدالت گرسنه مىماند» (إِنْ يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيراً فَاللّهُ أَوْلى بِهِما) . باز براى تأكيد دستور مىدهد كه «از هوى و هوس پيروى نكنيد تا مانعى در راه اجراى عدالت ايجاد گردد» (فَلا تَتَّبِعُوا الْهَوى أَنْ تَعْدِلُوا) . از اين جمله به خوبى استفاده مىشود كه سر چشمۀ مظالم و ستمها، هوى پرستى است و اگر اجتماعى هوى پرست نباشد، ظلم و ستم در آن راه نخواهد داشت! بار ديگر به خاطر اهميتى كه موضوع اجراى عدالت دارد، روى اين دستور تكيه كرده مىفرمايد: «اگر مانع رسيدن حق به حقدار شويد و يا حق را تحريف نماييد و يا پس از آشكار شدن حق از آن اعراض كنيد، خداوند از اعمال شما آگاه است» (وَ إِنْ تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً) . آيۀ فوق توجه فوق العادۀ اسلام را به مسألۀ عدالت اجتماعى در هر شكل و هر صورت كاملا روشن مىسازد و انواع تأكيداتى كه در اين چند جمله به كار رفته است نشان مىدهد كه اسلام تا چه اندازه در اين مسألۀ مهم انسانى و اجتماعى، حساسيت دارد، اگر چه با نهايت تأسف ميان عمل مسلمانان، و اين دستور عالى اسلامى، فاصله از زمين تا آسمان است! ، و همين يكى از اسرار عقب ماندگى آنهاست.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 463
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بعد از آشنایی با ترجمه و تفسیر این آیه حفظ آن براتون خیلی آسون میشه
بعد از حفظ شدن آن چند بار آن را از حفظ بخونید
و سپس وصل کنید به آیه ی قبل
مراحل وصل آيات را به ترتیب انجام بدین
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسير_قرآن #جلسه_601
🌹 #آیه_135 #سوره_نساء
🌸 يَا أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَى أَنْفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ إِنْ يَكُنْ غَنِيّاً أَوْ فَقِيراً فَاللَّهُ أَوْلَى بِهِمَا فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَى أَنْ تَعْدِلُوا وَإِنْ تَلْوُواْ أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرا
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! همواره بر پا دارنده ى عدالت باشید و گواهی دهنده برای خدا باشید، اگر چه به ضرر خودتان یا والدین و نزدیکانتان باشد. اگر ثروتمند یا فقیر باشد، پس خداوند به آنان سزاوارتر است. پس از هواى نفس پیروی نکنید تا بتوانید به عدالت رفتار كنید. و اگر زبان را به باطل بچرخانید (یعنی اگر به ناحق گواهى دهید) یا (از گواهی دادن به حق) اعراض كنید، پس قطعا خداوند به آنچه انجام می دهید همواره آگاه است.
🌷 #قوامین: جمع قوام است یعنی بر پا دارنده
🌷 #قسط: عدالت
🌷 #شهداء: شاهدان، گواهی دهندگان
🌷 #أنفسكم: خودتان
🌷 #أقربين: نزدیکان
🌷 #أولى: سزاوارتر
🌷 #لا_تتبعوا: پیروی نکنید
🌷 #إن_تلووا: اگر زبان را به سمت باطل بچرخانید یعنی اگر به ناحق قضاوت کنید
🌷 #تعملون: انجام می دهید
🌷 #خبیر: آگاه
🌸 اين آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در اين آيه يک اصل اساسى و يک قانون كلّى درباره اجراى عدالت در همه موارد بدون استثناء ذكر مى كند و مى فرمايد: يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوّامِينَ بِالْقِسْطِ: ای کسانی که ایمان آوردید! همواره بر پادارنده عدالت باشید. يعنى، بايد آن چنان #عدالت را اجرا كنيد كه كمترين انحرافى به هيچ طرف پيدا نكنيد و شرایط اجرای عدالت را در جامعه فراهم کنید هم خودتان عدالت را اجرا کنید و هم دیگران را به اجرای عدالت دعوت کنید.
🌸 سپس براى تأكيد مطلب، مسأله #شهادت را عنوان كرده و مى فرمايد: شُهَداءَ لِلّهِ وَ لَوْ عَلى أَنْفُسِكُمْ أَوِ الْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ: و گواهی دهنده برای خدا باشید، اگر چه به ضرر خودتان یا والدین و نزدیکانتان باشد. اگر قرار شد در جایی آنچه را دیده بودید به آن شهادت دهید انگیزه شما تنها برای #خدا باشد. یعنی رضای خدا و طرف حق را بگیرید. اگر قرار بود میان خویشاوندان و دیگران قضاوت کنیم طرف حق را بگیریم هرگز به ناحق به نفع خویشاوندان قضاوت نکنیم و اگر قرار بود میان والدین و دیگران قضاوت کنیم هرگز به ناحق طرف والدین نگیریم و اگر میان خود و دیگران قضاوت کنیم هرگز به ناحق به نفع خود قضاوت نکنیم.
🌸 سپس به قسمت ديگرى از عوامل انحراف از اصل #عدالت اشاره كرده و مى فرمايد: إِنْ يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيراً فَاللّهُ أَوْلى بِهِما: اگر ثروتمند یا فقیر باشند، پس خداوند به آنان سزاوارتر است. اگر کسانی که قرار است درباره آنها قضاوت کنیم فقیر یا ثروتمند باشند هرگز به خاطر فقیر یا ثروتمند بودن آنها #قضاوت نکنیم. باز براى تأكيد دستور مى دهد كه فَلا تَتَّبِعُوا الْهَوى أَنْ تَعْدِلُوا: پس از هوای نفس پیروی نکنید تا بتوانید به عدالت رفتار کنید. از اين جمله به خوبى استفاده مى شود كه سرچشمه ظلم ها، هوا پرستى است و اگر اجتماعى هوا پرست نباشد، ظلم و ستم در آن راه نخواهد داشت! و در پایان آیه می فرماید: وَ إِنْ تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً: و اگر زبان خود را به باطل بپیچانید یعنی اگر به ناحق شهادت دهید و یا از شهادت به حق اعراض کنید پس قطعاً خداوند به آنچه انجام می دهید همواره آگاه است.
🔹 پيام های آیه 135 سوره نساء 🔹
✅ به پاداشتن #عدالت هم واجب است، هم لازمه ى ایمان است.
✅ قیام به #عدالت، باید خصلت مؤمن باشد.
✅ #عدالت، حتّى نسبت به غیر مسلمان نیز باید مراعات شود.
✅ گواه شدن و گواهى دادن به حقّ، #واجب است.
✅ نباید هدف از گواهى دادن، دستیابى به اغراض دنیوى باشد.
✅ اقرار #انسان علیه خودش معتبر است.
✅ همه در برابر #قانون مساوی هستند.
✅ پیروى از #هواى_نفس مانع اجراى عدالت است.
✅ اداى شهادت، #واجب است و كتمان و تحریف آن ممنوع
✅ هر نوع كارشكنى، تأخیر و جلوگیرى از اجراى عدالت، #حرام است.
✅ ضامن اجراى #عدالت، ایمان به علم الهى است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
صدا ۰۰۲--۲۷.m4a
21.71M
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_نساء
#آیه_135
.................................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
✨﷽✨
#آشنایی_با_مفردات_قرآن( 80 )
🟢 کلمه ی قرآنی امروز 🟢
🍒 *أناسِى* 🍒
*أناسِى*: جمع كلمة *إنسان*
*أناسِى*: جمع کلمه ی *انسان*
📖 *لِنُحيِیَ بِهِ بَلْدَةً مَيْتاََ وَنُسقِيَهُ مِمَّا خَلَقنَا أَنعَاماََ وَأَنَاسِیَّ كَثِيراََ* / فرقان:۴۹
🌱تا بوسیله آن [آب،] سرزمین مرده اى را زنده کنیم و آن را به مخلوقاتى که آفریده ایم ـ چهار پایان و انسانهاى بسیار ـ بنوشانیم.
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
حافظ عزیز:
روش مرور محفوظات:
در حفظ درجه یک✅۱✅
اگر مطمئنی که صفحات مرور رو بلدی که احسنت و صد درود بر تو.🌺
پس:
بدون کتاب شروع کن به تلاوت آیات.
چون امکان داره جایی رو شک کنی و یا فراموش کنی، روی یک برگه اشکالات و یا قسمت فراموش شده رو یادداشت کن تا بعد از تموم شدن مرور به قرآن مراجعه کنی تا اون ایرادت برطرف بشه.
بهتره کل جزء رو یک دفعه کتاب بسته مرور نکنی . مثلا ۵ صفحه ۵ صفحه این کارو کنی یا نیم جزء نیم جزء.
در حفظ درجه دو✅۲✅
یعنی زیاد از حفظت مطمئن نیستی و هنوز به کتاب بسته نرسیدی( که البته با چند بار مرور خوب میرسی ان شاءالله )
یک صفحه کاغذ کاملا سفید روی صفحه قرآنت بذار و شروع کن به تلاوت.
هر خطی رو که خوندی این برگه سفید رو به سمت پایین صفحه به اندازه فقط یک خط حرکت بده و به خطی که خوندی دقت کن ببین درست خوندی؟؟؟
این کار دو تا حسن داره، یکی اینکه از شک درمیای و دوم اینکه تصویر سازی حفظت بهتر میشه و کمک میکنه تا به زودی کتاب بسته مرور کنی.
فقط یه وقت شیطون👹👿 نره تو جلدت که تند تند این کاغذ سفید رو حرکت بدی .پس باتمرکز و دقت بخون تا اوضاع مرورت بهتر بشه. 😊
یه راه دیگه اینه که صداتو ضبط کن و بعدا گوش کن تا اشکالت رفع بشه.📼🎧
ولی این کار خیلی زمان بره ، پس بد نیست اگه :
به دوست قرآنیت تحویل بدی و مباحثه کنی.🌺
در حفظ درجه سه✅۳✅
یکبار رو خوانی میکنی.بعدش برگه سفید رو میذاری که آیات رو نبینی.
بهتره بعد از حداقل ۲ صفحه رو خوانی همون ۲ صفحه رو خودت بخونی. تا تاثیر و ماندگاریش بیشتر بشه. با ۵ صفحه که خیلی بهتر میشه.
موفق باشی 🌷🌷🌷
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حافظ عزیز:
🌴اگه مرور هاتو بیشتر وقتها تودِلی و ذهنی بخونی ؛
محفوظاتت ضعیف میشه.
مرورهاتو بیان کن و با صدای مناسبی بخون
تا با گفتن و تلاوت کردن،
هم حافظه گفتاریت تقویت بشه
و هم با شنیدن صدای خودت ،حافظه شنیداریت،
و در نهایت؛
ماندگاری محفوظات در حافظه ت بیشتر میشه.
گاهی هم در شرایطی هستی که میتونی زمزمه کنی ، اشکال نداره .
موفق باشی🌺
#نکات_مهم_حفظ
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
#شان_نزول🌴
#رسالت انبیاء یکسان است ⚠️
#نساء /136📖
🥀از ابن عباس نقل شده که این آیه درباره جمعی از بزرگان اهل کتاب ؛ مانند عبدالله بن سلام و اسد بن کعب و برادرش اسید بن کعب و جمعی دیگر نازل گردید؛
🍃زیرا آنها در آغاز خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله رسیدند و گفتند : ما به تو و کتاب آسمانی تو و موسی و تورات ایمان می آوریم ولی به سایر کتاب های آسمانی و همچنین سایر انبیاء ایمان نداریم .
🥀آیه نازل شد و به آنها تعلیم داد که باید به همه ایمان داشته باشند .
📗سوره النساء آیه 136
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ الْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَىٰ رَسُولِهِ وَ الْكِتَابِ الَّذِي أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ ۚ وَ مَنْ يَكْفُرْ بِاللَّهِ وَ مَلَائِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا
🥀اي كساني كه ايمان آورده ايد! به خدا و پيامبرش، و كتابي كه بر او نازل كرده، و كتب (آسماني) كه پيش از اين فرستاده است، ايمان (واقعي) بياوريد كسي كه خدا و فرشتگان او و كتابها و پيامبرانش و روز واپسين را انكار كند، در گمراهي دور و درازي افتاده است.
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود _شحات
📖 سوره مبارکه قصص ( آیه ۲۳)
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
با عضویت در این کانال به سادگی و رایگان حافظ و یا قاری قرآن کریم شوید و از اساتید قرآنی در آموزش دروس قرآنی بهرمند گردید. 😊😊😊
@talavatquran1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صلوات_خاصه_امام_رضا(ع)
#حاج_رضا_انصاریان
🌸 زمان به وقت عاشقی 🌸
به وقت
آقا علی بن موسی الرضا(ع)
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
....................................................
« لَيْسَ شَىْءٌ مِنَ الاَْعْمالِ عِنْدَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ بَعْدَ الْفَرائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ ».
بعد از انجام واجبات، كارى بهتر از ايجاد خوشحالى براى مؤمن، نزد خداوند بزرگ نيست.
امام رضا(ع)
┄┅═✼✿✵✿✵✿✼═┅┄
🕊 این روز ها دلم تنگِ حرم است آقا...
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نماهنگ ویژه دعای فرج «الهی عظم البلاء» با صدای دل نشین علی فانی
دعا برای سلامتی امام زمان(عج)
«أللَّھُمَ عجِلْ لِوَلیِڪْ الْفَرج»
#دعا_فرج
🎤 #علی_فانی
بخوان دعای فرج را
دعا اثر دارد...
.................................................
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_بیستم
🦋جنگ خندق و قهرمانىهاى بى نظير على عليهالسلام🦋
🔷بزرگترين حادثه سال پنجم هجرت، ماجراى جنگ خندق بود، مردان اطلاعاتى پيامبر گزارش دادند كه بيش از ده هزار نفر كه از قبيلههاى مختلف تشكيل شدهاند، از مكه براى براندازى اسلام و مسلمين به سوى مدينه حركت كردهاند. پيامبر بى درنگ با سران اسلام به مشورت پرداخت، سلمان پيشنهاد كندن خندق (سنگرى عظيم در سراسر راههاى ورودى مدينه) نمود. اين پيشنهاد پذيرفته شد و طبق فرمان پيامبر، مسلمانان گروهگروه به كندن خندق پرداختند.
🔶 مسلمانان سه هزار نفر بودند، خندق كه طولى در حدود شش هزار متر و عرضى به وسعت مقدارى كه سواران دشمن نتوانند از آن سوى آن به اين سو بپرند داشت، ساخته و پرداخته شد. حدود يك ماه پشت خندق زمين گير شد و نتوانست وارد مدينه شود، سرانجام پنج نفر از قهرمانان، دشمن از نقطه باريكى عبور كردند، و در بين خندق و كوه سَلْع (مركز سپاه اسلام) به ميدان تاختند و مبارز طلبيدند، اين پنج نفر عبارت بودند از:
1 - عمرو بن عبدود 2 - عكرمة بن ابى جهل 3 - هبيرة بن وهب 4 - نوفل بن عبدالله 5 - ضرار بن خطاب.
🔷عمرو بن عبدود، قهرمان بى بديل عرب بود و او را با هزار مرد جنگى مىسنجيدند، با نعرههاى پياپى مبارز مىطلبيد و مىگفت: وَ لَقَد بُحِتتُ مِنَ النِّداءِ بَجمعِكُم هَل مِن مُبارِزٍ...؛
🔶صدايم از فرياد كشيدن، گرفت و خسته شدم، آيا كسى هست كه به نبرد با من به ميدان آيد؟
🔷مسلمانان از وحشت، در سكوت فرو رفته بودند، تنها حضرت على عليهالسلام با شنيدن صداهاى پياپى عمرو، مكرر به پيامبر التماس مىكرد تا اجازه رفتن به ميدان را به او بدهد.
🔶سرانجام پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به على عليهالسلام اجازه داد، و عمامه خود را بر سر او بست و شمشيرش را به دست او داد و هنگام بدرقه، در حق على عليهالسلام چنين دعا كرد:
🔷خدايا! در جنگ بدر عبيدة بن حارث (پسرعمويم) را از من گرفتيم، و در جنگ احد، حمزه (عمويم) را از من گرفتى، اينك اين على بن ابى طالب برادر من است، پروردگارا! مرا تنها نگذار.
سپس فرمود: تمام اسلام در برابر تمام كفر قرار گرفت.
🔶حضرت على عليهالسلام شتابان به ميدان رفت، وقتى كه در برابر عمرو قرار گرفت، بين آنها چنين گفتگو شد:
🔷على عليهالسلام: اى عمرو! تو در عصر جاهليت مىگفتى سوگند به لات و عزى، هر كس مرا به يكى از سه چيز بخواند همه سه تقاضاى او، يا يكى از آنها را مىپذيرم.
عمرو: آرى، چنين است.
🔶على عليهالسلام فرمود: من از تو تقاضا دارم و آن گواهى دادن به يكتايى خدا و رسالت محمد صلى الله عليه و آله و سلم مىباشد.
عمرو: از اين تقاضا بگذر.
على عليهالسلام: بيا و از راهى كه آمدهاى بازگرد.
🔷عمرو: نه، اين كار ننگ است و نُقل مجالس زنان قريش خواهد شد، هرگز اين ننگ را به زبان زنان نمىافكنم.
🔶على عليهالسلام تقاضاى ديگرى دارم و آن اين كه از اسب پياده شو و با من بجنگ.
🔷عمرو، خنديد و گفت: گمان نمىكردم مردى از عرب، چنين پيشنهادى به من كند، من دوست ندارم مرد بزرگوارى چون تو را بكشم، با اين كه با پدرت در زمان جاهليت دوست بودم.
🔶على عليهالسلام: ولى من دوست دارم تو را بكشم، اگر مىخواهى پياده شو و با من بجنگ.
🔷عمرو از اين سخن برآشفت، پياده شد و بر صورت اسبش ضربهاى زد، اسب از آن جا رفت، و درگيرى شديدى بين على عليهالسلام و عمرو رخ داد، گرد و غبارى كه از زير پاى آنها برخاست، آنها را پوشانيد.
🔶جابر بن عبدالله انصارى مىگويد: ناگاه صداى تكبير على عليهالسلام را شنيدم، فهميدم كه على عليهالسلام، عمرو را كشته است.
♦️ادامه داستان در پیام بعدی……
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈