درمیان چوپانان صدای"هِر"برای طلبیدن گوسفندان و"بِر"برای جلوراندنشان استفاده میشد،و اگر چوپانی آنرا نمیدانست یعنی از اصول پرت بود!
به همین دلیل میگفتند هِر را از بِر تشخیص نمیدهد.
🗞 @Ancients ⏳
لئو تولستوی و آنتون چخوف، دو نویسنده بزرگ تاریخ ادبیات جهان در کنار یکدیگر؛ روسیه، سال 1901
🗞 @Ancients ⏳
با انتشار خبر مرگ تختی،۷ تن در شهرهای مختلف ایران خود را کشتند که از همه فجیعتر، قصابی در کرمانشاه بود که خودرابه قناره آویخت.
او بر در مغازه اش زده بود «جهان بی جهان پهلوان ماندنی نیست»
🗞 @Ancients ⏳
بلوار کشاورز 100 سال پیش
در نگاه اول شاید تصویری از یک روستای دورافتاده در اطراف تهران باشد که گله گوسفندی در آن به چرا میپرداختند اما این عکس مربوط به 100 سال پیش از بلوار کشاورز است.
🗞 @Ancients ⏳
يك نمونه از رادمردی كريم خان زند، مردی که تاج بر سر ننهاد!
مورخانی كه تاريخ زنديه را نوشته اند شكست محمدحسنخان رئيس وقت ايل مغول تبار قاجار را در جنگ با شيخ علی خان زند 13 بهمن سال 1136 هجري (2 فوريه 1758) ذکر کرده اند. در اين جنگ كه در مازندران، ناحيه اشرف (بهشهر) روي داد محمدحسن خان كشته شد و فتنه شمال پايان يافت.
شيخ علی خان سر ِ بريده محمدحسنخان را به شیراز نزد كريمخان فرستاد كه اين رادمرد از اين عمل به خشم آمد و ضمن ارسال يک نامهِ توبيخ برای شيخ علی خان، دستور داد كه سر ِ محمدحسنخان را با گلاب شستند و با تشريفات ويژه به خاک سپردند و برايش مراسم ترحيم رسمی (با شرکت مقامات) برپا داشتند.
کريمخان به سال 1705 ميلادی به دنيا آمد و در سال 1779 درگذشت و هيچگاه تاج بر سر ننهاد. او خودرا وکیل ایرانیان معرفی می کرد، نه شاه آنان!
🗞 @Ancients ⏳
ساخت تخت جمشید در دوران داریوش، پسرش خشیارشا و پسر خشایارشا یعنی اردشیر یکم ( ملقب به اردشیر درازدست) ادامه داشت.
در واقع ساخت تخت جمشید تا ۱۸۸ سال، یعنی پایان حکومت هخامنشیان ادامه داشت و هیچگاه به پایان نرسید و همواره در حال تکمیل شدن بود.
🗞 @Ancients ⏳
معماری به عنوان مهم ترين هنر هخامنشيان، ابتدا تحت تاثير معماری ماد و ايلامی قرار گرفت. همچنين تاثير عناصر معماری اورارتويي مانند؛ آرامگاه های سنگي، راهروهای باريك درآرامگاه های شاهان هخامنشی به خوبی قابل تشخيص است.
🗞 @Ancients ⏳
مهمترين موضوعاتی كه در كتيبه های هخامنشی می تواند مورد بررسي واقع شود از يك سوی مفاهيم دينی از قبيل؛ يكتاپرستی و تساهل دينی نسبت به عقايد ملل تابعه امپراطوری هخامنشی و از ديگر سوی نيز ارزشهای اخلاقی از قبيل؛ راستگوئی، پرهيز از دروغ، حق شناسی و آزادمنشی هستند كه علاوه بر آنكه بيانگر سياست دينی مسالمت آميز پادشاهان هخامنشی هستند، مشروعيت مقام پادشاهی شاهنشاهان هخامنشی را نيز بدنبال داشته اندبيشترين حجم كتيبه های دوره هخامنشی مربوط به داریوش بزرگ است.
🗞 @Ancients ⏳
حكايت موش و صاحب خانه
موشي در خانه ی صاحب مزرعه تله موش ديد ؛ به مرغ و گوسفند و گاو خبر داد؛
همه گفتند : تله موش مشکل توست به ما ربطي ندارد ؛
ماری در تله افتاد و زن مزرعه دار را گزيد ؛
از مرغ برايش سوپ درست کردند؛
گوسفند را برای عيادت کنندگان سر بريدند؛
گاو را برای مراسم ترحيم کشتند؛
و در اين مدت موش از سوراخ ديوار نگاه مي کرد؛
و به مشکلی که به ديگران ربط نداشت فکر می کرد...!!!
« برگرفته از کلیله و دمنه »
🗞 @Ancients ⏳
نامه ای با دست خط و امضا عبدالعزيز
بنيانگذار نظام سعودی عربستان
در سال ۱۳۴۷ هجری قمری
در این نامه از اسم درست « خليج فارس » استفاده شده است!
🗞 @Ancients ⏳
شاه اسماعیل سامانی به خواست سران لشكرش كه اصرار داشتند به بغداد حمله كنند پاسخ رد داد و گفت؛ اگر دست به لشكركشی به نقاط دوردست زنيم از هدف اصلی (احياء فرهنگ ملی) دور خواهيم شد!
🗞 @Ancients ⏳
پارسیان باستان انداختن آب دهان به روی زمین(تُف کردن) را از زشت ترین و ناپسندترین کارهای ممکن می دانستند.
گناه این کار از نظر آنها وقتی خیلی بیشتر بود که درجلوی دید دیگران انجام میشد!
🗞 @Ancients ⏳