| هووخشتره؛ فاتح آشور |
در سال ۶۱۴ ق.م لشکریان ماد به فرمان کیاکسار ( هووخشتره ) راهپیمایی و مانور درخشانی به عمل آورده و بالاتر از "نینوا" به معابر دجله رسیدند و شهر "طربیس" را تصرف کردند و سپس از دجله گذشتند و از کرانه راست آن رود تا آشور به پیش راندند. سرانجام به آشور پایتخت باستانی و مقدس آشوریان، یورش بردند و در اواخر تابستان سال ۶۱۴ پیش از میلاد آن را به تصرف خود درآوردند. اعیان آشور کشته شدند و ثروتها و غنایم بسیاری که آشوریان در طی چندین قرن غارت اقوام آسیای غربی گرد آورده بودند به دست فاتحان افتاد.
بن مایه: دیاکونوف / تاریخ ماد
🗞 @Ancients ⏳
37.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قم چطور مسلمان شد؟
@ancients
🕦این فرودگاه نماد و معیاری از حکمرانی موفق و کارامد است! این نقاشی نیست، پرتره بهشت هم نیست! اروپا و آمریکا هم نیست! این نمایی از فرودگاه چانگی سنگاپور است که بهترین و زیباترین فرودگاه جهان شناخته شده است! باغهای زیبا برای تردد مسافران و سینمای ٢۴ ساعته و آبشار ۴٠ متری و هتل های شیک و شهربازی از جمله امکاناتی است که در این فرودگاه ایجاد شده تا انسانی که وارد سنگاپور می شود، احساس کرامت و احترام و آسایش و لذت کند و این شاهکار معماری و مهندسی جز با سرمایه گذاری خارجی، رابطه خوب با جهان، شایسته سالاری در حکمرانی و تکیه بر دانش و تجربه و پرهیز از خرافات و قبیله پرستی میسر نمی شود! این فرودگاه نمادی و معیاری از حکمرانی موفق و کارامد است! هر حکمرانی که چنین دستاوردهایی ندارد، بیشتر به غارت مشغول است!
🗞 @Ancients ⏳
میدان توپخانه (سپه) در تهران، دهۀ ۱۲۸۰ خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
پس از سفر ارنست هرتسفلد (کاوشگر موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در پارسه) به آمریکا دستیار او فریدریک کرفتر پس از پی بردن به قرار داشتن حفره هایی در جبهه شمال غربی و جنوب غربی کاخ آپادانا حدس زد اشیائی آنجا وجود داشته که به غارت رفته به این ترتیب در جبهه مقابل دست به کاوش زد که این چنین ۲ لوح طلایی و ۲ لوح نقره ای از جعبه هایی سنگی در پی بنا هویدا شد .
@ancients
نگاره مهدی قلی بیگ اِنوگ اوغلی، سفیر شاه عباس یکم صفوی نزد امپراتور رودولف دوم فرمانروای امپراتوری مقدس روم
بن مایه:
PORTRAIT OF MEHDI QULI BEG, AMBASSADOR OF SHAH ABBAS I SAFAVID TO EMPEROR RUDOLF II BY ESAYE LE GILLON, PRAGUE, DATED RAJAB AH 1013/NOVEMBER-DECEMBER 1604 AND 2ND JULY 1605
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برج هشتل، معمای عجیب و حل نشده ی آمل
در شهر آمل مجموعهای عظیم از پنج برج وجود دارد که مانند مثلث در کنار هم قرار گرفتهاند.
شهرت این برج به خاطر سرداری است که در آن آرام گرفته و دلیل آن مقاومتی است که در زمان حملهی تیمور از خود نشان داده است. البته، معماری خاص این برج نیز در محبوب بودن آن بی تاثیر نبوده.
یکی از برجهای برج هشتل آمل، بزرگتر از سایر برجها است که آن را به سردار میرقوامالدین مرعشی، سرسلسلهی مرعشیان نسبت دادهاند. این سردار در زمان حملهی تیمور برای محافظت از این سرزمین، شجاعتی بیمثال نشان داد که دلیل شهرت او میباشد.
بناها از بیرون یک معمای حل نشده به نظر میرسد و هنوز هم برای مردم و گردشگران مرموز و جالب است.
امیدواریم شما هم روزی این بنا را از نزدیک ببینید.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظرتون چیست؟؟
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای عجیب گلیا و یک دروغ بزرگ!
🗞 @Ancients ⏳
(((چشم و گوش شاهنشاهان)))
از بدو تأسیس شاهنشاهی هخامنشی، شاهان برای این که دائم در جریان اوضاع و احوال اجتماعی و سیاسی کشور باشند و در مواقع مهم بتوانند تدابیر لازم را به کار برند. دستگاهی اطلاعاتی ایجاد کردند که به تقلید از عنوانی که نویسندگان یونانی به آن دادهاند، آن را «چشم و گوش شاه» میخوانند.
این سازمان مجموعهای از افراد درستکار و وفادار به شاه بودند. که مستقیماً از شاه دستور میگرفتند و به شکل افرادی ناشناس از سراسر امپراطوری هخامنشی برای وی خبر میآوردند. یونانیها اين نهاد را «افدالموس بازیلیوس» نامیدهاند در منابع مصری دوره هخامنشیان نیز واژه «گئوشکه» به همین معنا دیده میشود.
گزنفون مورخ میگوید کوروش برای این کار سازمانی ابداع کرده بود تا بتواند موقعیت و عملکرد سپاه دشمن را بسنجد. مأمورانی که یونانیان آنان را چشم و گوش شاه میخواندند و در سراسر شاهنشاهیاش پراکنده بودند تا همه چیز را زیر نظر داشته باشند. کسانی که در لباس بردگان به اردوی دشمنانش میرفتند تا هرچه میبینند در هنگام بازگشت به او اطلاع دهند.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کنکور دانشگاه تهران، سال پنجاه و چهار .
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حقیقتاً باید گفت که آن بقیهٔ تمدنها و ملتهایی نیز که زبان و ملیت و فرهنگ خود را ازدستداده و عرب شدند، درواقع عرب نشدند؛ بلکه ایرانی شدند. زیرا زبان عربی و هرآنچه که مسلمانان پساز حملهبه ایران بهآن دستیافتند، نتیجه و دستاورد خودشان نبود؛ بلکه چیزهایی بود که ایرانیها به آنها هدیهدادند؛ چنانکه زبان رسمی (دیوانی) خلفای راشدین و خلافت بنیامیه تا هفتادسال پساز استیلای اعراب بر ایران زبان فارسی بود؛ این یعنی دارم تاکید میکنم که درزمان خلافت چهار خلیفهٔ اول و معاویه و یزید و تا خلافت مروان دوم زبان رسمی حکومت اعراب زبان پارسیک (و نه زبان پهلوی) بود؛ و دیوان را به زبان پارسیگ و خط پهلوی مینوشتند؛ تازمانیکه یک ایرانی بهنام ابومنصور دیوان را به زبان عربی بازمیگرداند و زبان عربی برای نخستینبار در تاریخ به یک زبان دیوانی تبدیل میشود. ازآنزمان بود که میتوان چنینگفت که زبان عربی بهعنوان جایگزینی برای زبان پارسیک تبدیلمیشود و ازآنپس زبان عربی به زبان شعر و ادب و زبان علم تبدیل میشود؛ که اگر یعقوب لیث صفاری نبود که زبانِ ادبیات و شعر را از عربی به پارسی بازگرداند، احتمالا زبان ادبیات نیز همچنان عربی باقیمانده؛ و بعید نبود که ملت ایران نیز بهطورکلی عربزبان میشدند؛ حتی اگر زبان ایرانیان به عربی نیز تغییر میکرد، در آن صورت ایرانیان یک پیراهنِ جدید از نخ عربی میپوشیدند؛ حقیقتا اعراب بهغیراز نژاد و خردهفرهنگ قومی، از نظر فرهنگی و تمدنی از خیلیاز جهات کاملاً ایرانیزه شدهاند؛ بهویژه ازنظر معماری و حقوق و جنگآوری.
@ancients
29.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تاریخ هندوستان
@ancients
روزی فیل با سرعت از جنگل میگریخت!
دلیلش را پرسیدند
گفت: شیر دستور داده تا گردن همه زرافه ها را بزنند!
گفتند: تو را چه به زرافه؟!
تو که فیل هستی پس چرا نگرانی؟!
گفت: بله من میدانم که فیل هستم؛ اما جناب شیر، الاغ را به پیگیری این دستور مأموریت داده!!
وقتی مسئوليت هاى مهم
را بر دوش افراد ناكارآمد میگذارند،
نتیجه فاجعه بار خواهد بود!
🗞 @Ancients ⏳
۲۱ فروردین ۱۳۷۸ خورشیدی | امير سپهبد علی صياد شيرازی جانشين ستاد كل نيروهای مسلح و فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش در برابر درب خانه اش در تهران به ضرب گلوله یکی از اعضای گروهک تروریستی مجاهدین خلق ترور شد و به شهادت رسید
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیر تحول کامیون اسکانیا از ۱۹۱۰ تا امروز👌
شرکت اسکانیا متعلق به کشور سوئد میباشد..
🗞 @Ancients ⏳
.
تصویری از عبدالحسین میرزا فرمانفرما
سال 1332 قمری/1293 خورشیدی
فرمانفرما این عکس را به پرسی سایکس تقدیم کرده است و عکس در کتاب تاریخ ایران سایکس چاپ شده است.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معمولا گرسنه و دور از رفاه نگهداشتن مردم حداقل در تئوری یکی از راهکارهای برخی حکومتهای خودکامه برای بقا بوده.
🗞 @Ancients ⏳
کودک با پستونک و گلدان
مامانش هم پشت صندلى قايم شده و نگهش داشته
🗞 @Ancients ⏳
۲۱ فروردین ۱۳۸۹ | درگذشت کیومرث ملک مطیعی، بازیگر، نویسنده و کارگردان مطرح تئاتر، سینما، تلویزیون بر اثر ایست قلبی در سن ۷۳ سالگی
🗞 @Ancients ⏳
حمام قلعه
یکی از حمامهای قدیمی استان همدان است که با معماری ایرانی در شهر همدان واقع شدهاست. حمام قدیمی قلعه که به حمام حاج محمد سعید نیز معروف است در یکی از محلههای قدیمی و اصیل همدان به نام محله قلعه یا قاشق تراشان در خیابان شریعتی، کوچه مهر قرار گرفتهاست. این حمام احتمالاً در اواخر دوره قاجار بنا شده و دارای مساحتی حدود 1500 مترمربع است.این بنا در تاریخ 1380/12/25 به شماره 5023 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
حمام قلعه پس از انجام مرمتهای اساسی، تعمیر دیوارهها و جدارههای خارجی و مرمت قسمتهای داخلی به موزه حمام تغییر کاربری داد و این حمام به نوعی به موزه مردمشناسی شهر همدان تبدیل گردید. روند بازسازی و تاریخ این تحولات به اوایل دهه هفتاد بازمیگردد. حمام قلعه متعلق به فردی به نام حاج محمد حسین بوده که در دهه هفتاد از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خریداری و اوایل دهه 80 مرمت آن آغاز شد و از سال 1387 به عنوان موزه مردمشناسی فعالیت خود را آغاز کرد.
🗞 @Ancients ⏳
داریوش شاه گوید :
این خواست اهورامزدا بود که مرا به عنوان تنها مرد برگزیده در جهان انتخاب کرد و مرا شاهِ تمامِ زمین نمود(متنی از شوش DSF)
📚بنمایه: تاریخ سیاسی هخامنشی، محمد .ع.داندامایف، ترجمه فرید جواهر کلام، چاپ ۱۳۸۹، نشر فروزان روز، رویهی ۱۴۶
🗞 @Ancients ⏳
عکس چند نفر پلیس قوچان تقدیم حضور مبارک حضرت مستطاب آقای ظهیرالسلطان مدیر ایالت خراسان و سیستان روحی فداه است.
1328 قمری
🗞 @Ancients ⏳
برخی از شغلهای جالب دوره ساسانی که در ایران رایج بوده !
نقرهکار (اَسیمگر)، موسیقیساز (رامشگر)، سازنده لباس (وسترگ-کَردار)، قوری چینیساز (دوشینگر)، نجار (دورگر)، نانوا (نانباگ)، نقاش (نیگارگر)، فنجانساز (پَیالگر)، آرایشگر (ورس-ویرای)، خیمهساز (ویانگر)، آشپز (خوالیگر)، و نظارت کردن بر قیمتهای بازار بر عهده (وازاربَد) بودهاست که بسیاری از این مشاغل حداقل تا یک قرن پیش وجود داشتهاست!
🗞 @Ancients ⏳
ناصرالدین شاه قاجار در سومین سفرش به فرنگ از کارخانهها و مراکز صنعتی اروپا دیدار کرد و در آلمان برای نخستینبار در یک کارخانه تولید وسایل برقی، پنکه دید که البته تازه چند سال بود در اروپا اختراع شده بود. ناصرالدین درباره مواجهه با این وسیله جدید در سفرنامهاش نوشته است:کارخانه خیلی گرم بود و بوی قیر و بوهای دیگر و ما حرکت میکردیم همه را میدیدیم، در بین گردش نسیم خنکی احساس کردیم، باد میوزید، مثل باد بهشت که در آن گرما و تعفن، آدم را زنده میکرد.ما تعجب کردیم از کجا باد میآید، بعد ملتفت شدیم از یک چرخی است، پرّه پرّه ساختهاند، با الکطریسیطه حرکت میکند با سرعت زیاد و احداث باد میکند، اسبابی دارد که به حرکت انگشت چرخ میایستد، یک مرتبه تعفن و گرما جهنم میشود، باز انگشت میگذارند به حرکت میآید،بهشت میشود.
پنکه سفارشی ناصرالدین شاه مدتی پس از بازگشت وی از فرنگ بالاخره به ایران رسید و در کاخ گلستان که سیمکشی برق داشت، نصب شد. بعدها چهار پنکه دیگر هم برای استفاده در اندرونی و حرمسرای کاخ سفارش داده شد. سپس حدود ۵۰ سال طول کشید تا مردم هم بتوانند از پنکه استفاده کنند!
🗞 @Ancients ⏳