قراردادی که قدرت شاه را دود کرد
🔹چگونه امتیاز انحصاری خرید و فروش توتون و تنباکو یا قرارداد رژی سرشت سیاسی قاجار را تغییر داد؟
🔹در سال 1890، کمتر از دو دهه پس از قرارداد رویتر ناصرالدینشاه برای تامین هزینههای سومین سفرش به اروپا امتیازی را برای انحصار کامل تولید، فروش و صادرات تنباکو به مدت پنجاه سال به ماژور جیاف تالبوت اعطا کرد.
🔹زمانی که سرگرد جرالد تالبوت انگلیسی امتیاز انحصاری خرید و فروش توتون و تنباکو را از ناصرالدینشاه کسب کرد کسی فکر نمیکرد این امتیاز پرسود زمینهساز جنبش و نهضتی اعتراضی در ایران شود که به جنبش مشروطه و تغییر نظام سلطنتی استبدادی به نظام مشروطه منجر شود.
🗞 @Ancients ⏳
نخستین قربانی فضا!
تاریخ سیر و سفر انسان از زمین به فضا چندان هم بیخطر نبود. یکی از این خطرات که به فاجعهای غمانگیز در ۲۴ آوریل ۱۹۶۷ بدل شد، سقوط فضانورد اتحاد شوروی، «ولادیمیر کوماروف» بود. او به کمک فضاپیمای سایوز-۱ توانست به نخستین فضانورد شوروی تبدیل شود که بیش از یکبار به فضا سفر کرده. با این وجود، سایوز-۱ قتلگاه کوماروف هم بود.
بازنشدن چتر نجات سایوز-۱ علت مرگ او عنوان شده است. کوماروف از نخستین کسانی بود که برای پروازهای فضایی در سال ۱۹۶۰ انتخاب شدند. این فضانورد در چهل سالگی، نخستین فضانوردی شد که جان خود را در راه فعالیتهای فضایی از دست داد.
+ تصویر بالا تنها چیزیست که از او باقی مانده!
🗞 @Ancients ⏳
کوزهای با طرح برجهای فلکی؛
ساخت کاشان، مربوط به ۶۰۰ سال پیش
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روستایی در یزد که تمام ساکنین ان زرتشتی هستند و در تمام روستا میتوان نماد های زرتشتی ،ساسانی و هخامنشی را دید.
🗞 @Ancients ⏳
قالی ایرانی یا فرش ایرانی از دیرباز معروف و مورد استفاده بوده، سند آن نیز گزنفون تاریخنگار یونانی در کتاب سیرت کوروش، در بین سالهای ۴۳۰ تا ۳۴۵ پیش از میلاد مینویسد: « ایرانیان برای اینکه بسترشان نرم باشد قالیچه زیر بستر خود میگسترند.» در زبان پهلوی به هر چیز گستردنی (فرش) ویسترگ میگفتند (ویستردن=گستردن) سالنامهٔ چینی سوئیسو در دورهٔ ساسانی از فرش پشمی ایران به عنوان کالای وارداتی به چین نام میبرد. فرش معروف بهارستان در کاخ تیسفون نیز به خاطر شکوهش بازتاب گستردهای در ادبیات اسلامی داشتهاست. اگر چه برخی قصد دارند تاریخ فرشبافی را به هنر ترک و قبایل آسیای مرکزی مرتبط نمایند، اما با کشف قالی پازیریک که قدیمیترین نمونهٔ قالی جهان که تاکنون یافته شده است، با نقوش اصیل هخامنشی است که در گور یخزدهٔ یکی از فرمانروایان سکایی در درهٔ پازیریک در ۸۰ کیلومتری مغولستان بیرونی پیدا شده این ادعا را باطل میکند!
🗞 @Ancients ⏳
هدایت شده از #سهشنبههاے_امامزمانی💚🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚🌷
سلام بر تو ای پایان غمهای ما
◦•●◉✿اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَجَ✿◉●•◦
وقت زیادی ازت نمیگیره ؛
#ثواب_نشر_با_مادر_سادات
#صبحانتظار
#صبح_مهدوی
#سه_شنبه_های_مهدوی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
#سهشنبههاے_امامزمانی🌷
#سه_شنبه_های_امام_زمانی💚
💚💚💚🌷🌷🌷
شی سفالين ( آلت موسيقی)
۱۲۰۰-۱۵۰۰ پيش از ميلاد
احتمالا لرستان
بلندی: ۲۶ سانتيمتر
شماره اثر: ۲۶۸۹
این شيی سفالين توخالي و مخروطی شكل كه نوك آن به سر برجسته يك قوچ با شاخهای پيچيده ختم میشود، احتمالا از اشیای مرتبط با آلات موسیقی بوده است. تمامي سطح بدنه با نوارهای كنده كاری شده افقی موازی پوشيده شدهاست. يك حفره و يك شكاف عمودی از زير گردن قوچ تا انتهای بدنه ديدهمیشود. در پشت شيی در مقابل شكاف عمودی يك دسته حلقوی عمودی وجود دارد. در بالا و پايين دسته دو سوراخ و در كف شی چهار سوراخ ايجاد شدهاست. دسته احتمالا برای زنگوله یا آلتی که ایجاد صدا در ظرف شود تعبیه شده، در صورتیکه درون خود ظرف زنگوله یا شیء شبیه آن نبوده است. آلات موسيقی مشابه از گورستانهای مختلف ايران مانند املش بدست آمده است.
🗞 @Ancients ⏳
سگک هایی با نقش پرنده از دیگر مدل های سگک کمربندی قلابی شکل یا S type است، که عموما به شکل مرغابی تزیین شده اند. نقش مایه پرنده از جمله نقوشی است که سابقه استفاده از آن در هنر ایران به دوران پیش از اسلام باز می گردد.
نماد مرغابی سانان در هنر ایرانی در یک سیر تاریخی مداوم قرار گرفته و در هر برهه با توجه به اقتضای اعتقادی و باور زمانه مورد استفاده قرار گرفته است. البته اعتقادات مرتبط با این نماد که تقدیس آب و الهۀ آن است با روند تکاملی باورها و تولد ایزدان، نماد مرغابیسانان فراواقعی و اساطیری شده است و این پرنده نمایندۀ یکی از بزرگترین ایزدبانوان ایران، آناهیتا، میشود. این اتفاق در دورۀ هخامنشیان میافتد و در دورۀ ساسانی به اوج خود میرسد، به طوری که نمادها یا در پی نشان دادن قدرت شاه میشوند یا برای نمایش تقدس ایزدان. اما با ورود اسلام و تحول در باور ایرانیان نماد مرغابیسانان نیز، اگرچه همچنان به حیات خود ادامه میدهد، بیشتر جنبه تزئینی در هنر ایرانی به خود میگیرد که با معنی اولیه آن تفاوت دارد. فرم این نقش از انتزاعی محض در تاریخ به واقعگرا و سرانجام به ترکیبی از انتزاعی و واقعگرایی رسیده است.
🗞 @Ancients ⏳
سکه پنج هزار دینار ارزشمند رایج
تاریخ ۱۳۰۴ رضاشاه پهلوی
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹اینجا اوپرت مرز بین سمنان و مازندران
یکی از زیباترین غروبهای خورشید رو میشه همراه با دریای ابر باور نکردنی بر روی جنگلهای مازندران دید.
تماشا کنید و لذت ببرید...🫶🏾
#ایران_زیباست
🗞 @Ancients ⏳
لوله کشی های آب در خیابان شاپور تهران سال ۱۳۲۹ خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
امروز ۱۳ شهریور بزرگداشت ابوریحان بیرونی، دانشمند و عالم سرشناس ایرانی است که پایه بسیاری از علوم مخصوصا در زمینه های نجوم و ریاضیات را بنا کرد و دانش وی تاثیر زیادی بر بسیاری از اکتشافات و پیشرفت های بشر تا به امروز داشته است.
یاد و نام و راه دانشمند ایران زمین گرامی، پر رهرو و جاودان باد❤️
🗞 @Ancients ⏳
به چشمِ مردمِ یونان، ایرانیان بهترین و نامیترینِ بیگانگان هستند
#استرابو میگوید: "به چشمِ مردمِ یونان، ایرانیان نامیترینِ بیگانگان هستند". هرگاه توجهِ یونانیان بهجهتِ ضرورتهای سیاسی نیز به توان و قدرتِ ایران جلب نمیشد، باز دلایلِ نیکوی دیگری بود که آنان با عنایت به این سرزمین بنگرند. ایران، خواه از لحاظِ اصالتِ فرهنگ و شکلِ ویژهی حکومتش، خواه از لحاظِ شکوه و حشمتِ دربار و گذشتهی افسانهای که سلالههای پیشین آن را دربرگرفته بود و خواه از لحاظِ روش و شیوهی خاصِ تعلیماتی و دیگر جنبههای تمدنش، کانونی از شگفتگیها برای یونانیان بود که همانندِ آن در هیچ کشورِ دیگرِ شرقی یکجا بافت نمیشد.(ص 1)
📚 سرچشمه: بنونيست.امیل، دین ایرانی بر پایهی متنهای مهم یونانی، ترجمه بهمن سرکاراتی، تهران، انتشارات بنیاد فرهنگ ایران، چاپ دوم 1354
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانه پدرسالار بعد از ۳۰ سال
اینجا لوکیشن خانه قاجاری سریال پدر سالار، در محله امام زاده یحیی این خانه ۱۰۰ساله که در دوره قاجار ساخته شد متعلق به یکی از نوادگان قاجاری بنام خانم مهرانگیز است که اکنون به خانه فرهنگ امامزاده یحیی تبدیل شده است. محله امامزاده یحیی تهران لوکیشن سریال بیاد ماندنی سالهای دور تلویزیون ایران “پدر سالار” بوده و ما رو یاد لجبازی ها و مهربونی های اسدالله خان (زنده یاد محمدعلی کشاورز) و دلشوره های مادرانه ملوک خانم (زنده یاد حمیده خیرآبادی) میندازه….
🗞 @Ancients ⏳
آورد نوبهار بتان را و هیچ بت
مانند تو به خوبی در نوبهار نیست
مسعودسعد
بانویی در حال نواختن تنبک، کم و بیش 1228 خورشیدی، 19.2 در 12.5 سانتی متر، آبرنگ گواش طلا بر روی کاغذ، مزایده ساتبیز
🗞 @Ancients ⏳
نرخ آرایشگاههای مردانه و زنانه در سال۵۲
در راستای سیاستهای شفافسازی نرخها در آستانه نوروز ۱۳۵۲ اتحادیه آرایشگران مردانه و زنانه تهران نرخنامه مصوب خود را در رسانهها منتشر کرد. نرخها را به روایت روزنامه اطلاعات ۲۲ اسفند ۱۳۵۲ بخوانید و ورودی دو آرایشگاه در مرکز و شرق تهران در میانه دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ را تماشا کنید.
🗞 @Ancients ⏳
غار خربس ، سند حضور مادها در خلیج فارس!
غار خربس در استان هرمزگان و در قشم واقع شده است.
طبق بررسی های انجام شده این غار متعلق به دوره مادها میباشد
غارهاى خربس را بعضى معبد مهرى مىپندارند، بعضى آن را استودان (جاى نگهدارى استخوانهاى مردگان پس از مرگ، در آیین زرتشت) مىدانند و حدسى که قریب به یقین مىتواند باشد این است که این حفرهها در دل صخرهها، اگر استودان (استخوان دان) دورههاى پیش از اسلام نباشد، بهطور مسلم پناهگاههایى است براى مردم بىدفاع که روزگارى در دشت هموار خربز زندگى مىکردهاند و دزدان دریایى با یورش، امان آنها را بریده بودند. ناچار، آنان این حفرههاى در هم را که از درون با یکدیگر مرتبط هستند در دل این دیواره بهصورت غارهایی به وجود آوردهاند تا به هنگام احساس خطر بتوانند کودکان، زنان و پیرمردها را درون آنها اسکان دهند.
🗞 @Ancients ⏳
عکس چند نفر پلیس قوچان تقدیم حضور مبارک حضرت مستطاب آقای ظهیرالسلطان مدیر ایالت خراسان و سیستان روحی فداه است.
1328 قمری
🗞 @Ancients ⏳
«باز گردد عاقبت اين در، بلی
رو نمايد يار سيمينبر، بلی
نوبهار حُسن آيد سوی باغ
بشکفد آن شاخههای تر، بلی
طاقهای سبز چون بندد چمن
جفت گردد ورد و نيلوفر، بلی
دامن پرخاک و خاشاک زمين
پر شود از مشک و از عنبر بلی
اين دو چشم اشکبار نوحهگر
روشنی يابد از آن منظر بلی»
مولانا
🗞 @Ancients ⏳
باورهای خرافی ایرانیان در دوره قاجار
کلارا کولیور رایس که در دوره قاجار به ایران آمده بود مینویسد:
ایرانیها دلیل واقعی بسیاری از اتفاقات روزمره را درک نمیکنند و در باب علت هرچیزی، باورهای عجیبی دارند! مثلاً آبسهای در پا را «باد شیطانی» میگویند؛ عوارض بعد از آبله را «باد سر و آبله» مینامند؛ تپش قلب را «صدای بال زدن فاخته» میدانند و معتقدند فاخته پرنده بهشتی است و خداوند هرکس را دوست بدارد فاختهای وارد بدن او میکند تا لحظاتی در بدن او بال بزند!
برخی بیماریها نظیر صرع را به جن و ارواح شریر نسبت میدهند و معتقدند نخست باید افسون آنها شکسته شود تا بیمار بتواند بهبود یابد.
خلاصه اینکه خرافات در سطح گستردهای در بین ایرانیان رایج است و کمتر ایرانی پیدا میشود که به خرافات مبتلا نباشد.
مأخذ
زنان ایرانی و راه و رسم زندگی آنان ص 189، کلارا کولیور رایس. ترجمه اسدالله آزاد. انتشارات کتابدار. تهران 1383
مهدیقلی هدایت نیز در اینباره مینویسد:
روزی به اتفاق ظهیرالدوله به دیدن سید ابوطالب صدرالذاكرین رفتیم. وارد شدیم و نشستیم. ابداً اعتنا و خوشباشی نكرد. چرا که متوجه زنی بود كه آمده بود آقا جِنَّش را بگیرند! آقا نیز چند نوبت دست در سینه آن زن كرد و میگفت جن تو خیلی حرامزاده است و دَرمیرود و مستمر سینه آن زن را فشار میداد و مدام این کار را تکرار میکرد.
تا آخر که مثلاً جن را از بغل آن زن گرفت و در شیشهای كرد، درش را محكم بست، آن زن یک اشرفی روی آستانه گذارد و رفت، آنگاه آقا رو به ما كرد برخاست تواضع كرد. ظهیرالدوله گفت این دیگر چه بازی است؟ سید گفت این مردم جن دارند بعضی را شما میگیرید بعضی را هم من، پس بگذارم همه جنها را شما بگیرید!
مأخذ
خاطرات و خطرات ص 88. مهدیقلی هدایت. انتشارات زوار. تهران 1388
🗞 @Ancients ⏳
چهارشنبه؛
۱۴ شهریور ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۴ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی؛
۳۰ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹شهادت حضرت امام رضا (ع) امام هشتم شیعیان در مشهد - ۲۰۳ ق
🔹شهادت آیتالله علی قدوسی، روحانی و دادستان کل انقلاب اسلامی از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰، رئیس مدرسهٔ حقانی و عضو شورای عالی قضایی بر اثر انفجار بمب توسط تروریستها در دفتر دادستانی در تهران - ۱۳۶۰ ش
🔹شهادت سرتيپ هوشنگ وحید دستجردی، نظامی مطرح و رئیس کل شهربانی جمهوری اسلامی ایران و جانشين سابق ریاست شهربانی کل کشور و فرزند حسن وحید دستگردی متخلص به وحید شاعر و سخنور مطرح دوران قاجار و پهلوی، دریافت کننده لقب سلطانالشعراء از احمدشاه قاجار، ۶ روز پس از زخمی شدن در انفجار تروریستی دفتر نخست وزيری و شهادت شهیدان رجایی و باهنر در ۸ شهریور - ۱۳۶۰ ش
🔹درگذشت محمد شاه قاجار، نوهٔ فتحعلیشاه و فرزند عباسمیرزا و سومین شاه از دودمان قاجار و پدر ناصرالدين شاه قاجار در سن ۴۲ سالگی در قصر فردوس (باغ فردوس کنونی) در تجریش تهران بر اثر بیماری نقرس - ۱۲۲۷ ش/ ۶ شوال ۱۲۶۴ ق
🔹زادروز مرحوم محمدحسین (عبدالجلیل) بُشرویهای شناخته شده به نام استاد زندهیاد بدیعالزمان فروزانفر، ادیب، نویسنده و مترجم مطرح ، سراینده، پژوهشگر ادبی و مولوی پژوه و استاد دانشگاه در زمینه زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران و کارمند فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رئیس دانشگاه، عضو مجلس سنا و رئیس کتابخانه سلطنتی در شهر بُشرویه در استان خراسان جنوبی - ۱۲۷۶ ش
🔹از طرف محمدعلی شاه قاجار فرمان رئیس الوزرائی به نام میرزا احمدخان مشیرالسلطنه صادر شد - ۱۲۸۶ ش
🔹انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای ملی به عمل آمد و مؤتمن الملک به ریاست مجلس انتخاب شد - ۱۲۹۴ ش
🔹مخبرالسلطنه وزير ماليه، با اختيارات كامل والی آذربايجان شد. مأموريت عمده وی خاتمه دادن به قيام شيخ محمد خيابانی بود - ۱۲۹۹ ش
🔹تصویب قانون ورزش اجباری در مدارس در مجلس شورای ملی - ۱۳۰۶ ش
🔹دولت وقت رضاشاه، در يك اعلاميه رسمی تُند و صريح بار ديگر يادآور شد كه امتياز كاپيتولاسيون در ايران زنده نخواهد شد و چنين پروندهای را كه حاكی از نهايت ضعف يك دولت است به تاريخ سپرده و بازگشوده نخواهد شد - ۱۳۰۷ ش
🔹درگذشت مجید آهی، دیپلمات و دولتمرد نامدار، دو دوره وزیر دادگستری، یک دوره وزارت طرق و شوارع (راه) و وزیر اقتصاد ملی، سفیر کبیر سابق ایران در اتحاد جماهير شوروی و والی سابق فارس در دوران حکومت پهلوی - ۱۳۲۵ ش
🔹انتشار اسناد حاکمیت ایران بر بحرین از سوی دولت ایران - ۱۳۳۵ ش
🔹اسامی انتخاب شدگان انجمنهای شهرستان و استان اعلام شد و حزب دولتی ایران نوین انتخابات را برد - ۱۳۴۹ ش
🔹توافق ایران و ابوظبی برای تعیین مرزهای آبی - ۱۳۵۰ ش
🔹درگذشت آیتالله سید محمود حسینی شاهرودی، مرجع عظام تقلید مطرح شیعه و احیاگر سنت پیادهروی به سمت کربلا در نجف؛ ایشان پس از درگذشت سید ابوالحسن اصفهانی سالهای متمادی زعامت دینی و علمی و مرجعیت حوزههای علمیهٔ تشیع را برعهده داشت. سید محمد حسینی شاهرودی از مراجع تقلید شیعه فرزند ایشان است - ۱۳۵۳ ش
🔹زادروز محمد نوازی، بازیکن سابق فوتبال ایران، بازیکن سابق باشگاههای بهمن کرج، استقلال (دو دوره)، صبا باتری، صنایع اراک، نساجی مازندران و شهرداری یاسوج و تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی و مربی فعلی فوتبال، سرمربی سابق باشگاههای شهرداری اراک، ایرانجوان بوشهر، جوانان استقلال و امید استقلال، دستیار سابق سرمربی استقلال، پدیده مشهد، آلومینیوم اراک و دستیار فعلی جواد نکونام سرمربی استقلال در شهرستان سراب استان آذربایجان شرقی - ۱۳۵۳ ش
🔹درگذشت نورالدین ثابت ایمانی، گوینده خبر در رادیو تلویزیون ملی ایران، گوینده و مجری در لسآنجلس آمریکا - ۱۳۹۱ ش
🔹درگذشت دکتر محمدحسن رهنوردی، پزشک، سیاستمدار و وزنه بردار مطرح، دارندهٔ دو مدال طلا در بازیهای آسیایی در دههٔ ۵۰ میلادی، نمایندهٔ مردم ساری و بعدا از تهران در مجلس شورای ملی پیش از انقلاب، قائممقام وزیر بهداشت و وزیر آموزش، استاندار یزد پیش از انقلاب، دارنده دکترای دندانپزشکی از دانشگاه تهران، پنج سال رئیس کمیتهٔ ملی المپیک و سرپرست کاروان ایران در بازیهای المپیک ۱۹۶۸ مکزیک و ۱۹۷۲ مونیخ - ۱۴۰۲ ش
🗓 @ancients
تاریخ ایران و جهان باستان
چهارشنبه؛ ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛ ۴ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی؛ ۳۰
🔹شاپور دوم ذوالاكتاف، شاه ساسانی با صلح، با رومیان موافقت نمود - ۳۶۳ م
۶۹ روز پس از مرگ ژوليان، امپراتور روم به جنگ شاپور دوم شتافته بود، جانشين او ژوويان با صرفنظر كردن از متصرفات روم در آسيای صغير و غرب فرات موافقت شاپور دوم را به صلح به دست آورد تا بتواند باقيمانده لژيونرها را زنده به كشورشان بازگرداند. ژوليان برای تصرف تيسفون از فرات گذشته بود. يكی از شرايط صلح اين بود كه ژوويان درجريان عقب نشينی به ساحل مديترانه به هر شهر كه برسد بايد به دست خود پرچم ايران را برفراز شهر به اهتزاز درآورد، و او به اين تعهد عمل كرد. ژوليان ۲۶ ژوئن سال ۳۶۳ میلادی در جريان عقب نشينی در برابر ارتش ايران زخمی شده بود و اواخر همان شب از همين جراحت در گذشته بود. واحدهای ارتش ايران دست از تعقيب لژيونرها رومی برنداشتند و همين امر ژوويان را كه پس از مرگ ژوليان، از سوی ژنرالهای رومی موقتا تا تصويب سنای روم جانشين ژوليان شده بود مجبور به دادن پيشنهاد صلح به شاپور دوم كرد. با اين پيروزی درخشان، ايران بار ديگر بر روم برتری يافت.
🔹زادروز ابوریحان محمد بن احمد بیرونی، دانشمند و همهچیزدان، ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس، تاریخنگار، گاهنگار و طبیعیدان نامدار ایرانی در سدهٔ چهارم و پنجم هجری در شهر کاث در خوارزم امروزی در ایران بزرگ - ۹۷۳ م/ ۳۵۴ ش
🔹درگذشت طغرل سلجوقی، اولین سلطان و مؤسس سلسلهٔ سلجوقیان - ۱۰۶۳ م
وی با غلبه برغزنويان، به مدت ۲۶ سال بر قلمرویی مشتمل بر ماوراءالنهر، خراسان بزرگ، فلات ایران و سرزمینهای همجوار همچون قفقاز جنوبی، عراق، بخشی از آناتولی، و قسمتی از ارمنستان بزرگ حکومت کرد و سرانجام در سن ۷۰ سالگی در طجرشت درگذشت و در ری مدفون شد. تحت سلطنت وی، سلجوقیان با ایجاد تسلط سیاسی بر خلافت عباسی در بغداد، رهبری جهان اسلام را به دست گرفتند.
🔹امضا شدن عهدنامه گردان، میان نادرشاه افشار و محمود اول، سلطان امپراتوری عثمانی - ۱۷۴۶ م
🔹زادروز فرانسوا شاتوبريان، مؤسس مكتب رمانتيك در ادبیات فرانسه - ۱۷۶۸ م
🔹وقوع كودتای ضدسلطنتی در جريان انقلاب فرانسه - ۱۷۹۷ م
🔹اختراع اولين موتور برق توسط اديسون مبتكر آمريكايی - ۱۸۸۲ م
🔹ساخت دوربين عکاسی با حلقه فيلم، توسط موسسه جورج ايستمن (کُداک) - ۱۸۸۸ م
🔹درگذشت لوتر بوربنگ، محقق و طبيعیدان معروف آمريكايی - ۱۹۲۶ م
🔹كشف پنیسيلين توسط الكساندر فلمينگ، ميكروبشناس برجسته اسكاتلندی - ۱۹۲۸ م
🔹آغاز محاصره استالين گراد شوروی توسط آلمان در جريان جنگ جهانی دوم - ۱۹۴۲ م
🔹درگذشت آلبرت شوايتزر، پزشک و موسیقیدان آلمانی، برنده ی جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۵۲ میلادی - ۱۹۶۵ م
🔹افتتاح وبگاه گوگل توسط چند دانشجوی دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا - ۱۹۹۸ م
🔹توطئه سران قريش براى قتل پيامبر (ص) - ۱ ق
🗓 @ancients
که ای افسر بانوان جهان
سرافرازتر دختر اندر مهان
شاهزاده بانوی تاج دار در گردشگاه به همراهی نوازندگان
کاشی سفالی با رنگ زیر لعابی، سده 13 خورشیدی، 43 در 32.5 سانتی متر، این اثر مورخ 2 خرداد ماه 1402 در مزایده بونهام به بها 2.816 پوند به فروش رسیده است.
🗞 @Ancients ⏳