◉✿ اَُِلَُِلَُِهَُِمَُِ َُِعَُِجَُِلَُِ َُِلَُِوَُِلَُِیَُِکَُِ َُِاَُِلَُِفَُِرَُِجَُِ ✿◉
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿
﷽
🌸#به_رسم_هر_روز_صبح 🌸
🍃🌸 السَّلامُ علیڪَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المَهدي یا خلیفةَالرَّحمن و یا شریڪَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ سیِّدے و مَولاے الاَمان الاَمان🌸🍃
#سلام_بر_حسین_ع🌸🍃
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
#دعای_سلامتی_امام_زمان_عج
🌸🍃
✨"اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ، فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً، حَتَّی تُسْکِنَهُ اَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا"✨
#دعای_عصر_غیبت_امام_زمان_عج🌸🍃
✨ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دين✨
#السلام_علیــک_یا_امـام_الـرئـــوف 🌸🍃
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
#دعای_مخصوص_حفظ_ایمان_در_آخر_الزمان🌸🍃
✨« یا الله یا رحمن یا رحیم، یا مقلّب القلوب، ثبت قلبی علی دینک»
(ای تغییردهندهی قلبها، قلب مرا بر دین خودت تثبیت کن.)✨
🌸#دعـــاے_پــر_فیــۻ_قـــرآن
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
💎خدایا منور کن قلبهایمان را به نور قرآن
💎و مزین کن اخلاق مارا به زینت قرآن
💎خدایا روزیمان کن شفاعت قرآن
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🌤 أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج 🌤
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸به کانال آموزش حفظ و تجوید قرآن بپیوندید.
👉
@amozeshtajvidhefzquran
1_26112851.mp3
1.22M
🎙صوت دعای عهد
#دعای_عهد
👆👆
💠 باصدای ملکوتی استاد فرهمند
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
بهترین مسیر زندگی مهدوی در دعای عهد ترسیم شده است، به همین دلیل خواندن این دعا در هنگام صبح بسیار تاکید شده است. امام خمینی (ره) خود این گونه بودند و در اواخر عمر شریفشان به یکی از نزدیکانشان مرتب می فرمودند:« صبح ها سعی کن این دعا را بخوانی چون در سرنوشت (عاقبت به خیری) دخالت دارد
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
🔅 #هر_روز_با_قرآن
📖 صفحه 56
شرکت در ختم قرآن برای فرج
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
🔅 #هر_روز_با_قرآن
📖 تفسیر خلاصه صفحه 56
شرکت در ختم قرآن برای فرج
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
056_menshavi.mp3
1M
📖صفحه ۵۶
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره آل عمران آیه ۴۶ مقام سه گاه
سوره آل عمران آیات ۴۷ تا ۵۲ مقام رست
#روزانه_یک_صفحه_قرآن
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
#ترجمه_کلمه_به_کلمه
#سوره_بقره
#درس_دوازدهم #صفحه_سوم
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#سوره_نساء_آیه_2
🔸وَآتُواْ الْيَتَامَى أَمْوَالَهُمْ وَلاَ تَتَبَدَّلُواْ الْخَبِيثَ بِالطَّيِّبِ وَلاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَالَهُمْ إِلَى أَمْوَالِكُمْ إِنَّهُ كَانَ حُوبًا كَبِيرًا
🔸و اموال يتيمان را به آنان (باز) دهيد و اموال بد (خودتان) را با اموال خوبِ (يتيمان) تبديل نكنيد و اموال آنان را با اموال خود نخوريد، همانا اين تصرّفاتِ ظالمانه گناهى بزرگ است.
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
🌺بسم رب الشهداء و صدیقین 🌺
بس ک خورشید به روی تو تبسم کرده
دیدنت اول هر صبح تماشا دارد!
🌺 سلام بر شهیدان🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
30.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت سوره آل عمران از آیه ۶۴ الی ۷۳
بسار زیبا و وصف ناپذیر از شهیدمظلوم منا محسن حاجی حسنی در مالزی سال ۹۴
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
🌟خـــــدابـــامـــاســـــ🌟
🌺لَاتـَـــحـــزَن إِنَّ اللهَ مَــــعَـــنــَــا🌺
🍃انـدوهـگیـن نباش هـمانـاخداوند باماست🍃
سوره توبه آیه ۴۰
حفظ موضوعی آیات قران کریم
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
🔰سلسله جلسات #تدبر_در_قرآن
🔻 #جلسه_ششم
📖سوره مبارکه مجادله، آیه ۱۱
🗓 ۶ فروردین ١٣٩٩
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
#پویش_قرآنی_بهترین_پناه
سوالات مسابقه مفاهیم سوره مبارکه فرقان ششم فروردین ماه☝️☝️☝️
🌹منبع تفسیر نمونه🌹
(تا همین روز 4 شنبه ششم فروردینماه تا ساعت 22 جواب های صحیح را به صورت یکعدد پنج رقمی به شماره ۱۰۰۰۰۱۱۴۲۶۱ ارسال فرمائید)
🌹 (۵ جایزه پانصد هزار ریالی)🌹
#با_قرآن_در_خانه_می_مانیم
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
🌷اگر دیدی "صوتِ قرآن" اذیتٺ میڪند؛
بدان مردهای !
☘بدان آنقـدر غرقِ صدای دنیا شدهای کہ دیگر
"ضربانِ💔قلبٺ" با "سخن خـدا" کوڪ نمےشود…!
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
فنون بازیابی محفوظات
روند شکل گیری و یادآوری حفظ، کمی پیچده است و ما اگر با این روند (مکانیزم) آشنا نباشیم، توانایی استفاده از حداکثر ظرفیت حافظه خود را نخواهیم داشت. وقتی شما اطلاعاتی را به حافظه خود می سپارید و در اصطلاح آن را حفظ می کنید، برای بازیابی و فراخوان آن از ذهن، فعل و انفعالات خاصی صورت می گیرد، تا این فرایند به صورت کامل و سالم انجام پذیرد، در این راه عوامل مخالف و مخلّی نیز وجود دارند که مانع بازیابی محفوظات شده و فراخوان حفظ از حافظه به خوبی انجام نمی شود، با این توصیف اگر هنگام قرائت قرآن از حفظ، گاهی سوره، جزء یا صفحه ای را خیلی خوب و گاهی خیلی بد می خوانید، باید به ریشه یابی علّت آن و عوامل مخالف و مخلّ بپردازید، تا با رفع آنها بتوانید از حُسنِ حفظِ عالی تر بهره مند شوید.
بعضی از این عوامل عبارتند از:
1- عدم تمرکز: برای همه حافظان قرآن در بعضی از مواقع، این مطلب رُخ داده گاهی آیاتی را که کاملاً مسلط بوده و بدون اشتباه می خوانده اند، را با تکلّف و خطای بسیار خوانده، اما همین آیات را در زمان دیگر بسیار خوب و عالی به یاد آورده و تلاوت کنند. این مسئله در موقعیتی اتفاق میافتد که شخص، از تمرکز کافی برخوردار نیست، او نمی تواند ذهن خود را بر روی محفوظاتش متمرکز کند.
البته توجه کنید، تمرکز داشتن فقط به این معنا نیست که شما به هیچ چیز فکر نکنید، معنای تمرکز حواس این است که شما با علاقه بر روی مطلب خاصی، تمام حواس خود را متمرکز کنید، لذا وقتی فردی برای خواندن محفوظات خود می نشیند، علاوه بر آنکه نباید به هیچ مطلبی غیر از مرور فکر کند، بلکه باید شوق و اشتیاق به مرور را هم داشته و ذهنش بر روی حفظ متمرکز باشد. پس اگر شما در آن هنگام علاقه ای به مرور ندارید، مرور را به ساعتی بعد موکول کنید تا تمرکز لازم حاصل شود.
بله، دور بودن از آشفتگی های درونی مثل: نگرانی، غم، خوشحالی زیاد، گرسنگی، تشنگی و ... خصوصاً اشتغال ذهن به مطلب خاصی غیر از حفظ و آشفتگی های بیرونی مثل: صداهای محیط اطراف، سردی یا گرمی زیاد هوا و ... جزء عوامل مخلّ تمرکز هستند ، اما توجه کنید در بحث تمرکز حواس، علاقه لحظه ای به موضوع مهم است، بله شما مشتاق و علاقه مند به حفظ هستید، اما در این لحظه به مرور محفوظاتتان هم علاقه دارید؟
نکته: معنای داشتن علاقه لحظه ای یا آنی به مطلب این نیست که با نداشتن آن، ما امروز به طور کامل مرور و حفظ را تعطیل کنیم و کار را به روز بعد واگذاریم، بلکه الان این علاقه و حسّ وجود ندارد، اما ربع ساعت بعد، یا نیم ساعت بعد، این حسّ بی علاقه بودن از بین می رود و شما می توانید، تکالیف مربوط به آن روز را انجام دهید، پس حتماً شناختی از روحیّات خود داشته و بر اساس آن مواقع آمادگی روحی برای مرور و حفظ را بشناسید که» : بَلِ الْإِنسَانُ عَلَى نَفْسِهِ بَصِیرَةٌ« بلکه انسان خودش از وضع خود آگاه است (سوره قیامه 14)
2- عدم مرور کافی: استاندارد در مرور محفوظات یک هفتم در هر روز می باشد، به این معنی که تمام محفوظات در طول یک هفته باید یک بار دوره شود، پس اگر شما حافظ 28 جزء هستید، باید روزی 4 جزء را مرور کنید، البته درسال اولی که مشغول حفظ می باشید و این برنامه در سال های بعد تغییر می کند، حال اگر شما روزی یک یا دو جزء مرور می کنید، طبعاً سطح آمادگی ذهن شما برای مرور بسیار پایین خواهد آمد، به صورتی که نمی توانید اعتمادی بر محفوظات خود داشته باشید، گاهی آیات را خوب و گاهی با غلط و اشتباه می خوانید.
نکته: بعضی از اساتید، استاندارد مرور را یک دهم محفوظات می دانند، یعنی هر 10 روز یکبار مرور کلّ محفوظات، که هر چند این برنامه هم کارآیی لازم را دارد، اما توصیه ما برنامه یک هفتم می باشد و این بخاطر فاصلۀ زمانیِ کمتر مرور اجزاء و سوره ها و تسلط بیشتر حافظ است.
3- نداشتن اعتماد به نفس: اگر شما به خودتان اعتماد نداشته باشید، به طور طبیعی نمی توانید ذهن خود را فعّال کرده و در حدّ توان ذهن از آن توقع بازخوانی محفوظاتش را داشته باشید، زیرا بسیار شک می کنید و همین شک و تردید مانع فعالیّت شفاف و طبیعی ذهن خواهد شد.
برای رفع تردید و شک هم، مباحثه یکی از بهترین راه حلّهاست، حضور مرتب در کلاس حفظ و ارائه محفوظات به استاد، حضور در محافل قرآنی هم بسیار راهگشاست.
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#راهکارهای_موفقیت_در_حفظ
قسمت3⃣
✳️تعیین حدود روزانه برای حفظ قرآن
✍برای حفظ قرآن مجید لازم است که برنامه مرتب روزانه برای خود داشت.
برای مثال، هر روز یک صفحه، دو صفحه و یا هر مقدار که حافظه میتواند و در ساعتی معین و مشخص حفظ کند. بنابراین حافظ پس از تنظیم برنامه روزانه و اصلاح قرائت و سپس حفظ قسمت در نظر گرفته، باید زمانی نیز برای تکرار قرار دهد.
✔️یکی از نکات مهم برای حفظ و قرائت قرآن، توجه به لحن یا حالت قرائت قرآن است. البته این گام بعدی است، اما چه بهتر از ابتدا به آن توجه شود. زیرا با زبان آنچنان آموخته میشود که شما آن را عادت میدهید.
✔️بنابراین، باید از ابتدا آن را، آن گونه عادت دهید که صحیح باشد. زیرا اگر آموزنده اشتباه فرا بگیرد این اشتباه در قرائت او باقی میماند و در ذهن وی حفظ میشود و برگرداندان آن کاری بسیار سخت و مشکل است.
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#راهکارهای_موفقیت_در_حفظ
قسمت4⃣
✳️از حد خود فراتر نروید
✍توصیه نمیشود یک حافظ قرآن از یک بخشی که به خوبی فرا نگرفته به بخش دیگر برود. این از آن نظر حائز اهمیت است که بخش و حد به خاطر سپرده شده باید در ذهن شما حک شود و شکی نداشته باشید که بهترین راه برای به خاطر سپردن آن تکرار شبانه روزی آن است.
✅شما باید در خلوت خود آن را تکرار کنید هر زمانی فرصت به دست آمد، با صدای بلند قرائت نمایید تا هنگامی که ملکه ذهن شما شد. این ساده ترین طریق حفظ است. و اگر بتوانید با اشخاص دیگری که در حال فراگیری هستند آن را تکرار نمایید، بسیار مفید است.
✅بنابراین هرگاه که مطمئن شدید بخشی را به خوبی و درستی آموختهاید و به خاطر سپردهاید، آنگاه به بخش بعدی بروید....
▪️▪️▪️
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
اجرای برنامه
دانستن برنامه ریزی و اصول روش حفظ، تا زمانی که به آن عمل نشود هیچ سودی نخواهد داشت ؛ زیرا شرط رسیدن به موفقیت، توانایی در عمل است. بنابراین باید مسئولیت خود را بپذیرید و نشان دهید می توانید خود را اداره کنید. برای این که بیشترین بهره را از انجام برنامه ببرید لازم است چند نکته را رعایت کنید: نخست این که روز خود را خوب آغاز کنید. اگر روز را با خستگی، خواب آلودگی و عجله شروع کنید، نباید توقع داشته باشید که در طول روز، بدون فشار و با آرامش به کارها و برنامه های حفظی خود برسید. برای این منظور، شب به موقع بخوابید تا صبح، بانشاط برخیزید. آبی به صورت بزنید و کمی نرمش کنید و بعد از نماز، به اهداف و وظایف خود در روز جاری، فکر کنید. این کار، علاوه بر این که ایجاد انگیزه می کند، سبب می شود ذهن برای انجام دادن برنامه های حفظی، آمادگی لازم را بیابد تا در طول روز، دچار سردرگمی و غفلت نشود.
حفظ قرآن، نیاز به داشتن آرامش و قرار داشتن در شرایط روحی و جسمی مناسب دارد و از آن جایی که سطح فعالیت و برانگیختگی ذهنی در ساعات مختلف روز بسته به عادات تغذیه، خواب و حالات روحی و جسمی فرق می کند، باید سعی کنید تا ساعات حفظ قرآن را در بهترین شرایط روحی و جسمی قرار دهید و امور روزانه و غیر مهم را به ساعاتی که از انرژی کمتری برخوردارید موکول کنید. همچنین در شروع برنامه مقدار برنامه و حجم مرور و زمان انجام دادن آن را مشخص کنید ؛ زیرا ذهن، مراحل انجام دادن هر کاری را در مدت زمانی که در اختیار دارد تنظیم می کند و اگر مدت آن تعیین نشود و یا بیش از حد معمول باشد، برنامه ی حفظ، نتیجه مطلوب را نمی دهد و به خستگی نیز می انجامد.
لازم است با کمی انعطاف پذیری و جابه جایی وظایف، زیان ها، آسیب ها و آفت ها را به حداقل رساند. البته داشتن نظم، کلیدی ترین نیاز برای اجرای برنامه است؛ اما باید مرز بین نظم داشتن و خشک بودن را درک کرد تا گرفتار خستگی نشد. برای کسب حالات روحی مطلوب، باید از زندگی و حفظ قرآن لذت بُرد و برای این منظور باید برخی امور را که به نوعی به ما روحیه می دهد (از جمله تفریحات سالم) را در برنامه های خود قرار دهیم.
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨الله اکبر۴
✨اشهدان لا اله الّا الله۲
✨اشهدان محمداً رسول الله۲
✨اشهدان علیاً ولی الله۲
✨حی علی الصلاة۲
✨حی علی الفلاح۲
✨حی علی خیر العمل۲
✨الله اکبر۲
✨لا اله الّا الله۲
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
#شناسنامه_سوره
💠آیا می دانید:
سوره مبارکه محمد که سوره 47 قران هست، داری 38 آیه می باشد و در جزء 26 قرار دارد و در مدینه نازل شده دارای فضائل زیر می باشد:
🔹ابى بن كعب گويد كه: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: هر كس سوره محمد صلی الله علیه و آله را بخواند بر خداوند لازم است كه از جويبارهاى بهشت به او بنوشاند.
🔹ابوبصير از امام صادق علیه السلام روايت كرده است كه فرمودند: هر كس سوره «محمد» را بخواند هيچگاه در دينش شك وارد نخواهد شد و هميشه از شرك و كفر محفوظ خواهد بود تا آنگاه كه بميرد و پس از مرگش خداوند هزار فرشته را مأمور میكند كه در قبرش نماز بخوانند و ثواب نمازشان براى او خواهد بود و همراه او هستند تا اين كه او را در پيشگاه خداوند به جايگاه امنى میبرند و در امان خدا و پيامبرش محمد صلی الله علیه و آله میباشد.
🔹منابع:
فضل بن حسن طبرسی،مجمع البیان تفسیر قرآن جلد23 ص34
محمدحسین طباطبایی،ترجمه و تفسیرالمیزان. جلد 18- ص338
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
هفتسین قرآنی را با آب و زعفران در یک بشقاب نوشته و سر سفره هفت سین قرار میدهند و بعد از تحویل سال کمی آب روی آن ریخته و مینوشند و سلامتی و حاجات خود را از خدای خوب و مهربان درخواست میکنند.
🔹نوشیدن این هفتسین برای شفای بیماران توصیه شده است.
اما هفت سین قرآنی هفت آیهای از قرآن است که با سلام شروع شده است:
#ادامه_دو_سین_آخر_قرآنی
🔹6- سَلامٌ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ(رعد/24)
سلام بر شما به خاطر آن همه شکیبایی که ورزیده اید سرای آخرت چه سرایی نیکوست
🔹7- سلامُ هیَ حتّی مَطلَعِ الفَجر. ( قدر/5)
" آن شب تا دم صبح، صلح و سلام است . "
این آیه، در توصیف شب قدر است. آن شبی است که قرآن در آن نازل شده و عبادت و احیاء آن معادل هزار ماه است، خیرات و برکات الهی در آن شب نازل میشود و رحمت خاص الهی شامل بندگان میگردد و فرشتگان و روح در آن شب نازل میگردند.
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
#قصه_های_قرآن
#حضرت_صالح(ع)
آخرين سخن صالح عليه السلام با قومش و ماجراى ناقه
حضرت صالح عليه السلام همچنان به دعوت خود ادامه می داد، ولى روز به روز بر كارشكنى قوم می افزود، صالح عليه السلام كه در شانزده سالگى به پيامبرى رسيده بود و قوم را به سوى يكتاپرستى دعوت می كرد، حدود صد سال در ميان آن قوم ماند و همچنان به راهنمايى آنها پرداخت، ولى - جز اندكى - نه تنها به او ايمان نياوردند، بلكه با انواع آزارها، روى در روى او قرار گرفتند.
تا اين كه: حضرت صالح عليه السلام آخرين اقدام خود را براى نجات آنها نمود و به آنها چنين پيشنهاد كرد:
من در شانزده سالگى به سوى شما فرستاده شدم، اكنون 120 سال از عمرم گذشته است، پس از آن همه تلاش، اينك (براى اتمام حجت) پيشنهادى به شما درام، و آن اين كه: اگر بخواهيد من از خدايان شما (بتهاى شما) تقاضايى می كنم، اگر خواسته مرا بر آوردند، از ميان شما می روم (و ديگر كارى به شما ندارم) و شما نيز تقاضايى از خداى من بكنيد، تا خداى من به تقاضاى شما جواب دهد، در اين مدت طولانى هم من از دست شما به ستوه آمده ام و هم شما از من به ستوه آمده ايد [اكنون با اين پيشنهاد كار را يكسره و يك طرفه كنيم.]
قوم ثمود: پيشنهاد شما، منصفانه است.
بنا بر اين شد كه نخست، حضرت صالح عليه السلام از بتهاى آنها تقاضا كند، روز و ساعت تعيين شده فرا رسيد، بت پرستان به بيرون شهر كنار بتها رفتند، و خوراكی ها و نوشيدنی هاى خود را به عنوان تبرك كنار بتها نهادند، و سپس آن خوراكی ها را خوردند و نوشيدند، سپس از درگاه بتها به دعا و التماس و راز و نياز پرداختند، حضرت صالح عليه السلام در آن جا حاضر شده بود، آن گاه آنها به صالح عليه السلام گفتند:
آن چه تقاضا دارى از بتها بخواه.
صالح عليه السلام اشاره به بت بزرگ كرد و به حاضران گفت: نام اين بت چيست؟
گفتند: فلان!
صالح عليه السلام به آن بت برگ خطاب كرد و گفت: تقاضاى مرا بر آور، ولى بت جوابى نداد. صالح به قوم گفت: پس چرا اين بت جواب مرا نمی دهد؟
گفتند: از بتِ ديگر، تقاضايت را بخواه.
صالح عليه السلام، متوجه بت بزرگ شد، و تقاضاى خود را درخواست كرد، ولى جوابى نشنيد.
قوم ثمود به بتها رو كردند و گفتند: چرا جواب صالح عليه السلام را نمی دهيد؟
سپس (قوم ثمود به عقيده خودشان براى جلب عواطف بتها) برهنه شدند و در ميان خاك زمين در برابر بتها غلطيدند، و خاك را بر سرشان می ريختند، و به بتهاى خود گفتند: اگر امروز به تقاضاى صالح جواب ندهيد، همه ما رسوا و مفتضح می شويم. آن گاه صالح را خواستند و گفتند: اكنون تقاضاى خود را از بتها بخواه، صالح عليه السلام تقاضاى خود را از آنها خواست، ولى جوابى نشنيد.
صالح عليه السلام به قوم فرمود: ساعات اول روز، گذشت و خدايان شما، به تقاضاى من جواب ندادند، اكنون نوبت شما است كه تقاضاى خود را از من بخواهيد، تا از درگاه خداوند بخواهم و همين ساعت، تقاضاى شما را بر آورد.
هفتاد نفر از بزرگان قوم ثمود، سخن صالح عليه السلام را پذيرفتند و گفتند:
اى صالح! ما تقاضاى خود را به تو می گوييم، اگر پروردگار تو تقاضاى ما را بر آورد، تو را به پيامبرى می پذيريم و از تو پيروى می كنيم، و با همه مردم شهر با تو تبعيت می نماييم.
صالح عليه السلام: آن چه می خواهيد تقاضا كنيد.
قوم ثمود: با ما به اين كوه (كه در اين جا پيداست) بيا.
حضرت صالح عليه السلام با آن هفتاد نفر به بالاى آن كوه رفتند.
در اين هنگام، آن هفتاد نفر به صالح عليه السلام گفتند:
اى صالح! از خدا بخواه! تا در همين لحظه شتر سرخ رنگى كه پر رنگ و پر پشم است و بچه ده ماهه در رحم دارد، و عرض قامتش به اندازه يك ميل مىباشد، از همين كوه، خارج سازد.
صالح عليه السلام گفت: تقاضاى شما براى من بسيار عظيم است، ولى براى خدايم، آسان می باشد. هم ان دم صالح عليه السلام به درگاه خدا متوجه شد و عرض كرد: در همين مكان شترى چنين و چنان خارج كن.
ناگاه همه حاضران ديدند كوه شكافته شد، به گونه اى كه نزديك بود از شدت صداى آن، عقل هاى حاضران از سرشان بپرد، سپس آن كوه مانند زنى كه درد زايمان گرفته باشد مضطرب و نالان گرديد، و نخست سر آن شتر از شكم زمين كوه بيرون آمد، هنوز گردنش بيرون نيامده بود كه آن چه از دهانش بيرون آمده بود، فرو برد و سپس ساير اعضاى پيكر آن شتر بيرون آمد، و روى دست و پايش به طور استوار بر زمين ايستاد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
#ادامه...
وقتى كه قوم ثمود، اين معجزه عظيم را ديدند، به صالح گفتند:
خداى تو چقدر سريع، تقاضايت را اجابت كرد، از خدايت بخواه، بچهاش را نيز براى ما خارج سازد.
صالح عليه السلام، همين تقاضا را از خدا نمود.
ناگاه آن شتر، بچهاش را انداخت، و بچه آن، در كنارش به جنب و جوش در آمد.
صالح عليه السلام در اين هنگام به آن هفتاد نفر خطاب كرد و فرمود: آيا ديگر تقاضايى داريد؟
گفتند: نه، بيا باهم نزد قوم خود برويم، و آن چه ديديم به آنها خبر دهيم، تا آنها به تو ايمان بياورند.
صالح عليه السلام همراه آن هفتاد نفر به سوى قوم ثمود، حركت كردند، ولى هنوز به قوم نرسيده بودند كه 64 نفر از آنها مرتد شدند و گفتند: آن چه ديديم سحر و جادو و دروغ بود.
وقتى كه به قوم رسيدند، آن شش نفر باقيمانده، گواهى دادند كه: آنچه ديديم حق است، ولى قوم سخن آنها را نپذيرفتند، و اعجاز صالح عليه السلام را به عنوان جادو و دروغ پنداشتند، عجيب آن كه يكى از آن شش نفر نيز شك كرد و به گمراهان پيوست، و همان شخص به نام قُدّار آن شتر را پى كرد و كشت.(158)
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran