فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای جنگ سگ ولگرد
@ancients
وقتی ارنست چگوارا را در پناهگاهش باکمک چوپان خبرچین دستگیر کردند...
یکی از چوپان پرسید:چرا خبرچینی کردی درحالی که چگوارا برای آزادی شماها مبارزه میکرد؟
چوپان جواب داد:باجنگهایش گوسفندان مرا میترساند.
بعداز مقاومت محمدکریم درمقابل فرانسویها در مصر و شکست او، قرار براعدامش شد، که ناپلئون او را فراخواند و گفت:
سخت است برایم کسی را اعدام کنم که برای وطنش مبارزه میکرد. من به تو فرصتی میدهم که ده هزارسکه طلا غرامت سربازهای کشته را بدهی...
محمدکریم گفت:من الآن این پول را ندارم اما صدهزارسکه از تاجران میخواهم، میروم تهیه میکنم و باز میگردم...
محمدکریم به مدت چندروز در بازارها با زنجیر برای تهیه پول گردانیده میشد اما هیچ تاجری این پول را نمیداد و حتی بعضی طلبکارانه میگفتند که با جنگهایش وضعیت اقتصادی را نابسامان کرد و ...
نزد ناپلئون برگشت...ناپلئون به او گفت:
چاره ایی جز اعدام تو ندارم نه بخاطر کشتن سربازهایم به دلیل جنگیدن برای مردمی که پول را مقدم بر وطن میدانند.
محمد رشید میگوید:آدم انقلابی که برای جامعهی نادان مجاهدت کند مانند کسی است که به خود آتش میزند تا روشنایی را برای آدم نابینا فراهم کند.
Cashkiat
🗞 @Ancients ⏳
شخصی بر سفره امیری مهمان بود، دید که در میان سفره دو کبک بریان قرار دارد،
پس با دیدن کبک ها شروع به خندیدن کرد .
امیر علت این خنده را پرسید، مرد پاسخ گفت: در ایام جوانی به کار راهزنی مشغول بودم. روزی راه بر کسی بستم آن بینوا التماس کرد که پولش را بگیرم و از جانش در گذرم اما من مصمم به کشتن او بودم.
در آخر آن بیچاره به دو کبک که در بیابان بود رو کرد و گفت: شما شاهد باشید که این مرد، مرا بی گناه کشته است.
اکنون که این دو کبک را در سفره شما دیدم یاد کار ابلهانه آن مرد افتادم
امیر پس از شنیدن داستان رو به مرد میکند و میگوید: کبکها شهادت خودشان را دادند. پس از این گفته امیر دستور داد سر آن مرد را بزنند.
👤شيخ بهايی
🗞 @Ancients ⏳
مردي به دربار خان زند مي رود و با ناله و فرياد مي خواهد تا كريمخان را ملاقات كند. سربازان مانع ورودش مي شوند. خان زند در حال كشيدن قليان ناله و فرياد مرد را مي شنود و مي پرسد ماجرا چيست؟ پس از گزارش سربازان به خان، وي دستور مي دهد كه مرد را به حضورش ببرند.
مرد به حضور خان زند مي رسد و كريمخان از او مي پرسد: «چه شده است چنين ناله و فرياد مي كني؟»
مرد با درشتي مي گويد: «دزد همه اموالم را برده و الان هيچ چيزي در بساط ندارم!»
خان مي پرسد: «وقتي اموالت به سرقت مي رفت تو كجا بودي؟»
مرد مي گويد: «من خوابيده بودم!»
خان مي گويد: «خوب چرا خوابيدي كه مالت را ببرند؟»
مرد مي گويد: «من خوابيده بودم، چون فكر مي كردم تو بيداري!»
خان بزرگ زند لحظه اي سكوت مي كند و سپس دستور مي دهد خسارتش از خزانه جبران كنند و در آخر مي گويد: «اين مرد راست مي گويد ما بايد بيدار باشيم.»
🗞 @Ancients ⏳
بزرگترین سازه چند منظوره جهان !
پل بند گرگر در شهر شوشتر و در فاصله 400 متری بند میزان قرار دارد. پل بند گرگر آب را در تراز مشخصی نگه می دارد و چون خود سازه بر روی صخره ایجاد شده، 3 تونل اصلی و چندین تونل فرعی که درون صخره کنده شده اند، وظیفه تامین آب مورد نیاز برای چرخاندن حداقل 32 باب آسیاب آبی را به عهده داشته اند.
آب هایی که بدین منظور قبلا به آسیابها منتقل می شدند، هم اینک با از کار افتادن آسیاب ها به صورت آبشارهای زیبایی از دهانه تونلها بیرون می ریزند.
این مجموعه به دلیل وجود چند کاربرد از جمله تونل آب بر، پل ، بند، آسیابهای مختلف آرد سازی، روغن گیری و شیره کشی، قدیمی ترین و بزرگترین سازه چند منظوره تاریخی جهان می باشد. پیشینه ساخت پل به دوره ساسانیان میرسد.
🗞 @Ancients ⏳
34.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سرگذشت دردناک لطفعلی خان زند
@ancients
تنها روستایی که تاکنون بافت سنتی و معماری بومی منطقه سیستان را حفظ نموده روستای قلعه نو است.خانه های سیستان به دلیل جلوگیری از نفوذ گرمای شدید و بادهای 120 روزه ، با سقف گنبدی و پوشش کاه گل ساخته می شدند. قلعه نو در حاشیه جاده زابل– زهک قراردارد. قدمت آن طبق سفرنامه های سیاحان انگلیسی 160 سال می باشد. این روستا از توابع شهرستان زهک می باشد. در زمان قاجار شکل روستاهای سیستان دفاعی و قلعه ای بوده است و چون قبل از تأسیس این روستا در نزدیکی آن روستایی به نام قلعه ی کهنه وجود داشته و این روستا به شکل قلعه بوده به همین دلیل نام آن را قلعه نو گذاشتند.
🗞 @Ancients ⏳
کهنترین تمبر رسمی ایران معروف به تمبر باقری در روزگار پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار، در سال 1247 خورشیدی منتشر شدهاست. نقش این تمبر نشان رسمی دولت وقت ایران «شیر و خورشید» است که درون دایرهای قرار گرفته و در چهارگوشه آن بهای هر تمبر به فارسی درج شدهاست. پیش از آن گاهی از تمبرهای انگلیسی در ایران استفاده شدهاست.
در زمان هخامنشیان، داریوش بزرگ، پادشاه بزرگ هخامنشی، چابک سوارانی تربیت کردهبود که نوشتههای دولتی را به سرتاسر امپراطوری برسانند و از اخبار دورترین نقاط امپراطوری آگاه شوند. این چابکسواران از ایستگاهی به ایستگاه دیگر میرفتند تا به چاپار پستر برسند. نوشتهٔ مشهوری از داریوش پزرگ به جا ماندهاست که در سردر ادارهٔ پست شهر نیویورک نیز نوشتهشدهاست: «نه برف و باران و نه تاریکی شب نمیتواند پیکهای تندرو را از حرکت باز دارند.»
تمبرهای ایران به چهار دورهٔ زمانی بخش میشوند:
دورهٔ اول: از سال 1247 دوره قاجار (از ناصرالدین شاه تا احمد شاه)
دورهٔ دوم: از سال 1304 (پهلوی اول، رضا شاه)
دورهٔ سوم: از سال 1320 (پهلوی دوم، محمدرضا شاه)
دورهٔ چهارم: از سال 1358 (جمهوری اسلامی ایران)
🗞 @Ancients ⏳
یه حرکت فرهنگی و قشنگ تو کیش انجام شده و دو سردیس زیبا از فردوسی و خیام در اسکله این جزیره نصب شده👌🏻
هادی عربنرمی، بیژن غنچهپور و رضا قرهباغی این مجسمهها رو ساختند
.
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانید هیچکدام از زن ها در این عکس که در سال 1960 ثبت شده اصلا زن نیستند بلکه پلیسها مرد شهر لس آنجلس هستند. این پلیس ها برای گرفتن يک سارق که به زنان حمله می کرده ، لباس زنانه پوشیده اند.
🗞 @Ancients ⏳
"پومپه دیوس" از فرماندهان اشكانى (نه ساسانى!) بود، و احتمالا در ردیف فرماندهان رومی قرار داشت که در دوران اشکانی پس از مشکل با دولت روم به ایران پناهنده شده بود و در این دوران بسیاری از سرداران ایرانی و رومی پس از مشکل با دولت خود به کشور رقیب پناهنده می شدند که معروفترین این سرداران
" لابی نیوس " ژنرال رومی بود که به دولت ایران پناهنده شد.
امروزه که به اشتباه ناسزاى دیوث را توطئه اعراب براى بدنامى او بیان ميکنند. "پومپه ديوس" حدود 700 سال قبل از حمله اعراب ميزيسته است !
🗞 @Ancients ⏳
یپرم خان ارمنی و جعفر قلی سردار اسعد بختیاری در لباس رزم به اتفاق گروهی از مجاهدین مسلح ارمنی و بختیاری.
یکی از جالب توجهترین جنبههای انقلاب مشروطیت ایران شرکت قفقازیها در مبارزات مردم ایران بود. گرجیها، روسها و حتی به میزان زیادتری ارمنیان و مسلمانان قفقازی (که بعدها آذری خوانده شدند) در جنبش مشروطیت نقش بسیار مهمی به خصوص در جنگهای سرنوشت ساز شمال غرب ایران علیه نیروهای وفادار به شاه ایفا کردند. ضمناً" ارمنیان در راستای مشروطه خواهی و تشکیل احزاب دموکراتیک ایران سهم روشنفکرانهٔ ارزنده تری هم به عهده داشتند.
.
🗞 @Ancients ⏳