eitaa logo
اندکی صبر سحر نز یک است
85 دنبال‌کننده
6.8هزار عکس
8.8هزار ویدیو
68 فایل
با حضور فعال در تبیین و روشنگری ، عمار ولایت باشیم
مشاهده در ایتا
دانلود
🔹 گنج قارون 🔻 قارون مردی صالح و با تقوا از قوم حضرت موسی (علیه السلام) و از خویشان نزدیک او بود، ولی طولانی شدن مدت توقف و سرگردانی بنی اسرائیل باعث شد از قم کناره گیری کرده و به صنعت کیمیاگری و طلاسازی بپردازد و به واسطه این شغل، ثروت بی‌شمار و گنجینه‌هایی از طلا برای خود تهیه کند. گفته شده کلید خزانه های قانون را چند تن از مردان نیرومند حمل می‌کردند. ثروت و گنجینه‌ها، قارون را به سرکشی و طغیان و تکبر کشاند و او را به لب پرتگاه بدبختی رساند. او به مؤمنان به نظر حقارت می‌نگریست و برای داشتن ثروت، به آنها فخر می‌فروخت. مردم کوته نظر وقتی تجملات و تشریفات زندگانی قارون را می‌دیدند، به او حسرت برده و می‌گفتند: کاش ما همانند قارون چنین ثروت و دستگاهی داشتیم. خردمندان قوم می‌گفتند: به ظواهر فریبنده زندگی قارون حسرت نبرید که ثواب خداوند برای مردم با ایمان، بسیار گرانبهاتر و بالاتر از این‌ها است. جمعی از روشن دلان بنی اسرائیل، وقتی تندروی‌های قارون را دیدند، او را نصیحت کرده و گفتند: ای قارون ! به این مال و منال دنیا خرسند مباش، با این ثروت عظیم و نعمت‌های بی‌ پایانی که خدا به تو ارزانی داشته، آخرتت را آباد کن و قدمی برای خدا بردار؛ از دنیا بهره‌برداری کن و همانطور که خداوند به تو احسان کرده، تو هم به بندگان او احسان کن، در زمین فساد نکن، زیرا پروردگار مفسدان را دوست ندارد. قارون در پاسخ آنان گفت: این ثروت را خودم، به واسطه علمی که دارم، تهیه کرده‌ام. او نمی‌دانست که خدا مردمان نیرومند و غنی‌تر از او را به سبب گناهانشان هلاک ساخته و هلاک کردن او هم برای خدا آسان است. پس خدا او و تمام خانه و زندگی و گنجینه‌هایش را به زمین فرو برده و به عذاب ابدی گرفتارش ساخت. فردای آن روز، کسانی که به زندگانی او حسرت می‌بردند و آرزو می‌کردند که به جای او باشند، گفتند: گویا خدا روزیش را برای کسی که بخواهد، باز و برای کسی که نخواهد، تنگ می‌کند. اگر خدا بر ما منت نگذاشته بود، ما را هم در زمین فرو می‌برد و کافران رستگار نمی‌شوند. (سوره قصص ، آیه ۷۶ تا ۸۲)
🔹 پندهای لقمان 🔻 لقمان حکیم (علیه السلام) از برگزیدگان و شخصیت‌های محبوب قرآن است؛ تا جایی که سوره‌ای هم به نام اوست. بنا به نقل برخی اقوال او از قوم بنی اسرائیل و خویشاوندان حضرت ایوب (علیه السلام) بوده و تا زمان نبوّت حضرت داوود (علیه السلام) زندگی کرده است. (انوارالتنزیل، ج ۴ ، ص ۲۱۳) او با التزام به دو خصوصیت والای «راستگویی» و «امانت داری» به مراحل والای بندگی رسیده بود. قبل از بعثت حضرت داوود عهده دار منصب فتوا بوده و احکام دین خدا را برای مردم بیان می‌کرد و با مبعوث شدن ایشان از فتوا دادن دست کشید. وقتی در مقام اعتراض بر او برآمدند، پاسخ داد: «الا اکتفی إذا کفیت؟»؛ حالا که خدا این بار را از دوش من برداشته، باز هم دست نکشم؟ (بحرالمحیط ، ج ۸ ، ص ۴۱۲) خدای تعالی به او علم و حکمت داده بود. اندرزهای حکیمانه و زیبایی خطاب به فرزندش دارد، که برای همگان مفید است. چند مورد از آنها را می‌خوانیم؛ ان شاءالله که مفید باشد: یک. خدا را شکر کن. کسی که خدا را شکر کند، به سود خودش است و کسی که ناسپاسی کند، باید بداند که خدا بی‌نیاز و ستوده است. دو. به خدا شرک نورز که بدون تردید، شرک ظلم بزرگی است. سه. نماز را برپا دار و امر به معروف و نهی از منکر کن و در مصایب و سختی‌ها صبر پیشه کن. چهار. صورتت را با تکبر از مردم برنگردان و در روی زمین با غرور راه نرو. خدا هیچ فرد متکبر و مغرور و فخر فروشی را دوست ندارد. پنج. در راه رفتنت اعتدال داشته باش و آرام سخن بگو؛ چرا که زشت‌ترین صداها، صدای درازگوشان است. (سوره لقمان)
🔹 ماجرای حدیث کساء 🔻 روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نزد حضرت زهرا (سلام الله علیها) رفته و بعد از سلام و دیدار فرمودند: دخترم! در بدنم احساس ضعفی می‌کنم. حضرت فاطمه (سلام الله علیها) عرضه داشتند: پدر جان! من از ضعف شما به خدا پناه می‌برم. حضرت فرمودند: فاطمه جان! کسای یمانی‌ام را بیاور و مرا با آن بپوشان. ایشان کساء را آوردند و پدر را با آن پوشاندند و سپس چهره مبارک آن حضرت را دیدند که مانند ماه شب چهاردهم که تمام و کامل است، می‌درخشد. پس از لحظاتی امام حسن و امام حسین و امیر مؤمنان (علیه السلام) آمدند و بوی خوش حبیب خدا را استشمام کردند و با راهنمایی آن بانو نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) رفته و پس از اذن گرفتن از حضرت، زیر کساء داخل شدند. حضرت زهرا (علیه السلام) هم با اذن پدر به زیر کساء رفتند. در این هنگام، پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) دست به دعا برداشتند و فرمودند: خدایا این‌ها اهل بیت من و خواص من هستند. گوشت آنها گوشت من و خون آنها خون من است. آنچه که ایشان را اذیت و محزون می‌کند، مرا اذیت و محزون می‌کند. با کسی که با آنان بجنگد، در جنگم و با کسی که به آنان در صلح و آرامش باشد در صلح و آرامشم. من با دشمن آنها دشمن و با دوستدارشان دوستم. آنان از من و من از آنها هستم. پس صلوات و برکات و رحمت و غفران و رضوانت را بر من و آنها نازل کن و رجس و پلیدی را از ایشان دفع و آنان را پاک و مطهر کن. خدای تعالی هم دعای حبیبش را مستجاب و آیه تطهیر را که بر عصمت آنها دلالت دارد، نازل فرمود: ... إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا ... جز این نیست كه خدا می‌خواهد آلودگی را از شما اهل بیت بزداید و شما را كاملا پاكیزه گرداند. سوره احزاب (آیه ۳۳) پس از نزول این آیه، حضرت هر روز هنگام نماز صبح به در خانه دخترشان رفته و می‌فرمودند: السلام علیکم یا اهل بیت النبوّة.
: با مردم آنگونه رفتار کن که دوست داری با تو آنگونه رفتار کنند.
🌸و ما هذه الحیاة الدنيا الا لهو و لعب🌸 🌸و زندگی این دنیا چیزی جز سرگرمی و بازی نیست🌸 💌
🌸ان الله یأمرکم ان تؤدوالامانات الی اهلها🌸 🌸خدا به شما دستور می دهد که امانت ها را به صاحبانش باز گردانید🌸 💌
رسول خدا (ص) : فرزندم! از خواندن قرآن غافل مباش , زیرا که قرآن دل مرده را زنده میکند و از فحشا و زشتی باز می دارد. 📚البرهان فی التفسیر القرآن جلد1 صفحه ی 19
💫اگر دیده شد یک دعا چند بار تکرار گردید و مستجاب نشد، نباید مأیوس شد 🔻رهبرانقلاب: وقتی که دعا استمرار پیدا کند، حتماً اقبال استجابت در این دعا بیشتر است. اگر دیده شد یک دعا چند بار تکرار گردید و مستجاب نشد، نباید مأیوس شد؛ بخصوص در مسائل بزرگ و مسائل مربوط به سرنوشت انسان و سرنوشت کشور و ملتها؛ چون گاهی طبیعت کارهای بزرگ چنین است که تحقّقش زمان میطلبد. ۱۳۷۷/۱۰/۰۴
🌸و من یتق الله یجعل له مخرجا🌸 🌸و هرکس تقوای الهی پیشه کند,راه نجاتی برای او فراهم خواهد شد🌸 💌
🔆 ایمان، اگر با عمل همراه شد، روزبه‌روز زیادتر خواهد شد 🔻رهبرانقلاب: اگر گناه نکنید، حتی‌المقدور کارهای ثواب را به بهترین وجهش انجام دهید و در بین گناهان، از آن گناهانی که به خودخواهیهای انسان ارتباط پیدا می‌کند، بیشتر اجتناب کنید، از حرفهای نامناسب، اجتناب کنید... این عملها، ایمان را افزایش می‌دهد. 🔺️ایمان، اگر با عمل همراه شد، مرتب خود آن ایمان روزبه‌روز زیادتر خواهد شد.
🌸الشيطان يعدكم الفقر🌸 🌸شيطان ( به هنگام صدقه دادن ) شما را وعده ي تنگدستی ميدهد🌸 💌
امام صادق(علیه السلام): بهشتیها چند نشانه دارند: روی گشاده زبان نرم دل مهربان دست دهنده. 📚امالی;ص683